!!! DEVELOPMENT MODE !!!

Υπερ γυναικων...

Εδώ συζητάμε οτιδήποτε δεν περιλαμβάνεται στις υπόλοιπες κατηγορίες.
Άβαταρ μέλους
EKPLIKTIKOS

Re: Υπερ γυναικων...

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από EKPLIKTIKOS »

Naida έγραψε: 23 Ιούλ 2022, 22:00
Αλήθεια τώρα συναναστραφηκες με άνθρωπο που του πρότειναν καλύτερη θέση φυσικά με αυξημένες ευθύνες αλλά και χρήματα και είπε όχι;
Τον εαυτό μου. Όχι μου πρότειναν, άφησα καλύτερη δουλειά. Το έχω γράψει αρκετές φορές εδώ, δεν ξέρω αν έκανα το σωστό αλλά τουλάχιστον πέρασα καλό και ποιοτικό χρόνο με το παιδί μου. Αντίστοιχη θέση θα ξαναβρώ, το παιδί μου δε θα ξαναμαθει ποτέ να περπατάει, να μιλάει κτλ.
stavmanr
Μέλη που αποχώρησαν

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από stavmanr »

ΓΑΛΗ έγραψε: 25 Ιούλ 2022, 12:55
stavmanr έγραψε: 25 Ιούλ 2022, 12:05
Ακριβώς αυτό συμβαίνει βρε Ασέβαστε.
Οι νοοτροπίες και οι κοινωνικές αδικίες χιλιετιών δεν διορθώνονται σε 10 χρόνια επειδή άλλαξε ο νόμος.
Αυτή η γυναίκα που βιώνει στο πετσί της από τότε που γεννήθηκε την αδικία, τι ακριβώς πρέπει να κάνει δηλαδή αν εσύ αισθάνεσαι ...αδικημένος;
Αντιλαμβάνεσαι πόσα κοινά έχει αυτό που έγραψες με το κίνημα blm;
Και τι να κάνω τώρα εγώ; Να γράψω άλλα για να μην έχω κοινά με το κάθε κίνημα; Κι αν γράψω άλλα δεν θα έχω άλλα κοινά με άλλο κίνημα;
Αντιλαμβάνεσαι ότι υπήρξαν εκατομμύρια ανθρώπων από όλες τις φυλές, που υπήρξαν σκλάβοι και αντικείμενα χιλιετίες πριν μεταφέρουν βιαίως τους μαύρους στις φυτείες της Αμερικής;
Εσύ τι λες; Ότι κάθε φορά που ένας μαύρος εκδηλώνεται κατά του ρατσισμού του είναι "δικαιωματιστής";
Κατά τα άλλα, αντιστρέφω το ερώτημα. Αν κάποιος ή κάποια βιώνει στο πετσί του από τότε που γεννήθηκε την αδικία, ακόμη και αν βρίσκεται σε ένα πλαίσιο που ουδείς τον κρατά με αλυσίδα, τί ακριβώς ζητάει από τους υπόλοιπους;
Το αυτονόητο σε μία έννομη κοινωνία: εφαρμογή του Δικαίου.
Το να λες ότι ανήκεις σε μία τέτοια κοινωνία και να μην εφαρμόζεις τους κοινούς κανόνες είναι εγγενώς παράδοξο και φυσικά εγκληματικό.
Η ίδια κοινωνία νομοθετεί. Και δεν είσαι υποχρεωμένος να μείνεις σε αυτή την κοινωνία που νομοθετεί τους κανόνες της. Μπορείς να μεταναστεύσεις σε χώρες της αρεσκείας σου. Δεν είσαι δεμένος με αλυσίδα εδώ, που οι άνθρωποι έχουν περάσει στον 21ο αιώνα.
Άβαταρ μέλους
EKPLIKTIKOS

