!!! DEVELOPMENT MODE !!!
Γιατί δεν τρώω πια χταπόδια
Re: Γιατί δεν τρώω πια χταπόδια
Η διαφορά με τα χταπόδια και τα άλλα ζωντανά είναι το πόσο μακρόχρονη είναι η διαδικασία του θανάτου.
Και φυσικά, υπάρχει τεράστια διαφορά μεταξύ των οικόσιτων ζώων στις κτηνοτροφικές μονάδες, που τρέφονται από τον άνθρωπο για να γίνουν δική του διατροφή και των υπόλοιπων ειδών, που είναι περισσότερο "γκουρμέ" και ακριβή διατροφή.
Το ίδιο ισχύει και για την αλιεία.
Και τα ζώα έχουν "βαρβαρικές" συνήθειες, νόμος της φύσης.
Το ζητούμενο είναι πόσο βάρβαρος μπορεί να γίνει ο άνθρωπος, άνευ ουσιαστικού λόγου.
Και τί ακριβώς σημαίνει το φερόμενο ως "ανώτερο είδος", για όσους δεν έχουν θρησκευτικές προκαταλήψεις.
Και φυσικά, υπάρχει τεράστια διαφορά μεταξύ των οικόσιτων ζώων στις κτηνοτροφικές μονάδες, που τρέφονται από τον άνθρωπο για να γίνουν δική του διατροφή και των υπόλοιπων ειδών, που είναι περισσότερο "γκουρμέ" και ακριβή διατροφή.
Το ίδιο ισχύει και για την αλιεία.
Και τα ζώα έχουν "βαρβαρικές" συνήθειες, νόμος της φύσης.
Το ζητούμενο είναι πόσο βάρβαρος μπορεί να γίνει ο άνθρωπος, άνευ ουσιαστικού λόγου.
Και τί ακριβώς σημαίνει το φερόμενο ως "ανώτερο είδος", για όσους δεν έχουν θρησκευτικές προκαταλήψεις.
Η ελπίδα είναι παγίδα.
Τα φασόλια να τρώς, ρε, όχι της φασολιές!
Όσο για την αδιαμφισβήτητη υπεροχή της ανθρώπινης νοημοσύνης και των αντίστοιχων ανθρώπινων ικανοτήτων, που όλα τα σφάζουν και όλα τα μαχαιρώνουν επειδή οι πρόγονοι τους έκτιζαν παρθενώνες και φιλοσοφούσαν, αν αφήσεις έναν απόγονο του συγκεκριμένου είδους σε αμιγώς φυσικό περιβάλλον, η συγκεκριμένη υπεροχή θα υποστεί βαρύτατο πλήγμα.
Η ελπίδα είναι παγίδα.
φάγανε ανθρώπινο κρέας
φάγανε ανθρώπινο κρέας
φάγανε ανθρώπινο κρέας
φάγανε ανθρώπινο κρέας
φάγανε ανθρώπινο κρέας
φάγανε ανθρώπινο κρέας

Κυριάκος ο Χρυσογέννητος, του Οίκου των Μητσοτακιδών, Πρώτος του Ονόματός του, Κύριος των Κρητών και των Πρώτων Ελλήνων, Προστάτης της Ελλάδος, Μπαμπάς της Δρακογενιάς, ο Κούλης του Οίνοπα Πόντου, ο Ατσαλάκωτος, ο Απελευθερωτής από τα Δεσμά των Μνημονίων.
- Ανδροπαραδίνομαι
- Phorum.gr user: Λατ
- ΑΛΟΓΟΜΟΥΡΗΣ
- Phorum.gr user: ΑΛΟΓΟΜΟΥΡΗΣ
δε μας χέζεις ρε νταλάραgeorgebi έγραψε: 16 Οκτ 2024, 20:07
https://www.kathimerini.gr/opinion/5619 ... chtapodia/
Τα χταπόδια, βλέπετε, είναι εντελώς παράδοξα πλάσματα......εξελικτικά σχεδόν τέλεια: παραμένουν απαράλλαχτα και έχουν επιβιώσει σε όλες τις πρόσφατες μαζικές εξαφανίσεις που πέρασαν οι διάφορες μορφές ζωής στον πλανήτη μας. Όταν έπεσε ο μετεωρίτης στη χερσόνησο Γιουκατάν 66 εκατομμύρια χρόνια πριν, οι δεινόσαυροι και το 75% των ειδών που ζούσαν στη Γη εξαφανίστηκαν. Τα χταπόδια ήταν εκεί. Και έμειναν εκεί. Και είναι ακόμα εδώ.
Έχουν το μεγαλύτερο μυαλό από όλα τα ασπόνδυλα (και τα περισσότερα σπονδυλωτά). Το δέρμα τους έχει την ικανότητα να βλέπει. Μπορούν να αλλάξουν το ίδιο τους το RNA από μόνα τους. Και το κυριότερο από όλα: είναι πανέξυπνα. Αδικαιολόγητα, ακατανόητα πανέξυπνα. Έχουν διαφορετικές, ξεχωριστές προσωπικότητες. Χρησιμοποιούν εργαλεία. Έχουν μνήμη (δύο ειδών). Αναγνωρίζουν -και ξεχωρίζουν- ανθρώπινα πρόσωπα.
Οπότε εδώ και περίπου τρία χρόνια έχω πάρει μια απόφαση: έχω σταματήσει να τα τρώω. Δεν είμαι βίγκαν, δεν τρώω ιδιαίτερα υγιεινά και κατά κανόνα δεν διστάζω να δοκιμάσω περίεργες ή εξωτικές γεύσεις. Αλλά κάπου και εγώ βάζω ένα όριο. Και το δικό μου όριο, από ό,τι αποδεικνύεται, είναι ότι δεν μπορώ να φάω όντα τα οποία σέβομαι και θαυμάζω.
