Τα πιό βασικά αυξήθηκαν λιγότερο; Ποιός το λέει;πήζον bot έγραψε: 24 Φεβ 2019, 11:30Κατα μέσο όρο αξήθηκαν κατα 42 φορές, και τα πιό βασικά πολύ λιγότερο απ ότι λες. Μου αρκει που η συζήτηση θα κινηθεί σε πιο πραγματικές βασεις και όχι στις παραμυθένιες που επιχείρησε ο σφουγγαρόπουλος.
Καλη συνέχεια
!!! DEVELOPMENT MODE !!!
H δραχμη της Κατερινας
Re: H δραχμη της Κατερινας
1.
2. Η λέξη υδρόφιλος είναι σύνθετη από δύο ελληνικές λέξεις το ύδωρ που σήμαινε νερό και το φίλος που σήμαινε φίλος.
Στα σοβαρά το λες αυτό; Διατίμηση δεν υπήρχε και πριν την εισαγωγή του ευρώ και ο "πραγματικός" ληθωρσιμός από το 2002 μέχρι το 2004 ήταν περί το 3%. Μη μου πεις κι'εσύ γιά τον καφέ και την τυρόπιτα, γιατί το βασικό έξοδο δεν είναι ο καφές και η τυρόπιτα.DIOMEDESGR έγραψε: 24 Φεβ 2019, 11:35Αυτός ήταν και ο λόγος που ΕΚΤΙΝΆΧΘΗΚΑΝ οι τιμές λίγο μετά την εισαγωγή του Ευρό, δεν μπορούσε πια δηλαδή να λειτουργήσει ο "φερετζές" της διατίμησης και φάνηκε ο πραγματικός πληθωρισμός που κατέστρεφε το χρήμα.
1.
2. Η λέξη υδρόφιλος είναι σύνθετη από δύο ελληνικές λέξεις το ύδωρ που σήμαινε νερό και το φίλος που σήμαινε φίλος.
- DIOMEDESGR
- Phorum.gr user: DIOMEDESGR
Σοβαρά στο λέω αυτό, αν αναλογιστείς ότι από το 1986 τα στατιστικά της Ελληνικής οικονομίας ΜΑΓΕΙΡΕΥΟΝΤΑΝ για πολλούς και ποικίλους λόγους, με αποκορύφωμα τις λαμογιές του Σουβλακοφάγου του Μεγαλοπρεπους.Leporello έγραψε: 24 Φεβ 2019, 11:46 Στα σοβαρά το λες αυτό; Διατίμηση δεν υπήρχε και πριν την εισαγωγή του ευρώ και ο "πραγματικός" ληθωρσιμός από το 2002 μέχρι το 2004 ήταν περί το 3%. Μη μου πεις κι'εσύ γιά τον καφέ και την τυρόπιτα, γιατί το βασικό έξοδο δεν είναι ο καφές και η τυρόπιτα.
Τον όρο "Greek statistics" πρώτη φορά τον ακούς φίλε Leporello?
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος DIOMEDESGR την 24 Φεβ 2019, 11:57, έχει επεξεργασθεί 3 φορές συνολικά.
"Patriotism is the last refuge of a scoundrel." Samuel Johnson, 1775.
Πολλά λεφτά οι 5 δραχμές το 73 για την Κατερίνα, λίγα παιδιά τα είχαν.ΓΙΑΝΝΗΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ έγραψε: 23 Φεβ 2019, 23:16 Τι καλα που ηταν με την δραχμη
Περιοδικο Κατερινα
Απο 5 δρχ το 1973
στις 600 δρχ το 1999
![]()
Το 73 η τυρόπιτα πρέπει να είχε 2 δραχμές και το 99 να είχε 500 δραχμές.
