!!! DEVELOPMENT MODE !!!

η μείωση της φοροδιαφυγής έφερε κάποια βελτίωση στην λειτουργία και τις υπηρεσίες του κράτους;

Η πολιτική στην Ελλάδα. Νέα, προτάσεις, κριτικές και σχόλια.
Άβαταρ μέλους
Αλιόσα
Phorum.gr user: Αλιόσα

Re: η μείωση της φοροδιαφυγής έφερε κάποια βελτίωση στην λειτουργία και τις υπηρεσίες του κράτους;

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Αλιόσα »

Green Dragon έγραψε: 13 Ιαν 2025, 11:03
nyxtovios έγραψε: 13 Ιαν 2025, 10:50 Το μόνο καλό που έχω δει τα τελευταία χρόνια είναι ότι μπορούμε να βγάζουμε ΥΔ κτλ ηλεκτρονικά.
Στα υπόλοιπα θα συμφωνήσω είναι κάθε χρόνο χειρότερα. Σε όλους τους τομείς.
Αυτό. Ότι βελτίωση έχουμε δει αφορά αποκλειστικά και μόνο την ψηφιοποίηση, σε όλα τα υπόλοιπα τα πράγματα χειροτερεύουν συνέχεια.
να ρωτήσω κάτι εδώ; ισχυει η online ανανέωση του διαβατηρίου;

ρωτώ γιατι μου λήγει σε λίγο καιρο και λέω να το ανανεώσω
Άβαταρ μέλους
ΑΛΟΓΟΜΟΥΡΗΣ
Phorum.gr user: ΑΛΟΓΟΜΟΥΡΗΣ

Re: η μείωση της φοροδιαφυγής έφερε κάποια βελτίωση στην λειτουργία και τις υπηρεσίες του κράτους;

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΑΛΟΓΟΜΟΥΡΗΣ »

Ερμής έγραψε: 13 Ιαν 2025, 10:50 Το κράτος δεν ειναι εδώ για να αφήνει τη φοροδιαφυγή, ούτε για να μοιράζει επιδόματα. Καλά κάνει που βάζει φρένα όσο γίνεται στη φοροδιαφυγή, δε διαφωνεί κανείς. Πρέπει να η κατάσταση τουλάχιστον στα δημοσιονομικά να νοικοκυρευτεί και με βάση τα στοιχεία που βγαίνουν* φαίνεται να κάνει δουλειά.
Το κράτος όμως είναι εδώ για να προστατεύει τον πολίτη ακόμη και απο αστάθμητους παράγοντες.
Δηλαδή πιστεύει κανείς πως βοηθάει κατα κάποιον τρόπο τον πολίτη μέσω του αναρχοκαπιταλισμού που εφαρμόζεται;
Δε νομίζω.

*γιατί και τα στοιχεία έδειχναν το 2008 έλλειμα 4% και τελικά ήταν 16%
Ξέρουμε όλοι πολύ καλά οτι οι αριθμοί φτιάχνονται
δε διαφωνώ
το νήμα το άνοιξα για να μάθουμε πως διαχειρίστηκε τα χρήματα από την πάταξη της φοροδιαφυγής, όχι για να υποστηρίξω ότι κακώς καταπολεμάει τη φοροδιαφυγή
η θέση μου είναι ότι πέρα από τη φοροδιαφυγή η οποία είναι το νούμερο ένα αφήγημα κυβέρνησης και καναλιών, είναι ότι πρέπει να γίνει ΕΞΙΣΟΥ νούμερο ένα αφήγημα και ο εξορθολογισμός του δημοσίου όπως επίσης και η πάταξη της κρατικής διαθφοράς, ζητήματα που δεν ακουμπάει κανείς πλέον (ενώ παλιότερα, επί μνημονίων ήταν ψηλά στην ατζέντα)
"Ο φασισμός δεν είναι ιδεολογία, είναι νοοτροπία."
Τζίμης Πανούσης
Άβαταρ μέλους
Green Dragon
Phorum.gr user: Green Dragon

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Green Dragon »

Αλιόσα έγραψε: 13 Ιαν 2025, 11:06
Green Dragon έγραψε: 13 Ιαν 2025, 11:03
nyxtovios έγραψε: 13 Ιαν 2025, 10:50 Το μόνο καλό που έχω δει τα τελευταία χρόνια είναι ότι μπορούμε να βγάζουμε ΥΔ κτλ ηλεκτρονικά.
Αυτό. Ότι βελτίωση έχουμε δει αφορά αποκλειστικά και μόνο την ψηφιοποίηση, σε όλα τα υπόλοιπα τα πράγματα χειροτερεύουν συνέχεια.
να ρωτήσω κάτι εδώ; ισχυει η online ανανέωση του διαβατηρίου;

