!!! DEVELOPMENT MODE !!!

Είμαι θετικός

Θέματα υγείας και ευεξίας, ιατρικά νέα και εξελίξεις.
Κανόνες Δ. Συζήτησης
Οι πληροφορίες, οι συμβουλές και γενικότερα το υλικό που δημοσιεύεται σε αυτή την ενότητα έχουν αποκλειστικά ενημερωτικό χαρακτήρα και εκφράζουν τις προσωπικές απόψεις των αρχικών συγγραφέων στα πλαίσια της δημόσιας συζήτησης. Σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν επιστημονική ιατρική πληροφόρηση. Το Phorum.com.gr δεν παρέχει ιατρικές συμβουλές, ούτε φέρει ευθύνη για το υλικό που δημοσιεύεται εδώ ή σε άλλη ενότητα της κοινότητας, ή μεταφέρεται ως πληροφορία με τη χρήση προσωπικών μηνυμάτων, e-mail και άλλων τρόπων. Δεν φέρουμε καμία απολύτως ευθύνη για οποιαδήποτε τυχόν σωματική / ψυχική βλάβη λόγω εσφαλμένης πληροφόρησης. Συστήνουμε πάντοτε να συμβουλεύεστε γιατρό για θέματα υγείας.

Η ανάγνωση ή/και η συμμετοχή σας στην παρούσα ενότητα συνεπάγεται ότι συμφωνείτε και αποδέχεστε ανεπιφύλακτα τους παραπάνω όρους.
Άβαταρ μέλους
ST48410

Re: Είμαι θετικός

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ST48410 »

Fata_Morgana έγραψε: 07 Ιαν 2024, 12:42 Δε θυμάμαι να έλεγαν ότι δε θα κολλάς ή ότι δε θα μεταδίδεις. Έλεγαν ότι μειώνει τις πιθανότητες θανάτων και βαριάς νοσησης. Και αυτό ακριβώς συνέβη.
Αυτό ήταν κάτι που το παραδέχθηκαν όλοι αρκετούς μήνες μετά. Στον πρώτο εμβολιασμό άφηναν να εννοηθεί ότι ότι παρέχεται προστασία και από την μετάδοση. Ιδίως οι πολιτικοί.
Άβαταρ μέλους
Otto Weininger

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Otto Weininger »

Imperium έγραψε: 07 Ιαν 2024, 12:40
Otto Weininger έγραψε: 07 Ιαν 2024, 12:34
hellegennes έγραψε: 07 Ιαν 2024, 12:30 Πρέπει να καταλάβεις κάποια στιγμή ότι η απόσταση και ο χρόνος έκθεσης είναι οι δυο σημαντικές μεταβλητές της εξίσωσης. Τα υπόλοιπα είναι περίπου σταθερές (κυρίως ο ρυθμός εκπνοής σωματιδίων ανά δευτερόλεπτο, η μέση απόσταση που ταξιδεύουν και τα σωματίδια που χρειάζονται για να κολλήσεις).

Ο στενός συγγενής που είναι ασυμπτωματικός θα σε κολλήσει χωρίς να το ξέρει. Αυτή είναι η κύρια και ουσιώδης διαφορά του κορωνοϊού από την γρίπη. Η γρίπη είναι κολλητική το πολύ 24 ώρες πριν και 7 μέρες μετά τα συμπτώματα, ο κορωνοϊός κολλάει ως 3-4 μέρες πριν και 3-4 μετά. Συνολικά η διάρκεια που είναι κολλητικός είναι λίγο μικρότερη της γρίπης αλλά έχει μεγαλύτερο ασυμπτωματικό περιθώριο.

