!!! DEVELOPMENT MODE !!!

Έρευνα: Οριακά βγάζει το μήνα το 87 τοίς εκατό των καταναλωτών. Το μεγαλύτερο ποσοστό στην Ευρώπη

Ειδήσεις, προβλήματα και προτάσεις
Άβαταρ μέλους
foscilis

Re: Έρευνα: Οριακά βγάζει το μήνα το 87 τοίς εκατό των καταναλωτών. Το μεγαλύτερο ποσοστό στην Ευρώπη

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από foscilis »

Leporello έγραψε: 03 Οκτ 2023, 22:23
foscilis έγραψε: 03 Οκτ 2023, 22:20* Επισης η αιτιατικη του ανηρ ειναι ανδραν.
:smt018 Τα τριτόληκτα δεν παίρουν "ν" στην αιτιατική.
Ok
Άβαταρ μέλους
esu

Re: Έρευνα: Οριακά βγάζει το μήνα το 87 τοίς εκατό των καταναλωτών. Το μεγαλύτερο ποσοστό στην Ευρώπη

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από esu »

sharp έγραψε: 03 Οκτ 2023, 13:20
Leporello έγραψε: 03 Οκτ 2023, 13:15
foscilis έγραψε: 03 Οκτ 2023, 12:33Εμένα ένας πρώην φίλος μου και εξ αγχιστείας συγγενής δε δουλεύει γιατί η γυναίκα του βγάζει 6.000/μήνα και ο ίδιος εισπράττει 300 ευρώ από το νοίκι διαμερίσματος που κληρονόμησε 30-30-30 με τα αδέρφια του.
Ξεκινάμε από το ότι €6.300 τον μήνα δεν είναι ιδιαίτερα πολλά λεφτά ώστε να μη δουλεύει ο σύζυγος, γιατί οι δυνατότητες αποταμίευσης δεν είναι τέτοιες που να εξασφαλίζουν αξιοπρεπές επίπεδο διαβίωσης στα γεράματα.
Σοβαρολογείς;
:o
Nandros έγραψε: 09 Ιουν 2024, 15:48 Αυτή την στιγμή το Ισραήλ μειώνει το πλήθος των ισλαμιστών. Κάτι καλό είναι αυτό.
.
Άβαταρ μέλους
foscilis

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από foscilis »

Otto Weininger έγραψε: 03 Οκτ 2023, 18:47
sharp έγραψε: 03 Οκτ 2023, 18:44
Otto Weininger έγραψε: 03 Οκτ 2023, 18:40

Αφού εξήγησα ρε, τι τρολαρισμα λες
Τι εξήγησες; Ότι θες 3 χιλιάρικα κάθε μήνα για ρούχα. Ούτε μοντέλο :lol:
2000 έγραψα. Και βασικά, τόσο κάνει να πας να ραψεις ένα κουστουμάκι Zegna, su misura. Ένα το μήνα, άντε ένα το δίμηνο, να γουστάρει. Ξέρεις τι ωραία υφάσματα μου στέλνουν στο φάκελο κάθε χρόνο;

Δεν είναι billionaire lifestyle αυτό, ούτε καν millionaire.
Ειναι ομως εντελως gay.
Άβαταρ μέλους
Dwarven Blacksmith

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Dwarven Blacksmith »

Επαναλάβετε μαζί μου για να το πιστέψετε και να το εμπεδώσετε

Εικόνα
🔻 There are decades where you fuck around and days where you find out🔻
Άβαταρ μέλους
Leporello
Phorum.gr user: Leporello

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Leporello »

hellegennes έγραψε: 03 Οκτ 2023, 19:41
Bill Hicks έγραψε: 03 Οκτ 2023, 18:30
Spoiler
Αρχέλαος (ΟΤ) έγραψε: 03 Οκτ 2023, 12:23
Spoiler
28.03.2023 | 15:30

