Αρίστος έγραψε: 12 Οκτ 2023, 19:11
Οπως το βλεπω εγω ενα τετοιο χτυπημα θα ειχε ρεαλιστικη βαση επιτυχιας μονο αν χτυπουσαν το Ισραηλ παραλληλα με τη Χαμας και η Συρία με το Λιβανο και το Ιραν. Δεν υπηρξε ομως συνεννοηση για κατι τετοιο. Εκτος κι αν περιμενουν οι Χαμασιτες η βοηθεια να ερθει απο τις αραβικες χωρες και το Ιραν αμα αρχισουν να εχουν χιλιαδες θυματα απο τη χερσαια επιχειρηση των Ισραηλινων στη Γαζα.
Ακομη κι ετσι ρισκαρουν σχεδον ενα μινι παγκοσμιο γιατι αυτο θα ακολουθησει σε αυτη την περιπτωση και βεβαια και τις ζωες χιλιαδων Παλαιστινιων.
Δεν βγαινει νοημα.
Θα ισχυριστω οτι μου φαινεται παρανοικη η αποφαση τους για ολομετωπη επιθεση και ακομη πιο παρανοικη η αποφαση να σφαξουν τους νεαρους Ισραηλινους που βρισκοντουσαν στη συναυλια, εδωσαν βουτυρο στο ψωμι των σκληροπυρηνικων του Ισραηλ με αυτη την επιδειξη βαρβαροτητας και δυσφημησαν με το χειροτερο τροπο τον αγωνα τους στη Δυση.
ΔΕΝ ΒΓΑΙΝΕΙ ΝΟΗΜΑ.
Πάνω κάτω έτσι μου φαίνεται κι εμένα. Η σφαγή στη συναυλία ήξεραν ότι θα προκαλέσει διεθνή αποτροπιασμό. Και στρατιωτικά δεν νομίζω να προσέφερε κάτι. Δεν θα καμφθεί το ηθικό των Ισραηλινών στρατιωτών από κάτι τέτοιο. Απλώς έδωσαν υλικό στο Ισραήλ για να πάρει μαζί του όλη την δυτική κοινή γνώμη.
talaipwros έγραψε: 12 Οκτ 2023, 18:56
Να θυμησω οτι το να σφαζουμε αμαχους , γυναικες και παιδια και να χρησιμοπουμε γυναικόπαιδα για ασπίδα ειναι κακο.
Να μπορουμε να συμφωνήσουμε τουλαχιστον στα βασικα
Συμφωνούμε. Επίσης το να λέμε του άλλου τράβα φύγε γιατί εγώ θα ισοπεδώσω το μέρος, είναι επίσης εγκληματικό. Όπως και το να υπονοούμε ότι δεν έχει καμία ευθύνη αυτός που προειδοποίησε, απλά επειδή προειδοποίησε.
Να υποθεσω οταν οι συμμαχοι βαραγανε το βερολινο το 1945, ηταν οι κακοι της υποθεσης;
nostromos έγραψε: 12 Οκτ 2023, 19:12
εσεις οι πονοψυχοι δεχεστε να εξολοθρευσουν οι Ισραηλινοι μεχρι και τον τελευταιο τρομοκρατη της Χαμας με τις ελαχιστοτατες απωλειες σε αμαχους ...? ναι η οχι ...?
Δέχομαι ότι είναι δικαίωμα τους να προσπαθήσουν. Εσύ δέχεσαι να αποκτήσουν οι Παλεστίνιοι ανεξάρτητο κράτος, με αντάλλαγμα να περάσουν οι Χαμασίτες από δίκη στη Χάγη;
There are decades where you fuck around and days where you find out
Αρίστος έγραψε: 12 Οκτ 2023, 18:59
Αν τελικα οι αμεσες απωλειες τους ξεπερασουν τους 10.000 νεκρους και 50.000 τραυματιες συν την καταστροφη των υποδομων της Γαζας και την κατοχη της απο τον ισραηλινο στρατο...
θα αξιζε μια τετοια ολοκληρωτικη καταστροφη για τη ματαιωση μιας συμφωνιας;
.
Είμαι κι εγώ επιφυλακτικός. Αυτό σκέφτομαι τόσες μέρες. Ξέρουν ότι το Ισραήλ δεν θα σταματήσει τα αντίποινα αν δεν το φρενάρουν οι Δυτικοί οι οποίοι δεν έχουν καμία τέτοια πρόθεση, ούτε είχαν δείξει πως θα έκαναν κάτι.
Ούτε η εξήγηση πως πρόκειται για φανατικούς μου αρκεί. Ένα τέτοιο χτύπημα είχε μεγάλη προπαρασκευή άρα αρκετό χρόνο για να ζυγιστούν τα υπέρ και τα κατά και να αποφασιστεί αν πρέπει να γίνει ή όχι. Γιατί τώρα; Δεν ξέρω.
