!!! DEVELOPMENT MODE !!!

Δεξιά κουράδα κατηγορεί τη Καρυστιανού οτι είναι "επαγγελματίας μάνα".

Η πολιτική στην Ελλάδα. Νέα, προτάσεις, κριτικές και σχόλια.
Άβαταρ μέλους
nostromos
Phorum.gr user: nostromos

Re: Δεξιά κουράδα κατηγορεί τη Καρυστιανού οτι είναι "επαγγελματίας μάνα".

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από nostromos »

να τονισουμε πως αν ειμασταν Καναδα η εκφραση του νηματοθετη 'Σιχάματα δεξιοί, βοθρολύματα.'' θα επεφερε σε αυτον που την εγραψε 6μηνο εγκλεισμο στο σπιτι χωρις ιντερνετ ... για καπιους που στο αντιστοιχο νημα το υποστηριζανε ως πρακτικη εναντια στο λογο υποκινησης μισους
η προσοχη μας στο Καστελοριζο
Άβαταρ μέλους
ΓΑΛΗ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΓΑΛΗ »

nostromos έγραψε: 20 Μαρ 2024, 15:24 να τονισουμε πως αν ειμασταν Καναδα η εκφραση του νηματοθετη 'Σιχάματα δεξιοί, βοθρολύματα.'' θα επεφερε σε αυτον που την εγραψε 6μηνο εγκλεισμο στο σπιτι χωρις ιντερνετ ... για καπιους που στο αντιστοιχο νημα το υποστηριζανε ως πρακτικη εναντια στο λογο υποκινησης μισους
Να τονίσουμε επίσης ότι όσοι χρησιμοποιούν τέτοιες εκφράσεις, το κάνουν μόνον γραπτώς. :lol:
Η ελπίδα είναι παγίδα.
Άβαταρ μέλους
Isildur
Phorum.gr user: Isildur

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Isildur »

Αρίστος έγραψε: 20 Μαρ 2024, 15:15
nostromos έγραψε: 20 Μαρ 2024, 15:13 τωρα ειναι καλη η ΕΕ ...
Δεν ειναι θεμα καλοσυνης, οταν δινουν λεφτα δικαιουνται να μαθουν αν αξιοποιουνται η αν καποιοι τα τρωνε.
Όντως.

Όταν δίνουν δανεικά, δικαιούνται να τα ζητάνε πίσω;
Lando ή Oscar; Ιδού η απορία... :p2:
Άβαταρ μέλους
sys3x

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από sys3x »

Isildur έγραψε: 20 Μαρ 2024, 15:18
sys3x έγραψε: 20 Μαρ 2024, 14:48
Isildur έγραψε: 20 Μαρ 2024, 14:25
Ξέρω αρκετούς που την στηρίζουν, που συν-υπογράψανε και που θεωρούν δίκαιο τον αγώνα που κάνει (έστω και για συναισθηματικούς λόγους, αφού πρακτικά είναι από πολύ δύσκολο έως και αδύνατο να πετύχει αυτό που θέλει). Επίσης, ξέρω μπόλικους (ακόμα κι εδώ μέσα) που βρίζουν τον Καραμανλή και θεωρήσανε λάθος και την συμμετοχή του στις εκλογές αλλά και απαράδεκτους τους συμπατριώτες του για την επανεκλογή του.

Αυτά, σχετικά με το τσουβάλιασμα που κάνεις σαν 15χρονος Κνίτης.

Εσύ τι λέει κατά τ' άλλα, όλα καλά; Ακόμα να βγεις απ' την ντουλάπα; Τόσο πολύ ντρέπεσαι πια;
Θα σας πω (μερικώς) την γνώμη μου (γιατί βαριέμαι κιόλα) κι ας μην μου την ζητήσατε. Λοιπόν, κατά την μη ταπεινή μου γνώμη δεν πταίει ο Χελώνος εάν εσύ παίρνεις προσωπικά κάποια πράγματα που λέει γενικά για τους γαλαζαίους, ο λόγος που τα παίρνεις προσωπικά θεωρώντας τον Χελώνο χαζούλη αφορά εσένα και μόνον εσένα και, ξανά, εάν θέλεις την γνώμη μου κακώς ταυτίζεσαι, μόνος σου πάλι, διότι σε καμμία των περιπτώσεων δεν μπορείς να θεωρηθείς τυπικό νουδουλικό εσύ.

