!!! DEVELOPMENT MODE !!!

6.5 δις παραπάνω μετά την σύνδεση POS - Ταμειακών

Ειδήσεις, προβλήματα και προτάσεις
Άβαταρ μέλους
hellegennes

Re: 6.5 δις παραπάνω μετά την σύνδεση POS - Ταμειακών

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από hellegennes »

Εμπεδοκλής έγραψε: 19 Φεβ 2025, 19:02
hellegennes έγραψε: 19 Φεβ 2025, 16:51
Cecily Anne έγραψε: 19 Φεβ 2025, 16:37 Τι να σου πω εγώ πρώτη φορά το ακούω από εσένα. Και από προσωπική εμπειρία ειδα φοβερή αύξηση των αποδείξεων ειδικά σε νυχουδες, κομμώτριες και γιατρούς, λόγω των καρτών !
Εκεί οφείλεται προφανώς στην αύξηση της χρήσης κάρτας, γιατί επιβλήθηκε. Μέχρι πρότινος οι περισσότεροι δεν είχαν POS. Η διασύνδεση δεν άλλαξε τίποτα. Ό,τι χτυπούσαν πριν όταν πλήρωνες με κάρτα χτυπάνε και τώρα, απλά τώρα γίνεται ταυτόχρονα και μπορείς να πεις ότι κάποιοι τολμηροί δεν χτυπούσαν καθόλου στην ταμειακή πρότινος, αν και η ΑΑΔΕ έβλεπε ότι έχουν εισπράξεις από POS που δεν ταιριάζουν με τις αποδείξεις της ταμειακής. Δεν χρειαζόταν δηλαδή καμμιά διασύνδεση για να το δει η ΑΑΔΕ.
Με τα πλυντήρια αυτοκινήτων τί φάση; Τα self service έπαιζαν και παίζουν με κέρματα. Από τα υπόλοιπα δε γνωρίζω κάποιο που παλιά να μην είχε pos οπότε καταναλωτές που ήθελαν να πληρώσουν με POS να μη μπορούν. Γιατί οι, είχε αφρικανική σκόνη το 2024 αλλά εδώ μιλάμε για πυροτέχνημα.
Φοβάμαι ότι με τη μερίδα του λέοντος των πλυντηρίων να λειτουργούν παράλληλα με βενζινάδικα παίζει να έκοβαν απόδειξη για υπηρεσία πλυντηρίου με 24% ΦΠΑ αντί για απόδειξη καυσίμου.
Τι να σου πω, δεν έχω αυτοκίνητο για να μπορώ να κάνω υποθέσεις. Έχω όμως εταιρικό φορτηγάκι και δεν αντιμετώπισα ποτέ πρόβλημα να πληρώσω με κάρτα. Κάποια πλυντήρια αυτοκινήτων που ξέρω ότι δουλεύουν παράλληλα με βενζινάδικα είναι ξεχωριστά ΑΦΜ, φαντάζομαι όμως ότι υπάρχουν και κοινές επιχειρήσεις.

Μπορεί κανείς να υποθέσει ότι όντως κάποιοι απ' αυτούς δεν κάλυπταν τις εισπράξεις από POS με αποδείξεις από την ταμειακή, αλλά θα τους τουφέκιζε ο λογιστής τους αν το έκαναν αυτό. Είπαμε, η ΑΑΔΕ το βλέπει αυτόματα αυτό, χωρίς να χρειάζεται να διενεργήσει κάποιος τυχαίο έλεγχο, οπότε θα έτρωγαν πρόστιμο.

Σίγουρα υπήρχαν επιχειρήσεις που το έκαναν αυτό αλλά εξίσου σίγουρα έτρωγαν πρόστιμο και δεν βλέπω πώς είναι πιο κερδοφόρο για το κράτος να εμφανίζονται οι συναλλαγές από το να τρώει πρόστιμο η επιχείρηση, γιατί με το πρόστιμο το ύψος των καταβολών είναι 150% του συνόλου, δηλαδή κερδίζει 50% επιπλέον το κράτος.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
θα με ξυπνήσουν μια Δευτέρα παρουσία κατά την θρησκεία.
Μα δεν ξέρω αν και τότε να σηκωθώ θελήσω.
Άβαταρ μέλους
hellegennes

Otto Weininger έγραψε: 19 Φεβ 2025, 21:41
Aitwlos έγραψε: 19 Φεβ 2025, 21:16
Otto Weininger έγραψε: 18 Φεβ 2025, 22:00

Εννοείται.
Πάντα καρτουλα. Να μην με γαμάνε και με τα ρέστα.

