Κανόνες Δ. Συζήτησης
Προσοχή: Σύμφωνα με το νόμο απαγορεύεται η δημοσιοποίηση ονομαστικά η φωτογραφικά ποινικών καταδικών οποιουδήποτε βαθμού & αιτιολογίας καθώς εμπίπτουν στα ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα του ατόμου. Τυχόν δημοσιοποίηση τέτοιων δεδομένων ενδέχεται να επιφέρει ποινικές κυρώσεις στο συντάκτη. Επιτρέπεται μόνο αν έχει δοθεί εισαγγελική εντολή και μόνο για το χρονικό διάστημα που αυτή ισχύει. Οφείλετε σε κάθε περίπτωση να ζητήσετε με αναφορά τη διαγραφή της ανάρτησης πριν παρέλθει το χρονικό διάστημα της νόμιμης δημοσιοποίησης. Η διαχείριση αποποιείται κάθε ευθύνη για τυχόν ποινικές ευθύνες αν παραβιάσετε τα παραπάνω.
vantono έγραψε: 24 Φεβ 2025, 13:00
Τη Μ.Παρασκευή ομως που ειστε ολες εσεις οι κοτάρες της τσικνοπέμφτης ε?
Παλιοκοτάρες
Στα ίδια ακριβώς μαγαζιά ,αλλά με χταπόδια ,καλαμάρια και γαρίδες.
Αυτο το κανουν και την καθαρά Δευτερα. Η διαφορά με τη Μ.Παρασκευή ειναι οτι στη μια περιπτωση τα τηγανίζουν τα καλαμαρια (Καθαρά) ενώ στην αλλη τα τρωνε κονσερβάτα (Μ.Π).
Θυμαμαι κατι μπαρμπάδες μου κάποτε που Μ.Π ανοιγαν πορτόλα και φλόκος.
Ετρωγαν απο 2 κονσερβες ο καθενας, και βαζανε και τις γυναίκα! (ακλιτο και προστακτική) να τους φκιάσουν και μια μανέστρα δήθεν νερόβραστη.
Παλιοκοτάρες
Αυτο το κανουν και την καθαρά Δευτερα. Η διαφορά με τη Μ.Παρασκευή ειναι οτι στη μια περιπτωση τα τηγανίζουν τα καλαμαρια (Καθαρά) ενώ στην αλλη τα τρωνε κονσερβάτα (Μ.Π).
Ετρωγαν απο 2 κονσερβες ο καθενας, και βαζανε και τις γυναίκα! (ακλιτο και προστακτική) να τους φκιάσουν και μια μανέστρα δήθεν νερόβραστη.
Επος καραμπαμπισμού!
Που ζεις αγορίνα μου ; Από μεγάλη πέμπτη έχει απλωμένα πλοκάμια να στεγνώνουν στα σύρματα και κάρβουνο από τις 11 το πρωί. Παράλληλα ταραμοσαλάτες ,σουπιές με ψιλικά ,στικς γαρίδας με τεριάκι,φριτέζες με καλαμάρι ,πατάτες ,πιπεριές ,μελιτζάλες ,κολοκύθια τηγανητά και δεν συμμαζεύεται με άπλετο ούζο.Τα κονσερβάτα φλόκος ήταν του 20ου αιώνα.
Παλιοκοτάρες
Επος καραμπαμπισμού!
Εγώ δεν έχω ακόμη καταλάβει αν είναι υγιειϊνιστικό ή μη το θέμα.
Γιατί και τα θαλάσσια όντα έχουν ψυχή.
Και ειλικρινά δεν καταλαβαίνω πόσο πιο υγιεινά είναι τα τηγανητά καλαμαράκια κλπ που έχουν ρουφήξει αγνώστου ποιότητας επαναχρησιμοποιημένο καυτό λάδι από ψημένα μια κι έξω στα κάρβουνα κρεατικά.
Επος καραμπαμπισμού!
