!!! DEVELOPMENT MODE !!!

Είμαι θετικός

Θέματα υγείας και ευεξίας, ιατρικά νέα και εξελίξεις.
Κανόνες Δ. Συζήτησης
Οι πληροφορίες, οι συμβουλές και γενικότερα το υλικό που δημοσιεύεται σε αυτή την ενότητα έχουν αποκλειστικά ενημερωτικό χαρακτήρα και εκφράζουν τις προσωπικές απόψεις των αρχικών συγγραφέων στα πλαίσια της δημόσιας συζήτησης. Σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν επιστημονική ιατρική πληροφόρηση. Το Phorum.com.gr δεν παρέχει ιατρικές συμβουλές, ούτε φέρει ευθύνη για το υλικό που δημοσιεύεται εδώ ή σε άλλη ενότητα της κοινότητας, ή μεταφέρεται ως πληροφορία με τη χρήση προσωπικών μηνυμάτων, e-mail και άλλων τρόπων. Δεν φέρουμε καμία απολύτως ευθύνη για οποιαδήποτε τυχόν σωματική / ψυχική βλάβη λόγω εσφαλμένης πληροφόρησης. Συστήνουμε πάντοτε να συμβουλεύεστε γιατρό για θέματα υγείας.

Η ανάγνωση ή/και η συμμετοχή σας στην παρούσα ενότητα συνεπάγεται ότι συμφωνείτε και αποδέχεστε ανεπιφύλακτα τους παραπάνω όρους.
Άβαταρ μέλους
ΓΑΛΗ

Re: Είμαι θετικός

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΓΑΛΗ »

Citroenakias έγραψε: 07 Ιαν 2024, 13:41
ST48410 έγραψε: 07 Ιαν 2024, 13:06
Citroenakias έγραψε: 07 Ιαν 2024, 13:02 Ο αγράμματος πατέρας μου έκλεισε ραντεβού για 4η δόση εμβολίου αλλά εγω που εχω τους κωδικούς του taxisnet του το ακύρωσα για να τον γλυτώσω :smt038
Ρώτα τον γιατρό του και μην παίρνεις τέτοιες πρωτοβουλίες. Αν όντως συνέβη κάτι τέτοιο. Με όσους αντάλλαξα ευχές έχουν κάποιον που να νοσεί και τελευταία ακούω όλο και πιο συχνά για βαριές πνευμονίες.
Ο γιατρός του είπε ότι η γρίπη είναι πιο επικίνδυνη και για αυτήν κάνει κανονικότατα τα εμβόλια
Οι πατάτες που έριξα στο βραστό έχουν μεγαλύτερο αϊκιού.
Η ελπίδα είναι παγίδα.
Άβαταρ μέλους
ΓΑΛΗ

Imperium έγραψε: 07 Ιαν 2024, 13:44 Τις μαλακές τύπου "όχι μωρέ, κολλάς, αλλά δεν είνα σοβαρό" τις άρχισαν (διεθνώς) περίπου δύο βδομάδες μετά την αρχή του πρώτου εμβολιασμού, όταν πρόσωπα όπως τηλεπαρουσιαστές και τιβιγιατροι (που προηγουμένως ορκίζονταν 100% αποτελεσματικότητα) άρχισαν να κολλάν, και ο κόσμος έπαθε πλάκα και ξύναν όλοι τα κεφάλια τους, και λέγαν μα πώς γκενεν αυτό.

Τότε το γύρισαν στο damamage limitation και σουξου-μουξου -- σιγά-σιγά το βράζουμε το βατραχάκι, είπαμε. Αν είχαν πει απ' την πρώτη στιγμή πόση αποτελεσματικότητα είχε το εμβόλιο, θα ζούσαμε άλλο σενάριο σήμερα.
Και πώς να ξέρουν πόση αποτελεσματικότητα έχει ένα εμβόλιο σε μία πρωτοεμφανιζόμενη ασθένεια/ιό/μετάλλαξη/οτιδήποτε; Θα το' βρισκαν στη μαγική γυάλα;

Με τη μούρλα που κυκλοφορεί στο κοινό, αν δεν έπαιζαν λοκντάουν και εμβολιασμοί, θα άρχιζε το άλλο δράμα.

