Όχι δεν θα υπάρχει διάρρηξη σωλήνας θα υπάρξει περιστροφή φτερωτής και με την περιστροφή το νερό θα περάσει στην επόμενη φτερωτή και ούτω καθ εξής μέχρι να γυρίσουν όλες οι φτερωτές.hellegennes έγραψε: 22 Ιαν 2024, 02:47Το ίδιο πράγμα μόνο που αντί για υπερχείλιση θα έχεις διάρρηξη σωλήνα.seismic έγραψε: 22 Ιαν 2024, 01:29Και τι γίνεται στην περίπτωση που αντί για ποτάμι έχουμε κλειστό αγωγό?hellegennes έγραψε: 22 Ιαν 2024, 00:52
Αν κατά μήκος ποταμού βάλεις φτέρες, όπως λες, η ενέργεια που θα πάρεις είναι πολύ μικρή σε κάθε σημείο και σε κάθε επόμενο θα παίρνεις ακόμη λιγότερη, μέχρι να φτάσει ένα σημείο που το νερό δεν θα έχει αρκετή ορμή να κινήσει την φτέρη και θα αυξάνεται σε εκείνο το σημείο η στάθμη μέχρι να πλημμυρίσει η πεδιάδα, οπότε από εκεί και ύστερα θα έχει είτε σχηματισμό παραποτάμων είτε λίμνης.
Το βάρος του επερχόμενου νερού καθώς θα αυξάνεται από πίσω θα μπορέσει να κινήσει αμέτρητες φτερωτές την μια μετά την άλλη, αρκεί η ροή του νερού να μην σταματάει.
!!! DEVELOPMENT MODE !!!
Αποθήκευση Ενέργειας
Re: Αποθήκευση Ενέργειας
Αντισεισμικές κατασκευές Ανακαινίσεις επισκευές διακοσμήσεις https://lymperis-constructions.gr/
- hellegennes
Θα δημιουργείται από το μηδέν ενέργεια, ε;seismic έγραψε: 22 Ιαν 2024, 03:02Όχι δεν θα υπάρχει διάρρηξη σωλήνας θα υπάρξει περιστροφή φτερωτής και με την περιστροφή το νερό θα περάσει στην επόμενη φτερωτή και ούτω καθ εξής μέχρι να γυρίσουν όλες οι φτερωτές.hellegennes έγραψε: 22 Ιαν 2024, 02:47Το ίδιο πράγμα μόνο που αντί για υπερχείλιση θα έχεις διάρρηξη σωλήνα.seismic έγραψε: 22 Ιαν 2024, 01:29 Και τι γίνεται στην περίπτωση που αντί για ποτάμι έχουμε κλειστό αγωγό?
Το βάρος του επερχόμενου νερού καθώς θα αυξάνεται από πίσω θα μπορέσει να κινήσει αμέτρητες φτερωτές την μια μετά την άλλη, αρκεί η ροή του νερού να μην σταματάει.![]()
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
θα με ξυπνήσουν μια Δευτέρα παρουσία κατά την θρησκεία.
Μα δεν ξέρω αν και τότε να σηκωθώ θελήσω.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
δεν βοηθάει νομίζω να μπλέκουμε ροή ποταμού στο παράδειγμα, δεν είναι ίδιο πράγμα με ροή σε σωλήνα, το ποτάμι είναι σχεδιασμένο να χαλάει βράχους που και που, σε εκείνα τα σημεία υπάρχει διαφορα δυναμικου που μπορούμε να εκμεταλλευτούμε χωρις να επηρρεασουμε την ροή.hellegennes έγραψε: 22 Ιαν 2024, 03:11Θα δημιουργείται από το μηδέν ενέργεια, ε;seismic έγραψε: 22 Ιαν 2024, 03:02Όχι δεν θα υπάρχει διάρρηξη σωλήνας θα υπάρξει περιστροφή φτερωτής και με την περιστροφή το νερό θα περάσει στην επόμενη φτερωτή και ούτω καθ εξής μέχρι να γυρίσουν όλες οι φτερωτές.hellegennes έγραψε: 22 Ιαν 2024, 02:47
Το ίδιο πράγμα μόνο που αντί για υπερχείλιση θα έχεις διάρρηξη σωλήνα.![]()
ουτε διαρρηξη σωλινας θα γίνει, πρέπει να ανεβει η πίεση και μετά είναι άλλο σύστημα, μην τον τρελάνουμε.