ρωτώ γιατι μου λήγει σε λίγο καιρο και λέω να το ανανεώσω
Δεν έχω ιδέα από διαβατήρια.
Άβαταρ μέλους
ΑΛΟΓΟΜΟΥΡΗΣ

η πάταξη της φοροδιαφυγής είναι δώρο-άδωρο αν δεν συνδυαστεί με την πάταξη της διαφθοράς και τον εξορθολογισμό του δημοσίου
οι εε μπαίνουν σε μια σειρά σιγά σιγά, το δημόσιο πότε;
Τζίμης Πανούσης
Άβαταρ μέλους
Ερμής

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ερμής »

ΑΛΟΓΟΜΟΥΡΗΣ έγραψε: 13 Ιαν 2025, 11:07
Ερμής έγραψε: 13 Ιαν 2025, 10:50 Το κράτος δεν ειναι εδώ για να αφήνει τη φοροδιαφυγή, ούτε για να μοιράζει επιδόματα. Καλά κάνει που βάζει φρένα όσο γίνεται στη φοροδιαφυγή, δε διαφωνεί κανείς. Πρέπει να η κατάσταση τουλάχιστον στα δημοσιονομικά να νοικοκυρευτεί και με βάση τα στοιχεία που βγαίνουν* φαίνεται να κάνει δουλειά.
Το κράτος όμως είναι εδώ για να προστατεύει τον πολίτη ακόμη και απο αστάθμητους παράγοντες.
Δηλαδή πιστεύει κανείς πως βοηθάει κατα κάποιον τρόπο τον πολίτη μέσω του αναρχοκαπιταλισμού που εφαρμόζεται;
Δε νομίζω.

*γιατί και τα στοιχεία έδειχναν το 2008 έλλειμα 4% και τελικά ήταν 16%
Ξέρουμε όλοι πολύ καλά οτι οι αριθμοί φτιάχνονται
δε διαφωνώ
το νήμα το άνοιξα για να μάθουμε πως διαχειρίστηκε τα χρήματα από την πάταξη της φοροδιαφυγής, όχι για να υποστηρίξω ότι κακώς καταπολεμάει τη φοροδιαφυγή
η θέση μου είναι ότι πέρα από τη φοροδιαφυγή η οποία είναι το νούμερο ένα αφήγημα κυβέρνησης και καναλιών, είναι ότι πρέπει να γίνει ΕΞΙΣΟΥ νούμερο ένα αφήγημα και ο εξορθολογισμός του δημοσίου όπως επίσης και η πάταξη της κρατικής διαθφοράς, ζητήματα που δεν ακουμπάει κανείς πλέον (ενώ παλιότερα, επί μνημονίων ήταν ψηλά στην ατζέντα)
Για την πάταξη της κρατικής διαφθοράς πρέπει να έχεις εδώ τρόικα να κάνει ελέγχους κάθε μέρα. Δε γίνεται αλλιώς. Ειναι τοσο βαθιά ριζωμένο σε όλους, το να αρπάξουν απο το δημόσιο ταμείο, που δε φεύγει.
"Chiedi a un bambino di disegnare una macchina e sicuramente la farà rossa"
Dorian

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Dorian »

nyxtovios έγραψε: 13 Ιαν 2025, 10:50
ΑΛΟΓΟΜΟΥΡΗΣ έγραψε: 13 Ιαν 2025, 10:48
Otto Weininger έγραψε: 13 Ιαν 2025, 10:42 Αφηγημα νήματος: αφήστε μας να φοροδιαφευγουμε ή μοιραστε μας λεφτά.
Και αν έρθει καμιά νέα πουτσα στο μέλλον, εδώ είμαστε για να σας βριζουμε.
όχι, το αφήγημα είναι αυτό που γράφω στο πρώτο ποστ
έχει μειωθεί η φοροδιαφυγή, που είναι τα απτά αποτελέσματα στη καθημερινότητά μας;
αοριστίες σαν αυτά που γράφει ο foscilis δεν είναι απάντηση
η σημερινή λειτουργία του κράτους σε όλους τους τομείς είναι χειρότερη από πέρυσι και πέρυσι ήταν χειρότερη από πρόπερσι και πάει λέγοντας
Το μόνο καλό που έχω δει τα τελευταία χρόνια είναι ότι μπορούμε να βγάζουμε ΥΔ κτλ ηλεκτρονικά.
:+1: καποια ηλεκτρονικά πιστοποιητικά μεταβιβασεις ολα τα άλλα χειρότερα. Γιατί να ρίξουν λεφτά σε δημόσιες υπηρεσίες, αφού δηλωμένα ειναι φιλελευθεροι, επιθυμούν μείωση των κρατικών υπηρεσιών, αναθεση σε ιδιωτες κλπ;
https://youtu.be/-VhIL6Ld9qI?t=1166 Πράξη ΑΝΑΘΕΜΑΤΙΣΜΟΥ ΤΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ Κατσαφάδου Κωνσταντίνου, Μιχαηλίδου Δόμνας, Βλαχάκου Νικολάου http://tinyurl.com/4hwb2kra
Άβαταρ μέλους
nyxtovios

