!!! DEVELOPMENT MODE !!!

Έρευνα: Οριακά βγάζει το μήνα το 87 τοίς εκατό των καταναλωτών. Το μεγαλύτερο ποσοστό στην Ευρώπη

Ειδήσεις, προβλήματα και προτάσεις
Άβαταρ μέλους
Otto Weininger

Re: Έρευνα: Οριακά βγάζει το μήνα το 87 τοίς εκατό των καταναλωτών. Το μεγαλύτερο ποσοστό στην Ευρώπη

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Otto Weininger »

sharp έγραψε: 04 Οκτ 2023, 00:54
Leporello έγραψε: 04 Οκτ 2023, 00:48
Otto Weininger έγραψε: 04 Οκτ 2023, 00:35Ένα καλό εστιατόριο για 4 άτομα θα πάει ξεφτίλα 250 ευρώ. Σου κάνει εντύπωση;
Αν πάς στου Μποτρίνι, θα χρειαστείς €450, όχι €250. Αλλά δεν θα πάς δύο φορές τον μήνα.
Γιατί όχι, μια ζωή την έχουμε (έτσι θα σού πει).
Σίγουρα δε θα πάω στου Μποτρίνι 2 φορές σε ένα μήνα.
Τόσα εστιατόρια υπάρχουν.

Let them make the first mistake. We make the last move.

sharp

Re: Έρευνα: Οριακά βγάζει το μήνα το 87 τοίς εκατό των καταναλωτών. Το μεγαλύτερο ποσοστό στην Ευρώπη

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από sharp »

Δεν είπες όμως, αφού πάρεις τα Αρμάνι και πάς στην Αμερική το ΣΚ για συναυλία, στο ΣΜ θα τα φέρεις βόλτα; Γιατί αυτό συζητάμε, να δούμε αν υπάρχει πρόβλημα τελικά στη χώρα.
sharp

dna replication έγραψε: 04 Οκτ 2023, 01:08
hellegennes έγραψε: 04 Οκτ 2023, 00:30 Στο ΗΒ βλέπω 2750 λίρες τον χρόνο για την υψηλότερη εισοδηματική κατηγορία (10%) ανά νοικοκυριό. Στατιστική του ONS για το 2018. Πες 4.000 ευρώ σε σημερινή αξία. Ανά νοικοκυριό, όχι ανά άτομο.
μια χαρά είναι αυτό το ποσό για ένα υψηλόβαθμο στέλεχος μεγάλης εταιρείας στην Ελλάδα. Με δικό του σπίτι και εταιρικό αυτοκίνητο κάνει ζωαρα. Και ντύνεται και βγαίνει και ταξιδεύει και είναι μέσα στο ανώτερο 1-2%(αλλά Μποντρινι μόνο μια φορά το χρόνο το πολύ :lol:)
Τόσο σπουδαίος είναι αυτός; Κάτι βίντεο στο γιουτουμπ που βλέπω, δεν μού γεμίζει το μάτι
Άβαταρ μέλους
Otto Weininger

sharp έγραψε: 04 Οκτ 2023, 01:20 Δεν είπες όμως, αφού πάρεις τα Αρμάνι και πάς στην Αμερική το ΣΚ για συναυλία, στο ΣΜ θα τα φέρεις βόλτα; Γιατί αυτό συζητάμε, να δούμε αν υπάρχει πρόβλημα τελικά στη χώρα.
Προφανώς, το εχω βάλει στο μπάτζετ.
Και για όνομα του Θεού, ποια Αμερική, ένα Ηρώδειο να πας στις μπροστά θέσεις ή στα VIP, θες από 80 έως 120 το άτομο.

