το λέω για να δείξω πόσο απλό ήταν να νομίζει οτι η μπλε bmw που σκότωσε κατι παιδιά στην Συγγρού και εξαφανίστηκε όπως έλεγε η τβ, ηταν η δική μας. Έκανε το λάθος να δείξει την αγωνία της στον αδελφό μου, και τα άλλα ήρθαν μόνα τους, λόγκο δίπλα στον προφυλακτήρα, αρα σίγουρα τράκαρε ο μικρός και κάτι κρύβει κλπ.
!!! DEVELOPMENT MODE !!!
ΚΑΚΟ ΕΛΑΤΤΩΜΑ ΤΗΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ ΜΟΥ ....
Re: ΚΑΚΟ ΕΛΑΤΤΩΜΑ ΤΗΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ ΜΟΥ ....
Δε μ' ενδιαφέρουν οι προσωπικές σκεψεις του γκομενου.Δεν κινδυνεύει μην τον κακοποιήσει κάποιος σεξουαλικά, μη τον απειλήσει ή μη του κάνουν μπουλινγκ. Άμα έχει κάτι ας μου μιλήσει,ενηλικος είναι.enaon έγραψε: 03 Ιαν 2019, 00:07εγώ την πιστεύω την ναιδα, είμαι σίγουρος οτι διαβάζει και του γκ'ομενου το τηλ μην τον παρενοχλεί κάποιος σεξουαλικά, αν την πέφτει εκείνος κάνει οτι δεν το διάβασε, κουτσομπόλες είμαστε;
γιαυτό πρέπει να έχουμε ενεργή σεξουαλική ζωή στον γάμο παιδιά, γιατί αλλιώς παρακολουθούμε των παιδιών και ελπίζουμε σε κάτι ενδιαφέρον, αλλά χλωμό, όλο αγκαλίτσες είναι, οπότε συνεχίζουμε το διάβασμα.
Τώρα αν με κερατωνει και χτυπάνε τα μεσεντζερ και τα σμσ κι έχει συμπεριφορά περίεργη, με το που ξαναχτυπάει το μεσεντζερ του δίνω το κινητό να το φάει κι οξω απ' τη ζωή μου. Δεν χρειάζεται καν να μπω σε άλλες διαδικασίες. Φαίνονται αυτά .
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Naida την 03 Ιαν 2019, 00:16, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Η απάντηση σε όλα είναι νιάου...
I didn't do it, but If I did, I was drunk.
Que Sera, Sera...
Que Sera, Sera...
Φυσικά όχι, είναι κάτι απολύτως φυσικό.Naida έγραψε: 03 Ιαν 2019, 00:04Είναι θυσία;ΓΑΛΗ έγραψε: 02 Ιαν 2019, 23:52Αν το βλέπεις σαν θυσία, δεν είναι θυσία, είναι ένδειξη εγωισμού.Naida έγραψε: 02 Ιαν 2019, 23:47
Γονιός είναι πολλά μαζί κύριος. Κυρίως είναι η προσωπική σου θυσία στον μικρό θεό που λέγεται παιδι. Τελειότητα και κατά γράμμα δεν υπάρχει. Αποδέξου αυτό κι ολα τα αλλά έπονται.
Από τη στιγμή που κάνεις παιδί, η οποιαδήποτε αυτονομία έχεις ως άτομο καταλύεται εκ των πραγμάτων.
Κατά τα άλλα, νομίζω ότι ως γονείς λειτουργούμε ακριβώς όπως λειτουργούμε σε όλες τις προσωπικές μας σχέσεις.
Η αυμπεριφορά αλλά και το σκεπτικό μας καθορίζεται από τα ίδια σημεία αναφοράς.
Η ελπίδα είναι παγίδα.
οριακά αυτά που λες εγώ τα βάζω στην σεξομανία του γονιού, πορνοδιαστροφη κλπ, όχι στην γονική ανησυχία πάντως. Ορέστης σαν να λέμε.