"Υπάρχουν εμβόλια για τον κόβιντ αλλά δεν τα διαθέτουν δωρεάν γιατί τα κρατάνε για τους έχοντες και αφήνουν τον κοσμάκη έκθετο στην πανδημία κρατώντας ανοιχτές τις επιχειρήσεις για να μη στερήσουν τα κέρδη από τους εργοδότες και να μην τα χαλάσουν με τους τραγόπαπες. Διαδώστε."

...Ή όχι;
Η ελπίδα είναι παγίδα.
Άβαταρ μέλους
Feindflug

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Feindflug »

Otto Weininger έγραψε: 07 Ιαν 2024, 12:58 Επίσης πρέπει να καταλάβετε ότι υπάρχει και η "πολιτική διαχείριση" της πανδημίας.

Ειδικά όταν απευθύνεσαι σε τόσους αγράμματους και βλάκες.
Τύπε, είπες μια μεγάλη αλήθεια.

Αυτό είναι κάτι που δεν μπορούν να χωνέψουν πολλοί, για διάφορους λόγους. Από φανατικούς της αλήθειας και πραγματικούς επιστήμονες, μέχρι αεριτζήδες λαοπλάνους και αναζητητές μαντριών για να ανήκουν.

Για μένα, δεν δικαιολογεί τα πάντα στον βωμό μιας real politik, αλλά αρκεί για να κρατάω το στόμα μου κλειστό τις περισσότερες φορές και να προσπαθώ να έχω ρευστή και ανοιχτή άποψη για ένα τόσο πολυσύνθετο θέμα, που οι γνώσεις μου δεν μου επιτρέπουν να το πολυπλησιάζω, τουλάχιστον επιστημονικά.
Dein Herz, meine Gier
Ab jetzt gehörst du nur mir
Άβαταρ μέλους
Otto Weininger

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Otto Weininger »

Bazoomba έγραψε: 07 Ιαν 2024, 13:20 Και παιδια να θυμαστε, υπαρχει και η πολιτικη διαχειριση της πανδημιας.

Το εντοπισε ο τσακαλος 4 χρονια μετα.
Έχεις ιδέα τι είναι αυτό ή απλά σου φάνηκε ώραια λέξη;

Let them make the first mistake. We make the last move.

Imperium

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Imperium »

ΓΑΛΗ έγραψε: 07 Ιαν 2024, 13:53
Imperium έγραψε: 07 Ιαν 2024, 13:44 Τις μαλακές τύπου "όχι μωρέ, κολλάς, αλλά δεν είνα σοβαρό" τις άρχισαν (διεθνώς) περίπου δύο βδομάδες μετά την αρχή του πρώτου εμβολιασμού, όταν πρόσωπα όπως τηλεπαρουσιαστές και τιβιγιατροι (που προηγουμένως ορκίζονταν 100% αποτελεσματικότητα) άρχισαν να κολλάν, και ο κόσμος έπαθε πλάκα και ξύναν όλοι τα κεφάλια τους, και λέγαν μα πώς γκενεν αυτό.

Τότε το γύρισαν στο damamage limitation και σουξου-μουξου -- σιγά-σιγά το βράζουμε το βατραχάκι, είπαμε. Αν είχαν πει απ' την πρώτη στιγμή πόση αποτελεσματικότητα είχε το εμβόλιο, θα ζούσαμε άλλο σενάριο σήμερα.
Και πώς να ξέρουν πόση αποτελεσματικότητα έχει ένα εμβόλιο σε μία πρωτοεμφανιζόμενη ασθένεια/ιό/μετάλλαξη/οτιδήποτε; Θα το' βρισκαν στη μαγική γυάλα;

Με τη μούρλα που κυκλοφορεί στο κοινό, αν δεν έπαιζαν λοκντάουν και εμβολιασμοί, θα άρχιζε το άλλο δράμα.

