!!! DEVELOPMENT MODE !!!

Να μην έχεις ούτε λάδι στο ντουλάπι και η φέτα να είναι μακρινό όνειρο. 2 δουλειές και να μην μπορείς να ζήσεις…

Κοινωνικά θέματα και προβληματισμοί
Κανόνες Δ. Συζήτησης
Προσοχή: Σύμφωνα με το νόμο απαγορεύεται η δημοσιοποίηση ονομαστικά η φωτογραφικά ποινικών καταδικών οποιουδήποτε βαθμού & αιτιολογίας καθώς εμπίπτουν στα ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα του ατόμου. Τυχόν δημοσιοποίηση τέτοιων δεδομένων ενδέχεται να επιφέρει ποινικές κυρώσεις στο συντάκτη. Επιτρέπεται μόνο αν έχει δοθεί εισαγγελική εντολή και μόνο για το χρονικό διάστημα που αυτή ισχύει. Οφείλετε σε κάθε περίπτωση να ζητήσετε με αναφορά τη διαγραφή της ανάρτησης πριν παρέλθει το χρονικό διάστημα της νόμιμης δημοσιοποίησης. Η διαχείριση αποποιείται κάθε ευθύνη για τυχόν ποινικές ευθύνες αν παραβιάσετε τα παραπάνω.
Άβαταρ μέλους
Exodus

Re: Να μην έχεις ούτε λάδι στο ντουλάπι και η φέτα να είναι μακρινό όνειρο. 2 δουλειές και να μην μπορείς να ζήσεις…

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Exodus »

Cecily Anne έγραψε: 12 Νοέμ 2023, 13:05Ευχαριστώ!!
Να σας ζήσει, βρε.
:hebit:
ΕΙΔΟΝ ΕΓΩ ΤΑΣ ΠΑΓΙΔΑΣ ΤΟΥ ΔΙΑΒΟΛΟΥ HΠΛΩΜΕΝΑΣ ΕΠΙ ΠΑΣΑΝ ΤΗΝ ΓΗΝ ΚΑΙ ΗΡΩΤΗΘΗΝ : ΑΡΑ ΤΙΣ ΔΥΝΑΤΑΙ ΕΚΦΥΓΕΙΝ ΤΑΥΤΑΣ; ΚΑΙ ΗΚΟΥΣΑ ΦΩΝΗΝ ΛΕΓΟΥΣΑΝ ΜΟΙ : "Ο ΤΑΠΕΙΝΟΣ".
Άβαταρ μέλους
Exodus

Re: Να μην έχεις ούτε λάδι στο ντουλάπι και η φέτα να είναι μακρινό όνειρο. 2 δουλειές και να μην μπορείς να ζήσεις…

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Exodus »

ΓΑΛΗ έγραψε: 12 Νοέμ 2023, 13:08Παιδί ή κορίτσι;
:lol:
ΕΙΔΟΝ ΕΓΩ ΤΑΣ ΠΑΓΙΔΑΣ ΤΟΥ ΔΙΑΒΟΛΟΥ HΠΛΩΜΕΝΑΣ ΕΠΙ ΠΑΣΑΝ ΤΗΝ ΓΗΝ ΚΑΙ ΗΡΩΤΗΘΗΝ : ΑΡΑ ΤΙΣ ΔΥΝΑΤΑΙ ΕΚΦΥΓΕΙΝ ΤΑΥΤΑΣ; ΚΑΙ ΗΚΟΥΣΑ ΦΩΝΗΝ ΛΕΓΟΥΣΑΝ ΜΟΙ : "Ο ΤΑΠΕΙΝΟΣ".
Άβαταρ μέλους
ΓΑΛΗ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΓΑΛΗ »

Cecily Anne έγραψε: 12 Νοέμ 2023, 13:13
ΓΑΛΗ έγραψε: 12 Νοέμ 2023, 13:08 Αυτό κι αν ήταν ευχάριστη έκπληξη. :) :smt038

