!!! DEVELOPMENT MODE !!!

Η χειροτερη ταινια που εχετε δει

Κινηματογράφος (κριτικές και προτάσεις), θέατρο, ερμηνεία, χορός, τραγούδι, τηλεόραση, ραδιόφωνο κ.ά.
Άβαταρ μέλους
hellegennes

Re: Η χειροτερη ταινια που εχετε δει

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από hellegennes »

Μπίστης έγραψε: 04 Ιούλ 2023, 12:22
Λίνο Βεντούρα έγραψε: 04 Ιούλ 2023, 01:37
hellegennes έγραψε: 04 Ιούλ 2023, 01:35

4 νομίζω γύρισαν. Όλες συμπαθητικές ήταν εκτός από το Οξυγόνο που ήταν όντως μεγάλη πατάτα. Αυτό βέβαια πήρε τις καλύτερες κριτικές, τις άλλες τις έθαψε ο εγχώριος τύπος.
Όλες ήταν αηδίες. Πραγματικά κατουρήσαν στο πτώμα του ελληνικού κινηματογράφου.
Ήταν σίχαμα και ως ... σύλληψη, αν είχαν κάποια ελαχιστη φιλοδοξία τέχνης :102:
Τα ίδια θα έλεγε ο αντίστοιχος Μπίστης το 5ου αιώνα π.Χ. για τους Όρνιθες, τις Σφήκες και τις Νεφέλες.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
θα με ξυπνήσουν μια Δευτέρα παρουσία κατά την θρησκεία.
Μα δεν ξέρω αν και τότε να σηκωθώ θελήσω.
Ένοπλος σοσιαλμπαχαλάκης

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ένοπλος σοσιαλμπαχαλάκης »

εγώ πλέον ειδικά κοινωνικές, μου αρέσουν με αργά πλάνα, φωτογραφία, κλπ. δεν μπορώ τις αμερικανιες, βαρέθηκα.
Για μένα, το λοιπόν, το πιο εκπληκτικό,
πιο επιβλητικό, πιο μυστηριακό και πιο μεγάλο,
είναι ένας μπαχαλος που τον μποδίζουν να βαδίζει,
είναι ένας μπαχαλος που τον αλυσοδένουνε.
Άβαταρ μέλους
vantono
Phorum.gr user: vantono

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από vantono »

Death proof. Πολύ κακό για λέβελ Ταραντίνο. Χειρότερη που εχω δει γενικα μπορεί και οχι, αλλα χειρότερη του Ταραντινο σιγουρα.
Άβαταρ μέλους
AlienWay
Phorum.gr user: AlienWay

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από AlienWay »

Λίνο Βεντούρα έγραψε: 04 Ιούλ 2023, 01:10 Η χειρότερη ταινία που έχω δει ήταν σίγουρα ελληνική. Ίσως κάποια από αυτές τις άθλιες που γύρισε το δίδυμο του σέιφ σεξ. Η μία χειρότερη από την άλλη.
Το safe sex το είχα δει στο σινεμά. Ολοι γελούσανε και απορούσα τι αστείο έβρισκαν.
Ζούμε σε ένα σύστημα.
Άβαταρ μέλους
hellegennes

AlienWay έγραψε: 04 Ιούλ 2023, 17:43
Λίνο Βεντούρα έγραψε: 04 Ιούλ 2023, 01:10 Η χειρότερη ταινία που έχω δει ήταν σίγουρα ελληνική. Ίσως κάποια από αυτές τις άθλιες που γύρισε το δίδυμο του σέιφ σεξ. Η μία χειρότερη από την άλλη.
Το safe sex το είχα δει στο σινεμά. Ολοι γελούσανε και απορούσα τι αστείο έβρισκαν.
Μπορεί εσένα να μην σου έκανε κλικ, τα απευθερωμένα αστεία για το σεξ όμως να είσαι σίγουρος ότι έκαναν κλικ στις προηγούμενες γενιές που δεν μεγάλωσαν με την δική μας γλωσσική και σεξουαλική ελευθερία.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Άβαταρ μέλους
AlienWay
Phorum.gr user: AlienWay

