Πράγματι, γιατί δεν υπάρχει δισεκατομμυριούχος που να αγοράζει 12 κοστούμια τον χρόνο. Μετά βίας εμφανίζονται πότε-πότε με κοστούμι, συνήθως φοράνε κάζουαλ ρούχα. Υποθέτω ακριβά κάζουαλ ρούχα, αλλά αυτή η μονομανία με τα κοστούμια και μάλιστα τα ακριβά, ραμμένα κοστούμια σε πληθώρα είναι ίδιον των πολιτικών, των ποζεράδων και των νεόπλουτων.Otto Weininger έγραψε: 03 Οκτ 2023, 18:47 2000 έγραψα. Και βασικά, τόσο κάνει να πας να ραψεις ένα κουστουμάκι Zegna, su misura. Ένα το μήνα, άντε ένα το δίμηνο, να γουστάρει. Ξέρεις τι ωραία υφάσματα μου στέλνουν στο φάκελο κάθε χρόνο;
Δεν είναι billionaire lifestyle αυτό, ούτε καν millionaire.
!!! DEVELOPMENT MODE !!!
Έρευνα: Οριακά βγάζει το μήνα το 87 τοίς εκατό των καταναλωτών. Το μεγαλύτερο ποσοστό στην Ευρώπη
- hellegennes
Re: Έρευνα: Οριακά βγάζει το μήνα το 87 τοίς εκατό των καταναλωτών. Το μεγαλύτερο ποσοστό στην Ευρώπη
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
θα με ξυπνήσουν μια Δευτέρα παρουσία κατά την θρησκεία.
Μα δεν ξέρω αν και τότε να σηκωθώ θελήσω.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
θα με ξυπνήσουν μια Δευτέρα παρουσία κατά την θρησκεία.
Μα δεν ξέρω αν και τότε να σηκωθώ θελήσω.
Re: Έρευνα: Οριακά βγάζει το μήνα το 87 τοίς εκατό των καταναλωτών. Το μεγαλύτερο ποσοστό στην Ευρώπη
Μην ξεχάσετε να στείλετε τα παιδιά στο Χάρβαρντ.
Eμ, καλά σε λένε φαρμακοτρίφτη. Μια ζωή μιζέρια.Otto Weininger έγραψε: 03 Οκτ 2023, 19:43Dude, τι τζετ;sharp έγραψε: 03 Οκτ 2023, 18:59 Τελευταίας τεχνολογίας BMW θεωρείται ανάγκη; Τεσπα, όπως έγραψα, πάντοτε ονειρευόμουν να έχω το δικό μου τζετ. Αναγκάζομαι να κάνω εκπτώσεις, δεν ζω ποιοτικά.
Ένα καλό κουστουμάκι το μήνα/ δίμηνο είπα, όχι τζετ ή yacht δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ.
- ΠΑΓΧΡΗΣΤΟΣ
Αυτή ακριβώς είναι και η δική μου αίσθηση των πραγμάτων.hellegennes έγραψε: 03 Οκτ 2023, 12:30 Τουλάχιστον το 50% έχει ξοδέψει όλα του τα λεφτά μέχρι την μέση του μήνα, ένα σημαντικό ποσοστό έχει ξοδέψει όλον του τον μισθό την πρώτη εβδομάδα και οριακά βγάζει τον μήνα το 90% των καταναλωτών.
Σημαντικό ποσοστό των καταναλωτών είναι μέσα έναν μήνα και σταδιακά ρέπουν προς δεύτερο μήνα. Αυτό σημαίνει ότι έχουν απλήρωτες υποχρεώσεις ενός μήνα, που τείνει προς υποχρεώσεις δύο μηνών, είτε λέγεται ενοίκιο είτε τρόφιμα είτε δίδακτρα είτε λογαριασμοί ενέργειας/τηλεπικοινωνιών/κτλ.
Δεν ξέρω σε ποιο σύμπαν ζεις εσύ, εγώ πάντως ζω σ' αυτό που μόλις περιέγραψα.