Ασέβαστος έγραψε: 25 Ιούλ 2022, 11:32
stavmanr έγραψε: 25 Ιούλ 2022, 11:07

Όταν υπάρχει υπερβολή από τη μία πλευρά εδώ και χιλιετίες, δεν μπορείς να κάνεις λίγη υπομονή λίγα χρόνια, να ξεθυμάνει και η άλλη πλευρά;
οχι. γιατι η καθε πλευρα, κατι λιγες δεκαετιες εχει σε τουτο τον κοσμο, αρα το οτι κι αν εχει συμβει πριν απο χιλιετιες, δεν το εχει ζησει. και αν στη διαρκεια των λιγων χρονων που εχει να ζησει σε αυτη τη γη, υποστει καταπιεση, θα εχει τα δικια της να ζητα αντεπιθεση.
Οι νοοτροπίες και οι κοινωνικές αδικίες χιλιετιών δεν διορθώνονται σε 10 χρόνια επειδή άλλαξε ο νόμος.
Κοίταξε και οι Έλληνες ήμασταν υποδουλωμενοι στο ισλάμ για 400 χρόνια κατά τα οποία ζούσαμε ως πολίτες δεύτερης κατηγορίας. Τι να κάνουμε τώρα να δείρουμε κάνα πακιστανο για να ξεθυμάνουμε? Στην τελική καταλαβαίνεις ότι η ιστορική συλλογικη ευθύνη, το να φέρω εγώ το βάρος για πράγματα που έκαναν άτομα που απλά είχαν πουτσα πριν χ χρόνια, ε κάπου είναι άδικο. Είναι σα να λες ότι πρέπει να νιώθω ενοχές για τον Χίτλερ, επειδή ο Χίτλερ ήταν άντρας
stavmanr
Μέλη που αποχώρησαν

EKPLIKTIKOS έγραψε: 25 Ιούλ 2022, 13:02
Ασέβαστος έγραψε: 25 Ιούλ 2022, 11:32
οχι. γιατι η καθε πλευρα, κατι λιγες δεκαετιες εχει σε τουτο τον κοσμο, αρα το οτι κι αν εχει συμβει πριν απο χιλιετιες, δεν το εχει ζησει. και αν στη διαρκεια των λιγων χρονων που εχει να ζησει σε αυτη τη γη, υποστει καταπιεση, θα εχει τα δικια της να ζητα αντεπιθεση.
Κοίταξε και οι Έλληνες ήμασταν υποδουλωμενοι στο ισλάμ για 400 χρόνια κατά τα οποία ζούσαμε ως πολίτες δεύτερης κατηγορίας. Τι να κάνουμε τώρα να δείρουμε κάνα πακιστανο για να ξεθυμάνουμε? Στην τελική καταλαβαίνεις ότι η ιστορική συλλογικη ευθύνη, το να φέρω εγώ το βάρος για πράγματα που έκαναν άτομα που απλά είχαν πουτσα πριν χ χρόνια, ε κάπου είναι άδικο. Είναι σα να λες ότι πρέπει να νιώθω ενοχές για τον Χίτλερ, επειδή ο Χίτλερ ήταν άντρας
Νομίζω ότι το τσίπουρο δεν βοηθά τη συζήτηση, Εκπληκτικέ. :lol:
Άβαταρ μέλους
ΓΑΛΗ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΓΑΛΗ »

stavmanr έγραψε: 25 Ιούλ 2022, 12:59
ΓΑΛΗ έγραψε: 25 Ιούλ 2022, 12:55
Αυτή η γυναίκα που βιώνει στο πετσί της από τότε που γεννήθηκε την αδικία, τι ακριβώς πρέπει να κάνει δηλαδή αν εσύ αισθάνεσαι ...αδικημένος;
Αντιλαμβάνεσαι πόσα κοινά έχει αυτό που έγραψες με το κίνημα blm;
Και τι να κάνω τώρα εγώ; Να γράψω άλλα για να μην έχω κοινά με το κάθε κίνημα; Κι αν γράψω άλλα δεν θα έχω άλλα κοινά με άλλο κίνημα;
Αντιλαμβάνεσαι ότι υπήρξαν εκατομμύρια ανθρώπων από όλες τις φυλές, που υπήρξαν σκλάβοι και αντικείμενα χιλιετίες πριν μεταφέρουν βιαίως τους μαύρους στις φυτείες της Αμερικής;
Εσύ τι λες; Ότι κάθε φορά που ένας μαύρος εκδηλώνεται κατά του ρατσισμού του είναι "δικαιωματιστής";
Κατά τα άλλα, αντιστρέφω το ερώτημα. Αν κάποιος ή κάποια βιώνει στο πετσί του από τότε που γεννήθηκε την αδικία, ακόμη και αν βρίσκεται σε ένα πλαίσιο που ουδείς τον κρατά με αλυσίδα, τί ακριβώς ζητάει από τους υπόλοιπους;
Το αυτονόητο σε μία έννομη κοινωνία: εφαρμογή του Δικαίου.
Το να λες ότι ανήκεις σε μία τέτοια κοινωνία και να μην εφαρμόζεις τους κοινούς κανόνες είναι εγγενώς παράδοξο και φυσικά εγκληματικό.
Η ίδια κοινωνία νομοθετεί. Και δεν είσαι υποχρεωμένος να μείνεις σε αυτή την κοινωνία που νομοθετεί τους κανόνες της. Μπορείς να μεταναστεύσεις σε χώρες της αρεσκείας σου. Δεν είσαι δεμένος με αλυσίδα εδώ, που οι άνθρωποι έχουν περάσει στον 21ο αιώνα.
Συμφωνώ. :lol:

Εξήγησε μου λοιπόν, ποια σημερινά νομοθετήματα είναι καταπιεστικά για τη γυναίκα.

