Έκαναν τι απροειδοποιητα; έκλεισαν ένα φόρουμ που δημιούργησαν, που το κράτησαν για 17 χρόνια με προσωπικό τους κόστος και χρόνο ; ή μήπως να προειδοποιουσαν να πάρει οποιοσδήποτε μπορούσε οτι μπορούσε με το ενδεχόμενο να αναδημοσιεύει οτιδήποτε μπορούσε ανά πάσα στιγμή και με ενδεχόμενο να τραβιουνται ακόμα;
Ναΐδα, ασ' το καλύτερα. Ίσως ξέρεις τι σχέση είχα με τα παιδιά (και ειδικά με τον pumpkin, με τον οποίο ακόμα έχω), αλλά ακόμα κι εγώ τους το είπα ευθέως ότι έκαναν μαλακία. Όχι επειδή το κλείσανε, αυτό ήταν όντως δικαίωμά τους και σε τελική ανάλυση για τις δικές μας μαλακίες αυτοί τρέχανε κι όχι εμείς. Αλλά για τον τρόπο που το κάνανε, εντελώς απροειδοποίητα. Στον δε Oden είπα τότε τουλάχιστον να το ανοίξει, έστω και κλειδωμένο, για μερικές μέρες ώστε να πάρουν όσοι θέλανε ό,τι θέλανε και ας το ξανάκλεινε μετά. Αλλά ούτε κι αυτό...
Μα το θέμα που προέκυψε σήμερα, δεν είναι το γιατί έκλεισε το φόρουμ τότε αλλά το αν υπάρχει ακόμη βάση δεδομένων σήμερα.
Γιατί ο γεμιτζής της λίμνης έριξε την φυτιλιά ότι υπάρχει.
Γενικώς, αλλού η σκηνή κι αλλού τα παιδιά που κοιτούν τ' άστρα.
μαλάκας ήτανε και οι άλλοι διαχειριστές επίσης,
το έκαναν απροειδοποίητα και αγνόησαν τις εναλλακτικές που προτάθηκαν
και τώρα μας λένε οτι είμαστε ξανά στο έλεος του τωρινού διαχειριστή
Έκαναν τι απροειδοποιητα; έκλεισαν ένα φόρουμ που δημιούργησαν, που το κράτησαν για 17 χρόνια με προσωπικό τους κόστος και χρόνο ; ή μήπως να προειδοποιουσαν να πάρει οποιοσδήποτε μπορούσε οτι μπορούσε με το ενδεχόμενο να αναδημοσιεύει οτιδήποτε μπορούσε ανά πάσα στιγμή και με ενδεχόμενο να τραβιουνται ακόμα;
Ναΐδα, ασ' το καλύτερα. Ίσως ξέρεις τι σχέση είχα με τα παιδιά (και ειδικά με τον pumpkin, με τον οποίο ακόμα έχω), αλλά ακόμα κι εγώ τους το είπα ευθέως ότι έκαναν μαλακία. Όχι επειδή το κλείσανε, αυτό ήταν όντως δικαίωμά τους και σε τελική ανάλυση για τις δικές μας μαλακίες αυτοί τρέχανε κι όχι εμείς. Αλλά για τον τρόπο που το κάνανε, εντελώς απροειδοποίητα. Στον δε Oden είπα τότε τουλάχιστον να το ανοίξει, έστω και κλειδωμένο, για μερικές μέρες ώστε να πάρουν όσοι θέλανε ό,τι θέλανε και ας το ξανάκλεινε μετά. Αλλά ούτε κι αυτό...
Κατά την γνώμη σου η βάση δεδομένων υπάρχει ακόμα, έχει γίνει backed up;
Διότι όσο υπάρχει η βάση δεδομένων, υπάρχει ελπίδα.
Καλό θα είναι να τους γίνεται μια κρούση κάθε 6 μήνες, υπάρχει κόσμος που έχυσε ιδρώτα και κατέστρεψε πληκτρολόγια πες τους.
Λεγεών έγραψε: 19 Απρ 2023, 10:21
Δεν θέλω να κλείσει, αλλά κρίνοντας από το ότι έχει καταντήσει βοθρούπολη, κάποια στιγμή θα συμβεί.
Πριν κάνα δυο μέρες σκεφτόμουν να κλείσω τον λογαριασμό μου, άλλαξα γνώμη για τώρα.
πολύ πρόσφατα έκανες ένα νήμα πολύ καλό όπου κι έγινε μια ωραία κουβέντα
δε καταλαβαίνω γιατί θεωρείς το πχώρουμ βοθρούπολη
εγώ πάλι θεωρώ ότι το πχώρουμ έχει άνετα πολύ καλύτερο επίπεδο από το 99% των υπολοίπων φόρουμ στο ίντερνετ
Ότι η εκπροσώπηση της Ελλάδας στο Twitter, στο Reddit και στα υπόλοιπα κοινωνικά δίκτυα είναι ποιοτικότερη απ' το φόρουμ.
