!!! DEVELOPMENT MODE !!!

Έρευνα: Οριακά βγάζει το μήνα το 87 τοίς εκατό των καταναλωτών. Το μεγαλύτερο ποσοστό στην Ευρώπη

Ειδήσεις, προβλήματα και προτάσεις
Άβαταρ μέλους
hellegennes

Re: Έρευνα: Οριακά βγάζει το μήνα το 87 τοίς εκατό των καταναλωτών. Το μεγαλύτερο ποσοστό στην Ευρώπη

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από hellegennes »

Green Dragon έγραψε: 03 Οκτ 2023, 12:14
axilmar έγραψε: 03 Οκτ 2023, 11:02 Η βελτιωση που δειχνει ο πινακας μπορει να μην σημαινει και βελτιωση του βιοτικου επιπεδου σε καλα επιπεδα ομως. Μπορει απλα να ειναι μια διορθωση μετα απο την κριση 2010-2018.
Αυτό είναι το πιο πιθανό, ας ελπίσουμε τουλάχιστον να μην είναι φούσκα ακόμα και η διόρθωση.
Η διόρθωση που δείχνει ο πίνακας καθιστά σαφές ότι δεν είναι μαγειρεμένη στατιστική και αντικατοπτρίζει την πραγματικότητα. Ο Ότο αφήνει να εννοηθεί ότι ο πίνακας δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
θα με ξυπνήσουν μια Δευτέρα παρουσία κατά την θρησκεία.
Μα δεν ξέρω αν και τότε να σηκωθώ θελήσω.
axilmar
Phorum.gr user: axilmar

Re: Έρευνα: Οριακά βγάζει το μήνα το 87 τοίς εκατό των καταναλωτών. Το μεγαλύτερο ποσοστό στην Ευρώπη

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από axilmar »

sharp έγραψε: 03 Οκτ 2023, 12:23
Chilloutbuddy έγραψε: 03 Οκτ 2023, 12:19
sharp έγραψε: 03 Οκτ 2023, 12:13

Στην Ελλάδα; 80+ το χρόνο μικτά είναι αυτά, έτσι;
Οικονομικός διευθυντής σε εισηγμένη εταιρία λέμε ρε φίλε, και λίγα παίρνει.
Ε δεν καταλάβαμε για διευθυντή. Τεσπα, να κόψει τις υπηρέτριες. Ήξερα έναν που είχε δύο Φιλιππινέζες και μού έλεγε δεν βγαίνει. Στην πρόταση να τις διώξει με κοίταξε με απορία σαν να τού είπα να αυτοκτονήσει και μού είπε "τι, να μην έχουμε υπηρέτρια;". :smt005:
Πριν απο καμμια δεκαετια δεν ηταν στην Αγγλια ενας Βουλευτης/πολιτκος/τιστοδιαλο που ελεγε οτι δεν θα βγαινει αμα του κοψουν το εκατομμυριο τον χρονο που επαιρνε;

Ολα σχετικα ειναι...
sharp

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από sharp »

Otto Weininger έγραψε: 03 Οκτ 2023, 12:21
hellegennes έγραψε: 03 Οκτ 2023, 12:09
Otto Weininger έγραψε: 03 Οκτ 2023, 10:18 Το θέμα ότι η καθημερινότητα, διαψεύδει τον πίνακα. Οπότε κάνω σενάρια να δω το φταίει.
Σε ποια χώρα τον διαψεύδει; Πρέπει να μένεις σε ξεχωριστό σύμπαν.
Εξήγησε μου κάτι για να δω αν έχει νόημα η κουβέντα: όντως πιστεύεις τον τίτλο του νήματος;
Εγώ τον πιστεύω. Δεν ξέρω τι γίνεται σήμερα, αλλά στις καλές εποχές θυμάμαι ζευγάρια με τα καρότσια να ξεχειλίζουν και τα προϊόντα να πέφτουν στους διαδρόμους. Ούτε στη Ρωσία πριν 1,5 χρόνο όταν άρχισε το νταβαντούρι δεν είδα τέτοιες εικόνες.
axilmar

