!!! DEVELOPMENT MODE !!!

Γιατί δεν τρώω πια χταπόδια

Συνταγές, φαγητά, γλυκίσματα, ποτά και cocktails (μόνο για χορτάτους).
Άβαταρ μέλους
Ασέβαστος

Re: Γιατί δεν τρώω πια χταπόδια

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ασέβαστος »

Niki έγραψε: 17 Οκτ 2024, 08:04
Ασέβαστος έγραψε: 17 Οκτ 2024, 07:30
Niki έγραψε: 16 Οκτ 2024, 20:19 Μπράβο τα είπε όλα.
Συμφωνώ σε όλα.
Για αυτούς τους λόγους σταμάτησα εδώ και τέσσερα χρόνια να τρώω χταπόδια αν και ήτανε από τους αγαπημένους μου μεζέδες.
Ούτε τον άντρα μου αφήνω να παραγγείλει χταπόδι ούτε τα παιδιά.
Όσους φίλους βγάλουμε για φαγητό και ζητήσουν χταπόδι τους ενημερώνουμε ότι δεν γίνεται να φάνε χταπόδι μαζί μας και το σέβονται.

Θυμάμαι μικρή βουτούσα κοντά σε μια θαλάμη που είχα βρει ένα χταπόδι μικρό και του έδινα όστρακα και τα έπαιρνε και έτρωγε.
Κάθε μέρα το τάιζα ψάρια όστρακα και περίμενα να μεγαλώσει να το βγάλω. :oops:
Με τον καιρό όποτε βουτούσα με φαγητό ερχότανε μόνο του κοντά μου. :romance-hearteyes:
Μια φορά όπως βούτηξα με τα ψάρια κομμένα μέσα στο δίχτάκι φάνηκε μια σμέρνα και το χταπόδι αν και μικρό βγήκε από την θαλάμη πήγε να με υπερασπιστεί και η σμέρνα το πετσόκοψε.
Το έλεγα και με κοροίδευαν ότι δεν έχει τόσο μυαλό το χταπόδι.
Ήμουνα παιδάκι και πίστεψα τους μεγάλους.
Όμως με τα χρόνια κατέληξα ότι γνωρίζω πολλούς ανθρώπους με λιγότερο μυαλό από ενός χταποδιού.
Είναι πανέξυπνα.
καταρχην παραμυθια.

υστερα ειναι το θαλαμι, οχι η θαλαμη. απο αυτο και μονο φαινεται η ασχετοσυνη.
https://el.wiktionary.org/wiki/%CE%B8%C ... E%BC%CE%B7

Ουσιαστικό
θαλάμη θηλυκό

φωλιά υδρόβιων ζώων
≋ ταυτόσημα: θαλάμι

Αυτό που στο φόρουμ τα ξέρετε όλα με ξεπερνάει.

Όταν ήμουνα μικρή στο χωριό μας ξέραμε που είναι οι θαλάμες των χταποδιών και δεν τα βγάζαμε.
Παλιά όταν ερχότανε ένας καλεσμένος για να του κάνουμε επίδειξη εκεί που καθόμαστε στην αυλή αρχίζαμε την συζήτηση για το καλοκαίρι τους μεζέδες μόνος του πετούσε το χταπόδι είναι ....
Τότε έλεγε ο πατέρας μου σου αρέσει το χταπόδι;
Ού έλεγε ο άλλος.
Άντε ρε Νίκη βούτα φέρε ένα για τον καλεσμένο μας να το πάρει μαζί του.
Βουτούσα και σε πέντε λεπτά έφερνα το χταπόδι σαν να ψώνιζα από σούπερ-μάρκετ.
Το καθάριζα το χτυπούσα μπροστά του το παραγούλιαζα και του το έδινα σε σακούλα.
Έρχεσαι τώρα εσύ να μας πεις παραμύθια.
Σε μας που μεγαλώσαμε στο μισό μέτρο από την θάλασσα και μεγαλώναμε τα χταπόδια κατοικίδια.
Τώρα με όλους τους βλάκες τους ψαροτουφεκάδες και τα πιτσιρίκια που τα βγάζουν μικρά μειώθηκε ο πληθυσμός τους πολύ.

