!!! DEVELOPMENT MODE !!!

Έρευνα: Οριακά βγάζει το μήνα το 87 τοίς εκατό των καταναλωτών. Το μεγαλύτερο ποσοστό στην Ευρώπη

Ειδήσεις, προβλήματα και προτάσεις
Άβαταρ μέλους
Ερμής

Re: Έρευνα: Οριακά βγάζει το μήνα το 87 τοίς εκατό των καταναλωτών. Το μεγαλύτερο ποσοστό στην Ευρώπη

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ερμής »

EKPLIKTIKOS έγραψε: 04 Οκτ 2023, 12:28
Ερμής έγραψε: 04 Οκτ 2023, 12:09
Δε μπορώ να καταλάβω πως έχουμε τιμές Μελβούρνης όπως ειπε και ο Τσιλ.
Γιατί δεν έχουμε.

Consumer Prices in Athens are 27.3% lower than in Melbourne (without rent)
Consumer Prices Including Rent in Athens are 38.6% lower than in Melbourne
Rent Prices in Athens are 61.7% lower than in Melbourne
Restaurant Prices in Athens are 24.2% lower than in Melbourne
Groceries Prices in Athens are 36.1% lower than in Melbourne

https://www.numbeo.com/cost-of-living/c ... ty2=Athens
Όσο για τα ενοίκια εγώ στην Αγγλία έδινα 1200 λίρες για το σπίτι.
δε ξέρω, δεν έχω ζήσει σε άλλη χώρα πλην ιταλίας οπότε ο,τι ακούω.
Αν βάλουμε συνάρτηση μισθών και τιμαρίθμου εκει θα δεις πολλές αναλογίες να είναι πολύ κατά στον έλληνα.
"Chiedi a un bambino di disegnare una macchina e sicuramente la farà rossa"
Άβαταρ μέλους
Otto Weininger

Re: Έρευνα: Οριακά βγάζει το μήνα το 87 τοίς εκατό των καταναλωτών. Το μεγαλύτερο ποσοστό στην Ευρώπη

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Otto Weininger »

sharp έγραψε: 04 Οκτ 2023, 10:32
Otto Weininger έγραψε: 04 Οκτ 2023, 10:26
ΠΑΓΧΡΗΣΤΟΣ έγραψε: 04 Οκτ 2023, 10:14 Ότι αυτό εδώ κοστίζει 750 ευρώ με ξεπερνάει -και μου λέει πολλά για όσους αγοράζουν κάτι τέτοιο (ή για όσους κάνουν τη ζωή που περιγράφει ο Ότο):
https://www.atticadps.gr/andrikh-moda/r ... 002545769/

Ούτε καν "ταξικούς εχθρούς" δεν θα τους χαρακτήριζα.
Μάλλον λουστραρισμένους "υποκοσμίτες" (από πιο πολύπλοκή άποψη) θα τους έλεγα...
Αυτό μετά από 20 χρόνια χρήσης (αν δε το κακομεταχειριζεσαι επιτηδες) θα είναι ίδιο με την πρώτη μέρα.
Ρε, θα σε δείρω! :lol:

Αγοράζεις κάθε μήνα ρούχα που τα κρατάς για 20 χρόνια; Πιο πάνω κορόιδευες για τα κοστούμια, σιγά μην τα κρατάω 5 χρόνια έγραφες

Μήπως τρολλάρεις τον εαυτό σου, τελικά; :smt017
λέω ότι αξίζει τα 750 ευρώ. Επίσης άλλο το κουστούμι, άλλο ένα πουλόβερ ή τζάκετ και μάλιστα σε χρώμα διαχρονικό.

Let them make the first mistake. We make the last move.

Άβαταρ μέλους
Otto Weininger

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Otto Weininger »

sharp έγραψε: 04 Οκτ 2023, 10:37
Otto Weininger έγραψε: 04 Οκτ 2023, 10:30
Ερμής έγραψε: 04 Οκτ 2023, 10:27

Δε διαφωνώ, γιατί όπως είπες άνετη ζωή χωρίς εκπτώσεις(δλδ να μη σκέφτεσαι οταν χαλάς για το οτιδήποτε) με βάση τα θέλω του καθενός. Μη σου πώ πως κάποια τα έβαλες και κομμένα και κάποια άλλα έξοδα δε τα έβαλες καθόλου όπως πχ ιδιωτική ασφάλεια ζωής, το οποίο είναι ένα δυνατό κόστος αν μιλάμε για καλή ασφάλεια (περίπου 3Κ το χρόνο το ενηλικο άτομο), χρήματα για επενδύσεις δε τα βάζω καν γιατί στην ουσία δεν είναι έξοδα.
Μα προσπάθησα να τους εξηγήσω ότι αυτό που περιέγραψα δεν είναι η ζωή ενός multimillionaire, αλλά κάποιου που απλά λέει θέλω ένα ποτ πουρί ποιότητας, χωρίς μάλιστα καμία υπερβολή.

