George_V έγραψε: 21 Ιούλ 2023, 11:17
Ναύτης έγραψε: 21 Ιούλ 2023, 09:49
George_V έγραψε: 21 Ιούλ 2023, 09:45
Και οι κατοικοι εξωτερικου ειναι πολιτες της ιδιας χωρας. Το να επιχειρουμε να συνδέσουμε το φυσικο δικαιωμα της ψηφου το οποιο ειναι ενωμενο με το προσωπο και μονο με την κατοχη περιουσιας ή την φορολογηση ειναι ξεκαθαρη και απολυτη επαναφορα του καθεστωτος που ισχυε τον 19ο αιωνα οπου το δικαιωμα ψηφου ειχαν μονο οι κατοχοι εγγειας περιουσιας γιατι αυτοι συνεισεφεραν στο κράτος και ειχαν δεσμους με αυτο.
Αν θελετε να ξαναγυρισουμε εκει ειναι δικο σας προβλημα. Ολοι οι υπολοιποι θελουμε να πζησουμε στον 21ο αιωνα.
Έβαλα όμως κι ένα: "και", μπολνταρισμένο μάλιστα, το οποίο αγνόησες.
Την σύνδεση που περιγράφεις την κάνεις εσύ, όχι εγώ. Μόνος σου τα λες, μόνος σου απαντάς, μόνος σου καταλήγεις και σε αφορισμούς.
Εγώ λέω ότι εκείνος/η που ψηφίζει πρέπει να έχει σχέση με τον τόπο,
αν μη τι άλλο να διαμένει κάποιους μήνες κάθε χρόνο, ή έστω κάθε διετία, στον τόπο αυτόν.
Eσυ θετεις περιορισμους στην ασκηση του δικαιωματος. Οχι εγω.
Εγω ζηταω ελευθερη και απεριοριστη ασκηση του δικαιωματος για οσους διαθετουν την ελληνικη υπηκοοτητα/ιθαγενεια ανευ περιορισμων στη διαμονη η στην οικονομικη κατασταση.
Εσυ θες περιορισμο σε οσους εχουν τουλαχιστον παρουσια ανα διετια στη χωρα ή διαθετουν φορολογησιμη περιουσια.
Ποιος λοιπον συνδεει την ψηφο με περιουσια και περιορισμους? Εγω η εσυ?
Εσύ επιλέγεις να βλέπεις μόνο το ένα που λέω, δηλαδή περιουσία και φόρους, κι όχι το άλλο, δηλαδή
ή ελάχιστο χρόνο διαμονής στη χώρα. Κι έτσι καταλήγεις σε αυθαίρετα συμπεράσματα, ότι δήθεν εγώ προτείνω ένα σύστημα που μας γυρίζει πίσω στο δικαίωμα ψήφου μόνον για όσους διαθέτουν έγγεια ιδιοκτησία.
Μόνο που εγώ δεν λέω καθόλου κάτι τέτοιο. Λέω κάτι που προφανώς δυσκολεύεσαι να καταλάβεις, ή απλώς διαφωνείς, ότι δηλαδή το δικαίωμα της ψήφου συνδέεται
και με τις επιπτώσεις που ενδεχομένως θα έχει η ψήφος αυτή στην καθημερινότητα του ψηφοφόρου, συνεπάγεται ατομική ευθύνη και πρακτικές συνέπειες η ψήφος του καθενός μας δηλαδή. Δεν νοείται να ψηφίζει ένας για τις ζωές κάποιων άλλων, χωρίς να επηρεάζεται καθόλου η δικιά του η ζωή.