Τα μέσα που λες αντικατοπρίζουν καλύτερα τις απόψεις που κυκλοφορούν στην Ελλάδα απ' ότι το πχόρουμ. Απλά τα ποστ είναι μικρότερα και δεν υπάρχει τόσος διάλογος, δυο απαντήσεις και ξεχνέται πάμε παρακάτω. Ενώ εδώ συχνά τα νήματα τραβάνε (χωρίς να είναι τόσο σχετικά με το αρχικό ποστ εδώ που τα λέμε).
There are decades where you fuck around and days where you find out
Bic έγραψε: 19 Απρ 2023, 16:19
Μα το θέμα που προέκυψε σήμερα, δεν είναι το γιατί έκλεισε το φόρουμ τότε αλλά το αν υπάρχει ακόμη βάση δεδομένων σήμερα.
Απάντησα σχετικά στον Ερμή, εδώ:
Bic έγραψε: 19 Απρ 2023, 15:40
Επειδή υποψιάζομαι ότι ο Ναύτης αναφέρεται σε μένα, νιώθω την ανάγκη να διευκρινίσω δύο πράγματα:
1ον, κάνει λάθος, δεν έχω την βάση του παλιού. Κάτι θυμάται όντως, αλλά το θυμάται λίγο μπερδεμένα. Σε κάποια φάση που γινόταν μια μεγάλη αναβάθμιση, παράλληλα με αλλαγή server, είχα βοηθήσει κι εγώ και είχα κρατήσει και εγώ ένα backup κάπου για επιπρόσθετη ασφάλεια. Αλλά αυτό:
Α. έγινε χρόνια πριν κλείσει το παλιό, οπότε ακόμα κι αν υπήρχε κάπου αυτό το backup θα ήταν απίστευτα παρωχημένο, οι μισοί και παραπάνω απ' τους χρήστες του τρέχοντος phorum δεν πρέπει να υπήρχαν καν τότε ως μέλη του παλιού.
Β. το backup ήταν κλειδωμένο και κρατημένο για λόγους ασφαλείας, όπως είπα, οπότε ακόμα κι αν υπήρχε θα μας ήταν άχρηστο.
Γ. δεν υπάρχει καν (άρα δεν έχουν καν νόημα τα δυο προηγούμενα), είχε διαγραφεί λίγο μετά την μεταφορά γιατί έπιανε τσάμπα χώρο.
2ον (και σημαντικότερο): ποτέ δεν ήμουν γκόμενος/γκόμενα του pumpkin. Ποτέ δεν μου άρεσαν τα αγόρια, τριχωτά ή μη.
Αυτά.
Μα εγώ δεν ζήτησα ποτέ λογαριασμό για τα τι και πως. Στην τελική, όποιος θέλει να κρατάει μπακαπ από το τωρινό, είτε για φακέλωμα είτε για προσωπική χρήση, μπορεί να το κάνει.
Καλό θα είναι να τους γίνεται μια κρούση κάθε 6 μήνες, υπάρχει κόσμος που έχυσε ιδρώτα και κατέστρεψε πληκτρολόγια πες τους.
Bic έγραψε: 19 Απρ 2023, 16:19
ksk έγραψε: 19 Απρ 2023, 16:22
Ως διαχειριστής είχα τις καλύτερες εντυπώσεις από τον pumpkin...
Δοκω ότι έτσι έπρεπε να γίνει
ksk ...
Εσύ είσαι ο kaskader???
Bic έγραψε: 19 Απρ 2023, 16:28
Επίσης, κάπου με μπερδεύεις. Αυτό το "Ως διαχειριστής" μπορεί να αναγνωστεί κι αλλιώς και όχι μόνο ως αναφορά στον pumpkin. Ρε, μπας και το ksk βγαίνει από το kaskader;
Η σκέψη μας συναντήθηκε
Της ξέφυγε το "ως διαχειριστής"
Αυτή είναι ο kaskader....και για αυτό τους υπερασπίζεται
Απάντησα σχετικά στον Ερμή, εδώ:
Bic έγραψε: 19 Απρ 2023, 15:40
Επειδή υποψιάζομαι ότι ο Ναύτης αναφέρεται σε μένα, νιώθω την ανάγκη να διευκρινίσω δύο πράγματα:
1ον, κάνει λάθος, δεν έχω την βάση του παλιού. Κάτι θυμάται όντως, αλλά το θυμάται λίγο μπερδεμένα. Σε κάποια φάση που γινόταν μια μεγάλη αναβάθμιση, παράλληλα με αλλαγή server, είχα βοηθήσει κι εγώ και είχα κρατήσει και εγώ ένα backup κάπου για επιπρόσθετη ασφάλεια. Αλλά αυτό:
Α. έγινε χρόνια πριν κλείσει το παλιό, οπότε ακόμα κι αν υπήρχε κάπου αυτό το backup θα ήταν απίστευτα παρωχημένο, οι μισοί και παραπάνω απ' τους χρήστες του τρέχοντος phorum δεν πρέπει να υπήρχαν καν τότε ως μέλη του παλιού.