Τώρα βγάζει νόημα.enaon έγραψε: 03 Ιαν 2019, 00:14το λέω για να δείξω πόσο απλό ήταν να νομίζει οτι η μπλε bmw που σκότωσε κατι παιδιά στην Συγγρού και εξαφανίστηκε όπως έλεγε η τβ, ηταν η δική μας. Έκανε το λάθος να δείξει την αγωνία της στον αδελφό μου, και τα άλλα ήρθαν μόνα τους, λόγκο δίπλα στον προφυλακτήρα, αρα σίγουρα τράκαρε ο μικρός και κάτι κρύβει κλπ.
the end
Παρεπιπτόντως αν πας σε ειδικό και του αναφέρεις ότι αισθάνομαι ότι κάτι τρέχει . Σου ζητάει ζωγραφιές του παιδιού και γραπτά του. Just saying επειδή αναφέρεις για ειδικό μέσα που προφανεστατα δεν έχεις επισκεφθεί ποτέ παιδοψυχολογο.Εσθήρ έγραψε: 03 Ιαν 2019, 00:12Ναι ρε κοπελια,αυτο λεμε το κερατο μου τοσες ωρες εδω,αλλα η δεν το αντιλαμβανεσαι η κανεις οτι δεν το αντιλαμβανεσαι.Naida έγραψε: 03 Ιαν 2019, 00:03Ναι ρε κοπελιά θα μάθω το παρενοχλεί σεξουαλικά.ο δάσκαλος της ρυθμικής και δε θα κάνω τίποτα. Γιατί σκοπός μου είναι να χώσω τη μύτη μου στη ζωή του από περιέργεια για να το πατρονάρω ή οτιδήποτε.Εσθήρ έγραψε: 02 Ιαν 2019, 23:48
Πρωτον,μιλας χωρις να ξες καταστασεις.Ουδεποτε τουλαχιστον εγω,δεν εχω δηλωσει το οτιδηποτε για την προσωπικη μου ζωη.Αρα δεν ξερεις αν εχω παιδι,αν εχω τι ηλικια ειναι κλπ.Οποτε αυτα περι οταν πανε τα παιδια στην εφηβεια κομμενα.
Επισης αυτο το στυλακι,ελα να σου δειξω,,ειναι παρωχημενο σωνει πια.
Το πιο σημαντικο ομως,Αν νομιζεις οτι με το να τρεχεις απο πισω του και να τ κατασκοπευεις,οποτε και μετα να επεμβαινεις βεβαια,ΔΙΟΤΙ Η ΚΑΤΑΣΚΟΠΕΙΑ ΑΥΤΟ ΤΟ ΝΟΗΜΑ ΕΧΕΙ και ΜΗΝ ΠΕΙς ΟΧΙ...διοτι δηλαδη θα το κατασκοπετσεις,θα μαθεις κατι και μετα ΔΕΝ θα κανεις τιποτα;Δεν θα δρασεις;Αρα γιατι το κατασκοπευες;;;;;;;;;;;;;;;![]()
Το κατασκοπευεις λοιπον για να μπορεσεις να δρασεις την καταλληλη στιγμη.
Νομιζεις.
Διοτι οτι και να κανεις...αν δεν του εχεις δωσει τα σωστα εφοδια,μια παπαρια θα κανεις.
Θα δρασεις την κια,θα δρασεις την δευτερη,ως ποτε θα δρας εσυ;
Μαθε του καταρχην να εχει ΣΩΣΤΗ ΚΡΙΣΗ....και ασε τις κατασκοπιες που εχουν κατασταλτικο χαρακτηρα και οχι ΠΡΟΛΗΠΤΙΚΟ.
Το ζητημα δεν ειναι να κατασκοπευεις το παιδι σου και να αναλαμβανεις δραση οταν εσυ βεβαια θεωρησεις οτι πρεπει,αλλα να του δωσεις τα σωστα εφοδια,και αυτα ειναι σωστη κριση και κριτικο πνευμα.Και οταν τεεχεις απο πισω του,μαμοθρεφτο θα το κανεις και οχι ανθρωπο με σωστη κριση.Ουτε εξυπνο.
Ειναι απλο,αρκει να αποποιηθεις την ανιτα πανια που κρυβεις μεσα σου και να δεις πιο σιβαρα τον ρολο σου.
Παντα το β ενικο δεν παει σε εσενα.Οσον αφορα τα γενικα.