Που ζεις αγορίνα μου ; Από μεγάλη πέμπτη έχει απλωμένα πλοκάμια να στεγνώνουν στα σύρματα και κάρβουνο από τις 11 το πρωί. Παράλληλα ταραμοσαλάτες ,σουπιές με ψιλικά ,στικς γαρίδας με τεριάκι,φριτέζες με καλαμάρι ,πατάτες ,πιπεριές ,μελιτζάλες ,κολοκύθια τηγανητά και δεν συμμαζεύεται με άπλετο ούζο.Τα κονσερβάτα φλόκος ήταν του 20ου αιώνα.
Αυτά είναι για την περίοδο της νηστείας μετά την Τσικνοπέμπτη και όχι ως ημερήσια εναλλακτική.
foscilis έγραψε: 24 Φεβ 2025, 12:52
Η Τσικνοπέμπτη ήταν η μέρα που ξεφορτώνονταν όλα τα κρέατα πριν τις 50 μέρες νηστείας γιατί ήταν αδύνατον να διατηρηθούν. Εξ ου και η ακραία κατανάλωση κρέατος
Ως συνήθως, οι πιο παχύσαρκοι ταρζανόβλαχοι του πλανήτη έχουν κρατήσει μόνο την ακραία κατανάλωση κρέατος (η οποία με δεδομένη την κανονική τους κατανάλωση που είναι από τις υψηλότερες στον κόσμο, στην τσικνοπέμπτη αποκτά αληθινά παρανοϊκές διαστάσεις) έχοντας μηδενική επαφή με ολόκληρο το πολύπλοκο σύστημα παραδόσεων στο οποίο εντάσσονταν και ταυτόχρονα παίζοντάς το "εμείς που το κρατάμε αληθινό".
Τ' αρχίδια μου τα δυο κρατάτε. Σκατοσακούλες από λίπος.
panos291 έγραψε: 23 Φεβ 2025, 21:25
Υπαρχει ενας (1) βιγκαν που να μην ειναι ψυχανωμαλος? Βλεπετε τον μαλακα εδω μεσα που μπηκε να προσβαλει χωρις να εχει ασχοληθει κανεις μαζι του.
Γνωριζω πολλούς που είναι διαμάντια στο μυαλό και στην καρδιά...
Εχουμε δικαίωμα να τρώμε κρέας, όπως έχουμε δικαίωμα να τρώμε και χόρτα. Αυτό που δεν έχουμε δικαίωμα είναι να τρώμε... έντομα.
Τώρα εγώ είμαι ο καθυστερημένος??
Πώς είναι δικαίωμά μας ο φόνος των ζώων σε καθημερινή βάση?Αιντε ετσι αυθαίρετα αποκτήσατε και αυτό το ''δικαίωμα'' και βγάζετε τον εαυτό σας απο το ελληνικό λεξικό που για την συγκεκριμένη δράση επεξηγεί και έχει την έννοια ''φασίστας''.]
Τι είσαι και σκοτώνεις?Ζώον είσαι?ποιός σου έδωσε αυτό το ''δικαίωμα''?
Με όλους αυτούς πάλι κοινωνία ζούγκλα θα είμαστε δια παντός.Οχι πολιτισμός δεν σας αξίζει και να λέγεστε ''πολιτισμένοι'' αλλα ούτε καν άνθρωποι.
Υ.Γ οσο για την ευθιξία σας σε σχέση με την λέξη ''πτωματοφάγοι''.Τρώτε ή όχι πτώματα ζώων .Την αλήθεια λέμε .Πως αλλιώς να σας κατονομάσουμε/?
φυσικα και ειναι δικαιωμα το να τρεφομαστε. και αυτο απαιτει να σκοτωνουμε ζωα.
κανενας πολιτισμος δεν θα υπηρχε αν δεν τρωγαμε.
ελα βρε συ ,που είναι δικαίωμά σου να τρέφεσαι .Που σε ποιό βιβλιο το διάβασες να το πάρω κι εγώ να το διαβάσω.