Δεν είναι λοιπόν ότι δεν κολλούσες στο φαρμακείο και κόλλησες στο σπίτι επειδή ο συγγενής σου τα είχε όλα γραμμένα στα παπάρια του, είναι ότι πέρασες μαζί του πολύ περισσότερο χρόνο.
Σταματά σε παρακαλώ να κόβεις και να ράβεις την επιστήμη κατά πως σου αρέσει.
Καλά του λες, αυτή είναι δική σου δουλειά
Που ακριβώς το έκανα εγώ αυτό;

Εν τω μεταξύ είμαι ο μόνος που έχω κάνει προσωπικό κόπο (και οχι control C / control V απο αρθρα) να σας εξηγήσω επιστημονικά 2-3 βασικά πράγματα (οπως το γιατί είναι μαλακια να προτιμάς φυσική ανοσία από εμβολιαστικη κλπ) και έρχεσαι και μου λες εμένα αυτή τη μαλακία.

Let them make the first mistake. We make the last move.

Άβαταρ μέλους
Kauldron

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Kauldron »

Otto Weininger έγραψε: 07 Ιαν 2024, 12:54
Kauldron έγραψε: 07 Ιαν 2024, 12:46
Fata_Morgana έγραψε: 07 Ιαν 2024, 12:42

Δε θυμάμαι να έλεγαν ότι δε θα κολλάς ή ότι δε θα μεταδίδεις. Έλεγαν ότι μειώνει τις πιθανότητες θανάτων και βαριάς νοσησης. Και αυτό ακριβώς συνέβη.

Μια δόση εμβολίου μειώνει 50% την μετάδοση του κορονοϊού εντός σπιτιού
Newsroom ΔΙΕΘΝΗ 08 Μάιος 2021 20:26

Μείωση κατά 38% - 49% της πιθανότητας μετάδοσης του κορονοϊού σε άλλους μη εμβολιασμένους ανθρώπους στο ίδιο νοικοκυριό μετά από την πρώτη του εμβολίου της BioNTech/Pfizer ή της Οξφόρδης/AstraZeneca.

https://www.businessdaily.gr/diethni/42 ... os-spitioy

:smt005: :smt005: :smt005: :smt005: :smt005: :smt005:
Αφενός αφορούσε την πρώτη παραλλαγή, αφετέρου κατάλαβες ότι αυτό που έβαλες αποδεικνύει ότι ούτε στην αρχή έλεγε κανείς "κάντε το εμβόλιο και δεν κολλατε"
Μείωση 50% της μετάδοσης έλεγε. Και φυσικά είπε 50%, γιατί ξέρανε απ' την αρχή οτι μια χαρά κολλάς, και δε τους έπαιρνε να πούν "δε κολλάτε 100%", γιατί θα τους κράζανε στη πρώτη εβδομάδα. Όσοι κολλούσανε, τους λέγανε "ε, είσαστε στο άλλο 50%".
Γνωστά τα κόλπα.
Απ' την άλλη ποιά πρώτη παραλλαγή? Εδώ βγάζανε και "επικαιροποιημένα" μπόλια, που υποτίθεται οτι προστάτευαν και απ' τις παραλλαγές.
SeaHawk έγραψε: 01 Φεβ 2025, 14:04 Βασικα δεν υπαρχει εκρηξη
Υπαρχει αναφλεξη
Γιαννόπουλος για Τέμπη.
Άβαταρ μέλους
Fata_Morgana

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Fata_Morgana »

ST48410 έγραψε: 07 Ιαν 2024, 12:56
Fata_Morgana έγραψε: 07 Ιαν 2024, 12:42 Δε θυμάμαι να έλεγαν ότι δε θα κολλάς ή ότι δε θα μεταδίδεις. Έλεγαν ότι μειώνει τις πιθανότητες θανάτων και βαριάς νοσησης. Και αυτό ακριβώς συνέβη.
Αυτό ήταν κάτι που το παραδέχθηκαν όλοι αρκετούς μήνες μετά. Στον πρώτο εμβολιασμό άφηναν να εννοηθεί ότι ότι παρέχεται προστασία και από την μετάδοση. Ιδίως οι πολιτικοί.
Υποθέτω αν μέναμε στο αρχικό στέλεχος όντως να υπήρχε κάποια προστασία και στη μετάδοση.
Άβαταρ μέλους
Otto Weininger

Επίσης πρέπει να καταλάβετε ότι υπάρχει και η "πολιτική διαχείριση" της πανδημίας.

