Ήθελα να το διαγράψω αυτό και δεν σε πρόλαβα.enaon έγραψε: 09 Δεκ 2022, 11:35τελεια αν αληθεια το καταλαβαινεις. Τα μαθηματικά ειναι εργαλειο, δεν μας νοιαζει τι και πως το ζητάει η ασκηση, αν ενα παιδί τα χρησιμοποιεί σωστά αλλα αλλιως, του αρμόζει έπαινος οχι παρατήρηση, παρατήρηση μόνο αν δεν μπορει να δει και τον δρόμο του βιβλίου.
!!! DEVELOPMENT MODE !!!
το στεκι του wannabe μαθηματικού
- Gherschaagk
- Συντονίστρια
Re: το στεκι του wannabe μαθηματικού
Στες τρεις πήρα κι αράχνιασα, εις τες εννιά μυρίζω,
κι απʼ τες σαράντα κʼ ύστερα αρμούς αρμούς χωρίζω.
ναι αλλα βλεπω και εσένα 3 μέρες.Gherschaagk έγραψε: 09 Δεκ 2022, 11:31 Τα βλέπεις τα μεγάλα τα γράμματα; Η άσκηση αυτο ζητάει από τα παιδάκια.
Δεν ζητάει τα προηγούμενα. Είναι σωστά τα προηγούμενα; Ναι φυσικά. Δεν είναι όμως αυτά που ζητάει η άσκηση.
λοιπον, καταλαβε και αυτό και ολα οκ.
3/8 σε ποσοτητα (απο ολες τις σοκολάτες αλλα δεν το βλέπεις καπου γιατι δεν ειναι ποσοστό), ειναι ισα με 3/8 σε ποσοστό απο μια σοκολάτα, ή 1/8 σε ποσοστό απο ολες τις σοκολάτες.
- Gherschaagk
- Συντονίστρια
Όχι διευκρινίζω πως δεν μοιράζω ένα αντικείμενο αλλά 3.Ασέβαστος έγραψε: 09 Δεκ 2022, 11:35οποτε οταν αναφερεσαι σε 3/8 των σοκολατων, πληθυντικος, αναφερεσει σε 3/8 του συνολου;Gherschaagk έγραψε: 09 Δεκ 2022, 11:26Το x είναι πάντα το σύνολό σου. Αν x= 1 τότε το σύνολο σου είναι ένα αντικείμενο. Αν το x>1 τότε τα αντικείμενά σου είναι ΠΟΛΛΑ και ο πληθυντικός ΜΟΝΌΔΡΟΜΟΣ.Ασέβαστος έγραψε: 09 Δεκ 2022, 11:22
μετα απο τοση ωρα επρεπε να εχουμε ξεπερασει τα μαθηματικα.
η λεξη "συνολο" σημαινει αυτο που λεω εγω, η μπα;
Τα 3/8 της σοκολάτας σημαίνει πως έχω μια σοκολάτα, την έχω χωρίσει σε 8 και παίρνω τα 3.
Τα 3/8 των σοκολατών σημαίνει πως χωρίζω 3 σοκολάτες σε 8 ίσα κομμάτια.
Δεν ειναι 7/9 των μελομακαρονων.Gherschaagk έγραψε: 09 Δεκ 2022, 10:59Ασέβαστος έγραψε: 09 Δεκ 2022, 10:50αυτο προσπαθω, αλλα εχει μουλαρωσει, νομιζει οτι εχουμε μαχη απο την οποια θα βγει νικητρια η χαμενη.enaon έγραψε: 09 Δεκ 2022, 10:38 δεν εχει λαθος η ασκηση, απλα ειναι απο φιλόλογο. Βοηθήστε να την καταλαβει η γκερ και ας μας εχει σπασει τα νευρα, για τον μικρό.
Η άσκηση είναι για να καταλάβει το παιδί τα κλάσματα.
