Δεν πειράζει, κατάλαβες αυτό.ΓΑΛΗ έγραψε: 09 Δεκ 2022, 12:41Δεν καταλαβαίνω γιατί.Gherschaagk έγραψε: 09 Δεκ 2022, 12:32ΓΑΛΗ έγραψε: 09 Δεκ 2022, 12:29
Θα πάρει τα 3/8 των κομματιών από όλες οι σοκολάτες.
1 κομμάτι από τη μία σοκολάτα, 3 κομμάτια αν είναι 3 οι σοκολάτες...10 κομμάτια αν είναι 10 οι σοκολάτες.![]()
Σ'αγαπάω.
Εγώ τουλάχιστον δεν κατάλαβα τίποτα από όσα έγραφες πριν.
!!! DEVELOPMENT MODE !!!
το στεκι του wannabe μαθηματικού
- Gherschaagk
- Συντονίστρια
Re: το στεκι του wannabe μαθηματικού
Στες τρεις πήρα κι αράχνιασα, εις τες εννιά μυρίζω,
κι απʼ τες σαράντα κʼ ύστερα αρμούς αρμούς χωρίζω.
- kongrosian
αυτό το σχήμα είναι λάθος αυστηρά μαθηματικά.
έπρεπε να γράφει "2/8 της σοκολάτας" για να είναι άρτιο.
Gherschaagk έγραψε: 09 Δεκ 2022, 12:17Όχι δεν έχεις ένα πράγμα για να το χωρίσεις σε 4 ίσα μέρη.Ασέβαστος έγραψε: 09 Δεκ 2022, 12:03οκ. εγω εχω καταλαβει την ερμηνεια σου. και ειναι legit, οπως εχω πει πολλες φορες.Gherschaagk έγραψε: 09 Δεκ 2022, 11:45
Όχι διευκρινίζω πως δεν μοιράζω ένα αντικείμενο αλλά 3.
Τα 3/8 της σοκολάτας σημαίνει πως έχω μια σοκολάτα, την έχω χωρίσει σε 8 και παίρνω τα 3.
Τα 3/8 των σοκολατών σημαίνει πως χωρίζω 3 σοκολάτες σε 8 ίσα κομμάτια.
εσυ εχεις καταλαβει τη δικη μου ερμηνεια, οπου ο πλυθηντικος σημαινει "το συνολο"; ελπιζω πως ναι. δεν ειναι επισης απολυτως legit, λογικη ερμηνεια, εντελως συμφωνη με το λεξιλογιο που χρησιμοποιηθηκε στην ασκηση;
αν ναι, δεν ειναι τριβλακας αυτος που εφτιαξε μια ασκηση με 2 ερμηνειες, ενω μπορουσε να χρησιμοποιησει αλλες λεξεις, που να μη δεχονται παρα μονο μια ερμηνεια;
Έχεις 3 πράγματα και τα χωρίζεις σε 4 ίσα μέρη.
Δεν σου δίνεται σύνολο σου δίνονται 3 διαφορετικά αλλά ίδια αντικείμενα.
Για αυτό σου λέει ότι παίρνεις τα 3/4 των φρούτων.
Εσύ έγραψες πως πήρες το 1/4 από κάτι που ΔΕΝ ΈΧΕΙΣ και επίσης έγραψες πως παίρνεις τα 3/12 από 3 πράγματα που τα χώρισες στα 12 ενώ η άσκηση σου ζητούσε να τα χωρίσεις στα 4.
ΛΑΘΟΣ ΚΑΙ ΤΑ ΔΎΟ.

"Πως μπορεί να είμαστε 20 χρόνια πίσω από την Αμερική, χωρίς αυτή να είναι 20 χρόνια μπροστά από εμάς;"
Είχα συμμαθητή που η γραφή του παρέπεμπε σε Γραμμική Α'. Κυριολεκτικά.Ασέβαστος έγραψε: 09 Δεκ 2022, 12:39ισχυει, στο 90% των γραπτων μου. το οποιο ειναι σημειωματα που διαβαζω μονο εγω. και να ηθελε δηλαδη αλλος, δεν.stavmanr έγραψε: 09 Δεκ 2022, 12:24
Είμαι βέβαιος ότι ο Ασέβαστος γράφει σαν συνταξιούχος ορθοπαιδικός, άυπνος επί 3 ημέρες.![]()
![]()
αμα θελω ομως να γραψω καλα (οταν τα βλεπει ο γιος μου) παιρνω το χρονο μου και γραφω καλα.
