Δεν το κάνει όμως κάθε μήνα. Αυτή είναι η διαφορά που ακόμη δεν καταλαβαίνεις. Αν έλεγες αγόρασα ένα παλτό για 1.000 Ευρώ θα έλεγα, λίγο ψώνιο ο τύπος αλλά συμβαίνουν αυτά. Μηνιάτικο όμως; Να θέλω 10.000 κάθε μήνα για όλα αυτά τα ..."ποιοτικά"; Διαφορετικά τι, είμαι δυστυχισμένος; Τότε ένας με 2.500 το μήνα θα πρέπει να πάει να κρεμαστεί.Otto Weininger έγραψε: 04 Οκτ 2023, 00:14
Και ένας φίλος μου ντύνεται σα λετσος αλλά έδωσε τος προάλλες 5.000 για υπολογιστή (και όχι λόγω δουλειάς).
!!! DEVELOPMENT MODE !!!
Έρευνα: Οριακά βγάζει το μήνα το 87 τοίς εκατό των καταναλωτών. Το μεγαλύτερο ποσοστό στην Ευρώπη
Re: Έρευνα: Οριακά βγάζει το μήνα το 87 τοίς εκατό των καταναλωτών. Το μεγαλύτερο ποσοστό στην Ευρώπη
Re: Έρευνα: Οριακά βγάζει το μήνα το 87 τοίς εκατό των καταναλωτών. Το μεγαλύτερο ποσοστό στην Ευρώπη
Αν αυτό είπες, τότε σε έναν βαθμό έχεις και δίκιο.Otto Weininger έγραψε: 04 Οκτ 2023, 00:11
Είπα ότι για απλά όμορφα πράγματα στην μια και μοναδική ζωή που έχουμε, ένα καλό ρούχο, 2-3 καλά 2 εστιατόρια το μήνα, κάνα ταξίδι ωραίο, παραστάσεις, ενοίκιο για ένα όμορφο διαμέρισμα με θέα, χωρίς μα βλέπεις τα σώβρακα του απέναντι κλπ θες ένα δεκαρικο στο νερό για σένα και την φαμελια.
Αν τα παραπάνω σου φαίνονται εξωφρενικά, μάλλον αυτό είναι το λυπηρό.
Αλλά μη λες δυο χήνες για να ντύνεσαι κάθε μήνα και μετα να περιμένεις να μην σε πάρουν στο ψιλό.
Βασικά περιγράφεις budget στελέχους, ευπατρίδη, ή ασκούντος τα παρασιτικά επαγγέλματα.
Δεν έχει και τόσο σχέση με την καθημερινότητα των περισότερων.
- hellegennes
Στο ΗΒ βλέπω 2750 λίρες τον χρόνο για την υψηλότερη εισοδηματική κατηγορία (10%) ανά νοικοκυριό. Στατιστική του ONS για το 2018. Πες 4.000 ευρώ σε σημερινή αξία. Ανά νοικοκυριό, όχι ανά άτομο.Otto Weininger έγραψε: 04 Οκτ 2023, 00:05Ναι γιατί σκαλωσατε στα κουστούμια. Εγώ πιο πολύ τα ανέφερα ως επιχείρημα ότι το να φτάσεις το διχιλιαρο το μήνα σε ρούχα δεν είναι κάτι εξωφρενικό ούτε σημαίνει ότι αγοράζεις 500 κομμάτια ξέρω γω.Leporello έγραψε: 04 Οκτ 2023, 00:02Εμένα που είπα ότι έχω δύο μόνο κοστούμια, ασχολίαστο θα με αφήσεις;Otto Weininger έγραψε: 03 Οκτ 2023, 23:48 Ο ένας έχει στο νου του τον Μαρινάκη (λες και έχει δει την γκαρνταρόμπα του ή τον έχει δει πως πάει όπου και αν πάει) ενώ μιλάμε για κουστούμια, ο άλλος ρωτάει πόσοι μεγαλοεπιχειρηματίες έχουν Audi ως επιχείρημα στο αν τα αγοράζουν μόνο Αλβανοί.
Τι στο διάολο ζούμε δω μέσα.
