!!! DEVELOPMENT MODE !!!

ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗ ΚΑΙ ΑΝΤΙΣΕΙΣΜΙΚΗ ΘΩΡΑΚΙΣΗ ΕΡΕΥΝΑ

Τέχνη σχεδιασμού κτηρίων, διαφορές, συγκρίσεις, σχολιασμοί.
seismic
Phorum.gr user: seismic

Re: ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗ ΚΑΙ ΑΝΤΙΣΕΙΣΜΙΚΗ ΘΩΡΑΚΙΣΗ ΕΡΕΥΝΑ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από seismic »

Νταγκλης έγραψε: 06 Φεβ 2024, 19:28
seismic έγραψε: 06 Φεβ 2024, 18:15 Ο Νταγκλης έκανε μια ωραία μαραθώνια συζήτηση μαζί μου Αυτό δεν σημαίνει ότι συμφωνήσαμε.
Αν πιστεύεται ότι επειδή δεν είμαι μηχανικός ο Νταγκλης έχει δίκαιο είναι δικαίωμά σας.
Αν ήταν όμως εδώ ο Καρύδης και οι άλλοι καθηγητές πανεπιστημίων που έχουν κάνει και στατικά με την πατέντα μου και ξέρουν, και συζητούσαν με τον Νταγκλης ποιον θα πιστεύατε?
ΠOTE δεν ζήτησα να με πιστέψει κανείς. ΟΛΑ όσα αναφέρω αναφέρονται ξεκάθαρα στη βιβλιογραφία:

Δεν ζήτησα να πιστέψει κανείς ότι η τριβή δεν λειτουργεί για την παραλαβή της τέμνουσας. Η βιβλιογραφία το λέει.

Spoiler
Εικόνα
Δεν ζήτησα να πιστέψει κανείς ότι στην προένταση με εναλλασσόμενη φόρτισης δεν μπορείς να εφαρμόσεις αντιτέμνουσα. Η βιβλιογραφία το λέει.
Spoiler
Εικόνα
Δεν ζήτησα να πιστέψει κανείς ότι θεμελίωση έχει πάντα 40% υπεραντοχή έναντι της ανωδομής οπότε τα τοιχώματα είναι αδύνατον να ανατραπούν. Η βιβλιογραφία το λέει.

Spoiler
Εικόνα
Δεν σε διαψεύδω εγώ. Η πραγματικότητα σε διαψεύδει...
Ωραία τότε αυτή η βιβλιογραφία, διαψεύδει αυτή που μου έδειξες.
https://www.esofia.net/sites/default/fi ... _kef_4.pdf
Βλέπεις εδώ κάποια αντιτέμνουσα ? Αντιτέμνουσα σε πρόβολο δεν υπάρχει πουθενά. Αντιτέμνουσα υπάρχει μόνο σε αμφίπλευρη στήριξη.
ΕικόναΕικόνα
Αντισεισμικές κατασκευές Ανακαινίσεις επισκευές διακοσμήσεις https://lymperis-constructions.gr/
Άβαταρ μέλους
Bazoomba
Phorum.gr user: Bazoomba

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Bazoomba »

Φέρε εδώ τον κυρ Καρύδη να υποστηρίξει την παπάτζα σου.
15 φορές έχεις γράψει "ωραία, συμφωνούμε'' 15 φορές μετά ξαναγυρίζεις την κουβέντα από την αρχή. Στα όσα σου γράφει ο Νταγκλής αντιτάσσεις μόνο τα αμφιβόλου ποιότητας πειράματα σου τα οποία έχει δείξει ο Νταγκλής ότι είναι μούφα.
Ραψ'το κύριος, ή φέρε εδώ τον καθηγητή για τον οποίο μας έχεις πρήξει τα παπάρια ότι ξερογλείφεται για τους πασάλους σου.
ΓΑΛΗ έγραψε: 09 Φεβ 2021, 16:09 Προσωπικώς, βρίσκω πολύ πιο γελοία -και σε κάποιο βαθμό επίσης γραφική- τη μεταξωτή θολούρα του σοβαροφανούς λόγου.
seismic

