η θαλαμη λεμε για κανα οπλο. στη θαλασσα ειναι το θαλαμι, του χταποδιου, του ροφου..Niki έγραψε: 17 Οκτ 2024, 08:04https://el.wiktionary.org/wiki/%CE%B8%C ... E%BC%CE%B7Ασέβαστος έγραψε: 17 Οκτ 2024, 07:30καταρχην παραμυθια.Niki έγραψε: 16 Οκτ 2024, 20:19 Μπράβο τα είπε όλα.
Συμφωνώ σε όλα.
Για αυτούς τους λόγους σταμάτησα εδώ και τέσσερα χρόνια να τρώω χταπόδια αν και ήτανε από τους αγαπημένους μου μεζέδες.
Ούτε τον άντρα μου αφήνω να παραγγείλει χταπόδι ούτε τα παιδιά.
Όσους φίλους βγάλουμε για φαγητό και ζητήσουν χταπόδι τους ενημερώνουμε ότι δεν γίνεται να φάνε χταπόδι μαζί μας και το σέβονται.
Θυμάμαι μικρή βουτούσα κοντά σε μια θαλάμη που είχα βρει ένα χταπόδι μικρό και του έδινα όστρακα και τα έπαιρνε και έτρωγε.
Κάθε μέρα το τάιζα ψάρια όστρακα και περίμενα να μεγαλώσει να το βγάλω.![]()
Με τον καιρό όποτε βουτούσα με φαγητό ερχότανε μόνο του κοντά μου.![]()
Μια φορά όπως βούτηξα με τα ψάρια κομμένα μέσα στο δίχτάκι φάνηκε μια σμέρνα και το χταπόδι αν και μικρό βγήκε από την θαλάμη πήγε να με υπερασπιστεί και η σμέρνα το πετσόκοψε.
Το έλεγα και με κοροίδευαν ότι δεν έχει τόσο μυαλό το χταπόδι.
Ήμουνα παιδάκι και πίστεψα τους μεγάλους.
Όμως με τα χρόνια κατέληξα ότι γνωρίζω πολλούς ανθρώπους με λιγότερο μυαλό από ενός χταποδιού.
Είναι πανέξυπνα.
υστερα ειναι το θαλαμι, οχι η θαλαμη. απο αυτο και μονο φαινεται η ασχετοσυνη.
Ουσιαστικό
θαλάμη θηλυκό
φωλιά υδρόβιων ζώων
≋ ταυτόσημα: θαλάμι
Αυτό που στο φόρουμ τα ξέρετε όλα με ξεπερνάει.
Όταν ήμουνα μικρή στο χωριό μας ξέραμε που είναι οι θαλάμες των χταποδιών και δεν τα βγάζαμε.
Παλιά όταν ερχότανε ένας καλεσμένος για να του κάνουμε επίδειξη εκεί που καθόμαστε στην αυλή αρχίζαμε την συζήτηση για το καλοκαίρι τους μεζέδες μόνος του πετούσε το χταπόδι είναι ....
Τότε έλεγε ο πατέρας μου σου αρέσει το χταπόδι;
Ού έλεγε ο άλλος.
Άντε ρε Νίκη βούτα φέρε ένα για τον καλεσμένο μας να το πάρει μαζί του.
Βουτούσα και σε πέντε λεπτά έφερνα το χταπόδι σαν να ψώνιζα από σούπερ-μάρκετ.
Το καθάριζα το χτυπούσα μπροστά του το παραγούλιαζα και του το έδινα σε σακούλα.
Έρχεσαι τώρα εσύ να μας πεις παραμύθια.
Σε μας που μεγαλώσαμε στο μισό μέτρο από την θάλασσα και μεγαλώναμε τα χταπόδια κατοικίδια.
Τώρα με όλους τους βλάκες τους ψαροτουφεκάδες και τα πιτσιρίκια που τα βγάζουν μικρά μειώθηκε ο πληθυσμός τους πολύ.
Το χταπόδι για μένα πλέον αποτελεί ομορφιά του βυθού , σπανιότητα , σεβασμό και μια γκλαμουριά.
Βλέπεις εμείς δεν γεμίζαμε τους καταψύκτες με χταπόδια τα είχαμε μέσα στην θάλασσα.
Την καλημέρα μου μεγάλε ψαρά με τον καταψύκτη σου γεμάτο.![]()
![]()
απο την ασχετοσυνη σου φαινεται οτι και τα υπολοιπα, παραμυθια θα ειναι.