hellegennes έγραψε: 03 Οκτ 2023, 12:24
Green Dragon έγραψε: 03 Οκτ 2023, 12:14
axilmar έγραψε: 03 Οκτ 2023, 11:02 Η βελτιωση που δειχνει ο πινακας μπορει να μην σημαινει και βελτιωση του βιοτικου επιπεδου σε καλα επιπεδα ομως. Μπορει απλα να ειναι μια διορθωση μετα απο την κριση 2010-2018.
Αυτό είναι το πιο πιθανό, ας ελπίσουμε τουλάχιστον να μην είναι φούσκα ακόμα και η διόρθωση.
Η διόρθωση που δείχνει ο πίνακας καθιστά σαφές ότι δεν είναι μαγειρεμένη στατιστική και αντικατοπτρίζει την πραγματικότητα. Ο Ότο αφήνει να εννοηθεί ότι ο πίνακας δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα.
Μετα απο 10+ χρονια κρισης, φυσικο ειναι να υπαρχει βελτιωση.

Αυτο δεν σημαινει οτι εχει βελτιωθει το επιπεδο γενικα για τον πληθυσμο.
sharp

axilmar έγραψε: 03 Οκτ 2023, 12:25
Chilloutbuddy έγραψε: 03 Οκτ 2023, 12:19
Οικονομικός διευθυντής σε εισηγμένη εταιρία λέμε ρε φίλε, και λίγα παίρνει.
Ε δεν καταλάβαμε για διευθυντή. Τεσπα, να κόψει τις υπηρέτριες. Ήξερα έναν που είχε δύο Φιλιππινέζες και μού έλεγε δεν βγαίνει. Στην πρόταση να τις διώξει με κοίταξε με απορία σαν να τού είπα να αυτοκτονήσει και μού είπε "τι, να μην έχουμε υπηρέτρια;". :smt005:
Πριν απο καμμια δεκαετια δεν ηταν στην Αγγλια ενας Βουλευτης/πολιτκος/τιστοδιαλο που ελεγε οτι δεν θα βγαινει αμα του κοψουν το εκατομμυριο τον χρονο που επαιρνε;

Ολα σχετικα ειναι...
Κι εγώ ήθελα να έχω ιδιωτικό αεροπλάνο, αλήθεια λέω... Πουτάνα ζωή!
Άβαταρ μέλους
ΑΛΟΓΟΜΟΥΡΗΣ
Phorum.gr user: ΑΛΟΓΟΜΟΥΡΗΣ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΑΛΟΓΟΜΟΥΡΗΣ »

sharp έγραψε: 03 Οκτ 2023, 12:02
ΑΛΟΓΟΜΟΥΡΗΣ έγραψε: 03 Οκτ 2023, 11:41
sharp έγραψε: 03 Οκτ 2023, 11:35

Κι όμως, οι περισσότεροι τα ίδια λένε. Αλλά για κάποιον μυστήριο λόγο το αποτέλεσμα της κάλπης είναι διαφορετικό. Οπότε δύο είναι οι πιθανές ερμηνείες. Είτε γίνεται νοθεία, είτε άλλα λένε ότι θέλουν και άλλα κάνουν.
καλά
δες τι γίνεται με τον Κασσελάκη και πες μου ότι έχω άδικο
αρχηγός αξιωματικής αντιπολίτευσης κάποιος που πριν έναν ΜΗΝΑ δεν τον ήξερε κανείς. και πιθανό και ΠΘ σε μερικά χρόνια
η κοινή γνώμη (μια κοινή, μια πόρνη που έλεγε ο Τζίμης) διαμορφώνεται από τα ΜΜΕ. τα ΜΜΕ ανήκουν σε συγκεκριμένους ολιγάρχες. do the math
"οι περισσότεροι" που λες είναι προφανώς τα άτομα που εσύ συναναστρέφεσαι. δεν συναναστρέφεσαι όμως όλη την Ελλάδα. οι δημοσκοπήσεις δε βγάζουν 5% τα μεγάλα κόμματα, 70% συνολικά τα βγάζουν, άρα "οι περισσότεροι" μια χαρά αποκαλύπτουν τις πολιτικές τους επιλογές
Ωραία όλα αυτά, αλλά σε τελική ανάλυση, τι προτείνεις; Ποιος είναι για σένα ο κατάλληλος για το τιμόνι της χώρας; Μια που σε βλέπω και ψάχνεσαι, ρωτάω. Γιατί κριτική σε όλους είναι εύκολο να γίνει, αλλά αυτό δεν φέρνει λύση.
δεν υπάρχουν τέτοιες απαντήσεις
αυτό που λέω είναι ότι για να λειτουργήσει ορθώς το δημοκρατικό πολίτευμα υπάρχουν προϋποθέσεις. σε κάποιες χώρες ισχύουν περισσότερο και σε άλλες ισχύουν σε μικρότερο βαθμό αυτές οι προϋποθέσεις. μια από αυτές τις βασικές προϋποθέσεις είναι ο πολίτης. στην Ελλάδα λίγοι είναι οι πολίτες με την πραγματική έννοια του όρου
"Ο φασισμός δεν είναι ιδεολογία, είναι νοοτροπία."
Τζίμης Πανούσης
axilmar

