!!! DEVELOPMENT MODE !!!
Ο πνιγμένος απ' τα μαλλιά του πιάνεται: Η νουδού απαγορεύει σε 220 χιλιάδες νέους να ψηφίσουν
- Libre arbitre
- Phorum.gr user: Βασίλης
Re: Ο πνιγμένος απ' τα μαλλιά του πιάνεται: Η νουδού απαγορεύει σε 220 χιλιάδες νέους να ψηφίσουν
O Γεωργιάδης άνοιξε αυτό το θέμα;
- Κάνουν τέτοια πράγματα οι ρωSSιστές; Είναι απλά γενοκτόνοι, οικοκτόνοι και αντιγκέι...
https://fr.m.wikipedia.org/wiki/Sp%C3%A ... l/newusers
Re: Ο πνιγμένος απ' τα μαλλιά του πιάνεται: Η νουδού απαγορεύει σε 220 χιλιάδες νέους να ψηφίσουν
θα μπορούσε να δημιουργηθεί μια πλατφόρμα ηλεκτρονικής ψηφοφορίας. αν τώρα ο Μητσοτάκης κινήθηκε εξ επίτηδες για τον αποκλεισμό αυτών των ψηφοφόρων, τότε μάλλον είναι κοντόφθαλμος. το μόνο που θα καταφέρει είναι να δημιουργήσει θυμό και απωθημένο σε ένα ήδη πολύ δύσκολο εκλογικό κοινό για αυτόν. Η ΝΔ είναι κόμμα γερόντων. τη συνέχεια τη ξέρετε
Δελτίο τύπου της Δράσης υπερ της στεγης ψευτομακεδονικου πολιτισμου το 2012, αναδημοσιευμενο στην επισημη σελίδα του Ουρανιου Τοξου http://www.florina.org/news/2012/october06_g.asp
https://www.phorum.com.gr/viewtopic.php?f=29&t=21951
https://www.phorum.com.gr/viewtopic.php?f=29&t=21951
Sys, ξεκίνησα να σου απαντώ αναλυτικά γι' αυτά που λες, αλλά εκείνο το "δεν με ενδιαφέρει η άποψή σου, δεν με ενδιαφέρουν οι απόψεις γενικότερα σε θέματά που θεωρώ ότι δεν χωράνε απόψεις" με σταμάτησε. Όχι επειδή το πήρα στραβά, που δεν το πήρα, ούτε επειδή παρεξηγήθηκα για κάποιον λόγο, που δεν παρεξηγήθηκα. Απλά θεώρησα ότι απέναντι σε τέτοιου είδους δηλώσεις και εφόσον κάποιος τις εννοεί πραγματικά, δεν έχει κανένα νόημα η προσπάθεια συζήτησης γιατί δείχνουν μια απόλυτη και παγιωμένη θέση. Και απέναντι σε απόλυτες θέσεις, είναι σαν να μιλάς σε τοίχο.sys3x έγραψε: 22 Απρ 2023, 15:27Ο μοναδικός λόγος που δεν διαλύθηκε η νέα Δημοκρατία όπως το ΠΑΣΟΚ είναι ότι μεγάλο μέρος των ψηφοφόρων της και το σύνολο του πολιτικού της προσωπικού δρουν σαν την μαφία, σαν μια εγκληματική οργάνωση, ότι και να γίνει την ακολουθούν, οπότε λοιπόν δεν ισχύουν όλα για όλους, η νέα Δημοκρατία είναι ακρίδες. Γενικότερα έχει νόημα να ασκείς κριτική στην εξουσία, αυτό έκανα και αυτό κάνω, εσύ μου δείχνεις ότι τραβάς κάποιο ζόρι με την νέα Δημοκρατία πάντως, εγώ δεν τραβάω κανένα ζόρι με τον σρζ, απλά η νέα Δημοκρατία είναι πολύ πολύ χειρότερη ακόμη κι από τον σρζ στην σούμα (έχουν άλλες οσφυκαμψίες αυτοί, κυρίως ντεμέκ ιδεολογικιές), κλέφτες, απατεώνες και άχρηστοι. Ακρίδες.Bic έγραψε: 22 Απρ 2023, 10:22Εκτός κι αν αναφέρεσαι αποκλειστικά σε Δημοτικές εκλογές (το λέω λόγω της επαναλαμβανόμενης φράσης σου περί Δήμου και δημοτών), τότε νομίζω ότι μια χαρά κατάλαβα σε τι αναφέρεσαι. Απλά καταθέτω μια δική μου άποψη πάνω στο θέμα, ορμώμενος απ' το δικό σου σχόλιο ή έστω από κάποια σημεία του.sys3x έγραψε: 21 Απρ 2023, 21:43
Νομίζω ότι δεν έχεις καταλάβει σε τι αναφέρομαι αλλά τώρα μου είναι λίγο δύσκολο να γράφω και να εξηγώ.
Μόνο που η εν γένει συμπεριφορά σου δεν δείχνει να πιστεύεις και πολύ αυτό σε αυτό το "κυρίως", αλλά στο "μόνο". Άποψή μου, βέβαια, και πιθανότατα να μου πεις ότι κάποτε τα έλεγες και για άλλους, ή ότι ανάμεσα σε πχ 1000 ποστς που τους μπινελικώνεις ασάλιωτα μπορεί να έχεις πετάξει κι ένα "ε, καλά, κι εσείς δεν είστε καλύτεροι" για τους "άλλους", αλλά η αίσθηση που μένει τελικά είναι αυτή που σου λέω. Γιατί οι μεν είναι κομματόσκυλα, νουδουλικά, νουδουμπούτς, μαλάκες, ξεφτίλες κλπ κλπ που όλη μέρα προπαγανδίζουν τις γαλάζιες ακρίδες, ενώ οι άλλοι είναι ο Αλ, ο Μερκ, ο Πήζον, ο Μαδ κλπ που μπορεί απλά πού και πού να γράψουν κάτι που αξίζει να τους πούμε "ντα βρε κακό συριζάκι, μη λες τέτοια". Ξέρω ότι υπερβάλλω, αλλά η γενική εικόνα είναι αυτή, να ξες.sys3x έγραψε: 21 Απρ 2023, 21:43 *ναι, κυρίως της νουδούλας τα κομματόσκυλα άγονται και φέρονται κατά αυτόν τον τρόπο.