Μπορώ να το προεκτείνω για ώρες το θέμα αλλά προτιμώ να πιαστώ λίγο από τον Χελώνο και να σας υπενθυμίσω όλους σας αυτό που σας έλεγα από παγιά, ο Χελώνος δεν ήτανε ποτέ νεοναζί ούτε χρυσαυγίτης, στην Ελλάδα έχουμε ελαχιστότατους λετζίτ νεοναζί και δεν είναι οι Χελώνοι, οι Χελώνοι απλά τα πήρανε στο κρανίο (και δικαίως) και αντιδρούν μέσα στα πλαίσια των διαθέσιμων επιλογών τους και των δυνατοτήτων τους. Αυτό είναι όλο.
Το κόβω εδώ, καλό απόγευμα σε όλους, και σε εσένα και στον Χελώνο.
Αρκετά σωστά, αλλά και μπόλικα λάθη μαζεμενα.

Α. Όντως δεν είμαι το "τυπικό νουδουλικό" που λες, άσχετα αν τους ψήφισα και την τελευταία φορά αλλά και κάποιες ακόμα στο παρελθόν. Ναι, ξέρω ότι το εσύ ξες καλύτερα από αρκετούς πχορουμίστες γιατί μιλάμε κι αλλού και από καιρό τώρα, απλά συμφωνώ και τονίζω αυτό που είπες. Από την άλλη όμως, αν θα έπρεπε να με κατατάξει κανείς κάπου πολιτικά και σύμφωνα με τις γενικές θέσεις που έχω (και ασχέτως των υπαρχόντων ανά περίοδο κομμάτων), μάλλον στα δεξιά θα έπρεπε να το κάνει κανείς. Έστω, κεντροδεξιά (προς δεξιά). Και οι τσουβαλιαστικοί χαρακτηρισμοί τού Χελώνου δεν αφορούσαν "νουδουλικά" ή ακόμα χειρότερα "νουδοκομματόσκυλα", αλλά γενικά και αόριστα τους "δεξιούς". Σόρυ, τα δεξιά σιχάματα/βδελύγματα/βοθρολύματα/καιπαειλέγοντας...

Β. Δεν θεωρώ τον Χελώνο χαζούλη όπως λες, ούτε και τρέχω να συμφωνήσω με άλλους όταν τον λένε έτσι, ακόμα και όταν απευθύνονται σε μένα γι' αυτόν (όπως πχ εδώ ο ΣΕ λίγο πιο πάνω). Άλλους χαρακτηρισμούς του έχω αποδώσει κατά καιρούς όντως, και απ' όσο μπορώ να θυμηθώ δεν είχαν να κάνουν με το πνευματικό του επίπεδο αλλά με το κόλλημα που έχει φάει και που συχνά-πυκνά τον οδηγούν σε βιαστικές κινήσεις όπως πχ με αναρτήσεις "ειδήσεων" που δεν τσεκάρει καν (από την λαχτάρα του να τις ανεβάσει πρώτος και να δείξει ότι είναι ο... "μπαμπάς μας") και τελικά καταλήγει να τρώει ομαδικά τρομπονιάσματα και να πηγαίνει κουβά (καθόλου σπάνιο, δυστυχώς). Επίσης, επειδή τον ξέρω κι αυτόν χρόνια κι επειδή πέρα από τις κατά καιρούς πολιτικές μας διαφωνίες τον συμπαθώ, γουστάρω να κάνω διάλογο μαζί του κι ας φαίνεται στα μάτια κάποιων ότι τον κυνηγάω από πίσω (που σαφώς και δεν κάνω, ασχολούμαι με ελάχιστα από τα νήματά του συνολικά).

Γ. Ο Χελώνος ήταν για πολλά χρόνια δεξιός. Πότε ΝΔ, πότε δεξιότερα (ειδικά τότε με τους "αγαναχτισμένους") κλπ. Για την δε ΧΑ που λες δεν θυμάμαι αν ήταν ποτέ οπαδός με τη στάμπα, αλλά σκόρπια ποστς (τουλάχιστον) συμπάθειας εδώ κι εκεί νομίζω ότι υπήρχαν αρκετά. Εδώ και κάποιο διάστημα όμως, η συμπεριφορά του μοιάζει σαν να έχει βγει από manual της Κουμουνδούρου. Δεν τα χώνει αποκλειστικά στη ΝΔ, που θα ήταν και λογικό ως έναν βαθμό, αλλά συχνά τον βλέπεις να κάνει damage control στους Ζαίους και να βάζει όλους τους δεξιούς σ' ένα τσουβάλι με τους χειρότερους χαρακτηρισμούς. Ε, πάνω σ' αυτό τον ζαλίζω εδώ και καιρό να μας πει τι τρέχει, αλλά όλο το αποφεύγει με γενικότητες και χαζοκλισεδιές.