Bazoomba έγραψε: 06 Φεβ 2024, 20:05 Φέρε εδώ τον κυρ Καρύδη να υποστηρίξει την παπάτζα σου.
15 φορές έχεις γράψει "ωραία, συμφωνούμε'' 15 φορές μετά ξαναγυρίζεις την κουβέντα από την αρχή. Στα όσα σου γράφει ο Νταγκλής αντιτάσσεις μόνο τα αμφιβόλου ποιότητας πειράματα σου τα οποία έχει δείξει ο Νταγκλής ότι είναι μούφα.
Ραψ'το κύριος, ή φέρε εδώ τον καθηγητή για τον οποίο μας έχεις πρήξει τα παπάρια ότι ξερογλείφεται για τους πασάλους σου.
Άκου εδώ Υπάρχουν αμέτρητες αιτίες που μπορεί να αστοχήσει μια κατασκευή. Αν εγώ κάνω τον βλάκα στην μια αιτία και ρωτάω για τις άλλες αιτίες και δεν παίρνω απάντηση τότε τι να πω ότι συμφωνώ με αυτά που λέει ο Νταγκλής?
Ο Νταγκλης λέει ότι αν βιδώσεις ένα τάκο πάνω σε ένα τραπέζι με δύο βίδες στα άκρα δεν τρέχει τίποτα. Ένας άλλος τάκος χωρίς βίδες δέχεται μεγαλύτερη πλάγια δύναμη από αυτόν τον βιδωμένο. Αυτό το πιστεύεις εσύ γιατί το λέει η βιβλιογραφία του Νταγκλή? Εγώ δεν το πιστεύω.
53 ΧΡΌΝΙΑ ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΔΟΜΉ ΕΜΑΘΑ ΤΙ ΚΑΝΕΙ Η ΠΡΟΚΑ ΚΑΙ Η ΒΙΔΑ.
Εσείς με τόσα χρόνια σπουδές δεν μάθατε ακόμα τι κάνει η βίδα?
Να σας το πω εγώ. Στερεώνει - συνδέει το ένα πράγμα με το άλλο.
Δεν ντρεπόμαστε λέω εγώ..
Πάρε και τον Καρύδη που στηρίζει την παπάντζα μου παπατζίδες.. https://www.youtube.com/watch?v=8t-q8L- ... ex=2&t=96s
Αυτό το έκανε αφιλοκερδώς Θα το έκανε αν δεν ήταν σίγουρος?
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος seismic την 06 Φεβ 2024, 20:27, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Αντισεισμικές κατασκευές Ανακαινίσεις επισκευές διακοσμήσεις https://lymperis-constructions.gr/
Άβαταρ μέλους
Ασέβαστος

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ασέβαστος »

seismic έγραψε: 06 Φεβ 2024, 18:41
Ασέβαστος έγραψε: 06 Φεβ 2024, 18:38
seismic έγραψε: 06 Φεβ 2024, 18:31 Εντάξει Αλλά χωρίς τις κουταμάρες μου εσείς μεροκάματο δεν θα έχετε.
Εγώ σας ταΐζω.
απο που κι ως που μας ταιζεις;
Τα τρόλ τσάμπα δουλεύουν ?
στ αληθεια πιστευεις οτι καποιος με πληρωνει για να σου κανει κακο;
To be old and wise, you must first be young and stupid.

https://www.talcmag.gr/apopseis/ante-gamisou/ αντε και γαμησου.
seismic

Ασέβαστος έγραψε: 06 Φεβ 2024, 20:27
seismic έγραψε: 06 Φεβ 2024, 18:41
Ασέβαστος έγραψε: 06 Φεβ 2024, 18:38
απο που κι ως που μας ταιζεις;
Τα τρόλ τσάμπα δουλεύουν ?
Εσύ είσαι τόσο ούφο που δεν πιστεύω ότι σε πληρώνει κάποιος
Πάντως δεν είναι ότι καλύτερο να κάνεις πλάκα με κάτι που δεν κατέχεις.
Έχω δει όμως καθηγητές να βρίζονται μεταξύ τους για την πατέντα.
Έχω δει οργανισμούς ινστιτούτα και πανεπιστήμια να με καλούν για εξηγήσεις να με ανακρίνουν στην κυριολεξία για ώρες και μετά να μην κάνουν τίποτα.
Ορκίζομαι ότι λέω αλήθεια.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος seismic την 06 Φεβ 2024, 20:36, έχει επεξεργασθεί 2 φορές συνολικά.
Άβαταρ μέλους
Ασέβαστος

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ασέβαστος »

seismic έγραψε: 06 Φεβ 2024, 20:29
Ασέβαστος έγραψε: 06 Φεβ 2024, 20:27
seismic έγραψε: 06 Φεβ 2024, 18:41 Τα τρόλ τσάμπα δουλεύουν ?
Εσύ είσαι τόσο ούφο που δεν πιστεύω ότι σε πληρώνει κάποιος
Πάντως δεν είναι ότι καλύτερο να κάνεις πλάκα με κάτι που δεν κατέχεις.
να κανεις πλακα ειναι παντα καλο.

