σε 2 χρονια ακριβως, θα βρεθει μπροστα μου αυτη η ασκηση, και αν καταφερω να ξεθαψω το νημα, θα γινει παλι μανουρα.
!!! DEVELOPMENT MODE !!!
το στεκι του wannabe μαθηματικού
Re: το στεκι του wannabe μαθηματικού
To be old and wise, you must first be young and stupid.
https://www.talcmag.gr/apopseis/ante-gamisou/ αντε και γαμησου.
- Gherschaagk
- Συντονίστρια
Τα 3/8 από 3 σοκολάτες των 300 γραμμαρίων είναι ίσα με το 1/8 από μια σοκολάτα των 900 γραμμαρίων.enaon έγραψε: 09 Δεκ 2022, 11:43ναι αλλα βλεπω και εσένα 3 μέρες.Gherschaagk έγραψε: 09 Δεκ 2022, 11:31 Τα βλέπεις τα μεγάλα τα γράμματα; Η άσκηση αυτο ζητάει από τα παιδάκια.
Δεν ζητάει τα προηγούμενα. Είναι σωστά τα προηγούμενα; Ναι φυσικά. Δεν είναι όμως αυτά που ζητάει η άσκηση.
λοιπον, καταλαβε και αυτό και ολα οκ.
3/8 σε ποσοτητα (απο ολες τις σοκολάτες αλλα δεν το βλέπεις καπου γιατι δεν ειναι ποσοστό), ειναι ισα με 3/8 σε ποσοστό απο μια σοκολάτα, ή 1/8 σε ποσοστό απο ολες τις σοκολάτες.
Χρησιμοποιώ τους ίδιους αριθμητές και παρονομαστές για να καταλάβετε την διαφορά.

Στες τρεις πήρα κι αράχνιασα, εις τες εννιά μυρίζω,
κι απʼ τες σαράντα κʼ ύστερα αρμούς αρμούς χωρίζω.
- Gherschaagk
- Συντονίστρια
Όχι δεν έχεις ένα πράγμα για να το χωρίσεις σε 4 ίσα μέρη.Ασέβαστος έγραψε: 09 Δεκ 2022, 12:03οκ. εγω εχω καταλαβει την ερμηνεια σου. και ειναι legit, οπως εχω πει πολλες φορες.Gherschaagk έγραψε: 09 Δεκ 2022, 11:45
Όχι διευκρινίζω πως δεν μοιράζω ένα αντικείμενο αλλά 3.
Τα 3/8 της σοκολάτας σημαίνει πως έχω μια σοκολάτα, την έχω χωρίσει σε 8 και παίρνω τα 3.
Τα 3/8 των σοκολατών σημαίνει πως χωρίζω 3 σοκολάτες σε 8 ίσα κομμάτια.
εσυ εχεις καταλαβει τη δικη μου ερμηνεια, οπου ο πλυθηντικος σημαινει "το συνολο"; ελπιζω πως ναι. δεν ειναι επισης απολυτως legit, λογικη ερμηνεια, εντελως συμφωνη με το λεξιλογιο που χρησιμοποιηθηκε στην ασκηση;
αν ναι, δεν ειναι τριβλακας αυτος που εφτιαξε μια ασκηση με 2 ερμηνειες, ενω μπορουσε να χρησιμοποιησει αλλες λεξεις, που να μη δεχονται παρα μονο μια ερμηνεια;
Έχεις 3 πράγματα και τα χωρίζεις σε 4 ίσα μέρη.
Δεν σου δίνεται σύνολο σου δίνονται 3 διαφορετικά αλλά ίδια αντικείμενα.
Για αυτό σου λέει ότι παίρνεις τα 3/4 των φρούτων.
Εσύ έγραψες πως πήρες το 1/4 από κάτι που ΔΕΝ ΈΧΕΙΣ και επίσης έγραψες πως παίρνεις τα 3/12 από 3 πράγματα που τα χώρισες στα 12 ενώ η άσκηση σου ζητούσε να τα χωρίσεις στα 4.
ΛΑΘΟΣ ΚΑΙ ΤΑ ΔΎΟ.
χανεις παλι την μπαλα, αυτα ειναι ποσοστά, στο βιβλίο το 3/8 ειναι ποσότητα.Gherschaagk έγραψε: 09 Δεκ 2022, 12:12 Τα 3/8 από 3 σοκολάτες των 300 γραμμαρίων είναι ίσα με το 1/8 από μια σοκολάτα των 900 γραμμαρίων.