Είδες που σου λέω ότι στο μυαλό σου τα έχεις όλα αχταρμά σε ο,τι αφορά τέτοια θέματα;

sharp

Otto Weininger έγραψε: 04 Οκτ 2023, 01:24
sharp έγραψε: 04 Οκτ 2023, 01:20 Δεν είπες όμως, αφού πάρεις τα Αρμάνι και πάς στην Αμερική το ΣΚ για συναυλία, στο ΣΜ θα τα φέρεις βόλτα; Γιατί αυτό συζητάμε, να δούμε αν υπάρχει πρόβλημα τελικά στη χώρα.
Και για όνομα του Θεού, ποια Αμερική, ένα Ηρώδειο να πας στις μπροστά θέσεις ή στα VIP, θες από 80 έως 120 το άτομο.

Είδες που σου λέω ότι στο μυαλό σου τα έχεις όλα αχταρμά σε ο,τι αφορά τέτοια θέματα;
:smt005: Θα αστειεύεσαι που μού θες μισθό πρωθυπουργού γισ νσ πεις ότι περνάς καλά.
Άβαταρ μέλους
Otto Weininger

sharp έγραψε: 04 Οκτ 2023, 01:28
Otto Weininger έγραψε: 04 Οκτ 2023, 01:24

:smt005: Θα αστειεύεσαι που μού θες μισθό πρωθυπουργού γισ νσ πεις ότι περνάς καλά.
Δεν είπα "καλά".
Εγώ περνάω καλά και με το 1/5 αν χρειαστεί γιατί τα ενδιαφέροντα μου πλέον δεν κοστίζουν ιδιαίτερα (πολλά είναι δωρεάν) και γιατί έχω ήδη background εμπειριών, υλικών και μη.

Μίλησα όμως για ποιότητα. Και η ποιότητα απαιτεί πλουραλισμό και ο πλουραλισμός λεφτά ως ένα σημείο.

Δεν καθορίζω εγώ τις τιμές της αγοράς στο κάτω κάτω.

Άβαταρ μέλους
Αρχέλαος

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Αρχέλαος »

Once I lived the life of a millionaire
Spent all my money, I just did not care
Took all my friends out for a good time
Bought bootleg liquor, champagne and wine
Then I began to fall so low
Lost all my good friends, I did not have nowhere to go
I get my hands on a dollar again
I'm gonna hang on to it till that eagle grins
'Cause no, no, nobody knows you
When you're down and out
In your pocket, not one penny
And as for friends, you don't have any
When you finally get back up on your feet again
Everybody wants to be your old long-lost friend
Said it's mighty strange, without a doubt
Nobody knows you when you're down and out
When you finally get back upon your feet again
Everybody wants to be your good old long-lost friend
Said it's mighty strange
Nobody knows you
Nobody knows you
Nobody knows you when you're down and out
"Πως μπορεί να είμαστε 20 χρόνια πίσω από την Αμερική, χωρίς αυτή να είναι 20 χρόνια μπροστά από εμάς;"
Άβαταρ μέλους
dna replication
Phorum.gr user: dna

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από dna replication »

sharp έγραψε: 04 Οκτ 2023, 01:22
dna replication έγραψε: 04 Οκτ 2023, 01:08
hellegennes έγραψε: 04 Οκτ 2023, 00:30 Στο ΗΒ βλέπω 2750 λίρες τον χρόνο για την υψηλότερη εισοδηματική κατηγορία (10%) ανά νοικοκυριό. Στατιστική του ONS για το 2018. Πες 4.000 ευρώ σε σημερινή αξία. Ανά νοικοκυριό, όχι ανά άτομο.
μια χαρά είναι αυτό το ποσό για ένα υψηλόβαθμο στέλεχος μεγάλης εταιρείας στην Ελλάδα. Με δικό του σπίτι και εταιρικό αυτοκίνητο κάνει ζωαρα. Και ντύνεται και βγαίνει και ταξιδεύει και είναι μέσα στο ανώτερο 1-2%(αλλά Μποντρινι μόνο μια φορά το χρόνο το πολύ :lol:)
Τόσο σπουδαίος είναι αυτός; Κάτι βίντεο στο γιουτουμπ που βλέπω, δεν μού γεμίζει το μάτι
ποιον βλέπεις στο yt? Δε βγάζει βίντεο, δουλεύει πολλές ώρες - μειονέκτημα
Άβαταρ μέλους
hellegennes