ΜΗ μου πείς ότι σκοτώνεις ζώα.Με πληγώνεις.
Δε σου τό χα για σηριαλ κίλλερ
όλοι μαζί γινήκαμε συρφετός,
γυρεύοντας ομοιοκαταληξία
μια τόσο ευγενικιά φιλοδοξία
έγινε της ζωής μας ο σκοπός
O νομος με τον οποιο προφανως διαφωνεις. Αυτος το αποφασισε.
Αν εχετε την πολιτικη ισχυ αλλαξτε τον.
Αλλιως μεχρι τοτε μην προσπαθειτε να επιβαλλετε φασιστικα τις αποψεις σας.
Μίλησες για πολιτική ισχύ ,ενώ το θέμα μας είναι η αγάπη που τρέφει ο Θεός προς τα πλάσματά Του .
Οσον αφορά τους νόμους των ανθρώπων,κάποιος τους εφήυρε για να καρπωθεί και ο ίδιος και να έχει την εύνοιά τους.
Κι εσύ μπορείς να εφεύρεις νόμους ,δε σε εμποδίζει κανένας.
Το θέμα είναι,.....είναι ηθικοί οι νόμοι?είναι σωστοι και δίκαιοι?αφορά ένα μέρος των ανθρώπων ή ολόκληρη την ανθρωπότητα?φτιαχνεται και φτιάξατε νόμους για το ποιά ζώα είναι οικόσιτα και ποιά όχι.Αυτό δεν είναι σωστό,ούτε και δίκαιο.Τα αρνάκια και τα κατσικάκια και οι αγελάδες δεν μας έχουν πειράξει ποτέ.Εμείς είμαστε οι δήμιοί τους εξ απ ανέκαθεν.Νόμους?Οσους θέλεις σου φτιάχνω .
1δεν υπαρχει θεος.
2αυτο που περιγραφεται ως θεος, δεν εχει καμμια αγαπη για τα πλασματα.
1Δε σε ρώτησα για το αν υπάρχει ή όχι.Κράτα την άποψη σου για σένα και άσε με να πιστεύω ότι και όπου θέλω.
2 δεν το περιέγραψα .Και που το ξέρεις ότι δεν έχει αγάπη για τα πλάσματα?Εσύ δεν έχεις αγάπη γι αυτά που τα σκοτώνεις για να φάς.
όλοι μαζί γινήκαμε συρφετός,
γυρεύοντας ομοιοκαταληξία
μια τόσο ευγενικιά φιλοδοξία
έγινε της ζωής μας ο σκοπός
panos291 έγραψε: 23 Φεβ 2025, 21:25
Υπαρχει ενας (1) βιγκαν που να μην ειναι ψυχανωμαλος? Βλεπετε τον μαλακα εδω μεσα που μπηκε να προσβαλει χωρις να εχει ασχοληθει κανεις μαζι του.
Τώρα εγώ είμαι ο καθυστερημένος??
Πώς είναι δικαίωμά μας ο φόνος των ζώων σε καθημερινή βάση?Αιντε ετσι αυθαίρετα αποκτήσατε και αυτό το ''δικαίωμα'' και βγάζετε τον εαυτό σας απο το ελληνικό λεξικό που για την συγκεκριμένη δράση επεξηγεί και έχει την έννοια ''φασίστας''.]
Τι είσαι και σκοτώνεις?Ζώον είσαι?ποιός σου έδωσε αυτό το ''δικαίωμα''?
Με όλους αυτούς πάλι κοινωνία ζούγκλα θα είμαστε δια παντός.Οχι πολιτισμός δεν σας αξίζει και να λέγεστε ''πολιτισμένοι'' αλλα ούτε καν άνθρωποι.
Υ.Γ οσο για την ευθιξία σας σε σχέση με την λέξη ''πτωματοφάγοι''.Τρώτε ή όχι πτώματα ζώων .Την αλήθεια λέμε .Πως αλλιώς να σας κατονομάσουμε/?