Παιδί ή κορίτσι; :P
παιδί/κορίτσι! :smt005:

Προσπαθώ να φανταστώ τον πατέρα στον δικό του επαγγελματικό χώρο κι έχω δακρύσει. :lol: :smt005:

Αχ βρε Σέσι, τί μας κάμνεις.
Η ελπίδα είναι παγίδα.
Άβαταρ μέλους
ΑΧΑΡΙΣΤΟΣ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΑΧΑΡΙΣΤΟΣ »

exiledd έγραψε: 11 Νοέμ 2023, 03:22 Σου ξαναλέω κι εγώ όπως και ο Dorian, ότι ο εθισμός στο τσιγάρο είναι πανίσχυρος, και το να το κόψεις υπό αυτές τις συνθήκες δεν είναι και το πιο εύκολο πράγμα στον κόσμο...

Πολύ σκληροί και αδυσώπητοι μου είστε όλοι εδώ μέσα με τις ζωές των άλλων.

Εσένα όπως σε κόβω,ούτε τα μισά από όσα απαιτείς από άλλους δεν μπορείς, δε σε έχω ικανό να,κανείς...
Το στειο ειναι οτι ειναι πρωην καπνιστης.

Και'γω το εχω κοψει λλα δεν εχγινα απο αυτους που κραζουν τους καπνιστες επειδη νιωθω ανωτερος που το εκοψα.

Κατα τ'αλλα συμφωνω οτι προτεραιοτητα ειναι το γαλα του παιδιου κι οχι τα τσιγαρα.
Άβαταρ μέλους
Cecily Anne

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Cecily Anne »

ΓΑΛΗ έγραψε: 12 Νοέμ 2023, 13:22
ΓΑΛΗ έγραψε: 12 Νοέμ 2023, 13:08 Αυτό κι αν ήταν ευχάριστη έκπληξη. :) :smt038

Παιδί ή κορίτσι; :P

Προσπαθώ να φανταστώ τον πατέρα στον δικό του επαγγελματικό χώρο κι έχω δακρύσει. :lol: :smt005:

Άσε με και δεν έχει πάρει τίποτα από μένα μη χεσω.
“I ought to of shot that dog myself, George. I shouldn't ought to of let no stranger shoot my dog.”
Άβαταρ μέλους
Feindflug

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Feindflug »

ΑΧΑΡΙΣΤΟΣ έγραψε: 12 Νοέμ 2023, 13:26
exiledd έγραψε: 11 Νοέμ 2023, 03:22 Σου ξαναλέω κι εγώ όπως και ο Dorian, ότι ο εθισμός στο τσιγάρο είναι πανίσχυρος, και το να το κόψεις υπό αυτές τις συνθήκες δεν είναι και το πιο εύκολο πράγμα στον κόσμο...

Εσένα όπως σε κόβω,ούτε τα μισά από όσα απαιτείς από άλλους δεν μπορείς, δε σε έχω ικανό να,κανείς...

Και'γω το εχω κοψει λλα δεν εχγινα απο αυτους που κραζουν τους καπνιστες επειδη νιωθω ανωτερος που το εκοψα.

Κατα τ'αλλα συμφωνω οτι προτεραιοτητα ειναι το γαλα του παιδιου κι οχι τα τσιγαρα.
Ανώτερος είμαι σίγουρα, τύπε, γιατί δεν είμαι δούλος πλέον σε μια βλαβερή συνήθεια.

Τους καπνιστές που δεν έχουν να φάνε τα παιδιά τους, θα τους κράζω. Εσύ κέρνα τους κανένα τσιγάρο, να κάνεις το καθήκον σου απέναντι στον "φτωχό" συμπολίτη σου.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Feindflug την 12 Νοέμ 2023, 13:58, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Dein Herz, meine Gier
Ab jetzt gehörst du nur mir
Άβαταρ μέλους
ΑΧΑΡΙΣΤΟΣ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΑΧΑΡΙΣΤΟΣ »

Feindflug έγραψε: 12 Νοέμ 2023, 13:31

Ανώτερος είμαι σίγουρα, τύπε, γιατί δεν είμαι δούλος πλέον σε μια βλαβερή συνήθεια.