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από nyxtovios »

Dorian έγραψε: 13 Ιαν 2025, 11:17
nyxtovios έγραψε: 13 Ιαν 2025, 10:50
ΑΛΟΓΟΜΟΥΡΗΣ έγραψε: 13 Ιαν 2025, 10:48

όχι, το αφήγημα είναι αυτό που γράφω στο πρώτο ποστ
έχει μειωθεί η φοροδιαφυγή, που είναι τα απτά αποτελέσματα στη καθημερινότητά μας;
αοριστίες σαν αυτά που γράφει ο foscilis δεν είναι απάντηση
η σημερινή λειτουργία του κράτους σε όλους τους τομείς είναι χειρότερη από πέρυσι και πέρυσι ήταν χειρότερη από πρόπερσι και πάει λέγοντας
Το μόνο καλό που έχω δει τα τελευταία χρόνια είναι ότι μπορούμε να βγάζουμε ΥΔ κτλ ηλεκτρονικά.
:+1: καποια ηλεκτρονικά πιστοποιητικά μεταβιβασεις ολα τα άλλα χειρότερα. Γιατί να ρίξουν λεφτά σε δημόσιες υπηρεσίες, αφού δηλωμένα ειναι φιλελευθεροι, επιθυμούν μείωση των κρατικών υπηρεσιών, αναθεση σε ιδιωτες κλπ;
Γιατί είναι παράσιτα.
Άβαταρ μέλους
micmic
Phorum.gr user: micmic

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από micmic »

Ερμής έγραψε: 13 Ιαν 2025, 11:14 Για την πάταξη της κρατικής διαφθοράς πρέπει να έχεις εδώ τρόικα να κάνει ελέγχους κάθε μέρα. Δε γίνεται αλλιώς. Ειναι τοσο βαθιά ριζωμένο σε όλους, το να αρπάξουν απο το δημόσιο ταμείο, που δε φεύγει.
Τυχαίνει να ξέρω κάποια πράγματα για κάποιο τομέα αναθέσεων έργων, και ξέρω ότι οι εργολάβοι έχουν φρίξει με τις μίζες που ζητάνε δημόσιοι υπάλληλοι. Προσοχή, μιλάμε για εργολάβους, που ο πιο τίμιος από αυτούς έχει κλέψει τη μάνα του. Αλλά ακόμα και αυτοί, έχουν πάθει πλάκα με τις μίζες που τους ζητιούνται ακόμα και από κατώτερους δημόσιους υπάλληλους για έναν έλεγχο, μια πιστοποίηση, μια μελέτη. Η μειοψηφία των ΔΥ που είναι τίμιοι και προσπαθούν να κάνουν σωστά τη δουλειά τους, υφίστανται συνεχή πόλεμο από τα διεφθαρμένα σκουλήκια.
"Think of how stupid the average person is, and realize half of them are stupider than that" - George Carlin
Άβαταρ μέλους
panos291

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από panos291 »