Δ. Το κόβω εδώ, καλό απόγευμα σε όλους, και σε εσένα και στον Χελώνο. (copy-paste αυτό, πρέπει να φύγω κι εγώ).
Δεν θα απαντήσω μια προς μια τις παρατηρήσεις σου απλά θέλω να σε πω ότι είναι απολύτως παρωχημένο σχήμα το "αριστερά - δεξιά" και αντίστοιχα το "αριστερός - δεξιος" πλέον. Για εμένα χρησιμεύει απλά ως γλήγορη αναγνώριση της προβολής που κάνει στον συνομιλητή του κάποιος ο οποίος θεωρώντας προφανώς ακόμη βάλιντ το σχήμα "αριστερά - δεξιά" αποκαλύπτοντας περισσότερο πληροφορίες για τον εαυτό του πάρα ταμπέλιασμα για τον συνομιλητή του.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος sys3x την 20 Μαρ 2024, 15:37, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΟΝ ΛΑΟ ΤΗΣ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗΣ

.
Άβαταρ μέλους
Isildur

sys3x έγραψε: 20 Μαρ 2024, 15:35
sys3x έγραψε: 20 Μαρ 2024, 14:48

Θα σας πω (μερικώς) την γνώμη μου (γιατί βαριέμαι κιόλα) κι ας μην μου την ζητήσατε. Λοιπόν, κατά την μη ταπεινή μου γνώμη δεν πταίει ο Χελώνος εάν εσύ παίρνεις προσωπικά κάποια πράγματα που λέει γενικά για τους γαλαζαίους, ο λόγος που τα παίρνεις προσωπικά θεωρώντας τον Χελώνο χαζούλη αφορά εσένα και μόνον εσένα και, ξανά, εάν θέλεις την γνώμη μου κακώς ταυτίζεσαι, μόνος σου πάλι, διότι σε καμμία των περιπτώσεων δεν μπορείς να θεωρηθείς τυπικό νουδουλικό εσύ.

Μπορώ να το προεκτείνω για ώρες το θέμα αλλά προτιμώ να πιαστώ λίγο από τον Χελώνο και να σας υπενθυμίσω όλους σας αυτό που σας έλεγα από παγιά, ο Χελώνος δεν ήτανε ποτέ νεοναζί ούτε χρυσαυγίτης, στην Ελλάδα έχουμε ελαχιστότατους λετζίτ νεοναζί και δεν είναι οι Χελώνοι, οι Χελώνοι απλά τα πήρανε στο κρανίο (και δικαίως) και αντιδρούν μέσα στα πλαίσια των διαθέσιμων επιλογών τους και των δυνατοτήτων τους. Αυτό είναι όλο.
Το κόβω εδώ, καλό απόγευμα σε όλους, και σε εσένα και στον Χελώνο.

Α. Όντως δεν είμαι το "τυπικό νουδουλικό" που λες, άσχετα αν τους ψήφισα και την τελευταία φορά αλλά και κάποιες ακόμα στο παρελθόν. Ναι, ξέρω ότι το εσύ ξες καλύτερα από αρκετούς πχορουμίστες γιατί μιλάμε κι αλλού και από καιρό τώρα, απλά συμφωνώ και τονίζω αυτό που είπες. Από την άλλη όμως, αν θα έπρεπε να με κατατάξει κανείς κάπου πολιτικά και σύμφωνα με τις γενικές θέσεις που έχω (και ασχέτως των υπαρχόντων ανά περίοδο κομμάτων), μάλλον στα δεξιά θα έπρεπε να το κάνει κανείς. Έστω, κεντροδεξιά (προς δεξιά). Και οι τσουβαλιαστικοί χαρακτηρισμοί τού Χελώνου δεν αφορούσαν "νουδουλικά" ή ακόμα χειρότερα "νουδοκομματόσκυλα", αλλά γενικά και αόριστα τους "δεξιούς". Σόρυ, τα δεξιά σιχάματα/βδελύγματα/βοθρολύματα/καιπαειλέγοντας...

