Τι να σου πω, δεν έχω αυτοκίνητο για να μπορώ να κάνω υποθέσεις. Έχω όμως εταιρικό φορτηγάκι και δεν αντιμετώπισα ποτέ πρόβλημα να πληρώσω με κάρτα. Κάποια πλυντήρια αυτοκινήτων που ξέρω ότι δουλεύουν παράλληλα με βενζινάδικα είναι ξεχωριστά ΑΦΜ, φαντάζομαι όμως ότι υπάρχουν και κοινές επιχειρήσεις.Εμπεδοκλής έγραψε: 19 Φεβ 2025, 19:02Με τα πλυντήρια αυτοκινήτων τί φάση; Τα self service έπαιζαν και παίζουν με κέρματα. Από τα υπόλοιπα δε γνωρίζω κάποιο που παλιά να μην είχε pos οπότε καταναλωτές που ήθελαν να πληρώσουν με POS να μη μπορούν. Γιατί οι, είχε αφρικανική σκόνη το 2024 αλλά εδώ μιλάμε για πυροτέχνημα.hellegennes έγραψε: 19 Φεβ 2025, 16:51Εκεί οφείλεται προφανώς στην αύξηση της χρήσης κάρτας, γιατί επιβλήθηκε. Μέχρι πρότινος οι περισσότεροι δεν είχαν POS. Η διασύνδεση δεν άλλαξε τίποτα. Ό,τι χτυπούσαν πριν όταν πλήρωνες με κάρτα χτυπάνε και τώρα, απλά τώρα γίνεται ταυτόχρονα και μπορείς να πεις ότι κάποιοι τολμηροί δεν χτυπούσαν καθόλου στην ταμειακή πρότινος, αν και η ΑΑΔΕ έβλεπε ότι έχουν εισπράξεις από POS που δεν ταιριάζουν με τις αποδείξεις της ταμειακής. Δεν χρειαζόταν δηλαδή καμμιά διασύνδεση για να το δει η ΑΑΔΕ.Cecily Anne έγραψε: 19 Φεβ 2025, 16:37 Τι να σου πω εγώ πρώτη φορά το ακούω από εσένα. Και από προσωπική εμπειρία ειδα φοβερή αύξηση των αποδείξεων ειδικά σε νυχουδες, κομμώτριες και γιατρούς, λόγω των καρτών !
Φοβάμαι ότι με τη μερίδα του λέοντος των πλυντηρίων να λειτουργούν παράλληλα με βενζινάδικα παίζει να έκοβαν απόδειξη για υπηρεσία πλυντηρίου με 24% ΦΠΑ αντί για απόδειξη καυσίμου.
Μπορεί κανείς να υποθέσει ότι όντως κάποιοι απ' αυτούς δεν κάλυπταν τις εισπράξεις από POS με αποδείξεις από την ταμειακή, αλλά θα τους τουφέκιζε ο λογιστής τους αν το έκαναν αυτό. Είπαμε, η ΑΑΔΕ το βλέπει αυτόματα αυτό, χωρίς να χρειάζεται να διενεργήσει κάποιος τυχαίο έλεγχο, οπότε θα έτρωγαν πρόστιμο.
Σίγουρα υπήρχαν επιχειρήσεις που το έκαναν αυτό αλλά εξίσου σίγουρα έτρωγαν πρόστιμο και δεν βλέπω πώς είναι πιο κερδοφόρο για το κράτος να εμφανίζονται οι συναλλαγές από το να τρώει πρόστιμο η επιχείρηση, γιατί με το πρόστιμο το ύψος των καταβολών είναι 150% του συνόλου, δηλαδή κερδίζει 50% επιπλέον το κράτος.