Τότε η πλευρά που υποστηρίζεις πρέπει να είναι διαρκώς ντίρλα, γιατί αυτά ακριβώς λένε.stavmanr έγραψε: 25 Ιούλ 2022, 13:06Νομίζω ότι το τσίπουρο δεν βοηθά τη συζήτηση, Εκπληκτικέ.EKPLIKTIKOS έγραψε: 25 Ιούλ 2022, 13:02Κοίταξε και οι Έλληνες ήμασταν υποδουλωμενοι στο ισλάμ για 400 χρόνια κατά τα οποία ζούσαμε ως πολίτες δεύτερης κατηγορίας. Τι να κάνουμε τώρα να δείρουμε κάνα πακιστανο για να ξεθυμάνουμε? Στην τελική καταλαβαίνεις ότι η ιστορική συλλογικη ευθύνη, το να φέρω εγώ το βάρος για πράγματα που έκαναν άτομα που απλά είχαν πουτσα πριν χ χρόνια, ε κάπου είναι άδικο. Είναι σα να λες ότι πρέπει να νιώθω ενοχές για τον Χίτλερ, επειδή ο Χίτλερ ήταν άντραςstavmanr έγραψε: 25 Ιούλ 2022, 12:05
Ακριβώς αυτό συμβαίνει βρε Ασέβαστε.
Οι νοοτροπίες και οι κοινωνικές αδικίες χιλιετιών δεν διορθώνονται σε 10 χρόνια επειδή άλλαξε ο νόμος.
![]()
!!! DEVELOPMENT MODE !!!
Υπερ γυναικων...
- hellegennes
Re: Υπερ γυναικων...
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
θα με ξυπνήσουν μια Δευτέρα παρουσία κατά την θρησκεία.
Μα δεν ξέρω αν και τότε να σηκωθώ θελήσω.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
θα με ξυπνήσουν μια Δευτέρα παρουσία κατά την θρησκεία.
Μα δεν ξέρω αν και τότε να σηκωθώ θελήσω.
Τι λένε δηλαδή αυτοί στην πλευρά που υτποστηρίζω (δηλαδή όσοι τάσσονται κατά των διακρίσεων) ;hellegennes έγραψε: 25 Ιούλ 2022, 16:14Τότε η πλευρά που υποστηρίζεις πρέπει να είναι διαρκώς ντίρλα, γιατί αυτά ακριβώς λένε.stavmanr έγραψε: 25 Ιούλ 2022, 13:06Νομίζω ότι το τσίπουρο δεν βοηθά τη συζήτηση, Εκπληκτικέ.EKPLIKTIKOS έγραψε: 25 Ιούλ 2022, 13:02
Κοίταξε και οι Έλληνες ήμασταν υποδουλωμενοι στο ισλάμ για 400 χρόνια κατά τα οποία ζούσαμε ως πολίτες δεύτερης κατηγορίας. Τι να κάνουμε τώρα να δείρουμε κάνα πακιστανο για να ξεθυμάνουμε? Στην τελική καταλαβαίνεις ότι η ιστορική συλλογικη ευθύνη, το να φέρω εγώ το βάρος για πράγματα που έκαναν άτομα που απλά είχαν πουτσα πριν χ χρόνια, ε κάπου είναι άδικο. Είναι σα να λες ότι πρέπει να νιώθω ενοχές για τον Χίτλερ, επειδή ο Χίτλερ ήταν άντρας![]()
Ότι επειδή είχαμε τουρκοκρατία θα πρέπει να σφάζουμε πακιστανούς;
Καταρχήν τι είδους ανώμαλη μεταφορά είναι τούτη που φέρνει η πλευρά που υποστηρίζεις εσύ, και τάσσεται υπέρ των διακρίσεων σε μία κοινωνία;
Ποια είναι η νομοθετημένη διάκριση κατά των γυναικών στην κοινωνία που ζούμε;stavmanr έγραψε: 25 Ιούλ 2022, 19:24 Καταρχήν τι είδους ανώμαλη μεταφορά είναι τούτη που φέρνει η πλευρά που υποστηρίζεις εσύ, και τάσσεται υπέρ των διακρίσεων σε μία κοινωνία;
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος ΓΑΛΗ την 25 Ιούλ 2022, 19:28, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Η ελπίδα είναι παγίδα.
