!!! DEVELOPMENT MODE !!!

Κλείνω το γραφείο μου λόγω του τεκμαρτου φόρου του Μητσοτάκη

Ειδήσεις, προβλήματα και προτάσεις
Άβαταρ μέλους
foscilis

Re: Κλείνω το γραφείο μου λόγω του τεκμαρτου φόρου του Μητσοτάκη

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από foscilis »

Otto Weininger έγραψε: 01 Ιουν 2024, 18:04
foscilis έγραψε: 01 Ιουν 2024, 18:03
Ασέβαστος έγραψε: 01 Ιουν 2024, 17:21

πιπες.

το 90% της φοροδιαφυγης που περιγραφεις, δεν ειναι επειδη δεν θελουν να πληρωσουν, ειναι επειδη δε βγαινουν. ακομη και ανα σταματησει η φοροδιαφυγη, δεν προκειται να υπαρξουν εσοδα στο κρατος.
Αν κανουν κατι αλλο, θα υπαρξουν.
τι εννοείς;
Εννοω αν εχεις μια δραστηριοτητα που ο μονος τροπος να βγει ειναι η παρανομια, τοτε πρεπει να κοψεις τελειως αυτη τη δραστηριοτητα και να κανεις κατι αλλο. Αλλο επαγγελμα, αλλη μορφη εργασιας, δεν εχει σημασια. Δευτερευοντως αυτο το αλλο θα αποδιδει οντως φορολογικα εσοδα. Αλλα πρωτευοντως το προβλημα με την τωρινη σου δραστηριοτητα ειναι οτι βγαζει αρχιδια λεφτα. Το οτι δεν επιβιωνει χωρις να κλεψει ειναι απλα ενα απο τα συμπτωματα.
Άβαταρ μέλους
Οργισμένος

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Οργισμένος »

talaipwros έγραψε: 01 Ιουν 2024, 17:41
Η φωνή της Αληθειας έγραψε: 01 Ιουν 2024, 17:37
micmic έγραψε: 01 Ιουν 2024, 00:00 Είπαμε: ΜΗΔΕΝΙΚΟΙ ΕΛΕΓΧΟΙ σε οτιδήποτε εκτός από μαγαζιά. Π.χ εγώ ξέρω πετρά που χτίζει μάντρες και ο οποίος έχει 5 συνεργεία και (υπολογίζω ότι) βγάζει πάνω από 300 χιλιάρικα το χρόνο. Αυτός λοιπόν ξέρω ότι δηλώνει 10 χιλιάρικα. Με το νέο σύστημα, θα συνεχίσει να δηλώνει 10 χιλιάρικα.

Αυτή είναι η "πάταξη της φοροδιαφυγής" επί Μητσοτάκη. Το ξαναλέμε: ΜΗΔΕΝΙΚΟΙ ΕΛΕΓΧΟΙ ακόμα και ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΕΠΩΝΥΜΕΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ.
Με αστυνομικά μέτρα δεν κάνεις τίποτα. Ο πίνακας δείχνει 350 χιλιάδες ΕΕ. Οι έλεγχοι δεν είναι δωρεάν, πρέπει να προσλάβεις ένα στρατό ΔΥ (!!!!) για να κάνεις ελέγχους σε μεγάλο αριθμό ΕΕ. Μην είσαι σίγουρος ότι το κόστος αυτών των ΔΥ θα είναι λιγότερο από τα έσοδα που θα βρεις. Το πρακτικό πρόβλημα είναι ότι υπάρχουν πολλές μικροεπιχειρήσεις με μικρούς τζίρους, οπότε και παρανομία να βρεθεί, πάλι για μικροποσά θα μιλάμε.

Αυτό που θα λειτουργούσε πολύ καλύτερα είναι μηδέν φόρος στο εισόδημα (που και πιο εύκολα κρύβεται, και πιο δύσκολα βρίσκεται) και ισόποση αύξηση σε φόρο κατανάλωσης/ΕΝΦΙΑ/δημοτικών τελών.
κοινως ΦΠΑ και ΕΝΦΙΑ στα υψη, ρευμα απο καποια καταναλωση και πανω στα υψη, φοροι πολυτελειας σε κινητα τηλεφωνα πανω απο 150 ευρω, τηλεορασεις πανω απο 32 ιντσες, ρολογια κλπ.
Και φυλακισεις σε λαθρεμπορους κλπ

