Έλα μην ξηγιεσαι έτσι.
Βάλε κάνα μάρμαρο στον πλούσιο.
Έλα μην ξηγιεσαι έτσι.
όντωςΠτολεμαίος έγραψε: 22 Ιουν 2023, 12:29Βενζίνη ήταν τελικά.nyxtovios έγραψε: 22 Ιουν 2023, 00:41Πετρέλαιο σε συμπίεσηΠτολεμαίος έγραψε: 22 Ιουν 2023, 00:31
Δεν γίνεται. Η πίεση του νερού είναι απιστευτα τεράστια. Μια ωραία πατέντα είναι αυτή που χρησιμοποίησαν τη δεκαετία του 60 οι πρώτοι που κατεβηκαν στην τάφρο των Μαριανων. Ένας Αμερικανός και ένας Σουηδός (ή Δανός; δεν θυμάμαι).
Πάνω από το βαθυσκαφος κολλημένη μια δεξαμενή φουλ με πετρέλαιο. Η δεξαμενή δεν χρειαζόταν να είναι καμιά υπερκατασκευη. Απλά φουλ στο πετρέλαιο το οποίο σαν υγρό είναι ασυμπίεστο και σαν ελαφρύτερο που είναι από το νερό έχεις ένα αυτόματο σύστημα ανόδου όταν το επιθυμησεις.
bad idea
Ακομα χειρότερα
https://en.wikipedia.org/wiki/Trieste_(bathyscaphe)
Έχει διαφορά αν βάλει μάρμαρο;
ΝΑΙ για τους ζωντανους ομως.(συγγενεις, φιλοι κτλ)
Η πίεση είναι τεράστια. Η θερμοκρασίες όμως είναι χαμηλές. Η δεξαμενή δεν χρειάζεται να είναι καμιά ισχυρή κατασκευή (με χοντρά τοιχώματα πχ) καθώς τα υγρά σαν ασυμπίεστα που είναι κρατάνε αυτά την πίεση. Η δεξαμενή το μόνο ρόλο που επιτελεί είναι να κρατάει τη βενζίνα σε ένα συγκεκριμένο σημείο.nyxtovios έγραψε: 22 Ιουν 2023, 14:43όντωςΠτολεμαίος έγραψε: 22 Ιουν 2023, 12:29Βενζίνη ήταν τελικά.
Ακομα χειρότερα
https://en.wikipedia.org/wiki/Trieste_(bathyscaphe)
μάλλν δεν είναι τόσο μεγάλη η πίεση για να σκάσουν
Οχι απλά είναι πιο ρεαλιστικό.taliban έγραψε: 22 Ιουν 2023, 14:50Έχει διαφορά αν βάλει μάρμαρο;
Να διαλύθηκε δε νομίζω, αλλά αν βρίσκεται στον πάτο του ωκεανού, δεδομένου του μικρού του μέγεθους, των ρευμάτων που μπορεί να το παρασύρουν, το τεράστιο βάθος και το απέραντο του ωκεανού, το γεγονός ότι το υλικό με το οποίο είναι φτιαγμένο το βαθυσκάφος δεν αντανκλά επαρκώς τον ήχο, ε καταλαβαίνει κανείς ότι είναι σαν να ψάχνεις κυριολεκτικά μια καρφίτσα μέσα σε έναν αχυρώνα χιλιάδων τετραγωνικών χιλιομέτρων ενώ έχεις 10 βαθμούς μυωπίας και δεν φοράς γυαλιά
Τρελό non-sequitur. Θα είχε ενδιαφέρον ως παρατήρηση αν ο τύπος πχ έπαιρνε τα λεφτά μαζί του για να μην του τα κλέψουν. Ή ξερωγω παραμελούσε την οικογένεια του για να βγάζει ακόμα πιο πολλά μύρια.
Δεν υπάρχουν πιο χαμένα κορμιά απ' αυτούς που τα βρίσκουν έτοιμα και δεν χρειάζεται να δουλέψουν ούτε μία μέρα στη ζωή τους. Οι γονείς που αφήνουν παραπάνω από ένα σπίτι και κάποια λίγα λεφτά στα παιδιά τους, τους κάνουν μεγάλο κακό.Πασιφάη έγραψε: 22 Ιουν 2023, 14:33Ρε συ ναι. Το διάβαζα σήμερα. Πήγε και σε συναυλία, τσακώθηκε και στα σόσιαλ με την Cardi B. Χαμουρευόταν και σε διαδικτυακό παραμάγαζο.taliban έγραψε: 22 Ιουν 2023, 14:27 Ο μπουρδελιαρης θετος υιός, ενός απ τους δισεκατομυριουχους, από πανηγύρι σε πανηγύρι είναι πάντως.
Όχι χαζός.
Κληρονόμησε τα δισ.![]()
Τα χρήματα αυτα ήταν ψίχουλα για αυτούς.Πασιφάη έγραψε: 22 Ιουν 2023, 14:21Έχω την εντύπωση πως είναι πολλά περισσότερα από μια απλή ''επίσκεψη'' με το υποβρύχιο. Για να δαπανήσει κάποιος τόσα χρήματα, δεν το κάνει τυχαία.gassim έγραψε: 21 Ιουν 2023, 21:39Μια εταιρεία οργάνωνε επισκέψεις στον Τιτανικό με υποβρύχιο, πλήρωσαν το εισιτήριο και πήγαν να το δουν.Πασιφάη έγραψε: 21 Ιουν 2023, 12:50
Να σου πω λίγο πως το βλέπω εγώ.
Όταν έχεις πολύ χρήμα και δύναμη, κινείς όποια νήματα επιθυμείς. Μπορείς να κάμεις πράγματα που δύσκολα θα γίνονταν σε αντίθετη περίπτωση. Στη συγκεκριμένη συνθήκη νομίζω πως ήξεραν πολύ καλά το ρίσκο που έπαιρναν όλοι τους. Όμως η ματαιοδοξία τους να βιώσουν κάτι πρωτόγνωρο και εξαιρετικά δύσκολο και να αναγνωριστούν ως ''αυτοί που το τόλμησαν'', δεκνύει σαφέστατα το λόγο. Θες να τον ονομάσουμε δόξα; Διότι εννοείται πως συγκατελεγόταν στα θέλω τους.
Αν εσύ βλέπεις κάτι άλλο, ευχαρίστως το ακούω.
μακαριmicmic έγραψε: 22 Ιουν 2023, 14:12 Νομίζω ότι το συμπέρασμα που βγαίνει (και τώρα αρχίζουν να το λένε σιγά-σιγά) είναι ότι μάλλον υποχώρησε το περίβλημα του σκάφους οπότε και βρήκαν όλοι ακαριαίο θάνατο.