!!! DEVELOPMENT MODE !!!

Υπερ γυναικων...

Εδώ συζητάμε οτιδήποτε δεν περιλαμβάνεται στις υπόλοιπες κατηγορίες.
Volk

Re: Υπερ γυναικων...

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Volk »

ΓΑΛΗ έγραψε: 26 Ιούλ 2022, 00:51
Volk έγραψε: 26 Ιούλ 2022, 00:45 Δεν σας προλαβα, τωρα εφυγα απο εκει.

Την επομενη φορα, παμε τα πιουμε εκει διπλα στο κυμα και να τα πειτε εκει!
Αν έρθει ο σταβ, η Νάιδα και το άλλο αστέρι ο τζόνι ντίαρ, μέσα.

Απλώς κράτησε σημειώσεις για το τι λένε εδώ και το τι θα λένε δίπλα στο κύμα. :smt005:
Ειναι λογικο διπλα στο κυμα που θα καλοπερναμε ολοι και θα φχαριστιομαστε το πιωμα τις μασες και το φεγγαρι, να εχουμε καλυτερη διαθεση.

Τωρα, ειναι καπως σπαστικο το κλιματιστικο και οι τοιχοι και χουμε νευρα. :102:
Whatever the mind can conceive and believe, it can achieve.
Άβαταρ μέλους
ΓΑΛΗ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΓΑΛΗ »

Volk έγραψε: 26 Ιούλ 2022, 01:06
Volk έγραψε: 26 Ιούλ 2022, 00:45 Δεν σας προλαβα, τωρα εφυγα απο εκει.

Την επομενη φορα, παμε τα πιουμε εκει διπλα στο κυμα και να τα πειτε εκει!

Απλώς κράτησε σημειώσεις για το τι λένε εδώ και το τι θα λένε δίπλα στο κύμα. :smt005:
Ειναι λογικο διπλα στο κυμα που θα καλοπερναμε ολοι και θα φχαριστιομαστε το πιωμα τις μασες και το φεγγαρι, να εχουμε καλυτερη διαθεση.

Δεν βάζω κλιματιστικό γιατί έχω τα γατιά που μπαινοβγαίνουν και ο ύπνος στον καναπέ του μπαλκονιού παίζει πάντα ως επιλογή, εδώ και χρόνια.

Κατά τα άλλα, το να συνδέεις τις σχέσεις των ανθρώπων ή τη διάθεση με φεγγαράδες και καλοπέραση, που τα λύνουν όλα, είναι τελείως παιδιάστικο.

Όλα αυτά είναι απολύτως συνειδητό/ψιλομελό αλλά στην ουσία απολύτως αδιάφορο/ανούσιο διάλειμμα και τίποτα περισσότερο.
Η ελπίδα είναι παγίδα.
Volk

ΓΑΛΗ έγραψε: 26 Ιούλ 2022, 02:05
Volk έγραψε: 26 Ιούλ 2022, 01:06

Δεν βάζω κλιματιστικό γιατί έχω τα γατιά που μπαινοβγαίνουν και ο ύπνος στον καναπέ του μπαλκονιού παίζει πάντα ως επιλογή, εδώ και χρόνια.

Κατά τα άλλα, το να συνδέεις τις σχέσεις των ανθρώπων ή τη διάθεση με φεγγαράδες και καλοπέραση, που τα λύνουν όλα, είναι τελείως παιδιάστικο.

Όλα αυτά είναι απολύτως συνειδητό/ψιλομελό αλλά στην ουσία απολύτως αδιάφορο/ανούσιο διάλειμμα και τίποτα περισσότερο.
Εισαι φαν του Μοτσαρτ τελικα, και σε ειχα για Βιβαλντι!
Άβαταρ μέλους
Naida
Μέλη που αποχώρησαν

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Naida »

hellegennes έγραψε: 26 Ιούλ 2022, 00:48
Naida έγραψε: 26 Ιούλ 2022, 00:26 Νομίζω είπες σε άλλο πόστ στον σταβ, ότι οι ίδιες οι γυναίκες δεν επιλέγουν τις θέσεις αυτές.
Συμβαίνει, αλλά ο Εκπληκτικός μιλούσε για την επιλογή εργασίας. Οι γυναίκες επιλέγουν πολύ σπανιότερα εργασίες που είναι ανθυγιεινές, έχουν στρες ή κίνδυνο. Απ' αυτό προκύπτει η γελοία έννοια του wage gap. Επειδή αυτά είναι επαγγέλματα που δικαίως πληρώνονται καλύτερα, συλλογικά οι γυναίκες φαίνεται να βγάζουν λιγότερα.