Με την ρέστα πάντως , γαμιουνται μόνο οι κακοι επαγγελματίες.

Και ξέρω τι σου λεω
Καλά, κάτσε να δίνεις εσύ ρέστα από 20αρικο και 50ρικο για 1-2-3 ευρώ κάθε φορά επειδή ο μπάρμπας θέλει να χαλάσει και έλα να μας πεις.
Δεν με ενόχλησε ποτέ αυτό και είναι βέβαιο ότι έχω πολύ μεγαλύτερο όγκο συναλλαγών από οποιοδήποτε φαρμακείο.

Καταλαβαίνω ότι είναι ενοχλητικό να πρέπει να κάνεις διαρκώς ρέστα και να μην έχεις, αλλά αυτό το πρόβλημα το αντιμετωπίζεις φροντίζοντας να έχεις μεγαλύτερη ρευστότητα σε κέρματα και 5ευρα/10ευρα. Δεν είναι δύσκολο.

Αντιθέτως, βρίσκω άκρως εκνευριστικό να περνάνε την κάρτα και να κάνουν λάθος κάρτα, να μην έχει η κάρτα τόσα λεφτά και να σου λένε να δοκιμάσεις άλλο ποσό, να μην έχει καθόλου λεφτά η κάρτα, να μην θυμούνται το PIN τους, να γυρνάνε την κάρτα πέρα δώθε ψάχνοντας να βρούνε την "σωστή πλευρά" για να περάσει ασύρματα, κτλ.

Στο μεταξύ να περιμένει από πίσω κόσμος, γιατί με τα συστήματα του μαλάκα έχουν γίνει όλες αυτές οι διαδικασίες 100 φορές πιο αργές, με την συναλλαγή να έχει γίνει 5 λεπτά από 5 δευτερόλεπτα.

Υπόψη ότι η ταμειακή δεν ανοίγει μέχρι να ολοκληρωθεί η συναλλαγή, οπότε αν θέλει παράλληλα κάποιος άλλος να πληρώσει με μετρητά παίρνει τον πούλο. Το πρόγραμμα της ΑΑΔΕ είναι όσο πιο κακοσχεδιασμένο γίνεται. Αν ακυρώσω την συναλλαγή για οποιονδήποτε από τους προαναφερθέντες λόγους, η ταμειακή κάνει μέσο όρο 10 δευτερόλεπτα για να λάβει το σήμα από την ΑΑΔΕ και να ακυρωθεί. Το ίδιο αν δεν περάσει η κάρτα και πρέπει να ξανασταλεί η συναλλαγή.

Αν μια φορά ήταν προτιμότερα τα μετρητά πριν, με την διασύνδεση του POS, που έκανε εξαιρετικά αργή την πληρωμή, τώρα είναι 10 φορές προτιμότερα. Τουλάχιστον μέχρι πρότινος πατούσα το ποσό στο POS Και το έπαιρνε αμέσως. Μεγάλος καρκίνος η διασύνδεση pos-ταμειακών. Από τα χειρότερα πράγματα που έκανε η κυβέρνησή σου.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Άβαταρ μέλους
ΑΛΟΓΟΜΟΥΡΗΣ
Phorum.gr user: ΑΛΟΓΟΜΟΥΡΗΣ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΑΛΟΓΟΜΟΥΡΗΣ »

hellegennes έγραψε: 19 Φεβ 2025, 23:41 Από τα χειρότερα πράγματα που έκανε η κυβέρνησή σου.
και παγκόσμια πρωτοτυπία να επιβληθεί ένα τέτοιο σύστημα από το κράτος
στις μαλακίες πρωτοτυπούμε
"Ο φασισμός δεν είναι ιδεολογία, είναι νοοτροπία."
Τζίμης Πανούσης
Άβαταρ μέλους
Otto Weininger

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Otto Weininger »

hellegennes έγραψε: 19 Φεβ 2025, 23:41

Δεν με ενόχλησε ποτέ αυτό και είναι βέβαιο ότι έχω πολύ μεγαλύτερο όγκο συναλλαγών από οποιοδήποτε φαρμακείο.
Δεν ξέρω τι ογκο συναλλαγών έχεις, αλλά εμείς στο ένα φαρμακείο έχουμε μ.ο. 150 με 200 άτομα την ημέρα (εφημερίες εξαιρούνται) και με γρήγορο ρυθμό.