«Πρωταθλητές» αναδεικνύονται οι Έλληνες (σε επίπεδο ευρωζώνης) στην…απόσυρση των καταθέσεών τους από τις τράπεζες, προκειμένου να ανταπεξέλθουν στα απανωτά κύματα ακρίβειας. Ως φαίνεται, ακόμη μια αρνητική πρωτιά σημείωσε η Ελλάδα, καθώς οι Έλληνες είναι οι πρώτοι που αναγκάζονται να βάλουν «χέρι» στις καταθέσεις προκειμένου να μπορέσουν να ανταπεξέλθουν στους λογαριασμούς ενέργειας, οι οποίοι είναι δυσβάσταχτοι, αλλά και στο γενικότερα υψηλό πληθωρισμό. Επίσης, οι πολίτες στην Ελλάδα είναι οι περισσότερο ανήσυχοι σχετικά με την πληρωμή των λογαριασμών και τρίτοι στην αλλαγή συνηθειών με σκοπό την εξοικονόμηση ενέργειας, σύμφωνα με έρευνα που έδωσε στη δημοσιότητα πριν λίγο η Eurostat. Πάντως, είναι γεγονός πως οι περισσότεροι καταναλωτές έχουν προσαρμόσει τις συνήθειές τους προκειμένου να αντιμετωπίσουν την ενεργειακή κρίση, ενώ η παρατεταμένη ακρίβεια «χτυπά» τους Ευρωπαίους.

Σύμφωνα με την έρευνα, περίπου το ένα τρίτο των Ευρωπαίων Καταναλωτών απέσυρε τα χρήματά του από τις αποταμιεύσεις του ως απάντηση στους υψηλούς ρυθμούς πληθωρισμού, οι οποίοι σημειώθηκαν το 2022. Οι απαντήσεις των καταναλωτών που ερωτήθηκαν διέφεραν πολύ μεταξύ των χωρών. Τα ποσοστά των καταναλωτών που έχουν ξοδέψει ορισμένες από τις αποταμιεύσεις τους λόγω του αυξημένου πληθωρισμού κυμαίνονταν μεταξύ 16% (Κροατία) ως και 58% που αφορά την Ελλάδα, η οποία καταγράφει το χειρότερο ποσοστό.

Αξίζει δε να σημειωθεί ότι η συγκεκριμένη τάση αποτυπώθηκε και στα χθεσινά στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδος, τα οποία δείχνουν μείωση των καταθέσεων. Τα επίσημα στοιχεία δείχνουν ότι τον Ιανουάριο σημειώθηκε καθαρή εκροή 4,510 δισ. ευρώ από καταθετικούς λογαριασμούς ιδιωτών. Τον Φεβρουάριο η τάση συνεχίστηκε με καθαρή εκροή 1,456 δισ. ευρώ και συνολικά 5,966 δισ. στο δίμηνο!

https://www.ot.gr/2023/03/28/oikonomia/ ... eyrozonis/

Εικόνα

τι είπαν οι ΕΛ στην δημοσκόπηση
Τα ποσοστά των καταναλωτών που έχουν ξοδέψει ορισμένες από τις αποταμιεύσεις τους λόγω του αυξημένου πληθωρισμού κυμαίνονταν μεταξύ 16% (Κροατία) ως και 58% που αφορά την Ελλάδα, η οποία καταγράφει το χειρότερο ποσοστό.
το οποίο κατά τον ΑΡΔ σημαινει μείωση καταθέσεων.

τι δείχνουν το δεδομένα

αν το 58% όντως μείωσαν τις καταθέσεις τους το '22, το υπόλοιπο 42% πρέπει να ξεσκίστηκε στην αποταμίευση.

μεταβολή καταθέσεων Δεκ '21 με Δεκ '22
Επιχειρήσεις και Νοικοκυρια: από 180.0 δις σε 188.7 δις (+8,7 δις)
Νοικοκυρια (ΙΜΚΙ είναι αμελητέο): από 135.1 δις σε 141.3 δις (+6.2 δις)

Εικόνα

Εικόνα

τι κατάλαβε ο αγράμματος ΑΡΔ
Αξίζει δε να σημειωθεί ότι η συγκεκριμένη τάση αποτυπώθηκε και στα χθεσινά στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδος, τα οποία δείχνουν μείωση των καταθέσεων. Τα επίσημα στοιχεία δείχνουν ότι τον Ιανουάριο σημειώθηκε καθαρή εκροή 4,510 δισ. ευρώ από καταθετικούς λογαριασμούς ιδιωτών. Τον Φεβρουάριο η τάση συνεχίστηκε με καθαρή εκροή 1,456 δισ. ευρώ και συνολικά 5,966 δισ. στο δίμηνο!
τι δείχνουν το δεδομένα

κάθε χρόνο παρατηρούνται αυξημένες εισροές Δεκ και αυξημένες εκροές Ιαν/Φεβ, αλλά συνολικά η τάση τα τελευταία χρόνια είναι ανοδική, τής τάξης τού 40τακατο αύξηση από το '19 ( :003: ). αν όντως κοίταξε τα στοιχεία τής ΤτΕ δεν μπορεί να μην είδε τα 5 δις συνολικά, 3.2 δις από νοικοκυριά, που είχαν μπει τον Δεκέμβριο.

