Εννοείται και πλέον δεν ακούγονται συχνά. Έχουν αλλάξει πολλά πράγματα μαζί και το ότι πλέον δεν βγαίνει να δουλεύει μόνο ο ένας. Όμως δεν είναι μόνο αυτό. Είναι τυχαίο θεωρείς ότι οι θέσεις ευθύνης σε εταιρίες, δημόσιο κατέχοντα στην πλειονότητα τους από άνδρες;ST48410 έγραψε: 23 Ιούλ 2022, 21:14Εγώ είμαι κάπου ανάμεσα στις δύο θεωρήσεις. Έχω μεν ακούσει αυτά που λες, όχι ως κανόνα και σίγουρα όχι τις τελευταίες δεκαετίες. Τα θυμάμαι περισσότερο ως παιδί και τότε από γηραιότερους.Naida έγραψε: 23 Ιούλ 2022, 21:07Τι είναι αυτό το οποίο δεν έχεις ακούσει εσύ χελη μου; το " η θέση της γυναίκες είναι στο σπίτι να μεγαλώνει τα παιδιά;" "εγώ δεν θέλω η γυναίκα μου να δουλεύει, θέλω να μεγαλώσει τα παιδιά" "δεν χρειάζεται να δουλέψει η γυναίκα αφού δουλεύω εγώ, θα φροντίζει το σπίτι και τα παιδιά" αλήθεια δεν τα έχεις ακούσει ακούσει;hellegennes έγραψε: 23 Ιούλ 2022, 21:00
Ούτε κι εσύ τα έχεις ακούσει πουθενά πέρα από μυθιστορήματα, κινηματογράφο, τηλεόραση. Πιο πριν μας έλεγες τα δικά σου, που καμμία σχέση.
Ωστόσο με εξαίρεση ένα μακρινό συγγενή που ήταν μέθυσος και κακομεταχειριζόταν τη γυναίκα του (και ήταν απόβλητος από όλο το σόι), όσο θυμάμαι υπήρχε και σεβασμός και αγάπη στις γυναίκες και σε κάποιες περιπτώσεις είχαν τον πρώτο λόγο στην οικογένεια.
Λέγοντας αυτό δεν υποστηρίζω πως η αντιμετώπιση γυναίκας και άντρα είναι ουδέτερη. Ούτε εγώ πιστεύω φέρομαι το ίδιο σε μια γυναίκα ή σε ένα άντρα αλλά εξαρτάται και από την περίπτωση. Δεν μιλώ για υποτίμηση λόγω φύλου. Αλλά αλλιώς θα αντιδράσω αν πχ πάει να γίνει φασαρία στο δρόμο αν ο άλλος είναι άντρας ή γυναίκα. Δεν το θεωρώ αυτό κατάλοιπο της πατριαρχίας ούτε το να δώσει πχ κάποιος θέση σε έγκυο μέσα στο λεωφορείο.
!!! DEVELOPMENT MODE !!!
Υπερ γυναικων...
Re: Υπερ γυναικων...
Η απάντηση σε όλα είναι νιάου...
I didn't do it, but If I did, I was drunk.
Que Sera, Sera...
Que Sera, Sera...
- hellegennes
Δεν ισχύει αυτό που λες, εκτός αν θέσεις ευθύνης εννοείς μόνο τον CEO.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
θα με ξυπνήσουν μια Δευτέρα παρουσία κατά την θρησκεία.
Μα δεν ξέρω αν και τότε να σηκωθώ θελήσω.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
ΓΑΛΗ έγραψε: 23 Ιούλ 2022, 21:28Ποια αλλαγή μωρέ;Naida έγραψε: 23 Ιούλ 2022, 20:48Λογικο να μην τα έχεις ακούσει. Είσαι στη λάθος πλευρά.hellegennes έγραψε: 23 Ιούλ 2022, 20:42
Εγώ δεν θυμάμαι τίποτα απ' αυτά ούτε καν από την παιδική μου ηλικία. Τώρα αν κάποιες τα χρησιμοποιούν ως δικαιολογία για το ότι δεν ήθελαν να ξεκουνηθούν να κάνουν πράγματα, αυτό είναι άλλου παπά ευαγγέλιο. Το έχω ακούσει αρκετές φορές ως δικαιολογία.