θενε;
ή απλα ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΟ ΨΗΦΙΑΚΟ ΧΡΗΜΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ. Οποτε θα τσιριζουν ολοι μαζι για το σατανικο ψηφιακο χρημα , εε και μη εε.
ΤΟ βιβλίο μου:https://www.smashwords.com/books/view/412984
Η τραγελαφικά ωμή αλήθεια για την Ελλάδα.
ΕΝΤΕΛΩΣ ΔΩΡΕΑΝ!!!
Στηρίξτε με, η αλήθεια ΠΡΕΠΕΙ να λάμψει...
Άβαταρ μέλους
Οργισμένος

mao mao έγραψε: 01 Ιουν 2024, 17:27
Ερμής έγραψε: 01 Ιουν 2024, 17:25
mao mao έγραψε: 01 Ιουν 2024, 17:24

προκύπτει από την πρόβλεψη μου οτι όλοι θα παρουσιάζουν έσοδα- έξοδα = περίπου μηδέν.
Αυτό θα το κάνουν όσοι το κάνουν και τώρα.
Όσοι θέλουμε Να εξελισομαστε και επιχειρηματικα και προσωπικά δε γίνεται να μη δείχνουμε κέρδη. Για πολλου λόγους.
όσο το σύστημα επιτρέπει στους ΕΕ να παρουσιάζουν οτι νούμερα θέλουν, κανένα φορολογικό σύστημα δεν πρόκειται να αποδώσει. Το θέμα είναι να μη δείχνει οτι κέρδη θέλει ο καθένας, και όσο τον βολεύει για να πάρει δάνειο πχ. Αλλά τα πραγματικά.
Ναι αλλα αυτο δεν γινεται με μαγικα ουτε με αστυνομευση . Γινεται βεβαια με καταργηση μετρητων. Τι λες γιαυτο;;;
ΕΝΤΕΛΩΣ ΔΩΡΕΑΝ!!!
Η φωνή της Αληθειας

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Η φωνή της Αληθειας »

talaipwros έγραψε: 01 Ιουν 2024, 17:41
Η φωνή της Αληθειας έγραψε: 01 Ιουν 2024, 17:37
micmic έγραψε: 01 Ιουν 2024, 00:00 Είπαμε: ΜΗΔΕΝΙΚΟΙ ΕΛΕΓΧΟΙ σε οτιδήποτε εκτός από μαγαζιά. Π.χ εγώ ξέρω πετρά που χτίζει μάντρες και ο οποίος έχει 5 συνεργεία και (υπολογίζω ότι) βγάζει πάνω από 300 χιλιάρικα το χρόνο. Αυτός λοιπόν ξέρω ότι δηλώνει 10 χιλιάρικα. Με το νέο σύστημα, θα συνεχίσει να δηλώνει 10 χιλιάρικα.

Αυτή είναι η "πάταξη της φοροδιαφυγής" επί Μητσοτάκη. Το ξαναλέμε: ΜΗΔΕΝΙΚΟΙ ΕΛΕΓΧΟΙ ακόμα και ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΕΠΩΝΥΜΕΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ.
Με αστυνομικά μέτρα δεν κάνεις τίποτα. Ο πίνακας δείχνει 350 χιλιάδες ΕΕ. Οι έλεγχοι δεν είναι δωρεάν, πρέπει να προσλάβεις ένα στρατό ΔΥ (!!!!) για να κάνεις ελέγχους σε μεγάλο αριθμό ΕΕ. Μην είσαι σίγουρος ότι το κόστος αυτών των ΔΥ θα είναι λιγότερο από τα έσοδα που θα βρεις. Το πρακτικό πρόβλημα είναι ότι υπάρχουν πολλές μικροεπιχειρήσεις με μικρούς τζίρους, οπότε και παρανομία να βρεθεί, πάλι για μικροποσά θα μιλάμε.

Αυτό που θα λειτουργούσε πολύ καλύτερα είναι μηδέν φόρος στο εισόδημα (που και πιο εύκολα κρύβεται, και πιο δύσκολα βρίσκεται) και ισόποση αύξηση σε φόρο κατανάλωσης/ΕΝΦΙΑ/δημοτικών τελών.
κοινως ΦΠΑ και ΕΝΦΙΑ στα υψη, ρευμα απο καποια καταναλωση και πανω στα υψη, φοροι πολυτελειας σε κινητα τηλεφωνα πανω απο 150 ευρω, τηλεορασεις πανω απο 32 ιντσες, ρολογια κλπ.
Και φυλακισεις σε λαθρεμπορους κλπ