sharp έγραψε: 03 Οκτ 2023, 12:27

Ολα σχετικα ειναι...
Και μερικες ...Φιλλιπινεζες :wink
Άβαταρ μέλους
Ερμής

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ερμής »

Chilloutbuddy έγραψε: 03 Οκτ 2023, 11:58
Ερμής έγραψε: 03 Οκτ 2023, 10:57
EKPLIKTIKOS έγραψε: 03 Οκτ 2023, 10:53

Είπε δημόσιο. Αλλά κ ιδιωτικό αν δεν μπορεί να αγοράσει ολόκληρο καρπούζι με 5κ καθαρα οκ συγγνώμη αλλά κάτι κάνει πολύ λάθος, ξαναλέω αν δεν υπάρχουν άλλα θέματα.
Κοιτα τα 5χιλιάρικα μπορεί να ειναι εκ πρώτης ένα νουμερο που φαντάζει μεγάλο αλλά στην ουσία δεν ειναι και τόσο όσο νομίζεις.
Αν έχεις αυτοκίνητο με δόση ένα πεντακοσάρικο, έχεις σπίτι με 1500-2000, φροντιστήρια, γλωσσες δραστηρίότητες 300€ το κάθε παιδί, ρευματα, νερα, τηλέφωνα, διακοπές ένα δεκάρικο το χρόνο, βενζίνες.
μαζεύονται.
Δεν είναι ρε μλκς, σκέφτεστε όλοι τα πάγια έξοδα αλλά αν έχεις οικογένεια κάθε μήνα κάτι σκάει και κάποιους μήνες σκάνε 3 μαζί, τη μια είναι τ'αμάξι, την άλλη οδοντίατρος, ήρθε φουσκωμένος λογαριασμός, χάλασε το ψυγείο, παντρεύεται η αδερφή μου στην Κρήτη, η μάνα μου θέλει ακουστικά, ήρθε ο ένφια ξέρω γω τι σκατά έχετε, αποφασισε η πολυκατοικία να φτιάξει τα υδραυλικά κοκ. Αν πάνε όλα ομαλά του μένουν λεφτά, οκ φχαριστώ. Οι περισσότεροι άνθρωποι στην Ελλάδα πλέον όταν σκάνε τέτοια απλά τα αγνοούνε, ε αυτός τα πληρώνει ακόμα.
Τα ξέρω ρε τσιλ. Γιαυτο και είπα πως ένα τέτοιο ποσό μπορεί να φαντάζει εκ πρώτης μεγάλο αλλά δεν ειναι αν βάλεις τις υποχρεώσεις γυρω απο αυτό.
Επίσης παίζει και το άλλο, για να φτάσεις σε σημείο να έχεις τέτοιο μισθό(ή να τα βγάζεις απο τη δική σου επιχείρηση) πρέπει να έχεις τριγύρω σου και έναν αντίστοιχο κύκλο που αναγκαστικά φεύγουν και εκεί λεφτάκια. Δεν είναι τόσο απλό.
EKPLIKTIKOS έγραψε: 03 Οκτ 2023, 12:07 Ότι αν δε λέει ψέματα για κάτι από τα παραπάνω, λέει ψέματα για τον μισθό του :102:
Στο εξήγησα και παραπάνω οτι φαινομενικά είναι μεγάλο αλλά μπορεί κ να μην ειναι εν τέλει.
"Chiedi a un bambino di disegnare una macchina e sicuramente la farà rossa"
Άβαταρ μέλους
Ληστοσυμμορίτης