Έχει μαλλιασει η γλώσσα μας να λέμε ότι δεν επεμβαίνουμε στην προσωπική του ζωή παρά μόνο και μόνο αν δούμε κάτι επικίνδυνο. Δεν μας αντιλαμβάνεται ότι διαβάζουμε γιατί δε μας.πεφτει λογος. Πρέπει να ξέρουμε αν κάτι στραβό γινεται. Κάτι που ίσως και το ίδιο το παιδί δεν αντιλαμβάνεται ότι ειναι περιεργο ή επικινδυνο. Πχ ο γυμναστής σήμερα ήρθε και με βοήθησε πως να κάνω την άσκηση σωστά και με πίεσε στον πισινό .
Άντε του εχεις μάθει εσύ τόσα χρόνια το κορμάκι είναι δικο μας δεν μας αγγίζουν πουθενά και ποτέ κανένας. Αλλά θα έρθει να στο πει; θα το θεωρήσει κάτι κακό για να το πει; Κι αν το απείλησαν αν το πεις θα κάνω κακό στους δικούς σου ή στο ίδιο; Κι αν αν του είπαν έλα να παίξουμε παιχνιδι; Φρικαρω και μόνο που τα σκέφτομαι.
Άντε ρε παρατηστε με που θα κοιτάξω ιδιωτικότητες με τόση σαπιλα και ανωμαλία που κυκλοφορεί εκεί έξω.
Αν ΕΣΥ δεν εχεις την ικανοτητα να το κανεις να σου λεει το τι του συμβαινει,και καθεται και κρυβεται πισω απο ενα ημερολογιο για να πει οτι του χουφτωσε το βυζι ο δασκαλος,ΕΧΕΙΣ ΑΠΟΤΥΧΕΙ ΛΕΜΕ.
Δεν ειναι πυρηνικη φυσικη.
Τι δεν καταλαβαινεις και τι σκατα μου λες;
Οτι το ιδιο σου το Παιδι δεν σε εμπιστευεται και θα τα γραφει κρυφα μονο του σε ενα ημερολογιο του;ΓΙΑΤΙ;
ΤΟ ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΑΝΑΡΩΤΙΕΣΑΙ;
Αν δεν σου εχεΙ εμπιστοσυνη το παιδι να σου πει το τι του συμβαινει,κατσε ψαξε γιατι δεν σου εχει.
Πχ νομιζει οτι θα το μαλλωσεις;Οτι δεν θα το ακουσεις;Θα σε ντραπει; ΜΑ ΓΙΑΤΙ;
Δε εχει καταλαβει οτι ειναι κακο να του χουφτωνεις το βυζι;ποιος φταιει;Εγω;Η εσυ που δεν του εμαθες οτι αν του κανουν κατι τετοιο πρεπει να ερθει να στο πει και ειναι κακο;
Καταλαβαινεις τι παπατζες μου λες;
Δεν κανεις δηλαδη τα αυτονοητα και περιμενεις απλα ΟΤΑΝ γινει το κακο να το κατασκοπευσεις και να δρασεις τοτε;
Κατσε πηγαινε σε κανενα ειδικο με τετοιες αποψεις πληζ,
Διοτι λες επικινδυνα πραγματα για γονιο.
Δηλαδη δεν του μαθαινω τι δεν πρεπει αν του κανουνε,δεν του μαθαινω τι πρεπει να μου λεει,δεν του μαθαινω να μου εχει εμπιστοσυνη και να μου τα λεει,απλα το κατασκοπευω.
Ε...τοτε θα ειναι αργα αγαπουλα
Κατσε και σκεψου τι μπαρμπουτσαλα λες και τι ηλιθιες δικαιολογιες λες για τη κλειδαροτρυπα σου,να κατασκοπευεις το παιδι σου και να βρισκεις ολα αυτα που λες.
Que Sera, Sera...
Que Sera, Sera...
- Υδράργυρος
Εσυ θα μας πεις αν θα κανουμε πσιδια και πως θα τα ροστατεψουμε;Εσθήρ έγραψε: 02 Ιαν 2019, 23:51
Αν εσυ ειΣΑΙ τοσο παπαντζας που δεν θα το καταλαβεις αυτο,δεν σου αξιζουν παιδια.