θενε;
Φυσικά δεν θένε. Γιατί νομίζεις γκρινιάζουν για τον ΕΝΦΙΑ; Διότι δεν μπορούν να φοροδιαφύγουν.
Άβαταρ μέλους
Lugozzi

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Lugozzi »

mao mao έγραψε: 01 Ιουν 2024, 17:44
Lugozzi έγραψε: 01 Ιουν 2024, 17:29
mao mao έγραψε: 01 Ιουν 2024, 17:27

όσο το σύστημα επιτρέπει στους ΕΕ να παρουσιάζουν οτι νούμερα θέλουν, κανένα φορολογικό σύστημα δεν πρόκειται να αποδώσει. Το θέμα είναι να μη δείχνει οτι κέρδη θέλει ο καθένας, και όσο τον βολεύει για να πάρει δάνειο πχ. Αλλά τα πραγματικά.
Όταν όλα τα εξοδα εκπίπτουν, Ο ΠΕΛΑΤΗΣ θα απαιτεί απόδειξη για όλο το ποσό
αυτό πρακτικά είναι ανεφάρμοστο γιατί θα προκαλέσει γραφειοκρατικό χάος. Θα έρχονται διάφοροι με βουλγάρικες αποδείξεις και θα λένε, να εκεί τα φάγαμε , έσοδα-έξοδα μηδέν. Και πολλά άλλα προβλήματα.

Αλλά και να εφαρμοζόταν το 15% είναι πολύ χαμηλός συντελεστής. Δεν θα επαρκούσε για την κάλυψη των εσόδων.
Για όλα υπάρχει τρόπος, αν το κράτος το θέλει.
Αλλιώς πάμε σε στυλ: να μη γίνει αξιολόγηση στο δημόσιο, γιατι ποιος θα την κάνει κλπ.

Για το 2ο σε παραπέμπω στην καμπύλη Λαφερ
FIGHT! FIGHT! FIGHT!
Στύξ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Στύξ »

Ασέβαστος έγραψε: 01 Ιουν 2024, 17:15
Στύξ έγραψε: 31 Μάιος 2024, 21:11
Οργισμένος έγραψε: 31 Μάιος 2024, 21:06
Απο την αλλη πλευρα το ανωθεν γιδι που ονομαζεται στυγιος, και αλλα εκατομμυρια μισθωτα ή συνταξιουχα γιδια πληρωναν και πληρωνουν φορο πολυ μεγαλυτερο απο εσενα διχως μαυρα, μια ζωη, αγαπητε Ίακχος
Eγώ πληρώνω γιατί έχω μάθει να είμαι νομοταγής κι όχι πούστερμαν. Διότι έτσι γίνεται πατρίδα.
ε, ψιτ, μεταξυ μας τωρα. οπου μπορεις και σε παιρνει, παρανομεις, οπως ολοι.
Μα ναι φυσικά ,γι' αυτό και 25 μήνες θητεία πρέπει να πληρώσω 5 και 6 χιλιάδες ευρώ για συντάξιμους. :wall:

ΣΣ:Να λουφάρω με άδειες ΝΑΙ, το έκανα και θα το ξανακάνω . Να φάω δημόσιο χρήμα ΟΧΙ :smt018
zteo

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από zteo »

Όσοι μιλάνε ενάντια στα "αστυνομικα" μέτρα παταξης της φοροδιαφυγής που ουσιαστικά είναι τα μόνα που μπορούν να αντιμετωπίσουν την φοροδιαφυγή ουσιαστικά δεν θέλουν να πειράξουν την συμφωνία τύπου Βάρκιζας μεταξύ ΝΔ και ΕΕ και μικροαστων.
Η καυτή πατάτα όμως έχει φτάσει στα χέρια της ΝΔ και οι μεγαλοαστοι απαιτούν τον κανιβαλισμο των ΕΕ
Κουλης για Τέμπη
Και εγω υπάλληλος ειμαι
Άβαταρ μέλους
Green Dragon
Phorum.gr user: Green Dragon

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Green Dragon »