φυσικα και ειναι δικαιωμα το να τρεφομαστε. και αυτο απαιτει να σκοτωνουμε ζωα.
κανενας πολιτισμος δεν θα υπηρχε αν δεν τρωγαμε.
ελα βρε συ ,που είναι δικαίωμά σου να τρέφεσαι .Που σε ποιό βιβλιο το διάβασες να το πάρω κι εγώ να το διαβάσω.
ΜΗ μου πείς ότι σκοτώνεις ζώα.Με πληγώνεις.
Δε σου τό χα για σηριαλ κίλλερ
Παντως το κυνηγι ειναι ευγενες σπορ.
Ειμαστε η μοναδικη χωρα με Χατζηαβατη στην Κυβερνηση και Καραγκιοζη στην Αντιπολιτευση.
Ναύτης έγραψε: 24 Φεβ 2025, 10:28
Μούρλα ρε, όλη η Ελλάδα ένα απέραντο μουρλοκομείο, ακούς εκεί να περνάνε ΕΔΕ οι διευθυντές των σχολείων επειδή κάνανε μια δίωρη εκδήλωση για τα παιδιά την Τσικνοπέμπτη.
η μούρλα είναι ότι οι διευθυντές προσπαθούν να θεσμοθετήσουν μια επιπλέον μέρα κωλοβαρέματος μετατρέποντας μάλιστα δημόσιες δομές σε ψησταριές.
η άλλη δεν έτρωγε κρέας επειδή είναι ανθυγιεινό και έκανε γλυφομούνια και πέθανε
Ιδιωτικές δομές παιδιών. Πως είναι δυνατόν;
Κοινοβουλευτισμός είναι η εκπροσώπηση των φεουδαρχών απέναντι στον βασιλιά.
Azzurra Carnelos
Εθνικισμός είναι η βούληση για την επιβίωση του έθνους.
Μίλησες για πολιτική ισχύ ,ενώ το θέμα μας είναι η αγάπη που τρέφει ο Θεός προς τα πλάσματά Του .
Οσον αφορά τους νόμους των ανθρώπων,κάποιος τους εφήυρε για να καρπωθεί και ο ίδιος και να έχει την εύνοιά τους.
Κι εσύ μπορείς να εφεύρεις νόμους ,δε σε εμποδίζει κανένας.
Το θέμα είναι,.....είναι ηθικοί οι νόμοι?είναι σωστοι και δίκαιοι?αφορά ένα μέρος των ανθρώπων ή ολόκληρη την ανθρωπότητα?φτιαχνεται και φτιάξατε νόμους για το ποιά ζώα είναι οικόσιτα και ποιά όχι.Αυτό δεν είναι σωστό,ούτε και δίκαιο.Τα αρνάκια και τα κατσικάκια και οι αγελάδες δεν μας έχουν πειράξει ποτέ.Εμείς είμαστε οι δήμιοί τους εξ απ ανέκαθεν.Νόμους?Οσους θέλεις σου φτιάχνω .
1δεν υπαρχει θεος.
2αυτο που περιγραφεται ως θεος, δεν εχει καμμια αγαπη για τα πλασματα.
1Δε σε ρώτησα για το αν υπάρχει ή όχι.Κράτα την άποψη σου για σένα και άσε με να πιστεύω ότι και όπου θέλω.
2 δεν το περιέγραψα .Και που το ξέρεις ότι δεν έχει αγάπη για τα πλάσματα?Εσύ δεν έχεις αγάπη γι αυτά που τα σκοτώνεις για να φάς.
1 , δεν είναι άποψη, είναι η αλήθεια.δεν σε εμποδισα να πιστεύεις ψέματα.
2. Σύμφωνα με όσες περιγραφές έχουν υπάρξει ως τώρα για θεούς, όλοι μπινεδες είναι. Δεν έχω αγάπη, ούτε μίσος για την τροφή μου.
To be old and wise, you must first be young and stupid.