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από AlienWay »

hellegennes έγραψε: 04 Ιούλ 2023, 17:46
Μπορεί εσένα να μην σου έκανε κλικ, τα απευθερωμένα αστεία για το σεξ όμως να είσαι σίγουρος ότι έκαναν κλικ στις προηγούμενες γενιές που δεν μεγάλωσαν με την δική μας γλωσσική και σεξουαλική ελευθερία.
Ναι η αλήθεια είναι ότι βρίζανε και δεν το εβρισκα αστείο γιατί δεν θεωρώ ότι η βρισιά είναι απαραίτητα κάτι αστείο.
Ζούμε σε ένα σύστημα.
Άβαταρ μέλους
hellegennes

AlienWay έγραψε: 04 Ιούλ 2023, 17:48

Ναι η αλήθεια είναι ότι βρίζανε και δεν το εβρισκα αστείο γιατί δεν θεωρώ ότι η βρισιά είναι απαραίτητα κάτι αστείο.
Νομίζω ότι η λογική συνοψίζεται στο παρακάτω βίντεο, που θυμάμαι ότι είχε ψοφήσει στο γέλιο ο κινηματογράφος με την τελευταία ατάκα:

Εσένα δεν σου φαίνεται αστείο ίσως, όμως ακριβώς αυτή η ανατροπή του καθωσπρεπισμού με τον οποίο μεγάλωσαν οι Gen-X ήταν που το έκανε επιτυχία κι αυτή η σκηνή το κάνει ξεκάθαρο.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Άβαταρ μέλους
Λίνο Βεντούρα

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Λίνο Βεντούρα »

Παπαριές. Πριν από αυτήν την μαλακία είχε προηγηθεί η δεκαετία του ‘80 όπου μονοπωλούσε ο Στάθης Ψάλτης και η παρέα του τους κινηματογράφους, με χυδαιότητες και αθυροστομίες.
Εννοείται πως και αυτές οι μαλακιες του ‘80 ήταν καλύτερες από αυτήν την πίπα.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Λίνο Βεντούρα την 04 Ιούλ 2023, 18:40, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Fluffy έγραψε: 25 Αύγ 2021, 12:22 Στον καπιταλισμό κυριαρχεί η αντίληψη της κυρίαρχης τάξης, γιαυτό είναι και κυρίαρχη.
Άβαταρ μέλους
Isildur
Phorum.gr user: Isildur

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Isildur »

hellegennes έγραψε: 04 Ιούλ 2023, 00:09
kongrosian έγραψε: 03 Ιούλ 2023, 23:56
hellegennes έγραψε: 03 Ιούλ 2023, 23:48

Άμα την δεις ντίρλα, ναι, μπορεί να θεωρήσεις τότε ότι είναι αριστούργημα. Κι επειδή συνήθως η εντύπωση στον εγκέφαλο δημιουργείται την πρώτη φορά και μετά δεν αλλάζει, πάντα έτσι θα την βλέπεις.
Καποιες ταινίες θελουν μια συναισθηματική ευαλωτοτητα και πλαστικότητα. Αν εστιαζεις σε τεχνικα θεματα ή σενάρια κλπ, καλη ωρα, καληνύχτα.
Δεν εστιάζεις. Δεν βλέπεις την ταινία παρατηρώντας τα τεχνικά τμήματά της επιμέρους. Το βλέπεις σαν σύνολο και σου δίνει μια εικόνα. Ε, η εντύπωση που μου έδωσε π.χ. το 2001 είναι αυτή που περιέγραψα στην αρχή: σοφιστικέ, ψαγμένη, ψευτοκουλτουριάρικη δηθενιά. Αυτό που ακολούθησε είναι μια ύστερη ανάλυση που εξηγεί τον χαρακτηρισμό.
Μήπως φταίει κι ο τρόπος που γράφηκε; Που γραφόταν δηλαδή παράλληλα με το βιβλίο; Δεν ξέρω, λέω...

