https://www.kathimerini.gr/opinion/5619 ... chtapodia/
Τα χταπόδια, βλέπετε, είναι εντελώς παράδοξα πλάσματα......εξελικτικά σχεδόν τέλεια: παραμένουν απαράλλαχτα και έχουν επιβιώσει σε όλες τις πρόσφατες μαζικές εξαφανίσεις που πέρασαν οι διάφορες μορφές ζωής στον πλανήτη μας. Όταν έπεσε ο μετεωρίτης στη χερσόνησο Γιουκατάν 66 εκατομμύρια χρόνια πριν, οι δεινόσαυροι και το 75% των ειδών που ζούσαν στη Γη εξαφανίστηκαν. Τα χταπόδια ήταν εκεί. Και έμειναν εκεί. Και είναι ακόμα εδώ.
Έχουν το μεγαλύτερο μυαλό από όλα τα ασπόνδυλα (και τα περισσότερα σπονδυλωτά). Το δέρμα τους έχει την ικανότητα να βλέπει. Μπορούν να αλλάξουν το ίδιο τους το RNA από μόνα τους. Και το κυριότερο από όλα: είναι πανέξυπνα. Αδικαιολόγητα, ακατανόητα πανέξυπνα. Έχουν διαφορετικές, ξεχωριστές προσωπικότητες. Χρησιμοποιούν εργαλεία. Έχουν μνήμη (δύο ειδών). Αναγνωρίζουν -και ξεχωρίζουν- ανθρώπινα πρόσωπα.
Οπότε εδώ και περίπου τρία χρόνια έχω πάρει μια απόφαση: έχω σταματήσει να τα τρώω. Δεν είμαι βίγκαν, δεν τρώω ιδιαίτερα υγιεινά και κατά κανόνα δεν διστάζω να δοκιμάσω περίεργες ή εξωτικές γεύσεις. Αλλά κάπου και εγώ βάζω ένα όριο. Και το δικό μου όριο, από ό,τι αποδεικνύεται, είναι ότι δεν μπορώ να φάω όντα τα οποία σέβομαι και θαυμάζω.
Σας καλώ να το σκεφτείτε και εσείς.
!!! DEVELOPMENT MODE !!!
Γιατί δεν τρώω πια χταπόδια
Γιατί δεν τρώω πια χταπόδια
看起来和闻起来像狗屎的东西,您无需舔以确保它是狗屎.....
Spoiler
Ότι φαίνεται σκατά και μυρίζει σαν σκατά δεν χρειάζεται να το γλείψεις για να βεβαιωθείς ότι είναι σκατά..
Re: Γιατί δεν τρώω πια χταπόδια
Spoiler
Ότι φαίνεται σκατά και μυρίζει σαν σκατά δεν χρειάζεται να το γλείψεις για να βεβαιωθείς ότι είναι σκατά..
-
Ένοπλος σοσιαλμπαχαλάκης
Απλά γίνε βηγκαν. Αν αρχίσεις να λες δεν τρώω το ένα επειδή, θα στην πέσουν οι βηγκαν και θα γίνεις ρόμπα. Η τα τρως όλα η τίποτα. Δε ζούνε και πολύ άλλωστε, άρα οκ, μην έχεις τόσες τυψεις.
Για μένα, το λοιπόν, το πιο εκπληκτικό,
πιο επιβλητικό, πιο μυστηριακό και πιο μεγάλο,
είναι ένας μπαχαλος που τον μποδίζουν να βαδίζει,
είναι ένας μπαχαλος που τον αλυσοδένουνε.
πιο επιβλητικό, πιο μυστηριακό και πιο μεγάλο,
είναι ένας μπαχαλος που τον μποδίζουν να βαδίζει,
είναι ένας μπαχαλος που τον αλυσοδένουνε.
Μπράβο τα είπε όλα.
Συμφωνώ σε όλα.
Για αυτούς τους λόγους σταμάτησα εδώ και τέσσερα χρόνια να τρώω χταπόδια αν και ήτανε από τους αγαπημένους μου μεζέδες.
Ούτε τον άντρα μου αφήνω να παραγγείλει χταπόδι ούτε τα παιδιά.
Όσους φίλους βγάλουμε για φαγητό και ζητήσουν χταπόδι τους ενημερώνουμε ότι δεν γίνεται να φάνε χταπόδι μαζί μας και το σέβονται.
Θυμάμαι μικρή βουτούσα κοντά σε μια θαλάμη που είχα βρει ένα χταπόδι μικρό και του έδινα όστρακα και τα έπαιρνε και έτρωγε.
