Ε τότε τί συζητάμε ακριβώς; Αν θα πρέπει η δική σου προσωπική ηθική, που γράφει τις υπόλοιπες ηθικές κανονικά, να γίνει μέρος του ελληνικού Συντάγματος;ΓΑΛΗ έγραψε: 31 Μαρ 2019, 23:24 Προσωπικώς, σε τέτοιες περιπτώσεις γράφω στα παλαιότερα των υποδημάτων μου το πως αντιλαμβάνονται την ηθική και τα πλεονεκτήματα της οι άλλοι.![]()
Μ' ενδιαφέρει μόνον η δική μου ηθική.
Και δεν κάνω πλάκα.
!!! DEVELOPMENT MODE !!!
Πήγαν να τον κλέψουν και πυροβόλησε και σκότωσε τον διαρρήκτη
Κανόνες Δ. Συζήτησης
Προσοχή: Σύμφωνα με το νόμο απαγορεύεται η δημοσιοποίηση ονομαστικά η φωτογραφικά ποινικών καταδικών οποιουδήποτε βαθμού & αιτιολογίας καθώς εμπίπτουν στα ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα του ατόμου. Τυχόν δημοσιοποίηση τέτοιων δεδομένων ενδέχεται να επιφέρει ποινικές κυρώσεις στο συντάκτη. Επιτρέπεται μόνο αν έχει δοθεί εισαγγελική εντολή και μόνο για το χρονικό διάστημα που αυτή ισχύει. Οφείλετε σε κάθε περίπτωση να ζητήσετε με αναφορά τη διαγραφή της ανάρτησης πριν παρέλθει το χρονικό διάστημα της νόμιμης δημοσιοποίησης. Η διαχείριση αποποιείται κάθε ευθύνη για τυχόν ποινικές ευθύνες αν παραβιάσετε τα παραπάνω.
Προσοχή: Σύμφωνα με το νόμο απαγορεύεται η δημοσιοποίηση ονομαστικά η φωτογραφικά ποινικών καταδικών οποιουδήποτε βαθμού & αιτιολογίας καθώς εμπίπτουν στα ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα του ατόμου. Τυχόν δημοσιοποίηση τέτοιων δεδομένων ενδέχεται να επιφέρει ποινικές κυρώσεις στο συντάκτη. Επιτρέπεται μόνο αν έχει δοθεί εισαγγελική εντολή και μόνο για το χρονικό διάστημα που αυτή ισχύει. Οφείλετε σε κάθε περίπτωση να ζητήσετε με αναφορά τη διαγραφή της ανάρτησης πριν παρέλθει το χρονικό διάστημα της νόμιμης δημοσιοποίησης. Η διαχείριση αποποιείται κάθε ευθύνη για τυχόν ποινικές ευθύνες αν παραβιάσετε τα παραπάνω.
Re: Πήγαν να τον κλέψουν και πυροβόλησε και σκότωσε τον διαρρήκτη
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος stavmanr την 31 Μαρ 2019, 23:28, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Στην τελική, όπλα δε θέτε, φονικές επιθέσεις* δε θέτε... τι θέτε;
*Το ότι ακόμη και την πρόβλεψη άμυνας την εκλαμβάνεις ως "φονική επίθεση" είναι όντως κωμικό.
*Το ότι ακόμη και την πρόβλεψη άμυνας την εκλαμβάνεις ως "φονική επίθεση" είναι όντως κωμικό.
Η ελπίδα είναι παγίδα.
Ο καθένας με την πίκρα του και με την μλκία του.Χαοτικός έγραψε: 31 Μαρ 2019, 23:22Αν δεν πυροβολούσατε από τη Μ. Βρετάνια, άμα δεν κάνατε πάϊπς στα Αγγλοαμερικανά, άμα δεν ήσασταν μικρόνοες τέλος πάντων, όχι δεν θα γινότανε.Chainis έγραψε: 31 Μαρ 2019, 23:13Δηλαδή επειδή πήρχαν οπλισμένοι πολίτες είχαμε εμφύλιο κι αν δεν ήταν οπλισμένοι δεν θα γινόταν;stavmanr έγραψε: 31 Μαρ 2019, 23:05
Δεν έπαιζαν ποδόσφαιρο. Τουφεκιές άλλαζαν οι πρόγονοί σου. Βρήκαν τουφέκια και είπαν να εφαρμόσουν το ...δίκαιο αγώνα τους για τα σπίτια, τις περιουσίες και τις πολιτικές τους ανησυχίες, εκατέρωθεν.