Πάντως κι εγώ που το διάβασα πριν δω την ταινία, με την ταινία σπάστηκα αρκετά. Τα εφέ του σε γενικές γραμμέ μπορεί να ήταν αρκετά καλά για την εποχή τους (ήταν καμμιά δεκαετία πριν τα μπλου σκρινς κλπ του Λούκας) και έχω ακούσει ανθρώπους να εντυπωσιάστηκαν όταν το πρωτο είδαν, αλλά εγώ που το είδα αρκετά αργότερα και με κοίμησε (πιο αργό κι απ' το βιβλίο είναι) αλλά και δεν με "έπεισε". Και φυσικά, δεν κάθισα να το ξαναδώ ποτέ ολόκληρο, κάποιες σκηνές μόνο εδώ κι εκεί και κυρίως αυτές που έχουν μείνει (πχ ο διάλογος του HAL με τον David).
Lando ή Oscar; Ιδού η απορία... :p2:
Άβαταρ μέλους
Λίνο Βεντούρα

hellegennes έγραψε: 04 Ιούλ 2023, 17:57
AlienWay έγραψε: 04 Ιούλ 2023, 17:48

Νομίζω ότι η λογική συνοψίζεται στο παρακάτω βίντεο, που θυμάμαι ότι είχε ψοφήσει στο γέλιο ο κινηματογράφος με την τελευταία ατάκα:

Εσένα δεν σου φαίνεται αστείο ίσως, όμως ακριβώς αυτή η ανατροπή του καθωσπρεπισμού με τον οποίο μεγάλωσαν οι Gen-X ήταν που το έκανε επιτυχία κι αυτή η σκηνή το κάνει ξεκάθαρο.
Εικόνα
Fluffy έγραψε: 25 Αύγ 2021, 12:22 Στον καπιταλισμό κυριαρχεί η αντίληψη της κυρίαρχης τάξης, γιαυτό είναι και κυρίαρχη.
Άβαταρ μέλους
Λίνο Βεντούρα

Isildur έγραψε: 04 Ιούλ 2023, 18:37 Τα εφέ του σε γενικές γραμμέ μπορεί να ήταν αρκετά καλά για την εποχή τους (ήταν καμμιά δεκαετία πριν τα μπλου σκρινς κλπ του Λούκας)
τα εφέ που χρησιμοποίησε είναι πολύ ανώτερα από τα αντίστοιχα μπλου σκρην
Άβαταρ μέλους
GoBzi

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από GoBzi »

Έχω δει αρκετές κακές, κάποιες έχουν αναφερθεί ήδη, θα μιλήσω για την ταινία που με στιγμάτισε και βίασε την παιδική μου ηλικία.

Λοιπόν, κάποτε ήμουν υπερβολικά καμένος με τα Star Wars. Είχα παίξει όλα τα παιχνίδια, ήξερα τους πάντες, είχα διαβάσει βιβλία, κάθε βράδυ έβαζα και έβλεπα μια ταινία και πάει λέγοντας. Που λέτε, ένα ωραίο απόγευμα του Δεκεμβρίου (2017) έχω φορέσει Christmas jumper με τον Darth Vader, έχω κλείσει τοπ θέσεις για εμένα και έναν φίλο και πάμε να δούμε το Last Jedi. Από εκείνη την μέρα σταμάτησα την κάθε επαφή με το Star War.
Άβαταρ μέλους
Οργισμένος

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Οργισμένος »

BILLO έγραψε: 03 Ιούλ 2023, 22:45 Ειπα προχθες να το ριξω στη βαρια κουλτουρα. Βρηκα λοιπον αυτη.
Jeanne Dielman 23 Quai Du Commerce 1080 Bruxelles
Ταινια του 1975, βελγικη. Με βαθμολογιες, με κριτικες, με ολα τα κολπα.
Η ταινια σου δειχνει τρεις μερες απο τη ζωη μιας χηρας με ενα γιο και εχει πραγματικα πολυ αγριες διαθεσεις. Παρακολουθεις την πρωταγωνιστρια να κανει δουλειες στο σπιτι με καθε λεπτομερια μεσα απο στατικες ληψεις. Αν τηγανιζει σε καποια φαση πατατες ας πουμε, θα τη δεις να τις καθαριζει μια προς μια, να ετοιμαζει το τηγανι, να της ριχνει μεσα, να τις περιμενει να γινουν, να καθεται στην καρεκλα απεναντι, να τις ξανακοιταει στο τηγανι κτλ. Πινεις ολο το πικρο αυτο ποτηρι απο σκηνη σε σκηνη. Εχει διαρκεια 3,5 ωρες. Εχει φυσικα και την καταληξη της στο τελος που δεν θα αναφερω γιατι μπορει να υπαρξει κι αλλος μερακλης που θα θελησει να υποβαλει τον εαυτο του σε S/M βασανιστηρια.