Αν φτασει το παιδι σου να του βαζει ο αλλος χερι και να ΜΗΝ τολμαει να το λεει σε εσενα και να το γραφει στο ημερολογιο,,,ΤΟ ΕΧΑΣΕΣ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ,ΑΥΤΟ ΛΕΜΕ.
Διορθωσε λοιπον αυτο και οχι να κρυφοκοιταζεις τις σκεψεις του που ειναι δικες του.
Κατα τα αλλα,μου εισαι και αριστερος τρομαρα σου,καλα τα ειπε και ο αλλος παραπανω.Μην βαζετε καμερες στους δρομους,παραβιζουν προσωπικα δεδομενα,αλλα διαβαζετε τα ημερολογια των παιδιων σας ναι;
Παγαινε σε κανεναν εμπειρογνωμονα να σε μαθει να εισαι σωστος γονιος.Γονεις ολοι μπορουν να γινουν,Σωστοι ομως ΟΧΙ.
Ανεξαρτήτως αν είναι φυσικό, ρώτησα αν είναι θυσία. Αν με άλλα λόγια θυσιάζεις τον εαυτό σου και δίνεις προτεραιότητα στο παιδί.ΓΑΛΗ έγραψε: 03 Ιαν 2019, 00:16
Φυσικά όχι, είναι κάτι απολύτως φυσικό.
Από τη στιγμή που κάνεις παιδί, η οποιαδήποτε αυτονομία έχεις ως άτομο καταλύεται εκ των πραγμάτων.
Κατά τα άλλα, νομίζω ότι ως γονείς λειτουργούμε ακριβώς όπως λειτουργούμε σε όλες τις προσωπικές μας σχέσεις.
Η αυμπεριφορά αλλά και το σκεπτικό μας καθορίζεται από τα ίδια σημεία αναφοράς.
Que Sera, Sera...
Que Sera, Sera...
δεν τα λές όλα όμως εκτός αν στα έχουνε πεί και δεν ξέρεις πώς πάει. Φέρνεις αυτά, και 9/10 καταλήγουμε οτι πρέπει να έρθεις για συνεδρίες εσύ και όχι το παιδί, τις οποίες δεν κάνεις γιατί τελικά δεν ξέρει ο ψυχολόγος τι του γίνεται.Naida έγραψε: 03 Ιαν 2019, 00:22 Παρεπιπτόντως αν πας σε ειδικό και του αναφέρεις ότι αισθάνομαι ότι κάτι τρέχει . Σου ζητάει ζωγραφιές του παιδιού και γραπτά του. Just saying επειδή αναφέρεις για ειδικό μέσα που προφανεστατα δεν έχεις επισκεφθεί ποτέ παιδοψυχολογο.
Μάλλον εσύ δε τα ξέρεις καλά. Πάντα πάνε και γονείς και παιδί. Όχι μόνο οι γονείς. Και το παιδί. Σε ξεχωριστές συνεδρίες. Και αν εσένα οι γονείς σου είπαν δε ξέρει ο ψυχολόγος τι του γίνεται και σας άφησαν στη μοιρα σας να τα βγάζετε 30 χρόνια μετά τι να σου πω, πες τα σε εκείνους με κάποιο τρόπο.enaon έγραψε: 03 Ιαν 2019, 00:27δεν τα λές όλα όμως εκτός αν στα έχουνε πεί και δεν ξέρεις πώς πάει. Φέρνεις αυτά, και 9/10 καταλήγουμε οτι πρέπει να έρθεις για συνεδρίες εσύ και όχι το παιδί, τις οποίες δεν κάνεις γιατί τελικά δεν ξέρει ο ψυχολόγος τι του γίνεται.Naida έγραψε: 03 Ιαν 2019, 00:22 Παρεπιπτόντως αν πας σε ειδικό και του αναφέρεις ότι αισθάνομαι ότι κάτι τρέχει . Σου ζητάει ζωγραφιές του παιδιού και γραπτά του. Just saying επειδή αναφέρεις για ειδικό μέσα που προφανεστατα δεν έχεις επισκεφθεί ποτέ παιδοψυχολογο.
Que Sera, Sera...
Que Sera, Sera...