υγ: η Δημοκρατία προϋποθέτει πρώτα από όλα κληρωτίδα για τα πρόσωπα και ψηφοφορία για την λήψη αποφάσεων, δεν είναι άποψη αυτό, είναι ορισμός.
υγ2: δεν έχω βρίσει - κράξει ποτές τους ζαίους, ούτε χτε το βραδ πχ που μιλούσα με έναν ζαίο φίλο μου, σίγουρα ποτές.
Ελπίζω να μην το πάρεις στραβά αυτό που θα σου πω, δεν με ενδιαφέρει η άποψή σου, δεν με ενδιαφέρουν οι απόψεις γενικότερα σε θέματά που θεωρώ ότι δεν χωράνε απόψεις, πρώτη από όλες τις απόψεις για να καταλάβεις δεν με ενδιαφέρει καν η δικιά μου (έχω διαμορφωμένη άποψή και προσπαθώ να την αντικρούσω μέσα μου, να την σκοτώσω και τα καταφέρνω εξαιρετικά καλά μέχρι στιγμής), προσπαθώ να κάνω λογική ανάλυση των γεγονότων, τίποτε περισσότερο και τίποτε λιγότερο, ίσως γι' αυτό.
![]()
Το μόνο πράγμα που νιώθω μια μικρή ανάγκη να διευκρινίσω εδώ, απλά και μόνο για να μην μένουν εντυπώσεις, είναι ότι είσαι εντελώς λάθος στην άποψή σου για το "ζόρι που τραβάω για τη ΝΔ". Έχω δηλώσει επανειλημμένα ότι τους θεωρώ την καλύτερη δυνατή λύση στη δεδομένη στιγμή (από τις ρεαλιστικές) και ότι εκτός χοντρού απροόπτου θα τους ψηφίσω. Οπότε είναι και λογικό πιστεύω, να ασχολούμαι με σχόλια που τους αφορούν (θετικά η αρνητικά) και να τα σχολιάζω κι εγώ με τη σειρά μου. Αλλά μέχρι εκεί. Υπάρχουν δε και κάποια σχόλιά μου εντός πχόρουμ, στα οποία δείχνω διαφωνία με κάποιες ενέργειές τους και τους κριτικάρω κιόλας. Σε μικρό βαθμό, εννοείται, αφού τους υποστηρίζω αυτήν την περίοδο, αλλά υπάρχουν έστω κι αυτά τα λίγα παραδείγματα. Οπότε θέλω να πιστεύω ότι ούτε για "ζόρι" αλλά ούτε και για "κόλλημα" μπορεί να με κατηγορήσει κανείς. Εσύ δε με τη σειρά σου, λες ότι δεν τραβάς ζόρι με τον ΣΥΡΙΖΑ, και το πιστεύω γιατί ξέρω (όπως φαίνεται και απ' την εν γένει συμπεριφορά σου εδώ) ότι δεν κάνεις κανένα αγώνα υπέρ τους. Με τη ΝΔ έχεις θέμα και μ' αυτούς τραβάς χοντρότατο ζόρι, κάτι που επίσης φαίνεται απ' την εν γένει συμπεριφορά σου εδώ. Δικαίωμά σου φυσικά, καθένας έχει τις απόψεις του, αλλά το κάνεις σε τέτοιο βαθμό και τόσο μονοκόμματα*, για κάποιον που ισχυρίζεται ότι κάνει λογική ανάλυση και κριτική των πάντων, που δείχνει μια εμμονική συμπεριφορά η οποία δεν εξηγείται και πολύ εύκολα. Εκτός κι αν παίζουν και προσωπικοί λόγοι που δεν τους ξέρω/ξέρουμε και ίσως και να δικαιολογούσαν μια τέτοιας έντασης και έκτασης σταυροφορία.
* pun intended.
Lando ή Oscar; Ιδού η απορία... 
Ναι, αυτό στο έγραψα διότι αυτό ακριβώς παρατηρώ - βλέπω, μου κάνεις παρατήρηση ότι τα έχω βάλει μόνον με τις ακρίδες, μα βέβαια, οι ακρίδες είναι στην εξουσία, με ποιον θα τα βάλω; με τον Καζάκη γι' αυτά που λέει για με τον Πάτση γι' αυτά που κάνει;Bic έγραψε: 24 Απρ 2023, 11:17Sys, ξεκίνησα να σου απαντώ αναλυτικά γι' αυτά που λες, αλλά εκείνο το "δεν με ενδιαφέρει η άποψή σου, δεν με ενδιαφέρουν οι απόψεις γενικότερα σε θέματά που θεωρώ ότι δεν χωράνε απόψεις" με σταμάτησε. Όχι επειδή το πήρα στραβά, που δεν το πήρα, ούτε επειδή παρεξηγήθηκα για κάποιον λόγο, που δεν παρεξηγήθηκα. Απλά θεώρησα ότι απέναντι σε τέτοιου είδους δηλώσεις και εφόσον κάποιος τις εννοεί πραγματικά, δεν έχει κανένα νόημα η προσπάθεια συζήτησης γιατί δείχνουν μια απόλυτη και παγιωμένη θέση. Και απέναντι σε απόλυτες θέσεις, είναι σαν να μιλάς σε τοίχο.sys3x έγραψε: 22 Απρ 2023, 15:27Ο μοναδικός λόγος που δεν διαλύθηκε η νέα Δημοκρατία όπως το ΠΑΣΟΚ είναι ότι μεγάλο μέρος των ψηφοφόρων της και το σύνολο του πολιτικού της προσωπικού δρουν σαν την μαφία, σαν μια εγκληματική οργάνωση, ότι και να γίνει την ακολουθούν, οπότε λοιπόν δεν ισχύουν όλα για όλους, η νέα Δημοκρατία είναι ακρίδες. Γενικότερα έχει νόημα να ασκείς κριτική στην εξουσία, αυτό έκανα και αυτό κάνω, εσύ μου δείχνεις ότι τραβάς κάποιο ζόρι με την νέα Δημοκρατία πάντως, εγώ δεν τραβάω κανένα ζόρι με τον σρζ, απλά η νέα Δημοκρατία είναι πολύ πολύ χειρότερη ακόμη κι από τον σρζ στην σούμα (έχουν άλλες οσφυκαμψίες αυτοί, κυρίως ντεμέκ ιδεολογικιές), κλέφτες, απατεώνες και άχρηστοι. Ακρίδες.Bic έγραψε: 22 Απρ 2023, 10:22
Εκτός κι αν αναφέρεσαι αποκλειστικά σε Δημοτικές εκλογές (το λέω λόγω της επαναλαμβανόμενης φράσης σου περί Δήμου και δημοτών), τότε νομίζω ότι μια χαρά κατάλαβα σε τι αναφέρεσαι. Απλά καταθέτω μια δική μου άποψη πάνω στο θέμα, ορμώμενος απ' το δικό σου σχόλιο ή έστω από κάποια σημεία του.
