!!! DEVELOPMENT MODE !!!

Ψήφος Αποδήμων: Made in USA «κοπτοραπτική» εκλογικού σώματος»

Η πολιτική στην Ελλάδα. Νέα, προτάσεις, κριτικές και σχόλια.
Άβαταρ μέλους
Lt Aldo Raine

Re: Ψήφος Αποδήμων: Made in USA «κοπτοραπτική» εκλογικού σώματος»

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Lt Aldo Raine »

Καβαλάρης έγραψε: 21 Ιούλ 2023, 11:32
Green Dragon έγραψε: 21 Ιούλ 2023, 11:21Δεν ξέρω όμως πόσο λογικό είναι να ψηφίζει για εδώ κάποιος που ζει μόνιμα έξω.
Το έγραψα ήδη: ΔΕΝ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ ΑΝΤΑΛΛΑΓΜΑΤΑ. Ενώ ο Γύφτος περιμένει επιδόματα.
Φυσικα και μπορουν να παιξουν ανταλλάγματα διαφορων ειδων και τυπων.

Τα επιδοματα ειναι μια μορφη ανταλλάγματος,υπαρχουν και άλλες,φοροαπαλλαγες πχ,μιας και αναφέρεις ακινητα και περιουσιες.
Άβαταρ μέλους
Καβαλάρης
Phorum.gr user: Doc McCoy

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Καβαλάρης »

Lt Aldo Raine έγραψε: 21 Ιούλ 2023, 11:39Τα επιδοματα ειναι μια μορφη ανταλλάγματος,υπαρχουν και άλλες,φοροαπαλλαγες πχ,μιας και αναφέρεις ακινητα και περιουσιες.
Είτε λοιπόν έχουν περιουσία οπότε τους πέφτει λόγος, είτε δεν έχουν και θα ψηφίσουν πιο ορθολογικά.
Άβαταρ μέλους
Lt Aldo Raine

Καβαλάρης έγραψε: 21 Ιούλ 2023, 11:43
Lt Aldo Raine έγραψε: 21 Ιούλ 2023, 11:39Τα επιδοματα ειναι μια μορφη ανταλλάγματος,υπαρχουν και άλλες,φοροαπαλλαγες πχ,μιας και αναφέρεις ακινητα και περιουσιες.
Είτε λοιπόν έχουν περιουσία οπότε τους πέφτει λόγος, είτε δεν έχουν και θα ψηφίσουν πιο ορθολογικά.
"Ορθολογικα"(ότι και αν σημαινει αυτο)μπορει να ψηφισει μονο όποιος μενει,δουλευει,εχει οικογένεια,ΠΛΗΡΩΝΕΙ ΙΚΑ ΚΑΙ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ ΝΑ ΠΑΕΙ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΣΥΝΤΑΞΗ ΑΠΟ ΕΔΩ ΚΑΙ ΟΧΙ ΑΠΟ ΤΟ ΝΤΟΗΤΣΛΑΝΤ Ή ΤΟ ΓΙΟΥΚΕΙ,και γενικα τρωει στη μαπα και το σβερκο τις επιλογες της χ ή ψ κυβερνησης,στην προκειμενη του γνωστου σαράντατακατό.

Τα κεφαλαία για να γινομαι κατανοητος στα ουσιαστικα,που δεν ειναι το πραουντ το μπη γκρηκ και οι ρεστοι ιδεαλισμοι περι προκομμενων και αξιων βερσους βοθρολαου που δεν περασε διαφωτισμο και άλων νικοδημοσωτοτριανταφυλισμών.
Άβαταρ μέλους
Lt Aldo Raine