Το χταπόδι για μένα πλέον αποτελεί ομορφιά του βυθού , σπανιότητα , σεβασμό και μια γκλαμουριά.

Βλέπεις εμείς δεν γεμίζαμε τους καταψύκτες με χταπόδια τα είχαμε μέσα στην θάλασσα.

Την καλημέρα μου μεγάλε ψαρά με τον καταψύκτη σου γεμάτο. :smt005: :smt005:
η θαλαμη λεμε για κανα οπλο. στη θαλασσα ειναι το θαλαμι, του χταποδιου, του ροφου..

απο την ασχετοσυνη σου φαινεται οτι και τα υπολοιπα, παραμυθια θα ειναι.
To be old and wise, you must first be young and stupid.

https://www.talcmag.gr/apopseis/ante-gamisou/ αντε και γαμησου.
Άβαταρ μέλους
micmic
Phorum.gr user: micmic

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από micmic »

Πάντως μου φαίνεται περίεργο το να μην τρώει κάποιος ένα ζώο μόνο και μόνο λόγω της ευφυίας του. Είναι πάνω-κάτω σα να λέμε ότι οι πιο έξυπνοι άνθρωποι πρέπει να έχουν προνομιακή μεταχείριση στα νοσοκομεία.

Από ηθικής άποψης, σημασία μάλλον έχει το πώς έζησε το ζώο (αν ήταν εκτρεφόμενο) και το να μην πέθανε με βασανιστικό τρόπο. Από περιβαλλοντικής άποψης, σημασία έχει το αν είναι απειλούμενο είδος.
"Think of how stupid the average person is, and realize half of them are stupider than that" - George Carlin
Άβαταρ μέλους
Niki
Phorum.gr user: Niki

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Niki »

Ασέβαστος έγραψε: 17 Οκτ 2024, 08:36
καταρχην παραμυθια.

Ουσιαστικό
θαλάμη θηλυκό

φωλιά υδρόβιων ζώων

Όταν ήμουνα μικρή στο χωριό μας ξέραμε που είναι οι θαλάμες των χταποδιών και δεν τα βγάζαμε.
Παλιά όταν ερχότανε ένας καλεσμένος για να του κάνουμε επίδειξη εκεί που καθόμαστε στην αυλή αρχίζαμε την συζήτηση για το καλοκαίρι τους μεζέδες μόνος του πετούσε το χταπόδι είναι ....
Ού έλεγε ο άλλος.
Το καθάριζα το χτυπούσα μπροστά του το παραγούλιαζα και του το έδινα σε σακούλα.
Σε μας που μεγαλώσαμε στο μισό μέτρο από την θάλασσα και μεγαλώναμε τα χταπόδια κατοικίδια.
Τώρα με όλους τους βλάκες τους ψαροτουφεκάδες και τα πιτσιρίκια που τα βγάζουν μικρά μειώθηκε ο πληθυσμός τους πολύ.

Το χταπόδι για μένα πλέον αποτελεί ομορφιά του βυθού , σπανιότητα , σεβασμό και μια γκλαμουριά.

Βλέπεις εμείς δεν γεμίζαμε τους καταψύκτες με χταπόδια τα είχαμε μέσα στην θάλασσα.

η θαλαμη λεμε για κανα οπλο. στη θαλασσα ειναι το θαλαμι, του χταποδιου, του ροφου..