Ειδικά το πρώτο τριωρο γίνεται ντου. Ένα 10% να μου σκάσει με 20ρικο και 50ρικο για 1 και 2 ευρώ, με γαμησε.

Στο άλλο είναι πιο νορμαλ τα πράματα, άλλο στυλ φαρμακείου, αλλά και πάλι υπάρχουν μέρες που με γαμανε και εκεί.

Let them make the first mistake. We make the last move.

Άβαταρ μέλους
hellegennes

Otto Weininger έγραψε: 20 Φεβ 2025, 00:04

Δεν ξέρω τι ογκο συναλλαγών έχεις, αλλά εμείς στο ένα φαρμακείο έχουμε μ.ο. 150 με 200 άτομα την ημέρα (εφημερίες εξαιρούνται) και με γρήγορο ρυθμό.

Ειδικά το πρώτο τριωρο γίνεται ντου. Ένα 10% να μου σκάσει με 20ρικο και 50ρικο για 1 και 2 ευρώ, με γαμησε.

Στο άλλο είναι πιο νορμαλ τα πράματα, άλλο στυλ φαρμακείου, αλλά και πάλι υπάρχουν μέρες που με γαμανε και εκεί.
Εγώ έχω μέσο όρο 300 και 400-500 τις ημέρες με έξτρα κίνηση (ΣΚΔ)
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Άβαταρ μέλους
Otto Weininger

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Otto Weininger »

hellegennes έγραψε: 20 Φεβ 2025, 01:18

Θες να πεις ότι μπαίνουν καθημερινά 300 με 500 άτομα μέσα;

Let them make the first mistake. We make the last move.

Άβαταρ μέλους
hellegennes

Otto Weininger έγραψε: 20 Φεβ 2025, 01:41
hellegennes έγραψε: 20 Φεβ 2025, 01:18

Θες να πεις ότι μπαίνουν καθημερινά 300 με 500 άτομα μέσα;
Όχι 300 με 500 διαφορετικά άτομα. Έχω πελάτες που πηγαινοέρχονται.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Άβαταρ μέλους
Leporello
Phorum.gr user: Leporello

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Leporello »

ΑΛΟΓΟΜΟΥΡΗΣ έγραψε: 19 Φεβ 2025, 11:04
Leporello έγραψε: 19 Φεβ 2025, 10:59
ΑΛΟΓΟΜΟΥΡΗΣ έγραψε: 18 Φεβ 2025, 12:00 όταν εισπράττει 100, πληρώνει φπα για 100, όχι για 99 ή 98
Εεεε, χμμμ πώς να σου το πώ, ο ΦΠΑ δεν είναι κόστος τής επιχείρησης. Ο πελάτης τον πληρώνει και η επιχείρηση τον διαβιβάζει στην εφορία.
άντε πάλι
το ότι πληρώνει ΦΠΑ (και) επί του ποσού που εισπράττει η τράπεζα; δε μας πειράζει
δηλαδή είτε πληρώσει με μετρητά, είτε με κάρτα, ο πελάτης πληρώνει το ίδιο ποσό και η επιχείρηση καλείται να αποδόσει τον ίδιο ΦΠΑ με τη διαφορά ότι στη περίπτωση της κάρτας έχει χάσει ήδη 1-2% μπορεί και παραπάνω
πέρα από αυτό πώς θα σας φανόταν στις πληρωμές με κάρτα να επιβαρύνεται ο πελάτης αυτό το 1-2% της προμήθειας της τράπεζας;
:smt005: Η επιχείριση δεν πληρώνει ΚΑΘΟΛΟΥ ΦΠΑ. Τον ΦΠΑ τον πληρώνει ολόκληρο ο πελάτης και η επιχείρηση απλώς τον αποδίδει στο κράτος.
1.
hellegennes έγραψε: 13 Οκτ 2022, 21:35Γνωρίζω πολύ καλύτερα στατιστική από σένα
2. Η λέξη υδρόφιλος είναι σύνθετη από δύο ελληνικές λέξεις το ύδωρ που σήμαινε νερό και το φίλος που σήμαινε φίλος.
Άβαταρ μέλους
hellegennes