Σημαίνει βρε καρδούλα μου, πολλοί πικραμενοι μαζί κάνουν την αλλαγή. Αφού δεν θες να λαβεις μέρος στην αλλαγή, sttay back και πιες έναν καφέ.ΓΑΛΗ έγραψε: 23 Ιούλ 2022, 20:45
Ε και;![]()
Άλλο οι επιφανειακές αλλαγές και άλλο τα πραγματικά ζητούμενα του καθένα.
Το να λέει ο κάθε πικραμένος ή σοσιαλβίκτιμ το ποιηματάκι του δεν σημαίνει κάτι.![]()
Οι πικραμένοι θα παραμείνουν πικραμένοι ό,τι κι αν κάνουν. Γιατί το ταξικό πλαίσιο δεν αλλάζει. Ε, όσοι αφελείς θεωρούν ότι μιλώντας για τοξικότητα θα αλλάξουν την ταξικότητα, ας συνεχίσουν να χοροπηδάνε, να κλαίνε ή να τσιρίζουν. Στο ίδιο ακριβώς επίπεδο θα παραμείνουν.
Η κοινωνία αλλάζει και ξεμπροστιάζει την σήψη της πατριαρχίας. Αποδεχτείτε το.
Que Sera, Sera...
Que Sera, Sera...
Ασε ρεεεhellegennes έγραψε: 23 Ιούλ 2022, 21:32 Δεν ισχύει αυτό που λες, εκτός αν θέσεις ευθύνης εννοείς μόνο τον CEO.
With 52.2 out of 100 points, Greece ranks last in the EU on the Gender Equality Index. Greece's score is 15.7 points below the EU's score. Since 2010, its score has increased by 3.6 points, with a slight increase of 1.0 point since 2017.
Que Sera, Sera...
Que Sera, Sera...
Τί εννοείς..; Θέλει κάποιο φύλο να απελάσει το άλλο επειδή το θεωρεί λαθραίο..;
Όχι, δεν είναι. Δεν ξέρω όμως αν συμφωνώ με την εξήγηση που δίνεις. Σπάνια είχα στο περιβάλλον μου γυναίκες που ήθελαν να επωμισθούν τις ευθύνες και το άγχος που συνεπάγεται η υψηλή διοικητική θέση. Και το γεγονός ότι θα φύγουν αναγκαστικά με άδεια μητρότητας 1 ή και περισσότερες φορές στην καριέρα τους δεν είναι ασήμαντο.Naida έγραψε: 23 Ιούλ 2022, 21:29 Είναι τυχαίο θεωρείς ότι οι θέσεις ευθύνης σε εταιρίες, δημόσιο κατέχοντα στην πλειονότητα τους από άνδρες;
Εκεί που εργάστηκα πληρώσαμε πολλές φορές τα σπασμένα από τέτοιες άδειες μητρότητας οι υπόλοιποι εργαζόμενοι. Μέχρι να υπάρξει ένα διαφορετικό μοντέλο στο οποίο και οι άντρες θα λείπουν για μεγάλο διάστημα από την εργασία τους, είναι απολύτως φυσιολογικό να λαμβάνεται και το φύλο υπόψη από τον εκάστοτε εργοδότη άσχετα αν μας αρέσει ή αν είναι δίκαιο.