εγώ λεω όχι, αν ο δάσκαλος ή ο γονέας μπορει να υποστηρίξει τις απορίες είναι καλυτερα να αφήνει πολλες ερμηνείες. Εχεις κανει το ιδιο πράγμα με την γκερ παντως, απέριψες ενα δρόμο βγαζντας την δασκάλα και το βιβλίο λαθος, θελει παραπάνω προσοχή νομίζω.Ασέβαστος έγραψε: 09 Δεκ 2022, 12:03 δεν ειναι τριβλακας αυτος που εφτιαξε μια ασκηση με 2 ερμηνειες, ενω μπορουσε να χρησιμοποιησει αλλες λεξεις, που να μη δεχονται παρα μονο μια ερμηνεια;
δεν προκειται να καταλαβεις ποτε, ε; τσαμπα ο κοπος μου;Gherschaagk έγραψε: 09 Δεκ 2022, 12:17Όχι δεν έχεις ένα πράγμα για να το χωρίσεις σε 4 ίσα μέρη.Ασέβαστος έγραψε: 09 Δεκ 2022, 12:03οκ. εγω εχω καταλαβει την ερμηνεια σου. και ειναι legit, οπως εχω πει πολλες φορες.Gherschaagk έγραψε: 09 Δεκ 2022, 11:45
Όχι διευκρινίζω πως δεν μοιράζω ένα αντικείμενο αλλά 3.
Τα 3/8 της σοκολάτας σημαίνει πως έχω μια σοκολάτα, την έχω χωρίσει σε 8 και παίρνω τα 3.
Τα 3/8 των σοκολατών σημαίνει πως χωρίζω 3 σοκολάτες σε 8 ίσα κομμάτια.
εσυ εχεις καταλαβει τη δικη μου ερμηνεια, οπου ο πλυθηντικος σημαινει "το συνολο"; ελπιζω πως ναι. δεν ειναι επισης απολυτως legit, λογικη ερμηνεια, εντελως συμφωνη με το λεξιλογιο που χρησιμοποιηθηκε στην ασκηση;
αν ναι, δεν ειναι τριβλακας αυτος που εφτιαξε μια ασκηση με 2 ερμηνειες, ενω μπορουσε να χρησιμοποιησει αλλες λεξεις, που να μη δεχονται παρα μονο μια ερμηνεια;
Εσύ έγραψες πως πήρες το 1/4 από κάτι που ΔΕΝ ΈΧΕΙΣ και επίσης έγραψες πως παίρνεις τα 3/12 από 3 πράγματα που τα χώρισες στα 12 ενώ η άσκηση σου ζητούσε να τα χωρίσεις στα 4.
ΛΑΘΟΣ ΚΑΙ ΤΑ ΔΎΟ.
Επιτέλους, μία γυναίκα με φυσιολογικά γράμματα.Gherschaagk έγραψε: 09 Δεκ 2022, 12:12 Χρησιμοποιώ τους ίδιους αριθμητές και παρονομαστές για να καταλάβετε την διαφορά.
![]()
Είχαμε αποκτήσει κόμπλεξ με τις καλλιγραφίες των γυναικών...
Είμαι βέβαιος ότι ο Ασέβαστος γράφει σαν συνταξιούχος ορθοπαιδικός, άυπνος επί 3 ημέρες.
- Gherschaagk
- Συντονίστρια
Εγώ όχι. Ο Ασέβαστος τα έχει χαμένα γιατί την μία μου φτιάχνει ένα αντικείμενο που δεν υπάρχει και μου λέει πως παίρνει 3 φρούτα και τα κάνει 1 και έτσι το κάθε παιδί παίρνει από 1/4 του καινούργιου φρούτου που δημιούργησε.enaon έγραψε: 09 Δεκ 2022, 12:19χανεις παλι την μπαλα, αυτα ειναι ποσοστά, στο βιβλίο το 3/8 ειναι ποσότητα.Gherschaagk έγραψε: 09 Δεκ 2022, 12:12 Τα 3/8 από 3 σοκολάτες των 300 γραμμαρίων είναι ίσα με το 1/8 από μια σοκολάτα των 900 γραμμαρίων.
εγώ λεω όχι, αν ο δάσκαλος ή ο γονέας μπορει να υποστηρίξει τις απορίες είναι καλυτερα να αφήνει πολλες ερμηνείες. Εχεις κανει το ιδιο πράγμα με την γκερ παντως, απέριψες ενα δρόμο βγαζντας την δασκάλα και το βιβλίο λαθος, θελει παραπάνω προσοχή νομίζω.Ασέβαστος έγραψε: 09 Δεκ 2022, 12:03 δεν ειναι τριβλακας αυτος που εφτιαξε μια ασκηση με 2 ερμηνειες, ενω μπορουσε να χρησιμοποιησει αλλες λεξεις, που να μη δεχονται παρα μονο μια ερμηνεια;
Μετά λέει πως αν τα φρούτα είναι 3, δεν είναι μλκας να τα χωρίσει σε 4 κομμάτια αλλά θα τα χωρίσει σε 12 κομμάτια γιατί έτσι γουστάρει.
