!!! DEVELOPMENT MODE !!!

Κλείνω το γραφείο μου λόγω του τεκμαρτου φόρου του Μητσοτάκη

Ειδήσεις, προβλήματα και προτάσεις
Άβαταρ μέλους
Ασέβαστος

Re: Κλείνω το γραφείο μου λόγω του τεκμαρτου φόρου του Μητσοτάκη

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ασέβαστος »

Στύξ έγραψε: 31 Μάιος 2024, 21:11
Οργισμένος έγραψε: 31 Μάιος 2024, 21:06
Στύξ έγραψε: 31 Μάιος 2024, 21:03 "Ο θάνατος του εμποράκου" . Συγχαρητήρια γίδια που θα ξαναψηφίσετε Κούλη με τα 200 ακίνητα.
Καλό κουράγιο φίλε :wave:
Απο την αλλη πλευρα το ανωθεν γιδι που ονομαζεται στυγιος, και αλλα εκατομμυρια μισθωτα ή συνταξιουχα γιδια πληρωναν και πληρωνουν φορο πολυ μεγαλυτερο απο εσενα διχως μαυρα, μια ζωη, αγαπητε Ίακχος
Eγώ πληρώνω γιατί έχω μάθει να είμαι νομοταγής κι όχι πούστερμαν. Διότι έτσι γίνεται πατρίδα.
ε, ψιτ, μεταξυ μας τωρα. οπου μπορεις και σε παιρνει, παρανομεις, οπως ολοι.
To be old and wise, you must first be young and stupid.

https://www.talcmag.gr/apopseis/ante-gamisou/ αντε και γαμησου.
Άβαταρ μέλους
Ληστοσυμμορίτης

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ληστοσυμμορίτης »

Ασέβαστος έγραψε: 01 Ιουν 2024, 17:15
Στύξ έγραψε: 31 Μάιος 2024, 21:11
Οργισμένος έγραψε: 31 Μάιος 2024, 21:06
Απο την αλλη πλευρα το ανωθεν γιδι που ονομαζεται στυγιος, και αλλα εκατομμυρια μισθωτα ή συνταξιουχα γιδια πληρωναν και πληρωνουν φορο πολυ μεγαλυτερο απο εσενα διχως μαυρα, μια ζωη, αγαπητε Ίακχος
Eγώ πληρώνω γιατί έχω μάθει να είμαι νομοταγής κι όχι πούστερμαν. Διότι έτσι γίνεται πατρίδα.
ε, ψιτ, μεταξυ μας τωρα. οπου μπορεις και σε παιρνει, παρανομεις, οπως ολοι.
τα μεγάλα σουπερμαρκετ χτυπάνε όλες τις αποδείξεις και γιατί;
Καπιταλισμός ένα σύστημα που σαπίζει

Έγκλημα της Πύλου: ο θάνατος διακοπές στη μεσόγειο πάει.
Άβαταρ μέλους
Ασέβαστος

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ασέβαστος »