Αλήθεια τώρα συναναστραφηκες με άνθρωπο που του πρότειναν καλύτερη θέση φυσικά με αυξημένες ευθύνες αλλά και χρήματα και είπε όχι;ST48410 έγραψε: 23 Ιούλ 2022, 21:49Όχι, δεν είναι. Δεν ξέρω όμως αν συμφωνώ με την εξήγηση που δίνεις. Σπάνια είχα στο περιβάλλον μου γυναίκες που ήθελαν να επωμισθούν τις ευθύνες και το άγχος που συνεπάγεται η υψηλή διοικητική θέση. Και το γεγονός ότι θα φύγουν αναγκαστικά με άδεια μητρότητας 1 ή και περισσότερες φορές στην καριέρα τους δεν είναι ασήμαντο.Naida έγραψε: 23 Ιούλ 2022, 21:29 Είναι τυχαίο θεωρείς ότι οι θέσεις ευθύνης σε εταιρίες, δημόσιο κατέχοντα στην πλειονότητα τους από άνδρες;
Εκεί που εργάστηκα πληρώσαμε πολλές φορές τα σπασμένα από τέτοιες άδειες μητρότητας οι υπόλοιποι εργαζόμενοι. Μέχρι να υπάρξει ένα διαφορετικό μοντέλο στο οποίο και οι άντρες θα λείπουν για μεγάλο διάστημα από την εργασία τους, είναι απολύτως φυσιολογικό να λαμβάνεται και το φύλο υπόψη από τον εκάστοτε εργοδότη άσχετα αν μας αρέσει ή αν είναι δίκαιο.
Αυτό που αναφέρεις για την μητρότητα, θα μπορούσε εν μέρει να δικαιολογεί το κενό αλλά δεδομένου ότι οι περισσότεροι που καλύπτουν αυτές τις θέσεις είναι συνήθως 40+ ε λίγο χλωμό σε αυτές τις ηλικίες να φοβούνται μην λείψει με άδεια μητρότητας και για αυτό τον λόγο δεν δίνονται οι θέσεις. Αλλά και στις περιπτώσεις που ισχύει ότι λόγω μητρότητας, βλέπουμε άλλη μια φορά να επιβεβαιωνεται το κομμάτι κατάλοιπα πατριαρχιας.
Στο ζευγάρι η γυναίκα θα πάρει άδεια από την δουλειά της γιατί η μητέρα είναι η αρμόδια να μεγαλώσει το παιδί, άρα την πετάμε και εκτός υποψηφίων.
Que Sera, Sera...
Que Sera, Sera...
Του κλαμπ κι εσύ; Μόλις πριν παρέθεσα ασυναρτησίες και γδούπους που λένε και κάνουν οι δεξιοί. Την ίδια αμορφωσιά διακρίνω και με σένα. Ρε μήπως αποτελείται μέρος πειράματος;
Ο ρατσισμός δεν έχει για κριτήριο καμία λαθραιότητα και δεν αναφέρεται στις απελάσεις ανθρώπων από τις χώρες. Οπότε όχι δεν εννοώ αυτό. Εννοώ αυτό που σαφέστατα έγραψα.
- hellegennes
Δεν μπαίνω στον κόπο να κοιτάζω μπουρδοδείκτες που δεν μετράνε τίποτα.Naida έγραψε: 23 Ιούλ 2022, 21:42Ασε ρεεεhellegennes έγραψε: 23 Ιούλ 2022, 21:32 Δεν ισχύει αυτό που λες, εκτός αν θέσεις ευθύνης εννοείς μόνο τον CEO.With 52.2 out of 100 points, Greece ranks last in the EU on the Gender Equality Index. Greece's score is 15.7 points below the EU's score. Since 2010, its score has increased by 3.6 points, with a slight increase of 1.0 point since 2017.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
- hellegennes
Διεκδίκηση των φεμινιστριών είναι η άδεια μητρότητας.Naida έγραψε: 23 Ιούλ 2022, 22:00 Αλλά και στις περιπτώσεις που ισχύει ότι λόγω μητρότητας, βλέπουμε άλλη μια φορά να επιβεβαιωνεται το κομμάτι κατάλοιπα πατριαρχιας.
Στο ζευγάρι η γυναίκα θα πάρει άδεια από την δουλειά της γιατί η μητέρα είναι η αρμόδια να μεγαλώσει το παιδί, άρα την πετάμε και εκτός υποψηφίων.