Ας εξετάσουμε αυτό το άλλο σύστημα. Έχουμε ένα φράγμα στα 1000 μέτρα υψόμετρο και το ενώνουμε με μια σωλήνα η οποία κατεβαίνει στην πεδιάδα 1000 μέτρα ποιο κάτω και μετά συνεχίζει οριζόντια για άλλα 500 μέτρα. Αν σε αυτά τα 500 μέτρα βάλουμε 500 φτερωτές αυτές θα παράγουν όλες ενέργεια όταν η ροή του νερού είναι συνεχή?enaon έγραψε: 22 Ιαν 2024, 03:31δεν βοηθάει νομίζω να μπλέκουμε ροή ποταμού στο παράδειγμα, δεν είναι ίδιο πράγμα με ροή σε σωλήνα, το ποτάμι είναι σχεδιασμένο να χαλάει βράχους που και που, σε εκείνα τα σημεία υπάρχει διαφορα δυναμικου που μπορούμε να εκμεταλλευτούμε χωρις να επηρρεασουμε την ροή.hellegennes έγραψε: 22 Ιαν 2024, 03:11Θα δημιουργείται από το μηδέν ενέργεια, ε;seismic έγραψε: 22 Ιαν 2024, 03:02 Όχι δεν θα υπάρχει διάρρηξη σωλήνας θα υπάρξει περιστροφή φτερωτής και με την περιστροφή το νερό θα περάσει στην επόμενη φτερωτή και ούτω καθ εξής μέχρι να γυρίσουν όλες οι φτερωτές.![]()
ουτε διαρρηξη σωλινας θα γίνει, πρέπει να ανεβει η πίεση και μετά είναι άλλο σύστημα, μην τον τρελάνουμε.
Αντισεισμικές κατασκευές Ανακαινίσεις επισκευές διακοσμήσεις https://lymperis-constructions.gr/
το ερώτημα είναι ωραίο γενικά, από την αρχή που το είπες και έπεσε δούλεμα παραξενεύτηκα. Από την άλλη μετά από τόσες σελίδες και αφού σε ενδιαφέρει, θα έπρεπε νομίζω να είσαι πιο κοντά στην απαντηση μονος σου.
μπερδεύεις την έννοια της συνεχους ροής με την πίεση και την ποσοτητα νερου. Αν βαλεις δευτερη φτερωτη, θα περάσει λιγότερη ποσότητα νερού, η θα ανεβει η πιεση. Για να ανεβει η πίεση θες ενεργεια ομως, θα την βάλεις αν θες να την πάρεις, η άλλη ήταν τσάμπα από την πτώση.