Ένα καλό σακάκι, ένα καλό μπουφάν, παλτό, δύο πουλόβερ κλπ αρκούν για να φτάσεις εύκολα το διχιλιαρο.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
θα με ξυπνήσουν μια Δευτέρα παρουσία κατά την θρησκεία.
Μα δεν ξέρω αν και τότε να σηκωθώ θελήσω.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
θα με ξυπνήσουν μια Δευτέρα παρουσία κατά την θρησκεία.
Μα δεν ξέρω αν και τότε να σηκωθώ θελήσω.
Μα όλα τα είπε έτσι. Και το φαγητό στο εστιατόριο 250, η συναυλία 500... σιγά ρε, μάς διαβάζουν και μικρά παιδιάImperium έγραψε: 04 Οκτ 2023, 00:29Αν αυτό είπες, τότε σε έναν βαθμό έχεις και δίκιο.Otto Weininger έγραψε: 04 Οκτ 2023, 00:11
Είπα ότι για απλά όμορφα πράγματα στην μια και μοναδική ζωή που έχουμε, ένα καλό ρούχο, 2-3 καλά 2 εστιατόρια το μήνα, κάνα ταξίδι ωραίο, παραστάσεις, ενοίκιο για ένα όμορφο διαμέρισμα με θέα, χωρίς μα βλέπεις τα σώβρακα του απέναντι κλπ θες ένα δεκαρικο στο νερό για σένα και την φαμελια.
Αλλά μη λες δυο χήνες για να ντύνεσαι κάθε μήνα και μετα να περιμένεις να μην σε πάρουν στο ψιλό.
Βασικά περιγράφεις budget στελέχους, ευπατρίδη, ή ασκούντος τα παρασιτικά επαγγέλματα.
Δεν έχει και τόσο σχέση με την καθημερινότητα των περισότερων.
Ε, ναι, ρε, τι νομίζεις; Σαν έναν που μού έλεγε κάποτε ότι στη Γερμανία ο βοηθός στο συνεργείο καθαρίζει 100 χιλιάρικα το χρόνο; Και τα ήξερε καλά γιατί οι γονείς του ήσαν μετανάστες, έλεγεhellegennes έγραψε: 04 Οκτ 2023, 00:30Στο ΗΒ βλέπω 2750 λίρες τον χρόνο για την υψηλότερη εισοδηματική κατηγορία (10%) ανά νοικοκυριό. Στατιστική του ONS για το 2018. Πες 4.000 ευρώ σε σημερινή αξία. Ανά νοικοκυριό, όχι ανά άτομο.Otto Weininger έγραψε: 04 Οκτ 2023, 00:05Ναι γιατί σκαλωσατε στα κουστούμια. Εγώ πιο πολύ τα ανέφερα ως επιχείρημα ότι το να φτάσεις το διχιλιαρο το μήνα σε ρούχα δεν είναι κάτι εξωφρενικό ούτε σημαίνει ότι αγοράζεις 500 κομμάτια ξέρω γω.Leporello έγραψε: 04 Οκτ 2023, 00:02 Εμένα που είπα ότι έχω δύο μόνο κοστούμια, ασχολίαστο θα με αφήσεις;
Ένα καλό σακάκι, ένα καλό μπουφάν, παλτό, δύο πουλόβερ κλπ αρκούν για να φτάσεις εύκολα το διχιλιαρο.
- Otto Weininger
Ένα καλό εστιατόριο για 4 άτομα θα πάει ξεφτίλα 250 ευρώ. Σου κάνει εντύπωση;sharp έγραψε: 04 Οκτ 2023, 00:31Μα όλα τα είπε έτσι. Και το φαγητό στο εστιατόριο 250, η συναυλία 500... σιγά ρε, μάς διαβάζουν και μικρά παιδιάImperium έγραψε: 04 Οκτ 2023, 00:29Αν αυτό είπες, τότε σε έναν βαθμό έχεις και δίκιο.Otto Weininger έγραψε: 04 Οκτ 2023, 00:11
Δεν έχει και τόσο σχέση με την καθημερινότητα των περισότερων.![]()
Και δεν είπα 500 για μια συναυλία. Αλλά υπάρχουν και event που πάει 80-120 το άτομο. Σε 2 τέτοια να πας το μήνα με την σύζυγό, έφυγε το 500αρι.