Βρε πάτα στο λινκ και διάβασε.
Χανιά την λέμε την θαλάμη.
Στο Ηράκλειο την λένε το Θαλάμι.
Μην είσαι πολυξέρης.
Με θαλασσινή μιλάς.
Είσαι μέσα στο γήπεδο μου , πάιζεις εκτός έδρας κάνε και λίγο κράτει αλλιώς θα ξεβρακωθείς πριν το καταλάβεις. :smt005:
Σας λένε στουρνάρια Καντάφι μέχρι να σβήσει ο ήλιος.
Αν είστε στουρνάρια ψηφίστε τους ξανά.
Άβαταρ μέλους
Ασέβαστος

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ασέβαστος »

Niki έγραψε: 17 Οκτ 2024, 08:41
Με θαλασσινή μιλάς.
Είσαι μέσα στο γήπεδο μου , πάιζεις εκτός έδρας κάνε και λίγο κράτει αλλιώς θα ξεβρακωθείς πριν το καταλάβεις. :smt005:
:003: :003: :003:

να τις βγαλουμε να τις μετρησουμε; ποιος ειναι πιο θαλασσινος;

κανω 25-30 χρονια ψαροτουφεκο, εχω μιλησει με απειρους ψαροτουφεκαδες, εχω διαβασει απειρα αρθρα σε περιοδικα και στο νετ, εχω συμμετασχει σε ολα τα αναλογα φορουμ και ομαδες, και ειναι η πρωτη φορα που ακουω "η θαλαμη"

αμα γκουγκλισεις "η θαλαμη του χταποδιου" ειμαι σιγουρος οτι δε θα σου βγαλει ουτε ενα αποτελεσμα, κανεις δεν το λεει ετσι.
To be old and wise, you must first be young and stupid.

https://www.talcmag.gr/apopseis/ante-gamisou/ αντε και γαμησου.
Άβαταρ μέλους
Niki

Ασέβαστος έγραψε: 17 Οκτ 2024, 08:48
Niki έγραψε: 17 Οκτ 2024, 08:41
Με θαλασσινή μιλάς.
:003: :003: :003:

να τις βγαλουμε να τις μετρησουμε; ποιος ειναι πιο θαλασσινος;

κανω 25-30 χρονια ψαροτουφεκο, εχω μιλησει με απειρους ψαροτουφεκαδες, εχω διαβασει απειρα αρθρα σε περιοδικα και στο νετ, εχω συμμετασχει σε ολα τα αναλογα φορουμ και ομαδες, και ειναι η πρωτη φορα που ακουω "η θαλαμη"

αμα γκουγκλισεις "η θαλαμη του χταποδιου" ειμαι σιγουρος οτι δε θα σου βγαλει ουτε ενα αποτελεσμα, κανεις δεν το λεει ετσι.
χταπόδι είναι μαλάκιο, κεφαλόποδο με 8 πλοκάμια, δίχως καθόλου όστρακο. Στο κέντρο των πλοκαμιών υπάρχει το στόμα το οποίο φέρει σιαγόνες από κερατίνη για τον τεμαχισμό της τροφής, όπως επίσης και μασητική κατασκευή (Radula).Το χταπόδι έχει εννέα εγκέφαλους.Οι οχτώ ελένχουντα πλοκάμια.Ο άλλος κάνει όλες τις υπόλοιπες δουλιές.Φέρει επίσης τον κεντρικό εγκέφαλο,με πολύ ανεπτυγμένο νευρικό σύστημα και πολύ ανεπτυγμένα μεγάλα μάτια πολύπλοκης δομής και η όραση τους είναι οξεία. Το κυκλοφορικό σύστημα αποτελείται από 3 καρδιές από τις οποίες οι δύο ωθούν το αίμα στα βράγχια και η τρίτη στο υπόλοιπο σώμα. Η μεταφορά οξυγόνου εξυπηρετείται από την πρωτεΐνη αιμοκυανίνη η οποία περιέχει χαλκό και έχει γαλάζιο χρώμα. Κατά μήκος των πλοκαμιών,το χταπόδι φέρει μικρές βεντούζες που το βοηθούν να παγιδεύει την τροφή του, να κινείται με ευκολία σε όλων των ειδών τις υποβρύχιες επιφάνειες,αλλά και να προσελκύει μικρά όστρακα και πετραδάκια, προκειμένου να καλύψει τη φωλιά (θαλάμι) του.Τα χταπόδια υπάρχουν σε ρυχά νερά,και σε πολύ βαθιά νερά όπου η πίεση είναι μεγάλη. ( πηγή : Βικιπαίδεια )