Ειδικά όταν απευθύνεσαι σε τόσους αγράμματους και βλάκες.

Άβαταρ μέλους
Kauldron

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Kauldron »

Fata_Morgana έγραψε: 07 Ιαν 2024, 12:54
Kauldron έγραψε: 07 Ιαν 2024, 12:46
Fata_Morgana έγραψε: 07 Ιαν 2024, 12:42

Δε θυμάμαι να έλεγαν ότι δε θα κολλάς ή ότι δε θα μεταδίδεις. Έλεγαν ότι μειώνει τις πιθανότητες θανάτων και βαριάς νοσησης. Και αυτό ακριβώς συνέβη.

Μια δόση εμβολίου μειώνει 50% την μετάδοση του κορονοϊού εντός σπιτιού
Newsroom ΔΙΕΘΝΗ 08 Μάιος 2021 20:26

Μείωση κατά 38% - 49% της πιθανότητας μετάδοσης του κορονοϊού σε άλλους μη εμβολιασμένους ανθρώπους στο ίδιο νοικοκυριό μετά από την πρώτη του εμβολίου της BioNTech/Pfizer ή της Οξφόρδης/AstraZeneca.

https://www.businessdaily.gr/diethni/42 ... os-spitioy

:smt005: :smt005: :smt005: :smt005: :smt005: :smt005:
Το άρθρο είναι 8/5/2021 που ήταν στο αρχικό στάδιο ο εμβολιασμός και τα εμβολια αφορούσαν το αρχικό στέλεχος του ιού. Και πάλι σου λενε μειώνει τις πιθανότητες κατά 50%. Όχι ότι τις εξαλείφει. Και μετά βγήκαν 50 διαφορετικά στελέχη του ιού. Και σου έλεγαν, μειώνει τις πιθανότητες βαριάς νοσησης και θανάτου. Και το είδαμε να συμβαίνει.
Και ακόμα ασχολείστε για το αν έπρεπε να γίνει ο εμβολιασμός;
Βρε φυσικά και θα σου πούν μείωση 50% της μετάδοσης. Αφού ξέρανε οτι δε τη μειώνει ΚΑΘΟΛΟΥ, τί να λέγανε? Το 50% το έβαλαν για να μη τους κράξουν απ' τη πρώτη βδομάδα και να μπορούν να λένε "ε, είσαστε στο άλλο 50".Ούτε 50, ούτε 5, ούτε 0.5 δε μειώνει τη μετάδοση, ΤΙΠΟΤΑ δε κάνει.
Όσο για το αρχικό στέλεχος, τί μας λέγανε τότε οτι βγάλανε επικαιροποιημένα για τη παραλλαγή όμικρον μετά? Υποτίθεται οτι πλέον όσοι μπολιάζονται, μπολιάζονται με τα επικαιροποιημένα.
SeaHawk έγραψε: 01 Φεβ 2025, 14:04 Βασικα δεν υπαρχει εκρηξη
Υπαρχει αναφλεξη
Γιαννόπουλος για Τέμπη.
Άβαταρ μέλους
Otto Weininger

Kauldron έγραψε: 07 Ιαν 2024, 12:57
Otto Weininger έγραψε: 07 Ιαν 2024, 12:54
Αφενός αφορούσε την πρώτη παραλλαγή, αφετέρου κατάλαβες ότι αυτό που έβαλες αποδεικνύει ότι ούτε στην αρχή έλεγε κανείς "κάντε το εμβόλιο και δεν κολλατε"
Μείωση 50% της μετάδοσης έλεγε. Και φυσικά είπε 50%, γιατί ξέρανε απ' την αρχή οτι μια χαρά κολλάς, και δε τους έπαιρνε να πούν "δε κολλάτε 100%", γιατί θα τους κράζανε στη πρώτη εβδομάδα. Όσοι κολλούσανε, τους λέγανε "ε, είσαστε στο άλλο 50%".
Γνωστά τα κόλπα.
Απ' την άλλη ποιά πρώτη παραλλαγή? Εδώ βγάζανε και "επικαιροποιημένα" μπόλια, που υποτίθεται οτι προστάτευαν και απ' τις παραλλαγές.
Κανεις και πάλι λάθος.
Μέχρι και 95% είχαν δώσει οι εταιρίες. Αλλά για το πρώτο στέλεχος.