Δε ξέρω τι σας κάνει εντύπωση.
Let them make the first mistake. We make the last move.
Μην ασχολεισαι με την πλεμπα.Επισης οπως ειχε πει ενας βαζελος και νεοδημοκρατης φιλος,αν δεν χαλασεις ενα τριχιλιαρο το Σαββατοβραδο ειναι σαν να μην βγηκες.Otto Weininger έγραψε: 03 Οκτ 2023, 23:59Ότι θα κρατάς όλα τα περσινά κουστούμια ας πούμε, πόσο μάλλον τα 5ετιας/10ετιας.hellegennes έγραψε: 03 Οκτ 2023, 23:51Όσες φορές τον βλέπω δημόσια φοράει συνήθως τζην ή το ίδιο κοστούμι.Otto Weininger έγραψε: 03 Οκτ 2023, 23:48 Ο ένας έχει στο νου του τον Μαρινάκη (λες και έχει δει την γκαρνταρόμπα του ή τον έχει δει πως πάει όπου και αν πάει)
Άνθρωπος πάντως που ράβει 12 κοστούμια τον χρόνο και σε μια δεκαετία έχει 120 κοστούμια δεν παίζει να υπάρχει στον πλανήτη κι αν υπάρχει είναι σίγουρα ψώνιο, όχι δισεκατομμυριούχος.
Ρε έχετε παλαβωσει τελείως;
Philip Mortimer έγραψε: 14 Μαρ 2023, 22:40 Όσον αφορά το 2019 προσωπικά ψήφισα τον Μητσοτάκη γιατί πίστεψα στο όραμα μη πολιτικά χρωματισμένου εκσυγχρονισμού που παρουσίασε.
- Otto Weininger
Ωραία τώρα μπήκαμε στην ζώνη του λυκόφωτος
Let them make the first mistake. We make the last move.
- EKPLIKTIKOS
Πάντως αφού πιάσαμε τα γούστα και αφού ο Leporello θέλει κάποιον να τον κράξει, έχω μια τέρμα unpopular opinion για τα ταξίδια
Έχω παρατηρησει ότι κατά βάση τα ταξίδια είναι ένα ακραίο σύγχρονο είδος καταναλωτικής μανίας. Συνήθως αρέσουν, εντελώς προβλεψιμα, κυρίως σε γυναίκες. Μαντέψτε γιατι: Γιατί οι γυναίκες σπάνια έχουν αληθινά ενδιαφέροντα. Συνήθως ασχολούνται με τριβιαλ μαλακιες τύπου τι φόρεσε ο έτσι, τι κινητό έχει ο τάδε. Ακόμα κ τα ενδιαφέροντά τους στην πράξη περιστρεφονται γύρω απ το τι κάνει ο Μάκης και η Σουλα και ποιος κερατωσε τη Μαριγω. Και γενικά ακόμα κ έξυπνες γυναίκες είναι έτσι εκτός αν είναι στο φάσμα. Δεν το λέω για να τις μειωσω.
Είναι τεσπα σχεδόν δεδομένη χυλόπιτα αν πεις σε γκομενα ότι δε σε πολυενδιαφερει κ βασικά κιόλας να ταξιδέψεις, ότι δε συλλεγεις μέρη επίσκεψης λες και είναι Πόκεμον, κ ότι δε θέλεις να ταλαιπωρηθεις άσκοπα ταξιδεύοντας.

Και ναι, έχω ταξιδέψει, έχω ζήσει κ στο εξωτερικό, αλλά μου φαίνεται εντελώς ανούσιο να ταξιδέψεις χωρίς λογο. Καταλαβαίνω απόλυτα εννοείται να ταξιδέψεις για δουλειά, σπουδές, για συνέδριο, για κάποιο χόμπι, οτιδήποτε, πχ έχεις λοξα με τη F1 κ θες να δεις αγώνα ή με τον αιγυπτιακο πολιτισμό κτλ. Οι περισσότεροι όμως δεν έχουν ιδέαν από πολιτισμό, βρουτοι είναι εντελώς και αξεστοι.