Μα δεν έχεις καταλάβει ότι με αυτή την ισότητα που επιβάλλει ο νόμος τα έχετε βάλει όλοι και αποκαλείτε τους ανθρώπους που εφαρμόζουν το δίκαιο ως "δικαιωματιστές", "φεμινιστές" και άλλα φαιδρά;ΓΑΛΗ έγραψε: 25 Ιούλ 2022, 13:53Ε ναι, αυτό έχει λεχθεί 100 φορές. Ότι νομικώς, υπάρχει ισότητα.stavmanr έγραψε: 25 Ιούλ 2022, 13:38Βασικά εμφανίζεις σοβαρό πρόβλημα κατανόησης κειμένου.ΓΑΛΗ έγραψε: 25 Ιούλ 2022, 13:06 Εξήγησε μου λοιπόν, ποια σημερινά νομοθετήματα είναι καταπιεστικά για τη γυναίκα.
Δεν έγραψα ότι συγκεκριμένα νομοθετήματα είναι καταπιεστικά για τη γυναίκα.
Έγραψα ότι συγκεκριμένα νομοθετήματα που θεσπίζει αυτή η κοινωνία, αμβλύνουν (μειώνουν) τις διακρίσεις.
Σου επέστρεψα το επιχείρημα "δεν την έχουν αλυσοδέσει" και σου έγραψα "δεν σε έχουν αλυσοδέσει σε αυτή την κοινωνία που νομοθετεί κατά των διακρίσεων. Υπάρχον πολλά μέρη στον κόσμο που συντηρούν τις διακρίσεις και μπορείς να μεταναστεύσεις".
Νομίζω ήμουν σαφής.
Από τη στιγμή που υποστηρίζεις τη σύγχρονη νομική ισότητα λοιπόν, σταμάτα να αναφέρεις παπαριές για χιλιόχρονες καταπιέσεις κλπ
Γράψε ένα ρομαντικό μυθιστόρημα, μια συλλογή καταραμένων ποιημάτων, έναν οδηγό για φεμινιστική προσέγγιση των πραγμάτων, κάτι αλλά σταμάτα να παριστάνεις τον Μωυσή που διαβάζει το μενού του καλού πολίτη στο λαό του.
Ο σύγχρονος νόμος προσπαθεί να εξαλείψει διακρίσεις αιώνων. Προσπαθεί να ισορροπήσει μεταξύ μίας κρατούσας κατάστασης και μίας αλλαγής που εκ των πραγμάτων θα γέρνει προς την άλλη πλευρά για κάποιο διάστημα, μέχρι να επέλθουν οι στατιστικές ισορροπίες στην κοινωνία. Πχ. μέχρι να εξισωθούν οι θέσεις εργασίας μεταξύ ανδρών και γυναικών, ώστε να αποδειχθεί έμπρακτα ότι δεν υπάρχουν διακρίσεις, ο νόμος προβλέπει αναγκαστική ή ευνοϊκή εφαρμογή προσλήψεων σε γυναίκες.
Δεν έγραψα για νομοθετημένη διάκριση.
Έγραψα για εφαρμοσμένη διάκριση.
Είναι δεύτερη φορά στη σειρά που εμφανίζεις αδυναμία ανάγνωσης.