Τους καπνιστές που δεν έχουν φάνε τα παιδιά τους, θα τους κράζω. Εσύ κέρνα τους κανένα τσιγάρο, να κάνεις το καθήκον σου απέναντι στον "φτωχό" συμπολίτη σου.
Και'γω "δεν είμαι δούλος πλέον σε μια βλαβερή συνήθεια" αλλα δε κανω ετσι. Χαλαρωσε λιγο. Δεν ειναι ολοι οι ανθρωποι το ιδιο ουτε εχουν τις ιδιες συνθηκες.
Άβαταρ μέλους
foscilis

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από foscilis »

hellegennes έγραψε: 12 Νοέμ 2023, 13:16
foscilis έγραψε: 12 Νοέμ 2023, 09:32 Δεν ειναι ευκολο να παχυνεις τρωγοντας μη παχυντικα πραγματα. Η εξαρτηση σου συνηθως δεν ειναι το φαγητο (δεν οριζεται καν τετοιο πραγμα για βασικη αναγκη), αλλα τα γλυκα, τα λιπαρα και το junk food.

Δεν ειναι τυχαιο που η κοινοτητα των ελληνιδων χοντρων προπαγανδιζει το επιχειρημα οτι "η υγιεινη τροφη ειναι πανακριβη" το οποιο ισχυει πχ στη Νεα Υορκη ενω εδω με τα ιδια λεφτα που εχει ενα σουβλακι κι ενα μπεν&τζερις παιρνεις ενα κοτοπουλο, ρυζι και μαρουλια για 8 ατομα.
Κοίτα αλήθεια είναι ότι μια υγιεινή και ταυτόχρονα πλήρης διατροφή είναι ακριβότερη. Αν είναι φτωχή διατροφή -και δεν εννοώ σε ποσότητα-, ναι, θα είναι φθηνότερη. Μπορείς να τρως φακές και μαρούλι και να μπουκώνεις έτσι. Αν θες όμως να βάλεις όλην την γκάμα βιταμινών, ιχνοστοιχείων, ινών και πρωτεϊνών που χρειάζεσαι, εκεί δυσκολεύει το πράγμα.

Καταρχήν όταν λέμε ότι η παχυντική τροφή είναι φθηνότερη, το πρώτο πράγμα που εννοούμε είναι ότι για κάθε ευρώ προσλαμβάνεις πολύ περισσότερες θερμίδες σε τζανκ φουντ από ό,τι σε κάτι υγιεινό.

Π.χ. ένα μαρούλι 1 ευρώ έχει 50 θερμίδες ενώ ένα πακέτο μπισκότα 1 ευρώ έχουν 2.000 θερμίδες. Ακραίο αλλά καθόλου σπάνιο παράδειγμα, υπάρχουν και πολύ χειρότερα.

Το λευκό ψωμί είναι φθηνότερο από το ολικής και τα πολύσπορα, τα μακαρόνια είναι φθηνότερα από τα όσπρια, οι λιπαρές τροφές είναι φθηνότερες από τις τροφές που είναι πλούσιες σε ίνες.

Τα καλά ψάρια είναι ακριβά, οι καλοί ξηροί καρποί είναι ακριβοί, μέχρι και τα φρούτα πλέον είναι ακριβά. Το καλό κρέας είναι σίγουρα ακριβότερο από το κακό κρέας, κτλ.
Ναι αλλα ενα παγωτο δεν ειναι φθηνοτερο απο 1 μηλο, ουτε μια πιτσα ειναι φθηνοτερη απο μια ψαροσουπα (εστω με κωλοψαρο), ουτε μια μαρς ειναι φθηνοτερη απο μια χουφτα ξηρους καρπους ουτε ενας φρεντο καπουτσινο με τριμμενη σοκολατα ειναι φθηνοτερος απο εναν χωρις, ουτε μια μεριδα πατατες βραστες ειναι φθηνοτερες απο μια μεριδα τηγανιτες.

