EKPLIKTIKOS έγραψε: 04 Οκτ 2023, 12:28
Ερμής έγραψε: 04 Οκτ 2023, 12:09
Δε μπορώ να καταλάβω πως έχουμε τιμές Μελβούρνης όπως ειπε και ο Τσιλ.
Γιατί δεν έχουμε.
Consumer Prices in Athens are 27.3% lower than in Melbourne (without rent)
Consumer Prices Including Rent in Athens are 38.6% lower than in Melbourne
Rent Prices in Athens are 61.7% lower than in Melbourne
Restaurant Prices in Athens are 24.2% lower than in Melbourne
Groceries Prices in Athens are 36.1% lower than in Melbourne
https://www.numbeo.com/cost-of-living/c ... ty2=Athens
Όσο για τα ενοίκια εγώ στην Αγγλία έδινα 1200 λίρες για το σπίτι.
Το νάμπεο δεν έχει τα κερατιάτικα που χρειάζεσαι για να επιβιώσεις στην Ελλάδα από φροντιστήρια, αγγλικά, παιδίατρους, ιδιαίτερα, ΈΝΦΙΑ, φακελάκια, μαύρα και κερατιάτικα που δεν πληρώνει κανένας άλλος. Από πού να ξεκινήσω, σου λέει το νάμπεο ας πούμε 30χιλ στη Μελβούρνη για "International school", οκ κάπου τόσο θα είναι φαντάζομαι, αλλά έλα που εδώ έχει ένα σωρό δημόσια σχολεία πιστοποιημένα Ιντερνάσιοναλ Μπακαλορεά τζάμπα, και τα παιδιά μου εκεί πήγαν δημοτικό και ήταν απίστευτα καλό, πρέπει να είσαι τέρμα μαλάκας για να πας σε ιδιωτικό. Γέννες ξερω γω δεν πληρώσαμε δραχμή, γιατροί να χτυπήσω ξύλο τόσα χρόνια το μόνο που έχουμε πληρώσει 4 άνθρωποι είναι είναι κάτι δόντια κι αυτά τα μισά. Αθλητισμό δεν πλήρωσα ποτέ, έχουν στο σχολείο γήπεδο με παρκέ και χτυπιούνται με τις ώρες, καμμιά φορά τα πάει το σχολείο στην πισίνα δίπλα και μου ζητάνε ξέρω γω κάτι λίγο ανά παιδί. Και πάει λέγοντας.
Το νάμπεο είναι ωραίο εργαλείο αλλά απευθύνεται κυρίως σε τουρίστες. Όταν δεν είσαι τουρίστας και ζήσεις σε ένα μέρος και το κοιτάξεις σε ετήσια βάση αλλάζει.
Αλλά οκ πες εγώ κάνω λάθος και το κόστος ζωής στην Αθήνα είναι 27.3% λιγότερο της Μελβούρνης που λέει το νάμπεο. Ε, έπρεπε να ήταν 75% φτηνότερη. Γιατι εδώ όταν βγαίνεις πχ με πτυχίο λογιστικής ο πρώτος μισθός σε ευρώ είναι 3 χιλιάρικα καθαρά, ενώ στην Αθήνα δεν είναι ούτε 1.