να μιλας σοβαρα για κατι που δεν κατεχεις,οπως κανεις εσυ, δεν ειναι οτι καλυτερο, αλλα εχει πλακα.
To be old and wise, you must first be young and stupid.

https://www.talcmag.gr/apopseis/ante-gamisou/ αντε και γαμησου.
Άβαταρ μέλους
Λοξίας
Phorum.gr user: Δέλτα / Δέλτα-Λοξ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Λοξίας »

seismic έγραψε: 06 Φεβ 2024, 18:51
Spoiler
Λοξίας έγραψε: 06 Φεβ 2024, 18:45
seismic έγραψε: 06 Φεβ 2024, 18:15 Ο Νταγκλης έκανε μια ωραία μαραθώνια συζήτηση μαζί μου Αυτό δεν σημαίνει ότι συμφωνήσαμε.
Αν πιστεύεται ότι επειδή δεν είμαι μηχανικός ο Νταγκλης έχει δίκαιο είναι δικαίωμά σας.
Αν ήταν όμως εδώ ο Καρύδης και οι άλλοι καθηγητές πανεπιστημίων που έχουν κάνει και στατικά με την πατέντα μου και ξέρουν, και συζητούσαν με τον Νταγκλης ποιον θα πιστεύατε?
ΤΙ ΛΕΣ ρε ψεύτη; ΤΙ ΛΕΣ;

Ο Νταγκλής σου έγραψε πως η προσομοίωση που σου έκαναν στο Πολυτεχνείο, δεν έχει σχέση με αυτά που ισχυρίζεσαι εσύ.
Και εσύ, συμφώνησες! Όπως έχεις γράψει πολλές φορές, πως σου έδωσαν αποτελέσματα που δεν είναι για την πατέντα σου.

ΠΟΙΑ στατικά μας λες τώρα, ρε ψέυτη;
Που είναι αυτά τα "στατικά" ή η προσομοίωση που σου έχει κάνει ο Καρύδης ή οι "άλλοι καθηγητές πανεπιστημίων" και συμφωνούν με όσα ισχυρίζεσαι εσύ για την ευρεσιτεχνία σου; ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ; Για δείξε μας αυτές τις στατικές έρευνες και προσομοιώσεις...

Πόσο ψεύτης είσαι ρε ούργιε...ΠΟΣΟ;

.
ΤΟΣΟ https://www.researchgate.net/profile/Io ... eris/stats
Πάρε και την μελέτη του Καρύδη και σκάσε ψεύτη συκοφάντη.
Spoiler
ΕικόναΕικόνα

ΣΤΑΤΙΚΑ ΑΞΟΝΙΚΑ ΦΟΡΤΙΑ
Σύμφωνα με τα σχέδια ( A1 ) ( B1 ) παρέχονται, σε πίνακα, τα αξονικά φορτία N των κατακόρυφων τενόντων για την εξής περίπτωση ιδεατού κτιρίου κατοικίας, προς αντιμετώπιση ενός πολύ δυνατού σεισμού:
Κάτοψη κτιρίου 10.00m × 10.00m, τετραγωνική με εννέα (9) υποστυλώματα με κάνναβο 5.m
Α.1 Ισόγειο ύψος 3.50m
Α.2 Διώροφο, συνολικό ύψος 7.00m
Α.3 Τριώροφο, συνολικό ύψος 10.50m
Α.4 Τετραώροφο, συνολικό ύψος 14.00m
Α.5 Πενταώροφο, συνολικό ύψος 17.50m
Α.6 Εξαώροφο, συνολικό ύψος 21.00m
Και Κάτοψη κτιρίου 20.00m × 20.00m, τετραγωνική με 24 υποστυλώματα με κάνναβο 5.m

Ανάλογα με την ποιότητα του χάλυβα που θα χρησιμοποιηθεί είναι και η διατομή του τένοντα.
Οι δυνάμεις και διατομές αντιστοιχούν στην οριακή κατάσταση διαρροής του χάλυβα (χωρίς κανένα συντελεστή ασφαλείας). Αυτά τα στοιχεία είναι για ένα ξεκίνημα. Απομένει ο έλεγχος με πραγματικά στοιχεία εδάφους.
Δεν θέλουμε προπολεμικά στοιχεία...από τότε που σου έκαναν την προσομοίωση και στην έβγαλαν μάπα, όπως έχεις πει...
Βάλε στατική μελέτη (και ΟΧΙ πίνακα σε χαρτάκι) του Καρύδη αλλά και των άλλων καθηγητών πανεπιστημίων που ισχυρίστηκες ότι έχεις.
ΨΕΥΤΗ!