Γιατί βάσει αυτών των νομοθετημάτων, ο οποιοσδήποτε περαστικός μπορεί να κάνει μήνυση για εξύβριση σε οποιαδήποτε τσιρλίντερ τον δείχνει με το δαχτυλάκι της, ουρλιάζοντας ότι είναι βιαστής και σε οποιοδήποτε σούργελο γενικώς, χρησιμοποιεί συκοφαντικές εκφράσεις στο χαλαρό ή απειλεί στα σοσιαλμήντια.

Αυτό που θα γίνει είναι, να αφεθούν ελεύθερα τα σούργελα με το ελαφρυντικό των συμβολισμών κλπ
Η ελπίδα είναι παγίδα.
Άβαταρ μέλους
EKPLIKTIKOS

stavmanr έγραψε: 25 Ιούλ 2022, 13:06
Δεν πίνω, ειμαι στη δουλειά.

Ήθελα να ελπίζω ότι δεν εννοούσες ότι οι αδικίες δεν έχουν αποκατασταθεί. Διευκρίνισε το - ήμασταν εκεί που είμαστε σήμερα το 1950;
Άβαταρ μέλους
ΓΑΛΗ

Αυτό που μ' αρέσει είναι οι τρικλοποδιές που βάζουν στον εαυτό τους.
Η ελπίδα είναι παγίδα.
Άβαταρ μέλους
Ασέβαστος

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ασέβαστος »

stavmanr έγραψε: 25 Ιούλ 2022, 13:06
EKPLIKTIKOS έγραψε: 25 Ιούλ 2022, 13:02

ε, μην πινεις, τοτε :102:
To be old and wise, you must first be young and stupid.

https://www.talcmag.gr/apopseis/ante-gamisou/ αντε και γαμησου.
Άβαταρ μέλους
ΓΑΛΗ

Οσονούπω θα μας κάνει ανάλυση για τις σημαντικές ομοιότητες των νομοθετημάτων του 21ου αιώνα με τα αντίστοιχα της περιόδου του Ραμσή Β'.
Η ελπίδα είναι παγίδα.
stavmanr
Μέλη που αποχώρησαν

ΓΑΛΗ έγραψε: 25 Ιούλ 2022, 13:06 Εξήγησε μου λοιπόν, ποια σημερινά νομοθετήματα είναι καταπιεστικά για τη γυναίκα.
Βασικά εμφανίζεις σοβαρό πρόβλημα κατανόησης κειμένου.
Δεν έγραψα ότι συγκεκριμένα νομοθετήματα είναι καταπιεστικά για τη γυναίκα.
Έγραψα ότι συγκεκριμένα νομοθετήματα που θεσπίζει αυτή η κοινωνία, αμβλύνουν (μειώνουν) τις διακρίσεις.

Σου επέστρεψα το επιχείρημα "δεν την έχουν αλυσοδέσει" και σου έγραψα "δεν σε έχουν αλυσοδέσει σε αυτή την κοινωνία που νομοθετεί κατά των διακρίσεων. Υπάρχον πολλά μέρη στον κόσμο που συντηρούν τις διακρίσεις και μπορείς να μεταναστεύσεις".

Νομίζω ήμουν σαφής.
Άβαταρ μέλους
ΓΑΛΗ

stavmanr έγραψε: 25 Ιούλ 2022, 13:38
ΓΑΛΗ έγραψε: 25 Ιούλ 2022, 13:06 Εξήγησε μου λοιπόν, ποια σημερινά νομοθετήματα είναι καταπιεστικά για τη γυναίκα.
Βασικά εμφανίζεις σοβαρό πρόβλημα κατανόησης κειμένου.
Δεν έγραψα ότι συγκεκριμένα νομοθετήματα είναι καταπιεστικά για τη γυναίκα.
Έγραψα ότι συγκεκριμένα νομοθετήματα που θεσπίζει αυτή η κοινωνία, αμβλύνουν (μειώνουν) τις διακρίσεις.

Σου επέστρεψα το επιχείρημα "δεν την έχουν αλυσοδέσει" και σου έγραψα "δεν σε έχουν αλυσοδέσει σε αυτή την κοινωνία που νομοθετεί κατά των διακρίσεων. Υπάρχον πολλά μέρη στον κόσμο που συντηρούν τις διακρίσεις και μπορείς να μεταναστεύσεις".

Νομίζω ήμουν σαφής.
Ε ναι, αυτό έχει λεχθεί 100 φορές. Ότι νομικώς, υπάρχει ισότητα.

