Θέματα υγείας και ευεξίας, ιατρικά νέα και εξελίξεις.
Κανόνες Δ. Συζήτησης
Οι πληροφορίες, οι συμβουλές και γενικότερα το υλικό που δημοσιεύεται σε αυτή την ενότητα έχουν αποκλειστικά ενημερωτικό χαρακτήρα και εκφράζουν τις προσωπικές απόψεις των αρχικών συγγραφέων στα πλαίσια της δημόσιας συζήτησης. Σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν επιστημονική ιατρική πληροφόρηση. Το Phorum.com.gr δεν παρέχει ιατρικές συμβουλές, ούτε φέρει ευθύνη για το υλικό που δημοσιεύεται εδώ ή σε άλλη ενότητα της κοινότητας, ή μεταφέρεται ως πληροφορία με τη χρήση προσωπικών μηνυμάτων, e-mail και άλλων τρόπων. Δεν φέρουμε καμία απολύτως ευθύνη για οποιαδήποτε τυχόν σωματική / ψυχική βλάβη λόγω εσφαλμένης πληροφόρησης.Συστήνουμε πάντοτε να συμβουλεύεστε γιατρό για θέματα υγείας.
Η ανάγνωση ή/και η συμμετοχή σας στην παρούσα ενότητα συνεπάγεται ότι συμφωνείτε και αποδέχεστε ανεπιφύλακτα τους παραπάνω όρους.
Το άρθρο είναι 8/5/2021 που ήταν στο αρχικό στάδιο ο εμβολιασμός και τα εμβολια αφορούσαν το αρχικό στέλεχος του ιού. Και πάλι σου λενε μειώνει τις πιθανότητες κατά 50%. Όχι ότι τις εξαλείφει. Και μετά βγήκαν 50 διαφορετικά στελέχη του ιού. Και σου έλεγαν, μειώνει τις πιθανότητες βαριάς νοσησης και θανάτου. Και το είδαμε να συμβαίνει.
Και ακόμα ασχολείστε για το αν έπρεπε να γίνει ο εμβολιασμός;
Βρε φυσικά και θα σου πούν μείωση 50% της μετάδοσης. Αφού ξέρανε οτι δε τη μειώνει ΚΑΘΟΛΟΥ, τί να λέγανε? Το 50% το έβαλαν για να μη τους κράξουν απ' τη πρώτη βδομάδα και να μπορούν να λένε "ε, είσαστε στο άλλο 50".Ούτε 50, ούτε 5, ούτε 0.5 δε μειώνει τη μετάδοση, ΤΙΠΟΤΑ δε κάνει.
Όσο για το αρχικό στέλεχος, τί μας λέγανε τότε οτι βγάλανε επικαιροποιημένα για τη παραλλαγή όμικρον μετά? Υποτίθεται οτι πλέον όσοι μπολιάζονται, μπολιάζονται με τα επικαιροποιημένα.
Βρε συ κάνεις πως δεν καταλαβαίνεις τι σου γράφω; το εμβόλιο ήταν για το αρχικό στέλεχος. Για το οποίο είχε ήδη βγεί μετάλλαξη μόλις κυκλοφόρησαν τα εμβολια. Και από τη στιγμή που έχεις μεταλλάξεις τι ακριβώς προστασία από μετάδοση περιμένεις; και δεν έλεγαν για προστασία από μετάδοση. Για βαριά νοσηση και θάνατο έλεγαν. Εξου και αν θυμάσαι η υποχρεωτική χρήση μάσκας.
Fata_Morgana έγραψε: 07 Ιαν 2024, 12:58
Υποθέτω αν μέναμε στο αρχικό στέλεχος όντως να υπήρχε κάποια προστασία και στη μετάδοση.
Προσωπικά έχω κάνει όλα τα εμβόλια, και το φετινό, και όπως ξέρουν όσοι γράφουν εδώ, δεν ήμουν με τους αντιεμβολιαστές. Ωστόσο έγινε μια προσπάθεια στην αρχή να εμβολιάσουν όσους περισσότερους μπορούσαν και επειδή είδαν ότι δεν μπορούν να πάνε στοχευμένα σε αυτούς που το είχαν περισσότερο ανάγκη ενώ την ίδια ώρα κατέρρεαν τα νοσοκομεία, είπαν και ψέματα και υπερβολές.
Οπότε υπάρχει δικαιολογημένη δυσπιστία στην άλλη πλευρά.