Leporello έγραψε: 20 Φεβ 2025, 08:07
Leporello έγραψε: 19 Φεβ 2025, 10:59 Εεεε, χμμμ πώς να σου το πώ, ο ΦΠΑ δεν είναι κόστος τής επιχείρησης. Ο πελάτης τον πληρώνει και η επιχείρηση τον διαβιβάζει στην εφορία.
άντε πάλι
το ότι πληρώνει ΦΠΑ (και) επί του ποσού που εισπράττει η τράπεζα; δε μας πειράζει
δηλαδή είτε πληρώσει με μετρητά, είτε με κάρτα, ο πελάτης πληρώνει το ίδιο ποσό και η επιχείρηση καλείται να αποδόσει τον ίδιο ΦΠΑ με τη διαφορά ότι στη περίπτωση της κάρτας έχει χάσει ήδη 1-2% μπορεί και παραπάνω
πέρα από αυτό πώς θα σας φανόταν στις πληρωμές με κάρτα να επιβαρύνεται ο πελάτης αυτό το 1-2% της προμήθειας της τράπεζας;
:smt005: Η επιχείριση δεν πληρώνει ΚΑΘΟΛΟΥ ΦΠΑ. Τον ΦΠΑ τον πληρώνει ολόκληρο ο πελάτης και η επιχείρηση απλώς τον αποδίδει στο κράτος.
Η επιχείρηση δεν πληρώνει καθόλου για τα προϊόντα που πουλάει, το κόστος το πληρώνει όλο ο πελάτης και η επιχείρηση απλώς αποδίδει στον παραγωγό/προμηθευτή το κόστος του προϊόντος.

Ευχαριστούμε για αυτήν την νέα, σουρεαλιστική θεώρηση της πραγματικότητας.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Άβαταρ μέλους
ΑΛΟΓΟΜΟΥΡΗΣ

Leporello έγραψε: 19 Φεβ 2025, 10:59 Εεεε, χμμμ πώς να σου το πώ, ο ΦΠΑ δεν είναι κόστος τής επιχείρησης. Ο πελάτης τον πληρώνει και η επιχείρηση τον διαβιβάζει στην εφορία.
άντε πάλι
μπούρδες, μια χαρά αποδόμησε ο hellegennes τη νομικίστικη τυπική αλλά ουσιωδώς ανούσια λογική που πρόταξες
πέραν αυτού, ΦΠΑ είναι φόρος ΠΡΟΣΤΙΘΕΜΕΝΗΣ αξίας, δηλαδή το κράτος σου βάζει φόρο στο καθαρό ποσό. όταν μπαίνει προμήθεια τράπεζας στο παιχνίδι, το καθαρό ποσό τυπικά παραμένει ίδιο αλλά επί της ουσίας μειώνεται το κέρδος του μαγαζάτορα στο καθαρό ποσό αλλά ο μαγαζάτορας καλείται να αποδόσει το ίδιο ποσό σε φπα

και εντάξει, το καταλαβαίνω να συμβαίνει αυτό. αλλα αυτό θα πρέπει να συμβαίνει ύστερα ΑΠΟ ΕΠΙΛΟΓΗ ΤΟΥ ΜΑΓΑΖΑΤΟΡΑ ΝΑ ΔΕΧΕΤΑΙ ΚΑΡΤΕΣ. όταν ΥΠΟΧΡΕΩΝΕΤΑΙ από το κράτος, τότε το κράτος οφείλει να έχει προβλέψει γι'αυτό.

Υπάρχουν προϊόντα που έχουν σχεδόν μηδαμινό περιθώριο κέρδους. Όταν λοιπόν κάποιος αγοράζει ένα τέτοιο προϊον και πληρώνει με κάρτα, στο τέλος η επιχείρηση όχι μόνο δε βγάζει κέρδος αλλά παίζει να μπαίνει και μέσα αν ανάμεσα σε όλα τα άλλα συνυπολογίσουμε και το ρολο χαρτί που ξοδεύεται για τις νεες αποδείξεις (που είναι μεγαλύτερες πλέον γιατί συμπεριλαμβάνουν και του πος τα στοιχεία) + το ρολο του πος που πλέον είναι άχρηστο
Τζίμης Πανούσης
Άβαταρ μέλους
hellegennes

ΑΛΟΓΟΜΟΥΡΗΣ έγραψε: 20 Φεβ 2025, 11:14 και εντάξει, το καταλαβαίνω να συμβαίνει αυτό. αλλα αυτό θα πρέπει να συμβαίνει ύστερα ΑΠΟ ΕΠΙΛΟΓΗ ΤΟΥ ΜΑΓΑΖΑΤΟΡΑ ΝΑ ΔΕΧΕΤΑΙ ΚΑΡΤΕΣ. όταν ΥΠΟΧΡΕΩΝΕΤΑΙ από το κράτος, τότε το κράτος οφείλει να έχει προβλέψει γι'αυτό.