-
User_601
και επειδη τωρα τα ειδα αυτα,οπως και του αλλου του ασχετου του υδραργυρου,που να προσβαλει ξερει,αλλα επιχειρηματα γιοκ....,ειμαι ειδικος....οτι και αν συνεπαγεται αυτο.Naida έγραψε: 03 Ιαν 2019, 00:22Παρεπιπτόντως αν πας σε ειδικό και του αναφέρεις ότι αισθάνομαι ότι κάτι τρέχει . Σου ζητάει ζωγραφιές του παιδιού και γραπτά του. Just saying επειδή αναφέρεις για ειδικό μέσα που προφανεστατα δεν έχεις επισκεφθεί ποτέ παιδοψυχολογο.Εσθήρ έγραψε: 03 Ιαν 2019, 00:12Ναι ρε κοπελια,αυτο λεμε το κερατο μου τοσες ωρες εδω,αλλα η δεν το αντιλαμβανεσαι η κανεις οτι δεν το αντιλαμβανεσαι.Naida έγραψε: 03 Ιαν 2019, 00:03
Ναι ρε κοπελιά θα μάθω το παρενοχλεί σεξουαλικά.ο δάσκαλος της ρυθμικής και δε θα κάνω τίποτα. Γιατί σκοπός μου είναι να χώσω τη μύτη μου στη ζωή του από περιέργεια για να το πατρονάρω ή οτιδήποτε.
Έχει μαλλιασει η γλώσσα μας να λέμε ότι δεν επεμβαίνουμε στην προσωπική του ζωή παρά μόνο και μόνο αν δούμε κάτι επικίνδυνο. Δεν μας αντιλαμβάνεται ότι διαβάζουμε γιατί δε μας.πεφτει λογος. Πρέπει να ξέρουμε αν κάτι στραβό γινεται. Κάτι που ίσως και το ίδιο το παιδί δεν αντιλαμβάνεται ότι ειναι περιεργο ή επικινδυνο. Πχ ο γυμναστής σήμερα ήρθε και με βοήθησε πως να κάνω την άσκηση σωστά και με πίεσε στον πισινό .
Άντε του εχεις μάθει εσύ τόσα χρόνια το κορμάκι είναι δικο μας δεν μας αγγίζουν πουθενά και ποτέ κανένας. Αλλά θα έρθει να στο πει; θα το θεωρήσει κάτι κακό για να το πει; Κι αν το απείλησαν αν το πεις θα κάνω κακό στους δικούς σου ή στο ίδιο; Κι αν αν του είπαν έλα να παίξουμε παιχνιδι; Φρικαρω και μόνο που τα σκέφτομαι.
Άντε ρε παρατηστε με που θα κοιτάξω ιδιωτικότητες με τόση σαπιλα και ανωμαλία που κυκλοφορεί εκεί έξω.
Αν ΕΣΥ δεν εχεις την ικανοτητα να το κανεις να σου λεει το τι του συμβαινει,και καθεται και κρυβεται πισω απο ενα ημερολογιο για να πει οτι του χουφτωσε το βυζι ο δασκαλος,ΕΧΕΙΣ ΑΠΟΤΥΧΕΙ ΛΕΜΕ.
Οτι το ιδιο σου το Παιδι δεν σε εμπιστευεται και θα τα γραφει κρυφα μονο του σε ενα ημερολογιο του;ΓΙΑΤΙ;
ΤΟ ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΑΝΑΡΩΤΙΕΣΑΙ;
Αν δεν σου εχεΙ εμπιστοσυνη το παιδι να σου πει το τι του συμβαινει,κατσε ψαξε γιατι δεν σου εχει.
Δε εχει καταλαβει οτι ειναι κακο να του χουφτωνεις το βυζι;ποιος φταιει;Εγω;Η εσυ που δεν του εμαθες οτι αν του κανουν κατι τετοιο πρεπει να ερθει να στο πει και ειναι κακο;
Δεν κανεις δηλαδη τα αυτονοητα και περιμενεις απλα ΟΤΑΝ γινει το κακο να το κατασκοπευσεις και να δρασεις τοτε;
Δηλαδη δεν του μαθαινω τι δεν πρεπει αν του κανουνε,δεν του μαθαινω τι πρεπει να μου λεει,δεν του μαθαινω να μου εχει εμπιστοσυνη και να μου τα λεει,απλα το κατασκοπευω.