Εργοδηγέ μηχανολόγε της φαντασίας... :sal9:

.
seismic

Λοξίας έγραψε: 06 Φεβ 2024, 20:42
seismic έγραψε: 06 Φεβ 2024, 18:51
Spoiler
Λοξίας έγραψε: 06 Φεβ 2024, 18:45
ΤΙ ΛΕΣ ρε ψεύτη; ΤΙ ΛΕΣ;

Ο Νταγκλής σου έγραψε πως η προσομοίωση που σου έκαναν στο Πολυτεχνείο, δεν έχει σχέση με αυτά που ισχυρίζεσαι εσύ.
Και εσύ, συμφώνησες! Όπως έχεις γράψει πολλές φορές, πως σου έδωσαν αποτελέσματα που δεν είναι για την πατέντα σου.

ΠΟΙΑ στατικά μας λες τώρα, ρε ψέυτη;
Που είναι αυτά τα "στατικά" ή η προσομοίωση που σου έχει κάνει ο Καρύδης ή οι "άλλοι καθηγητές πανεπιστημίων" και συμφωνούν με όσα ισχυρίζεσαι εσύ για την ευρεσιτεχνία σου; ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ; Για δείξε μας αυτές τις στατικές έρευνες και προσομοιώσεις...

Πόσο ψεύτης είσαι ρε ούργιε...ΠΟΣΟ;

.
ΤΟΣΟ https://www.researchgate.net/profile/Io ... eris/stats
Πάρε και την μελέτη του Καρύδη και σκάσε ψεύτη συκοφάντη.
Spoiler
ΕικόναΕικόνα

ΣΤΑΤΙΚΑ ΑΞΟΝΙΚΑ ΦΟΡΤΙΑ
Σύμφωνα με τα σχέδια ( A1 ) ( B1 ) παρέχονται, σε πίνακα, τα αξονικά φορτία N των κατακόρυφων τενόντων για την εξής περίπτωση ιδεατού κτιρίου κατοικίας, προς αντιμετώπιση ενός πολύ δυνατού σεισμού:
Κάτοψη κτιρίου 10.00m × 10.00m, τετραγωνική με εννέα (9) υποστυλώματα με κάνναβο 5.m
Α.1 Ισόγειο ύψος 3.50m
Α.2 Διώροφο, συνολικό ύψος 7.00m
Α.3 Τριώροφο, συνολικό ύψος 10.50m
Α.4 Τετραώροφο, συνολικό ύψος 14.00m
Α.5 Πενταώροφο, συνολικό ύψος 17.50m
Α.6 Εξαώροφο, συνολικό ύψος 21.00m
Και Κάτοψη κτιρίου 20.00m × 20.00m, τετραγωνική με 24 υποστυλώματα με κάνναβο 5.m

Ανάλογα με την ποιότητα του χάλυβα που θα χρησιμοποιηθεί είναι και η διατομή του τένοντα.
Οι δυνάμεις και διατομές αντιστοιχούν στην οριακή κατάσταση διαρροής του χάλυβα (χωρίς κανένα συντελεστή ασφαλείας). Αυτά τα στοιχεία είναι για ένα ξεκίνημα. Απομένει ο έλεγχος με πραγματικά στοιχεία εδάφους.
Δεν θέλουμε προπολεμικά στοιχεία...από τότε που σου έκαναν την προσομοίωση και στην έβγαλαν μάπα, όπως έχεις πει...
Βάλε στατική μελέτη (και ΟΧΙ πίνακα σε χαρτάκι) του Καρύδη αλλά και των άλλων καθηγητών πανεπιστημίων που ισχυρίστηκες ότι έχεις.
ΨΕΥΤΗ!