Η δε χειρότερη κατηγορία ταξιδιώτη είναι αυτού που πάει να ζήσει τον πολιτισμό, να συλλεξει εμπειρίες κ κάτι τέτοια. Δηλαδή να πάει για καφέ στην Αγία Ειρήνη και το Κουκάκι ή να πάει να δει αναρχικούς στα Εξάρχεια. Σε λίγο θα πηγαίνουν κ στα καφενεία να φωτογραφισουν γραφικούς γέρους που βρίζουν τους πολιτικούς κ παίζουν πρέφα
Έχω παρατηρησει ότι κατά βάση τα ταξίδια είναι ένα ακραίο σύγχρονο είδος καταναλωτικής μανίας. Συνήθως αρέσουν, εντελώς προβλεψιμα, κυρίως σε γυναίκες. Μαντέψτε γιατι: Γιατί οι γυναίκες σπάνια έχουν αληθινά ενδιαφέροντα. Συνήθως ασχολούνται με τριβιαλ μαλακιες τύπου τι φόρεσε ο έτσι, τι κινητό έχει ο τάδε. Ακόμα κ τα ενδιαφέροντά τους στην πράξη περιστρεφονται γύρω απ το τι κάνει ο Μάκης και η Σουλα και ποιος κερατωσε τη Μαριγω. Και γενικά ακόμα κ έξυπνες γυναίκες είναι έτσι εκτός αν είναι στο φάσμα. Δεν το λέω για να τις μειωσω.
Είναι τεσπα σχεδόν δεδομένη χυλόπιτα αν πεις σε γκομενα ότι δε σε πολυενδιαφερει κ βασικά κιόλας να ταξιδέψεις, ότι δε συλλεγεις μέρη επίσκεψης λες και είναι Πόκεμον, κ ότι δε θέλεις να ταλαιπωρηθεις άσκοπα ταξιδεύοντας.
Και ναι, έχω ταξιδέψει, έχω ζήσει κ στο εξωτερικό, αλλά μου φαίνεται εντελώς ανούσιο να ταξιδέψεις χωρίς λογο. Καταλαβαίνω απόλυτα εννοείται να ταξιδέψεις για δουλειά, σπουδές, για συνέδριο, για κάποιο χόμπι, οτιδήποτε, πχ έχεις λοξα με τη F1 κ θες να δεις αγώνα ή με τον αιγυπτιακο πολιτισμό κτλ. Οι περισσότεροι όμως δεν έχουν ιδέαν από πολιτισμό, βρουτοι είναι εντελώς και αξεστοι.
Η δε χειρότερη κατηγορία ταξιδιώτη είναι αυτού που πάει να ζήσει τον πολιτισμό, να συλλεξει εμπειρίες κ κάτι τέτοια. Δηλαδή να πάει για καφέ στην Αγία Ειρήνη και το Κουκάκι ή να πάει να δει αναρχικούς στα Εξάρχεια. Σε λίγο θα πηγαίνουν κ στα καφενεία να φωτογραφισουν γραφικούς γέρους που βρίζουν τους πολιτικούς κ παίζουν πρέφα
Εντύπωση κάνει ότι όλα αυτά θα τα κάνεις κάθε μήνα.Otto Weininger έγραψε: 04 Οκτ 2023, 00:35Ένα καλό εστιατόριο για 4 άτομα θα πάει ξεφτίλα 250 ευρώ. Σου κάνει εντύπωση;sharp έγραψε: 04 Οκτ 2023, 00:31Μα όλα τα είπε έτσι. Και το φαγητό στο εστιατόριο 250, η συναυλία 500... σιγά ρε, μάς διαβάζουν και μικρά παιδιάImperium έγραψε: 04 Οκτ 2023, 00:29
Αν αυτό είπες, τότε σε έναν βαθμό έχεις και δίκιο.
Δεν έχει και τόσο σχέση με την καθημερινότητα των περισότερων.![]()
Και δεν είπα 500 για μια συναυλία. Αλλά υπάρχουν και event που πάει 80-120 το άτομο. Σε 2 τέτοια να πας το μήνα με την σύζυγό, έφυγε το 500αρι.
Δε ξέρω τι σας κάνει εντύπωση.