Δυσπιστία υπήρχε ούτως ή άλλως από πολλούς και από εμάς που στηρίζουμε τον εμβολιασμό.
Αλλά εδώ δε μιλάς για δυσπιστία, μιλάμε για αλλοίωση της πραγματικότητας. Εγώ όταν έκανα το εμβόλιο θυμάμαι ότι και παίρνουν φόραγαμε μάσκες, αποστασεις ,προστασία κτλ. Αυτές ήταν οι οδηγίες.
Fata_Morgana έγραψε: 07 Ιαν 2024, 12:42
Δε θυμάμαι να έλεγαν ότι δε θα κολλάς ή ότι δε θα μεταδίδεις. Έλεγαν ότι μειώνει τις πιθανότητες θανάτων και βαριάς νοσησης. Και αυτό ακριβώς συνέβη.
Αυτό ήταν κάτι που το παραδέχθηκαν όλοι αρκετούς μήνες μετά. Στον πρώτο εμβολιασμό άφηναν να εννοηθεί ότι ότι παρέχεται προστασία και από την μετάδοση. Ιδίως οι πολιτικοί.
Παράθεσα την διευθύντρια του CDC που το έλεγε ξεκάθαρα και αυτό φυσικά αφού είχε ήδη σχεδόν εξαφανιστεί το αρχικό στέλεχος.
Ο Ότο για μια ακόμη φορά παίζει παιχνιδάκια. Αυτή η δικαιολογία για το αρχικό στέλεχος επαναλαμβάνω ότι εμφανίστηκε το 2022. Μέχρι τότε δεν είχε βγει από κανένα στόμα.
Η διευθύντρια του CDC δεν είναι η πρώτη που μου έρχεται στο μυαλό. Για την ακρίβεια, δεν την θυμάμαι καθόλου. Θυμάμαι όμως πολιτικούς που έβγαιναν και έλεγαν ότι κάνουμε το εμβόλιο και ξενοιάζουμε. Αυτά στην αρχή.
Κατανοώ ότι όταν κάποιος έχει την ευθύνη ενός συστήματος που καταρρέει και πιέζεται από αυξημένο αριθμό θανάτων, μπαίνει στον πειρασμό να πει και ψέματα. προκειμένου να πετύχει αυτό που θεωρεί καλό για το κοινωνικό σύνολο. Για πολιτικούς μιλάω, οπότε δεν έχω ιδιαίτερες απαιτήσεις ειλικρίνειας έτσι κι αλλιώς. Ωστόσο αυτά τα ψέματα πληρώνονται.
Citroenakias έγραψε: 07 Ιαν 2024, 13:02
Ο αγράμματος πατέρας μου έκλεισε ραντεβού για 4η δόση εμβολίου αλλά εγω που εχω τους κωδικούς του taxisnet του το ακύρωσα για να τον γλυτώσω
Ρώτα τον γιατρό του και μην παίρνεις τέτοιες πρωτοβουλίες. Αν όντως συνέβη κάτι τέτοιο. Με όσους αντάλλαξα ευχές έχουν κάποιον που να νοσεί και τελευταία ακούω όλο και πιο συχνά για βαριές πνευμονίες.
Fata_Morgana έγραψε: 07 Ιαν 2024, 13:09
Βρε συ κάνεις πως δεν καταλαβαίνεις τι σου γράφω; το εμβόλιο ήταν για το αρχικό στέλεχος. Για το οποίο είχε ήδη βγεί μετάλλαξη μόλις κυκλοφόρησαν τα εμβολια. Και από τη στιγμή που έχεις μεταλλάξεις τι ακριβώς προστασία από μετάδοση περιμένεις; και δεν έλεγαν για προστασία από μετάδοση. Για βαριά νοσηση και θάνατο έλεγαν. Εξου και αν θυμάσαι η υποχρεωτική χρήση μάσκας.
Ψευδές και ήδη σου απάντησα και παράθεσα και την τότε διευθύντρια του CDC να λέει ότι δεν κολλάς και δεν μεταδίδεις.
Η άποψη ότι το εμβόλιο ήταν αποτελεσματικό για το πρώτο στέλεχος δεν διατυπώθηκε πριν το 2022 και αν ίσχυε δεν υπήρχε λόγος να μην βγάλουν επικαιροποιημένο εμβόλιο για την Άλφα, την Δέλτα και την Όμικρον, αμέσως.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
θα με ξυπνήσουν μια Δευτέρα παρουσία κατά την θρησκεία.