Όπου δεν κατάφερε να επικρατήσει ο ΕΛΑΣ εξοντωνοντας τις άλλες αντιστασιακες οργανώσεις δεν υπήρξαν και τάγματα ασφαλείας
Μάργκαρετ Θάτσερ:
Ο σοσιαλισμός είναι πολύ καλός μέχρι να τελειώσουν τα λεφτά των αλλων
Όχι ρε συ, να γίνει μέρος του ελληνικού Συντάγματος η προσωπική ηθική των ληστών θέλω.stavmanr έγραψε: 31 Μαρ 2019, 23:27Ε τότε τί συζητάμε ακριβώς; Αν θα πρέπει η δική σου προσωπική ηθική, που γράφει τις υπόλοιπες ηθικές κανονικά, να γίνει μέρος του ελληνικού Συντάγματος;ΓΑΛΗ έγραψε: 31 Μαρ 2019, 23:24 Προσωπικώς, σε τέτοιες περιπτώσεις γράφω στα παλαιότερα των υποδημάτων μου το πως αντιλαμβάνονται την ηθική και τα πλεονεκτήματα της οι άλλοι.![]()
Μ' ενδιαφέρει μόνον η δική μου ηθική.
Και δεν κάνω πλάκα.![]()
Και επισήμως, εννοώ.
Τότε μόνον θα αποκτήσω το ζητούμενο ηθικό πλεονέκτημα.
Η ελπίδα είναι παγίδα.
Νόμιζα ότι συζητάς σοβαρά.stavmanr έγραψε: 31 Μαρ 2019, 23:25Έχεις δει εμφύλιο με ...κηροπηγιομαχίες;Chainis έγραψε: 31 Μαρ 2019, 23:13Δηλαδή επειδή πήρχαν οπλισμένοι πολίτες είχαμε εμφύλιο κι αν δεν ήταν οπλισμένοι δεν θα γινόταν;stavmanr έγραψε: 31 Μαρ 2019, 23:05
Δεν έπαιζαν ποδόσφαιρο. Τουφεκιές άλλαζαν οι πρόγονοί σου. Βρήκαν τουφέκια και είπαν να εφαρμόσουν το ...δίκαιο αγώνα τους για τα σπίτια, τις περιουσίες και τις πολιτικές τους ανησυχίες, εκατέρωθεν.
Έλεος ρε παιδιά...
Ο εμφύλιος λοιπόν έγινε με τους γκράδες και τα πιστόλια που είχαν κάποιοι πολίτες κι αν δεν τα είχαν αποκλείεται ο Εθνικός στρατός και ο Δημοκρατικός να έβρισκαν όπλα.
Όπου δεν κατάφερε να επικρατήσει ο ΕΛΑΣ εξοντωνοντας τις άλλες αντιστασιακες οργανώσεις δεν υπήρξαν και τάγματα ασφαλείας
Μάργκαρετ Θάτσερ:
Ο σοσιαλισμός είναι πολύ καλός μέχρι να τελειώσουν τα λεφτά των αλλων
Όπως θα διαπιστώσεις παρακάτω, μόνο κωμικό δεν είναι το θέμα...ΓΑΛΗ έγραψε: 31 Μαρ 2019, 23:27 την πρόβλεψη άμυνας την εκλαμβάνεις ως "φονική επίθεση" είναι όντως κωμικό.
Προφανώς δεν καταλαβαίνεις ένα πράγμα.
Η απόφασή σου να εμπλακείς σε ανθρωποκτονία αποτελεί εξ ορισμού επιθετική δραστηριότητα. Δεν σκοτώνεται άνθρωπος με άμυνα, με μία ματιά ή με την πλάτη σου όταν τρέχεις να φύγεις. Για να σκοτωθεί πρέπει να τον πυροβολήσεις, να τον μαχαιρώσεις, να τον χτυπήσεις κλπ. Ό,τι δηλαδή θα έκανε ο "επιτιθέμενος" κάνει κι ο "αμυνόμενος" εφόσον συμπλακούν. Αργότερα, ανάλογα με τις συνθήκες του αναγνωρίζεται ή όχι ελαφρυντικό για την επιθετική του ενέργεια (ανθρωποκτονία).