Lt Aldo Raine έγραψε: 21 Ιούλ 2023, 11:51
Καβαλάρης έγραψε: 21 Ιούλ 2023, 11:43
"Ορθολογικα"(ότι και αν σημαινει αυτο)μπορει να ψηφισει μονο όποιος μενει,δουλευει,εχει οικογένεια,ΠΛΗΡΩΝΕΙ ΙΚΑ ΚΑΙ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ ΝΑ ΠΑΕΙ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΣΥΝΤΑΞΗ ΑΠΟ ΕΔΩ ΚΑΙ ΟΧΙ ΑΠΟ ΤΟ ΝΤΟΗΤΣΛΑΝΤ Ή ΤΟ ΓΙΟΥΚΕΙ,και γενικα τρωει στη μαπα και το σβερκο τις επιλογες της χ ή ψ κυβερνησης,στην προκειμενη του γνωστου σαράντατακατό.

Τα κεφαλαία για να γινομαι κατανοητος στα ουσιαστικα,που δεν ειναι το πραουντ του μπη γκρηκ και οι ρεστοι ιδεαλισμοι περι προκομμενων και αξιων βερσους βοθρολαου που δεν περασε διαφωτισμο και άλων νικοδημοσωτοτριανταφυλισμών.
Άβαταρ μέλους
Ναύτης

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ναύτης »

under έγραψε: 21 Ιούλ 2023, 11:00
Ναύτης έγραψε: 21 Ιούλ 2023, 08:42 Εν τω μεταξύ, θα ψηφίζει η 70άρα θεία Τούλα, που είναι μόνιμη κάτοικος του Τσικάγκο τα τελευταία φόρτι γίαρς και δεν έχει πατήσει το φουτ της στο γκρις ούτε για σάμερ βακέσιονς (πλην είναι γνήσια απόγονη του Λεονάιντας), αλλά δεν θα ψηφίζει ο 20άρης Κώστας, που είναι μόνιμος κάτοικος Θεσσαλονίκης και δουλεύει σεζόν στην Κρήτη.
:str8jack:
Και ο 20αρης ο Κωστας οπως αποδεικνυεται ΝΔ ψηφιζει.Οποτε παλι καλα να λες γιατι την επομενη φορα οι 20 ποντοι θα σας μοιαζουν λιγοι.
Είδες κάπου στο νήμα να γράφω εγώ ότι με ενδιαφέρει το τι θα ψηφίσει ο καθένας; Κάνε λίγο κράτει στην κομματοσκυλίαση, δεν θα γκρεμίσουν οι φούρνοι.
Άβαταρ μέλους
Ναύτης

George_V έγραψε: 21 Ιούλ 2023, 11:17
Ναύτης έγραψε: 21 Ιούλ 2023, 09:49
George_V έγραψε: 21 Ιούλ 2023, 09:45

Και οι κατοικοι εξωτερικου ειναι πολιτες της ιδιας χωρας. Το να επιχειρουμε να συνδέσουμε το φυσικο δικαιωμα της ψηφου το οποιο ειναι ενωμενο με το προσωπο και μονο με την κατοχη περιουσιας ή την φορολογηση ειναι ξεκαθαρη και απολυτη επαναφορα του καθεστωτος που ισχυε τον 19ο αιωνα οπου το δικαιωμα ψηφου ειχαν μονο οι κατοχοι εγγειας περιουσιας γιατι αυτοι συνεισεφεραν στο κράτος και ειχαν δεσμους με αυτο.

Αν θελετε να ξαναγυρισουμε εκει ειναι δικο σας προβλημα. Ολοι οι υπολοιποι θελουμε να πζησουμε στον 21ο αιωνα.
Έβαλα όμως κι ένα: "και", μπολνταρισμένο μάλιστα, το οποίο αγνόησες.
Την σύνδεση που περιγράφεις την κάνεις εσύ, όχι εγώ. Μόνος σου τα λες, μόνος σου απαντάς, μόνος σου καταλήγεις και σε αφορισμούς.
Εγώ λέω ότι εκείνος/η που ψηφίζει πρέπει να έχει σχέση με τον τόπο, αν μη τι άλλο να διαμένει κάποιους μήνες κάθε χρόνο, ή έστω κάθε διετία, στον τόπο αυτόν.
Eσυ θετεις περιορισμους στην ασκηση του δικαιωματος. Οχι εγω.