Μα δεν ξέρω αν και τότε να σηκωθώ θελήσω.
Citroenakias έγραψε: 07 Ιαν 2024, 13:08
Ήδη εχει περάσει κορωνοιο και αρκετά ελαφριά μάλιστα. Δεν υπάρχει λόγος να ρισκάρει με τα επικίνδυνα εμβολια
Πιθανόν. Αλλά ρώτα τον γιατρό του και ας συστήσει εκείνος που γνωρίζει καλύτερα την εικόνα της υγείας του. Έχασα συγγενείς, έμειναν παιδιά ορφανά και δεν μου κάθεται καλά η επιπολαιότητα σε αυτό το θέμα.
ST48410 έγραψε: 07 Ιαν 2024, 13:10
Η διευθύντρια του CDC δεν είναι η πρώτη που μου έρχεται στο μυαλό. Για την ακρίβεια, δεν την θυμάμαι καθόλου. Θυμάμαι όμως πολιτικούς που έβγαιναν και έλεγαν ότι κάνουμε το εμβόλιο και ξενοιάζουμε. Αυτά στην αρχή.
Αυτές οι δηλώσεις δεν έπαιξαν στην Ελλάδα, αλλά αυτήν την στιγμή είναι πιο εύκολο να βρω τις δηλώσεις του CDC. Στην Ελλάδα το παραμύθι κράτησε πολύ περισσότερο αλλά τράβα να βρεις από 5000 εμφανίσεις του μαλακισμένου Βασιλακόπουλου σε ποια σημεία πολύωρων εμφανίσεων το λέει.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Fata_Morgana έγραψε: 07 Ιαν 2024, 13:09
Δυσπιστία υπήρχε ούτως ή άλλως από πολλούς και από εμάς που στηρίζουμε τον εμβολιασμό.
Αλλά εδώ δε μιλάς για δυσπιστία, μιλάμε για αλλοίωση της πραγματικότητας. Εγώ όταν έκανα το εμβόλιο θυμάμαι ότι και παίρνουν φόραγαμε μάσκες, αποστασεις ,προστασία κτλ. Αυτές ήταν οι οδηγίες.
Δεν θυμάμαι τα πάντα με λεπτομέρειες, αλλά έχω κι εγώ την εντύπωση ότι η διευκρίνιση του ότι "εμβολιάζεστε για να μην νοσήσετε σοβαρά, όχι για να μην κολλήσετε'', είναι κάτι που δόθηκε αρκετά αργότερα και εφόσον το είχαμε δει όλοι στην πράξη. Όφειλαν να το έχουν πει από την αρχή και δεν το έκαναν.
ST48410 έγραψε: 07 Ιαν 2024, 13:10
Αυτές οι δηλώσεις δεν έπαιξαν στην Ελλάδα, αλλά αυτήν την στιγμή είναι πιο εύκολο να βρω τις δηλώσεις του CDC. Στην Ελλάδα το παραμύθι κράτησε πολύ περισσότερο αλλά τράβα να βρεις από 5000 εμφανίσεις του μαλακισμένου Βασιλακόπουλου σε ποια σημεία πολύωρων εμφανίσεων το λέει.
Νομίζω ότι και ο Άδωνις εκ των υστέρων είχε ερωτηθεί σχετικά και το είχε παραδεχθεί αλλά βαριέμαι να ψάχνω.
Στην ουσία του θέματος. Οι γιατροί που γνωρίζω και αναφορικά με τον ηλικιωμένο που έχω σπίτι, εξακολουθούν να συστήνουν εμβολιασμό.
Στην αρχή λέγαν κάνετε το εμβόλιο και δεν θα κολλήσετε. Μετά ότι θα κολλήσετε αλλα δεν θα νοσησετε. Μετά ότι θα νοσησετε αλλά όχι βαριά. Μετά ότι θα νοσησετε βαριά αλλά δεν θα πεθάνετε. Το τι συνέβη στην πραγματικότητα το ξέρουμε, γέμισαν τα νεκροταφεία με εμβολιασμενους
21 Μαρ 2020, 18:31
Albrecht έγραψε: 21 Μαρ 2020, 18:31
Πιστεύω σε ενα μηνα θα είμαστε κομπλέ. Θα μιλάμε για Κορωνοιο και θα χαζογελαμε.