Το έχω ακούσει αυτό για τις μπανάνες. Μάλιστα κάποιοι παλιοί μπαναναδες κάτω στην Αγορά είχαν διακόψει εργασίες για καιρό. Γιατί έγινε ομως;Beria έγραψε: 24 Φεβ 2019, 11:33Σοβιετική οικονομίαDIOMEDESGR έγραψε: 24 Φεβ 2019, 11:31Θεωρείς δλδ ότι μετά την δικτατορία ή πριν λειτουργούσε η αγορά Ελεύθερα χωρίς έλεγχο τιμών από γραφειοκρατικες αρχές?Leporello έγραψε: 24 Φεβ 2019, 11:17 Διατίμηση υπήρχε επί χούντας, το 1972-1974. Τότε πήγαινες στον μπακάλη να πάρεις λάδι και σου έλεγε "τελείωσε". Επρεπε να του πείς "και με καπέλο τελείωσε;" γιά να σου πεί "όχι, με καπέλο έχω λίγο ακόμη". Ηταν η εποχή του καπέλου, όπου πλήρωνες παραπάνω από την τιμή τής διατίμησης γιά να πάρεις ό,τι ήθελες. Η απόδειξη είχε την τιμή τής διατίμησης. Αρκετά προϊόντα δεν υπαγόταν στην διατίμηση και η τιμή τους ανέβαινε ανεμπόδιστα.
Θεωρώ ότι κάνεις λάθος μιας και ο έλεγχος τιμών από τα αρμόδια υπουργεία γινόταν με ειδικά κλιμάκια μέχρι και το 2000 από όσο θυμάμαι. Υπήρχε δλδ ΆΤΥΠΗ διατίμηση επί δραχμής για να μην ξεφεύγει ο πληθωρισμός.
Διατίμηση, απαγόρευση προϊόντων (μπανάνες), προπαγάνδα για χοιρινό (!!)
Το οικονομικό θαύμα της χούντας
Όπως τι εννοεις προπαγάνδα για το χοιρινο;
"Chiedi a un bambino di disegnare una macchina e sicuramente la farà rossa"
Δεν είμαι σίγουρος για ποιο λόγο απαγόρευσαν την εισαγωγή μπανάνας. Ίσως για ενίσχυση της Κρητικής παραγωγής γιατί εμφανίζονταν μόνο κάτι κακορίζικες μικρές και άθλιες στη γεύση μπανάνες από την Κρήτη. Πάντως θυμάμαι ότι μόλις επετράπη ξανά η εισαγωγή τους πόση χαρά είχα πάρειΕρμής έγραψε: 24 Φεβ 2019, 12:13Το έχω ακούσει αυτό για τις μπανάνες. Μάλιστα κάποιοι παλιοί μπαναναδες κάτω στην Αγορά είχαν διακόψει εργασίες για καιρό. Γιατί έγινε ομως;Beria έγραψε: 24 Φεβ 2019, 11:33Σοβιετική οικονομίαDIOMEDESGR έγραψε: 24 Φεβ 2019, 11:31
Θεωρείς δλδ ότι μετά την δικτατορία ή πριν λειτουργούσε η αγορά Ελεύθερα χωρίς έλεγχο τιμών από γραφειοκρατικες αρχές?
Θεωρώ ότι κάνεις λάθος μιας και ο έλεγχος τιμών από τα αρμόδια υπουργεία γινόταν με ειδικά κλιμάκια μέχρι και το 2000 από όσο θυμάμαι. Υπήρχε δλδ ΆΤΥΠΗ διατίμηση επί δραχμής για να μην ξεφεύγει ο πληθωρισμός.
Διατίμηση, απαγόρευση προϊόντων (μπανάνες), προπαγάνδα για χοιρινό (!!)
Το οικονομικό θαύμα της χούντας
Όπως τι εννοεις προπαγάνδα για το χοιρινο;
Τα περί χοιρινού αφορούν σε μια επίθεση προπαγάνδας από την τηλεόραση για την κατανάλωση χοιρινού (με κάτι άθλια κινούμενα σχέδια με γουρουνάκια που προέτρεπαν τον κόσμο να τρώει χοιρινό, τα οποία έπαιζαν ασταμάτητα ανάμεσα στις τηλεοπτικές εκπομπές)
Ούτε για αυτό ξέρω την αιτία
gassim έγραψε: 07 Σεπ 2021, 14:12 Ωρες είναι τώρα να οικειοποιηθεί η αριστερά και την Γαλλική επανάσταση.