Οργισμένος έγραψε: 31 Μάιος 2024, 22:27
Στύξ έγραψε: 31 Μάιος 2024, 21:20
Οργισμένος έγραψε: 31 Μάιος 2024, 21:13
Ειδες λοιπον που καλα του τα λεω;;; Δεν γινεται να εχομε πολλες κατηγοριες φορολογουμενων. Δεν ειναι δυνατον η συντριπτικη πλειοψηφια των αυταπασχολουμενων να δηλωνει εισοδημα κατω απο το βασικο. Καπου αυτο πρεπει να σταματησει επιτελους.
Αχ Όργι μου, τα 20 δις κάθε χρόνο φοροδιαφυγή δεν βρίσκονται στις λαϊκές και στους μικροελ επαγγελματίες.
Στις Πολεοδομίες, στον ΕΦΚΑ , στις ΑΑΔΕ, στα Δασαρχεία κλπ.
Εκεί είναι..
poleoδομιες εφκα ααδε δασαρχεια δεν ειναι φορεις φοροδιαφυγης αλλα διαφθορας και λαδωματος, ειναι δλδ κατι διαφορετικο απο αυτο που συζηταμε. Αχ βαχ και μαλακιτες αλλου. Η συντριπτικη πλειοψηφια των αυτοαπασχολουμενων δηλωνει εισοδηματα κατω του βασικου μισθου και αυτο απο μονο του φτανει για να δειξει που υφισταται φοροδιαφυγη η οποια προκαλει επειτα αυξηση φορων η οποια εντεινει τη φοροδιαφυγη κοκ ειναι δλδ ενας φαυλος κυκλος θετικης αναδρασης. 20 δις φοροδιαφυγη ειναι ενα μεγεθος που πλησιαζει το 50% το ετησιων πραγματικων εσοδων του κρατους καθε χρονο. Αν αυριο , με καποιο μαγικο πχ υποχρεωτικο ψηφιακο χρημα για ολους, ΕΞΑΦΑΝΙΖΟΤΑΝ η φοροδιαφυγη αυτη τοτε το κρατος θα ειχε τη δυνατοτητα να μειωσει τη φορολογια αλλα και ταυτοχρονα να αυξησει τα εσοδα του αλλα και την αναπτυξη - λογω μειωσης φορων- να προκαλεσει δλδ ενα αναπτυξιακο κυκλο θετικης αναδρασης.
πιπες.

το 90% της φοροδιαφυγης που περιγραφεις, δεν ειναι επειδη δεν θελουν να πληρωσουν, ειναι επειδη δε βγαινουν. ακομη και ανα σταματησει η φοροδιαφυγη, δεν προκειται να υπαρξουν εσοδα στο κρατος.
To be old and wise, you must first be young and stupid.

https://www.talcmag.gr/apopseis/ante-gamisou/ αντε και γαμησου.
mao mao

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από mao mao »

Ερμής έγραψε: 01 Ιουν 2024, 17:07
mao mao έγραψε: 01 Ιουν 2024, 16:42
ksk έγραψε: 01 Ιουν 2024, 16:34

:smt023
Δλδ μηδενική φορολογία σχέδον. Τι μπορεί να πάει στραβά.
Πώς προκύπτει αυτό;
προκύπτει από την πρόβλεψη μου οτι όλοι θα παρουσιάζουν έσοδα- έξοδα = περίπου μηδέν.
Άβαταρ μέλους
Communio Sancta

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Communio Sancta »

Καλή δύναμη, να βάλεις την υγεία σου πάνω απ΄όλα. Καταλαβαίνω πόσο πικρό είναι ν΄αναγκάζεσαι να κλείσεις την επιχείρησή σου.
ΕΙΔΟΝ ΕΓΩ ΤΑΣ ΠΑΓΙΔΑΣ ΤΟΥ ΔΙΑΒΟΛΟΥ HΠΛΩΜΕΝΑΣ ΕΠΙ ΠΑΣΑΝ ΤΗΝ ΓΗΝ ΚΑΙ ΗΡΩΤΗΘΗΝ : ΑΡΑ ΤΙΣ ΔΥΝΑΤΑΙ ΕΚΦΥΓΕΙΝ ΤΑΥΤΑΣ; ΚΑΙ ΗΚΟΥΣΑ ΦΩΝΗΝ ΛΕΓΟΥΣΑΝ ΜΟΙ : "Ο ΤΑΠΕΙΝΟΣ".
ΕXODUS!
Άβαταρ μέλους
Ερμής