μπερδεύεις την έννοια της συνεχους ροής με την πίεση και την ποσοτητα νερου. Αν βαλεις δευτερη φτερωτη, θα περάσει λιγότερη ποσότητα νερού, η θα ανεβει η πιεση. Για να ανεβει η πίεση θες ενεργεια ομως, θα την βάλεις αν θες να την πάρεις, η άλλη ήταν τσάμπα από την πτώση.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος enaon την 22 Ιαν 2024, 04:04, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Απώλειες ενέργειας λόγω τριβής και τοπικές απώλειες. Ψάξε για την πιεζομετρική γραμμή και την γραμμή ενέργειας. Αν ενδιαφέρεσαι για τις απώλειες λόγω τριβής, ψάξε την σχέση Darcy Wisbachseismic έγραψε: 22 Ιαν 2024, 01:29Και τι γίνεται στην περίπτωση που αντί για ποτάμι έχουμε κλειστό αγωγό?hellegennes έγραψε: 22 Ιαν 2024, 00:52Αν κατά μήκος ποταμού βάλεις φτέρες, όπως λες, η ενέργεια που θα πάρεις είναι πολύ μικρή σε κάθε σημείο και σε κάθε επόμενο θα παίρνεις ακόμη λιγότερη, μέχρι να φτάσει ένα σημείο που το νερό δεν θα έχει αρκετή ορμή να κινήσει την φτέρη και θα αυξάνεται σε εκείνο το σημείο η στάθμη μέχρι να πλημμυρίσει η πεδιάδα, οπότε από εκεί και ύστερα θα έχει είτε σχηματισμό παραποτάμων είτε λίμνης.seismic έγραψε: 20 Ιαν 2024, 18:46 Μέχρι το νερό να καταλήξει στην θάλασσα οι φτέρες θα γυρνάνε από το βάρος του νερού που θα αυξάνεται από πίσω.![]()
Το βάρος του επερχόμενου νερού καθώς θα αυξάνεται από πίσω θα μπορέσει να κινήσει αμέτρητες φτερωτές την μια μετά την άλλη, αρκεί η ροή του νερού να μην σταματάει.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Γράφων την 22 Ιαν 2024, 04:21, έχει επεξεργασθεί 2 φορές συνολικά.
ποταμοῖς τοῖς αὐτοῖς ἐμβαίνομέν τε καὶ οὐκ ἐμβαίνομεν, εἶμέν τε καὶ οὐκ εἶμεν.
- hellegennes
Θα ανέβει αναγκαστικά η πίεση.enaon έγραψε: 22 Ιαν 2024, 03:31δεν βοηθάει νομίζω να μπλέκουμε ροή ποταμού στο παράδειγμα, δεν είναι ίδιο πράγμα με ροή σε σωλήνα, το ποτάμι είναι σχεδιασμένο να χαλάει βράχους που και που, σε εκείνα τα σημεία υπάρχει διαφορα δυναμικου που μπορούμε να εκμεταλλευτούμε χωρις να επηρρεασουμε την ροή.hellegennes έγραψε: 22 Ιαν 2024, 03:11Θα δημιουργείται από το μηδέν ενέργεια, ε;seismic έγραψε: 22 Ιαν 2024, 03:02 Όχι δεν θα υπάρχει διάρρηξη σωλήνας θα υπάρξει περιστροφή φτερωτής και με την περιστροφή το νερό θα περάσει στην επόμενη φτερωτή και ούτω καθ εξής μέχρι να γυρίσουν όλες οι φτερωτές.![]()
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
γενικά σεισμικ νομιζω σε μπερδεύεις μόνος σου γιατί λες για ποταμια, εκει πραγματι ξερουμε οτι μπορουμε να τραβήξουμε πολλές φορές ενεργεια, ασε τι λένε οι θεωρίες κλπ. Αλλα δεν κάνουν λάθος οι θεωρίες, ίσως δεν βλέπεις ότι ένα ποτάμι έχει στην διαδρομή του πολλά φυσικά σημεία διαφοράς δυναμικού, οποτε κσθε ενα το τραβάμε μόνο του με έναν μύλο κλπ, ο καταρακτης ειναι μια τέτοια πηγή διαφοράς δυναμικού, μεγαλη, αλλα μια.