Εικόνα

αυτό που αποτυπώνεται στα στοιχεία τής ΤτΕ είναι μείωση τού ρυθμού αύξησης και ψιλοσταθεροποίηση μετά τα υψηλά τού '21, όχι μείωση των καταθέσεων. η μεταβολή φυσικά υπολογίζεται σε 12μηνιαία βάση, όχι σε μηνιαία που επιχειρεί ο αγράμματος.

Εικόνα

εδώ το εξελάκι τής ΤτΕ (τα πινακάκια δικά μου)

οπότε, ναι, ο ΕΛ - κατά μέσο όρο - υποφέρει, με το ζόρι αυξάνει τις καταθέσεις του.

στο θέμα τού νήματος, αλληλεγγύη στους runner-ups:
Germany (83%)
Ireland (80%)
United Kingdom (79%)
Switzerland (78%)
Καταρχήν μπράβο για τον χρόνο που αφιέρωσες, αλλά στις καταθέσεις περιλαμβάνεται και το ηλεκτρονικό χρήμα. Είναι λογικό, αν το μετράς έτσι, να φαίνεται ότι αυξάνονται οι καταθέσεις.
Τι είναι το ηλεκτρονικό χρήμα; Ολες οι καταθέσεις στις τράπεζες ηλεκτρονικές δεν είναι;

Μήπως εννοείς τις πιστωτικές κάρτες τα υπόλοιπα των οποίων θα έπρεπε να προσμετρώνται με αρνητικά πρόσημο;
1.
hellegennes έγραψε: 13 Οκτ 2022, 21:35Γνωρίζω πολύ καλύτερα στατιστική από σένα
2. Η λέξη υδρόφιλος είναι σύνθετη από δύο ελληνικές λέξεις το ύδωρ που σήμαινε νερό και το φίλος που σήμαινε φίλος.
Άβαταρ μέλους
Leporello
Phorum.gr user: Leporello

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Leporello »

foscilis έγραψε: 03 Οκτ 2023, 22:29
Otto Weininger έγραψε: 03 Οκτ 2023, 18:47
sharp έγραψε: 03 Οκτ 2023, 18:44

Τι εξήγησες; Ότι θες 3 χιλιάρικα κάθε μήνα για ρούχα. Ούτε μοντέλο :lol:
2000 έγραψα. Και βασικά, τόσο κάνει να πας να ραψεις ένα κουστουμάκι Zegna, su misura. Ένα το μήνα, άντε ένα το δίμηνο, να γουστάρει. Ξέρεις τι ωραία υφάσματα μου στέλνουν στο φάκελο κάθε χρόνο;

Ειναι ομως εντελως gay.
Αυτό είναι που λένε metrosexual;
1.
hellegennes έγραψε: 13 Οκτ 2022, 21:35Γνωρίζω πολύ καλύτερα στατιστική από σένα
2. Η λέξη υδρόφιλος είναι σύνθετη από δύο ελληνικές λέξεις το ύδωρ που σήμαινε νερό και το φίλος που σήμαινε φίλος.
Εμπεδοκλής

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Εμπεδοκλής »

hellegennes έγραψε: 03 Οκτ 2023, 19:47
Otto Weininger έγραψε: 03 Οκτ 2023, 18:47 2000 έγραψα. Και βασικά, τόσο κάνει να πας να ραψεις ένα κουστουμάκι Zegna, su misura. Ένα το μήνα, άντε ένα το δίμηνο, να γουστάρει. Ξέρεις τι ωραία υφάσματα μου στέλνουν στο φάκελο κάθε χρόνο;

Πράγματι, γιατί δεν υπάρχει δισεκατομμυριούχος που να αγοράζει 12 κοστούμια τον χρόνο. Μετά βίας εμφανίζονται πότε-πότε με κοστούμι, συνήθως φοράνε κάζουαλ ρούχα. Υποθέτω ακριβά κάζουαλ ρούχα, αλλά αυτή η μονομανία με τα κοστούμια και μάλιστα τα ακριβά, ραμμένα κοστούμια σε πληθώρα είναι ίδιον των πολιτικών, των ποζεράδων και των νεόπλουτων.
Ισχύει. Δες το Βαγγέλη. Ένα κουστούμι όλο και όλο και παίζει να είναι και το γαμπριάτικο που δεν του κάνει κιόλας...
sharp