Προσωπικα με παραδεχομαι, αν και την ειδα με μια διακοπη, παρ ολα αυτα καταφερα και την ειδα ολη. Στο σκεφτηκα απο δω και το σκεφτηκα και απο κει. Λεω ενταξει ας το δουμε και απο αλλες οπτικες. Οτι ας πουμε ετσι μπαινεις πραγματικα στον πονο της νοικοκυρας, στη βαρεμαρα και την πληξη. Οτι μπορει να ειναι μια ωδη στον αυστηρο ρεαλισμο ισως. Οτι μπορει να αφηνει υπονοιες μιας εσωτερικης μαχης στο ψυχισμο αυτης της γυναικας που δεν φαινονται αμεσα στη συμπεριφορα της και πρεπει να ανακαλυψεις και τετοια. Δεν πηγα πολυ βαθια ειναι η αληθεια αλλα οσο πηγα δεν βρηκα κανενα απολυτως νοημα. Της δινω ενα συν γιατι αθελα της μεταδιδει μια γνησια αποψη απο την καθημερινη ζωη των ανθρωπων και των πολεων του 1975, εχει μια αξια στο retro στοιχειο που παρουσιαζει. Για μενα ειναι καλη υποψηφιοτητα για την χειροτερη ταινια που εχω δει ποτε.
Πειτε τις δικες σας.

Κεντας ρε καριόλη...
Πρέπει να δώσεις όμως κάποια επεξήγηση για τα ποιοτικά χαρακτηριστικά της κρίσης περί χειρότερης ταινίας. Πχ η ταινία που περιγραφεις , σε βαθιάηνυματα είναι πχ ανώτερη του τζουρασικπαρκ. Μηπως εννοείς βαρετή ταινία?
ΤΟ βιβλίο μου:https://www.smashwords.com/books/view/412984
Η τραγελαφικά ωμή αλήθεια για την Ελλάδα.
ΕΝΤΕΛΩΣ ΔΩΡΕΑΝ!!!
Στηρίξτε με, η αλήθεια ΠΡΕΠΕΙ να λάμψει...
Άβαταρ μέλους
Αρίστος

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Αρίστος »

Πολυ κακη ταινια που δεν βλεποταν ηταν το Help των Beatles, θελω να πω δεν περιμεναμε καμια σοβαρη ταινια αλλα αυτο το πραγμα δεν βλεποταν, αν εξαιρεσεις φυσικα τα εξαιρετικα τραγουδια ηταν κανονικοτατο B Movie και σιγουρα η χειροτερη μουσικη ταινια ολων των εποχων.

.
Άβαταρ μέλους
Isildur
Phorum.gr user: Isildur

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Isildur »

Λίνο Βεντούρα έγραψε: 04 Ιούλ 2023, 18:40
Isildur έγραψε: 04 Ιούλ 2023, 18:37 Τα εφέ του σε γενικές γραμμέ μπορεί να ήταν αρκετά καλά για την εποχή τους (ήταν καμμιά δεκαετία πριν τα μπλου σκρινς κλπ του Λούκας)
τα εφέ που χρησιμοποίησε είναι πολύ ανώτερα από τα αντίστοιχα μπλου σκρην
Ανώτερα ως προς τι; Ως προς το κόστος; Γιατί σαν αποτέλεσμα, ούτε για πλάκα δεν πιάνανε τα εφέ του StarWars.

Λογικό ως έναν βαθμό μια που το SW ήταν και δέκα χρόνια μετά (περίπου), αλλά σε απόλυτο αποτέλεσμα και όχι αν τα συγκρίνεις βάσει εποχής, ούτε για πλάκα δεν είναι καλύτερα. Και χωρίς να έχουν τις τρελές απαιτήσεις που είχε το δεύτερο, έτσι; Με φωτόσπαθα, ταχύτητες μεγάλες και ελιγμούς στα σκάφη, πυροβολισμούς με ενεργειακές δέσμες, εκρήξεις εδώ κι εκεί, κυνηγητά μέσα στο χαντάκι κλπ κλπ κλπ.
Lando ή Oscar; Ιδού η απορία... :p2:
Απάντηση
  • Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “7η τέχνη και Ηλ. ΜΜΕ”