Αλλά για κάποιον λόγο στο μυαλό σου όταν μιλάμε για wage gap έρχονται διευθυντές, γιατί ονειρεύεσαι εξουσία και μεγαλεία, πανάθεμά σε, τα οποία ελάχιστη επίδραση έχουν γιατί αυτές οι θέσεις είναι ελάχιστες. Η διαφορά είναι όλη από τα ανθυγιεινά, γεμάτα στρες και κινδύνους επαγγέλματα.

Ε, παράτα την δουλειά γραφείου που έχεις και πήγαινε να γίνεις υδραυλικός, να βοηθήσεις να μειωθεί η ψαλίδα του wage gap. Εμπρός λοιπόν.
Δεν θα με παίρνουν επειδή είμαι γυναίκα :102: θα πεινάσω και δεν μπορώ να πεινάω :-?
hellegennes έγραψε: 26 Ιούλ 2022, 00:42
Naida έγραψε: 26 Ιούλ 2022, 00:09
hellegennes έγραψε: 26 Ιούλ 2022, 00:05 Α, όχι, μόνο δικαιολογία είναι. Αφού είπαμε, ράντομ άντρα διαλέγουν. Έτσι γίνονται όλοι διευθυντές.
Δηλαδή τζάμπα γίνεται διευθυντής. Μλκ μου σκατα τα έχετε κάνει παντού οι άντρες. Αντε να μπείτε στον πάγκο λίγο μπας και σωθεί τίποτα.
Να μπεις εσύ στον πάγκο. Δεν μου έχει δοθεί ποτέ τίποτα επειδή είμαι άντρας. Μόνο στην φαντασία αγάμητων φεμινιστριών συμβαίνουν αυτά.
Εσύ να μπεις.
Η απάντηση σε όλα είναι νιάου...

I didn't do it, but If I did, I was drunk.

Que Sera, Sera...
Άβαταρ μέλους
Naida
Μέλη που αποχώρησαν

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Naida »

ΓΑΛΗ έγραψε: 26 Ιούλ 2022, 00:40
Naida έγραψε: 26 Ιούλ 2022, 00:14
ΓΑΛΗ έγραψε: 26 Ιούλ 2022, 00:10
E και;

Πόσες φορές πρέπει να επαναλάβω ότι δεν μ' ενδιαφέρει η άποψη σου για μένα;

Όπως δεν μ' ενδιαφέρει και η ανάλυση σου για λεκτικές ή μη φανφάρες.

Για την ακρίβεια, είσαι τελείως εκτός των επιλογών που έχω για οποιαδήποτε λεκτική/φιλολογική/λογοτεχνική εκτίμηση.

Οπότε, να νοιώσω ανώτερη σε σχέση, με τι χαρά μου; Με την Καμμία; :lol:
Θυμίσου κάτι :ο Κανένας τύφλωσε τον Πολύφημο αγαπημένη μου.

Τι σου πα τώρα ρε φίλε, πωωωω ταπαρα. Τεσπα αύριο πάλι κυρά διευθύντρια.
Την έχεις δει ΚΑΙ Οδυσσέας;

Άντε και σ' ανώτερα, φεμινιστικό είδωλο.

Κατά τα άλλα, όσοι μιλάνε για τάπες ενώ δεν έχουν παίξει ποτέ μπάσκετ ή βόλει συνήθως είναι κάτι κακοχυμένοι πανάσχετοι με το άθλημα. Ελπίζω να είσαι η εξαίρεση, έτσι; :lol:
Ελα, έλα ήταν καλό. Πολύ καλό. Από όπου και να το πάρεις ήταν ταπαρα. Κλακ to the point.
Η απάντηση σε όλα είναι νιάου...