Β. Δεν θεωρώ τον Χελώνο χαζούλη όπως λες, ούτε και τρέχω να συμφωνήσω με άλλους όταν τον λένε έτσι, ακόμα και όταν απευθύνονται σε μένα γι' αυτόν (όπως πχ εδώ ο ΣΕ λίγο πιο πάνω). Άλλους χαρακτηρισμούς του έχω αποδώσει κατά καιρούς όντως, και απ' όσο μπορώ να θυμηθώ δεν είχαν να κάνουν με το πνευματικό του επίπεδο αλλά με το κόλλημα που έχει φάει και που συχνά-πυκνά τον οδηγούν σε βιαστικές κινήσεις όπως πχ με αναρτήσεις "ειδήσεων" που δεν τσεκάρει καν (από την λαχτάρα του να τις ανεβάσει πρώτος και να δείξει ότι είναι ο... "μπαμπάς μας") και τελικά καταλήγει να τρώει ομαδικά τρομπονιάσματα και να πηγαίνει κουβά (καθόλου σπάνιο, δυστυχώς). Επίσης, επειδή τον ξέρω κι αυτόν χρόνια κι επειδή πέρα από τις κατά καιρούς πολιτικές μας διαφωνίες τον συμπαθώ, γουστάρω να κάνω διάλογο μαζί του κι ας φαίνεται στα μάτια κάποιων ότι τον κυνηγάω από πίσω (που σαφώς και δεν κάνω, ασχολούμαι με ελάχιστα από τα νήματά του συνολικά).

Γ. Ο Χελώνος ήταν για πολλά χρόνια δεξιός. Πότε ΝΔ, πότε δεξιότερα (ειδικά τότε με τους "αγαναχτισμένους") κλπ. Για την δε ΧΑ που λες δεν θυμάμαι αν ήταν ποτέ οπαδός με τη στάμπα, αλλά σκόρπια ποστς (τουλάχιστον) συμπάθειας εδώ κι εκεί νομίζω ότι υπήρχαν αρκετά. Εδώ και κάποιο διάστημα όμως, η συμπεριφορά του μοιάζει σαν να έχει βγει από manual της Κουμουνδούρου. Δεν τα χώνει αποκλειστικά στη ΝΔ, που θα ήταν και λογικό ως έναν βαθμό, αλλά συχνά τον βλέπεις να κάνει damage control στους Ζαίους και να βάζει όλους τους δεξιούς σ' ένα τσουβάλι με τους χειρότερους χαρακτηρισμούς. Ε, πάνω σ' αυτό τον ζαλίζω εδώ και καιρό να μας πει τι τρέχει, αλλά όλο το αποφεύγει με γενικότητες και χαζοκλισεδιές.

Δ. Το κόβω εδώ, καλό απόγευμα σε όλους, και σε εσένα και στον Χελώνο. (copy-paste αυτό, πρέπει να φύγω κι εγώ).
Δεν θα σε απαντήσω μια προς μια τις παρατηρήσεις σου απλά θέλω να σε πω ότι είναι απολύτως παρωχημένο σχήμα το "αριστερά - δεξιά" και αντίστοιχα το "αριστερός - δεξιος" πλέον. Για εμένα χρησιμεύει απλά ως γλήγορη αναγνώριση της προβολής που κάνει στον συνομιλητή του θεωρώντας ο ίδιος ακόμη βάλιντ το σχήμα "αριστερά - δεξιά" αποκαλύπτοντας περισσότερο πληροφορίες για τον εαυτό του πάρα ταμπέλιασμα για τον συνομιλητή του.
Γι' αυτό και το "αν θα έπρεπε να" που είπα ρε συ, και μάλιστα σε italics. :wink
Άβαταρ μέλους
GoBzi

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από GoBzi »

runner έγραψε: 20 Μαρ 2024, 15:22
GoBzi έγραψε: 20 Μαρ 2024, 01:29 Η Ελλάδα βγαίνοντας από την τουρκοκρατία, έγινε προτεκτοράτο με τον μέσο Έλληνα να είναι ακόμη και σήμερα πλέμπας με αρκετά κόμπλεξ κατωτερότητας. Υποθέτω ως προτεκτοράτο οι δεξιές κυβερνήσεις, μέχρι και την χούντα ήταν must και μετά απλά μας έμεινε ως κουσούρι, δεν υπάρχει κάποια άλλη λογική εξήγηση.

