Orion22 έγραψε: 08 Σεπ 2023, 12:13
πατησιωτης έγραψε: 08 Σεπ 2023, 11:22
Ποιός σου είπε ότι δεν εκτελέσθηκαν;
το ξέρεις στα σίγουρα;μια και αναφέρθηκαν τα Τέμπη είχα κάνει τότε ένα σχόλιο για το σύστημα που έλεγε ότι οι μηχανικοί του ΟΣΕ πιθανότατα δεν έχουν τις γνώσεις για να σχεδιάσουν ολοκληρωμένα το σύστημα τηλεδιοίκησης και πάνε από διαγωνισμό σε διαγωνισμό και δεν τελειώνει.
Ποιός σου είπε ότι η μελέτη των μηχανικών του Δημοσίου για τα αντιπλημμυρικά μπορούσε να κρατήσει μια πλημμύρα σαν τη χθεσινή;εάν η εταιρία υλοποίησε τη μελέτη που της έδωσαν και όχι μια φανταστική μελέτη για τον κατακλυσμό του Νώε,δεν μπορείς να της πεις τίποτε.
Η ίδια η εταιρία όταν ζήτησε 18 μήνες παράταση για έργο που ήταν να ολοκληρωθεί στους 36.
Ασχολιάστο το δεύτερο όταν υπάρχουν άπειρα παραδείγματα βλ."Γρανα" που οι εταιρίες αγνόησαν μελέτες και παρέδωσαν
εγκλημα- για να κόψει ο ταπερμαν κορδέλα και να χειροκροτούν από κάτω τα χάπατα/τρωκτικά τον μεγα εκσυγχρονιστή.
Δεν γίνεται σε ένα τέτοιο πόστ να μη βάλω και τη συζήτηση στη γειτονιά μου.
Από μικρό παιδί θυμάμαι όταν έβρεχε πολύ τους γονείς μου να συζητάνε με τους γείτονες εάν φούσκωσε ο Κηφισός.Η γειτονιά μου είναι κοντά στον Κηφισό και το ερώτημα εάν θα υπερχειλίσει ο Κηφισός και θα γίνει χαμός ήταν φλέγον.
Η συζήτηση αυτή σταμάτησε επί Τάπερμαν

και Βάσως Παπανδρέου όταν έγιναν τα αντιπλημμυρικά έργα και επίσης σκεπάσθηκε ο Κηφισός και έγινε αυτοκινητόδρομος.Από τότε όλοι στην περιοχή το έχουν δεδομένο ότι το πρόβλημα πλημμύρα Κηφισού έληξε.
ΩΣΤΟΣΟ

εγώ γνωρίζω ότι τα διάφορα κανάλια απορροής που έγιναν έχουν μια φέρουσα ικανότητα.
Ποιά είναι αυτή ακριβώς δεν την ξέρω αλλά πάντως όριο υπάρχει.Και μία ημέρα ΕΑΝ πέσει ο Daniel 2 στην Αττική μπορεί τα νερά να ξεπεράσουν τη φέρουσα ικανότητα των καναλιών και βέβαια όχι μόνο να πλημμυρίσει ο Κηφισός αλλά και να τινάξει στον αέρα την άσφαλτο με την οποία τον σκέπασαν μαζί με όλα τα αυτοκίνητα που θα είναι επάνω.Και τότε θα φταίει ο Τάπερμαν ή καμμιά Αχτσιόγλου που θα είναι στα πράγματα;
Εγώ δεν ξέρω εάν υλοποιήθηκε σωστά αυτή η μελέτη αλλά ούτε και τι περιελάμβανε.Μπορεί να περιελάμβανε πρόβλεψη για Ιανό + 50% αλλά ο Daniel ήταν Ιανός Χ 2.