Αν το αντικείμενο ήταν ένα και θέλσμε να το χωρίσουμε σε 8 κομμάτια τότε λέμε πως έχουμε 1/8 του αντικειμένου.
Στην περίπτωση που τα αντικείμενα είναι 3 και θέλουμε να τα χωρίσουμε σε 8 κομμάτια τότε λέμε 3* 1/8 των αντικειμένων δλδ 3/8 των αντικειμένων.
Θα πάρει τα 3/8 των κομματιών από όλες οι σοκολάτες.Gherschaagk έγραψε: 09 Δεκ 2022, 11:39Τα παιδάκια μαθαίνουν τα κλάσματα.enaon έγραψε: 09 Δεκ 2022, 11:28μην μπλεκεις ποσοστα και γραμμαρια και αλλες εκφωνήσεις γκερ, εχει χαθει η μπαλα, το ενα πρωτα νομιζω:Gherschaagk έγραψε: 09 Δεκ 2022, 11:18
Τον Ασέβαστο θα τρελάνω γιατί μου λέει μλκιες.
Αν το πρόβλημα ήταν έχω 3 σοκολάτες των 300 γραμμαρίων, τις λιώνω και τις κάνω μια και αφού τις κάνω μία τότε την χωρίζω στα 8, τότε λες πως 300 *3 = 900.
Επειδή όμως πλέον έχεις μια σοκολάτα των 900 εδώ το κάθε παιδί θα πάρει το 1/8.
απο τα 3 αντικείμενα (μπάρες σοκολάτας), βγάζεις 24 νεα αντικέιμενα (κομματάκια σοκολάτας) για να τα χωρίσεις στα 8 παιδιά, ως εξής:
για καθε μπάρα φτιαχνεις 8 κομματάκια, 8+8+8=24 κοματάκια. Καθε ενα απο αυτα, εχει μεγεθος ισο με το 1/8 της μια μπαρας.
τα παιδια θα παρουν 3 απο τα 24 κοματάκια το καθε ενα (ποσοστό του όλου, 3/24=1/8),
ταυτόχρονα σωστό ειναι οτι θα παρουν 3 κοματακια (3* 1/8= 3/8) ,ποσότητα όχι ποσοστό, απο την συνολική ποσότητα των 24αρων κομματιών.
Μέχρι τώρα τα παιδάκια έπαιρναν ένα πράγμα και το έκαναν κομματάκια δλδ μια σοκολάτα που την χώριζαν σε 8 κομμάτια. Τι έπαιρνε το κάθε παιδάκι; 1/8 της σοκολάτας.
Τα παιδάκια αφού το έμαθαν αυτό, πήγαν σε πιο περίπλοκα κλάσματα. Πλέον δεν έχουν μια σοκολάτα για να μοιράσουν, έχουν 3 δλδ πολλές. Τι θα πάρει το κάθε παιδάκι πλέον θα πάρει τα 3/8 των σοκολατών.
1 κομμάτι από τη μία σοκολάτα, 3 κομμάτια αν είναι 3 οι σοκολάτες...10 κομμάτια αν είναι 10 οι σοκολάτες.
Η ελπίδα είναι παγίδα.
- Gherschaagk
- Συντονίστρια
Σταμάτα τις μλκιες. Ελληνικά είναι. Etherial και Αρχέλαος τα έγραψαν πιο πάνω αλλά στα καλαμπαλίκια τους αν δεν κατάλαβες. Εγώ ας πούμε ότι τα έχω πάρει και για αυτό δεν τα παρατάω.Ασέβαστος έγραψε: 09 Δεκ 2022, 12:21δεν προκειται να καταλαβεις ποτε, ε; τσαμπα ο κοπος μου;Gherschaagk έγραψε: 09 Δεκ 2022, 12:17Όχι δεν έχεις ένα πράγμα για να το χωρίσεις σε 4 ίσα μέρη.Ασέβαστος έγραψε: 09 Δεκ 2022, 12:03
οκ. εγω εχω καταλαβει την ερμηνεια σου. και ειναι legit, οπως εχω πει πολλες φορες.
ΛΑΘΟΣ ΚΑΙ ΤΑ ΔΎΟ.![]()
- Gherschaagk
- Συντονίστρια
ΓΑΛΗ έγραψε: 09 Δεκ 2022, 12:29Θα πάρει τα 3/8 των κομματιών από όλες οι σοκολάτες.Gherschaagk έγραψε: 09 Δεκ 2022, 11:39Τα παιδάκια μαθαίνουν τα κλάσματα.enaon έγραψε: 09 Δεκ 2022, 11:28
μην μπλεκεις ποσοστα και γραμμαρια και αλλες εκφωνήσεις γκερ, εχει χαθει η μπαλα, το ενα πρωτα νομιζω:
απο τα 3 αντικείμενα (μπάρες σοκολάτας), βγάζεις 24 νεα αντικέιμενα (κομματάκια σοκολάτας) για να τα χωρίσεις στα 8 παιδιά, ως εξής:
για καθε μπάρα φτιαχνεις 8 κομματάκια, 8+8+8=24 κοματάκια. Καθε ενα απο αυτα, εχει μεγεθος ισο με το 1/8 της μια μπαρας.