Εργοδηγέ μηχανολόγε της φαντασίας... :sal9:

.
Ρε συκοφάντη πίνακες με αξονικές δυνάμεις και αριθμό ακτινίων και μπαρών του μηχανισμού βγαίνουν χωρίς επιταχύνσεις και μελέτες συκοφάντη ψεύτη. Δεν έχω δει πιο παλιοχαρακτήρα από εσένα. :hammer:
Άβαταρ μέλους
Λοξίας

seismic έγραψε: 06 Φεβ 2024, 20:15
Spoiler
Bazoomba έγραψε: 06 Φεβ 2024, 20:05 Φέρε εδώ τον κυρ Καρύδη να υποστηρίξει την παπάτζα σου.
Άκου εδώ Υπάρχουν αμέτρητες αιτίες που μπορεί να αστοχήσει μια κατασκευή. Αν εγώ κάνω τον βλάκα στην μια αιτία και ρωτάω για τις άλλες αιτίες και δεν παίρνω απάντηση τότε τι να πω ότι συμφωνώ με αυτά που λέει ο Νταγκλής?
Ο Νταγκλης λέει ότι αν βιδώσεις ένα τάκο πάνω σε ένα τραπέζι με δύο βίδες στα άκρα δεν τρέχει τίποτα. Ένας άλλος τάκος χωρίς βίδες δέχεται μεγαλύτερη πλάγια δύναμη από αυτόν τον βιδωμένο. Αυτό το πιστεύεις εσύ γιατί το λέει η βιβλιογραφία του Νταγκλή? Εγώ δεν το πιστεύω.
Δεν ντρεπόμαστε λέω εγώ.
.
Πάρε και τον Καρύδη που στηρίζει την παπάντζα μου παπατζίδες.. https://www.youtube.com/watch?v=8t-[spo ... ex=2&t=96s
Αυτό το έκανε αφιλοκερδώς Θα το έκανε αν δεν ήταν σίγουρος?[/spoiler]
Αυτό που είνα άξιο απορίας, είναι πως έπεισες τον ΚΑρύδη να παρευρεθεί και να [ει δυο λόγια για την πατέντα σου.
Πέραν του ότι είναι φανερό πως ο Καρύδης δεν ξέρει τι και πως να πει, αυτό που είνα ισίγουρο είναι πως οι κριτές, ακούγοντας έναν καθηγητή να μην μπορεί να στηρίξει την πατέντα σου, σας έριξαν άκυρο. Τζάμπα πήγε ο κόπος σας για να πάρετε κάνα φράγκο σαν start up...
Αλλά μετά από αυτό το πατατράκ, που πάθατε το 2014, ο Καρύδης έκοψε μύρα μυρωμένα...
Έχεις καμιά εμφάνιση του Καρύδη που να σε υποστηρίζει; Για τώρα τελευταία λέω...

Για πες μας για την δεξίωση που σε κάλεσαν για να σε παρουσιάσουν στον τότε δήμαρχο Αθηναίων, τον Καμίνη...
Και αυτή στράφι πήγε; Ούτε ο Καμίνης σε υποστήριξε;
:003:

.
seismic

Λοξίας έγραψε: 06 Φεβ 2024, 20:52
Spoiler
Δεν ντρεπόμαστε λέω εγώ.
.
Πάρε και τον Καρύδη που στηρίζει την παπάντζα μου παπατζίδες.. https://www.youtube.com/watch?v=8t-[spo ... ex=2&t=96s
Αυτό που είνα άξιο απορίας, είναι πως έπεισες τον ΚΑρύδη να παρευρεθεί και να [ει δυο λόγια για την πατέντα σου.
Πέραν του ότι είναι φανερό πως ο Καρύδης δεν ξέρει τι και πως να πει, αυτό που είνα ισίγουρο είναι πως οι κριτές, ακούγοντας έναν καθηγητή να μην μπορεί να στηρίξει την πατέντα σου, σας έριξαν άκυρο. Τζάμπα πήγε ο κόπος σας για να πάρετε κάνα φράγκο σαν start up...
Αλλά μετά από αυτό το πατατράκ, που πάθατε το 2014, ο Καρύδης έκοψε μύρα μυρωμένα...
Έχεις καμιά εμφάνιση του Καρύδη που να σε υποστηρίζει; Για τώρα τελευταία λέω...

Για πες μας για την δεξίωση που σε κάλεσαν για να σε παρουσιάσουν στον τότε δήμαρχο Αθηναίων, τον Καμίνη...

.
ΣΕ ΌΤΙ ΈΧΩ ΙΕΡΌ ΟΡΚΊΖΟΜΑΙ ΟΤΙ ΟΛΑ ΠΟΥ ΕΧΩ ΠΕΙ ΕΙΝΑΙ ΑΛΗΘΕΙΕΣ.
Άβαταρ μέλους
Λοξίας

seismic έγραψε: 06 Φεβ 2024, 21:13
Spoiler
Δεν ντρεπόμαστε λέω εγώ.
.