Υπάρχουν προϊόντα που έχουν σχεδόν μηδαμινό περιθώριο κέρδους. Όταν λοιπόν κάποιος αγοράζει ένα τέτοιο προϊον και πληρώνει με κάρτα, στο τέλος η επιχείρηση όχι μόνο δε βγάζει κέρδος αλλά παίζει να μπαίνει και μέσα αν ανάμεσα σε όλα τα άλλα συνυπολογίσουμε και το ρολο χαρτί που ξοδεύεται για τις νεες αποδείξεις (που είναι μεγαλύτερες πλέον γιατί συμπεριλαμβάνουν και του πος τα στοιχεία) + το ρολο του πος που πλέον είναι άχρηστο
:goodpost:
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
mitsokollias
Phorum.gr user: Mitsokollias

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από mitsokollias »

hellegennes έγραψε: 20 Φεβ 2025, 08:25
ΑΛΟΓΟΜΟΥΡΗΣ έγραψε: 19 Φεβ 2025, 11:04 άντε πάλι
Η επιχείρηση δεν πληρώνει καθόλου για τα προϊόντα που πουλάει, το κόστος το πληρώνει όλο ο πελάτης και η επιχείρηση απλώς αποδίδει στον παραγωγό/προμηθευτή το κόστος του προϊόντος.

Ευχαριστούμε για αυτήν την νέα, σουρεαλιστική θεώρηση της πραγματικότητας.
Σουρεαλιστική θεώρηση είναι όταν κάποιος μπερδεύει το κόστος προιόντων και υπηρεσιών ,με τον έμμεσο φόρο που συνδέεται με τις αγοραπωλησίες προιόντων και υπηρεσιών και επιβαρρύνει πάντα τον τελικό καταναλωτή.
Δεν είναι κάτι νέο ο ΦΠΑ ,υπάρχει από το 1987 ,όμως είναι απίθανο να καταλάβει ο κάθε κακομοίρης πώς λειτουργεί.
Ασε τον φοροτεχνικό σου να το διαχειριστεί.
Αυτό που περιέγραψες κατα λάθος υπάρχει ,είναι πολύ συνηθισμένο και λέγεται πώληση με παρακαταθήκη. Πολλές επιχειρήσεις παρέχουν το ράφι ,δεν πληρώνουν τίποτα ,ο πελάτης αγοράζει το προιόν ,η επιχείρηση αποδίδει στον παραγωγό/προμηθευτή το τίμημα και λαμβάνει προμήθεια που έχει προσυμφωνηθεί συμβατικά.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος mitsokollias την 20 Φεβ 2025, 11:38, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Άβαταρ μέλους
foscilis

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από foscilis »

ΑΛΟΓΟΜΟΥΡΗΣ έγραψε: 20 Φεβ 2025, 11:14
ΑΛΟΓΟΜΟΥΡΗΣ έγραψε: 19 Φεβ 2025, 11:04 άντε πάλι
μπούρδες, μια χαρά αποδόμησε ο hellegennes τη νομικίστικη τυπική αλλά ουσιωδώς ανούσια λογική που πρόταξες
πέραν αυτού, ΦΠΑ είναι φόρος ΠΡΟΣΤΙΘΕΜΕΝΗΣ αξίας, δηλαδή το κράτος σου βάζει φόρο στο καθαρό ποσό.
Ο ΦΠΑ προστίθεται στην τελική λιανική τιμή. Αυτή περιλαμβάνει οτιδήποτε έξοδα έχει η επιχείρηση, δηλαδή ΚΑΙ φόρους/προμήθειες που πληρώνει η επιχείρηση.