Έχω καταλήξει πως εν έτει 2024 οι Έλληνες που δηλώνουν δεξιοί είναι κάτι από τα παρακάτω:

Βυσμάτιες.
Ο παππούς στην κατοχή είχε πάρει οικόπεδα/σπίτια.
Ο μπαμπάς στην χούντα είχε πάρει άδεια ταξί/φούρνου/φαρμακείου.
Νεόπλουτοι που επειδή μπήκε λίγο παραπάνω χρήμα στην τσέπη το παίζουν υπεράνω, ενώ στην πραγματικότητα είναι κλαρινομαλάκες.
Βλαμμένοι που νομίζουν πως ο βασιλιάς στάλθηκε από τον Θεό.
Παλαβοί που νομίζουν πως είναι απόγονοί των αρχαίων Ελλήνων επειδή απλά έτυχε ο πατέρας τους να γαμήσει στην ίδια γεωγραφική περιοχή που έζησε ο Σωκράτης.
Χριστιανιταλιμπάνοι
Ρατσιστές/σεξιστές
Παρτάκηδες
Προτεκτοράτο πάντως, το οποίο να κάνει ο,τι γουστάρει και να τους γράφει όλους στα τέτοια του δεν έχω ξανακουσει.
Αλλά λέει ο Άδωνις όμως.
Άβαταρ μέλους
Otto Weininger

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Otto Weininger »

Isildur έγραψε: 20 Μαρ 2024, 15:36

Δεν θα σε απαντήσω μια προς μια τις παρατηρήσεις σου απλά θέλω να σε πω ότι είναι απολύτως παρωχημένο σχήμα το "αριστερά - δεξιά" και αντίστοιχα το "αριστερός - δεξιος" πλέον. Για εμένα χρησιμεύει απλά ως γλήγορη αναγνώριση της προβολής που κάνει στον συνομιλητή του θεωρώντας ο ίδιος ακόμη βάλιντ το σχήμα "αριστερά - δεξιά" αποκαλύπτοντας περισσότερο πληροφορίες για τον εαυτό του πάρα ταμπέλιασμα για τον συνομιλητή του.
μου φαίνεται τα θέλει λίγο η σούφρα σου, συμπαθέστατε κατά τα άλλα, φίλε μου.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Otto Weininger την 20 Μαρ 2024, 15:39, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.

Let them make the first mistake. We make the last move.

Άβαταρ μέλους
sys3x

Προς επίρρωσιν λοιπόν του "αν θα έπρεπε να ".

.
πατησιωτης
Phorum.gr user: πατησιωτης

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από πατησιωτης »

