!!! DEVELOPMENT MODE !!!

Σύντομα θα κληθώ να κάνω την θητεία μου. Τι να προμηθευτώ;

Εδώ συζητάμε οτιδήποτε δεν περιλαμβάνεται στις υπόλοιπες κατηγορίες.
Άβαταρ μέλους
ΓΑΛΗ

Re: Σύντομα θα κληθώ να κάνω την θητεία μου. Τι να προμηθευτώ;

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΓΑΛΗ »

nyxtovios έγραψε: 11 Οκτ 2024, 10:56 Γειά σου Γαλη ραμπο
Μα δεν αναφερόμαστε σε εκπαίδευση ράμπο.

Εδώ ακόμη και θητεία σε γραφείο μοιάζει κατιτίς το τρομακτικό και κυρίως υποτιμητικό σε κάποιους.

Κατά τα άλλα, σκέφτομαι το δούλεμα που έπεφτε σε όσους "επώνυμους" καλλιτέχνες, δεν πήγαιναν στρατό ή πήγαιναν και πάθαιναν κρίση πανικού (αληθινή ή ψεύτικη). Ή ακόμη και για πολιτικούς.

Ποια ακριβώς είναι η διαφορά τους με τους "ανώνυμους" αρνητές στράτευσης για τα παιδιά ΤΟΥΣ;
Η ελπίδα είναι παγίδα.
Άβαταρ μέλους
nyxtovios

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από nyxtovios »

ΓΑΛΗ έγραψε: 11 Οκτ 2024, 11:05

Εδώ ακόμη και θητεία σε γραφείο μοιάζει κατιτίς το τρομακτικό και κυρίως υποτιμητικό σε κάποιους.

Κατά τα άλλα, σκέφτομαι το δούλεμα που έπεφτε σε όσους "επώνυμους" καλλιτέχνες, δεν πήγαιναν στρατό ή πήγαιναν και πάθαιναν κρίση πανικού (αληθινή ή ψεύτικη). Ή ακόμη και για πολιτικούς.

Ποια ακριβώς είναι η διαφορά τους με τους "ανώνυμους" αρνητές στράτευσης για τα παιδιά ΤΟΥΣ;
Ποιο είναι το ζόρι σου τοτε; Οτι οι επωνυμοι δεν μπορούν να το κρύψουν τόσο ευκολα;
Σορρυ για αυτό ειναι επωνυμοι. Ας πάνε στο βουνό αν δεν τους αρέσει.
Άβαταρ μέλους
jason0

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από jason0 »

Εγώ ήμουν με τον Βαλάντη τον τραγουδιστή
Τον είδαμε πρώτη μέρα που παρουσιάστηκε, τον ξαναείδαμε τα Χριστουγεννα που ήρθε να μας τραγουδήσει
Άβαταρ μέλους
ΓΑΛΗ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΓΑΛΗ »

nyxtovios έγραψε: 11 Οκτ 2024, 11:07
ΓΑΛΗ έγραψε: 11 Οκτ 2024, 11:05

Ποιο είναι το ζόρι σου τοτε; Οτι οι επωνυμοι δεν μπορούν να το κρύψουν τόσο ευκολα;
Σορρυ για αυτό ειναι επωνυμοι. Ας πάνε στο βουνό αν δεν τους αρέσει.
Εγώ δεν τραβάω κανένα ζόρι. Ακόμη και πρακτικά να το δεις, έχει και κατιτίς το θετικόν η υπόθεση, γιατί όλοι οι λουφαδόροι και να πήγαιναν θα ήταν φύρα.
Η ελπίδα είναι παγίδα.
Άβαταρ μέλους
vantono
Phorum.gr user: vantono

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από vantono »

jason0 έγραψε: 11 Οκτ 2024, 11:08 Εγώ ήμουν με τον Βαλάντη τον τραγουδιστή
Τον είδαμε πρώτη μέρα που παρουσιάστηκε, τον ξαναείδαμε τα Χριστουγεννα που ήρθε να μας τραγουδήσει
Κάπως έτσι την εβγαλε και στο survivor αυτος :lol:
Άβαταρ μέλους
vantono
Phorum.gr user: vantono

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από vantono »

Παρε σμαρτφόνι μαζί σου και γραφε πχορουμ, να σε καθοδηγούμε ονλάιν.
Αν περασεις απο καμιά Αυλώνα, κανε με ταγκ εδω στο νημα. Θυμάμαι ακομα κατατόπια, δεν νομιζω να εχει αλλαξει πολυ.