Εγω ζηταω ελευθερη και απεριοριστη ασκηση του δικαιωματος για οσους διαθετουν την ελληνικη υπηκοοτητα/ιθαγενεια ανευ περιορισμων στη διαμονη η στην οικονομικη κατασταση.

Εσυ θες περιορισμο σε οσους εχουν τουλαχιστον παρουσια ανα διετια στη χωρα ή διαθετουν φορολογησιμη περιουσια.

Ποιος λοιπον συνδεει την ψηφο με περιουσια και περιορισμους? Εγω η εσυ?
Εσύ επιλέγεις να βλέπεις μόνο το ένα που λέω, δηλαδή περιουσία και φόρους, κι όχι το άλλο, δηλαδή ή ελάχιστο χρόνο διαμονής στη χώρα. Κι έτσι καταλήγεις σε αυθαίρετα συμπεράσματα, ότι δήθεν εγώ προτείνω ένα σύστημα που μας γυρίζει πίσω στο δικαίωμα ψήφου μόνον για όσους διαθέτουν έγγεια ιδιοκτησία.
Μόνο που εγώ δεν λέω καθόλου κάτι τέτοιο. Λέω κάτι που προφανώς δυσκολεύεσαι να καταλάβεις, ή απλώς διαφωνείς, ότι δηλαδή το δικαίωμα της ψήφου συνδέεται και με τις επιπτώσεις που ενδεχομένως θα έχει η ψήφος αυτή στην καθημερινότητα του ψηφοφόρου, συνεπάγεται ατομική ευθύνη και πρακτικές συνέπειες η ψήφος του καθενός μας δηλαδή. Δεν νοείται να ψηφίζει ένας για τις ζωές κάποιων άλλων, χωρίς να επηρεάζεται καθόλου η δικιά του η ζωή.
Άβαταρ μέλους
Ναύτης

under έγραψε: 21 Ιούλ 2023, 11:02
Ναύτης έγραψε: 21 Ιούλ 2023, 09:52
Καβαλάρης έγραψε: 21 Ιούλ 2023, 09:47 Εκεί κολλήσαμε τώρα; Ο απόδημος δεν είναι ομογενής;
Ο απόδημος είναι πολίτης του ελληνικού κράτους. Ο ομογενής όχι αναγκαστικά.
Ομογενείς, ας πούμε, είναι και οι τρίτης γενιάς ελληνοαμερικανοί, που δεν έχουν ελληνική υπηκοότητα. Να ψηφίζουν κι αυτοί στις ελληνικές εθνικές εκλογές;
Εφοσον δεν εχουν υπηκοοτητητα δεν ειναι εγγεγραμμενοι στους καταλογους και δεν εχουν δικαιωμα ψηφου ετσι κι αλλιως.
Στον Καβαλάρη πες τα, που (μάλλον) μπερδεύτηκε και αναφέρθηκε σε ψήφο των ομογενών.
Άβαταρ μέλους
Ναύτης

Καβαλάρης έγραψε: 21 Ιούλ 2023, 10:16
Ναύτης έγραψε: 21 Ιούλ 2023, 10:07Μιλάμε για τους απόδημους που ούτε αυτά διαθέτουν, ούτε την Ελλάδα επισκέπτονται επί δεκαετίες.
Αν αυτοί ΘΕΛΟΥΝ να ψηφίσουν σημαίνει ότι τουλάχιστον έχουν κάποιες επαφές και ενδιαφέρονται για την πατρίδα τους. Δεν μπορούμε να τους πούμε όχι.
Ε, αυτή η κουβέντα γίνεται εδώ.
Εγώ υποστηρίζω ότι όχι μόνον μπορούμε, αλλά επιβάλλεται να υπάρχουν όροι και προϋποθέσεις στο δικαίωμα ψήφου των αποδήμων.
Δεν υπάρχει "ουδέτερη" ή "αποστασιοποιημένη" ψήφος, πρέπει αυτό που επιλέγεις για να ψηφίσεις δυνητικά να επηρεάζει και τη δική σου την καθημερινότητα, και τη δική σου τη ζωή, όχι μόνον τις ζωές κάποιων άλλων, που διαβιούν μονίμως σε μια χώρα στην οποία εσύ δεν πατάς το πόδι σου.
Άβαταρ μέλους
Lt Aldo Raine

