!!! DEVELOPMENT MODE !!!
Δικαιολογίες για επαγγελματίες άνεργους.
Κανόνες Δ. Συζήτησης
Προσοχή: Σύμφωνα με το νόμο απαγορεύεται η δημοσιοποίηση ονομαστικά η φωτογραφικά ποινικών καταδικών οποιουδήποτε βαθμού & αιτιολογίας καθώς εμπίπτουν στα ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα του ατόμου. Τυχόν δημοσιοποίηση τέτοιων δεδομένων ενδέχεται να επιφέρει ποινικές κυρώσεις στο συντάκτη. Επιτρέπεται μόνο αν έχει δοθεί εισαγγελική εντολή και μόνο για το χρονικό διάστημα που αυτή ισχύει. Οφείλετε σε κάθε περίπτωση να ζητήσετε με αναφορά τη διαγραφή της ανάρτησης πριν παρέλθει το χρονικό διάστημα της νόμιμης δημοσιοποίησης. Η διαχείριση αποποιείται κάθε ευθύνη για τυχόν ποινικές ευθύνες αν παραβιάσετε τα παραπάνω.
Προσοχή: Σύμφωνα με το νόμο απαγορεύεται η δημοσιοποίηση ονομαστικά η φωτογραφικά ποινικών καταδικών οποιουδήποτε βαθμού & αιτιολογίας καθώς εμπίπτουν στα ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα του ατόμου. Τυχόν δημοσιοποίηση τέτοιων δεδομένων ενδέχεται να επιφέρει ποινικές κυρώσεις στο συντάκτη. Επιτρέπεται μόνο αν έχει δοθεί εισαγγελική εντολή και μόνο για το χρονικό διάστημα που αυτή ισχύει. Οφείλετε σε κάθε περίπτωση να ζητήσετε με αναφορά τη διαγραφή της ανάρτησης πριν παρέλθει το χρονικό διάστημα της νόμιμης δημοσιοποίησης. Η διαχείριση αποποιείται κάθε ευθύνη για τυχόν ποινικές ευθύνες αν παραβιάσετε τα παραπάνω.
Re: Δικαιολογίες για επαγγελματίες άνεργους.
Με την ευκαιρία των ημερών έχω να κάνω μία πρόταση.
Να τιμήσουμε ΟΛΟΥΣ τους άνεργους με τον τίτλο του "βασιλιά της Ελλάδας". Όχι μόνο έναν.
Θα είμαστε η πρώτη χώρα με 1 εκατομμύριο βασιλιάδες. Θα έχουμε και φοβερές διεθνείς σχέσεις αν μη τι άλλο...
Να τιμήσουμε ΟΛΟΥΣ τους άνεργους με τον τίτλο του "βασιλιά της Ελλάδας". Όχι μόνο έναν.
Θα είμαστε η πρώτη χώρα με 1 εκατομμύριο βασιλιάδες. Θα έχουμε και φοβερές διεθνείς σχέσεις αν μη τι άλλο...
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος stavmanr την 15 Ιαν 2023, 12:29, έχει επεξεργασθεί 3 φορές συνολικά.
Μαραγκός είναι μιά τέχνη που μου αρέσει. Ηδη κάνω ο ίδιος τις μικροεπισκευές και τροποποιήσεις που απαιτούνται. Ο λόγος που δεν έχω προοδεύσει περισσότερο στην τέχνη είναι η έλλειψη χώρου και η εξ αυτής έλλειψη εξειδικευμένου εξοπλισμού.EKPLIKTIKOS έγραψε: 14 Ιαν 2023, 23:53Αυτές είναι τέχνες. Και για να είμαι ειλικρινής, στη δεύτερη περίπτωση, δεν τους κατηγορώ. Σκατοδουλεια, quite literally. Προφανώς θα προτιμούσα κ γω να γίνω ντελιβερας ή μπαριστα ή να δουλεύω σε τηλεφωνικό κέντρο με τα μισά λεφτά απ το να κουβαλάω θερμοσίφωνες, να γαμαω τα γόνατα μου, να μπαίνω σε βόθρους κτλ. Πχ έχω φίλο που έφυγε στα καράβια κ τώρα βγάζει 3πλασια από μένα, αλλά εγώ δε θα το έκανα ποτέ, δεν είναι αυτή η ζωή για μένα.GoBzi έγραψε: 14 Ιαν 2023, 23:46 Η επαρχία που ανέφερα ήταν παράδειγμα στο σχόλιο περί ελιάς. Τέτοιου τύπου δουλειές υπάρχουν και στις πόλεις, απλά κανείς δεν θέλει να γίνει υδραυλικός, μαραγκός και πάει λέγοντας.
1.
2. Η λέξη υδρόφιλος είναι σύνθετη από δύο ελληνικές λέξεις το ύδωρ που σήμαινε νερό και το φίλος που σήμαινε φίλος.