I didn't do it, but If I did, I was drunk.

Que Sera, Sera...
Άβαταρ μέλους
Ασέβαστος

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ασέβαστος »

Naida έγραψε: 25 Ιούλ 2022, 16:08
Ασέβαστος έγραψε: 25 Ιούλ 2022, 10:13
Naida έγραψε: 24 Ιούλ 2022, 23:25

Ναι και εγώ θα είμαι πριγκίπισσα :g094:
μην περιμενεις πολυ τον ιπποτη με το ασπρο αλογο. εχει αραξει στο καπηλειο.
Ποιος τον γαμει και τον ιππότη;
η πατσαβουρα. μια χαρα περνανε. :102:
To be old and wise, you must first be young and stupid.

https://www.talcmag.gr/apopseis/ante-gamisou/ αντε και γαμησου.
Άβαταρ μέλους
Ασέβαστος

stavmanr έγραψε: 25 Ιούλ 2022, 19:24
hellegennes έγραψε: 25 Ιούλ 2022, 16:14
stavmanr έγραψε: 25 Ιούλ 2022, 13:06

Νομίζω ότι το τσίπουρο δεν βοηθά τη συζήτηση, Εκπληκτικέ. :lol:
Τότε η πλευρά που υποστηρίζεις πρέπει να είναι διαρκώς ντίρλα, γιατί αυτά ακριβώς λένε.
Τι λένε δηλαδή αυτοί στην πλευρά που υτποστηρίζω (δηλαδή όσοι τάσσονται κατά των διακρίσεων) ;
Ότι επειδή είχαμε τουρκοκρατία θα πρέπει να σφάζουμε πακιστανούς;

Καταρχήν τι είδους ανώμαλη μεταφορά είναι τούτη που φέρνει η πλευρά που υποστηρίζεις εσύ, και τάσσεται υπέρ των διακρίσεων σε μία κοινωνία;
μπερδευτηκες.

οι φεμιναζι ειναι που τασσονται υπερ των διακρισεων.

Άβαταρ μέλους
Ασέβαστος

stavmanr έγραψε: 25 Ιούλ 2022, 19:28 μέχρι να εξισωθούν οι θέσεις εργασίας μεταξύ ανδρών και γυναικών, ώστε να αποδειχθεί έμπρακτα ότι δεν υπάρχουν διακρίσεις, ο νόμος προβλέπει αναγκαστική ή ευνοϊκή εφαρμογή προσλήψεων σε γυναίκες.
ο αντρας λοιπον που θα μεινει χωρις δουλεια, επειδη θα προσληφθει στη θεση του γυναικα λογω νομου, δεν θα εχει δικιο να ζητα κι αυτος ευνοικη νομικη μεταχειριση;
ετσι δεν θα εξισωθει ποτε. θα γερνει ο νομος μια απο τη μια πλευρα και μια απο την αλλη.

Άβαταρ μέλους
Ασέβαστος

EKPLIKTIKOS έγραψε: 25 Ιούλ 2022, 19:55
stavmanr έγραψε: 25 Ιούλ 2022, 19:45
Άνοιξε μία ευρωπαϊκή έκθεση για τις διακρίσεις. Έλεος... :102:
Αν είναι τόσο οφθαλμοφανης η διάκριση που υφίσταται η γυναίκα στην Ευρώπη δε νομίζω ότι σου είναι δύσκολο να μου φέρεις ένα παράδειγμα. Πόσο μάλλον αν είναι institutionalized διάκριση.