Μονο πληρωνουμε και τίποτα αλλο. Οντως εχουν σφιξει τα πραγματα και θα σφιξουν κι αλλο, χωρις να βλεπω καμια μείωση της φορολογίας των επιχειρήσεων παρα μονο παροχες και πας
Τελος παντων ακρη δεν βγαζεις. Εμεις λεμε αυτο που βλεπουμε, οι οπαδοι της εκάστοτε κυβέρνησης λενε πως δεν ειναι ετσι, και κάποιοι λενε μπράβο γαμηστε τους να μας δινετε επιδοματα.
Ο καθένας κανει τα κουμαντα του λοιπον και βλεπει τι τον συμφέρει. Προσωπικα εδω και κανα μηνα εχω αρχισει να τσεκαρω την ρευστοποιηση καποιων περιουσιακων στοιχείων και την μεταφορά των χρηματων εξω με σκοπο να ανοιξω κατι νεο σε αλλη χωρα. Τον Φεβρουάριο στο Ντουμπάι εχω ραντεβού με γραφειο που στηνει νεες εταιρείες εκει. Θα δωσω και ριβιου αν και τα βασικα τα ξερω ηδη.
Άβαταρ μέλους
micmic
Phorum.gr user: micmic

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από micmic »

panos291 έγραψε: 13 Ιαν 2025, 11:27Προσωπικα εδω και κανα μηνα εχω αρχισει να τσεκαρω την ρευστοποιηση καποιων περιουσιακων στοιχείων και την μεταφορά των χρηματων εξω με σκοπο να ανοιξω κατι νεο σε αλλη χωρα. Τον Φεβρουάριο στο Ντουμπάι εχω ραντεβού με γραφειο που στηνει νεες εταιρείες εκει. Θα δωσω και ριβιου αν και τα βασικα τα ξερω ηδη.
:smt038 :smt023

Η μόνη λύση είναι το εξωτερικό.
"Think of how stupid the average person is, and realize half of them are stupider than that" - George Carlin
Άβαταρ μέλους
panos291

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από panos291 »

micmic έγραψε: 13 Ιαν 2025, 11:29
panos291 έγραψε: 13 Ιαν 2025, 11:27Προσωπικα εδω και κανα μηνα εχω αρχισει να τσεκαρω την ρευστοποιηση καποιων περιουσιακων στοιχείων και την μεταφορά των χρηματων εξω με σκοπο να ανοιξω κατι νεο σε αλλη χωρα. Τον Φεβρουάριο στο Ντουμπάι εχω ραντεβού με γραφειο που στηνει νεες εταιρείες εκει. Θα δωσω και ριβιου αν και τα βασικα τα ξερω ηδη.

0% φορολογια τα πρωτα 100 χιλιαρικα και 9% μετα. ΦΠΑ μηδεν, και φορος διατήρησης εταιρείας 3700 ετησιως. Αυτοι ειναι βλακες, δεν ξερουν απο προκαταβολες φορου, τελος παιδικων κατασκηνωσεων, φορο μισθωτων υπηρεσιων κλπ. 🤣
Άβαταρ μέλους
Αλιόσα
Phorum.gr user: Αλιόσα

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Αλιόσα »

micmic έγραψε: 13 Ιαν 2025, 11:29

μακάρι να μπορούσα να μεταφέρω και ακίνητα, θα το έκανα. :lol:
Άβαταρ μέλους
ΑΛΟΓΟΜΟΥΡΗΣ

Green Dragon έγραψε: 13 Ιαν 2025, 11:06 Να αναφέρω και κάτι άλλο που φυσικά δεν αφορά την τωρινή κυβέρνηση μόνο αλλά όλες τις τελευταίες: Έχει γίνει μόδα να μην σηκώνουν τηλέφωνα οι δημόσιες υπηρεσίες με αποτέλεσμα να μην μπορείς να κάνεις μιαν ερώτηση. Τι καινούργιο χούι είναι αυτό; Δεν έχουν άτομα; Βαριούνται;

Τότε γιατί υπάρχουν τα τηλέφωνα, για διακόσμηση; Γιατί ρε μαλάκες πρέπει στην εποχή της ψηφιοποίησης να πρέπει να πάω στην υπηρεσία για μια γαμημένη ερώτηση; Δεν είναι οπισθοδρόμηση αυτό;
ποτέ δε σήκωναν τηλέφωνα στο δημόσιο
πάντοτε ήταν η εξαίρεση αν κατάφερνες να μιλήσεις τηλεφωνικά
Τζίμης Πανούσης
Άβαταρ μέλους
Ερμής