"Υπάρχουν εμβόλια για τον κόβιντ αλλά δεν τα διαθέτουν δωρεάν γιατί τα κρατάνε για τους έχοντες και αφήνουν τον κοσμάκη έκθετο στην πανδημία κρατώντας ανοιχτές τις επιχειρήσεις για να μη στερήσουν τα κέρδη από τους εργοδότες και να μην τα χαλάσουν με τους τραγόπαπες. Διαδώστε."

...Ή όχι;
Βεβαιότητα όχι.
Ποιος είπε να μην τα διέθεταν δωρεάν;

Μήπως μπερδεύεις το δωρεάν με το εξαναγκαστικά;
Άβαταρ μέλους
ST48410

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ST48410 »

ΓΑΛΗ έγραψε: 07 Ιαν 2024, 13:53 Και πώς να ξέρουν πόση αποτελεσματικότητα έχει ένα εμβόλιο σε μία πρωτοεμφανιζόμενη ασθένεια/ιό/μετάλλαξη/οτιδήποτε; Θα το' βρισκαν στη μαγική γυάλα;
Υποτίθεται ότι πέρασαν ένα διάστημα εκτεταμένων ελέγχων και δοκιμών τους οποίους συμπίεσαν χρονικά αλλά μας διαβεβαίωναν ότι ήταν επαρκείς. Ήταν Δεκέμβριος νομίζω όταν δημοσιοποιήθηκαν στοιχεία και έδινε η μία εταιρεία ποσοστό 96,κάτι % και έβγαινε η άλλη την επόμενη μέρα και έδινε ένα δεκαδικό παραπάνω. Και μόνα αυτό αρκούσε για να είναι κάποιος δύσπιστος για το αν πρόκειται για σωστά ελεγμένο προϊόν ή αν γίνονται κινήσεις marketing. Κανείς δεν είπε τότε στο κοινό ότι αυτά αφορούν την τρέχουσα παραλλαγή και θα διαφοροποιηθούν αρκετά προς τα κάτω στην πράξη.

Τους εμβολιασμούς και τις σχετικές συστάσεις τις στήριξα, αλλά να είμαστε δίκαιοι. Έχει και η άλλη μεριά λογικές ενστάσεις.
ΓΑΛΗ έγραψε: 07 Ιαν 2024, 13:53 Με τη μούρλα που κυκλοφορεί στο κοινό, αν δεν έπαιζαν λοκντάουν και εμβολιασμοί, θα άρχιζε το άλλο δράμα.

...Ή όχι;
Σε αυτό έχεις δίκιο.
Άβαταρ μέλους
GoBack

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από GoBack »

Otto Weininger έγραψε: 07 Ιαν 2024, 12:03
Και οι τρεις φορές που κόλλησα (ειδικά οι 2 τελευταίες) είναι τρανή απόδειξη ότι όσοι αδιαφορούν κολλανε τους άλλους.
:lol:
Philip Mortimer έγραψε: 14 Μαρ 2023, 22:40 Όσον αφορά το 2019 προσωπικά ψήφισα τον Μητσοτάκη γιατί πίστεψα στο όραμα μη πολιτικά χρωματισμένου εκσυγχρονισμού που παρουσίασε.
Imperium

GoBack έγραψε: 07 Ιαν 2024, 14:18
Otto Weininger έγραψε: 07 Ιαν 2024, 12:03
Και οι τρεις φορές που κόλλησα (ειδικά οι 2 τελευταίες) είναι τρανή απόδειξη ότι όσοι αδιαφορούν κολλανε τους άλλους.
:lol:
Επίσης ότι όσοι νοιάζονται για την υγεία τους, πηγαίνοντας στο φαρμακείο του Οττο, εντάσσονται στις τάξεις αυτών που "αδιαφορούν".