Ναύτης έγραψε: 21 Ιούλ 2023, 12:08
Καβαλάρης έγραψε: 21 Ιούλ 2023, 10:16
Ναύτης έγραψε: 21 Ιούλ 2023, 10:07Μιλάμε για τους απόδημους που ούτε αυτά διαθέτουν, ούτε την Ελλάδα επισκέπτονται επί δεκαετίες.
Αν αυτοί ΘΕΛΟΥΝ να ψηφίσουν σημαίνει ότι τουλάχιστον έχουν κάποιες επαφές και ενδιαφέρονται για την πατρίδα τους. Δεν μπορούμε να τους πούμε όχι.
Ε, αυτή η κουβέντα γίνεται εδώ.
Εγώ υποστηρίζω ότι όχι μόνον μπορούμε, αλλά επιβάλλεται να υπάρχουν όροι και προϋποθέσεις στο δικαίωμα ψήφου των αποδήμων.
Δεν υπάρχει "ουδέτερη" ή "αποστασιοποιημένη" ψήφος, πρέπει αυτό που επιλέγεις για να ψηφίσεις δυνητικά να επηρεάζει και τη δική σου την καθημερινότητα, και τη δική σου τη ζωή, όχι μόνον τις ζωές κάποιων άλλων, που διαβιούν μονίμως σε μια χώρα στην οποία εσύ δεν πατάς το πόδι σου.
Οριστε ενας όρος και προυπόθεση,δικης μου έμπνευσης.

Όποιος πραουντ του μπη γκρηκ θέλει να ψηφίζει εδώ όποτε αρρωσταίνει να παίρνει το αεροπλάνο,να έρχεται εδώ και να πηγαινει νοσοκομειο εδώ.

Το αγροτικο που θα τον παραλάβει απο το αεροδρόμιο να το πληρώνουμε εμεις οι αδιαφώτιστοι,επειδη ειμαστε λαρτζ.
πατησιωτης
Phorum.gr user: πατησιωτης

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από πατησιωτης »

Oι εθνικές εκλογές έχουν λόγο που λέγονται εθνικές.Ψηφίζει όποιος είναι μέλος του έθνους και δεν ψηφίζει μόνο για το πόσα θα φάει ή θα δώσει.Ψηφίζει π.χ. και για τη συμφωνία των Πρεσπών.
Εννοείται ότι σε χώρες ή ανθρώπους που έχουν φθάσει σε κατάσταση εκφυλισμού για να νομίζουν ότι οι εκλογές είναι για το τι επίδομα θα πάρουν όλα αυτά είναι ξένα.Αλλά στον υπόλοιπο κόσμο είναι αυτονόητα και για τον λόγο αυτό ο νόμος δεν κάνει τίποτε άλλο από το να προσαρμόζει τις ελληνικές εκλογές σε ότι ισχύει διεθνώς.
Εάν πράγματι πίστευαν σε αυτά που λένε οι αντίπαλοι του νόμου θα ζητούσαν να αφαιρεθεί η ιθαγένεια από όσους λείπουν πολλά χρόνια από την Ελλάδα και αφαιρουμένης της ιθαγένειας χάνεται και το εκλογικό δικαίωμα.Δεν το κάνουν όμως γιατί δεν πιστεύουν.Απλώς ξέρουν ότι οι απόδημοι δεν τους έχουν ανάγκη ώστε να επισείσουν οικονομικά οφέλη για να πάρουν την ψήφο τους.
πατησιωτης
Phorum.gr user: πατησιωτης