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ερμής »

panos291 έγραψε: 13 Ιαν 2025, 11:27 Μονο πληρωνουμε και τίποτα αλλο. Οντως εχουν σφιξει τα πραγματα και θα σφιξουν κι αλλο, χωρις να βλεπω καμια μείωση της φορολογίας των επιχειρήσεων παρα μονο παροχες και πας
Τελος παντων ακρη δεν βγαζεις. Εμεις λεμε αυτο που βλεπουμε, οι οπαδοι της εκάστοτε κυβέρνησης λενε πως δεν ειναι ετσι, και κάποιοι λενε μπράβο γαμηστε τους να μας δινετε επιδοματα.
Ο καθένας κανει τα κουμαντα του λοιπον και βλεπει τι τον συμφέρει. Προσωπικα εδω και κανα μηνα εχω αρχισει να τσεκαρω την ρευστοποιηση καποιων περιουσιακων στοιχείων και την μεταφορά των χρηματων εξω με σκοπο να ανοιξω κατι νεο σε αλλη χωρα. Τον Φεβρουάριο στο Ντουμπάι εχω ραντεβού με γραφειο που στηνει νεες εταιρείες εκει. Θα δωσω και ριβιου αν και τα βασικα τα ξερω ηδη.
Σωστή σκέψη, αλλά το Ντουμπάι θέλει προσοχή όμως.
micmic έγραψε: 13 Ιαν 2025, 11:26
Ερμής έγραψε: 13 Ιαν 2025, 11:14 Για την πάταξη της κρατικής διαφθοράς πρέπει να έχεις εδώ τρόικα να κάνει ελέγχους κάθε μέρα. Δε γίνεται αλλιώς. Ειναι τοσο βαθιά ριζωμένο σε όλους, το να αρπάξουν απο το δημόσιο ταμείο, που δε φεύγει.
Τυχαίνει να ξέρω κάποια πράγματα για κάποιο τομέα αναθέσεων έργων, και ξέρω ότι οι εργολάβοι έχουν φρίξει με τις μίζες που ζητάνε δημόσιοι υπάλληλοι. Προσοχή, μιλάμε για εργολάβους, που ο πιο τίμιος από αυτούς έχει κλέψει τη μάνα του. Αλλά ακόμα και αυτοί, έχουν πάθει πλάκα με τις μίζες που τους ζητιούνται ακόμα και από κατώτερους δημόσιους υπάλληλους για έναν έλεγχο, μια πιστοποίηση, μια μελέτη. Η μειοψηφία των ΔΥ που είναι τίμιοι και προσπαθούν να κάνουν σωστά τη δουλειά τους, υφίστανται συνεχή πόλεμο από τα διεφθαρμένα σκουλήκια.
Πολύ κολλητός είναι πρώην CEO πολυεθνικής που πλέον έχει στησει δική του φάση και παίρνει δουλίτσες μέσω της ΝΔ
Ακόμη και αυτός μου λέει οτι η κυβέρνηση τα έχει όλα στον αυτόματο και κάνει ο καθένας οτι του καβλώσει. Μηδενικός έλεγχος.
Πρόσεξε, αυτός που παίρνει δουλίτσες απο εκεί, με το αζημίωτο βέβαια.
Τα ίδια μου έλεγε τα χριστούγεννα άνθρωπος που είναι στο πολύ στενό περιβάλλον Παπαστεργίου
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Ερμής την 13 Ιαν 2025, 11:56, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
"Chiedi a un bambino di disegnare una macchina e sicuramente la farà rossa"
Άβαταρ μέλους
Green Dragon
Phorum.gr user: Green Dragon

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Green Dragon »

ΑΛΟΓΟΜΟΥΡΗΣ έγραψε: 13 Ιαν 2025, 11:54
Green Dragon έγραψε: 13 Ιαν 2025, 11:06 Να αναφέρω και κάτι άλλο που φυσικά δεν αφορά την τωρινή κυβέρνηση μόνο αλλά όλες τις τελευταίες: Έχει γίνει μόδα να μην σηκώνουν τηλέφωνα οι δημόσιες υπηρεσίες με αποτέλεσμα να μην μπορείς να κάνεις μιαν ερώτηση. Τι καινούργιο χούι είναι αυτό; Δεν έχουν άτομα; Βαριούνται;

Τότε γιατί υπάρχουν τα τηλέφωνα, για διακόσμηση; Γιατί ρε μαλάκες πρέπει στην εποχή της ψηφιοποίησης να πρέπει να πάω στην υπηρεσία για μια γαμημένη ερώτηση; Δεν είναι οπισθοδρόμηση αυτό;
ποτέ δε σήκωναν τηλέφωνα στο δημόσιο
πάντοτε ήταν η εξαίρεση αν κατάφερνες να μιλήσεις τηλεφωνικά
Πριν 15 χρόνια σήκωναν.
Απάντηση
  • Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Εσωτερική Πολιτική”