Για το νόμο η ανθρωποκτονία είναι ανθρωποκτονία. Είναι η πράξη με την οποία ΑΦΑΙΡΕΣΕΣ μία ζωή.
Αν τυχόν εμπλακείς ποτέ, που σου εύχομαι όχι, θα διαπιστώσεις ότι θα σου ζητηθεί να αποδείξεις ότι δεν είχες άλλες επιλογές από την εμπλοκή. Αν είχες την παραμικρή δυνατότητα/πιθανότητα διαφυγής, κινδυνεύεις να καταδικαστείς για ανθρωποκτονία.
https://tvxs.gr/news/ellada/katadikasti ... biasti-tis
https://www.lifo.gr/now/greece/162113
https://www.dimokratiki.gr/17-12-2016/2 ... -prothesi/
Και τέλος
Άρειος πάγος για ανθρωποκτονία από πρόθεση κατά την άμυνα.
http://www.timelink.gr/arthro/law-time/ ... esh-amynas
"(..) για τη στοιχειοθέτηση της ανθρωποκτονίας από πρόθεση απαιτείται αντικειμενικώς μεν η αφαίρεση ξένης ζωής με θετική ενέργεια ή με παράλειψη ενεργείας που οφείλεται από το νόμο, υποκειμενικώς δε δόλος του δράστη που περιλαμβάνει τη γνώση των αντικειμενικών στοιχείων της πράξης και τη θέληση αφαίρεσης της ζωής του άλλου ανθρώπου. "
Τώρα, αν θέλεις να πιστέψεις το Χαΐνη ή τον Άγι ή τον ακατονόμαστο σε θέματα που αποφαίνεται ο Άρειος Πάγος, μέσα από το ελληνικό Σύνταγμα, τότε δεν μπορώ να κάνω κάτι περισσότερο για εσένα.
-
Al Bundy
stavmanr έγραψε: 31 Μαρ 2019, 23:35
Η απόφασή σου να εμπλακείς σε ανθρωποκτονία αποτελεί εξ ορισμού επιθετική δραστηριότητα. Δεν σκοτώνεται άνθρωπος με άμυνα,
-
Spiros252
- Διαχειριστής
- Phorum.gr user: Spiros252
Σχεδόν το ίδιο όπως το περιγράφεις συνέβαινε και σε εμάς, όχι όμως καραμπίνα αλλά περίστροφο.Chainis έγραψε: 31 Μαρ 2019, 22:58 Εγώ την καραμπίνα την είχα πάντα στο επάνω τη ντουλάπας στην κρεβατοκάμαρα και τον σάκο τα φυσίγγια κάτω καλυμμένα με ρούχα, και ήταν πολύ απίθανο να πάθω ζημιά με παιδί, που άλλωστε δεν έμεναν ποτέ μόνα στο σπίτι.
Το να σηκωθώ από το κρεβάτι, να πάρω το όπλο και να βάλω φυσίφφια ήταν θέμα δευτερολέπτων.
Πολύ πιο εύκολη πρόσβαση είχαμε εγώ και τα αδέλφια μου στο δίκαννο του πατέρα μου που κρεμόταν στον τοίχο και δεν πάθαμε τίποτα.
Και σε πληροφορώ πως σαν παιδί ήξερα και πού ακριβώς βρίσκεται και πού ακριβώς οι σφαίρες και το έβγαζα κρυφά και το περιεργαζόμουν σε ανύποπτο χρόνο. Φυσικά είχα ενημερωθεί επαρκώς και επανειλημμένως για τους κινδύνους και για το ότι δεν έπρεπε καν να το αγγίξω. Δεν χρησιμοποιήθηκε ποτέ, δεν μπήκε ποτέ κανείς, να συμπληρώσω.
Παρόλα αυτά, πρέπει να αναγνωρίσουμε ότι δεν είναι όλοι οι άνθρωποι το ίδιο. Δεν έχουν όλοι την ίδια αυτοσυγκράτηση σε καταστάσεις ψυχικής φόρτισης, επήρειας αλκοόλ κ.λπ. Η μαζική οπλοκατοχή δεν είναι λύση, είναι πρόβλημα..
«Η παρουσία μας επιλέγει από ένα τεράστιο σύνολο μόνο σύμπαντα συμβατά με την ύπαρξή μας.