Σας καλώ να το σκεφτείτε και εσείς.![]()
![]()
![]()
"Ο φασισμός δεν είναι ιδεολογία, είναι νοοτροπία."
Τζίμης Πανούσης
Τζίμης Πανούσης
- Πτολεμαίος
- Phorum.gr user: Last Veteran
Ωραίες οι τοποθετήσεις σας σχετικά με τους λόγους για τους οποίους δεν πρέπει να τρώμε τα χταπόδια.
Η δική μου άποψη είναι η εξής απλή.
Οποιοδήποτε φαγώσιμο ζώο θα με κατασπαραζε αν απλά είχε το μέγεθος, οφείλω να το φάω με όρεξη και στα παπάρια μου αν είναι έξυπνο ,νοημοσύνη, τρυφερότητα και λοιπά.
Νομίζετε ότι αν συναντούσατε ένα χταπόδι πχ διαμέτρου 5 μέτρων θα έλεγε "είμαι νοήμον, αυτό το δίποδο μαλακιστηρι που βλέπω είναι κι αυτό νοήμον, οπότε όχι, δεν θα το φάω";
Οποιοδήποτε φαγώσιμο ζώο θα με κατασπαραζε αν απλά είχε το μέγεθος, οφείλω να το φάω με όρεξη και στα παπάρια μου αν είναι έξυπνο ,νοημοσύνη, τρυφερότητα και λοιπά.
Νομίζετε ότι αν συναντούσατε ένα χταπόδι πχ διαμέτρου 5 μέτρων θα έλεγε "είμαι νοήμον, αυτό το δίποδο μαλακιστηρι που βλέπω είναι κι αυτό νοήμον, οπότε όχι, δεν θα το φάω";
Αξία αν είχαν τα σκατά, χαρά, που θα'χαν όλοι
Μα στων φτωχών τα σώματα, δεν θα υπήρχαν κώλοι
Μα στων φτωχών τα σώματα, δεν θα υπήρχαν κώλοι
Για χταποδι δεν ξερω αλλα ενα επισης νοημων ζωο μας εχει εκτος μενου του , και ειναι η κορυφη της θαλασσιας τροφικης/.
Η σταφίδα και το κουκουνάρι πάντως δεν έχουν νοημοσύνηΠτολεμαίος έγραψε: 16 Οκτ 2024, 22:04 Ωραίες οι τοποθετήσεις σας σχετικά με τους λόγους για τους οποίους δεν πρέπει να τρώμε τα χταπόδια.
Σαν άνθρωπος είναι ο Θεός σας. Δεν τον θέλω.
- Ζενίθεδρος
- Phorum.gr user: Ζενίθεδρος
- Επικοινωνία:
Ακόμα τούτη ή άνοιξη ραγιάδες, ραγιάδες, τούτο το καλοκαίρι, μέχρι να ρθεί ο Μόσκοβος να φέρει το σεφέρι.
☦𓀢
☦𓀢
Ναι δεν πάει έτσι διότι και το μέγεθος να είχε το χταπόδι πάλι θα έτρωγε ψάρια και πλαγκτόν διότι αυτή είναι η τροφή του και όχι το ανθρώπινο κρέας.Πτολεμαίος έγραψε: 16 Οκτ 2024, 22:04 Ωραίες οι τοποθετήσεις σας σχετικά με τους λόγους για τους οποίους δεν πρέπει να τρώμε τα χταπόδια.
Πες καλύτερα ότι η κατανάλωση χταποδιού βοηθάει στην κατανάλωση τσίπουρου που είναι φάρμακο για τον οργανισμό. Άρα τρώμε χταπόδι για ιατρικός σκοπούς.
Η ότι η θρησκεία λέει ο έχων 8 πλοκάμια δίνει τα 4 για την κατανάλωση τους. Οπότε τρώμε χταπόδι για θρησκευτικους λόγους.
Η ότι τρώμε χταπόδια για να τα προστατευσουμε από τους καρχαρίες. Οπότε τα τρώμε για λόγους αλληλεγγύης. Δείχνουμε όμως μεγαλύτερη αλληλεγγύη εάν φάμε στο καπάκι και τον καρχαρία.
Κουλης για Τέμπη
Και εγω υπάλληλος ειμαι
Και εγω υπάλληλος ειμαι
Πολλά ζώα είναι άξια σεβασμού. Τι πα να πει αυτό. Οτι δεν θα τα φάμε λόγω σεβασμού;
Ζούμε σε ένα σύστημα.
Πτολεμαίος έγραψε: 16 Οκτ 2024, 22:04 Ωραίες οι τοποθετήσεις σας σχετικά με τους λόγους για τους οποίους δεν πρέπει να τρώμε τα χταπόδια.
ᓚᕠᗢ ᗢᕡᓗ
Είναι θέμα επιλογής του καθένα. Σου λέει ο άλλος, θα έτρωγε σκυλιά και γατιά, αλλά όχι χταπόδι.AlienWay έγραψε: 17 Οκτ 2024, 00:18 Πολλά ζώα είναι άξια σεβασμού. Τι πα να πει αυτό. Οτι δεν θα τα φάμε λόγω σεβασμού;
ᓚᕠᗢ ᗢᕡᓗ
- Ανδροπαραδίνομαι
- Phorum.gr user: Λατ
Α για αυτό προσβλήθηκες. Πες έτσι. Ζωοφιλοι = σκυλογατοφιλοι. Τα άλλα ζώα να!! Μας
-
- Παραπλήσια Θέματα
- Απαντήσεις
- Προβολές
- Τελευταία δημοσίευση
-
- 29 Απαντήσεις
- 1526 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Καραμελίτσα
-
- 6 Απαντήσεις