-
Σκαρταδος 4
Πιάνουν καθόλου τα χέρια σου μωρη Λουλού;Leporello έγραψε: 15 Ιαν 2023, 11:34Μαραγκός είναι μιά τέχνη που μου αρέσει. Ηδη κάνω ο ίδιος τις μικροεπισκευές και τροποποιήσεις που απαιτούνται. Ο λόγος που δεν έχω προοδεύσει περισσότερο στην τέχνη είναι η έλλειψη χώρου και η εξ αυτής έλλειψη εξειδικευμένου εξοπλισμού.EKPLIKTIKOS έγραψε: 14 Ιαν 2023, 23:53Αυτές είναι τέχνες. Και για να είμαι ειλικρινής, στη δεύτερη περίπτωση, δεν τους κατηγορώ. Σκατοδουλεια, quite literally. Προφανώς θα προτιμούσα κ γω να γίνω ντελιβερας ή μπαριστα ή να δουλεύω σε τηλεφωνικό κέντρο με τα μισά λεφτά απ το να κουβαλάω θερμοσίφωνες, να γαμαω τα γόνατα μου, να μπαίνω σε βόθρους κτλ. Πχ έχω φίλο που έφυγε στα καράβια κ τώρα βγάζει 3πλασια από μένα, αλλά εγώ δε θα το έκανα ποτέ, δεν είναι αυτή η ζωή για μένα.GoBzi έγραψε: 14 Ιαν 2023, 23:46 Η επαρχία που ανέφερα ήταν παράδειγμα στο σχόλιο περί ελιάς. Τέτοιου τύπου δουλειές υπάρχουν και στις πόλεις, απλά κανείς δεν θέλει να γίνει υδραυλικός, μαραγκός και πάει λέγοντας.
- EKPLIKTIKOS
Και όλα αυτά δεν έχουν καμία σημασία. Ελεύθερη αγορά έχουμε δόξα τω Θεώ, κ ο καθένας επιλεγει ελεύθερα να γίνει ντελιβερας ή υδραυλικός. Κ απ ότι φαίνεται, επιλέγουν ελεύθερα να γίνουν ντελιβεραδες. Δικαίωμα τους.Hector Buas έγραψε: 15 Ιαν 2023, 11:22
Το "ξεβούλωμα" μιας "χέστρας" είναι μια έντιμη, σοβαρή και σεβαστή τεχνική δουλειά που απαιτεί κάποιες γνώσεις και κάποια εξειδίκευση...
Η απασχόληση σε αυτή και άλλες δουλειές συνεπάγεται απόκτηση εμπειρίας και σταδιακή αύξηση των απολάβών...
Τα "ντελίβερι" και τα "σερβιτοριλίκια" δεν είναι ούτε σοβαρή, ούτε "σεβαστή" δουλειά και δεν απαιτούν ούτε γνώσεις, ούτε εξειδίκευση...
Η απασχόληση σε αυτές τις δουλειές ούτε απόκτηση εμπειρίας συνεπάγεται ούτε και αύξηση των απολάβών...
-
Σκαρταδος 4
Για εξήγησε μας πως ο οικοδόμος, μάστορας ή εργάτης ενός συνεργείου βγάζει 2000 ευρώ;Unique έγραψε: 15 Ιαν 2023, 09:34Να πας να δουλεψεις οικοδομη να βγαλεις 2 χιλιαρικα. 100 χιλιαδες κενες θεσεις εργασιας υπαρχουν.Citroenakias έγραψε: 15 Ιαν 2023, 09:31 Αμα δεν πάει ο κατώτατος στα 1000 ευρώ κάνεις δεν δικαιούται να κουνάει το δάχτυλο στους ανέργους
Αλλιως παρε τα @@ μου και κανε παρελαση αν νομιζεις οτι θα σε πληρωνουν να καθεσε.![]()
![]()
Όλοι έχετε γνώμη για τα πάντα χωρίς να έχετε περάσει ούτε από έξω
Εσύ αν πας να δουλέψεις σε οικοδομή σε δύο ώρες θα βάλεις τα κλάματα
Ασφαλώς πιάνουν.Σκαρταδος 4 έγραψε: 15 Ιαν 2023, 11:43Πιάνουν καθόλου τα χέρια σου μωρη Λουλού;Leporello έγραψε: 15 Ιαν 2023, 11:34Μαραγκός είναι μιά τέχνη που μου αρέσει. Ηδη κάνω ο ίδιος τις μικροεπισκευές και τροποποιήσεις που απαιτούνται. Ο λόγος που δεν έχω προοδεύσει περισσότερο στην τέχνη είναι η έλλειψη χώρου και η εξ αυτής έλλειψη εξειδικευμένου εξοπλισμού.EKPLIKTIKOS έγραψε: 14 Ιαν 2023, 23:53Αυτές είναι τέχνες. Και για να είμαι ειλικρινής, στη δεύτερη περίπτωση, δεν τους κατηγορώ. Σκατοδουλεια, quite literally. Προφανώς θα προτιμούσα κ γω να γίνω ντελιβερας ή μπαριστα ή να δουλεύω σε τηλεφωνικό κέντρο με τα μισά λεφτά απ το να κουβαλάω θερμοσίφωνες, να γαμαω τα γόνατα μου, να μπαίνω σε βόθρους κτλ. Πχ έχω φίλο που έφυγε στα καράβια κ τώρα βγάζει 3πλασια από μένα, αλλά εγώ δε θα το έκανα ποτέ, δεν είναι αυτή η ζωή για μένα.