Από τη στιγμή που υποστηρίζεις τη σύγχρονη νομική ισότητα λοιπόν, σταμάτα να αναφέρεις παπαριές για χιλιόχρονες καταπιέσεις κλπ

Γράψε ένα ρομαντικό μυθιστόρημα, μια συλλογή καταραμένων ποιημάτων, έναν οδηγό για φεμινιστική προσέγγιση των πραγμάτων, κάτι αλλά σταμάτα να παριστάνεις τον Μωυσή που διαβάζει το μενού του καλού πολίτη στο λαό του.
Η ελπίδα είναι παγίδα.
ΑΙΝΕΙΑΝ06

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΑΙΝΕΙΑΝ06 »

Και να μην υπάρχει σήμερα" πατριαρχία"
Οι σημερινές γυναικείες οργανώσεις θα έπρεπε να την εφευρουν (ξανά)
Δικαιολογούν έτσι την ύπαρξη τους και κάνουν συστράτευση σε μέλη
Που θα χρησιμοποιηθούν για άλλοτριους πολιτικούς σκοπούς
Άβαταρ μέλους
hellegennes

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από hellegennes »

Ασέβαστος έγραψε: 25 Ιούλ 2022, 08:44 ναι. το να στελνεις τη γυναικα να ζητιανευει, δεν ειναι πατριαρχια. ειναι γυφτια.

το οτι η συγκεκριμμενη πραξη δεν ειναι πατριαρχικη, δε σημαινει οτι πολλες αλλες πραξεις της εποχης, και του κειμενου, δεν ηταν αποτελεσμα πατριαρχιας.
Θα σου πω τι συμβαίνει εδώ. Η naida έχει μπερδέψει τις βιολογικές διαφορές με τα κοινωνικά μοντέλα. Επειδή ο άντρας είναι φυσικά πιο δυνατός και μπορεί να επιβληθεί διά της βίας λόγω διαφοράς δύναμης, η naida θεωρεί ότι έχει σχέση με την πατριαρχία. Η δυνατότητα φυσικής επιβολής ήταν είναι και θα είναι κάτι που υφίσταται και δεν έχει σχέση με κανένα κοινωνικό μοντέλο. Αν κάποιος θέλει να την χρησιμοποιήσει το κάνει για προσωπικό του συμφέρον όχι γιατί κάποιος του το έμαθε. Δεν χρειάζεται να σου διδάξει κάποιος ότι έχεις μεγαλύτερη μυϊκή δύναμη.

Τα έχει κάνει στο μυαλό της άνω-κάτω. Θα καταλήξει στο τέλος σαν εκείνες τις τρελές που έχει διακοπή νερού και κατηγορούν την πατριαρχία.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
θα με ξυπνήσουν μια Δευτέρα παρουσία κατά την θρησκεία.
Μα δεν ξέρω αν και τότε να σηκωθώ θελήσω.
Άβαταρ μέλους
Naida
Μέλη που αποχώρησαν

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Naida »

Ασέβαστος έγραψε: 25 Ιούλ 2022, 10:13
Naida έγραψε: 24 Ιούλ 2022, 23:25
hellegennes έγραψε: 24 Ιούλ 2022, 23:10 Αυτό είναι το νέο που αντιπροσωπεύεις; Βασιλεία, επικυριαρχία, επιβολή;
Ναι και εγώ θα είμαι πριγκίπισσα :g094:
μην περιμενεις πολυ τον ιπποτη με το ασπρο αλογο. εχει αραξει στο καπηλειο.
Ποιος τον γαμει και τον ιππότη;
Η απάντηση σε όλα είναι νιάου...

I didn't do it, but If I did, I was drunk.

Que Sera, Sera...
Άβαταρ μέλους
hellegennes

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από hellegennes »

stavmanr έγραψε: 25 Ιούλ 2022, 12:49 Δεν είναι έτσι, Ασέβαστε κι απλοποιείς το ζήτημα σε βαθμό κακουργήματος.
Οι αδικίες εναντίον των γυναικών είναι καταγεγραμμένες σε διεθνείς εκθέσεις (ελληνικές, ευρωπαϊκές και άλλες) και νομοθετούμε διαρκώς για την εξάλειψη των ανισοτήτων.
Το να κλείνεις να μάτια και τα αφτιά, και να φωνάζεις "λαλαλα" δεν αλλάζει το πρόβλημα.
Α, ναι; Για πες μερικές.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
θα με ξυπνήσουν μια Δευτέρα παρουσία κατά την θρησκεία.
Μα δεν ξέρω αν και τότε να σηκωθώ θελήσω.
Απάντηση
  • Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Περί ανέμων και υδάτων”