Δεν πρόλαβε καλά καλά να βγει το εμβόλιο σε ευρεία κυκλοφορία και είχε έρθει ήδη η Δ.

Το εμβόλιο το κάναμε για να μειώσουμε κατά πολύ τον κίνδυνο νοσηλείας ώστε να μην επιβαρύνεται το ΕΣΥ.
Όσοι ενδιαφερόμαστε δηλαδή και δεν λέγαμε για ιβερμεκτινες και 2.000.0000 ΜΕΘ.

Citroenakias
Phorum.gr user: Citroenakias

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Citroenakias »

Ο αγράμματος πατέρας μου έκλεισε ραντεβού για 4η δόση εμβολίου αλλά εγω που εχω τους κωδικούς του taxisnet του το ακύρωσα για να τον γλυτώσω :smt038
21 Μαρ 2020, 18:31
Albrecht έγραψε: 21 Μαρ 2020, 18:31 Πιστεύω σε ενα μηνα θα είμαστε κομπλέ. Θα μιλάμε για Κορωνοιο και θα χαζογελαμε.
Άβαταρ μέλους
hellegennes

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από hellegennes »

Παράθεσα την διευθύντρια του CDC που το έλεγε ξεκάθαρα και αυτό φυσικά αφού είχε ήδη σχεδόν εξαφανιστεί το αρχικό στέλεχος.

Ο Ότο για μια ακόμη φορά παίζει παιχνιδάκια. Αυτή η δικαιολογία για το αρχικό στέλεχος επαναλαμβάνω ότι εμφανίστηκε το 2022. Μέχρι τότε δεν είχε βγει από κανένα στόμα.

Επειδή βέβαια η ζωή είναι πόρνη:

CDC Director Rochelle Walensky tests positive for COVID-19 month after getting updated booster shot

Κάρμα;
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
θα με ξυπνήσουν μια Δευτέρα παρουσία κατά την θρησκεία.
Μα δεν ξέρω αν και τότε να σηκωθώ θελήσω.
Άβαταρ μέλους
ST48410

Fata_Morgana έγραψε: 07 Ιαν 2024, 12:58 Υποθέτω αν μέναμε στο αρχικό στέλεχος όντως να υπήρχε κάποια προστασία και στη μετάδοση.
Προσωπικά έχω κάνει όλα τα εμβόλια, και το φετινό, και όπως ξέρουν όσοι γράφουν εδώ, δεν ήμουν με τους αντιεμβολιαστές. Ωστόσο έγινε μια προσπάθεια στην αρχή να εμβολιάσουν όσους περισσότερους μπορούσαν και επειδή είδαν ότι δεν μπορούν να πάνε στοχευμένα σε αυτούς που το είχαν περισσότερο ανάγκη ενώ την ίδια ώρα κατέρρεαν τα νοσοκομεία, είπαν και ψέματα και υπερβολές.

Οπότε υπάρχει δικαιολογημένη δυσπιστία στην άλλη πλευρά.
Citroenakias

hellegennes έγραψε: 07 Ιαν 2024, 13:02
Παράθεσα την διευθύντρια του CDC που το έλεγε ξεκάθαρα και αυτό φυσικά αφού είχε ήδη σχεδόν εξαφανιστεί το αρχικό στέλεχος.