1.
2. Η λέξη υδρόφιλος είναι σύνθετη από δύο ελληνικές λέξεις το ύδωρ που σήμαινε νερό και το φίλος που σήμαινε φίλος.
-
Σκαρταδος 4
Μπράβο,είναι καλός τρόπος να περνάς την ώρα σου από εδώ και πέραLeporello έγραψε: 15 Ιαν 2023, 12:14Ασφαλώς πιάνουν.Σκαρταδος 4 έγραψε: 15 Ιαν 2023, 11:43Πιάνουν καθόλου τα χέρια σου μωρη Λουλού;Leporello έγραψε: 15 Ιαν 2023, 11:34 Μαραγκός είναι μιά τέχνη που μου αρέσει. Ηδη κάνω ο ίδιος τις μικροεπισκευές και τροποποιήσεις που απαιτούνται. Ο λόγος που δεν έχω προοδεύσει περισσότερο στην τέχνη είναι η έλλειψη χώρου και η εξ αυτής έλλειψη εξειδικευμένου εξοπλισμού.
Hector Buas έγραψε: 15 Ιαν 2023, 11:22Έχω αλλάξει 4 (τέσσερεις) εργοδότες. Όλοι στον ιδωτικό τομέα...OANNHSEA έγραψε: 15 Ιαν 2023, 10:39Θα 'ήθελα να ήξερα σε πόσες δουλειές έχεις δουλέψει!!!Hector Buas έγραψε: 14 Ιαν 2023, 21:44 ...
1. Όχι δεν ισχύει, η δουλειά είναι δουλειά, απαιτεί συνέπεια και πειθαρχία...
...
Προφανώς σε καμία...
...
Με δική μου επιλογή, δεν απολύθηκα ποτέ...
Αχαχα!!! Μόνο 4;;;;![]()
"Σεκιούριτι σε ηλεκτρικό σταθμό": αυτό θεωρείται πραγματική δουλειά?OANNHSEA έγραψε: 15 Ιαν 2023, 10:39Εξαρτάται τι δουλειά κάνεις...
Εάν είσαι σεκιούριτι σε ηλεκτρικό σταθμό, είναι λογικά...
Εάν όμως είσαι υπεύθυνος σε μία επιχείρηση, είναι πολύ λίγα...
Για πες μου εσύ λοιπόν τι μισθό θα έδινες σε κάποιον που είναι σχεδιαστής μηχανημάτων, κάνει επίσης τον εργοδηγό, τον παραγγελιοδόχο, τον αποθηκάριο και εν μέρη και τον τεχνικό διευθυντή...
...
Σε καμμία περίπτωση οι "υπεύθυνοι επιχειρήσεων", όπως τους ονομάζεις, και που πράγματικά κάνουν υπεύθυνη δουλειά, δεν είναι χαμηλόμισθοι...
Ο σεκιούριτι είναι δουλειά και πληρώνεται...
Και αυτό γιατί οι νόμοι της Ελλάδας είναι σκατά σαν τους πολιτικούς που έχει, και άρα ο σεκιούριτι είναι αναγκαίος...
Αλλά δεν μου απάντησες: πόσα θα έδινες στην πάνω περίπτωση που σου περιέγραψα;
Θα σε μισο-πιστέψω, αλλά αυτός δεν είναι ο κανόνας...OANNHSEA έγραψε: 15 Ιαν 2023, 10:39...Hector Buas έγραψε: 14 Ιαν 2023, 21:44 ...
3. Οι απλήρωτες υπερωρίες είναι ακόμη ένας μύθος από αυτούς που ακούς από αριστερούς στα τυριά του Σκλαβενίτη...
...
Εάν σου πω ότι ο προηγούμενος εργοδότης μου έκλεψε 1500 ευρώ σε υπερωρίες και ήταν ένας από τους λόγους που έφυγα;;;
...
Τι δεν είναι;;;![]()
Για να σου γράψω σε παρακάτω μήνυμα το πόσες δουλειές έχω αλλάξει...