Και όντως δεν έβαλα καν πχ ιδιωτικές ασφάλειες μέσα.
Οι ασφάλειες δεν είναι ποιότητα ζωής αλλά μπίζνα. Ένα είδος (κακής κατά τη γνώμη μου) επένδυσης.

Κατά τα άλλα όσοι υποστηρίζετε τα πολλά χιλιάρικα ως ποιότητα ζωής, ανήκετε απλώς στους σούπερ καταναλωτές. Εκεί δεν υπάρχει όριο, μπορείς να μπεις σε ένα μαγαζί και να το σηκώσεις όλο, αν έχεις. Το γιατί αυτό δίνει τόση χαρά σε κάποιους, είναι άλλου κλάδου ερώτημα.
ασφάλειες υγείας εννοούσα έγώ

Let them make the first mistake. We make the last move.

Άβαταρ μέλους
Chilloutbuddy
Phorum.gr user: Chilloutbuddy

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Chilloutbuddy »

EKPLIKTIKOS έγραψε: 04 Οκτ 2023, 12:28
Ερμής έγραψε: 04 Οκτ 2023, 12:09
Δε μπορώ να καταλάβω πως έχουμε τιμές Μελβούρνης όπως ειπε και ο Τσιλ.
Γιατί δεν έχουμε.

Consumer Prices in Athens are 27.3% lower than in Melbourne (without rent)
Consumer Prices Including Rent in Athens are 38.6% lower than in Melbourne
Rent Prices in Athens are 61.7% lower than in Melbourne
Restaurant Prices in Athens are 24.2% lower than in Melbourne
Groceries Prices in Athens are 36.1% lower than in Melbourne

https://www.numbeo.com/cost-of-living/c ... ty2=Athens
Όσο για τα ενοίκια εγώ στην Αγγλία έδινα 1200 λίρες για το σπίτι.
Το νάμπεο δεν έχει τα κερατιάτικα που χρειάζεσαι για να επιβιώσεις στην Ελλάδα από φροντιστήρια, αγγλικά, παιδίατρους, ιδιαίτερα, ΈΝΦΙΑ, φακελάκια, μαύρα και κερατιάτικα που δεν πληρώνει κανένας άλλος. Από πού να ξεκινήσω, σου λέει το νάμπεο ας πούμε 30χιλ στη Μελβούρνη για "International school", οκ κάπου τόσο θα είναι φαντάζομαι, αλλά έλα που εδώ έχει ένα σωρό δημόσια σχολεία πιστοποιημένα Ιντερνάσιοναλ Μπακαλορεά τζάμπα, και τα παιδιά μου εκεί πήγαν δημοτικό και ήταν απίστευτα καλό, πρέπει να είσαι τέρμα μαλάκας για να πας σε ιδιωτικό. Γέννες ξερω γω δεν πληρώσαμε δραχμή, γιατροί να χτυπήσω ξύλο τόσα χρόνια το μόνο που έχουμε πληρώσει 4 άνθρωποι είναι είναι κάτι δόντια κι αυτά τα μισά. Αθλητισμό δεν πλήρωσα ποτέ, έχουν στο σχολείο γήπεδο με παρκέ και χτυπιούνται με τις ώρες, καμμιά φορά τα πάει το σχολείο στην πισίνα δίπλα και μου ζητάνε ξέρω γω κάτι λίγο ανά παιδί. Και πάει λέγοντας.

Το νάμπεο είναι ωραίο εργαλείο αλλά απευθύνεται κυρίως σε τουρίστες. Όταν δεν είσαι τουρίστας και ζήσεις σε ένα μέρος και το κοιτάξεις σε ετήσια βάση αλλάζει.