Μόνο που η εν γένει συμπεριφορά σου δεν δείχνει να πιστεύεις και πολύ αυτό σε αυτό το "κυρίως", αλλά στο "μόνο". Άποψή μου, βέβαια, και πιθανότατα να μου πεις ότι κάποτε τα έλεγες και για άλλους, ή ότι ανάμεσα σε πχ 1000 ποστς που τους μπινελικώνεις ασάλιωτα μπορεί να έχεις πετάξει κι ένα "ε, καλά, κι εσείς δεν είστε καλύτεροι" για τους "άλλους", αλλά η αίσθηση που μένει τελικά είναι αυτή που σου λέω. Γιατί οι μεν είναι κομματόσκυλα, νουδουλικά, νουδουμπούτς, μαλάκες, ξεφτίλες κλπ κλπ που όλη μέρα προπαγανδίζουν τις γαλάζιες ακρίδες, ενώ οι άλλοι είναι ο Αλ, ο Μερκ, ο Πήζον, ο Μαδ κλπ που μπορεί απλά πού και πού να γράψουν κάτι που αξίζει να τους πούμε "ντα βρε κακό συριζάκι, μη λες τέτοια". Ξέρω ότι υπερβάλλω, αλλά η γενική εικόνα είναι αυτή, να ξες.
υγ: η Δημοκρατία προϋποθέτει πρώτα από όλα κληρωτίδα για τα πρόσωπα και ψηφοφορία για την λήψη αποφάσεων, δεν είναι άποψη αυτό, είναι ορισμός.
υγ2: δεν έχω βρίσει - κράξει ποτές τους ζαίους, ούτε χτε το βραδ πχ που μιλούσα με έναν ζαίο φίλο μου, σίγουρα ποτές.
Ελπίζω να μην το πάρεις στραβά αυτό που θα σου πω, δεν με ενδιαφέρει η άποψή σου, δεν με ενδιαφέρουν οι απόψεις γενικότερα σε θέματά που θεωρώ ότι δεν χωράνε απόψεις, πρώτη από όλες τις απόψεις για να καταλάβεις δεν με ενδιαφέρει καν η δικιά μου (έχω διαμορφωμένη άποψή και προσπαθώ να την αντικρούσω μέσα μου, να την σκοτώσω και τα καταφέρνω εξαιρετικά καλά μέχρι στιγμής), προσπαθώ να κάνω λογική ανάλυση των γεγονότων, τίποτε περισσότερο και τίποτε λιγότερο, ίσως γι' αυτό.
![]()
Το μόνο πράγμα που νιώθω μια μικρή ανάγκη να διευκρινίσω εδώ, απλά και μόνο για να μην μένουν εντυπώσεις, είναι ότι είσαι εντελώς λάθος στην άποψή σου για το "ζόρι που τραβάω για τη ΝΔ". Έχω δηλώσει επανειλημμένα ότι τους θεωρώ την καλύτερη δυνατή λύση στη δεδομένη στιγμή (από τις ρεαλιστικές) και ότι εκτός χοντρού απροόπτου θα τους ψηφίσω. Οπότε είναι και λογικό πιστεύω, να ασχολούμαι με σχόλια που τους αφορούν (θετικά η αρνητικά) και να τα σχολιάζω κι εγώ με τη σειρά μου. Αλλά μέχρι εκεί. Υπάρχουν δε και κάποια σχόλιά μου εντός πχόρουμ, στα οποία δείχνω διαφωνία με κάποιες ενέργειές τους και τους κριτικάρω κιόλας. Σε μικρό βαθμό, εννοείται, αφού τους υποστηρίζω αυτήν την περίοδο, αλλά υπάρχουν έστω κι αυτά τα λίγα παραδείγματα. Οπότε θέλω να πιστεύω ότι ούτε για "ζόρι" αλλά ούτε και για "κόλλημα" μπορεί να με κατηγορήσει κανείς. Εσύ δε με τη σειρά σου, λες ότι δεν τραβάς ζόρι με τον ΣΥΡΙΖΑ, και το πιστεύω γιατί ξέρω (όπως φαίνεται και απ' την εν γένει συμπεριφορά σου εδώ) ότι δεν κάνεις κανένα αγώνα υπέρ τους. Με τη ΝΔ έχεις θέμα και μ' αυτούς τραβάς χοντρότατο ζόρι, κάτι που επίσης φαίνεται απ' την εν γένει συμπεριφορά σου εδώ. Δικαίωμά σου φυσικά, καθένας έχει τις απόψεις του, αλλά το κάνεις σε τέτοιο βαθμό και τόσο μονοκόμματα*, για κάποιον που ισχυρίζεται ότι κάνει λογική ανάλυση και κριτική των πάντων, που δείχνει μια εμμονική συμπεριφορά η οποία δεν εξηγείται και πολύ εύκολα. Εκτός κι αν παίζουν και προσωπικοί λόγοι που δεν τους ξέρω/ξέρουμε και ίσως και να δικαιολογούσαν μια τέτοιας έντασης και έκτασης σταυροφορία.