Κάθε μέρα το τάιζα ψάρια όστρακα και περίμενα να μεγαλώσει να το βγάλω.
Με τον καιρό όποτε βουτούσα με φαγητό ερχότανε μόνο του κοντά μου.
Μια φορά όπως βούτηξα με τα ψάρια κομμένα μέσα στο δίχτάκι φάνηκε μια σμέρνα και το χταπόδι αν και μικρό βγήκε από την θαλάμη πήγε να με υπερασπιστεί και η σμέρνα το πετσόκοψε.
Το έλεγα και με κοροίδευαν ότι δεν έχει τόσο μυαλό το χταπόδι.
Ήμουνα παιδάκι και πίστεψα τους μεγάλους.
Όμως με τα χρόνια κατέληξα ότι γνωρίζω πολλούς ανθρώπους με λιγότερο μυαλό από ενός χταποδιού.
Είναι πανέξυπνα.
Συμφωνώ σε όλα.
Για αυτούς τους λόγους σταμάτησα εδώ και τέσσερα χρόνια να τρώω χταπόδια αν και ήτανε από τους αγαπημένους μου μεζέδες.
Ούτε τον άντρα μου αφήνω να παραγγείλει χταπόδι ούτε τα παιδιά.
Όσους φίλους βγάλουμε για φαγητό και ζητήσουν χταπόδι τους ενημερώνουμε ότι δεν γίνεται να φάνε χταπόδι μαζί μας και το σέβονται.
Θυμάμαι μικρή βουτούσα κοντά σε μια θαλάμη που είχα βρει ένα χταπόδι μικρό και του έδινα όστρακα και τα έπαιρνε και έτρωγε.
Κάθε μέρα το τάιζα ψάρια όστρακα και περίμενα να μεγαλώσει να το βγάλω.
Με τον καιρό όποτε βουτούσα με φαγητό ερχότανε μόνο του κοντά μου.
Μια φορά όπως βούτηξα με τα ψάρια κομμένα μέσα στο δίχτάκι φάνηκε μια σμέρνα και το χταπόδι αν και μικρό βγήκε από την θαλάμη πήγε να με υπερασπιστεί και η σμέρνα το πετσόκοψε.
Το έλεγα και με κοροίδευαν ότι δεν έχει τόσο μυαλό το χταπόδι.
Ήμουνα παιδάκι και πίστεψα τους μεγάλους.
Όμως με τα χρόνια κατέληξα ότι γνωρίζω πολλούς ανθρώπους με λιγότερο μυαλό από ενός χταποδιού.
Είναι πανέξυπνα.
Σας λένε στουρνάρια Καντάφι μέχρι να σβήσει ο ήλιος.
Αν είστε στουρνάρια ψηφίστε τους ξανά.
Αν είστε στουρνάρια ψηφίστε τους ξανά.
Spoiler
Are goats highly intelligent?
10 Facts about Goats - FOUR PAWS International - Animal ...
They are extremely intelligent and curious and are very often not given credit for being the smart and loving creatures they actually are
Goats are sociable animals and therefore become depressed if they are separated or isolated from their companions, however they are not flock-orientated like sheep.
They are one of the cleanliest animals and are much more selective feeders than cows, sheep, pigs, swine and even dogs.
Goats are very intelligent and curious animals. Their inquisitive nature is exemplified in their constant desire to explore and investigate anything unfamiliar which they come across.
They communicate with each other by bleating. Mothers will often call to their young (kids) to ensure they stay close-by. Mother and kid goats recognise each other’s calls soon after the mothers give birth.
... Έχουν διαφορετικές, ξεχωριστές προσωπικότητες. ... Αναγνωρίζουν -και ξεχωρίζουν- ανθρώπινα πρόσωπα.
Οπότε εδώ και περίπου τρία χρόνια έχω πάρει μια απόφαση: έχω σταματήσει να τα τρώω.
10 Facts about Goats - FOUR PAWS International - Animal ...
They are extremely intelligent and curious and are very often not given credit for being the smart and loving creatures they actually are
Goats are sociable animals and therefore become depressed if they are separated or isolated from their companions, however they are not flock-orientated like sheep.
They are one of the cleanliest animals and are much more selective feeders than cows, sheep, pigs, swine and even dogs.
Goats are very intelligent and curious animals. Their inquisitive nature is exemplified in their constant desire to explore and investigate anything unfamiliar which they come across.
They communicate with each other by bleating. Mothers will often call to their young (kids) to ensure they stay close-by. Mother and kid goats recognise each other’s calls soon after the mothers give birth.