Οπως το βλεπω εγω ενα τετοιο χτυπημα θα ειχε ρεαλιστικη βαση επιτυχιας μονο αν χτυπουσαν το Ισραηλ παραλληλα με τη Χαμας και η Συρία με το Λιβανο και το Ιραν. Δεν υπηρξε ομως συνεννοηση για κατι τετοιο. Εκτος κι αν περιμενουν οι Χαμασιτες η βοηθεια να ερθει απο τις αραβικες χωρες και το Ιραν αμα αρχισουν να εχουν χιλιαδες θυματα απο τη χερσαια επιχειρηση των Ισραηλινων στη Γαζα.
Ακομη κι ετσι ρισκαρουν σχεδον ενα μινι παγκοσμιο γιατι αυτο θα ακολουθησει σε αυτη την περιπτωση και βεβαια και τις ζωες χιλιαδων Παλαιστινιων.
Δεν βγαινει νοημα.
Θα ισχυριστω οτι μου φαινεται παρανοικη η αποφαση τους για ολομετωπη επιθεση και ακομη πιο παρανοικη η αποφαση να σφαξουν τους νεαρους Ισραηλινους που βρισκοντουσαν στη συναυλια, εδωσαν βουτυρο στο ψωμι των σκληροπυρηνικων του Ισραηλ με αυτη την επιδειξη βαρβαροτητας και δυσφημησαν με το χειροτερο τροπο τον αγωνα τους στη Δυση.
ΔΕΝ ΒΓΑΙΝΕΙ ΝΟΗΜΑ.
.
.
Όχι, κανένα νόημα δεν βγαίνει
Τί συμφέρον είχε ο Καταριανός ζάμπλουτος να το στηρίξει όλο αυτό; Kαι καλεί και σε παγκόσμιο τζιχάντ την Παρασκευή. Θα ήταν πολύ ενδιαφέρον να δούμε τί συμφέρον έχει το Κατάρ ας πούμε
Το μόνο που βγάζει νόημα είναι από κάποιες πλευρές να είναι στημένο να γίνει κάτι μεγάλο και με την Αμερική ΜΕΣΑ, από τη στιγμή που εξελίχθηκε γρήγορα αλλά δεν είχε κλιμάκωση άμεση και δόθηκε χρόνος να κατέβουν τα αεροπλανοφόρα
εσεις οι πονοψυχοι δεχεστε να εξολοθρευσουν οι Ισραηλινοι μεχρι και τον τελευταιο τρομοκρατη της Χαμας με τις ελαχιστοτατες απωλειες σε αμαχους ...? ναι η οχι ...?
Δέχομαι ότι είναι δικαίωμα τους να προσπαθήσουν. Εσύ δέχεσαι να αποκτήσουν οι Παλεστίνιοι ανεξάρτητο κράτος, με αντάλλαγμα να περάσουν οι Χαμασίτες από δίκη στη Χάγη;
Εχουν ανεξαρτητο κρατος. Δυο κρατη μαλιστα τουλάχιστον.
Τα λενε Ιορδανια και Λιβανο
Chief of Staff of the Israeli Army, Herzi Halevi, confirms the Strikes in Syria were pre-emptive.
His statement :
“We destroyed the two airports and we challenge Iran and the Assad regime to respond to Israeli sovereignty, and this is a preliminary response.”
(Funny - 1st statement was "we fired back after Syrian attacked with mortars into Golan" ) https://twitter.com/GeromanAT/status/17 ... 4598490403
Δεν βγαινει νοημα.
ΔΕΝ ΒΓΑΙΝΕΙ ΝΟΗΜΑ.
Πάνω κάτω έτσι μου φαίνεται κι εμένα. Η σφαγή στη συναυλία ήξεραν ότι θα προκαλέσει διεθνή αποτροπιασμό. Και στρατιωτικά δεν νομίζω να προσέφερε κάτι. Δεν θα καμφθεί το ηθικό των Ισραηλινών στρατιωτών από κάτι τέτοιο. Απλώς έδωσαν υλικό στο Ισραήλ για να πάρει μαζί του όλη την δυτική κοινή γνώμη.
Κάποια λεπτομέρεια μοιάζει να μας διαφεύγει.
σιγουρα ψσου ξεφευγει η λεπτομερεια πως οι τυποι της Χαμας θελουν τζιχαντ ... δεν τους ενδιαφερουν οι αμαχοι ... αυτοι θεωρουνται μαρτυρες ... στηριζονται στην ανθρωπιστικη αδυναμια του Δυτικου κοσμου ... αν οι Ελληνες του 1821 ειχαν τα μυαλα σας ακομη ραγιαδες θα ειμασταν
Αρίστος έγραψε: 12 Οκτ 2023, 18:52
Να κανω μια ερωτηση.