Ο Ότο για μια ακόμη φορά παίζει παιχνιδάκια. Αυτή η δικαιολογία για το αρχικό στέλεχος επαναλαμβάνω ότι εμφανίστηκε το 2022. Μέχρι τότε δεν είχε βγει από κανένα στόμα.

Επειδή βέβαια η ζωή είναι πόρνη:

CDC Director Rochelle Walensky tests positive for COVID-19 month after getting updated booster shot

Κάρμα;
Το θέμα είναι μην βγάλει κάνα καρκίνο λόγω του εμβολίου, το ότι είναι θετικός στον κοροιδοιο δεν είναι τόσο επικίνδυνο
Albrecht έγραψε: 21 Μαρ 2020, 18:31 Πιστεύω σε ενα μηνα θα είμαστε κομπλέ. Θα μιλάμε για Κορωνοιο και θα χαζογελαμε.
Άβαταρ μέλους
ST48410

Citroenakias έγραψε: 07 Ιαν 2024, 13:02 Ο αγράμματος πατέρας μου έκλεισε ραντεβού για 4η δόση εμβολίου αλλά εγω που εχω τους κωδικούς του taxisnet του το ακύρωσα για να τον γλυτώσω :smt038
Ρώτα τον γιατρό του και μην παίρνεις τέτοιες πρωτοβουλίες. Αν όντως συνέβη κάτι τέτοιο. Με όσους αντάλλαξα ευχές έχουν κάποιον που να νοσεί και τελευταία ακούω όλο και πιο συχνά για βαριές πνευμονίες.
mao mao

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από mao mao »

ST48410 έγραψε: 07 Ιαν 2024, 13:06
Citroenakias έγραψε: 07 Ιαν 2024, 13:02 Ο αγράμματος πατέρας μου έκλεισε ραντεβού για 4η δόση εμβολίου αλλά εγω που εχω τους κωδικούς του taxisnet του το ακύρωσα για να τον γλυτώσω :smt038
Ρώτα τον γιατρό του και μην παίρνεις τέτοιες πρωτοβουλίες. Αν όντως συνέβη κάτι τέτοιο. Με όσους αντάλλαξα ευχές έχουν κάποιον που να νοσεί και τελευταία ακούω όλο και πιο συχνά για βαριές πνευμονίες.
υποθέτω οτι τρολάρει :)
Citroenakias

ST48410 έγραψε: 07 Ιαν 2024, 13:06
Ήδη εχει περάσει κορωνοιο και αρκετά ελαφριά μάλιστα. Δεν υπάρχει λόγος να ρισκάρει με τα επικίνδυνα εμβολια
Άβαταρ μέλους
hellegennes

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από hellegennes »

Otto Weininger έγραψε: 07 Ιαν 2024, 13:01 Κανεις και πάλι λάθος.
Μέχρι και 95% είχαν δώσει οι εταιρίες. Αλλά για το πρώτο στέλεχος.

Δεν πρόλαβε καλά καλά να βγει το εμβόλιο σε ευρεία κυκλοφορία και είχε έρθει ήδη η Δ.

Το εμβόλιο το κάναμε για να μειώσουμε κατά πολύ τον κίνδυνο νοσηλείας ώστε να μην επιβαρύνεται το ΕΣΥ.
Όσοι ενδιαφερόμαστε δηλαδή και δεν λέγαμε για ιβερμεκτινες και 2.000.0000 ΜΕΘ.
Α, ναι; Σε ποιο σημείο αναφέρεται σε επίσημο κείμενο η μείωση της μετάδοσης; Γιατί εγώ στο αρχικό κείμενο θυμάμαι να γράφει ότι δεν έχουν αρκετά δεδομένα για να εκφέρουν σχετική άποψη, πόσο μάλλον να δώσουν ποσοστό.

Εικόνα
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
θα με ξυπνήσουν μια Δευτέρα παρουσία κατά την θρησκεία.
Μα δεν ξέρω αν και τότε να σηκωθώ θελήσω.
Απάντηση
  • Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Ιατρική και θέματα Υγείας”