Πες μου ρε παιδί μου πχ οι γυναίκες σε αντίθεση με τους άντρες είναι υποχρεωμένες να δουλεύουν τζάμπα επί 9 μην... ωπα άκυρο. Εντάξει όμως, οι γυναίκες μένουν πιο συχνά αστεγ... ωπα πάλι ανάποδα. Ναι αλλά η υγεία τους είναι χειρότερη και πεθαίνουν πιο νέες. Εντάξει ούτε αυτό ισχύει, αλλά όντως το δικαστήριο αντιμετωπίζει τους άντρες με μεγαλύτερη επιείκεια. Σκατα. Ναι αλλά η πατριαρχια τους σπρώχνει πιο συχνά στην αυτοκτον.. περίμενε ούτε αυτό ισχύει. Εντάξει όμως στα εργατικά ατυχήματα θα έχουν σίγουρα την πρωτιά. Εξάλλου όλα τα επικίνδυνα επαγγέλματα αυτές τα καν.... άστο βαρέθηκα. Περιμένω τις σοβαρές διακρίσεις που υφίστανται όπως ότι τα 16χρονα αγόρια βγαίνουν μέχρι τις 12 το βράδυ ενώ τα κορίτσια πρέπει να γυρίσουν μισή ώρα νωρίτερα :102:
:goodpost:

μηπως πρεπει να ζητηθει νομοθετικη ρυθμιση ωστε να προσλαμβανονται αναγκαστικα γυναικες στην οικοδομη και λοιπα επικινδυνα; :102:

Άβαταρ μέλους
Ασέβαστος

Naida έγραψε: 25 Ιούλ 2022, 22:43

Νομίζω στο εξήγησα ήδη τι θα προκαλέσει την υπερβολή. Αν δεν μπορείς να το αντιληφθείς, δεν μπορώ να σε βοηθήσω παραπάνω.
Επίσης σε ενοχλεί το ο βιαστής είσαι εσύ που είναι καθαρα συμβολική κίνηση που έχει "παίξει" σε πολλές χώρες, και δεν ενοχλείσαι με τον σεξισμό που υπάρχει γύρω σου, ινσελαδες, μιιγκιταουδες, γυναικοκτονίες, βιασμοί, κακοποίησεις και τρέχεις κάθε φορά να τα καλύψεις και να βάλεις στο στοχαστρο πάλι τον φεμινισμό για τις υπερβολικές (;) απαιτήσεις του. Οι οποίες δεν μας έχει εξηγήσει ποιες είναι, που σε ενοχλούν. Αλήθεια ποιες διεκδικήσεις των φεμινιστριών σε ενοχλούν ST48410;
ποιον ειδες να μην ενοχλειται απο τους βιασμους, τις κακοποιησεις, και να μην κοροιδευει τους μιαου το ιδιο η περισσοτερο απο τις φεμιναζουδες;

Άβαταρ μέλους
Ασέβαστος

EKPLIKTIKOS έγραψε: 25 Ιούλ 2022, 22:58
stavmanr έγραψε: 25 Ιούλ 2022, 20:12
Δες τουλάχιστον ένα άρθρο που αφορά ευρωπαϊκές εκθέσεις, αν σε κουράζουν οι εκθέσεις οι ίδιες
https://www.haniotika-nea.gr/diakriseis ... -ergasias/
Ωραία, επιτέλους έφερες μια πηγή. Να συζητήσουμε βρε αδερφέ κάτι επί της ουσίας. Αν διαβάσεις τη μελέτη θα δεις ότι αυτό που έκαναν είναι ότι πήραν τον μ.ο. των μισθών των αντρών και των γυναικών και βρήκαν ότι οι άντρες βγάζουν περισσότερα λεφτά.

Στην πραγματικότητα κανένας σοβαρός οικονομολόγος δεν παίρνει αυτές τις αναλύσεις στα σοβαρά, γιατι δεν υπολογιζει καθολου τις επιλογες των γυναικων σε προσωπικό και επαγγελματικό επιπεδο (περισσοτερα για το τελευταιο παρακατω). Υπάρχει ένα εξαιρετικό βιβλίο* που εξηγεί με απλά λόγια τον λόγο που οι γυναίκες βγάζουν λιγότερα, και η απάντηση είναι σοκαριστικη οσο και απλη: οι γυναίκες βγάζουν λιγότερα γιατί το επιλέγουν.