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από sharp »

Otto Weininger έγραψε: 03 Οκτ 2023, 21:57
Otto Weininger έγραψε: 03 Οκτ 2023, 18:47 2000 έγραψα. Και βασικά, τόσο κάνει να πας να ραψεις ένα κουστουμάκι Zegna, su misura. Ένα το μήνα, άντε ένα το δίμηνο, να γουστάρει. Ξέρεις τι ωραία υφάσματα μου στέλνουν στο φάκελο κάθε χρόνο;

Πράγματι, γιατί δεν υπάρχει δισεκατομμυριούχος που να αγοράζει 12 κοστούμια τον χρόνο. Μετά βίας εμφανίζονται πότε-πότε με κοστούμι, συνήθως φοράνε κάζουαλ ρούχα. Υποθέτω ακριβά κάζουαλ ρούχα, αλλά αυτή η μονομανία με τα κοστούμια και μάλιστα τα ακριβά, ραμμένα κοστούμια σε πληθώρα είναι ίδιον των πολιτικών, των ποζεράδων και των νεόπλουτων.
Ναι γιατί προφανώς έχεις στο νου σου billionaires τύπου Μασκ και Ζουκεμπεργκ και από απλούς κουστουματους τους βλαχοδημαρχους που βλέπεις.
Δεν υπάρχει πιο ευγενές ρούχο απο το (καλό) κουστούμι. Αλλά τι σου λέω τώρα. Άστο να πάει.
Με ένα κοστούμι το μήνα, θέλεις σύντομα και δεύτερη ντουλάπα και μετά κι άλλο δωμάτιο και στο τέλος κι άλλο σπίτι για να τα βάλεις. Οπότε ανεβαίνουν τα έξοδα, πρέπει να τα βάλεις κι αυτά.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος sharp την 03 Οκτ 2023, 23:45, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Άβαταρ μέλους
hellegennes

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από hellegennes »

foscilis έγραψε: 03 Οκτ 2023, 22:21
hellegennes έγραψε: 03 Οκτ 2023, 12:30
Otto Weininger έγραψε: 03 Οκτ 2023, 12:21

Εξήγησε μου κάτι για να δω αν έχει νόημα η κουβέντα: όντως πιστεύεις τον τίτλο του νήματος;
Κατάστημα τροφίμων έχω, ο τίτλος υποτιμά την πραγματικότητα. Τουλάχιστον το 50% έχει ξοδέψει όλα του τα λεφτά μέχρι την μέση του μήνα, ένα σημαντικό ποσοστό έχει ξοδέψει όλον του τον μισθό την πρώτη εβδομάδα και οριακά βγάζει τον μήνα το 90% των καταναλωτών.

Σημαντικό ποσοστό των καταναλωτών είναι μέσα έναν μήνα και σταδιακά ρέπουν προς δεύτερο μήνα. Αυτό σημαίνει ότι έχουν απλήρωτες υποχρεώσεις ενός μήνα, που τείνει προς υποχρεώσεις δύο μηνών, είτε λέγεται ενοίκιο είτε τρόφιμα είτε δίδακτρα είτε λογαριασμοί ενέργειας/τηλεπικοινωνιών/κτλ.

Δεν ξέρω σε ποιο σύμπαν ζεις εσύ, εγώ πάντως ζω σ' αυτό που μόλις περιέγραψα.
Το αυτοκινητο παντως δεν το παρατανε με τιποτα.
Ρε, πολλά δεν παρατάνε. Το κινητό, το αυτοκίνητο, τον τζόγο. Αλλά αυτά τα κάνουν εις βάρος ακόμη μεγαλύτερων χρεών, όσοι τα κάνουν, και καταλήγουν να χρωστάνε σε όλην την κοινωνία.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
θα με ξυπνήσουν μια Δευτέρα παρουσία κατά την θρησκεία.
Μα δεν ξέρω αν και τότε να σηκωθώ θελήσω.
Άβαταρ μέλους
Otto Weininger

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Otto Weininger »

Εμπεδοκλής έγραψε: 03 Οκτ 2023, 23:13 Ένα κοστούμι το μήνα αγοράζουν μόνο οι ιεχωβάδες.
Ναι ξέρω, και τα Audi που τα αγοράζουν μόνο Αλβανοί όπως έγραψες τις προάλλες.