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ληστοσυμμορίτης »

Εμπεδοκλής έγραψε: 03 Οκτ 2023, 10:49
Ληστοσυμμορίτης έγραψε: 02 Οκτ 2023, 23:35
Εμπεδοκλής έγραψε: 02 Οκτ 2023, 23:30
Η πλειοψηφία διαφωνεί μαζί σου. Δεν υπάρχει λαϊκή οργή.
Ε αυτό λέμε, συνηθίζουμε στη αποκτηνωμένη ζωή. Π.χ. αντικειμενικά η πλειοψηφία των αστέγων είναι άστεγοι; Εδω έχουμε ταυτολογία δεν χρειάζεται να πούμε κάτι παραπάνω. Πάμε στο υποκειμενικό τώρα, διαδηλώνουν έστω η πλειοψηφία των αστέγων για την αστεγία τους; Όχι. Το ότι υποκειμενικά δεν κάνουν κάτι για αυτήν την κατάσταση που βρίσκονται τους κάνει αντικειμενικά να έχουν σπίτι επειδή δεν ξεκουνιούνται;
Πόσοι είναι οι άστεγοι στην Αττική; 1000; 5000; 10000;
όσοι είναι.
Καπιταλισμός ένα σύστημα που σαπίζει

Έγκλημα της Πύλου: ο θάνατος διακοπές στη μεσόγειο πάει.
Άβαταρ μέλους
EKPLIKTIKOS

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από EKPLIKTIKOS »

Πρωτα να ξεκαθαριστει τι σημαινει "οριακά βγάζω τον μήνα". Για μένα αυτό σημαίνει ζορίζομαι σε ο,τι αφορά βασικά αγαθα: Δε βγάζει τον μήνα αυτός που κάνει οικονομία σε τρόφιμα όπως αυγά, κρέας, γάλα, φρούτα, λαχανικά, όχι αυτός που δεν του φτάνουν για τεσλα. Είναι σίγουρα πολλοί στην πρώτη κατηγορία αλλά χρειάζεται έρευνα με σοβαρή μεθοδολογία, αν πας με self reporting στην Ελλάδα θα σου βγάλει και τη Βουλιαγμένη να πεινάει.
sharp

axilmar έγραψε: 03 Οκτ 2023, 12:28

Ολα σχετικα ειναι...
Όχι, μόνο αεροπλάνο. Και να πιλοτάρω ο ίδιος, ούτε καν πιλότο δεν θα είχα. Βλέπεις τι ολιγαρκής είμαι; :wink
Άβαταρ μέλους
hellegennes

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από hellegennes »

Otto Weininger έγραψε: 03 Οκτ 2023, 12:21
hellegennes έγραψε: 03 Οκτ 2023, 12:09
Otto Weininger έγραψε: 03 Οκτ 2023, 10:18 Το θέμα ότι η καθημερινότητα, διαψεύδει τον πίνακα. Οπότε κάνω σενάρια να δω το φταίει.
Σε ποια χώρα τον διαψεύδει; Πρέπει να μένεις σε ξεχωριστό σύμπαν.
Εξήγησε μου κάτι για να δω αν έχει νόημα η κουβέντα: όντως πιστεύεις τον τίτλο του νήματος;
Κατάστημα τροφίμων έχω, ο τίτλος υποτιμά την πραγματικότητα. Τουλάχιστον το 50% έχει ξοδέψει όλα του τα λεφτά μέχρι την μέση του μήνα, ένα σημαντικό ποσοστό έχει ξοδέψει όλον του τον μισθό την πρώτη εβδομάδα και οριακά βγάζει τον μήνα το 90% των καταναλωτών.