Και τέλος πάντων, αφού τα κάνεις όλα αυτά, αφού πάρεις τα Αρμάνι και πάς στην Αμερική για συναυλία το ΣΚ, στο ΣΜ θα την βγάλεις; Πες για να σε βάλουμε στη λίστα.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος sharp την 04 Οκτ 2023, 00:45, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Εχω κάνει το SoWeTo Tour στο Γιοχάνεσμπουργκ επί απάρτχάϊντ. Οι ξεναγοί ήταν μαύροι. Θυμάμαι ο δικός μας ήταν Σούτου.EKPLIKTIKOS έγραψε: 04 Οκτ 2023, 00:38 Πάντως αφού πιάσαμε τα γούστα και αφού ο Leporello θέλει κάποιον να τον κράξει, έχω μια τέρμα unpopular opinion για τα ταξίδια![]()
Η δε χειρότερη κατηγορία ταξιδιώτη είναι αυτού που πάει να ζήσει τον πολιτισμό, να συλλεξει εμπειρίες κ κάτι τέτοια. Δηλαδή να πάει για καφέ στην Αγία Ειρήνη και το Κουκάκι ή να πάει να δει αναρχικούς στα Εξάρχεια. Σε λίγο θα πηγαίνουν κ στα καφενεία να φωτογραφισουν γραφικούς γέρους που βρίζουν τους πολιτικούς κ παίζουν πρέφα![]()
1.
2. Η λέξη υδρόφιλος είναι σύνθετη από δύο ελληνικές λέξεις το ύδωρ που σήμαινε νερό και το φίλος που σήμαινε φίλος.
EKPLIKTIKOS έγραψε: 04 Οκτ 2023, 00:38
Η δε χειρότερη κατηγορία ταξιδιώτη είναι αυτού που πάει να ζήσει τον πολιτισμό, να συλλεξει εμπειρίες κ κάτι τέτοια.

Philip Mortimer έγραψε: 14 Μαρ 2023, 22:40 Όσον αφορά το 2019 προσωπικά ψήφισα τον Μητσοτάκη γιατί πίστεψα στο όραμα μη πολιτικά χρωματισμένου εκσυγχρονισμού που παρουσίασε.
Αν πάς στου Μποτρίνι, θα χρειαστείς €450, όχι €250. Αλλά δεν θα πάς δύο φορές τον μήνα.Otto Weininger έγραψε: 04 Οκτ 2023, 00:35Ένα καλό εστιατόριο για 4 άτομα θα πάει ξεφτίλα 250 ευρώ. Σου κάνει εντύπωση;
1.
2. Η λέξη υδρόφιλος είναι σύνθετη από δύο ελληνικές λέξεις το ύδωρ που σήμαινε νερό και το φίλος που σήμαινε φίλος.
Γιατί όχι, μια ζωή την έχουμε (έτσι θα σού πει).Leporello έγραψε: 04 Οκτ 2023, 00:48Αν πάς στου Μποτρίνι, θα χρειαστείς €450, όχι €250. Αλλά δεν θα πάς δύο φορές τον μήνα.Otto Weininger έγραψε: 04 Οκτ 2023, 00:35Ένα καλό εστιατόριο για 4 άτομα θα πάει ξεφτίλα 250 ευρώ. Σου κάνει εντύπωση;
- dna replication
- Phorum.gr user: dna
μια χαρά είναι αυτό το ποσό για ένα υψηλόβαθμο στέλεχος μεγάλης εταιρείας στην Ελλάδα. Με δικό του σπίτι και εταιρικό αυτοκίνητο κάνει ζωαρα. Και ντύνεται και βγαίνει και ταξιδεύει και είναι μέσα στο ανώτερο 1-2%(αλλά Μποντρινι μόνο μια φορά το χρόνο το πολύhellegennes έγραψε: 04 Οκτ 2023, 00:30 Στο ΗΒ βλέπω 2750 λίρες τον χρόνο για την υψηλότερη εισοδηματική κατηγορία (10%) ανά νοικοκυριό. Στατιστική του ONS για το 2018. Πες 4.000 ευρώ σε σημερινή αξία. Ανά νοικοκυριό, όχι ανά άτομο.
-
- Παραπλήσια Θέματα
- Απαντήσεις
- Προβολές
- Τελευταία δημοσίευση
-
- 4 Απαντήσεις
- 202 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Eθνικοκοινωνιστης
-
- 0 Απαντήσεις