Τι ακριβως πιστευετε πως επεδιωκε η Χαμας και ειχε τοση αισιοδοξια;
Δεν ηξερε οτι τελικα η καταληξη θα ηταν πολλαπλασιοι Παλαιστινιοι νεκροι απο ισραηλινα αντιποινα και καταστροφη της Γαζας;
Υπαρχουν δηλαδη υποψιες οτι οι Ισραηλινοι το περιμεναν πως και πως να τους δωσουν την αφορμη οι Παλαιστινιοι...
και αυτοι τελικα γιατι τους την εδωσαν;
.
Καλή ερώτηση. Κάποιοι έγραψαν στο άλλο νήμα ότι ήθελαν να εμποδίσουν πιθανή συμφωνία Ισραήλ με ΣΑ. Δεν το ξέρω το θέμα για να πω αν αυτό ήταν αρκετό και αν μια τέτοια συμφωνία ήταν γνωστή μεγάλο χρονικό διάστημα όταν θα πρέπει να ξεκίνησαν οι προετοιμασίες για την επίθεση.
H Χαμας είναι για τους Ιρανούς μουλάδες ότι ο Ζαχαριάδης για τον Στάλιν. Τσιμπούκ ογλάνια που αιματοκυλούν την χώρα τους για τα συμφέροντα των αφεντικών τους.
ΚΚΕ 6η Ολομέλεια: Κάναμε το διεθνιστικό μας καθήκον (εννοεί τον Συμμοριτοπόλεμο)
ΧΑ: Είμαστε η σπορά των ηττημένων του '45. Οι εθνικοσοσιαλιστές, οι φασίστες!
Εχουν ανεξαρτητο κρατος. Δυο κρατη μαλιστα τουλάχιστον.
Τα λενε Ιορδανια και Λιβανο
Δεν βγαινει νοημα.
ΔΕΝ ΒΓΑΙΝΕΙ ΝΟΗΜΑ.
Κάποια λεπτομέρεια μοιάζει να μας διαφεύγει.
Προφανεστατα, τα ερωτηματικα ειναι δυο λοιπον, γιατι τους αφησε το Ισραηλ αλλα και γιατι αυτοι επεσαν στην παγιδα. Η μηπως εχουν στο νου τους οτι κατι θα ερθει να τους βοηθησει αν οι Ισραηλινοι μπουκαρουν στη Γαζα;
talaipwros έγραψε: 12 Οκτ 2023, 18:56
Να θυμησω οτι το να σφαζουμε αμαχους , γυναικες και παιδια και να χρησιμοπουμε γυναικόπαιδα για ασπίδα ειναι κακο.
Να μπορουμε να συμφωνήσουμε τουλαχιστον στα βασικα
Συμφωνούμε. Επίσης το να λέμε του άλλου τράβα φύγε γιατί εγώ θα ισοπεδώσω το μέρος, είναι επίσης εγκληματικό. Όπως και το να υπονοούμε ότι δεν έχει καμία ευθύνη αυτός που προειδοποίησε, απλά επειδή προειδοποίησε.
Να υποθεσω οταν οι συμμαχοι βαραγανε το βερολινο το 1945, ηταν οι κακοι της υποθεσης;
Πιστεύω ότι ο κόσμος πάει μπροστά και ότι ως άτομα και ως κράτη έχουμε κάνει βήματα στον τομέα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Δεν είναι δεκτή η δουλεία και δεν χωρίζουμε τους ανθρώπους σε λευκούς και μαύρους όπως τότε πχ.
Δεν είμαι διατεθειμένος να δικαιολογήσω τις αγριότητες του 21ου αιώνα εξαιτίας αυτών που συνέβησαν τους προηγούμενους.
Σε πρακτικό επίπεδο επειδή τα παραπάνω μπορεί να σου φαίνονται λιγάκι ρομαντικά, το Ισραήλ δεν είναι δυνατόν να διεξάγει πόλεμο με όλα τα γειτονικά του κράτη χωρίς την υποστήριξη των Δυτικών. Το πάθημα της Ουκρανίας θα πρέπει να γίνει μάθημα και οι Δυτικοί θα έπρεπε να πέσουν με όλες τους τις δυνάμεις και να σύρουν αμφότερες πλευρές στο τραπέζι των συνομιλιών ζητώντας την άμεση απομάκρυνση των ενόπλων από τις περιοχές στις οποίες εισέβαλαν. Και έχουν τη δύναμη να το απαιτήσουν και την ισχύ να το επιβάλουν.
εγω θεωρω οτιο οι Ιραηλιτες δεν χρειαζεται να κανουν καμια συμφωνια αυτη τη στιγμη ... εχουν το πανω χερι στρατιωτικα και οσο και να κλαψουριζουν οι υποστηρικτες των τρομοκρατων δεν θα σταματησουν ... οταν τελειωσει αυτη η ιστορια θα φανει τι μπορει να γινει