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ερμής »

mao mao έγραψε: 01 Ιουν 2024, 17:24
mao mao έγραψε: 01 Ιουν 2024, 16:42

Δλδ μηδενική φορολογία σχέδον. Τι μπορεί να πάει στραβά.
Πώς προκύπτει αυτό;
προκύπτει από την πρόβλεψη μου οτι όλοι θα παρουσιάζουν έσοδα- έξοδα = περίπου μηδέν.
Αυτό θα το κάνουν όσοι το κάνουν και τώρα.
Όσοι θέλουμε Να εξελισομαστε και επιχειρηματικα και προσωπικά δε γίνεται να μη δείχνουμε κέρδη. Για πολλου λόγους.
"Chiedi a un bambino di disegnare una macchina e sicuramente la farà rossa"
mao mao

Ερμής έγραψε: 01 Ιουν 2024, 17:25
Πώς προκύπτει αυτό;
Όσοι θέλουμε Να εξελισομαστε και επιχειρηματικα και προσωπικά δε γίνεται να μη δείχνουμε κέρδη. Για πολλου λόγους.
όσο το σύστημα επιτρέπει στους ΕΕ να παρουσιάζουν οτι νούμερα θέλουν, κανένα φορολογικό σύστημα δεν πρόκειται να αποδώσει. Το θέμα είναι να μη δείχνει οτι κέρδη θέλει ο καθένας, και όσο τον βολεύει για να πάρει δάνειο πχ. Αλλά τα πραγματικά.
Άβαταρ μέλους
Οργισμένος

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Οργισμένος »

Ασέβαστος έγραψε: 01 Ιουν 2024, 17:21
Οργισμένος έγραψε: 31 Μάιος 2024, 22:27
Στύξ έγραψε: 31 Μάιος 2024, 21:20

Αχ Όργι μου, τα 20 δις κάθε χρόνο φοροδιαφυγή δεν βρίσκονται στις λαϊκές και στους μικροελ επαγγελματίες.
Στις Πολεοδομίες, στον ΕΦΚΑ , στις ΑΑΔΕ, στα Δασαρχεία κλπ.
Εκεί είναι..
poleoδομιες εφκα ααδε δασαρχεια δεν ειναι φορεις φοροδιαφυγης αλλα διαφθορας και λαδωματος, ειναι δλδ κατι διαφορετικο απο αυτο που συζηταμε. Αχ βαχ και μαλακιτες αλλου. Η συντριπτικη πλειοψηφια των αυτοαπασχολουμενων δηλωνει εισοδηματα κατω του βασικου μισθου και αυτο απο μονο του φτανει για να δειξει που υφισταται φοροδιαφυγη η οποια προκαλει επειτα αυξηση φορων η οποια εντεινει τη φοροδιαφυγη κοκ ειναι δλδ ενας φαυλος κυκλος θετικης αναδρασης. 20 δις φοροδιαφυγη ειναι ενα μεγεθος που πλησιαζει το 50% το ετησιων πραγματικων εσοδων του κρατους καθε χρονο. Αν αυριο , με καποιο μαγικο πχ υποχρεωτικο ψηφιακο χρημα για ολους, ΕΞΑΦΑΝΙΖΟΤΑΝ η φοροδιαφυγη αυτη τοτε το κρατος θα ειχε τη δυνατοτητα να μειωσει τη φορολογια αλλα και ταυτοχρονα να αυξησει τα εσοδα του αλλα και την αναπτυξη - λογω μειωσης φορων- να προκαλεσει δλδ ενα αναπτυξιακο κυκλο θετικης αναδρασης.
πιπες.

το 90% της φοροδιαφυγης που περιγραφεις, δεν ειναι επειδη δεν θελουν να πληρωσουν, ειναι επειδη δε βγαινουν. ακομη και ανα σταματησει η φοροδιαφυγη, δεν προκειται να υπαρξουν εσοδα στο κρατος.
αυτο που λες ειναι παντελως αστηριχτο. Οσα και να βγαζουν αν μπορουν τοτε φοροδιαφευγουν. Και το κυριο θετικο με την παταξη ειναι η ΜΕΙΩΣΗ ΦΩΡΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ Η ΑΥΞΗΣΗ ΕΣΟΔΩΝ.
Μην δινουμε αλλοθι σε καθε εγκλημα.
ΤΟ βιβλίο μου:https://www.smashwords.com/books/view/412984
Η τραγελαφικά ωμή αλήθεια για την Ελλάδα.
ΕΝΤΕΛΩΣ ΔΩΡΕΑΝ!!!
Στηρίξτε με, η αλήθεια ΠΡΕΠΕΙ να λάμψει...
Άβαταρ μέλους
Lugozzi

