!!! DEVELOPMENT MODE !!!

Η χειροτερη ταινια που εχετε δει

Κινηματογράφος (κριτικές και προτάσεις), θέατρο, ερμηνεία, χορός, τραγούδι, τηλεόραση, ραδιόφωνο κ.ά.
Άβαταρ μέλους
masterridley
Phorum.gr user: masterridley

Re: Η χειροτερη ταινια που εχετε δει

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από masterridley »

Εγώ πιστεύω παίζει τεράστιο ρόλο και σε τι ηλικία βλέπεις αυτές τις κουλτουριάρικες ταινίες.

Ας πούμε το 2001: Space Odyssey που το είδα στο λύκειο με είχε αποσβωλώσει, αυτά τα αργόσυρτα ρεαλιστικά πλάνα που κάνει 5 ώρες να προσδέσει το όχημα με είχαν αφήσει άφωνο. 10/10. Νομίζω όμως ότι αν το έβλεπα τώρα θα το έβρισκα βαρετό, όπως έχω διαπιστώσει και με άλλες ταινίες που ξαναείδα μεγάλος.

Παλιά μπορούσα να βλέπω άνετα ταινίες με μεγάλες σιωπές, γιατί συμπλήρωνα τα κενά με τις σκέψεις μου. Πχ είχα δει Δεκάλογο του Κισλόφσκι και μου είχε φανεί pregnant με νοήματα. Απ' την άλλη είχα δει και Stalker του Ταρκόφσκυ και ήταν μια μαλακία και μισή (μου είχε φανεί πλήρως κενή), ενώ το Roadside Picnic το θεωρώ ένα απ'τα καλύτερα σαι-φαι που έχει γραφτεί.

Άσπρο του Κισλόφσκι μου είχε φανεί αστείο, Κόκκινο αδιάφορο, Μπλε είχα κλάψει (συναισθηματική ταύτιση)

Για το Mulholland Drive, μπορώ να πω ότι είναι σίγουρα ταινιάρα για μένα, γιατί το ξαναείδα πέρσι στο θερινό, 20 χρόνια μετά την 1η φορά. Και όταν τελείωσε το 2ωρο(?), βγήκα απ'το σινεμά σαν να έβγαινα από όνειρο.
Άβαταρ μέλους
BILLO

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από BILLO »

masterridley έγραψε: 06 Ιούλ 2023, 00:23 Εγώ πιστεύω παίζει τεράστιο ρόλο και σε τι ηλικία βλέπεις αυτές τις κουλτουριάρικες ταινίες.

Ας πούμε το 2001: Space Odyssey που το είδα στο λύκειο με είχε αποσβωλώσει, αυτά τα αργόσυρτα ρεαλιστικά πλάνα που κάνει 5 ώρες να προσδέσει το όχημα με είχαν αφήσει άφωνο. 10/10. Νομίζω όμως ότι αν το έβλεπα τώρα θα το έβρισκα βαρετό, όπως έχω διαπιστώσει και με άλλες ταινίες που ξαναείδα μεγάλος.

Παλιά μπορούσα να βλέπω άνετα ταινίες με μεγάλες σιωπές, γιατί συμπλήρωνα τα κενά με τις σκέψεις μου. Πχ είχα δει Δεκάλογο του Κισλόφσκι και μου είχε φανεί pregnant με νοήματα. Απ' την άλλη είχα δει και Stalker του Ταρκόφσκυ και ήταν μια μαλακία και μισή (μου είχε φανεί πλήρως κενή), ενώ το Roadside Picnic το θεωρώ ένα απ'τα καλύτερα σαι-φαι που έχει γραφτεί.

Άσπρο του Κισλόφσκι μου είχε φανεί αστείο, Κόκκινο αδιάφορο, Μπλε είχα κλάψει (συναισθηματική ταύτιση)

Για το Mulholland Drive, μπορώ να πω ότι είναι σίγουρα ταινιάρα για μένα, γιατί το ξαναείδα πέρσι στο θερινό, 20 χρόνια μετά την 1η φορά. Και όταν τελείωσε το 2ωρο(?), βγήκα απ'το σινεμά σαν να έβγαινα από όνειρο.
Ειναι πολυ σχετικα τα πραγματα, ειδικα με καποιες ταινιες. Εχει να κανει ακομα και με τη γενικοτερη διαθεση σου. Αν καταφερεις να στησεις ενα λογο και εναν σκοπο για την ταινια τοτε σου αρεσει, ακομα κι αν δινεις καθαρα δικη σου ερμηνεια. Ειδικα σε αυτες που ειναι εντελως ανοιχτες στο που στοχευουν και τι παρουσιαζουν.
Παντως το stalker το εκλεισα, δεν την παλεψα.
Προσωπικα για μενα καλυτερη ταινια ολων των εποχων ειναι το lord of the rings. Ξερεις τι βλεπεις και ξερεις τι περνεις και ειναι προιον πρωτης ποιοτητας απο πολλες αποψεις. Δε χρειαζεται να βρεις καποιο υποβαθρο.
Άβαταρ μέλους
kongrosian

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από kongrosian »

Εμενα στο stalker με επιασε κατούρημα με τοσα νερα.
Άβαταρ μέλους
BILLO

Παντως ενα μεμονωμενο εργο τεχνης ειναι αρκετες φορες και μια πορδη στον ανεμο. Μεσα απο τον πλουραλισμο και συλλογικα ξεκαθαριζει η αξια και η οφελεια της τεχνης.
Άβαταρ μέλους
nostromos
Phorum.gr user: nostromos

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από nostromos »

η προσοχη μας στο Καστελοριζο
Άβαταρ μέλους
AlienWay
Phorum.gr user: AlienWay

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από AlienWay »

Naranjita έγραψε: 05 Ιούλ 2023, 16:45 τον Σύλλογο Φίλων Κακού Σινεμά, στο φεις το ξέρετε?