.
ΣΕ ΌΤΙ ΈΧΩ ΙΕΡΌ ΟΡΚΊΖΟΜΑΙ ΟΤΙ ΟΛΑ ΠΟΥ ΕΧΩ ΠΕΙ ΕΙΝΑΙ ΑΛΗΘΕΙΕΣ.
ΟΚ, μην κάνεις έτσι...δεν χρειάζεται να ορκίζεσαι σε ιερά.

.
xlsms

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από xlsms »

Spoiler
Δεν ντρεπόμαστε λέω εγώ.
.
Πέραν του ότι είναι φανερό πως ο Καρύδης δεν ξέρει τι και πως να πει, αυτό που είνα ισίγουρο είναι πως οι κριτές, ακούγοντας έναν καθηγητή να μην μπορεί να στηρίξει την πατέντα σου, σας έριξαν άκυρο . Τζάμπα πήγε ο κόπος σας για να πάρετε κάνα φράγκο σαν start up...

.
Μέσα σε 2 λεπτά περιμένεις να εξηγηθεί η μέθοδος;
Άβαταρ μέλους
Γράφων

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Γράφων »

seismic έγραψε: 06 Φεβ 2024, 15:36
Γράφων έγραψε: 06 Φεβ 2024, 15:25
seismic έγραψε: 06 Φεβ 2024, 14:50 Έχεις φαγωθεί με την πατέντα μου ότι δεν λειτουργεί. Έστω όπως εσύ λες δεν παραλαμβάνει τέμνουσα Την τέμνουσα όμως μπορεί να την παραλάβει ο συνδετήριος οπλισμός μεταξύ των ορόφων όπως λες εσύ. Την ροπή ανατροπής την παραλαμβάνει η πατέντα μου ναι ή όχι.
Αν η πατέντα μου παραλαμβάνει την ροπή ανατροπής και τα τοιχώματα την διάτμηση τότε νικήσαμε τον σεισμό. :D
Όταν μιλάς για προκάτ μαζί μου να ξέρεις ότι μιλάς με αντιπρόσωπο της Προελλάς και δεν μασάω με αυτά που λες για το κόστος. Απλά γελάω. :lol:
Ξέρω τιμές για τελειωμένο προκάτ και τιμές μόνο για μπετά Αν θες τα βάζουμε κάτω και βλέπουμε την διαφορά.
600 ευρώ στα μπετά και 1350 ευρώ με το κλειδί στο χέρι.
Αρα, λες ότι η πατέντα σου παραλαμβάνει τα φορτία τοιχωμάτων ή υποστυλωμάτων; Αυτό που κάνουν εν γένει τα θεμέλια... Αυτό σου λέω και εγώ. Είναι ένα είδος (βαθιάς) θεμελίωσης...
Όχι δεν είναι έτσι. Τα τοιχώματα στον σεισμό κατεβάζουν φορτία θλίψης και ανεβάζουν από την άλλη παρειά φορτία εφελκυσμού. (Δηλαδή ανοδικές δυνάμεις που έρχονται σε αντίθεση με τα στατικά φορτία και δημιουργούν τον εφελκυσμό στην παρειά του.) Ο πάσσαλος αναλαμβάνει τα φορτία θλίψης από στατικά και σεισμικά φορτία. Τα ανοδικά φορτία του τοιχώματος τα αναλαμβάνουν οι δοκοί και η συνδετήριος δοκός.
Εγώ έχοντας μια πάκτωση που αναλαμβάνει και θλίψη και ανοδικά φορτία έχω την δυνατότητα να σταματήσω την ροπή ανατροπής του τοιχώματος πριν μεταφερθεί στις διατομές γύρο από τους κόμβους.
Πως μεταφέρονται οι ροπές γύρω από τους κόμβους?
Η ροπή ανατροπής του κάθε τοιχώματος ξεχωριστά και η κάμψη του κορμού του είναι οι αιτίες που μεταφέρουν ροπές γύρο από τους κόμβους.
Αν με την προένταση στα άκρα τους αυξήσουμε την δυσκαμψία τους και με την πάκτωση στα άκρα τους σταματήσουμε την ανατροπή τους θα μετριάσουμε την μεγάλη ροπή που μεταφέρεται από το τοίχωμα γύρω από τους κόμβους και σπάνε τις διατομές των στοιχείων.
Τόσο απλά.
Νομίζω ότι απάντησε ο Νταγκλής επαρκώς. Δεν έχω να προσθέσω κάτι...
Νταγκλης έγραψε: 06 Φεβ 2024, 16:14
seismic έγραψε: 06 Φεβ 2024, 15:36
Γράφων έγραψε: 06 Φεβ 2024, 15:25
Αρα, λες ότι η πατέντα σου παραλαμβάνει τα φορτία τοιχωμάτων ή υποστυλωμάτων; Αυτό που κάνουν εν γένει τα θεμέλια... Αυτό σου λέω και εγώ. Είναι ένα είδος (βαθιάς) θεμελίωσης...
Όχι δεν είναι έτσι. Τα τοιχώματα στον σεισμό κατεβάζουν φορτία θλίψης και ανεβάζουν από την άλλη παρειά φορτία εφελκυσμού. (Δηλαδή ανοδικές δυνάμεις που έρχονται σε αντίθεση με τα στατικά φορτία και δημιουργούν τον εφελκυσμό στην παρειά του.) Ο πάσσαλος αναλαμβάνει τα φορτία θλίψης από στατικά και σεισμικά φορτία. Τα ανοδικά φορτία του τοιχώματος τα αναλαμβάνουν οι δοκοί και η συνδετήριος δοκός.
Εγώ έχοντας μια πάκτωση που αναλαμβάνει και θλίψη και ανοδικά φορτία έχω την δυνατότητα να σταματήσω την ροπή ανατροπής του τοιχώματος πριν μεταφερθεί στις διατομές γύρο από τους κόμβους.
Πως μεταφέρονται οι ροπές γύρω από τους κόμβους?
Η ροπή ανατροπής του κάθε τοιχώματος ξεχωριστά και η κάμψη του κορμού του είναι οι αιτίες που μεταφέρουν ροπές γύρο από τους κόμβους.
Αν με την προένταση στα άκρα τους αυξήσουμε την δυσκαμψία τους και με την πάκτωση στα άκρα τους σταματήσουμε την ανατροπή τους θα μετριάσουμε την μεγάλη ροπή που μεταφέρεται από το τοίχωμα γύρω από τους κόμβους και σπάνε τις διατομές των στοιχείων.
Τόσο απλά.
Έτσι ακριβώς όπως στα λέει είναι....