Δεν ζήτησα την ανάλυση για τους σύγχρονους νόμους. Έκανα ένα συγκεκριμένο ερώτημα, επειδή εσύ έφερες τα νομοθετήματα στο πεδίο.stavmanr έγραψε: 25 Ιούλ 2022, 19:28Μα δεν έχεις καταλάβει ότι με αυτή την ισότητα που επιβάλλει ο νόμος τα έχετε βάλει όλοι και αποκαλείτε τους ανθρώπους που εφαρμόζουν το δίκαιο ως "δικαιωματιστές", "φεμινιστές" και άλλα φαιδρά;ΓΑΛΗ έγραψε: 25 Ιούλ 2022, 13:53Ε ναι, αυτό έχει λεχθεί 100 φορές. Ότι νομικώς, υπάρχει ισότητα.stavmanr έγραψε: 25 Ιούλ 2022, 13:38
Βασικά εμφανίζεις σοβαρό πρόβλημα κατανόησης κειμένου.
Δεν έγραψα ότι συγκεκριμένα νομοθετήματα είναι καταπιεστικά για τη γυναίκα.
Έγραψα ότι συγκεκριμένα νομοθετήματα που θεσπίζει αυτή η κοινωνία, αμβλύνουν (μειώνουν) τις διακρίσεις.
Σου επέστρεψα το επιχείρημα "δεν την έχουν αλυσοδέσει" και σου έγραψα "δεν σε έχουν αλυσοδέσει σε αυτή την κοινωνία που νομοθετεί κατά των διακρίσεων. Υπάρχον πολλά μέρη στον κόσμο που συντηρούν τις διακρίσεις και μπορείς να μεταναστεύσεις".
Νομίζω ήμουν σαφής.
Από τη στιγμή που υποστηρίζεις τη σύγχρονη νομική ισότητα λοιπόν, σταμάτα να αναφέρεις παπαριές για χιλιόχρονες καταπιέσεις κλπ
Γράψε ένα ρομαντικό μυθιστόρημα, μια συλλογή καταραμένων ποιημάτων, έναν οδηγό για φεμινιστική προσέγγιση των πραγμάτων, κάτι αλλά σταμάτα να παριστάνεις τον Μωυσή που διαβάζει το μενού του καλού πολίτη στο λαό του.
Ο σύγχρονος νόμος προσπαθεί να εξαλείψει διακρίσεις αιώνων. Προσπαθεί να ισορροπήσει μεταξύ μίας κρατούσας κατάστασης και μίας αλλαγής που εκ των πραγμάτων θα γέρνει προς την άλλη πλευρά για κάποιο διάστημα, μέχρι να επέλθουν οι στατιστικές ισορροπίες στην κοινωνία. Πχ. μέχρι να εξισωθούν οι θέσεις εργασίας μεταξύ ανδρών και γυναικών, ώστε να αποδειχθεί έμπρακτα ότι δεν υπάρχουν διακρίσεις, ο νόμος προβλέπει αναγκαστική ή ευνοϊκή εφαρμογή προσλήψεων σε γυναίκες.
Και προς το παρόν, ανέφερες τα θετικά.
Τους νόμους που καταπιέζουν, υποτιμούν, εξαιρούν τις γυναίκες θέλω να αναφέρεις.
Η ελπίδα είναι παγίδα.
stavmanr έγραψε: 25 Ιούλ 2022, 19:29Δεν έγραψα για νομοθετημένη διάκριση.
Έγραψα για εφαρμοσμένη διάκριση.
Είναι δεύτερη φορά στη σειρά που εμφανίζεις αδυναμία ανάγνωσης.
Η ελπίδα είναι παγίδα.
3η φορά:ΓΑΛΗ έγραψε: 25 Ιούλ 2022, 19:33Δεν ζήτησα την ανάλυση για τους σύγχρονους νόμους. Έκανα ένα συγκεκριμένο ερώτημα, επειδή εσύ έφερες τα νομοθετήματα στο πεδίο.stavmanr έγραψε: 25 Ιούλ 2022, 19:28Μα δεν έχεις καταλάβει ότι με αυτή την ισότητα που επιβάλλει ο νόμος τα έχετε βάλει όλοι και αποκαλείτε τους ανθρώπους που εφαρμόζουν το δίκαιο ως "δικαιωματιστές", "φεμινιστές" και άλλα φαιδρά;ΓΑΛΗ έγραψε: 25 Ιούλ 2022, 13:53
Ε ναι, αυτό έχει λεχθεί 100 φορές. Ότι νομικώς, υπάρχει ισότητα.