- hellegennes
Σε πολλές χώρες συνεχίστηκε όλην την δεκαετία του '80.Leporello έγραψε: 24 Φεβ 2019, 09:48Λες γι'αυτό να έγινε το ευρώ;hellegennes έγραψε: 24 Φεβ 2019, 02:57Λίγο-πολύ όλες οι χώρες είχαν υψηλό πληθωρισμό από το '73 ως το '81 -τουλάχιστον. Κάποιες χώρες χτυπούσαν και 25άρια (Αγγλία, Ισπανία, Πορτογαλία, Ιταλία, Ιαπωνία). Η Ισλανδία από το '77 ως το '85 είχε μέσο ετήσιο πληθωρισμό 47% και μόνο από το '90 και μετά έπεσε κάτω από το 20%.Leporello έγραψε: 24 Φεβ 2019, 01:37 To ότι απαντώ χωρίς τον πίνακα απλώς σημαίνει πως πρόσθεσες τον πίνακα αργότερα. Επίσης μεγάλο πληθωρσιμό είχαμε όχι μόνο επί εμφυλίου και χούντας, αλλά και την δεκαετία του '80 που ήταν περί το 25% σε διάφορες χρονιές. Γιά το μνημόνιο δεν καταλαβαίνω ούτε τι σχέση έχει, ούτε τι θέλεις να πείς. Πότε είπα ότι ήταν αναπόφευκτο και γιά ποιά περίοδο; Το 2010 όντως πιστεύω ότι ήταν αναπόφευκτο. Το 2008 γιατί ήταν αναπόφευκτο; Γιά πότε είπε ο Σημίτης ότι μπορούσε να αποφευχθεί;
Πάντως, στις άλλες χώρες (πλην Ισλανδίας, που να ξέρω τι έγινε στην Ισλανδία; ) ο υψηλός πληθωρισμός προκλήθηκε από την άνοδο τής τιμής του πετρελαίου. Δεν συνεχίσθηκε και την δεκαετία του '80 και αρχές '90.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
θα με ξυπνήσουν μια Δευτέρα παρουσία κατά την θρησκεία.
Μα δεν ξέρω αν και τότε να σηκωθώ θελήσω.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
- ΓΙΑΝΝΗΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ
πήζον bot έγραψε: 24 Φεβ 2019, 11:16
Μην κουνας σε μένα το δαχτυλάκι ο Γιαννόπουλος ξεκίνησε απο γελοίο παραδειγμα, και ξεκινησε κουβέντα κουκλοθέατρο μετα.
Εγω κατέδειξα το παραμύθι και το κουκλοθέατρο.
Μιλαμε για αρρωστα εμμονικο ατομο
Αρίστος for Tsirpas
Eχουμε ΔΙΠΛΗ πολιτειακη εκτροπη
Μια γιατι ο πρωθυπουργος επραξε αντιθετα στο ΟΧΙ του δημοψηφισματος...
Και δευτερη γιατι μεσω του Ταμειου Ξεπουληματος Χωρας παρεδωσε την εθνικη κυριαρχια και τον εθνικο πλουτο στους δανειστες
Και δευτερη γιατι μεσω του Ταμειου Ξεπουληματος Χωρας παρεδωσε την εθνικη κυριαρχια και τον εθνικο πλουτο στους δανειστες
- hellegennes
Σχεδόν όλα τα περιοδικά έκλεισαν και όχι μόνο στην Ελλάδα και δεν ευθύνεται το ευρώ γι' αυτό αλλά 100% το Ίντερνετ και τίποτα άλλο.Ηράκλειτος έγραψε: 24 Φεβ 2019, 11:23Πότε έγινε αυτό;Υδράργυρος έγραψε: 24 Φεβ 2019, 10:01Με τη δραχμη απο 5 πηγε 600 σε 26 χρονια. Με το ευρω εκλεισε ο εκδοτικος οικος
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
-
brb και tyt
- Μέλη που αποχώρησαν
Ο Γιαννόπουλος όταν ήταν μικρός με τη δραχμή αγόραζε Κατερίνα και όχι το Αγόρι.ΓΙΑΝΝΗΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ έγραψε: 23 Φεβ 2019, 23:16 Τι καλα που ηταν με την δραχμη
Περιοδικο Κατερινα
Απο 5 δρχ το 1973
στις 600 δρχ το 1999
![]()

Ο Λεωνίδας, ο Κολοκοτρώνης και οι Ταγματασφαλίτες
-
brb και tyt
- Μέλη που αποχώρησαν
Είναι η Ιαπωνία αδύναμη οικονομία;Ζενίθεδρος έγραψε: 23 Φεβ 2019, 23:22 Αυτό το πράγμα λέγεται υποτίμηση νομίσματος και βοηθάει αδύναμες οικονομίες να αυξάνουν τις εξαγωγές τους.