Η καθηγήτρια της έκθεσης είχε ζητήσει βαρέα κι ανθυγιεινά.
- kongrosian
το θρεντ έχει μπει σε κατάστασις ατέρμονου βρόχου - λούπας. 
εγω τα παραταω, εφοσον αποδειχθηκε οτι εχω 100% δικιο.Gherschaagk έγραψε: 09 Δεκ 2022, 12:31
Σταμάτα τις μλκιες. Ελληνικά είναι. Etherial και Αρχέλαος τα έγραψαν πιο πάνω αλλά στα καλαμπαλίκια τους αν δεν κατάλαβες. Εγώ ας πούμε ότι τα έχω πάρει και για αυτό δεν τα παρατάω.
το αρχικο μου ποιντ, δεν ηταν ποια ειναι η σωστη μαθηματικη απαντηση στο προβλημα, (αληθεια ειναι οτι αυτο δεν καταφερα να σε κανω να το καταλαβεις)
το ποιντ μου ηταν οτι ο συγγραφεας της ασκησης ηταν μαλακας. καθε σελιδα αυτου του τοπικ, ειναι απολυτη διαβεβαιωση οτι ηταν.
αν η ασκηση ειναι γραμμεναη ετσι, ωστε 20 ενηλικοι να μην μπορουμε να συμφωνησουμε για το τι γραφει, εδω και 50 σελιδες, ειναι τελεσιδικη επιβεβαιωση της μαλακιας του, ασχετα με το ποιοι απο μας εχουν καταλαβει τι ηθελε να πει και ποιοι οχι.
επ αυτου, δεν μπορει να υπαρξει αντιρρηση.
To be old and wise, you must first be young and stupid.
https://www.talcmag.gr/apopseis/ante-gamisou/ αντε και γαμησου.
ειναι. αποδεδειγμενα.Gherschaagk έγραψε: 09 Δεκ 2022, 12:37Άλλος είναι ο τριβλακας. Όχι αυτός που έφτιαξε την άσκηση που διδάσκεται τουλάχιστον μισό αιώνα τώρα στα δημοτικά.Ασέβαστος έγραψε: 09 Δεκ 2022, 12:03 ....
αν ναι, δεν ειναι τριβλακας αυτος που εφτιαξε μια ασκηση .....
Ήρθες εσύ να μας πεις πως είναι τριβλακας αυτός που την έκανε.
Δεν αποκλείεται. Εξαρτάται τι θα αποκαλέσεις "φρούτο".Gherschaagk έγραψε: 09 Δεκ 2022, 12:28
Εγώ όχι. Ο Ασέβαστος τα έχει χαμένα γιατί την μία μου φτιάχνει ένα αντικείμενο που δεν υπάρχει και μου λέει πως παίρνει 3 φρούτα και τα κάνει 1 και έτσι το κάθε παιδί παίρνει από 1/4 του καινούργιου φρούτου που δημιούργησε.
Μπορείς να τα κάνεις μία φρουτοσαλάτα με ίσα κομματάκια και να πάρει το κάθε παιδί την ποσότητα που του αναλογεί. Μετά να τα φωνάξεις και να πεις "καθένας δικαιούται το 1/4 του φρούτου".
Μη σκέφτεστε τα Μαθηματικά μπακάλικα.
Ασέβαστος , έρχομαι απ'το μαγαζί να σου ρίξω δυο μπούφλες που σκοτώνεστε με την άλλη 3 μέρες και δεν βρίσκετε άκρη. 
''Μου αρέσουν οι άνθρωποι που φορούν την ψυχή στο πρόσωπό τους'' Jim Morrison
- Gherschaagk
- Συντονίστρια
Ναι αυτό είναι. Το 1/8 ΤΟΥ ΣΥΝΌΛΟΥ.enaon έγραψε: 09 Δεκ 2022, 12:41γκερ αν σε βοηθάει δες πως βγαινει το ποσοστό, θελεις και το όλο.Gherschaagk έγραψε: 09 Δεκ 2022, 12:12 Χρησιμοποιώ τους ίδιους αριθμητές και παρονομαστές για να καταλάβετε την διαφορά.
![]()
![]()
ΕΠΕΙΔΉ ΌΜΩΣ ΈΧΕΙΣ 3 ΞΕΧΩΡΙΣΤΑ ΑΝΤΙΚΕΊΜΕΝΑ ΠΆΕΙ 3 *(1/8) ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΞΕΧΩΡΙΣΤΏΝ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΩΝ.
ισχυει.