Έστω ότι πουλάς ΤΣΙΧΛΕΣ του ενός ευρώ (χωρίς ΦΠΑ). Έρχεται ένας και αγοράζει τη τσίχλα νούμερο 10.000 στη χρονιά, δίνοντας σου 1.24. Μας λες ότι ο αμέσως επόμενος στην ουρά που θα αγοράσει μια ίδια ακριβώς τσίχλα πρέπει να πληρώσει μόνο 11% για να "βγάλεις τη χασούρα" επειδή μόλις ανέβηκες συντελεστή και θα φορολογηθείς για αυτήν την τσίχλα 13% παραπάνω; Έλα τώρα.
mitsokollias
Phorum.gr user: Mitsokollias

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από mitsokollias »

foscilis έγραψε: 20 Φεβ 2025, 11:37
Leporello έγραψε: 20 Φεβ 2025, 08:07 :smt005: Η επιχείριση δεν πληρώνει ΚΑΘΟΛΟΥ ΦΠΑ. Τον ΦΠΑ τον πληρώνει ολόκληρο ο πελάτης και η επιχείρηση απλώς τον αποδίδει στο κράτος.
πέραν αυτού, ΦΠΑ είναι φόρος ΠΡΟΣΤΙΘΕΜΕΝΗΣ αξίας, δηλαδή το κράτος σου βάζει φόρο στο καθαρό ποσό.
Ο ΦΠΑ προστίθεται στην τελική λιανική τιμή. Αυτή περιλαμβάνει οτιδήποτε έξοδα έχει η επιχείρηση, δηλαδή ΚΑΙ φόρους/προμήθειες που πληρώνει η επιχείρηση.

Έστω ότι πουλάς ΤΣΙΧΛΕΣ του ενός ευρώ (χωρίς ΦΠΑ). Έρχεται ένας και αγοράζει τη τσίχλα νούμερο 10.000 στη χρονιά, δίνοντας σου 1.24. Μας λες ότι ο αμέσως επόμενος στην ουρά που θα αγοράσει μια ίδια ακριβώς τσίχλα πρέπει να πληρώσει μόνο 11% για να "βγάλεις τη χασούρα" επειδή μόλις ανέβηκες συντελεστή και θα φορολογηθείς για αυτήν την τσίχλα 13% παραπάνω; Έλα τώρα.
Στην πραγματικότητα εκπίπτεις τον ΦΠΑ όλων των αγορών σου. Αν πχ αγοράσεις ένα βαρέλι Φέτα 20 κιλών με 10 ευρώ το κιλό θα καταβάλλεις και θα επέσεις 48 ευρώ ΦΠΑ .Εστω ότι πούλησες 10 κιλά με 20 ευρώ το κιλό και έχεις ΦΠΑ εσόδων 48 ευρώ και η υπόλοιπη φέτα μούχιλασε και την πέταξες . Στην πραγματικότητα θα κάνεις μηδενική δήλωση. Αρα σε βάση συνολικού τζίρου φορολογείσαι και για να προκύψει ΦΠΑ προς απόδοση πρέπει να έχεις μικτό κέρδος.
Άβαταρ μέλους
ΑΛΟΓΟΜΟΥΡΗΣ

mitsokollias έγραψε: 20 Φεβ 2025, 11:44
foscilis έγραψε: 20 Φεβ 2025, 11:37

Στην πραγματικότητα εκπίπτεις τον ΦΠΑ όλων των αγορών σου. Αν πχ αγοράσεις ένα βαρέλι Φέτα 20 κιλών με 10 ευρώ το κιλό θα καταβάλλεις και θα επέσεις 48 ευρώ ΦΠΑ .Εστω ότι πούλησες 10 κιλά με 20 ευρώ το κιλό και έχεις ΦΠΑ εσόδων 48 ευρώ και η υπόλοιπη φέτα μούχιλασε και την πέταξες . Στην πραγματικότητα θα κάνεις μηδενική δήλωση. Αρα σε βάση συνολικού τζίρου φορολογείσαι και για να προκύψει ΦΠΑ προς απόδοση πρέπει να έχεις μικτό κέρδος.
η προμήθεια της τράπεζας περιλαμβάνει ΦΠΑ;
όταν κάποιος πουλάει ένα προϊόν με φιξ τιμή, πχ εφημερίδα, περιοδικό, τσιγάρα, μειώνεται το μηδαμινό του κέρδος από τη χρήση κάρτας;
Τζίμης Πανούσης
Απάντηση
  • Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Οικονομία”