Ταυτόχρονα εναντιώνονται σε άδειες πατρότητας.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Εγώ πάντως ξέρω ότι τόσο στον δημόσιο όσο και στον ιδιωτικό τομέα, τα παιδιά δεν αποτέλεσαν ποτέ πρόβλημα σε όσες γυναίκες είχαν θέση ευθύνης.Naida έγραψε: 23 Ιούλ 2022, 22:00Αλήθεια τώρα συναναστραφηκες με άνθρωπο που του πρότειναν καλύτερη θέση φυσικά με αυξημένες ευθύνες αλλά και χρήματα και είπε όχι;ST48410 έγραψε: 23 Ιούλ 2022, 21:49Όχι, δεν είναι. Δεν ξέρω όμως αν συμφωνώ με την εξήγηση που δίνεις. Σπάνια είχα στο περιβάλλον μου γυναίκες που ήθελαν να επωμισθούν τις ευθύνες και το άγχος που συνεπάγεται η υψηλή διοικητική θέση. Και το γεγονός ότι θα φύγουν αναγκαστικά με άδεια μητρότητας 1 ή και περισσότερες φορές στην καριέρα τους δεν είναι ασήμαντο.Naida έγραψε: 23 Ιούλ 2022, 21:29 Είναι τυχαίο θεωρείς ότι οι θέσεις ευθύνης σε εταιρίες, δημόσιο κατέχοντα στην πλειονότητα τους από άνδρες;
Αυτό που αναφέρεις για την μητρότητα, θα μπορούσε εν μέρει να δικαιολογεί το κενό αλλά δεδομένου ότι οι περισσότεροι που καλύπτουν αυτές τις θέσεις είναι συνήθως 40+ ε λίγο χλωμό σε αυτές τις ηλικίες να φοβούνται μην λείψει με άδεια μητρότητας και για αυτό τον λόγο δεν δίνονται οι θέσεις. Αλλά και στις περιπτώσεις που ισχύει ότι λόγω μητρότητας, βλέπουμε άλλη μια φορά να επιβεβαιωνεται το κομμάτι κατάλοιπα πατριαρχιας.
Αυτά τα προβλήματα υπάρχουν στις χαμηλότερες ιεραρχίες γραφείου, που είναι στη φάση "δουλεύω μεν αλλά αξιοποιώ στο έπακρο όλες τις δυνατότητες αποχής που μου προσφέρει η μητρότητα".
Η ελπίδα είναι παγίδα.
Πού τα είδες αυτά μωρέ;Naida έγραψε: 23 Ιούλ 2022, 22:00 Στο ζευγάρι η γυναίκα θα πάρει άδεια από την δουλειά της γιατί η μητέρα είναι η αρμόδια να μεγαλώσει το παιδί, άρα την πετάμε και εκτός υποψηφίων.
Σε ποια λίστα υποψηφίων αναφέρεσαι;
Για ποια θέση, ποια αρμοδιότητα, σε ποιο επίπεδο;
Ειλικρινά τώρα.
Η ελπίδα είναι παγίδα.