* pun intended.
Η θέση σου είναι ξεκάθαρη και είσαι ο ένας στους χίλιους ανθρώπους που ακόμη και σήμερα μετά από όλα αυτά που στηρίζουν αυτές τις ακρίδες και μπορώ άνετα να συζητήσω και να επικοινωνήσω μαζί σου παρότι συνειδητά τους στηρίζεις, έστω και κριτικά.
Επίσης, δεν είναι όπως το σκέφτεσαι - παρουσιάζεις αυτό το "προσωπικό" μου "ζόρι", είναι θεωρώ "ζόρι" σχεδόν ολόκληρου του ελληνικού λαού, γενικότερα έχουμε μπλέξει με την κομματική πραγματικότητα στη Ελλάδα, μπρος γκρεμός και πίσω ρέμα.
ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΟΝ ΛΑΟ ΤΗΣ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗΣ
.
.
- Allah
- Phorum.gr user: Άγιος Παπάριος, Άγιος, Έσχατόγερος
- Επικοινωνία:
Τα ίδια που έγραψα και στον άλλο χρήστη παραπάνω. Να μην τα ξαναγράφω.foscilis έγραψε: 22 Απρ 2023, 00:14Δε νομιζω. Ξερω παρα πολυ καλα τοσο τη φορολογικη οσο και τη στρατολογικη νομοθεσια, τουλαχιστον ως προς αυτο.
Εκτος αν ερχεται καποιος και σε αρπαζει για να σε καταταξει ή σε περιμενει στο αεροδρομιο για τον ιδιο λογο ή στο κατω κστω ερχεται να σε φορολογησει για εισοδημα που αποκτας στην αλλοδαπη (κατι που οντως κανουν πχ οι ΗΠΑ), θα μου επιτρεψεις να κρινω πως λες μαλακιες.
Εξάλλου, επειδή έχω διατελέσει στο παρελθόν ανυπότακτος εξωτερικού για ένα διάστημα και συνεπώς τα γνωρίζω από πρώτο χέρι, θα μου επιτρέψεις να σου επισημάνω ότι κρίνεις λάθος.
- Allah
- Επικοινωνία:
Κατ'αρχήν (και χώνεψέ το επιτέλους), όποιος είναι πολίτης μιας χώρας λούζεται την νομοθεσία της πάντοτε, είτε ζει στην ίδια τη χώρα είτε ζει εκτός αυτής. Αλλά εδώ ξεβρακώνεσαι επί τέλους και μας λές αυτό που πραγματικά θές: Να μην ψηφίζουν όσοι πιστεύουν πράγματα που δεν σου αρέσουν. Κυριολεκτικά δηλαδή δεν θα σε χάλαγε να έρχεται ο ψηφοφόρος και να υποβάλλει πιστοποιητικό κοινωνικών φρονημάτων για να ψηφίσει.hellegennes έγραψε: 22 Απρ 2023, 00:10Από την στιγμή που το πιστεύεις αυτό, δεν έχεις καμμιά δουλειά να ψηφίζεις σ' αυτό το κράτος. Να ψηφίζεις σε κράτη που δεν θεωρείς κωλοχανεία. Αν θες να κάνεις πειράματα με την πολιτική της χώρας να βρίσκεσαι στο εσωτερικό της να λούζεσαι τις συνέπειες, όχι να παίζεις εκ του ασφαλούς από μακριά.Allah έγραψε: 21 Απρ 2023, 23:26 Εξ'αλλου, αν ένα κράτος θέλει να περιορίσει την αποδημία υπάρχουν πολύ καλύτεροι τρόποι από τα δικτατορικά μέτρα που απαιτείς. Θα μπορούσε π.χ. να μην είναι χρεωκοπημένο κωλοχανείο χωρίς μελλον και ελπίδα. Αυτό, συνήθως, βοηθάει.
Όσο για τα χρήματα που βγάζει ο άλλος, από τη στιγμή που είναι δικά του, πόσο μάλλον όταν έχει πληρώσει και τους φόρους που του αναλογούν, δεν σου πέφτει κανένας λόγος αν θέλει να τα βγάλει από τη χώρα. Δικά του είναι, ό,τι θέλει τα κάνει. Δεν χρειάζεται ούτε λογαριασμό να σου δώσει, ούτε να τιμωρηθεί με στέρηση πολιτικών δικαιωμάτων.
Το πρόβλημα σου δεν είναι το τι είναι και το τι δεν είναι δίκαιο. Μάλλον το πρόβλημά σου (και του χρήστη foscilis) είναι ότι είστε από αυτούς τους τραβαζόρηδες που θέλετε να έχετε λόγο στη ζωή του άλλου ακόμα και σε ζητήματα που δεν σας αφορούν: Πού θα πάει να ζήσει, πώς θα ζήσει, τι θα κάνει με τα λεφτά του, κτλ. Και πιο συγκεκριμένα για τους απόδημους, φαίνεται να πιστεύετε και οι δύο στ'αλήθεια ότι όσοι φεύγουν από αυτό το κωλοχανείο προς αναζήτηση μιας καλύτερης ζωής, σας χρωστάνε κάτι. Guess what: δεν σας χρωστάνε απολύτως τίποτα.
(Απεναντίας, ειδικά αν φορολογούνται για να έχετε εσείς κρατικές απολαβές στην Ελλάδα στις οποίες δεν έχουν πρόσβαση εκείνοι όντας έξω, τότε τους χρωστάτε εσείς)
Αυτό ακριβώς: δεν ξέρεις. Γι'αυτό καλή ιδέα θα ήταν να μη μιλάς μέχρι να μάθεις.hellegennes έγραψε: 22 Απρ 2023, 00:07Δεν μας είπες τι συνέπειες έχει. Γιατί εγώ δεν ξέρω καμμία.Allah έγραψε: 21 Απρ 2023, 23:26 Μην παραληρείς.