Αυτη ειναι η αληθινη συγκριση. Οχι μεταξυ παραλλαγων του μη παχυντικου φαγητου.
Άβαταρ μέλους
ΓΑΛΗ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΓΑΛΗ »

Για τον οποιονδήποτε ξέρει να μαγειρεύει, έστω τα βασικά, είναι πολύ πιο εύκολο να προγραμματίσει μια οικονομική και ισορροπημένη διατροφή.

Τα υπόλοιπα είναι να 'χουμε να λέμε.
Η ελπίδα είναι παγίδα.
Άβαταρ μέλους
vantono
Phorum.gr user: vantono

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από vantono »

Cecily Anne έγραψε: 12 Νοέμ 2023, 13:30

Κοίτα τουλάχιστον να το βγάλεις Πασοκάκι το παιδι, άντε μέχρι Κουλίσια ΝΔ μαξ. Πιο δεξιά μην φύγει :lol:
Άβαταρ μέλους
vantono
Phorum.gr user: vantono

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από vantono »

Feindflug έγραψε: 12 Νοέμ 2023, 13:31

Τους καπνιστές που δεν έχουν να φάνε τα παιδιά τους, θα τους κράζω. Εσύ κέρνα τους κανένα τσιγάρο, να κάνεις το καθήκον σου απέναντι στον "φτωχό" συμπολίτη σου.
Το κλαμπ των προχωκάγκουρων σε στηρίζει πύτε μου, προχώρει, μην ανησυχείς. Με γλίτωσες από κόπο, αν δεν τα έγραφες εσύ θα τα έγραφα εγώ.
Φοσιλαρος διδαξε λουτρό αλήθειας επίσης, αλλά πολλοί επικεντρώνονται στο γνωστό και λατρεμένο φοσίλειο ύφος και παρεξηγούνται, με αποτέλεσμα πολλές φορές να μην κρατάνε την ουσία.
Από εσένα πιστεύω την κράτησαν.
Άβαταρ μέλους
foscilis

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από foscilis »

Τι ειχα προβλεψει με τη χαρακτηριστικη μου οξυδερκεια για οταν γινεις 35; :)
Άβαταρ μέλους
Cecily Anne

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Cecily Anne »

vantono έγραψε: 12 Νοέμ 2023, 14:17
Cecily Anne έγραψε: 12 Νοέμ 2023, 13:30

Κοίτα τουλάχιστον να το βγάλεις Πασοκάκι το παιδι, άντε μέχρι Κουλίσια ΝΔ μαξ. Πιο δεξιά μην φύγει :lol:
Μην αγχώνεσαι, τρίμηνες διακοπές στο νησί κάθε χρόνο+ διακοπές Πάσχα! Στη διαπραγμάτευση έκανα σκοντο τα Χριστούγεννα. :003: θα γίνει σωστά η δουλειά !
“I ought to of shot that dog myself, George. I shouldn't ought to of let no stranger shoot my dog.”
Άβαταρ μέλους
OANNHSEA

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από OANNHSEA »

Frappezitis έγραψε: 10 Νοέμ 2023, 18:56 Να φτάνεις σε σημείο να μην έχεις ούτε λάδι στο ντουλάπι. Η φέτα να είναι μακρινό όνειρο. Περιμένεις τα τιπς της ημέρας του συζύγου για να πάρεις γάλα στο παιδί. 2 δουλειές και να μην μπορείς να ζńσεις μιας και το ενοίκιο είναι σχεδόν ο ένας μισθός. Πηγαινοερχεσαι στην δουλειά με τα πόδια 40 λεπτά γιατί δεν έχεις για ουτε ενα γαμημενο εισητηριο

Εικόνα
Πολλές φορές δημοσίευσα.

Μα αυτή την φορά επιλέγω να το κάνω ανώνυμα.