Οπότε, τι προτείνεις?OANNHSEA έγραψε: 15 Ιαν 2023, 10:39Κανονικά δεν θα έπρεπε να υπάρχουν τόσες γελοίες σχολές στην Ελλάδα, όπως τόσα τμήματα μαθηματικών ή φιλολογίας...Hector Buas έγραψε: 14 Ιαν 2023, 21:44 ...
4. Δυστυχώς, δεν μπορούν πάντα να βρεθούν δουλειές σχετικές με το αντικείμενο των σπουδών... Και έχουμε και την αριστερά να θέλει να διώξει την ιδωτική πρωτοβουλία από τα πανεπιστήμια... "Εξω οι εταιρείες από τις σχολές" σκούζουν εδώ και χρόνια οι κομμουνιστές...
...
Από την άλλη, ξέρεις ότι για να γίνεις αρχαιολόγος στην Ελλάδα πηγαίνεις στο φιλοσοφικό;
Με λίγα λόγια μία τεράστια διαστροφή στον μαθησιακό κύκλο, η οποία υπάρχει μόνο και μόνο για να εξυπηρετεί τα πολιτικά σκατά της Ελλάδας!!!
Σε άλλο μήνυμα αυτό...
Το "ξεβούλωμα" μιας "χέστρας" είναι μια έντιμη, σοβαρή και σεβαστή τεχνική δουλειά που απαιτεί κάποιες γνώσεις και κάποια εξειδίκευση...EKPLIKTIKOS έγραψε: 15 Ιαν 2023, 10:47Όταν η δουλειά σου είναι να πας να ξεβουλωσεις τη χεστρα με τα σκατα κυριολεκτικά, σκατοδουλεια είναι. Παρ όλα αυτά, αν πλήρωνε πολύ παραπάνω από κάτι τύπου ντελιβερι ή σερβιτοριλικι ίσως πολλοί να την προτιμούσαν.
Η απασχόληση σε αυτή και άλλες δουλειές συνεπάγεται απόκτηση εμπειρίας και σταδιακή αύξηση των απολάβών...
Τα "ντελίβερι" και τα "σερβιτοριλίκια" δεν είναι ούτε σοβαρή, ούτε "σεβαστή" δουλειά και δεν απαιτούν ούτε γνώσεις, ούτε εξειδίκευση...
Η απασχόληση σε αυτές τις δουλειές ούτε απόκτηση εμπειρίας συνεπάγεται ούτε και αύξηση των απολάβών...
Bellum omnium contra omnes
Ου παντός πλειν εις Κόρινθον...
Δεν έχεις ιδέα από την αγορά ή που ζεις σε Καναδα/βόρεια ΕυρώπηHector Buas έγραψε: 14 Ιαν 2023, 21:441. Όχι δεν ισχύει, η δουλειά είναι δουλειά, απαιτεί συνέπεια και πειθαρχία...Ερμής έγραψε: 14 Ιαν 2023, 21:24 1. Δεν ισχύει; πολλοί δεν απαιτούν συνεπεία αλλά κωλο.
2. Ναι είναι μικρός για τον ελληνικο τιμαριθμο και πολλοί απατεώνες το εκμεταλλεύονται
3. Δε κατάλαβα, γιατί να πρέπει να δουλεύει κάποιος χωρίς να πληρώνεται;
4. Η μόνη πραγματική δικαιολογία.
2. Όχι ο μισθός δεν είναι μικρός...
3. Οι απλήρωτες υπερωρίες είναι ακόμη ένας μύθος από αυτούς που ακούς από αριστερούς στα τυριά του Σκλαβενίτη...
4. Δυστυχώς, δεν μπορούν πάντα να βρεθούν δουλειές σχετικές με το αντικείμενο των σπουδών... Και έχουμε και την αριστερά να θέλει να διώξει την ιδωτική πρωτοβουλία από τα πανεπιστήμια... "Εξω οι εταιρείες από τις σχολές" σκούζουν εδώ και χρόνια οι κομμουνιστές...
