OANNHSEA έγραψε: 15 Ιαν 2023, 10:39
Hector Buas έγραψε: 14 Ιαν 2023, 21:44
...
1. Όχι δεν ισχύει, η δουλειά είναι δουλειά, απαιτεί συνέπεια και πειθαρχία...
...
Θα 'ήθελα να ήξερα σε πόσες δουλειές έχεις δουλέψει!!!
Προφανώς σε καμία...
...
Έχω αλλάξει 4 (τέσσερεις) εργοδότες. Όλοι στον ιδωτικό τομέα...
Με δική μου επιλογή, δεν απολύθηκα ποτέ...
...
2. Όχι ο μισθός δεν είναι μικρός...
Εξαρτάται τι δουλειά κάνεις...
Εάν είσαι σεκιούριτι σε ηλεκτρικό σταθμό, είναι λογικά...
Εάν όμως είσαι υπεύθυνος σε μία επιχείρηση, είναι πολύ λίγα...
Για πες μου εσύ λοιπόν τι μισθό θα έδινες σε κάποιον που είναι σχεδιαστής μηχανημάτων, κάνει επίσης τον εργοδηγό, τον παραγγελιοδόχο, τον αποθηκάριο και εν μέρη και τον τεχνικό διευθυντή...
...
"Σεκιούριτι σε ηλεκτρικό σταθμό": αυτό θεωρείται πραγματική δουλειά?
Σε καμμία περίπτωση οι "υπεύθυνοι επιχειρήσεων", όπως τους ονομάζεις, και που πράγματικά κάνουν υπεύθυνη δουλειά, δεν είναι χαμηλόμισθοι...
...
3. Οι απλήρωτες υπερωρίες είναι ακόμη ένας μύθος από αυτούς που ακούς από αριστερούς στα τυριά του Σκλαβενίτη...
...
...
Εάν σου πω ότι ο προηγούμενος εργοδότης μου έκλεψε 1500 ευρώ σε υπερωρίες και ήταν ένας από τους λόγους που έφυγα;;;
...
Θα σε μισο-πιστέψω, αλλά αυτός δεν είναι ο κανόνας...
...
4. Δυστυχώς, δεν μπορούν πάντα να βρεθούν δουλειές σχετικές με το αντικείμενο των σπουδών... Και έχουμε και την αριστερά να θέλει να διώξει την ιδωτική πρωτοβουλία από τα πανεπιστήμια... "Εξω οι εταιρείες από τις σχολές" σκούζουν εδώ και χρόνια οι κομμουνιστές...
...
Κανονικά δεν θα έπρεπε να υπάρχουν τόσες γελοίες σχολές στην Ελλάδα, όπως τόσα τμήματα μαθηματικών ή φιλολογίας...
Από την άλλη, ξέρεις ότι για να γίνεις αρχαιολόγος στην Ελλάδα πηγαίνεις στο φιλοσοφικό;
Με λίγα λόγια μία τεράστια διαστροφή στον μαθησιακό κύκλο, η οποία υπάρχει μόνο και μόνο για να εξυπηρετεί τα πολιτικά σκατά της Ελλάδας!!!
Οπότε, τι προτείνεις?
EKPLIKTIKOS έγραψε: 15 Ιαν 2023, 10:47
Hector Buas έγραψε: 15 Ιαν 2023, 00:07
Από που και ως που οι τέχνες είναι "σκατοδουλειά"?
Όταν η δουλειά σου είναι να πας να ξεβουλωσεις τη χεστρα με τα σκατα κυριολεκτικά, σκατοδουλεια είναι. Παρ όλα αυτά, αν πλήρωνε πολύ παραπάνω από κάτι τύπου ντελιβερι ή σερβιτοριλικι ίσως πολλοί να την προτιμούσαν.
Το "ξεβούλωμα" μιας "χέστρας" είναι μια έντιμη, σοβαρή και σεβαστή τεχνική δουλειά που απαιτεί κάποιες γνώσεις και κάποια εξειδίκευση...
Η απασχόληση σε αυτή και άλλες δουλειές συνεπάγεται απόκτηση εμπειρίας και σταδιακή αύξηση των απολάβών...
Τα "ντελίβερι" και τα "σερβιτοριλίκια" δεν είναι ούτε σοβαρή, ούτε "σεβαστή" δουλειά και δεν απαιτούν ούτε γνώσεις, ούτε εξειδίκευση...
Η απασχόληση σε αυτές τις δουλειές ούτε απόκτηση εμπειρίας συνεπάγεται ούτε και αύξηση των απολάβών...