Αλλά οκ πες εγώ κάνω λάθος και το κόστος ζωής στην Αθήνα είναι 27.3% λιγότερο της Μελβούρνης που λέει το νάμπεο. Ε, έπρεπε να ήταν 75% φτηνότερη. Γιατι εδώ όταν βγαίνεις πχ με πτυχίο λογιστικής ο πρώτος μισθός σε ευρώ είναι 3 χιλιάρικα καθαρά, ενώ στην Αθήνα δεν είναι ούτε 1.
Δοξάκης αν έπαιζε σήμερα θα ήταν 6ος παίκτης άνετα σε μεσαία ομάδα Nba. :blm:
Άβαταρ μέλους
Ερμής

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ερμής »

Αυτό λέμε, οι τιμές είναι ένα 30-40% απο Μελβούρνη αλλα οι μισθοί είναι 200% πάνω.
Συν τα παρελκόμενα που τα είπες όλα, συνολικά έξοδα βγαίνουν να ειναι σε μικρή διαφορά.
"Chiedi a un bambino di disegnare una macchina e sicuramente la farà rossa"
Άβαταρ μέλους
Chilloutbuddy
Phorum.gr user: Chilloutbuddy

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Chilloutbuddy »

Δεν είναι με τίποτα 30-40%, άντε να είναι 10% διαφορά πλέον αν τα βάλεις όλα μέσα σε ετήσια βάση. Ανέβηκε και η Μελβούρνη αλλά η Αθήνα γαμήθηκε εντελώς.
Δοξάκης αν έπαιζε σήμερα θα ήταν 6ος παίκτης άνετα σε μεσαία ομάδα Nba. :blm:
Άβαταρ μέλους
Γαληνός

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Γαληνός »

Σσσσ... Ψηφίζουν ΝΔ και δεν γκρινιάζουν.
Ή στην χειρότερη, είναι Έλληνες, άρα γκρινιάζουν για όλα!

Μ αυτά τα μυαλά και... πολλα χρήματα μας δίνουν...
“A bird doesn’t sing because it has an answer, it sings because it has a song.”—Joan Walsh Anglund
sharp

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από sharp »

Otto Weininger έγραψε: 04 Οκτ 2023, 13:00
sharp έγραψε: 04 Οκτ 2023, 10:37
Otto Weininger έγραψε: 04 Οκτ 2023, 10:30

Μα προσπάθησα να τους εξηγήσω ότι αυτό που περιέγραψα δεν είναι η ζωή ενός multimillionaire, αλλά κάποιου που απλά λέει θέλω ένα ποτ πουρί ποιότητας, χωρίς μάλιστα καμία υπερβολή.

Και όντως δεν έβαλα καν πχ ιδιωτικές ασφάλειες μέσα.
Οι ασφάλειες δεν είναι ποιότητα ζωής αλλά μπίζνα. Ένα είδος (κακής κατά τη γνώμη μου) επένδυσης.

Κατά τα άλλα όσοι υποστηρίζετε τα πολλά χιλιάρικα ως ποιότητα ζωής, ανήκετε απλώς στους σούπερ καταναλωτές. Εκεί δεν υπάρχει όριο, μπορείς να μπεις σε ένα μαγαζί και να το σηκώσεις όλο, αν έχεις. Το γιατί αυτό δίνει τόση χαρά σε κάποιους, είναι άλλου κλάδου ερώτημα.
ασφάλειες υγείας εννοούσα έγώ
Μα γιατί, δεν έχεις ΙΚΑ, ΤΕΒΕ, ΤΣΜΕΔΕ, ΓΟΥΑΤΕΒΕ; :P
Τα πληρώνεις πάντως.
Άβαταρ μέλους
hellegennes

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από hellegennes »

Εμπεδοκλής έγραψε: 04 Οκτ 2023, 09:13 Τελικά, και για να μη ξεφεύγουμε, το 87% δεν πεινάει. Δηλώνει ότι πεινάει. Το 87% δικαιούται fuel, market και ότι άλλο pass υπάρχει αλλά ταυτόχρονα έχει να φορέσει και ένα paul Shark, έχει πάει να φάει και ακριβά σκατά στο μποτρίνι, έχει πάει και ένα ταξίδι στο Μιλάνο να πιεί καφέ, έχει και ένα σπίτι που περιμένει τη γριά να πεθάνει για να το κληρονομήσει...
Αν το 87% έχει λεφτά να φάει στον Μποτρίνι, ο Μποτρίνι θα είχε αλυσίδα 400 εστιατορίων στην Ελλάδα. Αντ ' αυτού έχει δύο εστιατόρια που δουλεύουν από 25 ώρες την εβδομάδα.