Καταρχήν το "δεν έρχεται κανεις να σε βουτήξει" δεν είναι το ιδιο με το "δεν έχεις συνέπειες".
Για το φορολογικό δεν ξέρω τι είναι αυτά που ψελλίζεις για διπλές φορολογίες, εγώ αναφερόμουν σε φορολογικές υποχρεώσεις στην Ελλάδα - και προφανώς για εισοδήματα που βγαίνουν στην Ελλάδα.
Γιατί όχι; Με την ίδια λογική που εσύ θέλεις να έχει τιμωρία αυτός που αποδημεί, εγώ θέλω να έχει επιβράβευση. Μόνο εσύ θα πουλάς τρέλλα δηλαδή;hellegennes έγραψε: 22 Απρ 2023, 00:07 Για το φορολογικό λέω το αυτονόητο. Ονομάζεις "υποχρεώσεις" την φορολόγηση εισοδημάτων σου. Σαν τι θα έπρεπε να γίνεται; Να έχεις αφορολόγητο εισόδημα σαν επιβράβευση που έχεις μεταναστεύσει;
Δεν φτάνει δηλαδή που βγάζεις χρήμα από την χώρα, θες να είναι και τελείως αφορολόγητο, δηλαδή να έχεις ειδική μεταχείριση σε σχέση με τους υπόλοιπους πολίτες και της Ελλάδας και της Αγγλίας.![]()
Σοβαρότερα τώρα, φορολόγηση χωρίς αντιπροσώπευση; Μα τι ωραία που τα λές.
Βέβαια, όλα αυτά δεν έχουν καμμία σημασία, γιατί στα τέλη Φεβρουαρίου εγώ έλαβα από την ΑΑΔΕ αυτό εδώ το μέηλ:
Aγαπητή Κυρία/Αγαπητέ Κύριε,
Οι εθνικές εκλογές πλησιάζουν!
Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι τώρα για πρώτη φορά, σας δίνεται
η δυνατότητα να ψηφίσετε από όπου και αν ζείτε!
Μπείτε σήμερα στην πλατφόρμα του Υπουργείου Εσωτερικών apodimoi.gov.gr
και υποβάλετε άμεσα την αίτησή σας στους ειδικούς εκλογικούς καταλόγους του
εξωτερικού, για να μπορέσετε να ασκήσετε έγκαιρα το εκλογικό σας δικαίωμα
από τον τόπο κατοικίας σας.
Προϋποθέσεις συμμετοχής:
Να έχετε διαμείνει συνολικά 2 χρόνια στην Ελλάδα τα τελευταία 35 χρόνια
και να έχετε υποβάλει φορολογική δήλωση το τρέχον ή το προηγούμενο έτος.*
*Ισχύει και για άτομα κάτω των 30 ετών, εφόσον έχουν υποβάλει φορολογική δήλωση συγγενείς α’ βαθμού,
κατά το τρέχον ή το προηγούμενο έτος.
H διαδικασία είναι απλή:
Βήμα 1: Πληκτρολογήστε τη διεύθυνση apodimoi.gov.gr.
Βήμα 2: Εισέλθετε με τα στοιχεία του TAXISnet.
Βήμα 3: Συμπληρώστε τα στοιχεία επικοινωνίας σας.
Βήμα 4: Εξουσιοδοτήστε το Υπουργείο Εξωτερικών για την αναζήτηση των απαιτούμενων
πιστοποιητικών και την επαλήθευση των φορολογικών σας υποχρεώσεων.
Βήμα 5: Μόλις λάβετε το email επιβεβαίωσης, η εγγραφή σας ολοκληρώθηκε με επιτυχία.
Ήρθε η ώρα να διαμορφώσετε το μέλλον της Ελλάδας με την ψήφο σας!
Κάντε έγκαιρα την αίτησή σας στο
www.apodimoi.gov.gr
Που σημαίνει ότι εγώ μεν έχω έναν καλό λόγο να ψηφίζω Μητσοτάκη νυν και αεί, και εσύ έχεις έναν καλό λόγο να πήξεις ελεύθερα.
- hellegennes
Τι απίστευτες μαλακίες γράφεις; Πού έγραψα έστω και υπόνοια τέτοιου πράγματος; Σου έχει σαλέψει;Allah έγραψε: 26 Απρ 2023, 18:59 Κατ'αρχήν (και χώνεψέ το επιτέλους), όποιος είναι πολίτης μιας χώρας λούζεται την νομοθεσία της πάντοτε, είτε ζει στην ίδια τη χώρα είτε ζει εκτός αυτής. Αλλά εδώ ξεβρακώνεσαι επί τέλους και μας λές αυτό που πραγματικά θές: Να μην ψηφίζουν όσοι πιστεύουν πράγματα που δεν σου αρέσουν. Κυριολεκτικά δηλαδή δεν θα σε χάλαγε να έρχεται ο ψηφοφόρος και να υποβάλλει πιστοποιητικό κοινωνικών φρονημάτων για να ψηφίσει.
Δεν σου στερείται κανένα πολιτικό δικαίωμα. Δεν είσαι κάτοικος της χώρας για να αποφασίζεις τι συμβαίνει σ' αυτήν. Μπορείς να ψηφίζεις στην χώρα που ζεις.Allah έγραψε: 26 Απρ 2023, 18:59 Όσο για τα χρήματα που βγάζει ο άλλος, από τη στιγμή που είναι δικά του, πόσο μάλλον όταν έχει πληρώσει και τους φόρους που του αναλογούν, δεν σου πέφτει κανένας λόγος αν θέλει να τα βγάλει από τη χώρα. Δικά του είναι, ό,τι θέλει τα κάνει. Δεν χρειάζεται ούτε λογαριασμό να σου δώσει, ούτε να τιμωρηθεί με στέρηση πολιτικών δικαιωμάτων.