Οργισμένος έγραψε: 31 Μάιος 2024, 21:04
Ίακχος έγραψε: 31 Μάιος 2024, 20:36 Έχω ένα τεχνικό γραφείο που κουτσά στραβά και με λίγη ενίσχυση τα εωγαζα πέρα. Τώρα καλουμαι να πληρώσω φόρο 3000 Ευρώ από τεκμαρτό εισόδημα ελεύθερου επαγγελματία που έβαλε η ΝΔ. Δεν τα έχω τα χρήματα και αυτοί που με στηρίζουν τα θεωρούν πάρα πολλά. Μοιραία το γραφείο θα κλείσει.
Θα ψάξω για δουλειά γραφείου από Σεπτέμβρη γιατί έχω μια εγχείρηση να κάνω και μου έχουν προκαλέσει μεγάλη ζημιά οι αντιβιωσεις που μου έδωσαν. Μάλλον τελειώνει η καριέρα μου σα Μηχανικός.
Perastika soy πανω απολα. Ομως ουσιαστικα σου εβαλε φορο 3000 που σημαινει οτι πληρωνες λιγοτερα πριν τον τεκμαρτο που σημαινει οτι δηλωνες εισοδημα λιγοτερο απο περιπου 16.000 ευρω ετησιως που σημαινει οτι δουλευες με μαυρο χρημα. Αρα λοιπον δεν εχεις δικαιωμα να παραπονιεσαι.
Και που ξέρεις μωρή καριόλα τι έβγαζε ο καθένας; Μέσα στο βρακί του κόσμου είσαι και τα γνωρίζεις αυτά;

Τράβα στον διάολο και παράτα μας χάπατο.
Άβαταρ μέλους
Green Dragon

Οργισμένος έγραψε: 01 Ιουν 2024, 00:00
mao mao έγραψε: 31 Μάιος 2024, 23:55
Otto Weininger έγραψε: 31 Μάιος 2024, 23:38 Εικόνα
Και τι πετυχαίνουμε με το τεκμαρτό; Διαλύουμε τους λίγους που δουλεύουν τίμια για να επιβιώσουν.
Θες να πεις οτι υπαρχουν εε με εσοδα κατω των 15000?? ΑΚομα και αν υπηρχαν θα επρεπε να αλλαξουν ενασχοληση.
Καλο θα ηταν να μην δουλευομαστε.
Θα τους πεις εσύ πόσα θα βγάοζυν ρε νούμερο των νούμερων; Τράβα πνίξου στην Βαλτική πανίβλακα.
Άβαταρ μέλους
Οργισμένος

Green Dragon έγραψε: 01 Ιουν 2024, 19:54
Οργισμένος έγραψε: 31 Μάιος 2024, 21:04
Ίακχος έγραψε: 31 Μάιος 2024, 20:36 Έχω ένα τεχνικό γραφείο που κουτσά στραβά και με λίγη ενίσχυση τα εωγαζα πέρα. Τώρα καλουμαι να πληρώσω φόρο 3000 Ευρώ από τεκμαρτό εισόδημα ελεύθερου επαγγελματία που έβαλε η ΝΔ. Δεν τα έχω τα χρήματα και αυτοί που με στηρίζουν τα θεωρούν πάρα πολλά. Μοιραία το γραφείο θα κλείσει.
Θα ψάξω για δουλειά γραφείου από Σεπτέμβρη γιατί έχω μια εγχείρηση να κάνω και μου έχουν προκαλέσει μεγάλη ζημιά οι αντιβιωσεις που μου έδωσαν. Μάλλον τελειώνει η καριέρα μου σα Μηχανικός.
Perastika soy πανω απολα. Ομως ουσιαστικα σου εβαλε φορο 3000 που σημαινει οτι πληρωνες λιγοτερα πριν τον τεκμαρτο που σημαινει οτι δηλωνες εισοδημα λιγοτερο απο περιπου 16.000 ευρω ετησιως που σημαινει οτι δουλευες με μαυρο χρημα. Αρα λοιπον δεν εχεις δικαιωμα να παραπονιεσαι.
Και που ξέρεις μωρή καριόλα τι έβγαζε ο καθένας; Μέσα στο βρακί του κόσμου είσαι και τα γνωρίζεις αυτά;

Αγραμματε πανηλιθιε ακροδεξιε, 3000 ευρω φορος εισοδηματος αντιστοιχει περιπου σε 16.000 εσοδα . ΕΕ με τοσα λιγα εσοδα δεν νοειται. Μηπως φοροδιαφευγεις και τσιριζεις με αυτο τον τροπο;;;
ΕΝΤΕΛΩΣ ΔΩΡΕΑΝ!!!
Άβαταρ μέλους
Green Dragon

nowhere έγραψε: 01 Ιουν 2024, 00:37 λέει ο άνθρωπος τον πόνο του και τρώει στη μάπα τον άρρωστο
Το έχει παραγαμήσει ο καραγκιόζης.
Άβαταρ μέλους
Οργισμένος

Green Dragon έγραψε: 01 Ιουν 2024, 19:59
Οργισμένος έγραψε: 01 Ιουν 2024, 00:00
mao mao έγραψε: 31 Μάιος 2024, 23:55

