Έβαλα όμως κι ένα: "και", μπολνταρισμένο μάλιστα, το οποίο αγνόησες.George_V έγραψε: 21 Ιούλ 2023, 09:45Και οι κατοικοι εξωτερικου ειναι πολιτες της ιδιας χωρας. Το να επιχειρουμε να συνδέσουμε το φυσικο δικαιωμα της ψηφου το οποιο ειναι ενωμενο με το προσωπο και μονο με την κατοχη περιουσιας ή την φορολογηση ειναι ξεκαθαρη και απολυτη επαναφορα του καθεστωτος που ισχυε τον 19ο αιωνα οπου το δικαιωμα ψηφου ειχαν μονο οι κατοχοι εγγειας περιουσιας γιατι αυτοι συνεισεφεραν στο κράτος και ειχαν δεσμους με αυτο.Ναύτης έγραψε: 21 Ιούλ 2023, 09:40Πώς δεν έχουν δεσμό, είναι πολίτες και μόνιμοι κάτοικοι.George_V έγραψε: 21 Ιούλ 2023, 09:32 Με αυτη τη λογικη τοτε να αφαιρεθει και η ψηφος απο οσους ειναι ανεργοι, δεν φορολογουνται και απο οσους δεν εχουν περιουσια. Εφοσον δεν εχουν κανενα δεσμο με το κράτος γιατι να εχουν λογο στο ποιος θα κυβερνησει?
Θελετε δλδ να γυρισουμε στον 19ο αιωνα οπου η ψηφος ηταν συνδεδεμένη με εγγειο περιουσια?
Τέσπα, νομίζω διαφωνούμε πάνω στα αυτονόητα.
Ένας Έλληνας που κατοικεί, τα τελευταία 20 χρόνια ας πούμε, μονίμως στο εξωτερικό, δεν επισκέπτεται την Ελλάδα ποτέ, δεν υποβάλλει φορολογική δήλωση στην Ελλάδα και δεν καταβάλει φόρους στο ελληνικό κράτος, για ποιον λόγο να ψηφίζει στις ελληνικές εθνικές εκλογές; Δεν είναι θέμα εθνικοφροσύνης το δικαίωμα της ψήφου, είναι θέμα της απτής, καθημερινής πραγματικότητας και της συμμετοχής στα κοινά του τόπου όπου είσαι πολίτης και διαβιείς.
Αν θελετε να ξαναγυρισουμε εκει ειναι δικο σας προβλημα. Ολοι οι υπολοιποι θελουμε να πζησουμε στον 21ο αιωνα.
Την σύνδεση που περιγράφεις την κάνεις εσύ, όχι εγώ. Μόνος σου τα λες, μόνος σου απαντάς, μόνος σου καταλήγεις και σε αφορισμούς.
Εγώ λέω ότι εκείνος/η που ψηφίζει πρέπει να έχει σχέση με τον τόπο, αν μη τι άλλο να διαμένει κάποιους μήνες κάθε χρόνο, ή έστω κάθε διετία, στον τόπο αυτόν.