Και ο άλλος λέει νιώθει όσο νάναι ανασφαλής με 5-6000 τον μήνα
Από την αποπλανητική έλξη στον σημειωτικό τυχοδιωκτισμό μια αμφίκρημνη παλινδρομία
- EKPLIKTIKOS
Λογικά πράγματα. Εξαρτάται βέβαια κ τον αριθμό παιδιών. Πάντως με 1 παιδί βγαίνεις με 2.5κ, το θέμα είναι περισσότερο δικών σου απωθημένων παρά ότι το παιδί θα στερηθεί πραγματικά κάτι ουσιαστικό.Λεγεών έγραψε: 03 Οκτ 2023, 19:13 Πάντως 2 με 2.5 καθαρά στην Ελλάδα είναι καλά, ακόμα και τώρα, ειδικά αν δεν έχεις ενοίκιο. Αν μιλάμε για 3 με 3.5, εκεί ζεις πολύ καλά, βάζεις στην άκρη, και έχεις και για διάφορα επείγοντα.
Στα 1000-1200 τσίμα-τσίμα, αν υπάρχει και οικογένεια στην εξίσωση πέραν μίας ηλικίας των παιδιών απλά δεν βγαίνει. Για πιο κάτω δεν το συζητώ, μετράς τα πάντα.
Καλά, σιγά που έχει ή είχε οικονομικό πρόβλημα ο μέσος Έλληνας.
Μου είχε κάνει εντύπωση το γεγονός ότι πριν καμία 15αρια μέρες η δικιά μου είχε πάει σε ένα νυχαδικο σε περιοχή κοντά στο κέντρο, ραντεβού βρήκε με μεγάλη δυσκολία μετά από μέρες που έψαχνε, μέσα γίνονταν χαμός με τα 50αρικα και τα 100ρικα να φεύγουν αβερτα.
Και αυτό είναι ένα πολύ απλό και σχετικά ασήμαντο παράδειγμα.
Κατά τα άλλα, γκρινιάζουν για φτώχεια.
Σωστός. Τι λέω..Ολόσωστος.hellegennes έγραψε: 03 Οκτ 2023, 12:30 Τουλάχιστον το 50% έχει ξοδέψει όλα του τα λεφτά μέχρι την μέση του μήνα, ένα σημαντικό ποσοστό έχει ξοδέψει όλον του τον μισθό την πρώτη εβδομάδα και οριακά βγάζει τον μήνα το 90% των καταναλωτών.
Σημαντικό ποσοστό των καταναλωτών είναι μέσα έναν μήνα και σταδιακά ρέπουν προς δεύτερο μήνα. Αυτό σημαίνει ότι έχουν απλήρωτες υποχρεώσεις ενός μήνα, που τείνει προς υποχρεώσεις δύο μηνών, είτε λέγεται ενοίκιο είτε τρόφιμα είτε δίδακτρα είτε λογαριασμοί ενέργειας/τηλεπικοινωνιών/κτλ.
Μάλλον κάποιοι όντως ζουν στο δικό τους συννεφάκι. Η πλειοψηφία της κοινωνίας ζει ακριβώς όπως περιγράφεις.
''Μου αρέσουν οι άνθρωποι που φορούν την ψυχή στο πρόσωπό τους'' Jim Morrison
Ξυμφωνώ.hellegennes έγραψε: 03 Οκτ 2023, 12:30Κατάστημα τροφίμων έχω, ο τίτλος υποτιμά την πραγματικότητα. Τουλάχιστον το 50% έχει ξοδέψει όλα του τα λεφτά μέχρι την μέση του μήνα, ένα σημαντικό ποσοστό έχει ξοδέψει όλον του τον μισθό την πρώτη εβδομάδα και οριακά βγάζει τον μήνα το 90% των καταναλωτών.Otto Weininger έγραψε: 03 Οκτ 2023, 12:21Εξήγησε μου κάτι για να δω αν έχει νόημα η κουβέντα: όντως πιστεύεις τον τίτλο του νήματος;hellegennes έγραψε: 03 Οκτ 2023, 12:09
Σε ποια χώρα τον διαψεύδει; Πρέπει να μένεις σε ξεχωριστό σύμπαν.