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Lugozzi »

mao mao έγραψε: 01 Ιουν 2024, 17:27

όσο το σύστημα επιτρέπει στους ΕΕ να παρουσιάζουν οτι νούμερα θέλουν, κανένα φορολογικό σύστημα δεν πρόκειται να αποδώσει. Το θέμα είναι να μη δείχνει οτι κέρδη θέλει ο καθένας, και όσο τον βολεύει για να πάρει δάνειο πχ. Αλλά τα πραγματικά.
Όταν όλα τα εξοδα εκπίπτουν, Ο ΠΕΛΑΤΗΣ θα απαιτεί απόδειξη για όλο το ποσό
FIGHT! FIGHT! FIGHT!
Άβαταρ μέλους
Ερμής

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ερμής »

Αν κάνεις μαγειρέματα για να πάρεις δάνειο δύο είναι τα ενδεχόμενα. Είτε λαμογιο που θέλει να αρπάξει τα δάνεια και μετά φούντο, είτε βλακας που δεν μπορεί να κοντρολάρει τα έξοδα του.
Αυτος που θέλει δάνειο για να αναπτύξει τη δουλειά του δε λειτουργεί στο έτσι γιατί θα αναλάβει δάνειο που είναι στις δυνατότητες του
"Chiedi a un bambino di disegnare una macchina e sicuramente la farà rossa"
Η φωνή της Αληθειας

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Η φωνή της Αληθειας »

micmic έγραψε: 01 Ιουν 2024, 00:00 Είπαμε: ΜΗΔΕΝΙΚΟΙ ΕΛΕΓΧΟΙ σε οτιδήποτε εκτός από μαγαζιά. Π.χ εγώ ξέρω πετρά που χτίζει μάντρες και ο οποίος έχει 5 συνεργεία και (υπολογίζω ότι) βγάζει πάνω από 300 χιλιάρικα το χρόνο. Αυτός λοιπόν ξέρω ότι δηλώνει 10 χιλιάρικα. Με το νέο σύστημα, θα συνεχίσει να δηλώνει 10 χιλιάρικα.

Αυτή είναι η "πάταξη της φοροδιαφυγής" επί Μητσοτάκη. Το ξαναλέμε: ΜΗΔΕΝΙΚΟΙ ΕΛΕΓΧΟΙ ακόμα και ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΕΠΩΝΥΜΕΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ.
Με αστυνομικά μέτρα δεν κάνεις τίποτα. Ο πίνακας δείχνει 350 χιλιάδες ΕΕ. Οι έλεγχοι δεν είναι δωρεάν, πρέπει να προσλάβεις ένα στρατό ΔΥ (!!!!) για να κάνεις ελέγχους σε μεγάλο αριθμό ΕΕ. Μην είσαι σίγουρος ότι το κόστος αυτών των ΔΥ θα είναι λιγότερο από τα έσοδα που θα βρεις. Το πρακτικό πρόβλημα είναι ότι υπάρχουν πολλές μικροεπιχειρήσεις με μικρούς τζίρους, οπότε και παρανομία να βρεθεί, πάλι για μικροποσά θα μιλάμε.