Ας το τερματίσουμε με τις γελοίες υποθέσεις. Θα πω ότι δουλεύει 25 ώρες κάθε εβδομάδα του χρόνου και σερβίρει 100 άτομα την ώρα, κάθε ώρα, όλον τον χρόνο. Αυτό είναι μετά βίας το 2,5% του πληθυσμού.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
θα με ξυπνήσουν μια Δευτέρα παρουσία κατά την θρησκεία.
Μα δεν ξέρω αν και τότε να σηκωθώ θελήσω.
Άβαταρ μέλους
hellegennes

Otto Weininger έγραψε: 04 Οκτ 2023, 10:01
foscilis έγραψε: 04 Οκτ 2023, 09:40
hellegennes έγραψε: 03 Οκτ 2023, 23:51

Όσες φορές τον βλέπω δημόσια φοράει συνήθως τζην ή το ίδιο κοστούμι.
Ο προϊστάμενός μου πριν 10 χρόνια φόραγε συνέχεια τζην και το ίδιο πουκάμισο. Απορούσα πώς κατάφερνε να μην τα ιδρώνει ποτέ γιατί ήταν και χοντρός.

Η απάντηση ήταν ότι είχε 1 τζην για κάθε ημέρα της εβδομάδας + 1 εφεδρικό που το κουβάλαγε, καθώς και καμιά δεκαπενταριά πουκάμισα ώστε να μπορεί να έχει αυτό με το οποίο έφευγε το πρωί + 2 ίδια που θα τα άλλαζε στη διάρκεια της ημέρας.
Εν τω μεταξύ ο Μαρινάκης και ο κάθε Μαρινάκης, μπαίνουν στο μαγαζί με τα κουστούμια, τους παίρνουν μέτρα και μετά λένε: ράψε 5 με αυτό το ύφασμα, 5 με αυτό, 5 έτσι και άλλα 5 γιουβέτσι και στείλε τα στο σπίτι.

Ο Χέλης φαντάζεται ότι ο Μαρινακης έχει 2 κουστούμια και 5 πουκάμισα και 3 μπλουζάκια.
Ο Χέλης δεν φαντάζεται ότι ο Μαρινάκης έχει 2 κοστούμια και 5 πουκάμισα. Τόσα μόνο δεν έχω ούτε εγώ που δεν τα φοράω κιόλας. Ο Χέλης λέει ότι ο Ότο μάς είπε ότι δεν είναι καν lifestyle εκατομμυριούχου, πόσο μάλλον δισεκατομμυριούχου να ξοδεύει 2.000 ευρώ τον μήνα σε ρούχα, το οποίο βρίσκω εξωφρενικό, και όπως εξήγησα, τάξεις μεγέθους λάθος με βάση διεθνή στατιστικά (μπορείς να ψάξεις όποια χώρα θες).
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Άβαταρ μέλους
hellegennes

Otto Weininger έγραψε: 04 Οκτ 2023, 10:02 Τα Paul&Shark είναι ο ορισμός του "ότι πληρώνεις παίρνεις".
Πουλόβερ και ζακετες, που μετά από 20 χρόνια δεν έχουν μισό κόμπο.
Και τι σε νοιάζει αν παίρνεις καινούργια κάθε μήνα; Αν είναι να τα κρατήσεις 20 χρόνια το καθένα θα χρειαστεί να νοικιάσεις αποθήκη logistics μόνο για να τα στοιβάξεις.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Άβαταρ μέλους
Antares
Phorum.gr user: Ακταία

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Antares »

Η Αυστραλία δεν είναι καπιταλιστική όπου πρέπει να πληρώνεις για όλα για να είναι καλά; :lol:
Πραγματικά αυτή την εντύπωση είχα νόμιζα ότι μοιάζουν με τις ΗΠΑ όσον αφορά την παιδεία και την υγεία και πολλά άλλα.
Χαίρομαι και ας μην μένω εκεί, πρώην κατάδικοι έφτιαξαν το κράτος να τα βλέπουμε να ντρεπόμαστε.
Άβαταρ μέλους
foscilis

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από foscilis »