Έχεις κάποια συγγένεια με Χελετζένς που αποφασίζει μόνος του ότι έχει αποδείξει τα πάντα κι αποσύρεται;Ασέβαστος έγραψε: 09 Δεκ 2022, 12:47εγω τα παραταω, εφοσον αποδειχθηκε οτι εχω 100% δικιο.Gherschaagk έγραψε: 09 Δεκ 2022, 12:31
Σταμάτα τις μλκιες. Ελληνικά είναι. Etherial και Αρχέλαος τα έγραψαν πιο πάνω αλλά στα καλαμπαλίκια τους αν δεν κατάλαβες. Εγώ ας πούμε ότι τα έχω πάρει και για αυτό δεν τα παρατάω.![]()
το αρχικο μου ποιντ, δεν ηταν ποια ειναι η σωστη μαθηματικη απαντηση στο προβλημα, (αληθεια ειναι οτι αυτο δεν καταφερα να σε κανω να το καταλαβεις)![]()
το ποιντ μου ηταν οτι ο συγγραφεας της ασκησης ηταν μαλακας. καθε σελιδα αυτου του τοπικ, ειναι απολυτη διαβεβαιωση οτι ηταν.
αν η ασκηση ειναι γραμμεναη ετσι, ωστε 20 ενηλικοι να μην μπορουμε να συμφωνησουμε για το τι γραφει, εδω και 50 σελιδες, ειναι τελεσιδικη επιβεβαιωση της μαλακιας του, ασχετα με το ποιοι απο μας εχουν καταλαβει τι ηθελε να πει και ποιοι οχι.
επ αυτου, δεν μπορει να υπαρξει αντιρρηση.
- Gherschaagk
- Συντονίστρια
Γράφει της σοκολάτας όταν η σοκολάτα είναι μια.kongrosian έγραψε: 09 Δεκ 2022, 12:45αυτό το σχήμα είναι λάθος αυστηρά μαθηματικά.
έπρεπε να γράφει "2/8 της σοκολάτας" για να είναι άρτιο.
Γράφει των σοκολατών, όταν οι σοκολάτες είναι πολλές.
μονη της σκοτωνεταιΠασιφάη έγραψε: 09 Δεκ 2022, 12:50 Ασέβαστος , έρχομαι απ'το μαγαζί να σου ρίξω δυο μπούφλες που σκοτώνεστε με την άλλη 3 μέρες και δεν βρίσκετε άκρη.![]()
- Gherschaagk
- Συντονίστρια
Κι εσένα σ' αγαπάω.Αρχέλαος έγραψε: 09 Δεκ 2022, 12:46Gherschaagk έγραψε: 09 Δεκ 2022, 12:17Όχι δεν έχεις ένα πράγμα για να το χωρίσεις σε 4 ίσα μέρη.Ασέβαστος έγραψε: 09 Δεκ 2022, 12:03
οκ. εγω εχω καταλαβει την ερμηνεια σου. και ειναι legit, οπως εχω πει πολλες φορες.
εσυ εχεις καταλαβει τη δικη μου ερμηνεια, οπου ο πλυθηντικος σημαινει "το συνολο"; ελπιζω πως ναι. δεν ειναι επισης απολυτως legit, λογικη ερμηνεια, εντελως συμφωνη με το λεξιλογιο που χρησιμοποιηθηκε στην ασκηση;
αν ναι, δεν ειναι τριβλακας αυτος που εφτιαξε μια ασκηση με 2 ερμηνειες, ενω μπορουσε να χρησιμοποιησει αλλες λεξεις, που να μη δεχονται παρα μονο μια ερμηνεια;
Έχεις 3 πράγματα και τα χωρίζεις σε 4 ίσα μέρη.
Δεν σου δίνεται σύνολο σου δίνονται 3 διαφορετικά αλλά ίδια αντικείμενα.
Για αυτό σου λέει ότι παίρνεις τα 3/4 των φρούτων.
Εσύ έγραψες πως πήρες το 1/4 από κάτι που ΔΕΝ ΈΧΕΙΣ και επίσης έγραψες πως παίρνεις τα 3/12 από 3 πράγματα που τα χώρισες στα 12 ενώ η άσκηση σου ζητούσε να τα χωρίσεις στα 4.
ΛΑΘΟΣ ΚΑΙ ΤΑ ΔΎΟ.![]()
-
- Παραπλήσια Θέματα
- Απαντήσεις
- Προβολές
- Τελευταία δημοσίευση
-
- 10 Απαντήσεις
- 621 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από regarding_to_Being