δεν θα ανεβει η πίεση, δεν έχει τρόπο να αναγκάσει το νερό που έπεσε από τον καταρακτη να μπει με μεγαλύτερη δύναμη στο σωλήνα, μια δυναμη εχει και οτι κανει με αυτη, θα γίνει υπερχυλιση στην είσοδο.hellegennes έγραψε: 22 Ιαν 2024, 04:09Θα ανέβει αναγκαστικά η πίεση.enaon έγραψε: 22 Ιαν 2024, 03:31δεν βοηθάει νομίζω να μπλέκουμε ροή ποταμού στο παράδειγμα, δεν είναι ίδιο πράγμα με ροή σε σωλήνα, το ποτάμι είναι σχεδιασμένο να χαλάει βράχους που και που, σε εκείνα τα σημεία υπάρχει διαφορα δυναμικου που μπορούμε να εκμεταλλευτούμε χωρις να επηρρεασουμε την ροή.
ωραίο παράδειγμα, χαλια βεβαια γιατι το φραγμα το κατέστρεψες έτσι.seismic έγραψε: 22 Ιαν 2024, 03:48 Ας εξετάσουμε αυτό το άλλο σύστημα. Έχουμε ένα φράγμα στα 1000 μέτρα υψόμετρο και το ενώνουμε με μια σωλήνα η οποία κατεβαίνει στην πεδιάδα 1000 μέτρα ποιο κάτω και μετά συνεχίζει οριζόντια για άλλα 500 μέτρα. Αν σε αυτά τα 500 μέτρα βάλουμε 500 φτερωτές αυτές θα παράγουν όλες ενέργεια όταν η ροή του νερού είναι συνεχή?
Φαντάσου δυο μπουκάλια κοκαλοκλας, κομμενοι οι πάτοι ενωμενα τα στομια, τα στομιο ελαστικό, ανοιγει με την πίεση του νερού. Αν από ένα στόμιο ζητάς ενεργεια, το σκληραινεις, γινεται λιγοτερο ελαστικο. Τα στομια ειναι η φτερωτή, πίεση παντού ίδια, ροή όση επιτρέπουν τα στόμια, εχει και ποσότητα νερού η ροη. Για να πάρεις ίδια ροη σαν να μην είχες στομια, πρεπει να ανεβάσεις την πίεση, θες ενεργεια.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος enaon την 22 Ιαν 2024, 04:47, έχει επεξεργασθεί 3 φορές συνολικά.
Δεν θα παράγουν όλες την ίδια ενέργεια. Θα μειώνεται η ενέργεια λόγω τριβών μεταξύ νερού και αγωγούseismic έγραψε: 22 Ιαν 2024, 03:48Ας εξετάσουμε αυτό το άλλο σύστημα. Έχουμε ένα φράγμα στα 1000 μέτρα υψόμετρο και το ενώνουμε με μια σωλήνα η οποία κατεβαίνει στην πεδιάδα 1000 μέτρα ποιο κάτω και μετά συνεχίζει οριζόντια για άλλα 500 μέτρα. Αν σε αυτά τα 500 μέτρα βάλουμε 500 φτερωτές αυτές θα παράγουν όλες ενέργεια όταν η ροή του νερού είναι συνεχή?enaon έγραψε: 22 Ιαν 2024, 03:31δεν βοηθάει νομίζω να μπλέκουμε ροή ποταμού στο παράδειγμα, δεν είναι ίδιο πράγμα με ροή σε σωλήνα, το ποτάμι είναι σχεδιασμένο να χαλάει βράχους που και που, σε εκείνα τα σημεία υπάρχει διαφορα δυναμικου που μπορούμε να εκμεταλλευτούμε χωρις να επηρρεασουμε την ροή.
ποταμοῖς τοῖς αὐτοῖς ἐμβαίνομέν τε καὶ οὐκ ἐμβαίνομεν, εἶμέν τε καὶ οὐκ εἶμεν.
