EKPLIKTIKOS έγραψε: 04 Οκτ 2023, 00:38
Πάντως αφού πιάσαμε τα γούστα και αφού ο Leporello θέλει κάποιον να τον κράξει, έχω μια τέρμα unpopular opinion για τα ταξίδια
Έχω παρατηρησει ότι κατά βάση τα ταξίδια είναι ένα ακραίο σύγχρονο είδος καταναλωτικής μανίας. Συνήθως αρέσουν, εντελώς προβλεψιμα, κυρίως σε γυναίκες. Μαντέψτε γιατι: Γιατί οι γυναίκες σπάνια έχουν αληθινά ενδιαφέροντα. Συνήθως ασχολούνται με τριβιαλ μαλακιες τύπου τι φόρεσε ο έτσι, τι κινητό έχει ο τάδε. Ακόμα κ τα ενδιαφέροντά τους στην πράξη περιστρεφονται γύρω απ το τι κάνει ο Μάκης και η Σουλα και ποιος κερατωσε τη Μαριγω. Και γενικά ακόμα κ έξυπνες γυναίκες είναι έτσι εκτός αν είναι στο φάσμα. Δεν το λέω για να τις μειωσω.
Είναι τεσπα σχεδόν δεδομένη χυλόπιτα αν πεις σε γκομενα ότι δε σε πολυενδιαφερει κ βασικά κιόλας να ταξιδέψεις, ότι δε συλλεγεις μέρη επίσκεψης λες και είναι Πόκεμον, κ ότι δε θέλεις να ταλαιπωρηθεις άσκοπα ταξιδεύοντας.
Και ναι, έχω ταξιδέψει, έχω ζήσει κ στο εξωτερικό, αλλά μου φαίνεται εντελώς ανούσιο να ταξιδέψεις χωρίς λογο. Καταλαβαίνω απόλυτα εννοείται να ταξιδέψεις για δουλειά, σπουδές, για συνέδριο, για κάποιο χόμπι, οτιδήποτε, πχ έχεις λοξα με τη F1 κ θες να δεις αγώνα ή με τον αιγυπτιακο πολιτισμό κτλ. Οι περισσότεροι όμως δεν έχουν ιδέαν από πολιτισμό, βρουτοι είναι εντελώς και αξεστοι.
Η δε χειρότερη κατηγορία ταξιδιώτη είναι αυτού που πάει να ζήσει τον πολιτισμό, να συλλεξει εμπειρίες κ κάτι τέτοια. Δηλαδή να πάει για καφέ στην Αγία Ειρήνη και το Κουκάκι ή να πάει να δει αναρχικούς στα Εξάρχεια. Σε λίγο θα πηγαίνουν κ στα καφενεία να φωτογραφισουν γραφικούς γέρους που βρίζουν τους πολιτικούς κ παίζουν πρέφα
.
Κοίτα ένα φαινόμετο που συμβαίνει καί το παρατηρείς πιό έντονα , σε ένα διάστημα 30 ημερών πχ αλλάζοντας νησί κάθε 2-3 μέρες....
Η παίρνοντας μιά Interail καί ταξιδεύοντας σε διαφορετικό τόπο κάθε μέρα ή αλλάζοντας γενικότερα μέρη.....
Σε όσο πιό διαφορετικό 3τοκοσμικό ειδικά μέρος πάς τόσο πιο έντονη είναι η αίσθηση.....
Παρατηρείς λοιπόν όταν γυριζεις πίσω οτι δεν έχεις την αίσθηση ότι έλειπες 1 μήνα αλλά 6.....
Αυτό το είχε σίγουρα αισθανθεί ο Χρονολόγος Αϊνστάιν και μας τό άφησε σαν συμβουλή του.....
Δέν θα γεμίσεις τη ζωή σου με το να ζήσεις πολλά χρόνια αλλά με τίς αλλαγές εικόνων / παραστάσεων..... με δικά μου λόγια.....
Τό ταξίδι είναι μιά φυσική μορφή αλλαγής εικόνων.....
Σε ένα πόστ κόσμημα η Τίπιτι Κλόπ είχε αναφέρει τη τελευταία λέξη της Νευροψυχοβγαλτικής πώς το ένστικτο της " Εξερεύνησης "
χύνει τη περισσότερη Ευχαριστίνη πώς τη λένε στόν εγκέφαλο.....χύνει πιο πολύ απόλες σου λέει.....
Υπάρχουν πολλά πεδία Ερευνας και Εξερεύνησης αλλά και η φυσική / έξω απ το σπίτί σου εξερεύνηση είναι ωραία κι αυτή.....
Πιό παλιά είχανε μιά παροιμία.....εβαλε η μυλωνού τόν άντρα της με τούς πραματευτάδες.....
Ισως πιάνει κι από Ομηρο αφτί η παροιμία.....κάτι θέλει να μας πεί πάντως.....αφήνω στούς Παλαιούς Γέροντες την ερμηνεία της Γραφής.....
.
Ταφόπλακα τού Μέλλοντος τών Παιδιών μας η Γραφειοκρατεία καί οί Συντάξεις άνω τών 400 € ....
Δουλειά δέν έχει ό Διάολος γαμάει τά Παιδιά του .... Έλληνική Λαική Σοφία
Δέν ξέρεις κάν τό Λόγο ..........γιά νά μάς Ύποτάξης .........Σαδιστάκο ...