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από πατησιωτης »

Ναύτης έγραψε: 21 Ιούλ 2023, 12:08 Εγώ υποστηρίζω ότι όχι μόνον μπορούμε, αλλά επιβάλλεται να υπάρχουν όροι και προϋποθέσεις στο δικαίωμα ψήφου των αποδήμων.
Εάν θέλεις όρους και προυποθέσεις,αυτούς πρέπει να τους επιβάλλεις και στα εκλογικά τμήματα της επικράτειας για όσους λείπουν.Όχι να μπορούν να ψηφίζουν οι ίδιοι άνθρωποι στην Ελλάδα χωρίς όρους αλλά να βάζεις όρους όχι για το δικαίωμα ψήφου αλλά για τη διευκόλυνση της ψήφου από το εξωτερικό.
Όταν ξαναποκτήσουν 200 βουλευτές τα κόμματα που έχουν γραμμένα τα εθνικά κριτήρια και νοιάζονται μόνο για τα "ταξικά συμφέροντα",δηλαδή πως θα φάμε και θα πιούμε ας το ξαναλλάξουν.Σε αυτή την βουλή δεν έχουν.
Άβαταρ μέλους
under

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από under »

Ναύτης έγραψε: 21 Ιούλ 2023, 11:55
under έγραψε: 21 Ιούλ 2023, 11:00
Ναύτης έγραψε: 21 Ιούλ 2023, 08:42 Εν τω μεταξύ, θα ψηφίζει η 70άρα θεία Τούλα, που είναι μόνιμη κάτοικος του Τσικάγκο τα τελευταία φόρτι γίαρς και δεν έχει πατήσει το φουτ της στο γκρις ούτε για σάμερ βακέσιονς (πλην είναι γνήσια απόγονη του Λεονάιντας), αλλά δεν θα ψηφίζει ο 20άρης Κώστας, που είναι μόνιμος κάτοικος Θεσσαλονίκης και δουλεύει σεζόν στην Κρήτη.
:str8jack:
Και ο 20αρης ο Κωστας οπως αποδεικνυεται ΝΔ ψηφιζει.Οποτε παλι καλα να λες γιατι την επομενη φορα οι 20 ποντοι θα σας μοιαζουν λιγοι.
Είδες κάπου στο νήμα να γράφω εγώ ότι με ενδιαφέρει το τι θα ψηφίσει ο καθένας; Κάνε λίγο κράτει στην κομματοσκυλίαση, δεν θα γκρεμίσουν οι φούρνοι.
Ναι λες και δεν ξερουμε τι ακριβως φοβαστε και δεν θελετε να ψηφιζουν οι ομογενεις :lol:
Δεν αποθνήσκουν οι θεοί. Η πίστις αποθνήσκει του αχαρίστου όχλου των θνητών.
Άβαταρ μέλους
George_V
Phorum.gr user: George_V

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από George_V »

Ναύτης έγραψε: 21 Ιούλ 2023, 12:01
George_V έγραψε: 21 Ιούλ 2023, 11:17
Ναύτης έγραψε: 21 Ιούλ 2023, 09:49
Έβαλα όμως κι ένα: "και", μπολνταρισμένο μάλιστα, το οποίο αγνόησες.
Την σύνδεση που περιγράφεις την κάνεις εσύ, όχι εγώ. Μόνος σου τα λες, μόνος σου απαντάς, μόνος σου καταλήγεις και σε αφορισμούς.
Εγώ λέω ότι εκείνος/η που ψηφίζει πρέπει να έχει σχέση με τον τόπο, αν μη τι άλλο να διαμένει κάποιους μήνες κάθε χρόνο, ή έστω κάθε διετία, στον τόπο αυτόν.
Eσυ θετεις περιορισμους στην ασκηση του δικαιωματος. Οχι εγω.