"Chiedi a un bambino di disegnare una macchina e sicuramente la farà rossa"
- ΦΙΛΕΛΕ ΚΑΙ ΤΡΟΛΕΛΕ
- Phorum.gr user: ΦΙΛΕΛΕ ΚΑΙ ΤΡΟΛΕΛΕ
Πιθανότατα το παρόν κρύβει καταστάσεις που μένει να "διορθωθούν" στο μέλλον, η ουσία είναι πως μέχρι στιγμής ένας πολύ μεγάλος όγκοςLeporello έγραψε: 15 Ιαν 2023, 11:29Αν συμβαίνει αυτό, σημαίνει ότι οι μισθοί που δίνονται από τους περισσότερους εργοδότες δεν είναι ανταγωνιστικοί υπάρχουσα κατάσταση τής ελληνικής κοινωνίας. Αν αυτοί επιζούν μόνο επειδή δίνουν χαμηλούς μισθούς (και ως εκ τούτου έχουν δυσκολίες να βρούν προσωπικό) θα πρέπει να καταλάβουν ότι στην πραγματικότητα δεν είναι βιώσιμοι και θα πρέπει να ασχοληθούν με κάτι άλλο. Οι επιτυχημένες εταιρείες δεν δίνουν μισθούς 700 ευρώ, εκτός από τις δουλειές που δεν απαιτούν καμμία απολύτως εξειδίκευση (π.χ. ίσως στα Goodies, αυτοί που παίρνουν τις παραγγελίες να αμοίβονται όντως με τόσα).ΦΙΛΕΛΕ ΚΑΙ ΤΡΟΛΕΛΕ έγραψε: 15 Ιαν 2023, 01:03Μπορεί ως προς το παρόν οι συντάξεις των μπούμερς γονέων να επιτρέπουν σε 25χρονες τηλεφωνήτριες ταξίδια με τη Ryanair αλλά στο μέλλον τι θα γίνει?
Από την πλευρά τών ... τηλεφωνητριών, όταν οι συντάξεις των γονέων παύσουν να τους επιτρέπουν τον τρόπο ζωής που επιθυμούν, απλώς θα δεχθούν χαμηλότερους μισθούς.
εργοδοτών πετυχαίνει προσλαμβάνοντας αβέρτα κόσμο και δίνοντας χαμηλούς μισθούς ενώ από την άλλη ένας μεγάλος όγκος εργαζομένων την βγάζει κάπως καλά λαμβάνοντας χαμηλούς μισθούς.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος ΦΙΛΕΛΕ ΚΑΙ ΤΡΟΛΕΛΕ την 15 Ιαν 2023, 12:54, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
- ΦΙΛΕΛΕ ΚΑΙ ΤΡΟΛΕΛΕ
Ο τετραψήφιος μισθός είναι πλέον όνειρο θερινής νυκτός ακόμα και στις τάξεις υπαλλήλων πολύ μεγάλων και πολύ γνωστών εταιρειών του ιδιωτικού τομέα. Θα μου πει κανείς βέβαια πως ανάμεσα στα 900 ευρώ και τον βασικό υπάρχουν ποιοτικές διάφορες αλλά και πάλι με τα 900 ευρώ δυσκολεύεται
να καλύψει κάποιος βασικές ανάγκες που ανακύπτουν κατά τη διάρκεια της ζωής.
Λοιπόν οι δουλειές που έχω αλλάξει - και δεν είναι όλες...
Τεχνικά γραφεία:
α) Ο Ρ - με είχε με βασικό μισθό και στον περίπου ένα χρόνο που ήμουν εκεί δεν ήθελε να δώσει κανένα δώρο!!! Τότε τα τεχνικά γραφεία έδιναν ότι έλεγε ο νόμος σε δώρα, Χριστουγέννων, Πάσχα και διακοπών... Δεν μου έδωσε του Πάσχα, δεν μου έδωσε των διακοπών, και πήρε ένα καλό καυγά για το δώρο των Χριστουγέννων, 15 μέρες μετά την πρωτοχρονιά, όταν μου πλήρωσε το Δεκέμβρη!!! Η πιο μεγάλη πλάκα - μετά από μένα πήρε έναν άλλο, ο οποίος έφυγε και αυτός όταν δεν του πλήρωσε το δώρο Πάσχα!!! Σημειωτέων ότι δεν πλήρωνε και τις υπερωρίες!!! Μετά και από την δεύτερη προσπάθεια δεν ξαναπήρε άλλο σχεδιαστή και αρκέστηκε σε μία σχεδιάστρια του χεριού!!!
Καθόμουν όμως μέχρι να βρω κάτι καλύτερο - όπως πίστευα...
β) Ο Γ - αυτός πλήρωσε το δώρο Πάσχα, αλλά... Τον Ιούλιο ήθελε να του βάψω το εξοχικό του τσάμπα!!! Και είχε το θράσος να επιμείνει σε αυτό μέχρι που φτάσαμε σε σημείο να ρίχνουμε μπινελίκια!!! Α γαμήσου ρε, του είπα και έφυγα...
γ) Ο Θ - ήμουν σχεδόν δύο μήνες στο γραφείο του και δεν είχα δει φράγκο... Έφυγα την ίδια μέρα όταν άκουσα στο τηλέφωνο που μιλούσε ότι θα πήγαινε για τριήμερο στην Αράχωβα!!! Περίμενα να φύγει αυτός πρώτα και μετά εξαφανίστηκα εγώ...
δ) Ο Τ - ήμουν ένα μήνα στο γραφείο του και μου έδωσε σχεδόν τα 2/3 από το ποσό που είχαμε πει με γελοίες δικαιολογίες και φυσικά όχι τις υπερωρίες. Έφυγα την ίδια μέρα...