Και τι πετυχαίνουμε με το τεκμαρτό; Διαλύουμε τους λίγους που δουλεύουν τίμια για να επιβιώσουν.
Θες να πεις οτι υπαρχουν εε με εσοδα κατω των 15000?? ΑΚομα και αν υπηρχαν θα επρεπε να αλλαξουν ενασχοληση.
Καλο θα ηταν να μην δουλευομαστε.
Θα τους πεις εσύ πόσα θα βγάοζυν ρε νούμερο των νούμερων; Τράβα πνίξου στην Βαλτική πανίβλακα.
Αγραμματε πανηλιθιε ακροδεξιε, 400.000 εε δηλωνουν εισοδημα κατω του βασικου μισθου για να μην πληρωνουν φορο. Αυτη η φοροδιαφυγη δεν γινεται να συνεχιστει. ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΦΟΡΟ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ.
ΕΝΤΕΛΩΣ ΔΩΡΕΑΝ!!!
Άβαταρ μέλους
Οργισμένος

Green Dragon έγραψε: 01 Ιουν 2024, 20:04
nowhere έγραψε: 01 Ιουν 2024, 00:37 λέει ο άνθρωπος τον πόνο του και τρώει στη μάπα τον άρρωστο
Το έχει παραγαμήσει ο καραγκιόζης.
Αγραμματε πανηλιθιε ακροδεξιε, ολοι ξερουμε οτι εισαι αγραμματος πανηλιθιος ακροδεξιος.
ΕΝΤΕΛΩΣ ΔΩΡΕΑΝ!!!
Άβαταρ μέλους
Green Dragon

Οργισμένος έγραψε: 01 Ιουν 2024, 20:03
Green Dragon έγραψε: 01 Ιουν 2024, 19:54 Και που ξέρεις μωρή καριόλα τι έβγαζε ο καθένας; Μέσα στο βρακί του κόσμου είσαι και τα γνωρίζεις αυτά;

Αγραμματε πανηλιθιε ακροδεξιε, 3000 ευρω φορος εισοδηματος αντιστοιχει περιπου σε 16.000 εσοδα . ΕΕ με τοσα λιγα εσοδα δεν νοειται. Μηπως φοροδιαφευγεις και τσιριζεις με αυτο τον τροπο;;;
Εγώ δεν έχω θέμα μωρή ξεφτιλισμένη τσιμπουκοσφυρίχτρα, εσύ όμως έχεις ξεπατωθεί ρε γελοίε να μπαίνεις και να ειρωνεύεσαι όλο τον κόσμο. Ρε κατακάθι των σουηδικών βόθρων, ο Ίακχος εδώ και πάρα πολύ καιρό περιγράφει την κακή οικονομική του κατάσταση, πολύ πριν το νομοσχέδιο του Μητσοτάκη που εγώ προσωπικά δεν το θεωρώ τόσο κακό γιατί όντως η μεγάλη πλειοψηφία δεν τα δηλώνει αλλά εσύ μπαίνεις σαν μαλακοπίτουρας Ιλουμινάτος να κάνεις τον έξυπνο και τον διδάσκαλο της παπαρολογίας.

Ου να χαθείς σκουπίδι!
Άβαταρ μέλους
Οργισμένος

zteo έγραψε: 01 Ιουν 2024, 19:52 Όσοι μιλάνε ενάντια στα "αστυνομικα" μέτρα παταξης της φοροδιαφυγής που ουσιαστικά είναι τα μόνα που μπορούν να αντιμετωπίσουν την φοροδιαφυγή ουσιαστικά δεν θέλουν να πειράξουν την συμφωνία τύπου Βάρκιζας μεταξύ ΝΔ και ΕΕ και μικροαστων.
Η καυτή πατάτα όμως έχει φτάσει στα χέρια της ΝΔ και οι μεγαλοαστοι απαιτούν τον κανιβαλισμο των ΕΕ
τα αστυνομικα μετρα εχουν δυσβασταχτο κοστος για την κοινωνια που εν τελει εκμηδενιζει καθε οφελος απο την παταξη φοροδιαφυγης. Αντιθετως η χρηση τεχνολογιας διδει θεαματικα οικονομικα αποτελεσματα. Παραδειγμα, καταργηση μετρητων και χρηση μονο ηλεκτρονικου χρηματος.
ΕΝΤΕΛΩΣ ΔΩΡΕΑΝ!!!
Απάντηση
  • Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Οικονομία”