Όταν ο διάσημος Γάλλος συγγραφέας Βικτόρ Ουγκό θέλησε κάποτε να περιγράψει ένα τεράστιο χταπόδι σε ένα μυθιστόρημά του, χρησιμοποίησε μια έκφραση που σε ελεύθερη μετάφραση σημαίνει "μούτρο". Αρκετοί πιστεύουν ότι τα χταπόδια, παρότι μοναχικά και συνεσταλμένα όντα, στην πραγματικότητα είναι τόσο έξυπνα όσο και τα πειραματόζωα. Έχουν μνήμη, παρατηρητικότητα και μπορούν να αξιολογούν σωστά το υδάτινο περιβάλλον. Διαθέτουν το χάρισμα να προσαρμόζονται στις αλλαγές του περιβάλλοντος, παραλλάσσοντας ακόμα και το χρώμα τους. Σύμφωνα με μια υπόθεση, δημιουργούν το δικό τους κώδικα επικοινωνίας με βάση τα οπτικά ερεθίσματα. Μέχρι σήμερα είναι γνωστά διακόσια περίπου είδη χταποδιών. Το μήκος τους κυμαίνεται από τα δέκα εκατοστά (Octopus Joubini) μέχρι τα δέκα μέτρα, ενώ το βάρος τους φτάνει στα διακόσια πενήντα κιλά - τόσο περίπου ήταν ένα γιγάντιο χταπόδι του Ειρηνικού (Octopus dofleini), που ψαρεύτηκε το 1957 στις ακτές του Καναδά.

Βεντούζες-ραντάρ

Τα χταπόδια είναι κεφαλόποδα. Το σώμα τους αποτελείται από έναν ελαστικό σάκο χωρίς κέλυφος και κόκαλα. Μέσα εκεί βρίσκονται όλα τα ζωτικά όργανα κι από κει ξεπροβάλλουν τα οχτώ πλοκάμια. Πάνω σε αυτά εκτείνεται μια διπλή σειρά από βεντούζες, οι οποίες λειτουργούν ως όργανο αφής. Χάρη σε αυτές παραμένει γαντζωμένο για μεγάλο χρονικό διάστημα στο βυθό και εντοπίζει την τροφή του: μαλάκια, οστρακοειδή και καβούρια. Για το χταπόδι η αφή είναι σημαντικότερη από την όραση Ωστόσο, διαθέτει ένα πλήρες σύστημα όρασης που περιλαμβάνει ίριδα, αμφιβληστροειδή και φακό. Μόλις το χταπόδι πιάσει ένα οστρακοειδές, χρησιμοποιεί ακόμα και πέτρες για να συνθλίψει το σκληρό περίβλημά του. Γι'; αυτό συχνά γύρω από τη θαλάμη του υπάρχουν πολυάριθμα κενά κελύφη. Όταν "ξεγυμνώσει" το θήραμά του, καταβροχθίζει τη λεία του με το ρύγχος, το οποίο χρησιμεύει και ως αμυντικό όπλο. Στο εσωτερικό του ρύγχους υπάρχει μια πολύ ασυνήθιστη γλώσσα με μικροσκοπικά δοντάκια. Τα χταπόδια κολυμπούν με μεγάλη ταχύτητα εκτινάσσοντας δυνατά το νερό που μαζεύουν με τα βράγχιά τους. Κινούνται με ένα σύστημα υδροπροώθησης, που θυμίζει σιφόνι ή χωνί. Όμως η περιορισμένη δυνατότητά τους να συγκρατούν οξυγόνο στους ιστούς τους τα κάνει να κουράζονται πολύ εύκολα.

https://danaoipb.blogspot.com/2011/07/blog-post_15.html

Γράψε μου με πόσα άρθρα που θα σου βάλω εκτός από το λεξικό και αυτό που σου έβαλα τώρα θα πεις έχεις δίκιο λέγεται και έτσι.