Αν τα αντικείμενα που θες να χωρίσεις είναι 7 μελομακάρονα και 9 παιδιά δεν λες πως το κλάσμα σου είναι το 1/9 του συνόλου γιατί δεν έχεις 1 μελομακάρονο ούτε πήρες τα 7 μελομακάρονα και τα έκανες 1.
Για αυτό λες 7/9 των μελομακάρονων.
Ειναι διαιρεση 7/9, ή 7:9
7 μελομακαρονα δια 9 παιδια
Σκεψου το
Μήπως η σύγχυση δημιουργείται επειδή οι μεγάλοι έχουν διδαχθεί και την έννοια του ποσοστού;
Ενώ για τα παιδιά είναι πιο απλό και σαφές καθώς μαθαίνουν απλά τον τεμαχισμό κάποιου αντικειμένου σε ίσα μέρη;
Ενώ για τα παιδιά είναι πιο απλό και σαφές καθώς μαθαίνουν απλά τον τεμαχισμό κάποιου αντικειμένου σε ίσα μέρη;
- Gherschaagk
- Συντονίστρια
Δες ακριβώς από πάνω σου.panos291 έγραψε: 09 Δεκ 2022, 11:45Δεν ειναι 7/9 των μελομακαρονων.Gherschaagk έγραψε: 09 Δεκ 2022, 10:59Ασέβαστος έγραψε: 09 Δεκ 2022, 10:50
αυτο προσπαθω, αλλα εχει μουλαρωσει, νομιζει οτι εχουμε μαχη απο την οποια θα βγει νικητρια η χαμενη.
Η άσκηση είναι για να καταλάβει το παιδί τα κλάσματα.
Αν τα αντικείμενα που θες να χωρίσεις είναι 7 μελομακάρονα και 9 παιδιά δεν λες πως το κλάσμα σου είναι το 1/9 του συνόλου γιατί δεν έχεις 1 μελομακάρονο ούτε πήρες τα 7 μελομακάρονα και τα έκανες 1.
Για αυτό λες 7/9 των μελομακάρονων.
Ειναι διαιρεση 7/9, ή 7:9
7 μελομακαρονα δια 9 παιδια
Σκεψου το
Δεν υπάρχει τέτοια έννοια στα παιδιά.Puma έγραψε: 09 Δεκ 2022, 11:49 Μήπως η σύγχυση δημιουργείται επειδή οι μεγάλοι έχουν διδαχθεί και την έννοια του ποσοστού;
- Μισό, παιδιά, να κόψω την τούρτα!
- Σλιουρπ!
- Θανάση! Μη βάζεις χέρι στην τούρτα πριν την κόψω!
- Σλιουρπ!
- Μαίρη σταμάτησε τώρα!
- Σλιουρπ!
γιατί να το διαγράψεις; Το σβήνω εγω αν θες, αλλα γιατί;
το νημα θα φτασει πιο πολλες σελιδες απο τον πολεμο εμβολιαστων - αντιεμβολιαστων κ τον ουκρανορωσσικο μαζι
ΖΗΝΗΔΕΩΣ
Τότε, δίνω έμφαση στο 1ο ερώτημα αναφορικά με το ποσοστό.stavmanr έγραψε: 09 Δεκ 2022, 11:53Δεν υπάρχει τέτοια έννοια στα παιδιά.Puma έγραψε: 09 Δεκ 2022, 11:49 Μήπως η σύγχυση δημιουργείται επειδή οι μεγάλοι έχουν διδαχθεί και την έννοια του ποσοστού;
Χαμός βλέπω έγινε με τις σοκολάτες!
Νομίζω ότι αφού η άσκηση δίνει στο σχήμα της σοκολάτας, που είναι ήδη μοιρασμένη σε οκτώ κομματάκια, δεν μάς ενδιαφέρουν τα γραμμάρια, αλλά τα τεμάχια. Η λύση, δηλαδή, είναι μάλλον: 3*8/8, δηλαδή 3 κομματάκια σοκολάτας το κάθε παιδί.