Δεν εννοώ αυτό. Δεν έρχονται να σου προτείνουν αυτές τις θέσεις. Τις κυνηγάς ενεργά. Επιμορφώνεσαι, παίρνεις δουλειά και στο σπίτι, κάθεσαι παραπάνω στο γραφείο και προσπαθείς να γίνεις όσο καλύτερος γίνεται για να σε υπολογίζουν για τέτοια θέση. Από την μικρή μου εμπειρία, τέτοια στάση ήταν λιγότερο συχνή στις γυναίκες συναδέλφους.Naida έγραψε: 23 Ιούλ 2022, 22:00 Αλήθεια τώρα συναναστραφηκες με άνθρωπο που του πρότειναν καλύτερη θέση φυσικά με αυξημένες ευθύνες αλλά και χρήματα και είπε όχι;
Απλά πράγματα σου λέω. Αν είσαι το Jumbo ή ο Μαρινόπουλος δεν σε απασχολεί αν λήψει μία, δύο ή δέκα γυναίκες. Έχεις τόσους εργαζομένους που μπορείς να αλλάξεις βάρδιες και να μετακινήσεις ανάμεσα σε υποκαταστήματα, ώστε εύκολα παρακάμπτεις το όποιο πρόβλημα. Αν όμως έχεις μία πολύ μικρή επιχείρηση που ο καθένας έχει συγκεκριμένο τομέα, το σκέφτεσαι πολύ να προσλάβεις γυναίκα σε ηλικία που μπορεί να μείνει έγκυος. Σε κάποιες εργασίες απαιτούνται μήνες προσαρμογής. Αν φύγει υπάλληλος ξαφνικά μένουν ξεκρέμαστοι και κοστίζει σε χρήμα αυτή η αναπλήρωση. Το έχω δει να συμβαίνει σε επιχείρηση φίλου 2-3 φορές. Απλά αυτός λόγω ειδικότητας απασχολούσε υποχρεωτικά γυναίκες. Αν γινόταν αλλιώς, σίγουρα δεν θα προσλάμβανε αποκλειστικά γυναίκες.Naida έγραψε: 23 Ιούλ 2022, 22:00 Αυτό που αναφέρεις για την μητρότητα, θα μπορούσε εν μέρει να δικαιολογεί το κενό αλλά δεδομένου ότι οι περισσότεροι που καλύπτουν αυτές τις θέσεις είναι συνήθως 40+ ε λίγο χλωμό σε αυτές τις ηλικίες να φοβούνται μην λείψει με άδεια μητρότητας και για αυτό τον λόγο δεν δίνονται οι θέσεις.
Σιγά μη φταίνε και τα ζώδια. Είναι μια βιολογική πραγματικότητα ότι η γυναίκα θα γεννήσει και κατά το διάστημα της εγκυμοσύνης θα υπάρχουν περίοδοι που δεν μπορεί να κάνει ότι έκανε και πριν. Το να τα ρίχνουμε όλα αλλού σημαίνει ότι δεν αντιμετωπίζουμε ορθολογικά το πρόβλημα και θα δυσκολευτούμε περαιτέρω στην επίλυσή του.Naida έγραψε: 23 Ιούλ 2022, 22:00 Αλλά και στις περιπτώσεις που ισχύει ότι λόγω μητρότητας, βλέπουμε άλλη μια φορά να επιβεβαιωνεται το κομμάτι κατάλοιπα πατριαρχιας.
Εκ των πραγμάτων. Είναι άδικο; Ναι γιατί ο ρόλος της μάνας είναι σημαντικότατος. Δεν φεύγει για διακοπές. Δεν είμαι σίγουρος όμως ότι υπάρχουν οι διαθέσιμοι πόροι ώστε να παίρνουν και οι άνδρες υποχρεωτικά ανάλογης διάρκειας άδειες από την εργασία τους για να εξισορροπηθεί η κατάσταση. Δεν ξέρω αν υπάρχει εύκολη λύση. Οι λύσεις τύπου ποσόστωση στην τάδε θέση μου φαίνονται προβληματικές. Δεν μπορείς να υποχρεώνεις να υπάρχουν ακατάλληλες εργαζόμενες σε θέσεις ευθύνης απλά και μόνο για να υπάρχει ισορροπία.Naida έγραψε: 23 Ιούλ 2022, 22:00 Στο ζευγάρι η γυναίκα θα πάρει άδεια από την δουλειά της γιατί η μητέρα είναι η αρμόδια να μεγαλώσει το παιδί, άρα την πετάμε και εκτός υποψηφίων.