Μήπως αποτελεί κίνδυνο για την δημόσια υγεία το εν λόγω κατάστημα; :)
Citroenakias
Phorum.gr user: Citroenakias

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Citroenakias »

Εγώ σε όποιο κωλοφαρμακειο πήγα τελευταία οι υπάλληλοι ήταν χωρίς μάσκες.
21 Μαρ 2020, 18:31
Albrecht έγραψε: 21 Μαρ 2020, 18:31 Πιστεύω σε ενα μηνα θα είμαστε κομπλέ. Θα μιλάμε για Κορωνοιο και θα χαζογελαμε.
Άβαταρ μέλους
vagabondo

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από vagabondo »

Μπολιαστείτε για να φτιάξετε "ντουβάρι ανοσίας", ντουβάρια!
Occasio facit furem
Εγώ δεν είμαι χριστιανός, για να μην πω πως είμαι και άθεος!
Ο κόσμον ασοί γραμματισμέντς θα διαβαίν.
Imperium

Citroenakias έγραψε: 07 Ιαν 2024, 14:37 Εγώ σε όποιο κωλοφαρμακειο πήγα τελευταία οι υπάλληλοι ήταν χωρίς μάσκες.
Να μου πεις πού είναι, εγώ δεν μπαίνω σε φαρμακεία οπου έχουν τέτοιες εστίες μόλυνσης πάνω στη μουσούδα τους. :D
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Imperium την 07 Ιαν 2024, 19:51, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Άβαταρ μέλους
student

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από student »

hellegennes έγραψε: 07 Ιαν 2024, 13:25
Citroenakias έγραψε: 07 Ιαν 2024, 13:21 Στην αρχή λέγαν κάνετε το εμβόλιο και δεν θα κολλήσετε. Μετά ότι θα κολλήσετε αλλα δεν θα νοσησετε. Μετά ότι θα νοσησετε αλλά όχι βαριά. Μετά ότι θα νοσησετε βαριά αλλά δεν θα πεθάνετε. Το τι συνέβη στην πραγματικότητα το ξέρουμε, γέμισαν τα νεκροταφεία με εμβολιασμενους
Όντως, αυτή είναι η σειρά.

Άλλωστε όσοι λένε τώρα ότι από την αρχή οι ειδικοί έλεγαν πως το εμβόλιο είναι αποδοτικό μόνο για το πρώτο στέλεχος και μετά απλά μειώνει την πιθανότητα νόσησης και μετάδοσης, μάλλον έχουν ξεχάσει τα πιστοποιητικά εμβολιασμού που απαιτούνταν για να ταξιδέψεις, να καθίσεις σε μαγαζί, κτλ, κτλ, κτλ.

Η βάση της λογικής τους ήταν ότι ο εμβολιασμένος δεν μεταδίδει και δεν κολλάει, ίσον δεν κινδυνεύει ο ίδιος και δεν διακινδυνεύει τους γύρω του.
Να προσθέσω δε το ότι είχε βαφτιστεί εμβόλιο για την ελευθερία γιατί μόλις το έκανες ήσουν ελεύθερος να ξαναζήσεις τη ζωή μιας και δεν κολλάς. Ταξιδεύεις, βγαίνεις για φαι, αγκαλιάζεις ξανά τους αγαπημένους σου...

Όταν η διευθύντρια του CDC, του οργανισμού που ήταν ο απόλυτος αρχηγός για όλη τη διαχείριση παγκοσμίως (όλοι οι δικοί μας επιστήμονες στην ΤΒ μας αναμετέδιδαν περήφανα τις οδηγίες του cdc σαν τεκμήριο για τις εντολές τους) δήλωνε that vaccinated people can’t carry COVID-19 το Απρίλιο του 21, ήταν ακόμα αυτό το επίσημο αφήγημα της καμπάνιας από την αρχή της εμφάνισης του εμβολίου...κάπου εκεί κοντά άρχισε να σκάει η φούσκα με κρούσματα εμβολιασμένων να νοσούν. Λίγο μετά άρχισε η αλλαγή στο αφήγημα. Το βίντεο έχει κατέβει από YT νομίζω, αλλά παίζει στο σάιτ της ΝΥPost

https://nypost.com/2021/04/02/cdc-walks ... rry-covid/

Άμεσα κάπου εκεί το αφήγημα αρχίζει να αλλάζει σε "ίσως κάποιοι λίγοι να κολλήσουν αλλά και να κόλλας δε μεταδίδεις", που ήταν το επόμενο μεγάλο παραμύθι μέχρι να ξαναχτυπήσει η πραγματικότητα.