Όλα αυτά που περιγράφεις συμβαίνουν ΑΝ παραληφθεί η τέμνουσα και ΑΝ το κτίριο έχει ανάγκη βαθιάς θεμελίωσης.
Συνεπώς η πατέντα σου είναι ένα είδος βαθιάς θεμελίωσης.
Τόσο απλα...
Spoiler
Νταγκλης έγραψε: 06 Φεβ 2024, 16:25
seismic έγραψε: 06 Φεβ 2024, 16:19 Για κάτσε ρε φίλε η βαθειά θεμελίωση κάνει δύσκαμπτα τα τοιχώματα?

η βαθειά θεμελίωση σκοτώνει τον εφελκυσμό στις παρειές των τοιχωμάτων?
η βαθειά θεμελίωση εξαλείφει την διατμητική αστοχία του σκυροδέματος επικάλυψης?
η βαθειά θεμελίωση εξαλείφει τις ροπές στους κόμβους?
Ας σοβαρευτούμε λιγάκι.
Τα ξαναείπαμε...η κάμψη ως φαινόμενο (εφελκυσμός/θλίψη) στις παρειές εμφανίζεται με την παραλαβή της τέμνουσας. Η θεμελίωση είναι άσχετη με αυτό. Δεν κάνει η θεμελίωση δύσκαμπτα τα τοιχώματα...

Ανοδικές ροπές στους κόμβους δεν γίνεται να αναπτυχθούν γιατί η θεμελίωση έχει 40% υπεραντοχή.

Τι δεν καταλαβαίνεις από αυτά;
seismic έγραψε: 06 Φεβ 2024, 20:15 Άκου εδώ Υπάρχουν αμέτρητες αιτίες που μπορεί να αστοχήσει μια κατασκευή. Αν εγώ κάνω τον βλάκα στην μια αιτία και ρωτάω για τις άλλες αιτίες και δεν παίρνω απάντηση τότε τι να πω ότι συμφωνώ με αυτά που λέει ο Νταγκλής?