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από hellegennes »

Otto Weininger έγραψε: 04 Οκτ 2023, 00:37 Ωραία τώρα μπήκαμε στην ζώνη του λυκόφωτος
Ποια ζώνη του λυκόφωτος, ρε μπαγάσα; Στατιστικά της αγγλικής στατιστικής υπηρεσίας σού έβαλα που στο τοπ 10% εισοδηματικής κλάσης ξοδεύουν μέσο όρο 4.000 ευρώ ανά νοικοκυριό τον ΧΡΟΝΟ. Εσύ μας πήγες στα 24.000 το άτομο για μια μέση κατάσταση.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
θα με ξυπνήσουν μια Δευτέρα παρουσία κατά την θρησκεία.
Μα δεν ξέρω αν και τότε να σηκωθώ θελήσω.
Άβαταρ μέλους
ΣΚΕΠΤΙΚΟΣ
Phorum.gr user: ΣΚΕΠΤΙΚΟΣ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΣΚΕΠΤΙΚΟΣ »

EKPLIKTIKOS έγραψε: 04 Οκτ 2023, 00:38 Πάντως αφού πιάσαμε τα γούστα και αφού ο Leporello θέλει κάποιον να τον κράξει, έχω μια τέρμα unpopular opinion για τα ταξίδια :oops:

Έχω παρατηρησει ότι κατά βάση τα ταξίδια είναι ένα ακραίο σύγχρονο είδος καταναλωτικής μανίας. Συνήθως αρέσουν, εντελώς προβλεψιμα, κυρίως σε γυναίκες. Μαντέψτε γιατι: Γιατί οι γυναίκες σπάνια έχουν αληθινά ενδιαφέροντα. Συνήθως ασχολούνται με τριβιαλ μαλακιες τύπου τι φόρεσε ο έτσι, τι κινητό έχει ο τάδε. Ακόμα κ τα ενδιαφέροντά τους στην πράξη περιστρεφονται γύρω απ το τι κάνει ο Μάκης και η Σουλα και ποιος κερατωσε τη Μαριγω. Και γενικά ακόμα κ έξυπνες γυναίκες είναι έτσι εκτός αν είναι στο φάσμα. Δεν το λέω για να τις μειωσω.

Είναι τεσπα σχεδόν δεδομένη χυλόπιτα αν πεις σε γκομενα ότι δε σε πολυενδιαφερει κ βασικά κιόλας να ταξιδέψεις, ότι δε συλλεγεις μέρη επίσκεψης λες και είναι Πόκεμον, κ ότι δε θέλεις να ταλαιπωρηθεις άσκοπα ταξιδεύοντας.

Εικόνα

Και ναι, έχω ταξιδέψει, έχω ζήσει κ στο εξωτερικό, αλλά μου φαίνεται εντελώς ανούσιο να ταξιδέψεις χωρίς λογο. Καταλαβαίνω απόλυτα εννοείται να ταξιδέψεις για δουλειά, σπουδές, για συνέδριο, για κάποιο χόμπι, οτιδήποτε, πχ έχεις λοξα με τη F1 κ θες να δεις αγώνα ή με τον αιγυπτιακο πολιτισμό κτλ. Οι περισσότεροι όμως δεν έχουν ιδέαν από πολιτισμό, βρουτοι είναι εντελώς και αξεστοι.

Η δε χειρότερη κατηγορία ταξιδιώτη είναι αυτού που πάει να ζήσει τον πολιτισμό, να συλλεξει εμπειρίες κ κάτι τέτοια. Δηλαδή να πάει για καφέ στην Αγία Ειρήνη και το Κουκάκι ή να πάει να δει αναρχικούς στα Εξάρχεια. Σε λίγο θα πηγαίνουν κ στα καφενεία να φωτογραφισουν γραφικούς γέρους που βρίζουν τους πολιτικούς κ παίζουν πρέφα :102:

.