Κατσε και σκεψου τι μπαρμπουτσαλα λες και τι ηλιθιες δικαιολογιες λες για τη κλειδαροτρυπα σου,να κατασκοπευεις το παιδι σου και να βρισκεις ολα αυτα που λες.
Και για αυτο λεω,αυτα που λεω.Και αν σου αρεσει.Οι αληθειςς ομως να λεγονται ναι;Αγαπουλα.
Και τώρα ήρθε η ώρα να πάω για ύπνο. Καλή σου νύχτα κοπέλα μου.Εσθήρ έγραψε: 03 Ιαν 2019, 00:32
και επειδη τωρα τα ειδα αυτα,οπως και του αλλου του ασχετου του υδραργυρου,που να προσβαλει ξερει,αλλα επιχειρηματα γιοκ....,ειμαι ειδικος....οτι και αν συνεπαγεται αυτο.
Και για αυτο λεω,αυτα που λεω.Και αν σου αρεσει.Οι αληθειςς ομως να λεγονται ναι;Αγαπουλα.![]()
Que Sera, Sera...
Que Sera, Sera...
μπά, τα ξέρω πολύ καλά, πρέπει να είχαμε και 5 στην αθήνα όταν η μητέρα μου ήταν απο τις καλύτερες θεωρητικά. Απλά οι γονείς φεύγουν τρέχοντας οταν καταλαβαίνουν οτι φταίνε οι ίδιοι.Naida έγραψε: 03 Ιαν 2019, 00:31 Μάλλον εσύ δε τα ξέρεις καλά. Πάντα πάνε και γονείς και παιδί. Όχι μόνο οι γονείς. Και το παιδί.
-
User_601
Μην πεις κουβεντα για το μπολνταρισμα ναι;Διοτι τωρα σε συμφερει.enaon έγραψε: 03 Ιαν 2019, 00:36μπά, τα ξέρω πολύ καλά, πρέπει να είχαμε και 5 στην αθήνα όταν η μητέρα μου ήταν απο τις καλύτερες θεωρητικά. Απλά οι γονείς φεύγουν τρέχοντας οταν καταλαβαίνουν οτι φταίνε οι ίδιοι.Naida έγραψε: 03 Ιαν 2019, 00:31 Μάλλον εσύ δε τα ξέρεις καλά. Πάντα πάνε και γονείς και παιδί. Όχι μόνο οι γονείς. Και το παιδί.
Λοιπον,ετσι ακριβως.\Και οταν καποιοι λενε για ειδικους,δεν ξερουν σε ποιους απευθυνονται ναι;
Αντε νανακια τωρα,
- Υδράργυρος
Πηξαμε στους ειδικους. ΞερολισμοςΕσθήρ έγραψε: 03 Ιαν 2019, 00:32και επειδη τωρα τα ειδα αυτα,οπως και του αλλου του ασχετου του υδραργυρου,που να προσβαλει ξερει,αλλα επιχειρηματα γιοκ....,ειμαι ειδικος....οτι και αν συνεπαγεται αυτο.Naida έγραψε: 03 Ιαν 2019, 00:22Παρεπιπτόντως αν πας σε ειδικό και του αναφέρεις ότι αισθάνομαι ότι κάτι τρέχει . Σου ζητάει ζωγραφιές του παιδιού και γραπτά του. Just saying επειδή αναφέρεις για ειδικό μέσα που προφανεστατα δεν έχεις επισκεφθεί ποτέ παιδοψυχολογο.Εσθήρ έγραψε: 03 Ιαν 2019, 00:12
Ναι ρε κοπελια,αυτο λεμε το κερατο μου τοσες ωρες εδω,αλλα η δεν το αντιλαμβανεσαι η κανεις οτι δεν το αντιλαμβανεσαι.
ΤΟ ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΑΝΑΡΩΤΙΕΣΑΙ;
Και για αυτο λεω,αυτα που λεω.Και αν σου αρεσει.Οι αληθειςς ομως να λεγονται ναι;Αγαπουλα.![]()
-
- Παραπλήσια Θέματα
- Απαντήσεις
- Προβολές
- Τελευταία δημοσίευση
-
- 60 Απαντήσεις
- 1146 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από foscilis
-
- 1 Απαντήσεις