“It’s possible that some people who are fully vaccinated could get COVID-19,” a CDC spokesperson told the New York Times. “The evidence isn’t clear whether they can spread the virus to others. We are continuing to evaluate the evidence.”

Το ότι ο πλανητάρχης δήλωνε στην τηλεόραση με στόμφο ότι δεν κολλάς κόβιντ αν είσαι εμβολιασμένος, σε δηλώσεις του για τη Δελτα παραλλαγή, δεν επιβεβαιώνει επίσης την ανάμνηση κάποιων πολλών (σχεδόν όλων των εμβολιασμένων) ότι εξ αρχής είχαν ενημερωθεί πως κολλάς αλλά ελαφρά, όταν πήγαν να το κάνουν.

Εδώ ο πλανητάρχης στις δηλώσεις του που μετά βγήκαν διάφοροι να δείξουν ότι δεν εννοούσε ακριβώς αυτό. Και πάλι όμως είναι προφανές ότι και μέχρι το καλοκαίρι του 21 πολλοί ακόμα πίστευαν ότι δεν κολλάς όπως τους είχαν υποσχεθεί εξ αρχής και το αφήγημα ήταν ακόμα ζωντανό. Το βίντεο είχε ξανάρθει στο προσκήνιο όταν κόλλησε ο παππούς ένα χρόνο μετά.

https://www.newsweek.com/joe-biden-2021 ... es-1726900

Video of President Joe Biden assuring Americans exactly one year ago that they would not get COVID-19 if they are vaccinated resurfaced Thursday after the commander in chief tested positive for the novel coronavirus.
Άβαταρ μέλους
student

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από student »

Σαν κερασάκι ας δούμε τί μας δήλωνε ο πλανητάρχης εκεί γύρω πάλι στα μέσα του του 21 που αρχίζει ν αλλάζει το παραμύθι από το δεν κολλάς, μιας και αυτό δεν έχει κατέβει απ το YT. Αν είστε πλήρως εμβολιασμένοι δεν χρειάζεται να φοράτε μάσκες. Κάντε όλοι τη δεύτερη δόση για να τελειώνουμε.

Είναι κοντή η μνήμη του ανθρώπου, αυτό είναι δεδομένο. Δεδομένο επίσης είναι ότι ο άνθρωπος ξεχνάει ακόμα πιο εύκολα αν η ανάμνηση συνδέεται άμεσα με δική του μαλακία. Πολύ πιο εύκολα δηλαδή φτιάχνει κάποιος μια ανάμνηση ότι από την αρχή του είπαν πως θα κάνει τρεις δόσεις από ένα εμβόλιο για να κολλήσει αλλά να το περάσει ελαφρά. Το να θυμηθεί όλα τα κατάφωρα ψέμματα που του είπαν για να τον πείσουν, τον κάνει να νιώσει τεράστιος μαλάκας που τον δούλεψαν ψιλό γαζί... οι ίδιοι άνθρωποι που σήμερα ορίζουν τη ζωή του.

Η σειρά των πραγματικών γεγονότων παραμένει ακριβώς όπως γράφτηκε παραπάνω.
Citroenakias έγραψε: 07 Ιαν 2024, 13:21 Στην αρχή λέγαν κάνετε το εμβόλιο και δεν θα κολλήσετε. Μετά ότι θα κολλήσετε αλλα δεν θα νοσησετε. Μετά ότι θα νοσησετε αλλά όχι βαριά. Μετά ότι θα νοσησετε βαριά αλλά δεν θα πεθάνετε. Το τι συνέβη στην πραγματικότητα το ξέρουμε, γέμισαν τα νεκροταφεία με εμβολιασμενους
Αντίστοιχα ήταν και η σειρά με τις δόσεις. Πρώτα με μία δόση είχες καθαρίσει. Σύντομα προέκυψε δεύτερη για πλήρη ανοσία. Μετά τρίτη για διατήρηση.