Κοίτα ένα φαινόμετο που συμβαίνει καί το παρατηρείς πιό έντονα , σε ένα διάστημα 30 ημερών πχ αλλάζοντας νησί κάθε 2-3 μέρες....

Η παίρνοντας μιά Interail καί ταξιδεύοντας σε διαφορετικό τόπο κάθε μέρα ή αλλάζοντας γενικότερα μέρη.....

Σε όσο πιό διαφορετικό 3τοκοσμικό ειδικά μέρος πάς τόσο πιο έντονη είναι η αίσθηση.....

Παρατηρείς λοιπόν όταν γυριζεις πίσω οτι δεν έχεις την αίσθηση ότι έλειπες 1 μήνα αλλά 6..... :102:

Αυτό το είχε σίγουρα αισθανθεί ο Χρονολόγος Αϊνστάιν και μας τό άφησε σαν συμβουλή του.....

Δέν θα γεμίσεις τη ζωή σου με το να ζήσεις πολλά χρόνια αλλά με τίς αλλαγές εικόνων / παραστάσεων..... με δικά μου λόγια.....

Τό ταξίδι είναι μιά φυσική μορφή αλλαγής εικόνων.....

Σε ένα πόστ κόσμημα η Τίπιτι Κλόπ είχε αναφέρει τη τελευταία λέξη της Νευροψυχοβγαλτικής πώς το ένστικτο της " Εξερεύνησης "

χύνει τη περισσότερη Ευχαριστίνη πώς τη λένε στόν εγκέφαλο.....χύνει πιο πολύ απόλες σου λέει..... :102:

Υπάρχουν πολλά πεδία Ερευνας και Εξερεύνησης αλλά και η φυσική / έξω απ το σπίτί σου εξερεύνηση είναι ωραία κι αυτή.....

Πιό παλιά είχανε μιά παροιμία.....εβαλε η μυλωνού τόν άντρα της με τούς πραματευτάδες.....

Ισως πιάνει κι από Ομηρο αφτί η παροιμία.....κάτι θέλει να μας πεί πάντως.....αφήνω στούς Παλαιούς Γέροντες την ερμηνεία της Γραφής.....

.
Ταφόπλακα τού Μέλλοντος τών Παιδιών μας η Γραφειοκρατεία καί οί Συντάξεις άνω τών 400 € ....

Δουλειά δέν έχει ό Διάολος γαμάει τά Παιδιά του .... Έλληνική Λαική Σοφία

Δέν ξέρεις κάν τό Λόγο ..........γιά νά μάς Ύποτάξης .........Σαδιστάκο ...
Άβαταρ μέλους
Otto Weininger

hellegennes έγραψε: 04 Οκτ 2023, 02:05
Otto Weininger έγραψε: 04 Οκτ 2023, 00:37 Ωραία τώρα μπήκαμε στην ζώνη του λυκόφωτος
Ποια ζώνη του λυκόφωτος, ρε μπαγάσα; Στατιστικά της αγγλικής στατιστικής υπηρεσίας σού έβαλα που στο τοπ 10% εισοδηματικής κλάσης ξοδεύουν μέσο όρο 4.000 ευρώ ανά νοικοκυριό τον ΧΡΟΝΟ. Εσύ μας πήγες στα 24.000 το άτομο για μια μέση κατάσταση.
για τον GoBack πηγαινε

Άβαταρ μέλους
Green Dragon
Phorum.gr user: Green Dragon

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Green Dragon »

EKPLIKTIKOS έγραψε: 04 Οκτ 2023, 00:07 Δεν πέφτει λόγος σε κανεναν αν αρέσει στον Οττο να τα ρίχνει στα κουστουμια. Απλά όπως είπα κ πιο πριν βάζει κ την καυλα του στα 10κ γι αυτό λέει ότι με λιγότερα ζεις με στερήσεις.
:+1:
Άβαταρ μέλους
Green Dragon