Chilloutbuddy έγραψε: 04 Οκτ 2023, 14:30

Αλλά οκ πες εγώ κάνω λάθος και το κόστος ζωής στην Αθήνα είναι 27.3% λιγότερο της Μελβούρνης που λέει το νάμπεο. Ε, έπρεπε να ήταν 75% φτηνότερη. Γιατι εδώ όταν βγαίνεις πχ με πτυχίο λογιστικής ο πρώτος μισθός σε ευρώ είναι 3 χιλιάρικα καθαρά, ενώ στην Αθήνα δεν είναι ούτε 1.
πλάκα-πλάκα αυτό έπαθε η ξαδέρφη μου, πάει σε μεγάλο οίκο ως απόφοιτος οικονομικών με μεταπτυχιακό και τρία χρόνια προϋπηρεσίας part time σε λογιστήριο για θέση αναλύτριας, αφού της κάνουν cavity search στις ερωτήσεις ρωτάνε τι μισθό θα ήθελε, λέει "1000 ευρώ" και η πουτάνα του HR ξυνίζει "πώς και τόσο πολλά;"

Πρόσεξε όμως αυτό που λέω είναι ότι πολύ απλά δε γίνεται να είναι τόσο ακριβό το κόστος ζωής αν δεν τα πληρώνει όντως κάποιος όλα αυτά τα πράγματα. Και όχι ένας και δύο.
Άβαταρ μέλους
hellegennes

Leporello έγραψε: 04 Οκτ 2023, 12:37 Ετσι. Οι τιμές δεν μπορούν να ανέβουν αν ο κόσμος πεινάει. Οσο και να θέλει να ανεβάσει τις τιμές ο έμπορος, κάποιος πρέπει να αγοράζει.
Μαλακίες λέτε. Ο τίτλος του νήματος λέει ότι βγάζει οριακά τον μήνα το 87% των καταναλωτών, όχι ότι έχει αυξηθεί η θνησιμότητα από ασιτία.

Μια χαρά ανεβαίνουν οι τιμές και όταν δεν υπάρχει χρήμα. Οι πωλήσεις πέφτουν, απλά και ωραία. Ο κόσμος αγοράζει λιγότερο όγκο και ταυτόχρονα αυξάνει την έκθεσή του σε χρέος γιατί αφήνει ολοένα περισσότερες απλήρωτες υποχρεώσεις για να μπορεί να έχει τα βασικά. Αυτό είναι η ουσία.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Άβαταρ μέλους
Isildur
Phorum.gr user: Isildur

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Isildur »

hellegennes έγραψε: 04 Οκτ 2023, 15:04
Otto Weininger έγραψε: 04 Οκτ 2023, 10:01
foscilis έγραψε: 04 Οκτ 2023, 09:40

Ο προϊστάμενός μου πριν 10 χρόνια φόραγε συνέχεια τζην και το ίδιο πουκάμισο. Απορούσα πώς κατάφερνε να μην τα ιδρώνει ποτέ γιατί ήταν και χοντρός.

Η απάντηση ήταν ότι είχε 1 τζην για κάθε ημέρα της εβδομάδας + 1 εφεδρικό που το κουβάλαγε, καθώς και καμιά δεκαπενταριά πουκάμισα ώστε να μπορεί να έχει αυτό με το οποίο έφευγε το πρωί + 2 ίδια που θα τα άλλαζε στη διάρκεια της ημέρας.
Εν τω μεταξύ ο Μαρινάκης και ο κάθε Μαρινάκης, μπαίνουν στο μαγαζί με τα κουστούμια, τους παίρνουν μέτρα και μετά λένε: ράψε 5 με αυτό το ύφασμα, 5 με αυτό, 5 έτσι και άλλα 5 γιουβέτσι και στείλε τα στο σπίτι.

Ο Χέλης φαντάζεται ότι ο Μαρινακης έχει 2 κουστούμια και 5 πουκάμισα και 3 μπλουζάκια.
Ο Χέλης δεν φαντάζεται ότι ο Μαρινάκης έχει 2 κοστούμια και 5 πουκάμισα. Τόσα μόνο δεν έχω ούτε εγώ που δεν τα φοράω κιόλας. Ο Χέλης λέει ότι ο Ότο μάς είπε ότι δεν είναι καν lifestyle εκατομμυριούχου, πόσο μάλλον δισεκατομμυριούχου να ξοδεύει 2.000 ευρώ τον μήνα σε ρούχα, το οποίο βρίσκω εξωφρενικό, και όπως εξήγησα, τάξεις μεγέθους λάθος με βάση διεθνή στατιστικά (μπορείς να ψάξεις όποια χώρα θες).
Εγώ που έχω μόλις 2 κοστούμια (το τρίτο, το γαμπριάτικο, δεν μου κάνει πια -φυσικά!), πού κατατάσσομαι; Κλοσάρ; Χόμπο; Απλά φτωχομπινές;
Lando ή Oscar; Ιδού η απορία... :p2:
Απάντηση
  • Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Οικονομία”