Εγω ζηταω ελευθερη και απεριοριστη ασκηση του δικαιωματος για οσους διαθετουν την ελληνικη υπηκοοτητα/ιθαγενεια ανευ περιορισμων στη διαμονη η στην οικονομικη κατασταση.

Εσυ θες περιορισμο σε οσους εχουν τουλαχιστον παρουσια ανα διετια στη χωρα ή διαθετουν φορολογησιμη περιουσια.

Ποιος λοιπον συνδεει την ψηφο με περιουσια και περιορισμους? Εγω η εσυ?
Εσύ επιλέγεις να βλέπεις μόνο το ένα που λέω, δηλαδή περιουσία και φόρους, κι όχι το άλλο, δηλαδή ή ελάχιστο χρόνο διαμονής στη χώρα. Κι έτσι καταλήγεις σε αυθαίρετα συμπεράσματα, ότι δήθεν εγώ προτείνω ένα σύστημα που μας γυρίζει πίσω στο δικαίωμα ψήφου μόνον για όσους διαθέτουν έγγεια ιδιοκτησία.
Μόνο που εγώ δεν λέω καθόλου κάτι τέτοιο. Λέω κάτι που προφανώς δυσκολεύεσαι να καταλάβεις, ή απλώς διαφωνείς, ότι δηλαδή το δικαίωμα της ψήφου συνδέεται και με τις επιπτώσεις που ενδεχομένως θα έχει η ψήφος αυτή στην καθημερινότητα του ψηφοφόρου, συνεπάγεται ατομική ευθύνη και πρακτικές συνέπειες η ψήφος του καθενός μας δηλαδή. Δεν νοείται να ψηφίζει ένας για τις ζωές κάποιων άλλων, χωρίς να επηρεάζεται καθόλου η δικιά του η ζωή.
Α δεν διαβασες τι ειπα...

Οπως και να ονομασεις τον περιορισμο ειτε ειναι σε φορολογικο επιπεδο, ειτε σε επιπεδο διαμονης στην χωρα. ειτε οπως θες πες τον παραμενει το ιδιο.

ΘΕΤΕΙΣ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟ σε ενα φυσικο δικαιωμα.

Αρα λοιπον παμε ξανα.

Εσυ θες περιορισμους σε δικαιωματα (ειτε με βαση, τη φορολογια, ειτε με βαση τη διαμονη, ειτε με το οτιδηποτε) και εγω ζητάω ελευθερη ασκηση του χωρις κανενα περιορισμο.

Ποιος λοιπον περιστέλλει το φυσικο δικαιωμα καθε πολιτη αυτη της χωρας? Εσυ η εγω?
Ειμαστε η μοναδικη χωρα με Χατζηαβατη στην Κυβερνηση και Καραγκιοζη στην Αντιπολιτευση.
Άβαταρ μέλους
AlienWay
Phorum.gr user: AlienWay

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από AlienWay »

Σου λέει, άμα δεν έχει κάνει "φροντιστήριο" εδώ πέρα ο ομογενής, πώς να ψηφίζει για το δικό μας μέλλον;

Τέτοιους θέλουμε όμως. Αυτούς που δεν έχουν κάνει το συγκεκριμένο "φροντιστήριο".
Ζούμε σε ένα σύστημα.
Άβαταρ μέλους
Lt Aldo Raine

Εν τω μεταξύ τα ίδια μήντια,πολιτικοι χωροι κλπ που σκίζονται να ψηφιζει ο πράουντ του μπη γκρήκ απο το Περθ όταν βγαινει ο Ερντογαν αρχίζουν τις αναλυσάρες για τους τούρκους στο Αμβούργο που αλλοιώνουν τη βουληση του εκλογικου σωματος στη γείτονα.
Απάντηση
  • Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Εσωτερική Πολιτική”