Αν πας για τέθωρας εκει θα σε πανε, αν πας για ΕΛΔΥΚάριος θα σε περάσουν και απο εκει για λιγες μερες, λιγο πριν σε διώξουν για το αραβονήσι.
Άβαταρ μέλους
The Rebel
Phorum.gr user: Wild Rebel

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από The Rebel »

ΠΑΓΧΡΗΣΤΟΣ έγραψε: 08 Οκτ 2024, 14:11 Η δική μου συμβουλή είναι να θεωρείς εαυτόν τυχερό που πας στη σημερινή εποχή φαντάρος :g030:

Ακόμα μου έχουν μείνει μαράζι οι 28 μήνες που έκανα σε εποχές ημιάγριες...
28 μήνες γιατί τόσο πολύ;
Άβαταρ μέλους
Beria
Συντονιστής

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Beria »

The Rebel έγραψε: 11 Οκτ 2024, 21:36
ΠΑΓΧΡΗΣΤΟΣ έγραψε: 08 Οκτ 2024, 14:11 Η δική μου συμβουλή είναι να θεωρείς εαυτόν τυχερό που πας στη σημερινή εποχή φαντάρος :g030:

Δόκιμος στα μέσα του 80, προφανώς
gassim έγραψε: 07 Σεπ 2021, 14:12 Ωρες είναι τώρα να οικειοποιηθεί η αριστερά και την Γαλλική επανάσταση.
Άβαταρ μέλους
GoBzi

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από GoBzi »

The Rebel έγραψε: 11 Οκτ 2024, 21:36

Ήταν τότε που πήραμε την Μακεδονία.
Στύξ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Στύξ »

Εμπεδοκλής έγραψε: 09 Οκτ 2024, 22:37
Ερμής έγραψε: 09 Οκτ 2024, 22:12 Ωραίο νήμα θα ήταν τι μας έμεινε από το στρατό, σε τι μας έστρωσε, τι μας έμαθε δηλαδης
Τί να μας έμεινε. Ότι το μεγαλύτερο βύσμα κερδίζει. Ακόμη και εκείνος ο κακομοίρης στη γωνία μπορεί να έχει καλύτερο βύσμα.
Εμένα προσωπικά τίποτα δε μου έμεινε.Απ' το 1995 που απολύθηκα ,πήγα ως έφεδρος αξιωματικός τελευταία φορά το... 2004 σε "Παρμενίωνα".
Καληνύχτα που λένε..
Zundapp

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Zundapp »

ε, πες κατιτις για κορσαιρ
ΓΑΛΗ έγραψε: 27 Ιουν 2024, 00:37

Ως αλμυρόγλυκο τόσο όσο, θα το χαρακτήριζα. Δεν είναι μόνον θέμα γεύσης αλλά και μυρωδιάς. Ακριβώς το ίδιο που ισχύει για τη γεύση και μυρωδιά των όρχεων και του σπέρματος. Αν δεν, δεν.
Άβαταρ μέλους
zoltan
Phorum.gr user: zoltan

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από zoltan »

Andromachi έγραψε: 11 Οκτ 2024, 09:47 Εγώ θα ελεγα να παρεις ενα ρολό χαρτί υγείας μαζί σου ετσι για να υπαρχει
τι έτσι για να υπάρχει;
Αφενός στο κέντρο* δεν έχεις ελεύθερη πρόσβαση στο ΚΨΜ όποτε θες, αφετέρου το ΚΨΜ αδειάζει αμέσως όταν 700 νέοι πάνε να αγοράσουν ό,τι τους λείπει. Έτσι είχαμε όμορφα πράγματα όπου οι φαντάροι χέζανε στα ντουζ μέχρι να ομαλοποιηθεί η κατάσταση.
Προσωπική μου άποψη είναι ότι σε ό,τι αφορά αντικείμενα προσωπικής υγιεινής ο φαντάρος μπορεί να βασίζεται μόνο στον εαυτό του. Σώβρακα, κάλτσες, φανέλες, ξυριστικά, αφρόλουτρο, οδοντόκρεμα και οδοντόβουρτσα, χαρτιά υγείας κλπ δικό σου στοκ.

*επαναλαμβάνω ότι κάθε λίγα χρόνια αλλάζει το σύστημα οπότε δεν ξέρω αν υπάρχουν κέντρα ακόμα
Ένοπλος σοσιαλμπαχαλάκης

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ένοπλος σοσιαλμπαχαλάκης »

Βάρα αναβολή μέχρι να φτιάξει το σάιτ, θητεία χωρίς φόρουμ δε βγαίνει.
Για μένα, το λοιπόν, το πιο εκπληκτικό,
πιο επιβλητικό, πιο μυστηριακό και πιο μεγάλο,
είναι ένας μπαχαλος που τον μποδίζουν να βαδίζει,
είναι ένας μπαχαλος που τον αλυσοδένουνε.
Zundapp

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Zundapp »

zoltan έγραψε: 12 Οκτ 2024, 10:44
Andromachi έγραψε: 11 Οκτ 2024, 09:47 Εγώ θα ελεγα να παρεις ενα ρολό χαρτί υγείας μαζί σου ετσι για να υπαρχει
τι έτσι για να υπάρχει;
Αφενός στο κέντρο* δεν έχεις ελεύθερη πρόσβαση στο ΚΨΜ όποτε θες, αφετέρου το ΚΨΜ αδειάζει αμέσως όταν 700 νέοι πάνε να αγοράσουν ό,τι τους λείπει. Έτσι είχαμε όμορφα πράγματα όπου οι φαντάροι χέζανε στα ντουζ μέχρι να ομαλοποιηθεί η κατάσταση.
Προσωπική μου άποψη είναι ότι σε ό,τι αφορά αντικείμενα προσωπικής υγιεινής ο φαντάρος μπορεί να βασίζεται μόνο στον εαυτό του. Σώβρακα, κάλτσες, φανέλες, ξυριστικά, αφρόλουτρο, οδοντόκρεμα και οδοντόβουρτσα, χαρτιά υγείας κλπ δικό σου στοκ.