Θυμάσαι πριν λίγες απαντήσεις που σου είπα ότι επέλεξα να βγάζω λιγότερα λεφτά για να περνάω περισσότερο χρόνο με το παιδί μου; Φαίνεται ότι οι γυναίκες το κάνουν αυτό πολύ συχνότερα. Προτιμούν να πάνε να δουν την κόρη τους που παίζει σε ένα θεατρικό ή να βγουν βόλτες για ψωνια πάρα να δουλεψουν υπερωρίες. Για το πρώτο ίσως ευθύνεται το μητρικό ενστικτο βέβαια οποτε θα εβαζα και αυτην την παραμετρο στην "επιλογη", ας μην ειμαστε απολυτοι. :102:

Για την επιλογή καριέρας, από την άλλη, φαίνεται ότι όταν οι γυναίκες έχουν όλες τις επιλογές διαθέσιμες, προτιμούν να ασχοληθούν με σπουδες των ανθρωπιστικων επιστημων πάρα με τις σπουδές εκείνες που πληρώνουν καλά (βλ. STEM). Είναι επιλογές καριέρας και στην ελεύθερη αγορά είναι δύσκολο ο φιλόλογος να πληρώνεται όσο ο μηχανικός, ειναι θέμα προσφοράς και ζήτησης. Αν μου έλεγες ότι πρέπει οι γυναίκες να έχουν κάποια ενθάρρυνση για πιο καλοπληρωμενα επαγγέλματα, είμαι μαζί σου. Χρειάζεται σοβαρός επαγγελματικος προσανατολισμός και ίσως κάποια συγκεκριμένη στόχευση στις γυναίκες να ξεκολλήσουν από αδιεξοδες επιλογές.

Αν γυρίσεις πίσω στο σχολείο θα δεις τους συμμαθητές σου και τις συμμαθήτριές σου να κάνουν διαφορετικές επιλογές. Με πραγματικά ενδιαφέροντα τρόπο, θα δεις ότι η ζωή των αγοριών δεν είναι αξιοζήλευτη πραγματικά, εκτός αν κάνεις cherry picking. Το λάθος των φεμινιστριων είναι ότι επικεντρωνονται στον συμμαθητή που σήμερα είναι υψηλομισθός σε ένα επάγγελμα κύρους, αλλά αυτή η εικόνα είναι παραπλανητικη. Εξ ορισμού δε θα μπορούσαν οι πολλοί να έχουν επαγγέλματα κύρους, αλλιώς το επάγγελμα δε θα είχε κανένα κύρος. Για κάθε Μπάμπη που ακολούθησε αυτόν τον δρόμο, υπάρχουν 5 Σακηδες που έγιναν ναυτικοί, υδραυλικοί, ντελιβεραδες, αλλά και πρεζόνια, φυλακοβιοι χουλιγκανοι της ΑΕΚ ή της Χρυσής Αυγής. Κάποιοι είναι και νεκροί ή αναπηροι γιατί τους άρεσαν οι σούζες λίγο παραπάνω. Ίσως λέει κάτι το φύλο μας και γι αυτό, και είναι κάτι πολύ ενδιαφερον: οι άντρες έχουν μεγαλύτερο εύρος στην ευφυΐα: αν και είναι πιο πιθανό μια ιδιοφυΐα να είναι άντρας, είναι επίσης πιο πιθανό να είναι καθυστερημένος. Με όλες τις έννοιες, της παθολογικης συμπεριλαμβανομενης.

Παρατήρησε κάτι τελευταίο, ότι τα επαγγέλματα αυτά που ανέφερα που δεν είναι υψηλού κύρους επίσης πληρώνουν σχετικά καλά σε σύγκριση με τα αντίστοιχα γυναικεία. Ο αντικειμενικος λόγος είναι ανεξάρτητος από το φύλο και σχετίζεται, δυστυχώς, και αυτός με την προσφορά και τη ζήτηση. Είναι δηλαδή πιο εύκολο να βρεις μια γραμματέα για την πολύ μικρή επιχείρησή σου, παρά έναν τύπο να μπει μέσα στον γαμημενο βόθρο σου και να τον ξεβουλωσει, αφού τελειώσει την προηγούμενη δουλειά του που ήταν να φορτωσει έναν θερμοσίφωνα στην πλάτη, να τον ανεβάσει 2-3 ορόφους για να τον βάλει τελικά σε ένα πατάρι. Δεν είναι και τόσο απορίας άξιον γιατι συμβαίνει αυτό, νομίζω.