Μετά τί σχέση έχει ένας που πάει μια στο τόσο στην θάλασσα να ψαρέψει με κάποια που μεγάλωσε δίπλα από την θάλασσα.
Που ακούγοντας το κελάϊδισμα των πουλιών ξέρει αν τσιμπάνε τα ψάρια.
Που βλέποντας τους γλάρους μεσοπέλαγα ξέρει που είναι οι τόνοι.
Που από τα ψάρια που βγάζει ξέρει τι καιρό θα κάνει μετά από τρείς μέρες;
Από το αλάτι που μαζεύει από την θάλασσα ξέρει τι φυτά έχει;
Τί συγκρίνεις άνθρωπε μου ;
Έχεις καταλάβει;
Είναι σαν να πηγαίνεις να κόβεις φρούτα από το δέντρο και λές ότι έγινες αγρότης περίπου.

:smt005:

Μπορεί να βάζω φατσούλες με γέλιο αλλά κάτι άσχετοι σαν εσένα που το παίζουν θαλασσινοί κάνουν μεγαλύτερη ζημιά ακόμα και από τα παιδάκια που σκοτώνουν ότι βρούνε.

Για μαζέψου λιγάκι.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Niki την 17 Οκτ 2024, 09:02, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Άβαταρ μέλους
Otto Weininger

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Otto Weininger »

Δημοκράτης έγραψε: 17 Οκτ 2024, 00:57
Otto Weininger έγραψε: 17 Οκτ 2024, 00:41 Προτιμώ την θεωρία που λέει οτι τα χταπόδια είναι εξωγήινης προέλευσης.

Τα τρώω όμως και θα συνεχίσω. Ακόμα και αν ρισκάρω να σκάσουν μύτη τα ξαδέρφια τους με τα διαστημόπλοια και μας γαμήσουν.
Σκληρός καριολης αλλά θα μας πάρεις στον λαιμό σου όλους
Έχω ψηφίσει Παφίλη για περιφερειάρχη μια φορά.
Δε φοβάμαι τίποτα πλέον.

Let them make the first mistake. We make the last move.

Άβαταρ μέλους
Niki

Ε ρε τι μου έτυχε πρωί πρωί να πετύχω τον Σεβάχ τον θαλασσινό στο φόρουμ. :smt005: :smt005:
Που έμαθε την θάλασσα μέσα από πολλά άρθρα από πολλά περιοδικά που ενσωματώνουν μέσα και την αλμύρα με την μυρωδιά της και τις παραλλαγές της και τους ανέμους και όλα. :smt005: :smt005: :smt005: :smt005:
Άβαταρ μέλους
taliban
Phorum.gr user: Πνεύμα Αντιλογίας

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από taliban »

Τώρα που διάβασα το θέμα θα φάω περισσότερα χταπόδια.
Άβαταρ μέλους
micmic

Περιμένω κι εγώ τώρα να ξεκινήσει κάποιος ένα θέμα "Γιατί πλέον τρώω ΜΟΝΟ χταπόδια" και μέσα να γράφει "τα βρίσκω πιο φτηνά κι από μακαρόνια επειδή πολλοί έχουν σταματήσει να τα τρώνε".
"Think of how stupid the average person is, and realize half of them are stupider than that" - George Carlin
Άβαταρ μέλους
kongrosian

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από kongrosian »

Niki έγραψε: 17 Οκτ 2024, 09:14 Ε ρε τι μου έτυχε πρωί πρωί να πετύχω τον Σεβάχ τον θαλασσινό στο φόρουμ. :smt005: :smt005:
Που έμαθε την θάλασσα μέσα από πολλά άρθρα από πολλά περιοδικά που ενσωματώνουν μέσα και την αλμύρα με την μυρωδιά της και τις παραλλαγές της και τους ανέμους και όλα. :smt005: :smt005: :smt005: :smt005:
"ο σωλήνας" ή "η σωλήνα";
:p2:
Άβαταρ μέλους
Πτολεμαίος
Phorum.gr user: Last Veteran

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Πτολεμαίος »

GoBack έγραψε: 17 Οκτ 2024, 00:36
Πτολεμαίος έγραψε: 16 Οκτ 2024, 22:04 Ωραίες οι τοποθετήσεις σας σχετικά με τους λόγους για τους οποίους δεν πρέπει να τρώμε τα χταπόδια.