Όντως σου έχει σαλέψει τελείως. Εγώ έχω ΤΡΟΜΕΡΗ ΖΗΜΙΑ από την έξοδο του χρήματος από την χώρα, όχι απολαβές. Έχεις το απύθμενο θράσος να λες ότι θα έπρεπε να το παίρνεις στο 100%, σε αντίθεση με όλους τους μη μετανάστες όλων των χωρών του πλανήτη; Να έχεις δηλαδή αφορολόγητα εισοδήματα.Allah έγραψε: 26 Απρ 2023, 18:59(Απεναντίας, ειδικά αν φορολογούνται για να έχετε εσείς κρατικές απολαβές στην Ελλάδα στις οποίες δεν έχουν πρόσβαση εκείνοι όντας έξω, τότε τους χρωστάτε εσείς)
Για να μάθω θα πρέπει να πεις, αλλά δεν έχεις κάτι να πεις γιατί δεν υπάρχει καμμιά μα καμμιά συνέπεια. Απλά σε ενοχλεί που σου το λέμε.hellegennes έγραψε: 22 Απρ 2023, 00:07Αυτό ακριβώς: δεν ξέρεις. Γι'αυτό καλή ιδέα θα ήταν να μη μιλάς μέχρι να μάθεις.
Επίσης έχεις το εξίσου απύθμενο θράσος να το παίζεις θιγμένος όταν σαν καραμήτρος χαίρεσαι που το κράτος στο οποίο δεν προσφέρεις τίποτα σού δίνει την δυνατότητα να παίζεις με τις ζωές των πολιτών του. Με μια λέξη είσαι θρασύδειλος.
Θέλω να ξέρεις όμως ότι όσο κι αν με ενοχλεί η θρασυδειλία, όπως το ψέμα, η υποκρισία και η ανθρώπινη εκμετάλλευση, δεν "πήζω", όπως παιδιάστικα χαζοχαίρεσαι, γιατί κόντρα σε κάθε τι ανήθικο και άδικο καταφέρνω να φτιάχνω την ζωή μου χωρίς να χρειάζεται να το σκάσω σε άλλο μέρος και να το παίζω εκ του ασφαλούς λόρδος.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
θα με ξυπνήσουν μια Δευτέρα παρουσία κατά την θρησκεία.
Μα δεν ξέρω αν και τότε να σηκωθώ θελήσω.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
- Allah
- Επικοινωνία:
Αυτή τη στιγμή όχι. Εσύ είσαι αυτός που θα ήθελε να το στερηθώ. Και ναι, όταν έχω ένα δικαίωμα και εσύ θέλεις να πάψω να το έχω, αυτό είναι 100% στέρηση δικαιώματος, εξ'ορισμού. Γιατί πας να κάνεις το άσπρο μαύρο; Πόσο σούργελο πια;
Είμαι ΠΟΛΙΤΗΣ της χώρας. Και το δικαίωμα του εκλέγειν προκύπτει από την ιδιότητα του πολίτη, όχι από την ιδιότητα του κατοίκου. Το Σύνταγμα είναι ξεκάθαρο ως προς αυτό (άρθρο 51, παράγραφος 3, για να μην κουράζεσαι να το ψάχνεις). Επίσης η ιδιότητα του πολίτη παραμένει ακόμα και όταν ο πολίτης φύγει από την χώρα. Και στην τελική, έχω κάθε δικαίωμα να αποφασίζω ποια κυβέρνηση θα με φορολογήσει. Όπου έχω υποχρεώσεις θα έχω και δικαιώματα, deal with it.hellegennes έγραψε: 26 Απρ 2023, 23:43 Δεν είσαι κάτοικος της χώρας για να αποφασίζεις τι συμβαίνει σ' αυτήν.
Μην ανησυχείς, ψηφίζω κανονικά και εκεί.
Καμμία ζημιά δεν έχεις. Δεν είναι δικό σου χρήμα αυτό που βγάζουν από τη χώρα οι απόδημοι, δικό τους είναι.hellegennes έγραψε: 26 Απρ 2023, 23:43Εγώ έχω ΤΡΟΜΕΡΗ ΖΗΜΙΑ από την έξοδο του χρήματος από την χώρα,
Όχι, το απύθμενο θράσος το έχεις εσύ, που θα ήθελες να παιρνεις το 90% του εισοδήματός ΜΟΥ. Εγώ απλά ακολουθώ και αντιστρέφω την λογική σου και να καταδείξω πόσο γελοία είναι. Και, καταπώς φαίνεται, δεν τα πάω και ιδιαίτερα άσχημα.hellegennes έγραψε: 26 Απρ 2023, 23:43 Έχεις το απύθμενο θράσος να λες ότι θα έπρεπε να το παίρνεις στο 100%, σε αντίθεση με όλους τους μη μετανάστες όλων των χωρών του πλανήτη; Να έχεις δηλαδή αφορολόγητα εισοδήματα.
Δεν έχετε γκούγκλ στο χωριό σας, να πας να ρίξεις μια ματιά στην στρατολογική νομοθεσία; Άντε, να σε διευκολύνω, εδώ είναι: https://www.stratologia.gr/el/nomothesia. Για να μην κουράζεσαι να ψάχνεις, ξεκίνα από το άρθρο 51 (παράγραφος 5). Αν δεν σου φτάνει αυτό, μπορώ να σου προσκομίσω και κάποια εκλεκτά κομμάτια από τον φάκελο μου, μεταξώ των οποίων κουτσουρεμένα διαβατήρια και ένα ένταλμα σύλληψης.hellegennes έγραψε: 22 Απρ 2023, 00:07Για να μάθω θα πρέπει να πεις, αλλά δεν έχεις κάτι να πεις γιατί δεν υπάρχει καμμιά μα καμμιά συνέπεια.Allah έγραψε: 21 Απρ 2023, 23:26Αυτό ακριβώς: δεν ξέρεις. Γι'αυτό καλή ιδέα θα ήταν να μη μιλάς μέχρι να μάθεις.
Ό,τι ακριβώς προσφέρεις εσύ προσφέρω κι εγώ - τίποτα περισσότερο και τίποτα λιγότερο.