τα παιδια θα παρουν 3 απο τα 24 κοματάκια το καθε ενα (ποσοστό του όλου, 3/24=1/8),
ταυτόχρονα σωστό ειναι οτι θα παρουν 3 κοματακια (3* 1/8= 3/8) ,ποσότητα όχι ποσοστό, απο την συνολική ποσότητα των 24αρων κομματιών.
Μέχρι τώρα τα παιδάκια έπαιρναν ένα πράγμα και το έκαναν κομματάκια δλδ μια σοκολάτα που την χώριζαν σε 8 κομμάτια. Τι έπαιρνε το κάθε παιδάκι; 1/8 της σοκολάτας.
Τα παιδάκια αφού το έμαθαν αυτό, πήγαν σε πιο περίπλοκα κλάσματα. Πλέον δεν έχουν μια σοκολάτα για να μοιράσουν, έχουν 3 δλδ πολλές. Τι θα πάρει το κάθε παιδάκι πλέον θα πάρει τα 3/8 των σοκολατών.
1 κομμάτι από τη μία σοκολάτα, 3 κομμάτια αν είναι 3 οι σοκολάτες...10 κομμάτια αν είναι 10 οι σοκολάτες.
Σ'αγαπάω.
- Gherschaagk
- Συντονίστρια
Άλλος είναι ο τριβλακας. Όχι αυτός που έφτιαξε την άσκηση που διδάσκεται τουλάχιστον μισό αιώνα τώρα στα δημοτικά.Ασέβαστος έγραψε: 09 Δεκ 2022, 12:03 ....
αν ναι, δεν ειναι τριβλακας αυτος που εφτιαξε μια ασκηση .....
Ήρθες εσύ να μας πεις πως είναι τριβλακας αυτός που την έκανε.
- Gherschaagk
- Συντονίστρια
Έχω και πιο γρήγορο.stavmanr έγραψε: 09 Δεκ 2022, 12:24
Επιτέλους, μία γυναίκα με φυσιολογικά γράμματα.
Είχαμε αποκτήσει κόμπλεξ με τις καλλιγραφίες των γυναικών...
Είμαι βέβαιος ότι ο Ασέβαστος γράφει σαν συνταξιούχος ορθοπαιδικός, άυπνος επί 3 ημέρες.![]()
ισχυει, στο 90% των γραπτων μου. το οποιο ειναι σημειωματα που διαβαζω μονο εγω. και να ηθελε δηλαδη αλλος, δεν.stavmanr έγραψε: 09 Δεκ 2022, 12:24
Είμαι βέβαιος ότι ο Ασέβαστος γράφει σαν συνταξιούχος ορθοπαιδικός, άυπνος επί 3 ημέρες.![]()
αμα θελω ομως να γραψω καλα (οταν τα βλεπει ο γιος μου
γκερ αν σε βοηθάει δες πως βγαινει το ποσοστό, θελεις και το όλο.Gherschaagk έγραψε: 09 Δεκ 2022, 12:12 Χρησιμοποιώ τους ίδιους αριθμητές και παρονομαστές για να καταλάβετε την διαφορά.
![]()

Τελευταία επεξεργασία από το μέλος enaon την 09 Δεκ 2022, 12:42, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Δεν καταλαβαίνω γιατί.Gherschaagk έγραψε: 09 Δεκ 2022, 12:32ΓΑΛΗ έγραψε: 09 Δεκ 2022, 12:29Θα πάρει τα 3/8 των κομματιών από όλες οι σοκολάτες.Gherschaagk έγραψε: 09 Δεκ 2022, 11:39
Τα παιδάκια μαθαίνουν τα κλάσματα.
1 κομμάτι από τη μία σοκολάτα, 3 κομμάτια αν είναι 3 οι σοκολάτες...10 κομμάτια αν είναι 10 οι σοκολάτες.![]()
Σ'αγαπάω.
Εγώ τουλάχιστον δεν κατάλαβα τίποτα από όσα έγραφες πριν.
Η ελπίδα είναι παγίδα.
-
- Παραπλήσια Θέματα
- Απαντήσεις
- Προβολές
- Τελευταία δημοσίευση
-
- 10 Απαντήσεις
- 621 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από regarding_to_Being