*επαναλαμβάνω ότι κάθε λίγα χρόνια αλλάζει το σύστημα οπότε δεν ξέρω αν υπάρχουν κέντρα ακόμα
το θυμαμαι σαν τωρα, να τρεχει το Μπαντεντας και να αναμιγνυεται με την ευκοιλια στην διπλανη ντουζιερα
ευτυχως εκεινη την μερα κρεμασα πετσετα για εγερτηριο για 401
ΓΑΛΗ έγραψε: 27 Ιουν 2024, 00:37

Ως αλμυρόγλυκο τόσο όσο, θα το χαρακτήριζα. Δεν είναι μόνον θέμα γεύσης αλλά και μυρωδιάς. Ακριβώς το ίδιο που ισχύει για τη γεύση και μυρωδιά των όρχεων και του σπέρματος. Αν δεν, δεν.
Άβαταρ μέλους
Ασέβαστος

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ασέβαστος »

ΓΑΛΗ έγραψε: 11 Οκτ 2024, 10:55
Ασέβαστος έγραψε: 11 Οκτ 2024, 08:26
ΓΑΛΗ έγραψε: 10 Οκτ 2024, 18:48

Εγώ δεν πήγα στρατό, εσύ έχεις κάνει ελεύθερο κάμπινγκ;
οι περισσοτεροι, δεν παραπονιουνται για τις φυσικες κακουχιες (και οσοι το κανουν ειναι αδερφες)

παραπονουνται, δικαιως, για το χασιμο χρονου. ειναι σαν να σε βαζουν φυλακη, χωρις να εχεις κανει εγκλημα.

και, μερικως, για τις ψυχολογικες κακουχιες που φερνει αυτη η φυλακιση, επισης δικαιως.
Εγώ πάλι νομίζω ότι υπάρχει υπερβολική δραματοποίηση, τόσο για τις φυσικές κακουχίες όσο και για τις ψυχολογικές.

Ψυχολογίες κακουχίες από τη θητεία, δημιουργούνται κυρίως σε καλομαθημένους, που δεν μπορούν να αντέξουν το γεγονός ότι κάποιος "κατώτερος" μορφωτικά ή ακόμη και ταξικά, έχει το δικαίωμα να τους δίνει εντολές. Φυσικά, υπάρχουν και οι περιπτώσεις στρατευμένων που έχουν ήδη ψυχολογικά προβλήματα και πρόβλημα στην επικοινωνία και γίνονται στόχος μπούλινγκ τόσο από ανώτερους όσο και από τους πρωτάρηδες που μοιράζονται τον ίδιο θάλαμο. Όπως ακριβώς και στα σχολεία. Αυτό όμως είναι και δουλειά των γύρω τους, που αν μη τι άλλο, μπορούν να σχηματίσουν ένα στοιχειώδες πλαίσιο προστασίας για τους αδύναμους.

Αναφορικά με το χάσιμο χρόνου, θα επιμείνω ότι είναι μια κονσερβαρισμένη δικαιολογία, που ισχύει μόνον για λίγες περιπτώσεις. Ειδικώς στη χώρα των αιώνιων φοιτητών.

Σε κάθε περίπτωση, όπως και αν είναι οι συνθήκες στον στρατό, προσωπικώς βλέπω τελείως αρνητικά την αποφυγή θητείας γιατί με παραπέμπει στη νοοτροπία "αυτά είναι βρώμικες δουλειές, με τις οποίες απαξιώ ΕΓΩ να λερώσω τα χεράκια μου, ας τις κάνουν άλλοι". Και ενίοτε οι περισσότεροι από αυτούς πουλάνε παπαριές για συλλογικότητες, ταξικότητες και αγωνιστική πάλη εναντίον του συστήματος... :lol:
μενα η θητεια μου ηταν 2 μηνες ψιλοτρεξιμο, και 16 απιστευτο καθισιο.

το καθισιο, στη φυλακη, για εναν 20αρη, ειναι ψυχολογικη βια. κανεις απολυτως τιποτα, και το αιμα σου βραζει να βγεις να ζησεις. δε μιλω μονο για την πιθανη καριερα που νομιζεις οτι χανεις. μιλω για το οτι εισαι σε μια φυλακη, και εξω σε περιμενει η μηχανη να ταξιδεψεις, η γκομενα να γαμησεις, οι φιλοι να πας για ψαρεμα, η ζωη.
To be old and wise, you must first be young and stupid.

https://www.talcmag.gr/apopseis/ante-gamisou/ αντε και γαμησου.
Απάντηση
  • Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Περί ανέμων και υδάτων”