EKPLIKTIKOS έγραψε: 04 Οκτ 2023, 00:38 Πάντως αφού πιάσαμε τα γούστα και αφού ο Leporello θέλει κάποιον να τον κράξει, έχω μια τέρμα unpopular opinion για τα ταξίδια :oops:

Έχω παρατηρησει ότι κατά βάση τα ταξίδια είναι ένα ακραίο σύγχρονο είδος καταναλωτικής μανίας. Συνήθως αρέσουν, εντελώς προβλεψιμα, κυρίως σε γυναίκες. Μαντέψτε γιατι: Γιατί οι γυναίκες σπάνια έχουν αληθινά ενδιαφέροντα. Συνήθως ασχολούνται με τριβιαλ μαλακιες τύπου τι φόρεσε ο έτσι, τι κινητό έχει ο τάδε. Ακόμα κ τα ενδιαφέροντά τους στην πράξη περιστρεφονται γύρω απ το τι κάνει ο Μάκης και η Σουλα και ποιος κερατωσε τη Μαριγω. Και γενικά ακόμα κ έξυπνες γυναίκες είναι έτσι εκτός αν είναι στο φάσμα. Δεν το λέω για να τις μειωσω.

Είναι τεσπα σχεδόν δεδομένη χυλόπιτα αν πεις σε γκομενα ότι δε σε πολυενδιαφερει κ βασικά κιόλας να ταξιδέψεις, ότι δε συλλεγεις μέρη επίσκεψης λες και είναι Πόκεμον, κ ότι δε θέλεις να ταλαιπωρηθεις άσκοπα ταξιδεύοντας.

Εικόνα

Και ναι, έχω ταξιδέψει, έχω ζήσει κ στο εξωτερικό, αλλά μου φαίνεται εντελώς ανούσιο να ταξιδέψεις χωρίς λογο. Καταλαβαίνω απόλυτα εννοείται να ταξιδέψεις για δουλειά, σπουδές, για συνέδριο, για κάποιο χόμπι, οτιδήποτε, πχ έχεις λοξα με τη F1 κ θες να δεις αγώνα ή με τον αιγυπτιακο πολιτισμό κτλ. Οι περισσότεροι όμως δεν έχουν ιδέαν από πολιτισμό, βρουτοι είναι εντελώς και αξεστοι.

Η δε χειρότερη κατηγορία ταξιδιώτη είναι αυτού που πάει να ζήσει τον πολιτισμό, να συλλεξει εμπειρίες κ κάτι τέτοια. Δηλαδή να πάει για καφέ στην Αγία Ειρήνη και το Κουκάκι ή να πάει να δει αναρχικούς στα Εξάρχεια. Σε λίγο θα πηγαίνουν κ στα καφενεία να φωτογραφισουν γραφικούς γέρους που βρίζουν τους πολιτικούς κ παίζουν πρέφα :102:
Ισχύουν αυτά που λες αλλά σου διαφεύγει τι αναζητούν οι γυναίκες στα ταξίδια: συναισθήματα από την εμπειρία μιας ξένης χώρας. Ούτε εγώ τρελαίνομαι για ταξίδια αλλά επειδή ξέρω ανθρώπους που τους αρέσουν και δεν ανήκουν στην περιγραφή που έκανες, ξέρω τι βρίσκουν σ' αυτά.
Άβαταρ μέλους
foscilis

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από foscilis »

Green Dragon έγραψε: 04 Οκτ 2023, 08:19

Εικόνα

Ισχύουν αυτά που λες αλλά σου διαφεύγει τι αναζητούν οι γυναίκες στα ταξίδια:
Ισα experience points με τις αλλες γυναικες που πηγαν και το ποσταρανε στα σοσιαλ.
Άβαταρ μέλους
Green Dragon

Αυτό με τους γραφικούς γέρους πάντως υπάρχειε δώ και χρόνια σε καρτ ποστάλ :smt005:
Απάντηση
  • Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Οικονομία”