Τραγικό όλο αυτό που ζήσαμε αλλά δυστυχώς τα τεράστια μαθήματα που προέκυψαν όχι μόνο δεν έπιασαν τόπο, αλλά για τους περισσότερους διαγράφηκαν τελικώς σαν να μην έγιναν ποτέ. Όπως τα περισσότερα θύματα κακοποίησης απωθούν τα επίπονα βιώματα και τα θυμούνται αλλιώς για να την παλέψουν. Το αντίθετο βλέπεις έχει βαριές συνέπειες.
Άβαταρ μέλους
ΓΑΛΗ

Imperium έγραψε: 07 Ιαν 2024, 14:04
ΓΑΛΗ έγραψε: 07 Ιαν 2024, 13:53

...Ή όχι;
Βεβαιότητα όχι.
Ποιος είπε να μην τα διέθεταν δωρεάν;

Μήπως μπερδεύεις το δωρεάν με το εξαναγκαστικά;
Όχι, δεν μπερδεύω κάτι. Ο εξαναγκασμός από πού προέκυψε; Τί ακριβώς έπαθαν όσοι πχορουμίτες δεν εμβολιάστηκαν; Έτσι, ως στατιστικό παράδειγμα.
Η ελπίδα είναι παγίδα.
Άβαταρ μέλους
ΓΑΛΗ

student έγραψε: 07 Ιαν 2024, 15:14 Σαν κερασάκι ας δούμε τί μας δήλωνε ο πλανητάρχης εκεί γύρω πάλι στα μέσα του του 21 που αρχίζει ν αλλάζει το παραμύθι από το δεν κολλάς, μιας και αυτό δεν έχει κατέβει απ το YT. Αν είστε πλήρως εμβολιασμένοι δεν χρειάζεται να φοράτε μάσκες. Κάντε όλοι τη δεύτερη δόση για να τελειώνουμε.

Είναι κοντή η μνήμη του ανθρώπου, αυτό είναι δεδομένο. Δεδομένο επίσης είναι ότι ο άνθρωπος ξεχνάει ακόμα πιο εύκολα αν η ανάμνηση συνδέεται άμεσα με δική του μαλακία. Πολύ πιο εύκολα δηλαδή φτιάχνει κάποιος μια ανάμνηση ότι από την αρχή του είπαν πως θα κάνει τρεις δόσεις από ένα εμβόλιο για να κολλήσει αλλά να το περάσει ελαφρά. Το να θυμηθεί όλα τα κατάφωρα ψέμματα που του είπαν για να τον πείσουν, τον κάνει να νιώσει τεράστιος μαλάκας που τον δούλεψαν ψιλό γαζί... οι ίδιοι άνθρωποι που σήμερα ορίζουν τη ζωή του.

Η σειρά των πραγματικών γεγονότων παραμένει ακριβώς όπως γράφτηκε παραπάνω.
Αντίστοιχα ήταν και η σειρά με τις δόσεις. Πρώτα με μία δόση είχες καθαρίσει. Σύντομα προέκυψε δεύτερη για πλήρη ανοσία. Μετά τρίτη για διατήρηση.

Τραγικό όλο αυτό που ζήσαμε αλλά δυστυχώς τα τεράστια μαθήματα που προέκυψαν όχι μόνο δεν έπιασαν τόπο, αλλά για τους περισσότερους διαγράφηκαν τελικώς σαν να μην έγιναν ποτέ. Όπως τα περισσότερα θύματα κακοποίησης απωθούν τα επίπονα βιώματα και τα θυμούνται αλλιώς για να την παλέψουν. Το αντίθετο βλέπεις έχει βαριές συνέπειες.
Και από πού προκύπτει ότι όσοι ενημερώνονται από τα μμε και τις δηλώσεις του κάθε πολιτικού, ανεξαρτήτως της δυναμικής του, πείθονται με όσα τους λένε; Δική τους κρίση δεν έχουν;

Ή ζούμε σε μια χώρα που ο πολιτικός λόγος τυγχάνει τεράστιας εκτίμησης; Θα δουλευόμαστε και μεταξύ μας τώρα; :lol:
Η ελπίδα είναι παγίδα.
Απάντηση
  • Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Ιατρική και θέματα Υγείας”