GoBzi έγραψε: 20 Μαρ 2024, 01:29 Σε χώρες τις δυτικής Ευρώπης η Δεξιά ήταν για αιώνες μονόδρομος. Η Ελλάδα βγαίνοντας από την τουρκοκρατία, έγινε προτεκτοράτο με τον μέσο Έλληνα να είναι ακόμη και σήμερα πλέμπας με αρκετά κόμπλεξ κατωτερότητας. Υποθέτω ως προτεκτοράτο οι δεξιές κυβερνήσεις, μέχρι και την χούντα ήταν must και μετά απλά μας έμεινε ως κουσούρι, δεν υπάρχει κάποια άλλη λογική εξήγηση.
Πρέπει να καθορίσεις τι εννοείς ως δεξιά πραγματικά για να δούμε την αιτία και φυσικά να συγκρίνεις με τα άλλα κόμματα διότι ο ψηφοφόρος επιλέγει μεταξύ υπαρκτών κομμάτων και όχι φανταστικών.
Ιστορικά ΟΛΑ τα κόμματα του 19ου αιώνα στην Ελλάδα σήμερα θα χαρακτηρίζονταν "δεξιά" με τη λογική ότι όποιος δεν είναι σοσιαλιστής ή κομμουνιστής είναι δεξιός,διότι ΑΥΤΗ η λογική επικρατεί στην Ελλάδα από τη δεκαετία του 80 και μετά.Στην πραγματικότητα βέβαια είναι πολύ λογικό να υπάρχει στην οποιαδήποτε τυχαία χώρα του κόσμου δεξιό κόμμα διότι πολύ απλά ζούμε σε ένα καπιταλιστικό πλανήτη.Αφού αυτό είναι το παγκόσμιο σύστημα τι περιμένεις να υπάρχει;
Για να στο πω απλά ήταν το μνημόνιο δεξιά πολιτική ή όχι;εάν ήταν τότε πως έχεις την απαίτηση αυτή η πολιτική που είναι κατά το διεθνές σύστημα (ΔΝΤ - ΕΕ) η ενδεδειγμένη να μην έχει κόμμα που να επιθυμεί την εφαρμογή της;και τι θα πει η ρήση του ΠΑΣΟΚ και του ΣΥΡΙΖΑ ότι τα εφαρμόζαμε με "πόνο ψυχής";γιατί δεν εφαρμόζατε κάτι άλλο;διότι δεν υπάρχει.Ενώ λοιπόν κάποιοι αποκλίνουν ή μάλλον θέλουν να αποκλίνουν γιατί στην πράξη δεν μπορούν από το παγκόσμιο οικονομικό σύστημα δηλώνουν και έκπληκτοι που υπάρχουν άλλοι που το αποδέχονται.
Όταν έρχονται αντιμέτωποι με την πραγματικότητα αυτή πολλοί το γυρίζουν και μεταθέτουν το ζήτημα σε περιφερειακά θέματα του συστήματος (ρουσφέτια κλπ).Ωραία λοιπόν,βγείτε στα ίσια και πείτε αποδεχόμαστε το επαναλαμβάνω παγκόσμιο οικονομικό σύστημα και εμείς δεν θα έχουμε ρουσφέτια.Γιατί δεν το λέτε και κυρίως γιατί όταν κυβερνάτε (και το ΠΑΣΟΚ κυβέρνηση 20 χρόνια και ο ΣΥΡΙΖΑ 5) συνεχίζετε τα ρουσφέτια;
Άβαταρ μέλους
Isildur

sys3x έγραψε: 20 Μαρ 2024, 15:39
Απλά, οι λέξεις πολλές φορές έχουν τη δύναμη που τις δίνουμε (ανάλογα με την περίσταση). Και χρησιμεύουν (πάλι ανάλογα) για να συνεννοούμαστε, ακόμα και κάποιοι παρωχημένοι όροι. Δεν είναι όλες οι περιπτώσεις άρθρα εγκυκλοπαίδειας, να κριτικάρουμε αν ισχύουν 100% ή όχι.

Μι πιάνjεις;
Άβαταρ μέλους
Isildur

Otto Weininger έγραψε: 20 Μαρ 2024, 15:38
Μπαρδόν; Τι έχασα;
Άβαταρ μέλους
sys3x

Isildur έγραψε: 20 Μαρ 2024, 15:42
sys3x έγραψε: 20 Μαρ 2024, 15:39
Απλά, οι λέξεις πολλές φορές έχουν τη δύναμη που τις δίνουμε (ανάλογα με την περίσταση). Και χρησιμεύουν (πάλι ανάλογα) για να συνεννοούμαστε, ακόμα και κάποιοι παρωχημένοι όροι. Δεν είναι όλες οι περιπτώσεις άρθρα εγκυκλοπαίδειας, να κριτικάρουμε αν ισχύουν 100% ή όχι.

Μι πιάνjεις;
Έτσι νομίζω, ότι σε πιάνω.
Απλά με τα χρόνια, ξες, κριτική σκέψη, ανάλυσή κτλ. σκέφτομαι και λίγο μόνος μου άμα λάχει.

.
Άβαταρ μέλους
Niki
Phorum.gr user: Niki

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Niki »

Συμφωνώ απόλυτα με τον isildur που είναι και το πρώτο μέλος του φόρουμ που συμπάθησα από τα γραπτά του σε σοβαρή συζήτηση.

Να ένας ολοκληρωμένος γραπτός λόγος.

Ήθελα να παραλάβω σήμερα τον χελώνα αλλά διαβάζοντας isildur είναι σαν να διάβαζε την σκέψη μου και έγραφε.

Μπράβο εύγε!
Σας λένε στουρνάρια Καντάφι μέχρι να σβήσει ο ήλιος.
Αν είστε στουρνάρια ψηφίστε τους ξανά.
Άβαταρ μέλους
Otto Weininger

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Otto Weininger »

Isildur έγραψε: 20 Μαρ 2024, 15:43
Otto Weininger έγραψε: 20 Μαρ 2024, 15:38
Μπαρδόν; Τι έχασα;
Τα αυγά και τα πασχάλια. Και από πάνω κάθεσαι και ακούς τις παπαροαναλύσεις του κάθε μαλάκα.