Σημαντικό ποσοστό των καταναλωτών είναι μέσα έναν μήνα και σταδιακά ρέπουν προς δεύτερο μήνα. Αυτό σημαίνει ότι έχουν απλήρωτες υποχρεώσεις ενός μήνα, που τείνει προς υποχρεώσεις δύο μηνών, είτε λέγεται ενοίκιο είτε τρόφιμα είτε δίδακτρα είτε λογαριασμοί ενέργειας/τηλεπικοινωνιών/κτλ.

Δεν ξέρω σε ποιο σύμπαν ζεις εσύ, εγώ πάντως ζω σ' αυτό που μόλις περιέγραψα.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
θα με ξυπνήσουν μια Δευτέρα παρουσία κατά την θρησκεία.
Μα δεν ξέρω αν και τότε να σηκωθώ θελήσω.
sharp

ΑΛΟΓΟΜΟΥΡΗΣ έγραψε: 03 Οκτ 2023, 12:27
sharp έγραψε: 03 Οκτ 2023, 12:02
ΑΛΟΓΟΜΟΥΡΗΣ έγραψε: 03 Οκτ 2023, 11:41

καλά
δες τι γίνεται με τον Κασσελάκη και πες μου ότι έχω άδικο
αρχηγός αξιωματικής αντιπολίτευσης κάποιος που πριν έναν ΜΗΝΑ δεν τον ήξερε κανείς. και πιθανό και ΠΘ σε μερικά χρόνια
η κοινή γνώμη (μια κοινή, μια πόρνη που έλεγε ο Τζίμης) διαμορφώνεται από τα ΜΜΕ. τα ΜΜΕ ανήκουν σε συγκεκριμένους ολιγάρχες. do the math
"οι περισσότεροι" που λες είναι προφανώς τα άτομα που εσύ συναναστρέφεσαι. δεν συναναστρέφεσαι όμως όλη την Ελλάδα. οι δημοσκοπήσεις δε βγάζουν 5% τα μεγάλα κόμματα, 70% συνολικά τα βγάζουν, άρα "οι περισσότεροι" μια χαρά αποκαλύπτουν τις πολιτικές τους επιλογές
Ωραία όλα αυτά, αλλά σε τελική ανάλυση, τι προτείνεις; Ποιος είναι για σένα ο κατάλληλος για το τιμόνι της χώρας; Μια που σε βλέπω και ψάχνεσαι, ρωτάω. Γιατί κριτική σε όλους είναι εύκολο να γίνει, αλλά αυτό δεν φέρνει λύση.
δεν υπάρχουν τέτοιες απαντήσεις
αυτό που λέω είναι ότι για να λειτουργήσει ορθώς το δημοκρατικό πολίτευμα υπάρχουν προϋποθέσεις. σε κάποιες χώρες ισχύουν περισσότερο και σε άλλες ισχύουν σε μικρότερο βαθμό αυτές οι προϋποθέσεις. μια από αυτές τις βασικές προϋποθέσεις είναι ο πολίτης. στην Ελλάδα λίγοι είναι οι πολίτες με την πραγματική έννοια του όρου
Εάν δεν έχεις απαντήσεις, ουσιαστικά δεν υπάρχει και συζήτηση. Η ζωή είναι εξ ορισμού αδιέξοδη, στο τέλος πεθαίνεις.
Άβαταρ μέλους
foscilis

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από foscilis »

Εμένα ένας πρώην φίλος μου και εξ αγχιστείας συγγενής δε δουλεύει γιατί η γυναίκα του βγάζει 6.000/μήνα και ο ίδιος εισπράττει 300 ευρώ από το νοίκι διαμερίσματος που κληρονόμησε 30-30-30 με τα αδέρφια του. Από 5.300 φυσικά δεν τους μένει απολύτως τίποτα στο τέλος του μήνα. Αρχή του καλοκαιριού πούλησε το διαμέρισμα και το μερίδιό του υπολογίζεται σε περίπου 55.000 αν και πρέπει να είναι λίγο λιγότερα μόλις υπολογίσεις φόρους και αμοιβές συμβολαιογράφου, μηχανικού κλπ. Δεν τα έχει εισπράξει ακόμα αλλά έπεσε 5.000 προκαταβολή και τα υπόλοιπα 50 μόλις υπογραφεί το συμβόλαιο που του είπε ο συμβολαιογράφος γύρω στον Οκτώβρη αλλά τελικά έχει χεστεί στη δουλειά και του το πήγε για Γενάρη.