Εδώ διαλύθηκα ψυχολογικά και είπα ότι θα αλλάξω τομέα εργασίας... Έκατσα ένα σχεδόν χρόνο άνεργος...
Στις μηχανουργικές εταιρείες:
α) Ο Μ - πήγα Φεβρουάριο και έκλεισε την επιχείρηση αρχές Οκτώβρη για φορολογικούς λόγους - να σημειωθεί ότι μας απέλυσε όλους πρώτα,
β) Ο Γ - σκατά δουλειά, πολύ μεγάλο άγχος και πίεση, αλλά μεγάλο σχολείο και καλά λεφτά. Έφυγα όταν άρχισε τις μαλακίες και σχεδόν έκλεισε την επιχείρηση του.
γ) Ο Μ - δύο συνέταιροι και οι δύο βαριά ψυχασθενείς, ο ένας ναρκισσιστής και ο άλλος με ανάγκη επιβεβαίωσης. Ξέρεις τι είναι να μπαίνει στον υπολογιστή σου ο ναρκισσιστής να σου πειράζει τα σχέδια ή να σου λέει άλλα αντί άλλων για να φαίνεσαι εσύ ηλίθιος; Ξέρεις τι πάει να πει ο άλλος να φτιάχνει καταστάσεις με ψέματα ώστε να φωνάζει επίτηδες για να φαίνεται ότι είναι το "αφεντικό"; Άντεξα όσο και οι άλλοι πριν από μένα - 1,5 χρόνια πριν την κοπανήσω...
δ) Ο Ν - μέγα καθίκι. Η συμφωνίες που έκανε ήταν τέτοιες που στο τέλος βγαίναμε όλοι χαμένοι. Μου χρωστάει ακόμα 9200 ευρώ - αλλά η πλάκα είναι ότι χρωστάει σε όλο τον κόσμο!!! Είχε πάνω από 6 δικαστήρια να τρέχουν από μηνύσεις που είχε φάει!!! Αλλά ψόφησε το σκατό!!! πριν γίνει κάποια από αυτές. Όχι ότι θα παίρναμε τίποτα, γιατί όλα ήταν γραμμένα σε γυναίκα και παιδιά. Εάν σου φαίνεται μεγάλο το ποσό, σε κάποιους άλλου χρωστούσε μέχρι 25.000 ευρώ!!!!
ε) Ο Ν - συνέταιροι... Με είχαν προσλάβει ως σχεδιαστή, με την συμφωνία για ένα χρόνο 850 ευρώ το μήνα μέχρι να μάθω το περιβάλλον - πολύ διαφορετικό από ότι είχα συνηθίσει - μέχρι να βρω άλλη δουλειά, σε 2 χρόνια και 5 μήνες, δεν είχα πάρει ευρώ αύξηση και είχα φτάσει να κάνω τον βοηθό στο μηχανουργείο, σε ένα περιβάλλον βόθρο!!! Η πλάκα είναι ότι τα καθίκια απαιτούσαν να το κάνω!!!
ζ) Η περίπτωση που σου είπα πιο πάνω - για πες μου τι ποσό θα έδινες για αυτή τη θέση... Ε λοιπόν, ο τυπάς δεν έχει πάρει μέχρι σήμερα άλλο σχεδιαστή. Το έχω ξαναδεί το παραμύθι...
Και αυτές δεν είναι όλες οι δουλειές...
Π.χ. το μεγάλο συνεργείο αυτοκινήτων, από το οποίο έφυγα γιατί ήταν καθίκια του κερατά. Αμόρφωτα ζώα τα οποία έκαναν τους έξυπνους γιατί άλλαζαν λάδια και ανταλλακτικά σε αυτοκίνητα!!! Οι κωλοβρωμιάρηδες οι λαδοπόντικες, σκατά που δεν ήξεραν ούτε να ανάψουν μία φλόγα ασετιλίνης, ήθελαν να μου κάνουν τον έξυπνο, αντί να χώσουν το κεφάλι τους στον κώλο της μάνας τους!!!
.
Τεχνικά γραφεία:
α) Ο Ρ - με είχε με βασικό μισθό και στον περίπου ένα χρόνο που ήμουν εκεί δεν ήθελε να δώσει κανένα δώρο!!! Τότε τα τεχνικά γραφεία έδιναν ότι έλεγε ο νόμος σε δώρα, Χριστουγέννων, Πάσχα και διακοπών... Δεν μου έδωσε του Πάσχα, δεν μου έδωσε των διακοπών, και πήρε ένα καλό καυγά για το δώρο των Χριστουγέννων, 15 μέρες μετά την πρωτοχρονιά, όταν μου πλήρωσε το Δεκέμβρη!!! Η πιο μεγάλη πλάκα - μετά από μένα πήρε έναν άλλο, ο οποίος έφυγε και αυτός όταν δεν του πλήρωσε το δώρο Πάσχα!!! Σημειωτέων ότι δεν πλήρωνε και τις υπερωρίες!!! Μετά και από την δεύτερη προσπάθεια δεν ξαναπήρε άλλο σχεδιαστή και αρκέστηκε σε μία σχεδιάστρια του χεριού!!!