(Εκτός εάν στον ελεύθερο χρόνο σου εκτελείς και κοινωφελή/φιλανθρωπική εργασία αμισθί, οπότε πάω πάσο)
Εχμ, καλά...hellegennes έγραψε: 22 Απρ 2023, 00:07 Θέλω να ξέρεις όμως ότι όσο κι αν με ενοχλεί η θρασυδειλία, όπως το ψέμα, η υποκρισία και η ανθρώπινη εκμετάλλευση, δεν "πήζω", όπως παιδιάστικα χαζοχαίρεσαι,
Ωραία, τι θες να κάνουμε τώρα, να σου πούμε και μπράβο; Αποφάσισες που και πώς θα ζήσεις (και, φυσικά, πολύ καλά έκανες) και δεν έδωσες λογαριασμό σε κανέναν. Ε, έτσι ακριβώς, δεν θα δώσει κανείς λογαριασμό και σε σένα για τη δική του ζωή.hellegennes έγραψε: 22 Απρ 2023, 00:07 καταφέρνω να φτιάχνω την ζωή μου χωρίς να χρειάζεται να το σκάσω σε άλλο μέρος και να το παίζω εκ του ασφαλούς λόρδος.
-
talaipwros
βλεπω τα κουοτς και γελαω, ειναι τυχερος που σβηστηκε το παλιο φορουμ και χαθηκαν οι υμνοι του για την αγγλια και για το πως θα ηθελε να μεινει για παντα εκει.
- Eθνικοκοινωνιστης
19 μερες για να φυγει η χολερα 
"Καλύτερα να φορέσω το κράνος του Κόκκινου Στρατού παρά να φάω χάμπουργκερ στα mc Donald's"
Αλαιν ντε Μπενουα
Αλαιν ντε Μπενουα
- hellegennes
Δεν χρειάζομαι φίλε να μου πει κανείς μπράβο, δεν με αφορά καθόλου. Εσύ έχεις τέτοιες επιδιώξεις. Εγώ απλά επισημαίνω ότι δεν έχεις απολύτως κανέναν λόγο να ψηφίζεις σε μια χώρα που δεν ζεις, δεν σε επηρεάζει με κάποιον τρόπο και δεν προσφέρεις τίποτα.Allah έγραψε: 02 Μάιος 2023, 18:35 μπλα μπλα μπλα, είμαι εγωπαθής κότα που έχω το θράσος να θέλω να έχω άποψη για χώρες που δεν ζω, δεν έχω υποχρεώσεις, κάνω ζημιά με την έξοδο χρήματος από την χώρα και δεν προσφέρω απολύτως τίποτα.
Τίμιο θα ήταν να το βούλωνες και να έλεγες ότι επέλεξες να ζεις αλλού γιατί πιστεύεις ότι για σένα είναι καλύτερα και δεν έχεις λόγο να ασχολείσαι με το μέρος όπου γεννήθηκες. Αυτό είναι δεκτό, είναι επιλογή σου. Αλλά η τιμιότητα είναι μάλλον μια λέξη που δεν έχεις ακούσει ποτέ στην ζωή σου, οπότε γιατί να το συζητάμε.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
- hellegennes
Δεν έγραψα ποτέ κανέναν ύμνο για την Αγγλία ούτε είπα ποτέ πως ήθελα να μείνω για πάντα εκεί. Αγαπάω την Αγγλία για διάφορους λόγους και έχω πει και συνεχίζω να λέω ότι θα μπορούσα να μένω εκεί, όχι φυσικά για πάντα, αλλά το πρώτο που με ενοχλεί είναι το φαγητό.talaipwros έγραψε: 02 Μάιος 2023, 18:38 βλεπω τα κουοτς και γελαω, ειναι τυχερος που σβηστηκε το παλιο φορουμ και χαθηκαν οι υμνοι του για την αγγλια και για το πως θα ηθελε να μεινει για παντα εκει.
Αυτά βέβαια δεν έχουν καμμιά σχέση με αυτό για το οποίο μιλάμε. Δεν μιλάμε για την Αγγλία, μιλάμε για γελοία υποκείμενα που θέλουν να ζουν σε μια χώρα και να έχουν το δικαίωμα να ψηφίζουν σε χώρες που δεν μένουν, δεν τους αφορούν, δεν έχουν υποχρεώσεις και δεν προσφέρουν τίποτα. Η χώρα δεν έχει καμμία σχέση.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
- Eθνικοκοινωνιστης
την στηριξε η αμερικανικη πρεσβεια,κατα τα αλλα αψογο ποστsys3x έγραψε: 22 Απρ 2023, 15:27Ο μοναδικός λόγος που δεν διαλύθηκε η νέα Δημοκρατία όπως το ΠΑΣΟΚ είναι ότι μεγάλο μέρος των ψηφοφόρων της και το σύνολο του πολιτικού της προσωπικού δρουν σαν την μαφία, σαν μια εγκληματική οργάνωση, ότι και να γίνει την ακολουθούν, οπότε λοιπόν δεν ισχύουν όλα για όλους, η νέα Δημοκρατία είναι ακρίδες. Γενικότερα έχει νόημα να ασκείς κριτική στην εξουσία, αυτό έκανα και αυτό κάνω, εσύ μου δείχνεις ότι τραβάς κάποιο ζόρι με την νέα Δημοκρατία πάντως, εγώ δεν τραβάω κανένα ζόρι με τον σρζ, απλά η νέα Δημοκρατία είναι πολύ πολύ χειρότερη ακόμη κι από τον σρζ στην σούμα (έχουν άλλες οσφυκαμψίες αυτοί, κυρίως ντεμέκ ιδεολογικιές), κλέφτες, απατεώνες και άχρηστοι. Ακρίδες.Bic έγραψε: 22 Απρ 2023, 10:22Εκτός κι αν αναφέρεσαι αποκλειστικά σε Δημοτικές εκλογές (το λέω λόγω της επαναλαμβανόμενης φράσης σου περί Δήμου και δημοτών), τότε νομίζω ότι μια χαρά κατάλαβα σε τι αναφέρεσαι. Απλά καταθέτω μια δική μου άποψη πάνω στο θέμα, ορμώμενος απ' το δικό σου σχόλιο ή έστω από κάποια σημεία του.sys3x έγραψε: 21 Απρ 2023, 21:43
Νομίζω ότι δεν έχεις καταλάβει σε τι αναφέρομαι αλλά τώρα μου είναι λίγο δύσκολο να γράφω και να εξηγώ.