οι νόμοι προσπαθούν να αμβλύνουν τις διακρίσεις που εφαρμόζονται εδώ και αιώνες στην κοινωνία.
Το πρόβλημα που αντιμετωπίζουμε δεν αφορά τους νόμους, αλλά τις εφαρμοσμένες διακρίσεις.
Δοκίμασε να γράψεις και λίγα σωστά ελληνικά μετά τη Γραμμική Α.
- EKPLIKTIKOS
Επειδή από εμένα ξεκίνησε το ποστ, για πες μου καταρχάς πότε τάχθηκα υπέρ κάποιας διάκρισης.stavmanr έγραψε: 25 Ιούλ 2022, 19:24
Καταρχήν τι είδους ανώμαλη μεταφορά είναι τούτη που φέρνει η πλευρά που υποστηρίζεις εσύ, και τάσσεται υπέρ των διακρίσεων σε μία κοινωνία;
Αυτό που αναφέρω είναι μια υπαρκτή πραγματικότητα. Απο τους αντρες ζητείται να απολογηθούν για κάτι που έκαναν άλλοι άντρες, συχνά σε παρελθόντα χρόνο. Ενα απο τα πιο ξεκαρδιστικα που έχω πετύχει είναι αυτό, συνάμα όμως χαρακτηριστικό της νοοτροπίας "ο βιαστής είσαι εσυ":
Πρώτη ερώτηση: How does it feel to be the same sex as Donald Trump?
Θες να απαντησεις εσύ στην ερώτηση;
Δεν έγραφα σε εσένα το quote.EKPLIKTIKOS έγραψε: 25 Ιούλ 2022, 19:36Επειδή από εμένα ξεκίνησε το ποστ, για πες μου καταρχάς πότε τάχθηκα υπέρ κάποιας διάκρισης.stavmanr έγραψε: 25 Ιούλ 2022, 19:24
Έχετε μπερδέψει τα μπούτια σας...
Από τους άντρες ζητείται να πάψουν να εφαρμόζουν διακρίσεις τις οποίες κληρονόμησε η κοινωνία από άλλες εποχές κι άλλες αντιλήψεις.Αυτό που αναφέρω είναι μια υπαρκτή πραγματικότητα. Απο τους αντρες ζητείται να απολογηθούν για κάτι που έκαναν άλλοι άντρες, συχνά σε παρελθόντα χρόνο.
Όσο συγκεκριμένοι άντρες τάσσονται υπέρ της διαιώνισης των διακρίσεων, καλώς τους κράζουν όποιοι τους κράζουν.
ΓΑΛΗ έγραψε: 24 Ιούλ 2022, 16:17John Dear έγραψε: 24 Ιούλ 2022, 15:43Ό,τι και να με θεωρείς ένα τελειωμένο ραμόλι είσαι που δεν πρόσφερες ποτέ τίποτα στην κοινωνία.ΓΑΛΗ έγραψε: 24 Ιούλ 2022, 15:42
Μα οτιδήποτε και να σου απαντώ ως μαλακία το βρίσκεις.
Αν δεν σε θεωρούσα χοντρομαλάκα, ίσως να με ενοχλούσε.
Τώρα το βρίσκω σχεδόν διασκεδαστικό.![]()
Ποιος σας χέζει ρε ξεφτίλες;ΓΑΛΗ έγραψε: 24 Ιούλ 2022, 15:42 Είναι σεξιστικός όρος, που ενίοτε χρησιμοποιείται και από τους νεοσεξιστές προφήτες που προανέφερα, όταν εκνευρίζονται. Μετά συνέρχονται και συνεχίζουν τις συνήθεις παπαριές. Αν θες παραδείγματα, αν και βαριέμαι τα κοπυπάστε, θα σου κάνω το χατήρι. Προτείνω να μη ζητήσεις.