β) Ο Γ - αυτός πλήρωσε το δώρο Πάσχα, αλλά... Τον Ιούλιο ήθελε να του βάψω το εξοχικό του τσάμπα!!! Και είχε το θράσος να επιμείνει σε αυτό μέχρι που φτάσαμε σε σημείο να ρίχνουμε μπινελίκια!!! Α γαμήσου ρε, του είπα και έφυγα...
γ) Ο Θ - ήμουν σχεδόν δύο μήνες στο γραφείο του και δεν είχα δει φράγκο... Έφυγα την ίδια μέρα όταν άκουσα στο τηλέφωνο που μιλούσε ότι θα πήγαινε για τριήμερο στην Αράχωβα!!! Περίμενα να φύγει αυτός πρώτα και μετά εξαφανίστηκα εγώ...
δ) Ο Τ - ήμουν ένα μήνα στο γραφείο του και μου έδωσε σχεδόν τα 2/3 από το ποσό που είχαμε πει με γελοίες δικαιολογίες και φυσικά όχι τις υπερωρίες. Έφυγα την ίδια μέρα...
Εδώ διαλύθηκα ψυχολογικά και είπα ότι θα αλλάξω τομέα εργασίας... Έκατσα ένα σχεδόν χρόνο άνεργος...
α) Ο Μ - πήγα Φεβρουάριο και έκλεισε την επιχείρηση αρχές Οκτώβρη για φορολογικούς λόγους - να σημειωθεί ότι μας απέλυσε όλους πρώτα,
β) Ο Γ - σκατά δουλειά, πολύ μεγάλο άγχος και πίεση, αλλά μεγάλο σχολείο και καλά λεφτά. Έφυγα όταν άρχισε τις μαλακίες και σχεδόν έκλεισε την επιχείρηση του.
γ) Ο Μ - δύο συνέταιροι και οι δύο βαριά ψυχασθενείς, ο ένας ναρκισσιστής και ο άλλος με ανάγκη επιβεβαίωσης. Ξέρεις τι είναι να μπαίνει στον υπολογιστή σου ο ναρκισσιστής να σου πειράζει τα σχέδια ή να σου λέει άλλα αντί άλλων για να φαίνεσαι εσύ ηλίθιος; Ξέρεις τι πάει να πει ο άλλος να φτιάχνει καταστάσεις με ψέματα ώστε να φωνάζει επίτηδες για να φαίνεται ότι είναι το "αφεντικό"; Άντεξα όσο και οι άλλοι πριν από μένα - 1,5 χρόνια πριν την κοπανήσω...
δ) Ο Ν - μέγα καθίκι. Η συμφωνίες που έκανε ήταν τέτοιες που στο τέλος βγαίναμε όλοι χαμένοι. Μου χρωστάει ακόμα 9200 ευρώ - αλλά η πλάκα είναι ότι χρωστάει σε όλο τον κόσμο!!! Είχε πάνω από 6 δικαστήρια να τρέχουν από μηνύσεις που είχε φάει!!! Αλλά ψόφησε το σκατό!!! πριν γίνει κάποια από αυτές. Όχι ότι θα παίρναμε τίποτα, γιατί όλα ήταν γραμμένα σε γυναίκα και παιδιά. Εάν σου φαίνεται μεγάλο το ποσό, σε κάποιους άλλου χρωστούσε μέχρι 25.000 ευρώ!!!!
ε) Ο Ν - συνέταιροι... Με είχαν προσλάβει ως σχεδιαστή, με την συμφωνία για ένα χρόνο 850 ευρώ το μήνα μέχρι να μάθω το περιβάλλον - πολύ διαφορετικό από ότι είχα συνηθίσει - μέχρι να βρω άλλη δουλειά, σε 2 χρόνια και 5 μήνες, δεν είχα πάρει ευρώ αύξηση και είχα φτάσει να κάνω τον βοηθό στο μηχανουργείο, σε ένα περιβάλλον βόθρο!!! Η πλάκα είναι ότι τα καθίκια απαιτούσαν να το κάνω!!!
ζ) Η περίπτωση που σου είπα πιο πάνω - για πες μου τι ποσό θα έδινες για αυτή τη θέση... Ε λοιπόν, ο τυπάς δεν έχει πάρει μέχρι σήμερα άλλο σχεδιαστή. Το έχω ξαναδεί το παραμύθι...