Η δική μου άποψη είναι η εξής απλή.
Οποιοδήποτε φαγώσιμο ζώο θα με κατασπαραζε αν απλά είχε το μέγεθος, οφείλω να το φάω με όρεξη και στα παπάρια μου αν είναι έξυπνο ,νοημοσύνη, τρυφερότητα και λοιπά.

Νομίζετε ότι αν συναντούσατε ένα χταπόδι πχ διαμέτρου 5 μέτρων θα έλεγε "είμαι νοήμον, αυτό το δίποδο μαλακιστηρι που βλέπω είναι κι αυτό νοήμον, οπότε όχι, δεν θα το φάω";
Καπως ετσι σκεφτονται οι γοριλλες και δεν σε μασουλανε αν σε πετυχουν πουθενα.
Σε σπάνε στο ξύλο όμως.
Αξία αν είχαν τα σκατά, χαρά, που θα'χαν όλοι
Μα στων φτωχών τα σώματα, δεν θα υπήρχαν κώλοι
Ένοπλος σοσιαλμπαχαλάκης

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ένοπλος σοσιαλμπαχαλάκης »

Πάρε ένα να σου λέει τι θα παίξεις στο στοίχημα

Για μένα, το λοιπόν, το πιο εκπληκτικό,
πιο επιβλητικό, πιο μυστηριακό και πιο μεγάλο,
είναι ένας μπαχαλος που τον μποδίζουν να βαδίζει,
είναι ένας μπαχαλος που τον αλυσοδένουνε.
Άβαταρ μέλους
foscilis

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από foscilis »

GoBack έγραψε: 17 Οκτ 2024, 00:36
Πτολεμαίος έγραψε: 16 Οκτ 2024, 22:04 Ωραίες οι τοποθετήσεις σας σχετικά με τους λόγους για τους οποίους δεν πρέπει να τρώμε τα χταπόδια.

Η δική μου άποψη είναι η εξής απλή.
Οποιοδήποτε φαγώσιμο ζώο θα με κατασπαραζε αν απλά είχε το μέγεθος, οφείλω να το φάω με όρεξη και στα παπάρια μου αν είναι έξυπνο ,νοημοσύνη, τρυφερότητα και λοιπά.

Νομίζετε ότι αν συναντούσατε ένα χταπόδι πχ διαμέτρου 5 μέτρων θα έλεγε "είμαι νοήμον, αυτό το δίποδο μαλακιστηρι που βλέπω είναι κι αυτό νοήμον, οπότε όχι, δεν θα το φάω";
Καπως ετσι σκεφτονται οι γοριλλες και δεν σε μασουλανε αν σε πετυχουν πουθενα.
είναι χορτοφάγοι. Δε μπορεί ούτε η οδοντοστοιχία τους ούτε το στομάχι τους να διαχειριστεί το κρέας (οι κυνόδοντες είναι για άμυνα και σεξουαλική επίδειξη).
Άβαταρ μέλους
micmic

Πάντως τα ζόμπι δεν είναι χορτοφάγα.
Άβαταρ μέλους
Ερμής

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ερμής »

Ασέβαστος έγραψε: 17 Οκτ 2024, 08:36
καταρχην παραμυθια.

Ουσιαστικό
θαλάμη θηλυκό

φωλιά υδρόβιων ζώων

Ού έλεγε ο άλλος.

Ναι ενώ αν δεν έλεγε "η θαλάμη" όλα τα άλλα φανταζουν αληθινά.
"Chiedi a un bambino di disegnare una macchina e sicuramente la farà rossa"
Απάντηση
  • Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Μαγειρική”