Αυτό το έχω ήδη διευκρινήσει. Αναφέρομαι στην προ κρίσης εποχή, που το μισθολογικό και ασφαλιστικό κόστος ήταν πολύ μεγαλύτερο.talaipwros έγραψε: 09 Μαρ 2019, 12:03οικονομικοι λογοι συν καταρρευση του κοινωνικου ιστουΓΑΛΗ έγραψε: 09 Μαρ 2019, 12:00 Αυτό πάντως που έχω παρατηρήσει εγώ, τόσο ως πελάτης όσο και ως επαγγελματίας είναι ότι το καθεστώς της δια βίου -ή έστω πολυετούς- παραμονής σε μία εταιρία είναι φαινόμενο του παρελθόντος, που πλέον έχει εκλείψει. Υπήρχε περισσότερος σεβασμός στους παλιότερους εργαζόμενους και σε πολλές εταιρίες (ανεξαρτήτως μεγέθους) υπήρχε μια άτυπη γραμμή να μην γίνονται απολύσεις σ' αυτήν την κατηγορία, αν και υπήρχε μεγαλύτερο μισθολογικό κόστος λόγω πολυετιών. Και δεν αναφέρομαι στα νέα δεδομένα που δημιούργησε η κρίση των τελευταίων 10 χρόνων.
Και αυτό που λέω είναι γεγονός και όχι υπόθεση γιατί δεν είναι δυνατόν να έπεφτα πάντα σε εξαιρέσεις και αφορούσε σε εργασιακά πεδία που είχαν δεχθεί επίθεση και από την ραγδαία εξέλιξη της τεχνολογίας. Ούτως ή άλλως, αυτό προκύπτει και από τα στατιστικά των συνταξιοδοτικών ταμείων.
Γιατί πιστεύετε ότι συνέβη αυτό;
Έχω μια πιθανή εξήγηση αλλά θα ήθελα να ακούσω και τις δικές σας απόψεις.
Θεωρείς ότι τότε δεν υπήρχε πρόθεση για επιπλέον κέρδος;
Ισχύει και για την απάντηση της Νάιδας, αυτό που έγραψα.