Αν και είμαστε μικροί και ασήμαντοι σε κοσμικό επίπεδο, αυτό μας κάνει κατά κάποιο τρόπο, κύριους της δημιουργίας».
Stephen Hawking
Αν και είμαστε μικροί και ασήμαντοι σε κοσμικό επίπεδο, αυτό μας κάνει κατά κάποιο τρόπο, κύριους της δημιουργίας».
Stephen Hawking
Μεγάλο κωμικο ταλέντο ο Stavmanr - πως δεν τον ειχα προσεξει 
ΖΗΝΗΔΕΩΣ
-
Al Bundy
Τύφλα νάχει ο Μπαλάφας!
Μα τα γνωρίζω πολύ καλά όλα αυτά που αναφέρεις.stavmanr έγραψε: 31 Μαρ 2019, 23:35Όπως θα διαπιστώσεις παρακάτω, μόνο κωμικό δεν είναι το θέμα...ΓΑΛΗ έγραψε: 31 Μαρ 2019, 23:27 την πρόβλεψη άμυνας την εκλαμβάνεις ως "φονική επίθεση" είναι όντως κωμικό.
Προφανώς δεν καταλαβαίνεις ένα πράγμα.
Η απόφασή σου να εμπλακείς σε ανθρωποκτονία αποτελεί εξ ορισμού επιθετική δραστηριότητα. Δεν σκοτώνεται άνθρωπος με άμυνα, με μία ματιά ή με την πλάτη σου όταν τρέχεις να φύγεις. Για να σκοτωθεί πρέπει να τον πυροβολήσεις, να τον μαχαιρώσεις, να τον χτυπήσεις κλπ. Ό,τι δηλαδή θα έκανε ο "επιτιθέμενος" κάνει κι ο "αμυνόμενος" εφόσον συμπλακούν. Αργότερα, ανάλογα με τις συνθήκες του αναγνωρίζεται ή όχι ελαφρυντικό για την επιθετική του ενέργεια (ανθρωποκτονία).
Για το νόμο η ανθρωποκτονία είναι ανθρωποκτονία. Είναι η πράξη με την οποία ΑΦΑΙΡΕΣΕΣ μία ζωή.
Αν τυχόν εμπλακείς ποτέ, που σου εύχομαι όχι, θα διαπιστώσεις ότι θα σου ζητηθεί να αποδείξεις ότι δεν είχες άλλες επιλογές από την εμπλοκή. Αν είχες την παραμικρή δυνατότητα/πιθανότητα διαφυγής, κινδυνεύεις να καταδικαστείς για ανθρωποκτονία.
https://tvxs.gr/news/ellada/katadikasti ... biasti-tis
https://www.lifo.gr/now/greece/162113
https://www.dimokratiki.gr/17-12-2016/2 ... -prothesi/
Και τέλος
Άρειος πάγος για ανθρωποκτονία από πρόθεση κατά την άμυνα.
http://www.timelink.gr/arthro/law-time/ ... esh-amynas
Τώρα, αν θέλεις να πιστέψεις το Χαΐνη ή τον Άγι ή τον ακατονόμαστο σε θέματα που αποφαίνεται ο Άρειος Πάγος, μέσα από το ελληνικό Σύνταγμα, τότε δεν μπορώ να κάνω κάτι περισσότερο για εσένα.
Αν το έκανα, σίγουρα θα περνούσα από δίκη και πιθανότατα να έμπαινα και φυλακή.
Εννοώ, ότι η πιθανή τιμωρία δεν λειτουργεί για μένα αποτρεπτικά. Την αποδέχομαι ως κάτι δεδομένο.
Αλλά αυτό δεν αλλάζει στο ελάχιστο την όποια "ηθική" προσέγγιση έχω.
Και ακριβώς γι' αυτό είμαι σίγουρη γι' αυτό που λέω.
Πόσο δύσκολο είναι να το καταλάβεις;
Η ελπίδα είναι παγίδα.
Εσύ θα το ρισκάρεις δλδ, εγώ θα τον έκλεβα με την μία.Ξυπόλητος Πρίγκιψ έγραψε: 31 Μαρ 2019, 23:17Εγώ θα τον βοηθούσα να ψάξουμε μαζί μπας κι έχω ξεχάσει κάνα ψιλό πουθενά να τα μοιραστούμε...Χαοτικός έγραψε: 31 Μαρ 2019, 23:01 Εγώ πάντως αν έμπαινε κλέφτης σπίτι μου δεν θα έκανα τίποτα. Θα τον άφηνα ανενόχλητο να μου κλέψει
το ηθικό πλεονέκτημα.
ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΟΝ ΛΑΟ ΤΗΣ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗΣ
.
.
Chainis έγραψε: 31 Μαρ 2019, 23:32Νόμιζα ότι συζητάς σοβαρά.
Ο εμφύλιος λοιπόν έγινε με τους γκράδες και τα πιστόλια που είχαν κάποιοι πολίτες κι αν δεν τα είχαν αποκλείεται ο Εθνικός στρατός και ο Δημοκρατικός να έβρισκαν όπλα.
Σαν σκουπίδια τυχαία χυμένα ο πιο όμορφος κόσμος.
-
Spiros252
- Διαχειριστής
- Phorum.gr user: Spiros252
Υπερβάλλεις τώρα. Αν σε στραγγαλίζει κάποιος και έχεις πρόσβαση σε μαχαίρι δεν θα τον μαχαιρώσεις για να γλυτώσεις; Κι αυτό είναι ακραίο παράδειγμα.stavmanr έγραψε: 31 Μαρ 2019, 23:35
Η απόφασή σου να εμπλακείς σε ανθρωποκτονία αποτελεί εξ ορισμού επιθετική δραστηριότητα. Δεν σκοτώνεται άνθρωπος με άμυνα,
«Η παρουσία μας επιλέγει από ένα τεράστιο σύνολο μόνο σύμπαντα συμβατά με την ύπαρξή μας.
Stephen Hawking
Stephen Hawking
Μαζικη οπλοκατοχη εχουμε - σε κυνηγετικα που ειναι και τα πιο αποτελεσματικα σε αποστασεις που μας ενδιαφερουν - δεν εχουμε προβληματα - εκτος αν προβλημα θεωρειται να ''κινδυνευει '' ο εγκληματιας να ξαπλωσει για πάντα οταν μπουκάρει η κλέβει κ αγχωνεται .Spiros252 έγραψε: 31 Μαρ 2019, 23:43Σχεδόν το ίδιο όπως το περιγράφεις συνέβαινε και σε εμάς, όχι όμως καραμπίνα αλλά περίστροφο.Chainis έγραψε: 31 Μαρ 2019, 22:58 Εγώ την καραμπίνα την είχα πάντα στο επάνω τη ντουλάπας στην κρεβατοκάμαρα και τον σάκο τα φυσίγγια κάτω καλυμμένα με ρούχα, και ήταν πολύ απίθανο να πάθω ζημιά με παιδί, που άλλωστε δεν έμεναν ποτέ μόνα στο σπίτι.
Το να σηκωθώ από το κρεβάτι, να πάρω το όπλο και να βάλω φυσίφφια ήταν θέμα δευτερολέπτων.
Πολύ πιο εύκολη πρόσβαση είχαμε εγώ και τα αδέλφια μου στο δίκαννο του πατέρα μου που κρεμόταν στον τοίχο και δεν πάθαμε τίποτα.
Και σε πληροφορώ πως σαν παιδί ήξερα και πού ακριβώς βρίσκεται και πού ακριβώς οι σφαίρες και το έβγαζα κρυφά και το περιεργαζόμουν σε ανύποπτο χρόνο. Φυσικά είχα ενημερωθεί επαρκώς και επανειλημμένως για τους κινδύνους και για το ότι δεν έπρεπε καν να το αγγίξω. Δεν χρησιμοποιήθηκε ποτέ, δεν μπήκε ποτέ κανείς, να συμπληρώσω.
Παρόλα αυτά, πρέπει να αναγνωρίσουμε ότι δεν είναι όλοι οι άνθρωποι το ίδιο. Δεν έχουν όλοι την ίδια αυτοσυγκράτηση σε καταστάσεις ψυχικής φόρτισης, επήρειας αλκοόλ κ.λπ. Η μαζική οπλοκατοχή δεν είναι λύση, είναι πρόβλημα..
ΖΗΝΗΔΕΩΣ
-
- Παραπλήσια Θέματα
- Απαντήσεις
- Προβολές
- Τελευταία δημοσίευση
-
- 30 Απαντήσεις
- 909 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Green Dragon
-