δεν έχετε ιδέα τι διαμάντια ανεβάζει.

Εικόνα
Εννοείται! Είμαι μέλος! Η πλάκα είναι ότι όταν ανεβάζει κάποιος "κακές" ταινίες τύπου "υπερεκτιμημένο μπλοκμπάστερ" τον μαλώνουν... και τον νουθετούν.

Πραγματικός κακός σινεμάς είναι κάτι έπη σαν το παρακάτω.

Ζούμε σε ένα σύστημα.
Άβαταρ μέλους
AlienWay

Αμα σας αρέσει ο Tomie Wiseu, δείτε επίσης και Neil Breene.

Ζούμε σε ένα σύστημα.
Άβαταρ μέλους
AlienWay

Και εννοείται ότι και ο Αφρικανικός σινεμάς έχει δώσει τρομερά δείγματα.

Ζούμε σε ένα σύστημα.
Άβαταρ μέλους
BILLO

AlienWay έγραψε: 06 Ιούλ 2023, 02:40 Και εννοείται ότι και ο Αφρικανικός σινεμάς έχει δώσει τρομερά δείγματα.

Και ο Τουρκικος
Άβαταρ μέλους
hellegennes

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από hellegennes »

AlienWay έγραψε: 06 Ιούλ 2023, 02:26 Εννοείται! Είμαι μέλος! Η πλάκα είναι ότι όταν ανεβάζει κάποιος "κακές" ταινίες τύπου "υπερεκτιμημένο μπλοκμπάστερ" τον μαλώνουν... και τον νουθετούν.

Αυτό δεν είναι κακός κινηματογράφος, είναι χιούμορ μιας άλλης κουλτούρας που είναι ξένη στην δική σου.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
θα με ξυπνήσουν μια Δευτέρα παρουσία κατά την θρησκεία.
Μα δεν ξέρω αν και τότε να σηκωθώ θελήσω.
Άβαταρ μέλους
AlienWay

hellegennes έγραψε: 06 Ιούλ 2023, 03:01
AlienWay έγραψε: 06 Ιούλ 2023, 02:26 Εννοείται! Είμαι μέλος! Η πλάκα είναι ότι όταν ανεβάζει κάποιος "κακές" ταινίες τύπου "υπερεκτιμημένο μπλοκμπάστερ" τον μαλώνουν... και τον νουθετούν.

Αυτό δεν είναι κακός κινηματογράφος, είναι χιούμορ μιας άλλης κουλτούρας που είναι ξένη στην δική σου.
Δεν είναι ξένη. Παρακολουθώ ανελλιπώς τον Γιαπωνέζικο κινηματογράφο και κυρίως τα έργα του Shion Sono.

Αλλά εκεί μιλάμε για κατηγορία "καλό σινεμά".

Ζούμε σε ένα σύστημα.
Άβαταρ μέλους
hellegennes

Κωμωδία είναι, ρε συ. Επειδή έχουν διαφορετική αίσθηση του χιούμορ δεν σημαίνει ότι είναι για τα μπάζα. Αυτό θα μπορούσες να το κρίνεις μόνο αν ήσουν Γιαπωνέζος.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Άβαταρ μέλους
AlienWay

hellegennes έγραψε: 06 Ιούλ 2023, 03:37 Κωμωδία είναι, ρε συ. Επειδή έχουν διαφορετική αίσθηση του χιούμορ δεν σημαίνει ότι είναι για τα μπάζα. Αυτό θα μπορούσες να το κρίνεις μόνο αν ήσουν Γιαπωνέζος.
Μα δεν είναι για τα μπάζα. Σπάνια η κατηγορία "κακό σινεμά" είναι για τα μπάζα. Συνήθως αποκτούν μια καλτ φήμη και μνημονεύονται ως κάτι κακό που καταντά καλό.
Ζούμε σε ένα σύστημα.
Άβαταρ μέλους
hellegennes

AlienWay έγραψε: 06 Ιούλ 2023, 03:40
hellegennes έγραψε: 06 Ιούλ 2023, 03:37 Κωμωδία είναι, ρε συ. Επειδή έχουν διαφορετική αίσθηση του χιούμορ δεν σημαίνει ότι είναι για τα μπάζα. Αυτό θα μπορούσες να το κρίνεις μόνο αν ήσουν Γιαπωνέζος.
Μα δεν είναι για τα μπάζα. Σπάνια η κατηγορία "κακό σινεμά" είναι για τα μπάζα. Συνήθως αποκτούν μια καλτ φήμη και μνημονεύονται ως κάτι κακό που καταντά καλό.
Υπάρχει αληθινή κατηγορία κακού κινηματογράφου και είναι όλα αυτά που εξήγησα. Αυτά που αναφέρεις εσύ είναι απλώς τραγελαφικός κινηματογράφος.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Άβαταρ μέλους
AlienWay

hellegennes έγραψε: 06 Ιούλ 2023, 12:58
AlienWay έγραψε: 06 Ιούλ 2023, 03:40
Υπάρχει αληθινή κατηγορία κακού κινηματογράφου και είναι όλα αυτά που εξήγησα. Αυτά που αναφέρεις εσύ είναι απλώς τραγελαφικός κινηματογράφος.
Ναι, βέβαια. Είδαμε εδώ στο νήμα παραδείγματα κακού κινηματογράφου. Λυντς, Κιούμπρικ, Κισλόφσκι, Ταρκόφσκι.

Ασε μας, ρε Χέλλι.
Ζούμε σε ένα σύστημα.
Απάντηση
  • Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “7η τέχνη και Ηλ. ΜΜΕ”