Δεν έχετε καν ενδιαφέρον ως αλιεύματα, προχωκαγκούρια μου.
- EKPLIKTIKOS
Θέλεις να γίνεις πιο συγκεκριμένος; Σε τι αναφέρεσαι; Αν πεις κάτι συγκεκριμένο μπορεί να με βρεις να συμφωνώ κιόλας. Τώρα αυτό που λες είναι απλά ένα τσιτάτο κενό περιεχομένουstavmanr έγραψε: 25 Ιούλ 2022, 19:38
Από τους άντρες ζητείται να πάψουν να εφαρμόζουν διακρίσεις τις οποίες κληρονόμησε η κοινωνία από άλλες εποχές κι άλλες αντιλήψεις.
Ρε συ Εκπληκτικέ, δεν είσαι Γαλής να μην διαβάζεις ούτε Μίκι Μάους.EKPLIKTIKOS έγραψε: 25 Ιούλ 2022, 19:44Θέλεις να γίνεις πιο συγκεκριμένος; Σε τι αναφέρεσαι; Αν πεις κάτι συγκεκριμένο μπορεί να με βρεις να συμφωνώ κιόλας. Τώρα αυτό που λες είναι απλά ένα τσιτάτο κενό περιεχομένουstavmanr έγραψε: 25 Ιούλ 2022, 19:38
Από τους άντρες ζητείται να πάψουν να εφαρμόζουν διακρίσεις τις οποίες κληρονόμησε η κοινωνία από άλλες εποχές κι άλλες αντιλήψεις.
Άνοιξε μία ευρωπαϊκή έκθεση για τις διακρίσεις. Έλεος...
Δεν κληρονόμησαν όλοι οι άντρες και όλες οι γυναίκες την ίδια νοοτροπία.stavmanr έγραψε: 25 Ιούλ 2022, 19:38Δεν έγραφα σε εσένα το quote.EKPLIKTIKOS έγραψε: 25 Ιούλ 2022, 19:36Επειδή από εμένα ξεκίνησε το ποστ, για πες μου καταρχάς πότε τάχθηκα υπέρ κάποιας διάκρισης.stavmanr έγραψε: 25 Ιούλ 2022, 19:24
Έχετε μπερδέψει τα μπούτια σας...
Από τους άντρες ζητείται να πάψουν να εφαρμόζουν διακρίσεις τις οποίες κληρονόμησε η κοινωνία από άλλες εποχές κι άλλες αντιλήψεις.Αυτό που αναφέρω είναι μια υπαρκτή πραγματικότητα. Απο τους αντρες ζητείται να απολογηθούν για κάτι που έκαναν άλλοι άντρες, συχνά σε παρελθόντα χρόνο.
Όσο συγκεκριμένοι άντρες τάσσονται υπέρ της διαιώνισης των διακρίσεων, καλώς τους κράζουν όποιοι τους κράζουν.
Και όσες γυναίκες δεν μπορούν να αντιμετωπίσουν τη χ ή ψ νοοτροπία επειδή ντρέπονται, φοβούνται κλπ το να κάνουν την οποιαδήποτε καταγγελία, καλό είναι να πάνε σε ψυχολόγο ή να ζητήσουν νομική ή κοινωνική βοήθεια και σαφώς δεν το λέω ειρωνικά.
Δεν είναι δυνατόν να πληρώνει ολόκληρη η κοινωνία τα ψυχοσωματικά του καθενός που έχει το χ ή ψ απωθημένο αλλά δεν θέλει να το παραδεχθεί και περιμένει να βρεθεί κάποιο μαγικό ραβδί που να δώσει λύση.
Η ελπίδα είναι παγίδα.
-
- Παραπλήσια Θέματα
- Απαντήσεις
- Προβολές
- Τελευταία δημοσίευση
-
- 1 Απαντήσεις
- 167 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Ένοπλος σοσιαλμπαχαλάκης
-