Από ντροπή κυρίως.

Να φτάνεις σε σημείο να μην έχεις ούτε λάδι στο ντουλάπι.

Η φέτα να είναι μακρινό όνειρο γιατί έχει φτάσει στα 10€ το κιλό.

Περιμένεις τα τιπς της ημέρας του συζύγου για να πάρεις γάλα στο παιδί.

Τρως κριθαράκι τρεις μέρες γιατί δεν έχεις ούτε μακαρόνι να βράσεις και παίρνεις δανεικά για να πας το παιδί παιδίατρο.

2 δουλειές και να μην μπορείς να ζήσεις μιας και το ενοίκιο είναι σχεδόν ο ένας μισθός (παρά 180€).

Πηγαινοερχεσαι στην δουλειά με τα πόδια 40 λεπτά γιατί δεν έχεις ούτε για ένα γαμημενο εισητηριο.

Και καθώς μιλάς με την κολλητή σε ρωτάει η θεία από μέσα που έχεις το λάδι και της λες δεν έχω, βάλε βούτυρο, και ακούει η κολλητή, και την άλλη μέρα στέλνει ένα τενεκε λάδι από το χωριό.

Και βλέπει η μαμα με την θεία ότι το σπίτι δεν έχει φαΐ και φορτώνονται τσάντες με σούπερ μάρκετ και σου γεμίζουν το ψυγείο και το ντουλάπι.

Και μια συνάδελφος σε βλέπει να κλαις γιατί δεν έχεις να πας το παιδί παιδίατρο και σου δανείζει. “όλα για τον μικρό σου λέει” και νιώθεις ότι το κάνει με την ψυχή της.

Και εκεί που έχεις απελπιστεί σε παίρνει ένας παλιός εργοδότης να ρωτήσει αν ενδιαφέρεσαι για δεύτερη δουλειά.
Και δέχεσαι γιατί έχεις ανάγκη.

Και πάει 11 την νύχτα και εκεί που καπνίζεις τα αφορολόγητα τσιγάρα σου, σκέφτεσαι ότι έχεις πολύ κόσμο να σε αγαπάει τελικά.

Και έχεις και έναν Θεό που σε αγαπάει περισσότερο.

Και τελικά ίσως να μην πρέπει να απελπίζεσαι, απλά να ελπίζεις σε ένα καλύτερο αύριο.

Και να παλεύεις για αυτό. Και ας είσαι κουρασμένος, σωματικά και ψυχικά.

Να παλεύεις για όσα δημιούργησες.

Για όσα ονειρεύτηκες.

Γιατί κάποιος εξαρτάται από εσένα.

Να παλεύεις γιατι αυτή είναι η ζωή, ένας αγώνας.

Να παλεύεις να μην ντρέπεσαι γιατί δεν υπάρχει χειρότερο πράγμα από το να πέφτεις στην ανάγκη του άλλου, ακόμα και αν αυτός ο άλλος είναι η ίδια σου ή μάνα.

Εύχομαι να μην βρεθεί κανένας στην θέση μου αν και ξέρω πως υπάρχουν και χειρότερα. Εύχομαι να έχετε όλοι ανθρώπους να σας αγαπούν και όσες φορές και αν πέφτετε να σηκώνεστε!

Εύχομαι ένα καλύτερο αύριο σε όλους μας.

Σε όσους είστε εδώ, φάροι αναμμένοι στο πλευρό μου, σας εύχομαι να σας τα ανταποδώσει η ζωή στο δεκαπλάσιο όσα κάνατε και να ξέρετε πως σας αγαπώ και είμαι ευγνώμων!!!

Πηγή: singleparent.gr

Κοίτα να δεις που μας έκαναν Σοβιετική ένωση οι ΜΗ κομουνιστές!!!
Τς, τς, τς...

.
Bellum omnium contra omnes
Ου παντός πλειν εις Κόρινθον...
Απάντηση
  • Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Κοινωνικά θέματα”