Άκου δω τι παίζει με τον (επίσης συμπαθέστστο Χελώνο).
Ο Χελωνος ήταν ΝΔ. Μέχρι και το 2011. Δεν τον ενόχλησε ποτέ και τίποτα από όσα λέει ότι τον ενοχλούν τώρα.
Ποτέ έπαψε να είναι ΝΔ; Όταν η ΝΔ στήριξε το Β μνημόνιο επί κυβερνήσεως Παπαδήμου.
Δεν είχε πρόβλημα με την μεταπολίτευση, αλλά με τον λογαριασμό αυτής.

Που πήγε; Σε άλλους Νεοδημοκράτες που έφυγαν και μετονομάστηκαν ΑΝΕΛ οι οποίοι έταζαν αρχιδιές μαζί με τους ζαίους.
Βγήκαν κυβέρνηση, έβαλαν το πρόγραμμα Θεσσαλονίκης στον πάτο των ψηφοφόρων τους καπάκι τους έχωσαν και το ΟΧΙ στον πάτο και μετά συνέχισαν να γαμανε την χώρα μέχρι που πήραν πουλο το 2019.

Τι έπαθε ο Χελωνος λοιπόν; Αφενός έμεινε χωρίς αφήγημα (γι'αυτό και δεν έκραξε ποτέ και για τίποτα τότε ζαίους έως σήμερα εκτός από κάτι ψιλά για τις Πρεσπες) αφετέρου έπρεπε να βρει ένα άλλο κόμμα που να τάζει μαλακιες αλλά ταυτόχρονα να μην έχει κυβερνήσει και άρα ξεβρακωθει.
Βρήκε για λίγο την ΧΑ αλλά πάει και αυτή.

Τώρα μιλάει έτσι για τους Δεξιούς προσπαθώντας να πείσει τον εαυτό του πρώτα ότι δεν ήταν κομμάτι τους και μάλιστα τότε που τα έκαναν όλα "ωπα".

Μέσα του ήταν αριστερός πάντα με μια εσανς πατριωτισμού οπότε από την μια σπαμαρει μόνο ζαίους και ζαιοτρολ από την άλλη είναι και Εθνικιστής, συντηρητικός, αλλά και υπέρ δραχμής.

Αυτά μέσες άκρες. Βασικά ένα τεστ πολιτικού DNA θα έβγαζε 95% ζαίος και το άλλο 5% μπαλαντέρ.

Όμως είναι εντάξει παιδί και παρότι έχουμε αρπαχτει άπειρες φορές, τον συμπαθώ.

Let them make the first mistake. We make the last move.

Άβαταρ μέλους
foscilis

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από foscilis »

Isildur έγραψε: 19 Μαρ 2024, 15:22
Kauldron έγραψε: 19 Μαρ 2024, 15:09 Σιχάματα δεξιοί, βοθρολύματα.
Ο τύπος, αν το πράγμα μείνει εκεί και δεν φέρει ντοκουμέντα και τα ρέστα όπως ισχυρίζεται ότι έχει, είναι όντως σίχαμα. Και ειλικρινά, εύχομαι ολόψυχα να παραμείνει έτσι η ιστορία και αυτός να παραμείνει σίχαμα.