Αυτό που θα λειτουργούσε πολύ καλύτερα είναι μηδέν φόρος στο εισόδημα (που και πιο εύκολα κρύβεται, και πιο δύσκολα βρίσκεται) και ισόποση αύξηση σε φόρο κατανάλωσης/ΕΝΦΙΑ/δημοτικών τελών.
talaipwros

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από talaipwros »

Η φωνή της Αληθειας έγραψε: 01 Ιουν 2024, 17:37
micmic έγραψε: 01 Ιουν 2024, 00:00 Είπαμε: ΜΗΔΕΝΙΚΟΙ ΕΛΕΓΧΟΙ σε οτιδήποτε εκτός από μαγαζιά. Π.χ εγώ ξέρω πετρά που χτίζει μάντρες και ο οποίος έχει 5 συνεργεία και (υπολογίζω ότι) βγάζει πάνω από 300 χιλιάρικα το χρόνο. Αυτός λοιπόν ξέρω ότι δηλώνει 10 χιλιάρικα. Με το νέο σύστημα, θα συνεχίσει να δηλώνει 10 χιλιάρικα.

Αυτή είναι η "πάταξη της φοροδιαφυγής" επί Μητσοτάκη. Το ξαναλέμε: ΜΗΔΕΝΙΚΟΙ ΕΛΕΓΧΟΙ ακόμα και ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΕΠΩΝΥΜΕΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ.
Με αστυνομικά μέτρα δεν κάνεις τίποτα. Ο πίνακας δείχνει 350 χιλιάδες ΕΕ. Οι έλεγχοι δεν είναι δωρεάν, πρέπει να προσλάβεις ένα στρατό ΔΥ (!!!!) για να κάνεις ελέγχους σε μεγάλο αριθμό ΕΕ. Μην είσαι σίγουρος ότι το κόστος αυτών των ΔΥ θα είναι λιγότερο από τα έσοδα που θα βρεις. Το πρακτικό πρόβλημα είναι ότι υπάρχουν πολλές μικροεπιχειρήσεις με μικρούς τζίρους, οπότε και παρανομία να βρεθεί, πάλι για μικροποσά θα μιλάμε.

Αυτό που θα λειτουργούσε πολύ καλύτερα είναι μηδέν φόρος στο εισόδημα (που και πιο εύκολα κρύβεται, και πιο δύσκολα βρίσκεται) και ισόποση αύξηση σε φόρο κατανάλωσης/ΕΝΦΙΑ/δημοτικών τελών.
κοινως ΦΠΑ και ΕΝΦΙΑ στα υψη, ρευμα απο καποια καταναλωση και πανω στα υψη, φοροι πολυτελειας σε κινητα τηλεφωνα πανω απο 150 ευρω, τηλεορασεις πανω απο 32 ιντσες, ρολογια κλπ.
Και φυλακισεις σε λαθρεμπορους κλπ

θενε;
mao mao

Lugozzi έγραψε: 01 Ιουν 2024, 17:29
Όταν όλα τα εξοδα εκπίπτουν, Ο ΠΕΛΑΤΗΣ θα απαιτεί απόδειξη για όλο το ποσό
αυτό πρακτικά είναι ανεφάρμοστο γιατί θα προκαλέσει γραφειοκρατικό χάος. Θα έρχονται διάφοροι με βουλγάρικες αποδείξεις και θα λένε, να εκεί τα φάγαμε , έσοδα-έξοδα μηδέν. Και πολλά άλλα προβλήματα.

Αλλά και να εφαρμοζόταν το 15% είναι πολύ χαμηλός συντελεστής. Δεν θα επαρκούσε για την κάλυψη των εσόδων.
Άβαταρ μέλους
foscilis

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από foscilis »

πιπες.

Αν κανουν κατι αλλο, θα υπαρξουν.
Άβαταρ μέλους
Otto Weininger

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Otto Weininger »

foscilis έγραψε: 01 Ιουν 2024, 18:03

πιπες.

Αν κανουν κατι αλλο, θα υπαρξουν.
τι εννοείς;

Let them make the first mistake. We make the last move.

Απάντηση
  • Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Οικονομία”