Π.χ. το μεγάλο συνεργείο αυτοκινήτων, από το οποίο έφυγα γιατί ήταν καθίκια του κερατά. Αμόρφωτα ζώα τα οποία έκαναν τους έξυπνους γιατί άλλαζαν λάδια και ανταλλακτικά σε αυτοκίνητα!!! Οι κωλοβρωμιάρηδες οι λαδοπόντικες, σκατά που δεν ήξεραν ούτε να ανάψουν μία φλόγα ασετιλίνης, ήθελαν να μου κάνουν τον έξυπνο, αντί να χώσουν το κεφάλι τους στον κώλο της μάνας τους!!!
.
Bellum omnium contra omnes
-
talaipwros
χωρις πλακα, ποσο χρονων εισαι;ΦΙΛΕΛΕ ΚΑΙ ΤΡΟΛΕΛΕ έγραψε: 15 Ιαν 2023, 12:53 Ο τετραψήφιος μισθός είναι πλέον όνειρο θερινής νυκτός ακόμα και στις τάξεις υπαλλήλων πολύ μεγάλων και πολύ γνωστών εταιρειών του ιδιωτικού τομέα. Θα μου πει κανείς βέβαια πως ανάμεσα στα 900 ευρώ και τον βασικό υπάρχουν ποιοτικές διάφορες αλλά και πάλι με τα 900 ευρώ δυσκολεύεται
Να εισαι 25ρης το καταλαβαινω, προσωπικα δεν ξερω ουτε ενα 50ρη που να μην εχει κατ'ελαχιστο εναμιση με 2 χιλιαρικα μισθο ( και δεν μιλαω αναγκαστικα για γιατρους)
Οποτε ναι, πρωτος μισθος για νεο με καποιες δεξιοτητες ειναι στα 900 που λες. Σφιχτα, σεβαστο.
Αλλα με τα χρονια ανεβαινει
- ΦΙΛΕΛΕ ΚΑΙ ΤΡΟΛΕΛΕ
33 και μπορώ να σου πω πως η μεγάλη πλειοψηφία των γνωστών μου, συνομήλικων, μικρότερων ή και μεγαλύτερων λαμβάνουν τριψήφιο μισθόtalaipwros έγραψε: 15 Ιαν 2023, 14:06χωρις πλακα, ποσο χρονων εισαι;ΦΙΛΕΛΕ ΚΑΙ ΤΡΟΛΕΛΕ έγραψε: 15 Ιαν 2023, 12:53 Ο τετραψήφιος μισθός είναι πλέον όνειρο θερινής νυκτός ακόμα και στις τάξεις υπαλλήλων πολύ μεγάλων και πολύ γνωστών εταιρειών του ιδιωτικού τομέα. Θα μου πει κανείς βέβαια πως ανάμεσα στα 900 ευρώ και τον βασικό υπάρχουν ποιοτικές διάφορες αλλά και πάλι με τα 900 ευρώ δυσκολεύεται
Να εισαι 25ρης το καταλαβαινω, προσωπικα δεν ξερω ουτε ενα 50ρη που να μην εχει κατ'ελαχιστο εναμιση με 2 χιλιαρικα μισθο ( και δεν μιλαω αναγκαστικα για γιατρους)
Οποτε ναι, πρωτος μισθος για νεο με καποιες δεξιοτητες ειναι στα 900 που λες. Σφιχτα, σεβαστο.
Αλλα με τα χρονια ανεβαινει
ακόμα και αν κάποιοι από αυτούς δουλεύουν σε γνωστές εταιρείες και κάνουν τρέντι επαγγέλματα. Κάποιοι εξ'αυτών πρόκειται να πάρουν αύξηση
στις αμοιβές τους από την άλλη οι περισσότεροι είναι προορισμένοι να ζήσουν στα ίδια μισθολογικά επίπεδα που ζουν και τώρα.
Τα 900 ευρώ είναι λογικά ένας καλός μισθός στα 25 εκτός και αν μιλάμε για άτομα που έχουν στο μυαλό τους καταστάσεις Emily in Paris αλλά
για έναν άνθρωπο που κάνει παιδιά και παίρνει αυτά τα λεφτά ζορίζουν τα πράγματα.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος ΦΙΛΕΛΕ ΚΑΙ ΤΡΟΛΕΛΕ την 15 Ιαν 2023, 14:15, έχει επεξεργασθεί 2 φορές συνολικά.
-
Σκαρταδος 4
Σκέφτηκες καμία φορά ότι ο προβληματικός είσαι εσύ;OANNHSEA έγραψε: 15 Ιαν 2023, 12:57 Λοιπόν οι δουλειές που έχω αλλάξει - και δεν είναι όλες...
Τεχνικά γραφεία:
.
-
- Παραπλήσια Θέματα
- Απαντήσεις
- Προβολές
- Τελευταία δημοσίευση
-
- 31 Απαντήσεις
- 836 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Garcia
-