Δεν ντρεπόμαστε λέω εγώ..
Πάρε και τον Καρύδη που στηρίζει την παπάντζα μου παπατζίδες.. https://www.youtube.com/watch?v=8t-q8L- ... ex=2&t=96s
Αυτό το έκανε αφιλοκερδώς Θα το έκανε αν δεν ήταν σίγουρος?
Για να καταλάβεις, θα σου δώσω ένα άλλο παράδειγμα. Ας υποθέσουμε ότι εσύ έχεις ένα υποστύλωμα και το θεμελιώνεις με αυτή την "βίδα" (τον μηχανισμό σου). Η σεισμική τέμνουσα ασκείται στο υποστύλωμα και αυτό αρχίζει να παραμορφώνεται. Εμείς θέλουμε είτε να αυξήσουμε την πλαστιμότητά του, δηλαδή να εξασφαλίσουμε μεγαλύτερη παραμόρφωση, χωρίς να μειωθεί σημαντικά η αντοχή του, είτε να περιορίσουμε με κάποιον τρόπο την παραμόρφωση αυτή. Η "βίδα" που έχεις εφεύρει ΔΕΝ κάνει τίποτα από αυτά. Απλά το πακτώνει στο έδαφος...
ποταμοῖς τοῖς αὐτοῖς ἐμβαίνομέν τε καὶ οὐκ ἐμβαίνομεν, εἶμέν τε καὶ οὐκ εἶμεν.
xlsms

Νταγκλης έγραψε: 06 Φεβ 2024, 16:53
seismic έγραψε: 06 Φεβ 2024, 16:41 Σε έναν μεγάλο σεισμό οι ανοδικές τάσεις είναι πενταπλάσιες από το βάρος όλου του κτιρίου ποιος θα παραλάβει δυνάμεις πολλαπλάσιες του βάρους οι συνδετήριοι δοκοί? Ωραία αν αναλάβουν τα φορτία οι συνδετήριοι δοκοί θα υπάρχει ανατροπή αφού δεν είναι πακτωμένοι στο έδαφος.
Εφόσον η ροπή "κατεβηκε" από την ανωδομή είναι σίγουρο πως θα παραληφθει από τη θεμελίωση (40% υπεραντοχή) και άρα δεν θα υπάρξει ανατροπή τοιχώματος.

Γιατί δηλαδή πρέπει να λέμε συνέχεια τα ίδια;
Η μόνη χρησιμότητα του συστήματός σου είναι σε πολύ ειδικές κατόψεις που υπάρχει περίπτωση ανατροπής όλου του κτιρίου. Αντι βαθιάς θεμελίωσης δηλαδη..

Η προένταση με λίγα χρήματα είναι ποιο αποτελεσματική από τις κρυφοκολόνες.
Μόνο αν υπήρχε δυνατότητα αντιτεμνουσας. Σε εναλλασσόμενη φόρτιση είναι άχρηστη έως επικίνδυνη...
Αυτό νομίζω πρέπει να το εξηγήσει ο seismic αν δηλ ξανά οπλίζει το πέδιλο μέσα σε κλάσματα δευτερολέπτου, αν δηλ με κάποιο τρόπο προεντασεται ξανά το συρματοσχοινο για να δεχθεί το δεύτερο ταρακουνημα, το τρίτο.... κτλ.
xlsms

Γράφων έγραψε: 06 Φεβ 2024, 21:46 Για να καταλάβεις, θα σου δώσω ένα άλλο παράδειγμα. Ας υποθέσουμε ότι εσύ έχεις ένα υποστύλωμα και το θεμελιώνεις με αυτή την "βίδα" (τον μηχανισμό σου). Η σεισμική τέμνουσα ασκείται στο υποστύλωμα και αυτό αρχίζει να παραμορφώνεται. Εμείς θέλουμε είτε να αυξήσουμε την πλαστιμότητά του, δηλαδή να εξασφαλίσουμε μεγαλύτερη παραμόρφωση, χωρίς να μειωθεί σημαντικά η αντοχή του, είτε να περιορίσουμε με κάποιον τρόπο την παραμόρφωση αυτή. Η "βίδα" που έχεις εφεύρει ΔΕΝ κάνει τίποτα από αυτά. Απλά το πακτώνει στο έδαφος...
Αν δεν το πακτώνει στο έδαφος αλλά στα θεμέλια που ας υποθέσουμε εκτείνονται 3 μέτρα γύρω από το κτήριο τότε πάλι έχουμε παραμόρφωση;
Απάντηση
  • Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Αρχιτεκτονική”