Όταν πάρει την στροφή η φτερωτή, το νερό θα περάσει και θα πάει στην επόμενη Η πίεση θα παραμένει η ίδια και σταθερή αφού ότι χάνει ο σωλήνας από κάτω συμπληρώνεται αυτόματα από το φράγμα επάνω. Ξέρουμε ότι η υψομετρική διαφορά του νερού μέσα στον σωλήνα σημαίνει πίεση που είναι μεγαλύτερη στο κάτω άκρο.enaon έγραψε: 22 Ιαν 2024, 04:01 το ερώτημα είναι ωραίο γενικά, από την αρχή που το είπες και έπεσε δούλεμα παραξενεύτηκα. Από την άλλη μετά από τόσες σελίδες και αφού σε ενδιαφέρει, θα έπρεπε νομίζω να είσαι πιο κοντά στην απαντηση μονος σου.
Αν ο σωλήνας είναι πάντα γεμάτος η πίεση παραμένει η ίδια Η ροή θα καθυστερήσει αρχικά μέχρι να βρει το πρώτο νερό από την κάτω μεριά της σωλήνας. Μόλις βγει το πρώτο νερό θα έχουν παράξει ενέργεια όλες οι φτερωτές και θα συνεχίσουν να το κάνουν.
Το ερώτημα είναι πόση ενέργεια θα πάρουμε από την πτώση του νερού πάνω σε μία φτερωτή και πόση με τις 500 φτερωτές εν σειρά μέσα σε αγωγό.
ξερω. τοσα που αν παιρναμε ενεργεια απο αυτα, καθε σπιτι θα εψηνε ενα ταψι πατατες ,μια φορα στα 4 χρονια.seismic έγραψε: 20 Ιαν 2024, 13:48Και εσύ αν ήξερες πόσα κυβικά νερό καταναλώνει η Ελλάδα δεν θα έλεγες κοτσάνες.Ασέβαστος έγραψε: 20 Ιαν 2024, 08:52ακριβως αποπανω λεει οτι για να ψησεις ενα ταψι πατατες θελεις 40 τοννους νερου.seismic έγραψε: 20 Ιαν 2024, 00:13 Εκτός αν γεμίσουμε όλο το δίκτυο νερού της πόλης με μικρούς υδροστροβίλους και κάθε φορά που ανοίγουμε την βρύση θα παράγουν ρεύμα.
αν ειχες τη δυνατοτητα να καταλαβεις τι σημαινει αυτο, δεν θα την εγραφες την κοτσανα.
To be old and wise, you must first be young and stupid.
https://www.talcmag.gr/apopseis/ante-gamisou/ αντε και γαμησου.
το ζητημα με τον σεισμικ, ειναι οτι δεν ψαχνει για απαντησεις. ψαχνει μονο για επιβεβαιωση οτι αυτο που λεει ειναι σωστο.enaon έγραψε: 22 Ιαν 2024, 04:01 το ερώτημα είναι ωραίο γενικά, από την αρχή που το είπες και έπεσε δούλεμα παραξενεύτηκα. Από την άλλη μετά από τόσες σελίδες και αφού σε ενδιαφέρει, θα έπρεπε νομίζω να είσαι πιο κοντά στην απαντηση μονος σου.
παρολο που δεν ειναι.
To be old and wise, you must first be young and stupid.
Δεν χρειάζομαι επιβεβαίωση Είμαι σίγουρος για ότι λέω. Μάθημα σου κάνω αλλά είσαι τούβλοΑσέβαστος έγραψε: 22 Ιαν 2024, 08:52το ζητημα με τον σεισμικ, ειναι οτι δεν ψαχνει για απαντησεις. ψαχνει μονο για επιβεβαιωση οτι αυτο που λεει ειναι σωστο.enaon έγραψε: 22 Ιαν 2024, 04:01 το ερώτημα είναι ωραίο γενικά, από την αρχή που το είπες και έπεσε δούλεμα παραξενεύτηκα. Από την άλλη μετά από τόσες σελίδες και αφού σε ενδιαφέρει, θα έπρεπε νομίζω να είσαι πιο κοντά στην απαντηση μονος σου.
παρολο που δεν ειναι.
-
- Παραπλήσια Θέματα
- Απαντήσεις
- Προβολές
- Τελευταία δημοσίευση