Β. το backup ήταν κλειδωμένο και κρατημένο για λόγους ασφαλείας, όπως είπα, οπότε ακόμα κι αν υπήρχε θα μας ήταν άχρηστο.
Γ. δεν υπάρχει καν (άρα δεν έχουν καν νόημα τα δυο προηγούμενα), είχε διαγραφεί λίγο μετά την μεταφορά γιατί έπιανε τσάμπα χώρο.
2ον (και σημαντικότερο): ποτέ δεν ήμουν γκόμενος/γκόμενα του pumpkin. Ποτέ δεν μου άρεσαν τα αγόρια, τριχωτά ή μη.
Αυτά.
Μα εγώ δεν ζήτησα ποτέ λογαριασμό για τα τι και πως. Στην τελική, όποιος θέλει να κρατάει μπακαπ από το τωρινό, είτε για φακέλωμα είτε για προσωπική χρήση, μπορεί να το κάνει.
Άλλο ήταν το πόιντ μου.
Ναι, κατάλαβα τι είπες. Απλά επανέλαβα την απάντησή μου, για να δεις τι ισχύει σχετικά μ' αυτό που είπε ο Ναύτης. Αν δηλαδή εννοούσε εμένα, όπως φαντάστηκα.
πολύ πρόσφατα έκανες ένα νήμα πολύ καλό όπου κι έγινε μια ωραία κουβέντα
δε καταλαβαίνω γιατί θεωρείς το πχώρουμ βοθρούπολη
εγώ πάλι θεωρώ ότι το πχώρουμ έχει άνετα πολύ καλύτερο επίπεδο από το 99% των υπολοίπων φόρουμ στο ίντερνετ
Ότι η εκπροσώπηση της Ελλάδας στο Twitter, στο Reddit και στα υπόλοιπα κοινωνικά δίκτυα είναι ποιοτικότερη απ' το φόρουμ.
Τα μέσα που λες αντικατοπρίζουν καλύτερα τις απόψεις που κυκλοφορούν στην Ελλάδα απ' ότι το πχόρουμ. Απλά τα ποστ είναι μικρότερα και δεν υπάρχει τόσος διάλογος, δυο απαντήσεις και ξεχνέται πάμε παρακάτω. Ενώ εδώ συχνά τα νήματα τραβάνε (χωρίς να είναι τόσο σχετικά με το αρχικό ποστ εδώ που τα λέμε).
Ότι τις αντικατοπτρίζουν καλύτερα είναι αλήθεια, όπως και το επίπεδο των πολιτών γενικότερα. Αλλά εδώ σχολίασα ειρωνικά την ποιότητά τους σε σχέση με τον χαρακτηρισμό "βοθρούπολη" για το φόρουμ.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
θα με ξυπνήσουν μια Δευτέρα παρουσία κατά την θρησκεία.
Μα δεν ξέρω αν και τότε να σηκωθώ θελήσω.
Μεγάλη κουβέντα και δε θα σου αρέσει η απάντηση μου. Οι ίδιοι οι διαχειριστές τελευταία είστε τοξικοί. Είτε γιατί έχετε και εσείς την ατζέντα σας, είτε διότι έχετε αλλοτριωθεί τόσα χρόνια στη διαχείριση...
Σε αυτό το κομμάτι θα συμφωνήσω. Συγκεκριμένα άτομα είναι η επιτομή της κατινιάς και του κουτσομπολιού. Εκτός και αν είναι μέρος των συντονιστικών τους καθηκόντων, που πολύ αμφιβάλλω.
Πάντως όποιος έχει κάποια μέθοδο εξόρυξης, ίσως με την βοήθεια ΑΙ, μπορεί να ανακτήσει κάποιο μέρος της βάσης δεδομένων από τα Internet Archives.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
θα με ξυπνήσουν μια Δευτέρα παρουσία κατά την θρησκεία.
Μα δεν ξέρω αν και τότε να σηκωθώ θελήσω.