Εσύ προσωπικά, θα μας πεις κάποια στιγμή από ποια πολιτική πλευρά ακριβώς βρίζεις συνεχώς τους δεξιούς ως σιχάματα, βοθρολύματα, γύφτους, κατακάθια, αποβράσματα κλπ; Γιατί, για να το εντοπίζεις μόνιμα και αποκλειστικά στην δεξιά παράταξη, λογικά θα πρέπει να το λες ως αριστερός. Ή κεντρώος. Ή κάτι άλλο τέλος πάντων, εκτός από δεξιός. Όχι πάντως χρησιμοποιώντας γενικότητες του τύπου "εγώ είμαι πατριώτης" και τα ρέστα, αφού μιλάς πάντου και πάντα και συγκεκριμένα για δεξιούς. Ε; Καλά τα λέω;
"Δεξιοί" είναι στον καθημερινό λόγο και εν συντομία οι ψηφοφόροι και τα μέλη και όσοι συμπορεύονται τέλος πάντων πολιτικά με το κόμμα της ΝΔ , όπως "κομμουνιστές" είναι εν συντομία οι ψηφοφόροι και τα μέλη και όσοι συμπορεύονται με το κόμμα του ΚΚΕ. Μολονότι υπάρχουν πολλά δεξιά κόμματα και πολλά κομμουνιστικά κόμματα και μολονότι οι οπαδοί των δύο αυτών κομμάτων ανήκουν σε ένα φάσμα και αρκετοί μπορεί να μην είναι καθόλου δεξιοί ή και καθόλου κομμουνιστές αντίστοιχα αν το δούμε "τεχνικά" από τη σκοπιά της πολιτικής επιστήμης αλλά να στηρίζουν το αντίστοιχο κόμμα για διάφορους άλλους λόγους, προσωπικούς, οικογενειακούς, ρουσφετολογικούς, ναρκωτικούς, συμφεροντολογικούς, δεν-το-έχω-σκεφτεί-ιδιαίτερα-ϊκούς. Οτιδήποτε.

Δεν κατάλαβα γιατί πρέπει να το κάνουμε ανατολικό ζήτημα όταν κάποιος λέει "δεξιά κουράδα" αναφερόμενος σε μια δεξιά κουράδα σαν αυτήν που "υπογράφει" (ή μάλλον ΔΕΝ υπογράφει) το αρχικό τουί. Το οποίο δεν είναι κάτι μεμονωμένο αλλά κομμάτι μιας γενικευμένης επιχείρησης δολοφονίας χαρακτήρα που αφού έκανε κάποια δειλά βήματα τους τελευταίους μήνες, εδώ και λίγα 24ωρα τη βλέπουμε να εκτυλίσσεται χωρίς το παραμικρό πρόσχημα, γεγονός που μου προκαλεί φρίκη. Η γυναίκα ψάχνει να βρει το δίκιο της ενάντια σε έναν κρατικό μηχανισμό που σοβαρά επιχειρεί να κουκουλώσει ένα πολυετές όργιο ανικανότητας, ρουσφετιού και σκατίλας με συνολικά 27 ΦΑΓΩΜΕΝΑ ΔΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΤΡΑΓΙΚΗ ΚΑΤΑΛΗΞΗ ΤΩΝ 57 ΝΕΚΡΩΝ, ασκεί ΝΟΜΙΜΟΤΑΤΑ δικαιώματά της ως πολίτης δημοκρατικής χώρας (υποτίθεται) και πολίτης ΕΕ (καθόλου δεν υποτίθεται, ισχύει) και τα ΤΟΜΑΡΙΑ ΤΟΥ ΚΕΡΑΤΑ κάθονται και ξεψαχνίζουν τι σχόλια έκανε στο Facebook και πώς φέρθηκε στη φιλενάδα της στη Β' Δημοτικού, αφήνοντας να εννοηθεί ότι πρόκειται για έναν σάπιο άνθρωπο που ασφαλώς τα κάνει όλα για το κόμμα, ή για μια ηλίθια που την εκμεταλλεύεται η αντιπολίτευση. Γιατί ως γνωστόν δεν κάνεις αντιπολίτευση. Μόνο εκμεταλλεύεσαι σαν αντιπολίτευση, απεργαζόμενος το κακό της χώρας, δηλαδή των ασπόνδυλων αρχιδιών που τα λένε όλα αυτά.

Φαντάσου να είμαστε στην Βιέννη, στο τραμ, λίγους μήνες μετά το Άνσλους. Δυο SA βλέπουν έναν πιτσιρικά με αντικαθεστωτικά φυλλάδια, τον βγάζουν έξω από το τραμ και τον εκτελούν επιτόπου. "Deutsche Schweine" μουρμουρά ο τύπος στο διπλανό σου κάθισμα. Κι εσύ αρχίζεις "α σε παρακαλώ. Το ξέρεις ότι το 60% των Γερμανών δεν ψήφισε Χίτλερ; Και στο κάτω κάτω εσύ τι είσαι; Εβραίος; Κινέζος; Κάτι άλλο τέλος πάντων εκτός από Γερμανός. Και μη μου αρχίσεις τις γενικότητες τύπου εγώ είμαι Αυστριακός".

Κάνε μια χάρη στον εαυτό σου φίλε μου: μην είσαι αυτός ο τύπος.
Απάντηση
  • Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Εσωτερική Πολιτική”