Θα μου πεις, αν κουστούμια κοιτάς στα Zara και αν Audi θεωρείς τα μεταχειρισμένα A3 20ετιας, τότε ναι, αυτές είναι οι παραστάσεις σου.

Let them make the first mistake. We make the last move.

Άβαταρ μέλους
Χαοτικός
Phorum.gr user: Χαοτικός

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Χαοτικός »

Σαν σκουπίδια τυχαία χυμένα ο πιο όμορφος κόσμος.
Άβαταρ μέλους
hellegennes

Leporello έγραψε: 03 Οκτ 2023, 22:31
Καταρχήν μπράβο για τον χρόνο που αφιέρωσες, αλλά στις καταθέσεις περιλαμβάνεται και το ηλεκτρονικό χρήμα. Είναι λογικό, αν το μετράς έτσι, να φαίνεται ότι αυξάνονται οι καταθέσεις.
Τι είναι το ηλεκτρονικό χρήμα; Ολες οι καταθέσεις στις τράπεζες ηλεκτρονικές δεν είναι;

Μήπως εννοείς τις πιστωτικές κάρτες τα υπόλοιπα των οποίων θα έπρεπε να προσμετρώνται με αρνητικά πρόσημο;
Όχι. Η ΤτΕ στους πίνακές της υπολογίζει το υπόλοιπο των καταθέσεων στο τέλος κάθε περιόδου, υποθέτω δηλαδή ότι όταν λέει "καταθέσεις Σεπτεμβρίου 2023" εννοεί το υπόλοιπο των πραγματικών καταθέσεων στις 30 Σεπτεμβρίου. Το καταθετικό υπόλοιπο λογικά είναι στο μέγιστό του είτε την τελευταία -εργάσιμη- μέρα του μήνα είτε την πρώτη του επόμενου, ανάλογα και αν ο μήνας λήγει σε εργάσιμη ή όχι.

Η ΤτΕ χρησιμοποιεί τον όρο "ηλεκτρονικό χρήμα" περιλαμβάνοντας όλες τις άυλες καταθέσεις σε προπληρωμένες κάρτες και ηλεκτρονικά πορτοφόλια, τα οποία χρόνο με τον χρόνο λογικά αυξάνονται.

Σίγουρα παίζει ρόλο και η αυξανόμενη υποχρέωση των επιχειρήσεων να πληρώνουν ηλεκτρονικά τους μισθούς και τα ενοίκια, τα οποία κατά κανόνα θα εμφανίζονται στο τέλος της περιόδου ή στην αρχή της επόμενης. Αυτό έχει αλλάξει την εικόνα των καταθέσεων τα τελευταία χρόνια οπωσδήποτε, ανεξάρτητα από το αν αυτά τα χρήματα εκταμιεύονται ή ξοδεύονται σχεδόν αμέσως. Μια καλύτερη εικόνα θα είχαμε για το υπόλοιπο των καταθέσεων αν τις μετρούσαν π.χ. στις 14 κάθε μήνα.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Άβαταρ μέλους
hellegennes

Εμπεδοκλής έγραψε: 03 Οκτ 2023, 22:52

Ισχύει. Δες το Βαγγέλη. Ένα κουστούμι όλο και όλο και παίζει να είναι και το γαμπριάτικο που δεν του κάνει κιόλας...
Τον Μαρινάκη είχα στο μυαλό μου.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Εμπεδοκλής

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Εμπεδοκλής »

Otto Weininger έγραψε: 03 Οκτ 2023, 23:20
Εμπεδοκλής έγραψε: 03 Οκτ 2023, 23:13 Ένα κοστούμι το μήνα αγοράζουν μόνο οι ιεχωβάδες.
Ναι ξέρω, και τα Audi που τα αγοράζουν μόνο Αλβανοί όπως έγραψες τις προάλλες.

Θα μου πεις, αν κουστούμια κοιτάς στα Zara και αν Audi θεωρείς τα μεταχειρισμένα A3 20ετιας, τότε ναι, αυτές είναι οι παραστάσεις σου.
Εντάξει. Ας μιλήσουμε με στοιχεία. Βρες μου έναν μεγαλοεπιχειρηματία που κυκλοφορεί με Audi. Και δεν εννοώ αυτούς που αν σκίσεις την ταπετσαρία θα βρεις φούντα και κόκα.

Όσο για κοστούμια, να είμαι ειλικρινής έχω να φορέσω από το γάμο μου.
Απάντηση
  • Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Οικονομία”