Lando ή Oscar; Ιδού η απορία... 
- Otto Weininger
Ναι γιατί προφανώς έχεις στο νου σου billionaires τύπου Μασκ και Ζουκεμπεργκ και από απλούς κουστουματους τους βλαχοδημαρχους που βλέπεις.hellegennes έγραψε: 03 Οκτ 2023, 19:47Πράγματι, γιατί δεν υπάρχει δισεκατομμυριούχος που να αγοράζει 12 κοστούμια τον χρόνο. Μετά βίας εμφανίζονται πότε-πότε με κοστούμι, συνήθως φοράνε κάζουαλ ρούχα. Υποθέτω ακριβά κάζουαλ ρούχα, αλλά αυτή η μονομανία με τα κοστούμια και μάλιστα τα ακριβά, ραμμένα κοστούμια σε πληθώρα είναι ίδιον των πολιτικών, των ποζεράδων και των νεόπλουτων.Otto Weininger έγραψε: 03 Οκτ 2023, 18:47 2000 έγραψα. Και βασικά, τόσο κάνει να πας να ραψεις ένα κουστουμάκι Zegna, su misura. Ένα το μήνα, άντε ένα το δίμηνο, να γουστάρει. Ξέρεις τι ωραία υφάσματα μου στέλνουν στο φάκελο κάθε χρόνο;
Δεν υπάρχει πιο ευγενές ρούχο απο το (καλό) κουστούμι. Αλλά τι σου λέω τώρα. Άστο να πάει.
Let them make the first mistake. We make the last move.
- Dwarven Blacksmith
Σιγά το ευγενές ρούχο, ούτε που να το φτύσει ο Ροβεσπιέρος
Καλά, προφανώς τρολάρεις με το μηνιαίο κοστούμι των €2.000. Ωστόσο, υπάρχουν έξοδα που τα παρέλειψες και ανεβάζουν τον λογαριασμό:Otto Weininger έγραψε: 03 Οκτ 2023, 21:57Ναι γιατί προφανώς έχεις στο νου σου billionaires τύπου Μασκ και Ζουκεμπεργκ και από απλούς κουστουματους τους βλαχοδημαρχους που βλέπεις.hellegennes έγραψε: 03 Οκτ 2023, 19:47Πράγματι, γιατί δεν υπάρχει δισεκατομμυριούχος που να αγοράζει 12 κοστούμια τον χρόνο. Μετά βίας εμφανίζονται πότε-πότε με κοστούμι, συνήθως φοράνε κάζουαλ ρούχα. Υποθέτω ακριβά κάζουαλ ρούχα, αλλά αυτή η μονομανία με τα κοστούμια και μάλιστα τα ακριβά, ραμμένα κοστούμια σε πληθώρα είναι ίδιον των πολιτικών, των ποζεράδων και των νεόπλουτων.Otto Weininger έγραψε: 03 Οκτ 2023, 18:47 2000 έγραψα. Και βασικά, τόσο κάνει να πας να ραψεις ένα κουστουμάκι Zegna, su misura. Ένα το μήνα, άντε ένα το δίμηνο, να γουστάρει. Ξέρεις τι ωραία υφάσματα μου στέλνουν στο φάκελο κάθε χρόνο;
Δεν υπάρχει πιο ευγενές ρούχο απο το (καλό) κουστούμι. Αλλά τι σου λέω τώρα. Άστο να πάει.
- Super Market: τα €500 που λες είναι λίγα γιά οικογένεια. Εμείς ξοδεύουμε τα διπλάσια (4μελής οικογένεια)
- Ταξείδια. Εμείς ξεπερνάμε τα €500 τον μήνα. Προφανώς δεν ταξειδεύουμε συνέχεια. Κάνουμε όμως ένα ταξείδι τον χρόνο στο εξωτερικό 1-2 εβδομάδες, άλλο ένα στην Ελλάδα και μερικά ταξείδια στα εξοχικά.