Citroenakias έγραψε: 07 Ιαν 2024, 13:21
Στην αρχή λέγαν κάνετε το εμβόλιο και δεν θα κολλήσετε. Μετά ότι θα κολλήσετε αλλα δεν θα νοσησετε. Μετά ότι θα νοσησετε αλλά όχι βαριά. Μετά ότι θα νοσησετε βαριά αλλά δεν θα πεθάνετε. Το τι συνέβη στην πραγματικότητα το ξέρουμε, γέμισαν τα νεκροταφεία με εμβολιασμενους
Όντως, αυτή είναι η σειρά.
Άλλωστε όσοι λένε τώρα ότι από την αρχή οι ειδικοί έλεγαν πως το εμβόλιο είναι αποδοτικό μόνο για το πρώτο στέλεχος και μετά απλά μειώνει την πιθανότητα νόσησης και μετάδοσης, μάλλον έχουν ξεχάσει τα πιστοποιητικά εμβολιασμού που απαιτούνταν για να ταξιδέψεις, να καθίσεις σε μαγαζί, κτλ, κτλ, κτλ.
Η βάση της λογικής τους ήταν ότι ο εμβολιασμένος δεν μεταδίδει και δεν κολλάει, ίσον δεν κινδυνεύει ο ίδιος και δεν διακινδυνεύει τους γύρω του.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Ο αγράμματος πατέρας μου έκλεισε ραντεβού για 4η δόση εμβολίου αλλά εγω που εχω τους κωδικούς του taxisnet του το ακύρωσα για να τον γλυτώσω
Ρώτα τον γιατρό του και μην παίρνεις τέτοιες πρωτοβουλίες. Αν όντως συνέβη κάτι τέτοιο. Με όσους αντάλλαξα ευχές έχουν κάποιον που να νοσεί και τελευταία ακούω όλο και πιο συχνά για βαριές πνευμονίες.
Ήδη εχει περάσει κορωνοιο και αρκετά ελαφριά μάλιστα. Δεν υπάρχει λόγος να ρισκάρει με τα επικίνδυνα εμβολια
Εκτός κι αν είσαι κηδεμόνας του δεν είναι του χεριού σου αυτή η απόφαση. Πολύ κακώς έκανες, αν δεν τρολλάρεις. Παίζει και να πέρασες στην εγκληματικότητα.
Imperium έγραψε: 07 Ιαν 2024, 12:23
Ο Καζαμίας;
Ρε κορίτσι για το Δαφνί είσαι;
Ο Τσιοδρας
Ο Μπουρλας
Ο Φαουτσι
Ο κύριος Φρήντομ Ντέη
Ο Μπαιντεν
Ο Κούλης
Ο Οττο
Και καμια 30ρθια άλλοι χεσμενοι εδώ μέσα δεν χρειάζεται να πούμε ονόματα.
Αν αυτό που έγραψες το είχες γράψει πριν δύο χρόνια, θα σε είχαν ΛΥΝΤΣΑΡΕΙ.
Τώρα το ρίξαμε στο Καλαματιανό.
Χαζό αγόρι μου; έλεγε κανείς ότι δεν κολλάς/μεταδίδεις με το εμβόλιο; σύνελθε.
akirav πως τον ελεγαν αυτον τον κοινωνιολογο που ποσταρες περυσι;
Ο γιατρός του είπε ότι η γρίπη είναι πιο επικίνδυνη και για αυτήν κάνει κανονικότατα τα εμβόλια
21 Μαρ 2020, 18:31
Albrecht έγραψε: 21 Μαρ 2020, 18:31
Πιστεύω σε ενα μηνα θα είμαστε κομπλέ. Θα μιλάμε για Κορωνοιο και θα χαζογελαμε.
Τις μαλακές τύπου "όχι μωρέ, κολλάς, αλλά δεν είνα σοβαρό" τις άρχισαν (διεθνώς) περίπου δύο βδομάδες μετά την αρχή του πρώτου εμβολιασμού, όταν πρόσωπα όπως τηλεπαρουσιαστές και τιβιγιατροι (που προηγουμένως ορκίζονταν 100% αποτελεσματικότητα) άρχισαν να κολλάν, και ο κόσμος έπαθε πλάκα και ξύναν όλοι τα κεφάλια τους, και λέγαν μα πώς γκενεν αυτό.
Τότε το γύρισαν στο damamage limitation και σουξου-μουξου -- σιγά-σιγά το βράζουμε το βατραχάκι, είπαμε. Αν είχαν πει απ' την πρώτη στιγμή πόση αποτελεσματικότητα είχε το εμβόλιο, θα ζούσαμε άλλο σενάριο σήμερα.