sys3x έγραψε: 21 Απρ 2023, 21:43
Bic έγραψε: 21 Απρ 2023, 18:23
sys3x έγραψε: 21 Απρ 2023, 15:39
Βλέπω πολλοί αναφέρονται σε αυτό το πολίτευμα το οποίο ονομάζουμε έτσι ελαφρά τη καρδία Δημοκρατία, η αναγκαία σύμβαση παιδιά για να αναφερόμαστε σε ένα πολίτευμα ως εν γένει Δημοκρατικό είναι το στήσιμο κληρωτίδας για να εκλέγονται - κληρώνονται τα πρόσωπα ανάμεσα από τους πολίτες ενός Δήμου τα οποία καλούνται να συντονίσουν την εφαρμογή της βούλησης των υπολοίπων πολιτών η οποία ορίζεται απευθείας από τους πολίτες μέσω της κάλπης - ψηφοφορίας.
Αρα συμπερασματικά, αναγκαία σύμβαση για να μιλάμε για Δημοκρατία είναι η κλήρωση των προσώπων που καλούνται να συντονίσουν την προσπάθεια εφαρμογής της βούλησης των πολιτών ενός Δήμου η οποία κοινή βούληση ορίζεται από την κάλπη μέσω της ψηφοφορίας, άρα ΔΕΝ ψηφίζουμε πρόσωπα σε μία Δημοκρατία αλλά προτάσεις προς εφαρμογή για την βελτίωση της καθημερινότητας μας, την επίλυση των προβλημάτων που προκύπτουν πάνω σε αυτήν την ον γκόηνγκ προσπάθεια με έναν τρόπο κατά το δυνατόν δίκαιο για όλους τους πολίτες σύμφωνα πάντα με την βούληση των ίδιων των πολιτών.
Επειδή αυτό που λες το βρίσκω ολίγον τι ουτοπικό και εξιδανικευμένο, αφού για οποιοδήποτε έστω και λίγο σκεπτόμενο άτομο που δεν είναι κομματόσκυλο δεν υπάρχει κανένα απολύτως κόμμα του οποίου οι "
προτάσεις προς εφαρμογή" να τον καλύπτουν κατά 100% (είτε ποιοτικά, είτε ποσοτικά), η συντριπτική πλειοψηφία αυτών που θα πάνε να ψηφίσουν, θα ψηφίσουν με κριτήρια ένα σωρό άλλους (ή
και άλλους) λόγους εκτός από αυτούς που αναφέρεις. Άλλοι θα ψηφίσουν την παράταξη που πλησιάζει καλύτερα στην ιδεολογία τους, άλλοι το κόμμα που πιστεύουν ότι έχουν μεγαλύτερες ελπίδες βολέψουν κάπου αυτούς ή δικούς τους, άλλοι αυτόν που φαντάζονται ότι θα κάνει το μικρότερο κακό στον τόπο, άλλοι επειδή παραδοσιακά ψηφίζουν αριστερά-δεξιά-κέντρο-απόκεντρο κλπ κλπ. Ανάλογα με το πώς σκέφτεται ο καθένας ή με το πόσο κολλημένοι κομματικά είναι.
Οπότε, αφού το πράμα θα πάει σίγουρα έτσι κι επειδή με τα ευχολόγια δουλειά δεν γίνεται, τουλάχιστον ας ψηφίσει ο καθένας τα λιγότερο λαμόγια και/ή όποιους φαντάζονται ότι υπάρχει έστω μια μιδαμινή ελπίδα να κάνουν κάτι, στην παράταξη που σκοπεύει να την ρίξει (την ψήφο).
ΟΚ, ξέρω. Κάπου εδώ αρχίζεις να βρίζεις τα κομματόσκυλα, τις ακρίδες και τα λαμόγια. Αλλά μόνο της ΝΔ, επειδή εκεί έχουν μόνο τέτοιους. Ε;*
sys3x έγραψε: 21 Απρ 2023, 15:40
Είναι το καλλίτερο σύστημά διακυβέρνησης;
Κατά την γνώμη μου όχι.
Έχουμε έστω αυτό το σύστημά εν ενεργεία να δουλεύει για εμάς;
Σίγουρα όχι και αυτό δεν είναι απλά η γνώμη μου.
Καλύτερο απόλυτα ή καλύτερο συγκριτικά με τα υπόλοιπα (ρεαλιστικά και υπαρκτά) που ξέρουμε;
Νομίζω ότι δεν έχεις καταλάβει σε τι αναφέρομαι αλλά τώρα μου είναι λίγο δύσκολο να γράφω και να εξηγώ.
Εκτός κι αν αναφέρεσαι αποκλειστικά σε Δημοτικές εκλογές (το λέω λόγω της επαναλαμβανόμενης φράσης σου περί Δήμου και δημοτών), τότε νομίζω ότι μια χαρά κατάλαβα σε τι αναφέρεσαι. Απλά καταθέτω μια δική μου άποψη πάνω στο θέμα, ορμώμενος απ' το δικό σου σχόλιο ή έστω από κάποια σημεία του.
sys3x έγραψε: 21 Απρ 2023, 21:43
*ναι, κυρίως της νουδούλας τα κομματόσκυλα άγονται και φέρονται κατά αυτόν τον τρόπο.
Μόνο που η εν γένει συμπεριφορά σου δεν δείχνει να πιστεύεις και πολύ αυτό σε αυτό το "κυρίως", αλλά στο "μόνο". Άποψή μου, βέβαια, και πιθανότατα να μου πεις ότι κάποτε τα έλεγες και για άλλους, ή ότι ανάμεσα σε πχ 1000 ποστς που τους μπινελικώνεις ασάλιωτα μπορεί να έχεις πετάξει κι ένα "ε, καλά, κι εσείς δεν είστε καλύτεροι" για τους
"άλλους", αλλά η αίσθηση που μένει τελικά είναι αυτή που σου λέω. Γιατί οι
μεν είναι κομματόσκυλα, νουδουλικά, νουδουμπούτς, μαλάκες, ξεφτίλες κλπ κλπ που όλη μέρα προπαγανδίζουν τις γαλάζιες ακρίδες, ενώ οι
άλλοι είναι ο Αλ, ο Μερκ, ο Πήζον, ο Μαδ κλπ που μπορεί απλά πού και πού να γράψουν κάτι που αξίζει να τους πούμε "ντα βρε κακό συριζάκι, μη λες τέτοια". Ξέρω ότι υπερβάλλω, αλλά η γενική εικόνα είναι αυτή, να ξες.