*https://www.amazon.com/Why-Men-Earn-Mor ... 1542751292
μπραβο, ολα σωστα.

Άβαταρ μέλους
Ασέβαστος

Naida έγραψε: 25 Ιούλ 2022, 23:37
Θα στο πω απλά, πως είναι τώρα που τις περισσότερες θέσεις ευθύνης της κατέχουν άνδρες; ε θα γίνει το αντίθετο.
με ποιον τροπο;

με βια και επανασταση; με ενα νομο κι ενα αρθρο; με μαγικα που θα κανει η καφετζου αφου της ακουμπησετε το μηνιατικο;

δεν θα γινει. ονειρευεσαι αν νομιζεις οτι στις θεσεις πραγματικης ευθυνης νοιαζεται κανεις για το τι φυλο θα ειναι ο εργαζομενος.

ειδικα οσες νομιζουν οτι πρεπει να τους δωθει χαριστικα θεση απλως επειδη εχουν μουνι, ειναι αυτες που δεν μπορουν να ανελθουν πανω απο το επιπεδο που μπορουν να ανελθουν δινοντας κωλο. και αυτο δεν ειναι η κορυφη, γιατι παντα πρεπει να εχουν καποιον αποπανω, να του δινουν κωλο.

Άβαταρ μέλους
Ασέβαστος

ST48410 έγραψε: 25 Ιούλ 2022, 23:38
hellegennes έγραψε: 25 Ιούλ 2022, 23:31 Να σου θυμίσω εγώ, Στάθη. Κάτι τέτοιο:

We should stop putting women in jail. For anything.

Είσαι γυναίκα και βίασες, κακοποίησες και ξεκοίλιασες 7χρονο; Δεν θα πας στην φυλακή γιατί είσαι γυναίκα.

Αυτό δεν είναι δημοσιευμένο σε κανένα μακελειό, είναι άρθρο στην Washington Post.
Κάτι τέτοια ψιλοθυμάμαι κι εγώ όπως κι εκείνο το αίτημα για έκτρωση μετά τη γέννα. Ωστόσο για να είμαι δίκαιος υποψιάζομαι ότι αυτά είναι αιτήματα κάποιων ακραίων υποσυνόλων και όχι των φεμινιστριών γενικά.
οι φεμινιστριες, σημερα, δεν εχουν κατι ουσιαστικο να ζητησουν. οποτε οσες εχουν μεινει, ειναι ενα ακραιο υποσυνολο.

Άβαταρ μέλους
Ασέβαστος

Naida έγραψε: 26 Ιούλ 2022, 00:07

Όχι αυτά τ λες εσύ. Λέω ότι όπως τώρα είναι οι συνθήκες τέτοιες που οι θέσεις δίνονται στην πλειονότητα τους σε άνδρες λόγω φύλου θα γίνει αντίθετο, λόγω υπερβολής της κοινωνίας να δικαιώσει τις γυναίκες. Αυτό λέω. Ώσπου να ξεθυμάνει και αυτό και να επέλθει η ισότητα.
εχεις την εντυπωση οτι "η κοινωνια" προσλαμβανει διευθυντες;

ακομη κι εκει οπου πραγματικα επιλεγει η κοινωνια, μεσω της ψηφου, βλεπουμε βουλευτες να γινονται κατα κανονα αντρες, και γυναικες με ποσοστωση.

βασικα επειδη οι γυναικες δε θελουν να ασχοληθουν. :102:

Volk

Εχω την εντυπωση οτι οι rulers του κοσμου που ζουμε, δεν ενδιαφερονται για αυτα τα ζητηματα, τα αφηνουν για τους πιο κατω.

Με βαση αυτο, παντα θα υπαρχει ο πιο πανω οπως σωστα εγραψε ο Ασεβαστος.
Απάντηση
  • Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Περί ανέμων και υδάτων”