... Έχουν διαφορετικές, ξεχωριστές προσωπικότητες. ... Αναγνωρίζουν -και ξεχωρίζουν- ανθρώπινα πρόσωπα.
Οπότε εδώ και περίπου τρία χρόνια έχω πάρει μια απόφαση: έχω σταματήσει να τα τρώω.
Spoiler
- kongrosian
και γιατί να αποτελεί κριτήριο η νοημοσύνη, για το αν κάτι αξίζει να φαγωθεί;
κατά τα άλλα ακόμα περιμένω να μάθω πως να κάνεις χταπόδι ΜΑΛΑΚΟ στα κάρβουνα, χωρίς να το βράσεις πριν στα ζουμιά του.
τα λιάζουνε λέει. πόσο; πώς;

κατά τα άλλα ακόμα περιμένω να μάθω πως να κάνεις χταπόδι ΜΑΛΑΚΟ στα κάρβουνα, χωρίς να το βράσεις πριν στα ζουμιά του.
1.kongrosian έγραψε: 16 Οκτ 2024, 20:29 και γιατί να αποτελεί κριτήριο η νοημοσύνη, για το αν κάτι αξίζει να φαγωθεί;
![]()
2. ναι ρε φίλε
- kongrosian
επίσης αν κρίνω από την εποχή που ψάρευα, οι σουπιές παίζει να είναι πιο έξυπνες. δεν πιάνονται το ίδιο εύκολα.

Επίσης! Οκτώ εδώ.Niki έγραψε: 16 Οκτ 2024, 20:19 Για αυτούς τους λόγους σταμάτησα εδώ και τέσσερα χρόνια να τρώω χταπόδια
Και δεν λές τίποτα! Σκότωνα για κταποδάκι ξυδάτο.αν και ήτανε από τους αγαπημένους μου μεζέδες.
Αλλα δεν μου λείπει.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Imperium την 16 Οκτ 2024, 21:07, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Είναι αυτοί που δεν τρώνε χταπόδια μέσα σε αυτούς
Αδιέξοδο
"I beseech you, in the bowels of Christ, think it possible you may be mistaken".
.
Το πιό διαστημικό ζώο.....
Μή στεναχωριέσαι Τζώρτζ.....Χταπόδια υπάρχουν.....
Αν και πολλοί λαοί δεν το χρησιμοποιούν στην κουζίνα τους.....
Καλά λέει πάντως ο Δύτης.....το κυρίαρχο είδος είναι τα Μυρμήγκια.....
.
Το πιό διαστημικό ζώο.....
Μή στεναχωριέσαι Τζώρτζ.....Χταπόδια υπάρχουν.....
Αν και πολλοί λαοί δεν το χρησιμοποιούν στην κουζίνα τους.....
Καλά λέει πάντως ο Δύτης.....το κυρίαρχο είδος είναι τα Μυρμήγκια.....
.
Ταφόπλακα τού Μέλλοντος τών Παιδιών μας η Γραφειοκρατεία καί οί Συντάξεις άνω τών 400 € ....
Δουλειά δέν έχει ό Διάολος γαμάει τά Παιδιά του .... Έλληνική Λαική Σοφία
Δέν ξέρεις κάν τό Λόγο ..........γιά νά μάς Ύποτάξης .........Σαδιστάκο ...
.
Ταφόπλακα τού Μέλλοντος τών Παιδιών μας η Γραφειοκρατεία καί οί Συντάξεις άνω τών 400 € ....
Εύλογο ερώτημα!kongrosian έγραψε: 16 Οκτ 2024, 20:29 και γιατί να αποτελεί κριτήριο η νοημοσύνη, για το αν κάτι αξίζει να φαγωθεί;
Και τα γουρούνια έξυπνα είναι και οι γίδες. Δεν έχω κόψει το χοιρινό. Κατσικάκι μόνο στη σούβλα κάνα Πάσχα έτρωγα.
Η φάση με το χταπόδι είναι αλλιώς. Ή το καταλαβαίνεις, ή δεν. Δεν εξηγείται εύκολα (τουλαχιστον από εμένα).
Γενικά δεν έχω ιδιοτροπίες στο φαί. Όλα τα τρώω. Δεν κομπλάρω. Αυτο-μπαν έχω επιβάλει μόνο σε χταπόδι και φάλαινα.
-
- Παραπλήσια Θέματα
- Απαντήσεις
- Προβολές
- Τελευταία δημοσίευση
-
- 29 Απαντήσεις
- 1521 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Καραμελίτσα
-
- 6 Απαντήσεις