Ταυτόχρονα η μάνα του είπε να κάνουν τράμπα το δικό της διαμέρισμα (130τμ) με το δικό τους, σκεφτόμενη πολύ λογικά η γυναίκα ότι 130τμ ρετιρέ ταιριάζει πολύ καλύτερα σε 4μελή οικογένεια και 65τμ δυαράκι ισόγειο ταιριάζει πολύ καλύτερα σε γριά μόνη της με κινητικά προβλήματα.

Αυτός λοιπόν αποφάσισε ότι για να μπει στο "ερείπιο" (=το πατρικό του ρετιρέ) πρέπει να του κάνει ένα σουλούπωμα, το οποίο περιλαμβάνει από βάψιμο και αλλαγή όλα τα κουφώματα, έπιπλα και ηλεκτρικά ("είναι πανάρχαια, του 1988") μέχρι γκρέμισμα τοίχων και φτιάξιμο άλλων τοίχων ("να ενωθεί η κουζίνα με το σαλόνι αλλά να δημιουργηθεί ένα game room στο μισό σαλόνι") καθώς και αλλαγή το πάτωμα με μοναδικό επιχείρημα ότι είναι ντεμοντέ το πλακάκι όπως μου απάντησε όταν τον ρώτησα "καλά ρε μαλάκα τι έχει το πάτωμα, τρύπιο είναι και πέφτεις στον από κάτω"). Για όλα αυτά λοιπόν στη διάρκεια του καλοκαιριού βρήκε μάστορες, υλικά, έπιλα, πλακάκια,πήρε προσφορές, κανόνισε ημερομηνίες και το συνολικό budget του είναι, κατά διαβολική σύμπτωση, 59.000 ευρώ. Δηλαδή τα 55.000 από την πώληση και περίπου μισός μισθός της γυναίκας του. Ο τύπος είναι να παίρνει 55.000 ευρώ μετρητά και δώρο ένα διαμέρισμα και τι κάνει, το επόμενο δευτερόλεπτο κανονίζει πώς να τα ξοδέψει ΟΛΑ και να μπει και 4 χιλιάρικα μέσα.

Το κακό είναι ότι είχε κανονίσει μέσα Οκτωβρίου θεωρώντας ότι θα έχει ολοκληρωθεί η πώληση και αντί για αυτό η πώληση πήγε Γενάρη που σημαίνει αυτή τη στιγμή έχουν μόνο 100 ευρώ στην τράπεζα (εννοείται έχει ήδη ξοδέψει όλη την προκαταβολή) και επειδή δεν το ξέρανε δεν έχουν μαζέψει και τίποτα από το μισθό της γυναίκας του, ο επόμενος μισθός θα πέσει τέλη Οκτωβρίου και ως τότε βγάζουν δε βγάζουν το μήνα, ενώ αν είχαν τα 50.000 θα ήταν άνετοι.

Όλην αυτήν τη συγκινητική ιστορία την έμαθα γιατί η κατάληξη ήταν να αφήσει να εννοηθεί μήπως μπορώ να τον διευκολύνω με μερικά δανεικά, έστω για τις προκαταβολές, μην εκτίθεται τώρα στους μάστορες...
axilmar

sharp έγραψε: 03 Οκτ 2023, 12:30
axilmar έγραψε: 03 Οκτ 2023, 12:28

Όχι, μόνο αεροπλάνο. Και να πιλοτάρω ο ίδιος, ούτε καν πιλότο δεν θα είχα. Βλέπεις τι ολιγαρκής είμαι; :wink
...ουτε καν μερικες ...φιλιπιννεζες σε ...ιδιωτικο αεροπλανο;;; μαν, εισαι πραγματικα ολιγαρκης :-)
Απάντηση
  • Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Οικονομία”