Μόνο που η εν γένει συμπεριφορά σου δεν δείχνει να πιστεύεις και πολύ αυτό σε αυτό το "κυρίως", αλλά στο "μόνο". Άποψή μου, βέβαια, και πιθανότατα να μου πεις ότι κάποτε τα έλεγες και για άλλους, ή ότι ανάμεσα σε πχ 1000 ποστς που τους μπινελικώνεις ασάλιωτα μπορεί να έχεις πετάξει κι ένα "ε, καλά, κι εσείς δεν είστε καλύτεροι" για τους "άλλους", αλλά η αίσθηση που μένει τελικά είναι αυτή που σου λέω. Γιατί οι μεν είναι κομματόσκυλα, νουδουλικά, νουδουμπούτς, μαλάκες, ξεφτίλες κλπ κλπ που όλη μέρα προπαγανδίζουν τις γαλάζιες ακρίδες, ενώ οι άλλοι είναι ο Αλ, ο Μερκ, ο Πήζον, ο Μαδ κλπ που μπορεί απλά πού και πού να γράψουν κάτι που αξίζει να τους πούμε "ντα βρε κακό συριζάκι, μη λες τέτοια". Ξέρω ότι υπερβάλλω, αλλά η γενική εικόνα είναι αυτή, να ξες.sys3x έγραψε: 21 Απρ 2023, 21:43 *ναι, κυρίως της νουδούλας τα κομματόσκυλα άγονται και φέρονται κατά αυτόν τον τρόπο.
![]()
"Καλύτερα να φορέσω το κράνος του Κόκκινου Στρατού παρά να φάω χάμπουργκερ στα mc Donald's"
Αλαιν ντε Μπενουα
Αλαιν ντε Μπενουα
- Allah
- Επικοινωνία:
Έχω κάθε λόγο να ψηφίζω σε μια χώρα της οποίας είμαι πολίτης, ακόμα και αν δεν ζω σε αυτην. Το αν με επηρεάζει η όχι δεν θα το κρίνεις εσύ (βασικά σκάσε, προφανώς και με επηρεάζει), όπως και δεν θα κρίνεις εσύ αν και κατά πόσον προσφέρω κάτι (βασικά ξανασκάσε, εκ των πραγμάτων προσφέρω εφόσον όχι μόνο φορολογούμαι αλλά φέρνω και χρήμα απ'εξω)hellegennes έγραψε: 02 Μάιος 2023, 20:43
Δεν χρειάζομαι φίλε να μου πει κανείς μπράβο, δεν με αφορά καθόλου. Εσύ έχεις τέτοιες επιδιώξεις. Εγώ απλά επισημαίνω ότι δεν έχεις απολύτως κανέναν λόγο να ψηφίζεις σε μια χώρα που δεν ζεις, δεν σε επηρεάζει με κάποιον τρόπο και δεν προσφέρεις τίποτα.
ΟΚ Ζήκο.hellegennes έγραψε: 02 Μάιος 2023, 20:43 Τίμιο θα ήταν να το βούλωνες και να έλεγες ότι επέλεξες να ζεις αλλού γιατί πιστεύεις ότι για σένα είναι καλύτερα και δεν έχεις λόγο να ασχολείσαι με το μέρος όπου γεννήθηκες. Αυτό είναι δεκτό, είναι επιλογή σου. Αλλά η τιμιότητα είναι μάλλον μια λέξη που δεν έχεις ακούσει ποτέ στην ζωή σου, οπότε γιατί να το συζητάμε.
- hellegennes
Τίποτα δεν προσφέρεις και τίποτα δεν σε επηρεάζει και δεν έχεις κανέναν λόγο να ψηφίζεις για πράγματα που επηρεάζουν άλλους. Ούτε φορολογείσαι καθόλου. Φορολογείσαι στην χώρα που ζεις. Αλλά έχει δίκιο ο foscilis, έπρεπε να κάνουν όλοι σαν την Αμερική, να σε φορολογούν για εισοδήματα από κάθε χώρα αν θες να λέγεσαι πολίτης του κράτους.Allah έγραψε: 02 Μάιος 2023, 23:22Έχω κάθε λόγο να ψηφίζω σε μια χώρα της οποίας είμαι πολίτης, ακόμα και αν δεν ζω σε αυτην. Το αν με επηρεάζει η όχι δεν θα το κρίνεις εσύ (βασικά σκάσε, προφανώς και με επηρεάζει), όπως και δεν θα κρίνεις εσύ αν και κατά πόσον προσφέρω κάτι (βασικά ξανασκάσε, εκ των πραγμάτων προσφέρω εφόσον όχι μόνο φορολογούμαι αλλά φέρνω και χρήμα απ'εξω)hellegennes έγραψε: 02 Μάιος 2023, 20:43
Δεν χρειάζομαι φίλε να μου πει κανείς μπράβο, δεν με αφορά καθόλου. Εσύ έχεις τέτοιες επιδιώξεις. Εγώ απλά επισημαίνω ότι δεν έχεις απολύτως κανέναν λόγο να ψηφίζεις σε μια χώρα που δεν ζεις, δεν σε επηρεάζει με κάποιον τρόπο και δεν προσφέρεις τίποτα.
Μάλιστα δείχνει και το ήθος σου, όταν χαιρέκακα λες σε κάποιον "πήξε που μπορώ να σου γαμήσω την ζωή με την ψήφο μου χωρίς καμμιά συνέπεια για μένα". Τι είδους άτομο δείχνει αυτό;
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
-
- Παραπλήσια Θέματα
- Απαντήσεις
- Προβολές
- Τελευταία δημοσίευση
-
- 23 Απαντήσεις
- 775 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Πρετεντέρης
-
- 38 Απαντήσεις