1 Δολάριο ΗΠΑ= 110.72 Γεν
https://el.coinmill.com/JPY_USD.html#USD=1
Ο Λεωνίδας, ο Κολοκοτρώνης και οι Ταγματασφαλίτες
Με τις όποιες επιφυλάξεις για κάποια απο τα συμπεράσματα του συγγραφέα:
http://www.capital.gr/o-giorgos-kralogl ... kai-tsipra
http://www.capital.gr/o-giorgos-kralogl ... kai-tsipra
- ΓΙΑΝΝΗΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ
Στις αρχές του 1970 οι Ελληνες καπνιστές αγόραζαν ένα πακέτο σε τιμές που κυμαίνονταν από 15 έως 20 δραχμές,
https://www.madata.gr/epikairotita/econ ... h-sas.html
15 Μαΐου 2001,
Στις 800 δρχ. από τον Ιούνιο η τιμή των τσιγάρων
https://www.in.gr/2001/05/15/greece/sti ... -tsigarwn/
https://www.madata.gr/epikairotita/econ ... h-sas.html
15 Μαΐου 2001,
Στις 800 δρχ. από τον Ιούνιο η τιμή των τσιγάρων
https://www.in.gr/2001/05/15/greece/sti ... -tsigarwn/
Αρίστος for Tsirpas
- Ζενίθεδρος
- Phorum.gr user: Ζενίθεδρος
- Επικοινωνία:
Γιατί, τόσο εντυπωσιακό είναι το νούμερο;ΣΑΤΑΝΙΚΟΣ ΕΓΚΕΦΑΛΟΣ έγραψε: 24 Φεβ 2019, 11:40Θεούληδες εθνολαϊκιστές, πετάνε ένα νούμερο με στόμφο χωρίς κόντεξτ και όποιος ψαρώσει https://www.theglobaleconomy.com/rankings/Exports/
Ακόμα τούτη ή άνοιξη ραγιάδες, ραγιάδες, τούτο το καλοκαίρι, μέχρι να ρθεί ο Μόσκοβος να φέρει το σεφέρι.
☦𓀢
☦𓀢
- Ζενίθεδρος
- Phorum.gr user: Ζενίθεδρος
- Επικοινωνία:
Αυτό είναι ισοτιμία. Μπορείς να έχεις και σκληρό νόμισμα με χαμηλή ισοτιμία.brb και tyt έγραψε: 24 Φεβ 2019, 13:11Είναι η Ιαπωνία αδύναμη οικονομία;Ζενίθεδρος έγραψε: 23 Φεβ 2019, 23:22 Αυτό το πράγμα λέγεται υποτίμηση νομίσματος και βοηθάει αδύναμες οικονομίες να αυξάνουν τις εξαγωγές τους.![]()
1 Δολάριο ΗΠΑ= 110.72 Γεν
https://el.coinmill.com/JPY_USD.html#USD=1
Ακόμα τούτη ή άνοιξη ραγιάδες, ραγιάδες, τούτο το καλοκαίρι, μέχρι να ρθεί ο Μόσκοβος να φέρει το σεφέρι.
☦𓀢
☦𓀢
-
- Παραπλήσια Θέματα
- Απαντήσεις
- Προβολές
- Τελευταία δημοσίευση
-
- 64 Απαντήσεις
- 4536 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Aitwlos