Νομίζω ότι αφού η άσκηση δίνει στο σχήμα της σοκολάτας, που είναι ήδη μοιρασμένη σε οκτώ κομματάκια, δεν μάς ενδιαφέρουν τα γραμμάρια, αλλά τα τεμάχια. Η λύση, δηλαδή, είναι μάλλον: 3*8/8, δηλαδή 3 κομματάκια σοκολάτας το κάθε παιδί.
οκ. εγω εχω καταλαβει την ερμηνεια σου. και ειναι legit, οπως εχω πει πολλες φορες.Gherschaagk έγραψε: 09 Δεκ 2022, 11:45
Όχι διευκρινίζω πως δεν μοιράζω ένα αντικείμενο αλλά 3.
Τα 3/8 της σοκολάτας σημαίνει πως έχω μια σοκολάτα, την έχω χωρίσει σε 8 και παίρνω τα 3.
εσυ εχεις καταλαβει τη δικη μου ερμηνεια, οπου ο πλυθηντικος σημαινει "το συνολο"; ελπιζω πως ναι. δεν ειναι επισης απολυτως legit, λογικη ερμηνεια, εντελως συμφωνη με το λεξιλογιο που χρησιμοποιηθηκε στην ασκηση;
αν ναι, δεν ειναι τριβλακας αυτος που εφτιαξε μια ασκηση με 2 ερμηνειες, ενω μπορουσε να χρησιμοποιησει αλλες λεξεις, που να μη δεχονται παρα μονο μια ερμηνεια;
To be old and wise, you must first be young and stupid.
https://www.talcmag.gr/apopseis/ante-gamisou/ αντε και γαμησου.
https://www.talcmag.gr/apopseis/ante-gamisou/ αντε και γαμησου.
Έχει και το "πάμε πόλεμο" όπου οι έλληνες πατριώτες προελαύνουν καθημερινά, φαντασιακά, εδώ και 2 χρόνια.Αγις έγραψε: 09 Δεκ 2022, 11:56 το νημα θα φτασει πιο πολλες σελιδες απο τον πολεμο εμβολιαστων - αντιεμβολιαστων κ τον ουκρανορωσσικο μαζι
Περίμενε τώρα.Ασέβαστος έγραψε: 09 Δεκ 2022, 12:03οκ. εγω εχω καταλαβει την ερμηνεια σου. και ειναι legit, οπως εχω πει πολλες φορες.Gherschaagk έγραψε: 09 Δεκ 2022, 11:45
Όχι διευκρινίζω πως δεν μοιράζω ένα αντικείμενο αλλά 3.
εσυ εχεις καταλαβει τη δικη μου ερμηνεια, οπου ο πλυθηντικος σημαινει "το συνολο"; ελπιζω πως ναι. δεν ειναι επισης απολυτως legit, λογικη ερμηνεια, εντελως συμφωνη με το λεξιλογιο που χρησιμοποιηθηκε στην ασκηση;
αν ναι, δεν ειναι τριβλακας αυτος που εφτιαξε μια ασκηση με 2 ερμηνειες, ενω μπορουσε να χρησιμοποιησει αλλες λεξεις, που να μη δεχονται παρα μονο μια ερμηνεια;
Αν είναι 3-βλακας για μία άσκηση που έχει 2 ερμηνείες, πόση βλακεία χρειάζεται η κάθε ερμηνεία;
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος stavmanr την 09 Δεκ 2022, 12:05, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Σκεφτείτε 2 χρόνια μετά και ακόμα να συζητάμε εδώ στο στέκι μας
-
- Παραπλήσια Θέματα
- Απαντήσεις
- Προβολές
- Τελευταία δημοσίευση
-
- 10 Απαντήσεις
- 621 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από regarding_to_Being