- Ιατροφαρμακευτικά. Γιατροί, φάρμακα, εξετάσεις και μικροεπεμβάσεις. Εχουμε και κάποια ηλικία. Αλλα €250 τον μήνα.
- Φόροι. ΕΝΦΙΑ και φόρος εισοδήματος, επειδή ο φόρος στην σύνταξη ήταν πολύ μεγαλύτερος απ'όσο παρακρατείτο (κάτοικος εξωτερικού γαρ) €2.000 τον χρόνο
* Εγώ έχω δύο μόνο κοστούμια, ένα γιά τον χειμώνα και ένα γιά το καλοκαίρι.
1.
2. Η λέξη υδρόφιλος είναι σύνθετη από δύο ελληνικές λέξεις το ύδωρ που σήμαινε νερό και το φίλος που σήμαινε φίλος.
εγω συμφωνω αν και φορω παντα τζιν .. θελω να το γυρισω αλλα θα ειναι σαν να μην ειμαι εγωOtto Weininger έγραψε: 03 Οκτ 2023, 21:57
Με τη γυνη.sys3x έγραψε: 03 Οκτ 2023, 17:21Με τον ανήρ μοιράζεστε κοινό dna και ουχί με την γυνή, σωστά;foscilis έγραψε: 03 Οκτ 2023, 14:34Είναι ανώτερη μάνατζερ. Από κάτω της έχει 2-3 υπαλλήλους απευθείας δικούς της, γραμματέα ξερωγω και μερικούς συμβούλους αλλά βασικά οι περισσότεροι από τους άλλους είναι μεσαίοι μάνατζερ. Δε νομίζω ότι ανησυχεί κάποιος από όλους αυτούς πώς θα βγάλει το μήνα. Μόνο αυτή ανησυχεί επειδή έχει τελείως μαλάκα άντρα.Ληστοσυμμορίτης έγραψε: 03 Οκτ 2023, 14:20
άρα 1/30 δηλαδη 3-4%.
χαμηλότερη αναλογία από 13% που δεν υπολογίζουν οριακά πως θα βγει ο μήνας
Δυστυχως τον εκανα παρεα τα μεταφοιτητικα χρονια, ετσι την πατησε η αλλη.
* Επισης η αιτιατικη του ανηρ ειναι ανδραν.
Το αυτοκινητο παντως δεν το παρατανε με τιποτα.hellegennes έγραψε: 03 Οκτ 2023, 12:30Κατάστημα τροφίμων έχω, ο τίτλος υποτιμά την πραγματικότητα. Τουλάχιστον το 50% έχει ξοδέψει όλα του τα λεφτά μέχρι την μέση του μήνα, ένα σημαντικό ποσοστό έχει ξοδέψει όλον του τον μισθό την πρώτη εβδομάδα και οριακά βγάζει τον μήνα το 90% των καταναλωτών.Otto Weininger έγραψε: 03 Οκτ 2023, 12:21Εξήγησε μου κάτι για να δω αν έχει νόημα η κουβέντα: όντως πιστεύεις τον τίτλο του νήματος;hellegennes έγραψε: 03 Οκτ 2023, 12:09
Σε ποια χώρα τον διαψεύδει; Πρέπει να μένεις σε ξεχωριστό σύμπαν.
1.
2. Η λέξη υδρόφιλος είναι σύνθετη από δύο ελληνικές λέξεις το ύδωρ που σήμαινε νερό και το φίλος που σήμαινε φίλος.
-
- Παραπλήσια Θέματα
- Απαντήσεις
- Προβολές
- Τελευταία δημοσίευση
-
- 4 Απαντήσεις
- 202 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Eθνικοκοινωνιστης
-
- 0 Απαντήσεις