Δεν είναι άστοχη η παρατήρηση αλλά εξαρτάται. Αλλιώς είναι πχ αν υπάρχουν παππούδες γιαγιάδες να βοηθάνε στο σπίτι και αλλιώς αν δεν υπάρχουν. Και υπάρχουν και κάποιες θέσεις ευθύνης με αυξημένο ωράριο χωρίς όμως τρελά λεφτά. Εκεί αν δεν υπάρχει άτομο να βάλει πλάτη στο σπίτι και πρέπει να πληρώνει νταντάδες το μισό σου μηνιάτικο απλά δεν κυνηγάς τέτοια θέση.ΓΑΛΗ έγραψε: 23 Ιούλ 2022, 22:10 Εγώ πάντως ξέρω ότι τόσο στον δημόσιο όσο και στον ιδιωτικό τομέα, τα παιδιά δεν αποτέλεσαν ποτέ πρόβλημα σε όσες γυναίκες είχαν θέση ευθύνης.
Αυτά τα προβλήματα υπάρχουν στις χαμηλότερες ιεραρχίες γραφείου, που είναι στη φάση "δουλεύω μεν αλλά αξιοποιώ στο έπακρο όλες τις δυνατότητες αποχής που μου προσφέρει η μητρότητα".
ΥΓ. Να πω εδώ ότι σέβομαι ιδιαίτερα την απόφαση εκείνων των γυναικών που θυσιάζουν κάποιες ευκαιρίες καριέρας προκειμένου να μη μεγαλώνουν τα παιδιά τους με ξένους.
Είναι σύνθετο το πρόβλημα πάντως. Και εφόσον εμπλέκονται και βιολογικοί παράγοντες, δε νομίζω ότι μια δυο νομοθετικές παρεμβάσεις αρκούν για να δώσουν λύση.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος ST48410 την 23 Ιούλ 2022, 22:21, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
hellegennes έγραψε: 23 Ιούλ 2022, 22:08Δεν μπαίνω στον κόπο να κοιτάζω μπουρδοδείκτες που δεν μετράνε τίποτα.Naida έγραψε: 23 Ιούλ 2022, 21:42Ασε ρεεεhellegennes έγραψε: 23 Ιούλ 2022, 21:32 Δεν ισχύει αυτό που λες, εκτός αν θέσεις ευθύνης εννοείς μόνο τον CEO.With 52.2 out of 100 points, Greece ranks last in the EU on the Gender Equality Index. Greece's score is 15.7 points below the EU's score. Since 2010, its score has increased by 3.6 points, with a slight increase of 1.0 point since 2017.
Από το ευρωπαϊκό ινστιτούτο για την ισότητα των φύλων είναι. Μπες δεν δαγκώνει.
Μα δεν λέω γιατί παίρνει άδεια μητρότητας. Δεν είναι καν υποχρεωτική αλλά κάποιος πρέπει να μεγαλώσει αυτό το έρμο το παιδί. Λέω γιατί να θεωρείται αυτονόητο ότι την γονική άδεια θα την πάρει η μητερα και όχι ο πατέρας με αποτέλεσμα αυτό να είναι τροχοπέδη για την ανέλιξη της.hellegennes έγραψε: 23 Ιούλ 2022, 22:09Διεκδίκηση των φεμινιστριών είναι η άδεια μητρότητας.Naida έγραψε: 23 Ιούλ 2022, 22:00 Αλλά και στις περιπτώσεις που ισχύει ότι λόγω μητρότητας, βλέπουμε άλλη μια φορά να επιβεβαιωνεται το κομμάτι κατάλοιπα πατριαρχιας.
Στο ζευγάρι η γυναίκα θα πάρει άδεια από την δουλειά της γιατί η μητέρα είναι η αρμόδια να μεγαλώσει το παιδί, άρα την πετάμε και εκτός υποψηφίων.![]()
Que Sera, Sera...
Que Sera, Sera...
-
- Παραπλήσια Θέματα
- Απαντήσεις
- Προβολές
- Τελευταία δημοσίευση
-
- 1 Απαντήσεις
- 167 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Ένοπλος σοσιαλμπαχαλάκης
-